餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

假日接近1時去到位於將軍澳的JOMO,當時大概有一半入座率,而且户外也不乏pet friendly的空位,而且cafe亦主打健康的餐單,整個氣氛都很chill和relax!蛋糕很出色,其他食物質素屬正常水準,只是份量比一般cafe偏少略貴~.▫️Homemade Granola w/ Raspberry Yogurt Bowl $88 (6.5/10)Yogurt質地頗稀的,毫不濃稠,絕對不是高蛋白的greek yogurt/greek style yogurt,而且當中加入了果醬調味,原本已有高糖的Granola,但再加上果醬感覺糖份太高,建議餐廳可提供果醬另上給客人自行倒醬🙈另外整碗份量比一般cafe更少,但味道確是不錯,尤其他們自家製的Granola很美味~.▫️JOMO AIl Day Breakfast w/ Smoked Salmon $138 (6/10)我個人覺得不錯,煙三文魚以魚蓉方式呈現比很多cafe整片煙三文魚好吃,炒蛋也沒加很多油符合健康理念,面且他們的蕃薯條味道很不錯;但男朋友很不推薦,即使他當天不肚餓,但吃完感覺是「吃了一陣風」,而我也同意份量真的頗小,性價比很

我個人覺得不錯,煙三文魚以魚蓉方式呈現比很多cafe整片煙三文魚好吃,炒蛋也沒加很多油符合健康理念,面且他們的蕃薯條味道很不錯;但男朋友很不推薦,即使他當天不肚餓,但吃完感覺是「吃了一陣風」,而我也同意份量真的頗小,性價比很低~
▫️MOMO Chiffon Cake $58 (8.5/10)

一定要嘗試這件很多人推薦的戚風蛋糕😋我們選擇了伯爵茶味,帶有柑橘的清香,濃度不過濃亦不過淡,味道呈現的剛剛好🤎而且蛋糕質感濕潤錦密,再配上表面輕盈的cream也毫不油膩,整體都很出色ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧
#fibee_將軍澳
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b

2023-06-14 340 瀏覽
超貴吾抵食既餐廳🥲😖將軍澳地鐵站行過去大約要十分鐘 有海景環境清幽如果想同朋友仔chill下傾計為主都可以去既但繁忙時段就有限90分鐘架!我哋平日去就有weekday set ~但都吾係特別抵食🫠🍝手撕豬肩肉辣椒蕃茄手打意粉🌶️$𝟏𝟑𝟖意粉選擇得兩款 朋友仔吾食黑松露所以就揀左呢款👀呢個份量呢個價錢真係𝐜𝐩值吾高手撕豬肩肉既肉質好𝐮𝐧好柴😾整體好似食緊一堆蕃茄醬同辣味咁🌶️唯一值得讚既就係手打意粉口感好好👍🏻好有咬口但就真係吾特別🤧☕️𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 (𝐂) +$𝟐𝟓Set餐跟既飲品都係咖啡為主或者一啲普通啲嘅茶比較𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥嘅飲品就要俾貴啲選擇單點了🤧可以根據個人口味揀fruity或者nutty啲既咖啡豆咖啡冇咩特別跟餐都要加+$𝟐𝟓就真係有啲貴同吾抵了🥲🥲🍰芋泥麻薯卷蛋糕 $𝟓𝟎芋泥奶香味好足👍🏻✨卷蛋就係正常既海綿蛋糕𝐨𝐧𝐥𝐲敗筆位係嗰舊麻薯同卷蛋係各有各咁😖就係真係一舊麻薯同個卷蛋完全吾係融合既變咗係一啖蛋糕🍰再加一啖麻薯黎食鍾意食麻薯蛋糕嘅呢個你應該會好失望🫠桂花荔枝冷萃焙茶 $𝟓𝟖佢係偏杰身嘅茶 味道偏濃勁貴之餘桂花同荔枝味都完全唔突出🥹朋友仔話飲緊普通嘅茶冇咩分別🤣呢個價錢建議
超貴吾抵食既餐廳🥲😖
將軍澳地鐵站行過去大約要十分鐘
有海景環境清幽如果想同朋友仔chill下傾計為主都可以去既
但繁忙時段就有限90分鐘架!
我哋平日去就有weekday set ~
但都吾係特別抵食🫠

