2024-01-25 369 瀏覽
KT’s Factory真係一間減肥大敵!首先,𠵱家要推介嘅係佢哋招牌毛巾卷,真係幾令人目不暇給。北海道白玉丸子流心毛巾卷實在係太正啦,班戟皮薄薄,咬落去又鬆又煙韌,而内餡嘅有機豆乳忌廉幾濃郁,滑嘅咁滿足!打開嚟係爆漿設計,得意到爆。搞完嗰陣手指都黐哂,但噏到不得了!🍰🥛👍草莓鮮牛乳波波同抹茶版都唔差,清新嘅草莓味同香滑嘅抹茶味都夾得好好,啖啖牛奶嘅香濃,喺喉嚨度消失嗰陣,仲想多飲幾口。點止飲品得噏,麻糬都好正!芒果紫糯米麻糬口感一流,那個配搭簡直爆燈,芒果嘅酸甜掂咗椰漿添嘅香濃,完美Match!Oreo巧克力麻糬就有啲意想不到,外脆内軟,好多層次感,食落去真係停不了口。韓式Macaron同草莓牛乳波波就中規中矩啲,Macaron對於鍾意傳統口感嘅朋友可能就未必順口,不過草莓牛乳波波就真係一流,個波波Q彈得嚟,帶嚟咀嚼樂趣。KT's Factory嘅美食令人一試難忘,成件事實在係太掂!仲等咩? 快啲拉埋班friend一齊去試吓啦!🤤🍓🍰
🍰🥛👍

2024-01-25 207 瀏覽
(深水埗/中環).有一日 我嘅mood真係好想食甜食蛋糕捲蛋呢啲類型..🍰但已經7/8點.. 又懶出去搵甜品(大部分都收咗)咁啱係app見到!!毛巾捲??nani??Really?又真係有wor.. 即刻order佢試試..🤣兩個鐘內又到到.. 到埗嘅時候都一切安好🤤🤣.日式特濃焙茶流心爆漿麻糬捲.呢個名.. 望上去都好吸引..實際如何呢?ok wor!首先真係好足料.. 重身.. 成條都700g +重過好多坊間嘅 4” 蛋糕.毛巾捲嘅皮夠韌 少dry 但都舒服內裏嘅cream餡波濤洶湧..焙茶存在感有.. 但唔係極濃茶款反而cream嘅牛乳味都好出🐮個人感覺佢哋嘅味覺衝擊比例係 5:5.但.. as 咁多cream嘅毛巾捲.. cream好順滑唔會覺得膩口.. 但齋cream同皮難免會悶.. 但!!有麻糬!!又要係大大塊 夠香又好咬..成件事就更加滿足!!😝.成個賣相都感覺好有藝術感.. 幾高質!!對於濃茶控.. 我覺得你可以停停諗諗..‼️但對於鍾意茶味 但唔好好濃茶.. 呢款balance得茶 & 原味生乳嘅感覺幾平均舒服!!👆🏻.希望資訊幫到大家食得開心 食得放心 阿門!.
(深水埗/中環)
有一日 我嘅mood真係好想食甜食
蛋糕捲蛋呢啲類型..🍰
但已經7/8點.. 又懶出去搵甜品(大部分都收咗)
咁啱係app見到!!
毛巾捲??
nani??Really?
又真係有wor.. 即刻order佢試試..🤣
兩個鐘內又到到.. 到埗嘅時候都一切安好🤤🤣
日式特濃焙茶流心爆漿麻糬捲
呢個名.. 望上去都好吸引..實際如何呢?
ok wor!
首先真係好足料.. 重身.. 成條都700g +
重過好多坊間嘅 4” 蛋糕
毛巾捲嘅皮夠韌 少dry 但都舒服
內裏嘅cream餡波濤洶湧..
焙茶存在感有.. 但唔係極濃茶款
反而cream嘅牛乳味都好出🐮
個人感覺佢哋嘅味覺衝擊比例係 5:5
但.. as 咁多cream嘅毛巾捲.. cream好順滑
唔會覺得膩口.. 但齋cream同皮難免會悶.. 但!!
有麻糬!!又要係大大塊 夠香又好咬..
成件事就更加滿足!!😝
成個賣相都感覺好有藝術感.. 幾高質!!
對於濃茶控.. 我覺得你可以停停諗諗..‼️
但對於鍾意茶味 但唔好好濃茶..
呢款balance得茶 & 原味生乳嘅感覺幾平均舒服!!
👆🏻
希望資訊幫到大家
食得開心 食得放心 阿門!
外賣送餐
自從一次食過𝘒𝘛 𝘍𝘢𝘤𝘵𝘰𝘳𝘺 嘅麻糬毛巾卷之後,小編就一直科勞住佢地嘅最新動態,睇實幾時又有新產品新優惠😍 而今次要推介嘅就係佢哋嘅「小房子」系列🏠 對比一整條毛巾卷,小房子來的的式可愛😊 細細件亦都好方便自己食或者兩個人𝘚𝘩𝘢𝘳𝘦👍🏻 而佢地係1月份仲推出左4款新口味添😍 《 甜甜芒果糯米糍 》 4.5 / 5唔好睇佢叫得「小房子」就輕視佢嘅份量!其實都好足料好重手😝 軟熟嘅外皮輕鬆用叉都分得開,而入面就包住好多忌廉同厚麻糬😍 淨係睇個橫切面都勁靚仔🤤 面頭酸酸甜甜嘅芒果醬同士多啤梨清新解膩,成個配搭都好吸引🤤《 黑森林可可𝘖𝘳𝘦𝘰麻糬 》 4 / 5鍾意𝘖𝘳𝘦𝘰同朱古力嘅朋友唔可以錯過哩款口味😍 除左有朱古力忌廉同紅莓係入面營造出黑森林蛋糕嘅口感,亦有好多脆卜卜𝘖𝘳𝘦𝘰🤤 整體哩款會比芒果甜,好岩𝘚𝘩𝘢𝘳𝘦食😝

