J.moon

2024-04-11 673 瀏覽
J.Moon這間酒吧餐廳營造出一個獨特而迷人的環境和氛圍,令我和朋友用餐都非常愉快!一進入餐廳,立刻被餐廳的天花板上懸掛著160盞像月亮的吊燈吸引,營造出一種浪漫而夢幻的氛圍。這些燈光散發柔和的光芒,為整個空間增添了一份神秘感和溫馨感。燈光映照在周圍的牆壁和地板,營造如詩如畫的場景,使人感到放鬆和愉悅。除了環境和氛圍,餐廳亦有不同水煙供顧客嘗試,而酒品更是值得一讚。我點了Signature Drink - J.Moon($128),侍應先以工具在杯上吹起一個亮麗的月亮,非常打卡able!件起酒杯,品嚐一下,酒味甚濃,卻十分香甜容易入口,絕對值得一試!而朋友則叫了Scropio($128)這杯飲品。杯這是一款以Onlong混合威士忌、芒果柚子汁、肉桂糖漿和牛奶為基礎的調酒,帶來一種神秘而令人著迷的口味體驗。這飲品呈現出金黃色調,給人一種溫暖而誘人的感覺。當你將Scropio舉至鼻前,散發出橡木和香草的氣息,迷人的香氣將填滿你的感官。而J.Moon每道菜品都味道鮮美!Truffle Bikini($74)一道奢華的小吃,使用烤麵包夾著黑松露醬和芝士,以其濃郁的松露味道和芝士的融化而聞名。烤

而J.Moon每道菜品都味道鮮美!

Truffle Bikini($74)
一道奢華的小吃,使用烤麵包夾著黑松露醬和芝士,以其濃郁的松露味道和芝士的融化而聞名。烤麵包的外層酥脆,內部柔軟,與黑松露醬和芝士的結合提供了豐富的口感。黑松露的香氣和芝士的濃郁相互融合,營造出豪華的味道。

Nyonya Curry Baked Beef Tongue($78)
一道結合娘惹風味和烤牛舌的菜餚。牛舌先在娘惹咖哩醬中醃製,然後烤至嫩軟。這道菜的特點在於娘惹咖哩醬的獨特口味和牛舌的柔軟質感。娘惹咖哩醬由香料、辣椒和椰漿組成,為牛舌帶來豐富的風味。牛舌的嫩度和娘惹咖哩醬的香辣味道相得益彰,結合在一起形成一道令人難以忘懷的菜餚。

Hoki Fish Burger with French Fries and Salad($148)
以新西蘭霍基魚為主要成分,搭配薯條和沙拉。霍基魚的肉質鮮嫩,口感細膩。漢堡麵包鬆軟,內部夾著炸魚排、生菜、蕃茄和蛋黃醬等配料。搭配薯條和沙拉,是一道美味可口的主菜選擇。

Classic Blue Mussels with Sourdough($138)
一道以藍色深海青年為主要成分的菜餚,搭配酸種麵包。藍色青口具有鮮甜的海鮮味道和豐富肉質。酸種麵包和青口的鮮味相互平衡,增添了菜餚的層次感。

J.moon (旺角)
地址:旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖
2024-03-01 2612 瀏覽
旺角行街到五點半,諗住隨意搵間酒吧坐低happy hour,上樓嘅「J.moon」同整座大廈完全唔同feel,一入到去別有洞天,最吸睛係天花吊滿粉紅波波,加埋昏暗情調粉紅燈光夢幻華麗,設有露天花園,卡座梳化又有bra枱座位,都可望到bartender有型調酒,每枱都放咗盞月球燈,聽住英文歌,氣氛勁浪漫。本來諗住飲杯嘢順便食啲小食,點知食落都幾有驚喜,估唔到酒吧嘅食物都有咁嘅質素,所以決定喺度食埋晚餐,原來係由酒店級法籍主廚烹調,根本就係高質嘅西餐廳,轉眼間已經滿座,好彩我早嚟到,下次再嚟都係book定位好啲。დ𝑇ℎ𝑒 𝑡𝑤𝑒𝑙𝑣𝑒 𝑧𝑜𝑑𝑖𝑎𝑐 𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠⊛𝑻𝒂𝒖𝒓𝒖𝒔 $𝟏𝟎𝟖襯返餐廳月亮嘅主題,以12星座命名嘅cocktails,望到隔離每枱嘅飲品都好吸引,好想試晒。我揀咗金牛座,杯邊沾上話梅粉,杯裡有整粒話梅,入口起初帶鹹,之後滲出梅酒嘅酸甜酒味,仲有青檸嘅清新,多重層次。呢杯金牛座帶果香,易入口無負擔,好啱女士們飲。დ𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠 ⊛𝑷𝒉𝒐𝒆𝒏𝒊𝒙 $𝟓𝟖另一杯就揀無酒精,mocktails以行星命名,檸檬汁、蘋果汁mix青瓜梳打,果香濃郁,酸酸甜甜又fresh