但環境同埋服務都不錯
比較適合返工嘅大家假日同朋友仔去chill下傾偈✨
我呢啲窮鬼都係繼續尋覓下CP值高嘅cafe啦😿

2023-06-10 249 瀏覽
這家咖啡店位於將軍澳海旁,是一個非常舒適的地方,環境非常寧靜,特別適合放鬆心情。我們點了咖啡latte和Dirty,其中latte濃郁香醇,口感非常好,而Dirty則帶有濃烈的咖啡味,非常適合喜歡濃郁口感的朋友。至於食物方面,牛肉漢堡吃起來非常美味,肉質鮮嫩多汁,加上鬆軟的麵包和新鮮的蔬菜,讓人胃口大開。羽衣甘藍大啡菇沙律是一道非常健康的選擇,新鮮的蔬菜搭配著大啡菇和羽衣甘藍,口感清爽,非常適合夏天食用。最後,炸軟殼蟹蟹籽飯是一道非常特別的菜式,軟殼蟹皮炸得非常酥脆,搭配著香氣四溢的蟹籽飯,味道非常美味。整體來說,這家咖啡店的咖啡和食物都非常好吃,是一個非常值得推薦的地方。
2023-05-19 267 瀏覽
將軍澳海旁有好多好chill嘅餐廳,周末經過想放鬆下,同朋友去食件cake 🍰🧁🔸伯爵茶戚風蛋糕 Earl Grey Chiffon Cake蛋糕口感有少少🤏🏻乾,唔係咁清爽,而伯爵茶味唔會好重,剛剛好,茶葉又好細🔸香蕉朱古力卷蛋糕 Chocolate Banana Roll Cake 香蕉🍌味濃郁,而且好甜。蛋糕口感剛剛好,唔乾唔濕👍🏻假日户外都幾多人,要睇時機有冇位

香蕉🍌味濃郁,而且好甜。蛋糕口感剛剛好,唔乾唔濕👍🏻

假日户外都幾多人,要睇時機有冇位
2023-05-13 206 瀏覽
其實我係特登搵素食餐廳嘅,間jomo 嘅素食選項其實好少,但係唔知點解又喺素食個分類入面。我點咗個三文魚飯,仲以為係素三文魚。 不過我未去到每餐食素的境界,所以上菜後發現自己誤會嗌錯咗都照食。三文魚飯味道唔錯,不過有點細份。之後嗌多件純素栗子mochi 蛋糕。賣相很好,栗子蓉下面有條mochi, mochi下面是蛋糕。栗蓉正常,mochi用叉唔係好切得開,蛋糕口感比較實淨,唔係鬆軟的。三樣加埋一起食味道尚可吧。

三文魚飯
栗蓉mochi純素蛋糕
2023-05-12 1269 瀏覽
母親節就到💕 同媽媽一齊嘆cafe🤭 位於將軍澳海邊嘅Cafe,從鐵路站/巴士站走過來都要點時間,望住個海食cafe都幾開心!當日有啲大風,所以同媽媽坐喺室內~店內走簡約風格~JOMO Vegetarian Breakfast $118Pressed Apple Juice +$20自家製乳酪、炒蛋🍳酸種麵包🍞焗蕃薯🍠車釐茄🍅大啡菇🍄牛油果🥑大大份早餐,乳酪無添加糖份健康,酸種麵包配上炒蛋一齊食味道剛好~大啡菇烤得剛好!加$20配冷壓蘋果汁Egg Benedict with Parma Ham Sourdough $108 Mocha(Fruity Blend, Hot) +$20巴馬火腿水波蛋酸種吐司配牛油果荷蘭醬水波蛋一共有2顆,1顆喺巴馬火腿上,另1顆喺碟子上,巴馬火腿脆身帶點濃咸香,一定要夾堆沙律菜同酸種麵包食,牛油果醬味道突出!🧀Rum Raisin Burnt Cheese Cake $55媽媽表示蛋糕有提子很有趣,芝士蛋糕的芝士不太膩,吃完不會很頂肚子🤭中間層有融化效果的話更加好😛