《 甜甜芒果糯米糍 》 4.5 / 5
唔好睇佢叫得「小房子」就輕視佢嘅份量!其實都好足料好重手😝

《 黑森林可可𝘖𝘳𝘦𝘰麻糬 》 4 / 5
2024-01-17 147 瀏覽
呢排士多啤梨真係好甜😆連平時冇點特別中意🍓嘅我都忍唔住食多幾粒。人氣毛巾卷,近日推出草莓麻薯小房子系列💗好似間屋仔咁勁cute cute!🥭芒果糯米糍時令芒果好香甜,真係放大版芒果糯米糍。果肉香到一打開個盒已經聞到,😙配上超厚麻薯,超滿足!🍫黑森林可可Oreo呢款朱古力味會比預期濃,唔會太甜,好食。朱古力千層皮加上Hershey's朱古力忌廉,🍇黑加倫子啫喱粒酸酸哋更解膩。🍰底下仲有鬆軟嘅手工古早蛋糕同埋草莓丁、Oreo 碎,層次豐富。

🥭芒果糯米糍

🍫黑森林可可Oreo
2023-11-25 297 瀏覽
位於西九龍蘋果商場入面~最出名係毛巾蛋糕🍰不過每次嚟到最吸引我嘅係佢啲蘸醬麻糬😋「🥭芒果紫糯米飯 & 🍫Oreo巧克力」芒果紫糯米係必點!🌟將麻糬撈上椰漿紫糯米飯,煙靭軟糯又香~最緊要甜度適中,配埋芒果嘅酸甜味~呢種稍稍嘅泰式風格實在太正啦😋😋至於Oreo巧克力,充滿濃濃嘅黑朱古力香~同樣地,真材實料得來唔會太甜~配上Oreo碎碎,又軟又脆,口感豐富🩷「🍩韓式Macaron & 🍓草莓牛乳波波」恕我唔太識欣賞呢一種韓式Macaron⋯餅皮偏硬似曲奇,真係唔甜嘅,配埋入面餡料係比較清新~但我鍾意食係法式原本個種,唔甜唔黐牙唔係我杯茶~至於草莓牛乳波波,攪勻嚟飲,奶香同士多啤梨味都好濃郁,仲有一粒粒彈牙嘅蒟蒻波波,口感豐富細膩😋

位於西九龍蘋果商場入面~
最出名係毛巾蛋糕🍰
不過每次嚟到最吸引我嘅係佢啲蘸醬麻糬😋

「🥭芒果紫糯米飯 & 🍫Oreo巧克力」
芒果紫糯米係必點!🌟
將麻糬撈上椰漿紫糯米飯,煙靭軟糯又香~
最緊要甜度適中,配埋芒果嘅酸甜味~
呢種稍稍嘅泰式風格實在太正啦😋😋
至於Oreo巧克力,充滿濃濃嘅黑朱古力香~
同樣地,真材實料得來唔會太甜~
配上Oreo碎碎,又軟又脆,口感豐富🩷

「🍩韓式Macaron & 🍓草莓牛乳波波」
恕我唔太識欣賞呢一種韓式Macaron⋯
餅皮偏硬似曲奇,真係唔甜嘅,配埋入面餡料係比較清新~
但我鍾意食係法式原本個種,唔甜唔黐牙唔係我杯茶~
  • 芒果紫糯米飯蘸醬麻糬
2023-11-09 317 瀏覽
[KT's Factory]話咁快就秋天啦🍁🍁見到街邊都開始有煨蕃薯啦🍠🍠見到 @kts_factory 出左秋日限定的🍠紅薯系列忍唔住都試下先 😍😍🍠🍁【招牌甜點】秋日紅薯豆乳特厚麻薯毛巾卷- 入面都幾多料架有紅薯、古早蛋糕、招牌3.6牛乳麻薯我幾鍾意佢落左黃豆粉🙂🙂好似食緊日本個D蕨餅咁但係變左麻糬口感同層次都唔同左☺️☺️🍠🍁【新系列!!】秋日紅薯豆乳麻薯蓋被呢個食完有心心眼的感覺最上層是芝士海鹽奶蓋醬下面個一層極厚的牛乳麻糬我第2日先食,個麻糬仲係好煙韌👍🏻👍🏻好加分, 麻糬迷必食推介🍠🍁【勁煙韌】蘸醬麻薯呢個忍唔住食一粒又一粒因為個麻糬帶微甜, 同埋勁煙韌😋可以配埋紅薯蓉和芝士海鹽奶蓋醬個芝士海鹽奶蓋醬咸咸地, 另有一番風味😙😙🍠🍁秋日紅薯豆乳波波飲品呢個入面都好多紅薯仲有彈牙嘅波波都好有嚼口 飲完都幾飽😚😚P.S. 原來仲有好多口味, 可以再試下其他款式🔥🔥👉🏻紅薯系列 供應日期:至11月30日要食就快D啦回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√價錢(5分):💰💰💰味道(5分):😋😋😋打卡(5分):😊😊😊😊
[KT's Factory]

呢個食完有心心眼的感覺
最上層是芝士海鹽奶蓋醬
下面個一層極厚的牛乳麻糬
我第2日先食,個麻糬仲係好煙韌👍🏻👍🏻
好加分, 麻糬迷必食推介

🍠🍁【勁煙韌】蘸醬麻薯
呢個忍唔住食一粒又一粒
因為個麻糬帶微甜, 同埋勁煙韌😋
可以配埋紅薯蓉和芝士海鹽奶蓋醬
個芝士海鹽奶蓋醬咸咸地, 另有一番風味😙😙

🍠🍁秋日紅薯豆乳波波飲品
呢個入面都好多紅薯仲有彈牙嘅波波
都好有嚼口 飲完都幾飽😚😚

P.S. 原來仲有好多口味, 可以再試下其他款式
🔥🔥👉🏻紅薯系列 供應日期:至11月30日
要食就快D啦

回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√
價錢(5分):💰💰💰
味道(5分):😋😋😋
打卡(5分):😊😊😊😊
2023-10-05 581 瀏覽
📍 Kt's Factory (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7163 & 7165號舖==============================早幾日係IG見到呢間人氣毛巾卷店做緊promotion, $356 四件【Premium Set 甜點下午茶套餐⭐️免費送一盒4件韓式馬卡龍,即刻訂左一Set,今日送來公司同同事開心share🤤🤤🩷🩷==============================食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️1️⃣ 小山園抹茶紅豆白玉🍡拿鐵特厚麻糬毛巾卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好濃抹茶味,但唔會太甜,麻薯好香米味而且軟糯👍🏻2️⃣ 黑糖伯爵紅茶☕️特厚麻糬毛巾卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢款係所有同事都一致覺得最好食,伯爵茶味好濃,同黑糖好夾😋3️⃣ 熊仔餅脆脆厚麻糬毛巾卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️呢款造型好得意,有幾塊熊仔餅🐻係面,入面係超濃朱古力🍫再加朱古力粒,我覺得有d膩,但有位同事好鍾意朱古力就覺得好好味🤣4️⃣ 真·濃厚提拉米蘇流心爆漿特厚麻糬毛巾卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️呢款真係好似食緊Tiramisu 禁,無論質地同味道都好似,咖啡☕️係有支滴管裝住,可以食幾多加幾多😋5️⃣ 韓式馬卡龍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個馬卡龍好有驚喜,最初以為會好甜,
📍 Kt's Factory (深水埗)