Pressed Apple Juice +$20
Pressed  Apple  juice

加$20配冷壓蘋果汁

Egg  Benedict  with  Parma  Ham  Sourdough

Mocha(Fruity Blend, Hot) +$20
Mocha

巴馬火腿水波蛋酸種吐司配牛油果荷蘭醬

中間層有融化效果的話更加好😛
Rum  Raisin  Burnt  Cheese  Cake

Pressed  Apple  juice
Mocha
2023-05-07 182 瀏覽
Many people came to JOMO to eat cakes and drink coffee. I had not eaten a meal today so I ordered JOMO vegetarian breakfast and smoked pulled pork burger with fries.Highly recommend the fresh vegetarian breakfast with different veggies like avocado, rocket, portobello mushrooms etc. A small bowl of yogurt refreshed me on a sunny day.The burger was quite big and the pulled pork was succulent. Irish coffee was of high quality.The interior environment was mainly pure white, giving people a very com

The interior environment was mainly pure white, giving people a very comfortable feeling.
2022-07-03
  • 日本煙燻手撕豬肩肉漢堡
  • Vegetarian All Day Breakfast
2023-05-06 117 瀏覽
餐廳環境好舒服,裝修簡潔又有質感。我去嘅時候,晚上幾點,所以氣氛特別浪漫。入去嘅時候,迎面就飄出伯爵茶戚風蛋糕嘅香氣,真係好誘人呀!我點咗佢哋嘅招牌菜,伯爵茶戚風蛋糕手打意粉配黑松露忌廉醬。啊,真係一絕!伯爵茶戚風蛋糕做得好鬆軟,帶有淡淡嘅茶香,入口即化。手打意粉煮得剛好,有嚼勁,配上黑松露忌廉醬,味道更加濃郁,讓人回味無窮。

2023-04-19
2023-04-27 173 瀏覽
早2日見天氣咁好 專登嚟咗將軍澳海傍呢邊chill吓 , 一路行出海傍 有狗狗樂園、單車徑 , 海濱公園、重有唔少餐廳已經開咗行到最入就見到JOMO Kitchen&Health Hub 💛天氣涼爽 我就揀咗戶外座位邊欣賞風景邊食嘢隔離酒吧舉杯暢談 我就拎起杯咖啡慢活放鬆時間啱啱好睇到夕陽晚霞過多一陣就欣賞埋夜景🤩Cafe 招牌菜式通常都係all day breakfast呢度就比較健康 全部都係天然食材無咗平時嘅一啲醃製肉類同埋估唔到食完都幾滿足隔離有車場 渣車過嚟消費夠指定金額重有得免費泊車添
早2日見天氣咁好 專登嚟咗將軍澳海
傍呢邊chill吓 , 一路行出海傍 有狗狗
樂園、單車徑 , 海濱公園、重有唔少
餐廳已經開咗