食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

好濃抹茶味,但唔會太甜,麻薯好香米味而且軟糯👍🏻

呢款係所有同事都一致覺得最好食,伯爵茶味好濃,同黑糖好夾😋

3️⃣ 熊仔餅脆脆厚麻糬毛巾卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️

5️⃣ 韓式馬卡龍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個馬卡龍好有驚喜,最初以為會好甜,點知所有蛋糕都比佢甜🤣入口好香杏仁味,食左一粒想繼續食第二粒🤤
2023-10-04
外賣送餐
下午茶
大家看了𝐁𝐚𝐫𝐛𝐢𝐞大電影未呢😚?! 除了要穿芭比粉的服裝,也要吃芭比粉的食物呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!最近毛巾卷專門店⭐️𝐊𝐓’𝐬 𝐅𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐲推出 @夢幻𝐁𝐚𝐫𝐛𝐢𝐞麻糬毛巾卷呀😍,色彩相當奪目,是黑色比芭比粉🖤🩷,打卡一流。忌廉是加入火龍果造成的,而內𥚃則是紅心火龍果、我至愛的𝐎𝐫𝐞𝐨脆脆和店家的煙靭招牌麻糬😙,超好吃的~其實一打開包裝,𝐎𝐫𝐞𝐨味已非常突出,𝐎𝐫𝐞𝐨控必愛~Kt's Factory 深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7163 & 7165號舖

Kt's Factory
2023-08-06
2023-05-05 903 瀏覽
KT’S factory 嘅麻薯之前一路都未有機會食,早幾日見到佢呢個新出品即刻就😍好想食🤣蘸醬QQ麻薯一共有6種味,除咗抹茶,黃豆粉,香芋同Oreo朱古力之外,較特別嘅味道就有芒果糯米飯同tiramisu 🌸蘸醬麻薯(抹茶紅豆味)$50麻薯蘸滿晒抹茶粉,size啱啱好一啖一個😍,先蘸特製嘅芝士海鹽奶蓋醬,再蘸上蜜紅豆, 奶蓋醬冇諗過會咁夾麻薯,海鹽同芝士嘅鹹香味再配埋蜜紅豆食落去會鹹鹹甜甜咁,我自己就唔係特別鍾意食紅豆所以比較鍾意就咁蘸奶蓋醬食🤓麻糬夠軟棉棉又煙韌,食唔晒放雪櫃第二日都仲keep 到口感🥹﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍📍KT’S Factory 深水埗欽洲街37K號西九龍中心 7樓7163及7165號舖

🌸蘸醬麻薯(抹茶紅豆味)$50
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
📍KT’S Factory
深水埗欽洲街37K號西九龍中心 7樓7163及7165號舖
【食多都唔肥嘅生酮Keto系列毛巾卷😏🍰】/////呢間甜品店主打毛巾卷以及馬卡龍 出色嘅賣相吸引住小編😳留意左一排終於一試佢哋嘅毛巾卷‼️生酮系列原材料唔會加入任何糖以及麵粉 味道不變但都保留到原本味道 一個人或者同其他人一次過食晒都唔過份(^з^).👉🏻生酮雙層小山園抹茶奶凍麻糬毛巾卷 ($250)份量for 4-6人去食用~外層口感似Pancake皮 軟熟帶微微煙韌 忌廉幼滑 配搭酸甜嘅士多啤梨 再灑上少量小山園抹茶粉有淡淡抹茶香🍵内層有滿滿嘅抹茶忌廉以及拉絲麻糬 麻糬煙韌黏口帶有奶香 忌廉抹茶味香濃 口感輕盈 食多都唔膩🥳——-📍Kt's Factory (深水埗) @kts_factory 深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7163 & 7165號舖
【食多都唔肥嘅生酮Keto系列毛巾卷😏🍰】
/////

👉🏻生酮雙層小山園抹茶奶凍麻糬毛巾卷 ($250)
——-
2023-03-22
2023-03-26 446 瀏覽
平時都比較少食生酮嘅食物🤪係ig見到呢一間賣毛巾卷嘅甜品😻見到佢嘅賣相都幾吸引✨第一次見到生酮嘅甜品,今次就買來試一試先,可以大家預訂左再去門市攞就perfect🥰🧊生酮濃郁流心巧克力麻糬毛巾卷 朱古力味🍫都幾濃郁,一切開毛巾卷,啲朱古力流心會流出嚟😻濃郁之餘又唔會太過甜麻薯份量都幾多😋食落仲煙煙韌韌,中間有大量既朱古力cream,外皮質感有少少煙韌😆似食緊法式pancake咁,夾埋一齊食朱古力味十足😚🧊生酮雙層小山園抹茶奶凍麻糬毛巾卷 外皮、忌廉、奶凍都用左小山園抹茶粉🍵製作,抹茶味都比較香濃,抹茶奶凍奶🍼香同抹茶味好配合,質地唔會太實😗,加埋一大舊麻薯既感覺冇得彈,中間既抹茶忌廉就咁食都好好味🥹整體嚟講幾推薦大家去買一件嚟試吓嫁🫶🏻賣相靚靚同埋份量都唔細😼一個人食就會比較膩,大家可以買嚟share就啱哂啦✨人均消費💵: $250性格比: 8/10好食程度😋:9/10回頭指數💓:8.5/10 📍Kt's Factory (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7163 & 7165號舖📍KT’s Factory (中環)中環皇后大道中93號中環街市1樓105號舖

🧊生酮濃郁流心巧克力麻糬毛巾卷

🧊生酮雙層小山園抹茶奶凍麻糬毛巾卷

人均消費💵: $250
性格比: 8/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:8.5/10

📍Kt's Factory (深水埗)
深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7163 & 7165號舖
📍KT’s Factory (中環)
中環皇后大道中93號中環街市1樓105號舖
一直都係,同朋友一食甜品,大家都會唔駛問我食咩,直接幫我叫抹茶!買得KT's Factory好多人都會食千層蛋糕。不過其實個麻糬毛巾卷系列都好正!今次我食得就一定係先試抹茶味啦!先講個忌廉底,因為呢個個材料其實都係離不開同千層一樣,都係忌廉加餅皮,千層就餅皮比呢個多一點,呢個就忌廉多一點。其實抹茶野唔係易整,你真係唔好以為濃就得,一over左就苦。呢個其實都做都算唔錯,比例適中,唔太甜,又唔會覺得茶味苦澀。加上入面嘅麻糬其他真係錦上添花唔少,令層次更加豐富。不過我自己覺得個人口味,千層蛋糕嘅版本適合我多少少~!今次我嘅飲品係焙茶嘅北海道3.6牛乳波波,北海道3.6鮮牛奶調出黎,化表左奶味一定係香濃幼滑。而焙茶因為烤過,就唔會有抹茶果種澀而有少少碳燒香,我係沖熱朱古力果陣都會加少少焙茶提一提味!呢個焙茶嘅北海道3.6牛乳波波之所以叫波波,應該係因為加左寒天?令成件事多d口感,我個人係喜歡寒天多過珍珠嘅口感,爽d,冇咁痴牙。朋友果個就係伯爵茶北海道3.6牛乳波波基底都係一樣,只係焙茶轉左伯爵茶。伯爵茶味大家都唔陌生,好有個性,好突出的「佛手柑」香味,講真,就咁飲伯爵茶我係覺得有d太嗆鼻嗆喉

不過我自己覺得個人口味,千層蛋糕嘅版本適合我多少少~!