無咗平時嘅一啲醃製肉類
同埋估唔到食完都幾滿足

隔離有車場 渣車過嚟消費夠指定金額重有得免費泊車添
2023-04-10 166 瀏覽
這是一個很悠閒的下午,將軍澳海旁一帶開了很多新餐廳,新cafe。於是我和我的朋友一起相約到JOMO吃一個下午茶。當時我叫了一個伯爵戚風,朋友叫了黑芝麻戚風。相當好食,有機會會再次光顧。
今次介紹呢間係位於將軍澳海塝嘅cafe😋小編一踏入去又覺得好有空間感了🤣事關樓底都係好高xdd 呢間cafe無論室內定室外都有足夠嘅座位供比客人,如果想chill d坐出面又得😎 (可帶埋寵物,但見佢哋就只提供膠杯紙碟上菜)不過要留意人多嘅時候用餐時間只會係90分鐘,所以如果驚人多就早啲去到預鬆少少時間去會好啲🙆🏻‍♀️Ps見到佢最特別之處係café一樓會係健身室 (JOMO Health Club),小編上去去廁所個陣仲咁啱見到有瑜伽老師授課🧘🏻‍♀️如果真係有興趣係佢呢到上健身課程,仲會專門為你整一set配合運動嘅飲食餐單,主打少鹽少糖,同埋都有vegan oriented (平常去食都係),所以無論做運動前定做運動後都可以落去下面個層café享用,真係各方面都照顧到你呀🖖🏼
🍰MOMO Chiffon Cake (Sesame flavour)
🍔Smoked Pulled Pork Burger w/ Fries
🍝Black Truffle Cream Sauce Pasta (Extra: Whiskey-cured Cold Smoked Salmon +$25)
☕️Flat White (change to soy milk +$5)
☕️Hot Americano
2023-01-24
2023-04-03 128 瀏覽
位於將軍澳海濱長廊嘅熱門打卡店JOMO已經登陸尖沙咀!而家唔洗去將軍澳都食到啦!😍 店家主打多款自家製蛋糕,愛食甜品嘅你一定唔可以錯過🤤✨JOMO 戚風蛋糕 $58總共有6款口味,分別係伯爵茶、黑芝麻、開心果、熱情果、柚子同埋紅莓味🍰 今次我地試咗4款😋 伯爵茶:經典伯爵口味必定要試,茶味夠哂濃郁,配埋面層奶蓋,真係好似飲緊伯爵茶奶蓋咁🤣開心果:咬落有粒粒脆口開心果,與軟綿綿蛋糕質感完全唔同,口感更豐富👍🏻熱情果:熱情果味好香好濃,酸酸甜甜好好味,咬落仲有粒粒熱情果籽,食落脆卜卜🤭柚子:清新香甜柚子味,配埋粒粒柚子皮,食落味道濃郁不苦澀又好有咬口😄✨signature 蛋糕 - 芋泥麻糬卷蛋糕 $55香滑濃郁嘅芋泥,加埋煙韌彈牙嘅麻糬,口感衝突得嚟又好配合😍🔍整體感覺:今次令我最驚喜嘅係柚子味,亦係我最喜歡嘅味道。蛋糕入面嘅粒粒柚子皮令蛋糕更有咬口之餘,食落一啲苦澀味道都冇,清甜味道令好感大增🆙JOMO自家製蛋糕有水準,每款都口感鬆軟,而且採用低糖配方,健康得嚟又好味,食哂都唔會有罪惡感啦😆

✨JOMO 戚風蛋糕 $58

✨signature 蛋糕 - 芋泥麻糬卷蛋糕 $55
香滑濃郁嘅芋泥,加埋煙韌彈牙嘅麻糬,口感衝突得嚟又好配合😍

外賣自取
戚風蛋糕控注意囉😍!!! 大人氣咖啡店 🍰 𝕁𝕆𝕄𝕆 ℂ𝕆𝔽𝔽𝔼𝔼 ℕ ℂ𝔸𝕂𝔼𝕊,即日起至6月底,在尖沙咀海港城設ᴘᴏᴘ ᴜᴘ sᴛᴏʀᴇ啦~招牌的戚風蛋糕,有伯爵茶、黑芝麻、開心果、熱情果、柚子 及 紅莓口味,你想吃那一種呢😆! 戚風蛋糕相當軟熟,輕盈又大件,頂層還有淋醬,打卡一流。我試了黑芝麻和熱情果味,兩件的味道都好濃,好吃耶💕!!JOMO Kitchen & Health Hub

JOMO Kitchen & Health Hub
2023-03-18
2023-03-15 198 瀏覽
同朋友仔行完將藍大橋,身水身汗嚟到將軍澳最美麗環境海旁附近,呢頭豪宅區搵食,見到呢間特別多人,就鎖定左響呢度chill下,打開menu價錢好貴下,所以我哋揀件蛋糕飲杯嘢吹下水扮下一陣闊太就夠,蛋糕1入口有點鞋口,同平時食唔一樣,再深入研究,原來採用高級材料,賣健康嘅蛋糕,唔怪得有呢個鞋口感覺,知道實情後又好接受個味道喎,我哋女人嘛都很愛健康又愛靚,影相打下卡放上ig呃like,滿足到暈了最後讀下杯熱情果tonic,超好飲,下次再encour呢杯。
2023-03-06 179 瀏覽
海旁Cafe1️⃣Earl grey chiffon好香濃伯爵茶味,蛋糕好鬆軟,cream夠多,同埋蛋糕加左D一粒粒好似係茶葉.更有口感,賣相靚👍🏻💰HKD$582️⃣Flat white正常發揮💰HKD$40
海旁Cafe
1️⃣Earl grey chiffon