朋友果個就係伯爵茶北海道3.6牛乳波波基底都係一樣,只係焙茶轉左伯爵茶。伯爵茶味大家都唔陌生,好有個性,好突出的「佛手柑」香味,講真,就咁飲伯爵茶我係覺得有d太嗆鼻嗆喉,喜歡抹茶嘅我大家知我咩料。但係用伯爵茶造嘅甜品我係好鍾意,所以我自己覺得伯爵茶係一種造甜點嘅食材,遠遠都聞到伯爵茶嘅香氣!將茶入甜品,真係美好嘅發明!
2023-02-09
  • 焙茶北海道3.6牛乳波波
  • 毛巾卷
呢間嘅麻糬毛巾卷之前都同大家介紹過,佢哋成日都會出唔同口味,之前食嘅芋泥味已經好impressive😙今次見到佢哋參加市集出咗獨家濃厚巧克力提拉米蘇口味毛巾卷($250)🤩特登走去藍田支持佢哋~毛巾卷拎上手已經感受到超聚手,4-6人share應該都很可以👌🏻 賣相夠晒ig-able,面頭灑滿朱古力粉,仲放咗我最鍾意嘅Lotus餅同棉花糖,加埋金箔做裝飾更加有貴氣✨切開就見到薄薄嘅pancake皮包住份量啱啱好嘅cream,入面有啲可可流心爆漿,朱古力濃度比起cream更高,嫌唔夠喉仲可以揤埋dropper入面嘅朱古力漿,朱古力控應該好滿意🤤 特別鍾意佢超~大嚿麻糬,而且夠晒軟糯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 因為係tiramisu口味,入面仲放咗啲lady finger,加埋超多朱古力粒,唔單止味道有層次,仲有唔同嘅口感🤪 見到當日佢哋都幾多人查詢,有興趣買嘅朋友其實除咗可以係市集即場買,仲可以預早係網站訂,咁就一定有貨🫶🏻

外賣自取
話咁快過完元宵就到情人節了~之前已經share過幾次呢間由網店做到係中環開分店嘅毛巾卷,今次情人節佢哋仲出咗千層蛋糕,分別有三款size,感覺情人節同另一半一齊切蛋糕都幾有儀式感🧑🏻‍❤️‍💋‍🧑🏻今次食咗佢哋嘅千層切件($58/1; 原個6” $368; 8” $458; 10” $558),同坊間嘅千層蛋糕唔同,佢哋嘅千層蛋糕有夾心,所以食落去自己覺得冇咁寡😛千層皮夠軟熟,同cream嘅比例都啱啱好,整體甜度都唔會太高😚而且佢哋都會用金箔裝飾,成件蛋糕好elegant🤪第一件係芒果椰香黑糯米千層🥭基本上係一個夏日combo,食落去幾夾,啲cream係椰子味所以幾夾🥥不過自己更加鍾愛佢哋另一件幻紫厚芋泥紫薯千層💜芋泥夠綿仲有兩層,所以食落去芋頭味超足🥰整體甜度啱啱好,其中一層仲加咗佢哋嘅麻糬,佢哋啲麻糬勁軟糯,而且同芋泥好夾,呢件係真心推介🫶🏻

2023-02-08 250 瀏覽
中國的情人節剛過, 西方情人節又就黎, 大家準備好點過未? 情人節每對情侶都唔同, 但不論點過, 儀式感都係好重要既。 果日同屋企人係西九龍中心行街既時候, 無意中被一間蛋糕舖既情人節期間限定毛巾卷吸引咗, 雖然舖頭仔細細間,但裝飾得好用心好靚, 見到佢D 蛋糕同麻糬毛巾卷都好靚, 仲被佢既情人節限定「芝芝莓莓提拉米蘇特厚麻糬毛巾卷」(普通size /4-6人份量, HK$328)燒到, 因為不論外表同內餡都勁吸引😍,所以忍唔住就帶咗佢返屋企。 首先外表粉橙粉紅色咁超靚😍,毛巾卷上邊仲鋪滿士多啤梨同韓式馬卡龍, 而且仲包埋煙花蠟燭(有心形同星形, 好靚), 打卡放閃一流🫶🏻但內涵更加吸引到我😋,一打開個盒就勁香甜既士多啤梨味,薄薄的班戟皮包著:❣️草莓口味提拉米蘇馬斯卡彭芝士❣️法式手指餅❣️士多啤梨果肉❣️北海道3.6牛乳麻糬❣️草莓果醬成個組合都係我鍾意既, 而且班戟皮夠薄又夠滑, 配上士多啤梨好清爽, 加埋勁厚麻糬, 煙煙韌韌, 甜甜蜜蜜, 像極了愛情 🤭(主打低糖配方, 甜得黎唔會太膩, 健康! 都像極了愛情😂)

❣️草莓口味提拉米蘇馬斯卡彭芝士
❣️法式手指餅