𝑻𝒂𝒖𝒓𝒖𝒔
დ𝑇ℎ𝑒 𝑡𝑤𝑒𝑙𝑣𝑒 𝑧𝑜𝑑𝑖𝑎𝑐 𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠
⊛𝑻𝒂𝒖𝒓𝒖𝒔 $𝟏𝟎𝟖
დ𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠
⊛𝑷𝒉𝒐𝒆𝒏𝒊𝒙 $𝟓𝟖
另一杯就揀無酒精,mocktails以行星命名,檸檬汁、蘋果汁mix青瓜梳打,果香濃郁,酸酸甜甜又fresh。
𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑩𝒊𝒌𝒊𝒏𝒊
დ𝐹𝑜𝑟 𝑠ℎ𝑎𝑟𝑖𝑛𝑔
⊛𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑩𝒊𝒌𝒊𝒏𝒊 $𝟕𝟒
多士烘得香脆,一入口散發松露香氣,夾有parma ham同芝士夠鹹香。
⊛𝑵𝒚𝒐𝒏𝒚𝒂 𝒄𝒖𝒓𝒓𝒚 𝒃𝒂𝒌𝒆𝒅 𝒃𝒆𝒆𝒇 𝒕𝒐𝒏𝒈𝒖𝒆 $𝟕𝟖
娘惹咖喱焗牛脷,用燒熱鐵鑊奉上,上枱時仲係熱辣辣冒緊煙,牛脷大片厚切,焗得好腍,鹹香入味,芝士配娘惹咖喱好濃郁,充滿馬來西亞香料風味。
დ𝑀𝑎𝑖𝑛𝑠
⊛𝑻𝒐𝒎 𝒚𝒖𝒎 𝒍𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝒔𝒂𝒖𝒄𝒆 𝒑𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒑𝒓𝒂𝒘𝒏𝒔 $𝟏𝟑𝟖
大蝦爽口彈牙,有冬菇同車厘茄做配菜。意粉煮嘅軟硬度剛好,掛汁力強,個醬汁嘅龍蝦鮮味好出,好鍾意融合咗冬陰功香料嗰種酸酸嘅味道,非常之夾,愈食愈開胃。
⊛𝑨𝒏𝒈𝒖𝒔 𝒃𝒆𝒆𝒇 𝒃𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒇𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 𝒇𝒓𝒊𝒆𝒔 𝒂𝒏𝒅 𝒔𝒂𝒍𝒂𝒅 $𝟏𝟓𝟖
上枱已經覺得份量十足,200g USDA Premium安格斯牛肉打成漢堡,煎得表面焦香鎖住肉汁,入口Juice有嚼勁,牛味濃郁。法式麵包比想像中好味喎,烘得外脆內鬆軟,充滿牛油香,配搭芝士、番茄、生菜同沙律醬,十分滋味。薯條炸得脆,撒上調味粉,伴有沙律菜。
#J.moon
2024-02-22
$337.5 (晚餐)
𝑻𝒂𝒖𝒓𝒖𝒔
𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑩𝒊𝒌𝒊𝒏𝒊
2023-12-20 4446 瀏覽
最近去咗呢間好紅嘅月球lounge,環境都幾舒服,感覺幾chill,有不少打卡位,食物亦有驚喜🤩📍 Truffle Bikini非常欣賞呢個,三文治夾咗一層芝士、兩層parma ham、兩層松露醬😍麵包夠棉、松露味香濃、ham唔會過鹹、芝士提供足夠鹹香🥰試咗2款新菜單嘅主食:📍Classic Blue Mussels with Sourdough藍青口幾大隻、入味、肥美彈牙!個湯味道啱啱好,唔會太淡。更驚艷係個包,表面薄脆、充滿蒜味,質地好鬆軟,好吸湯,真心好好食!😍📍 Lime and Chilli Sauce Pasta with Clams and Scallops帶子煎香,生熟度很好,口感幾滑、蜆幾入味;意粉口感幾爽彈,充滿蒜香、亦有少少清新青檸味。整體不錯😌試咗佢哋招牌嘅十二星座主題cocktail:♉️ #Taurus"Make yourself at home, this drink will definitely make you feel like home with all your passion surrounding by you"帶桃味嘅Tequila主導,再

📍 Truffle Bikini

試咗2款新菜單嘅主食:

試咗佢哋招牌嘅十二星座主題cocktail:

♉️ #Taurus

帶桃味嘅Tequila主導,再mix d 青檸、鹹柑桔,又好似幾啱金牛飲😂

♒️ #Aquarius
"Save your tears and sip up this drink until your tears dry up"

酒底是gin,配多款水果汁、糖漿,幾易入口。最切合水瓶主題嘅,相信係隻酒壺同酒杯,靚得嚟又有少少怪😂
2023-12-18
介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 酒吧餐廳 在旺角 🇭🇰。J.moon 。百寶利商業中心4樓10-11號舖。Truffle Bikini。HKD76 + 10%Fried Thai Shrimp Cake with Sweet Chili Sauce。HKD72 + 10%Crab Poke Bowl。HKD138 + 10%Sea Urchin Sauce Rigatoni with Prawns and Salmon Roe。HKD158 + 10% Cocktail - Leo”There you are. The brightness of your passion made me put on my sunglasses“。HKD108 + 10% @ HH。HKD128 + 10% @ GlassCocktail - Libra”This is perfectly balanced. Just like you“。HKD108 + 10% @ HH。HKD128 + 10% @ Glass🤫前排見到有啲Foodie朋友仔介紹過呢一間位於旺角嘅樓上酒吧餐廳J.Moon好似好Chill環
介紹返💁🏻‍♀️

。HKD128 + 10% @ Glass

Cocktail - Libra
。HKD108 + 10% @ HH
。HKD128 + 10% @ Glass

🤫前排見到有啲Foodie朋友仔介紹過呢一間位於旺角嘅樓上酒吧餐廳J.Moon好似好Chill環境好靚咁樣..一於就約朋友仔去嗰度食餐飯看過究竟🤭
🤫 就等我而家簡單介紹吓個環境..呢度酒吧餐廳地方唔算太大..座位都相對係緊貼緊嘅不過就係屬於可接受舒服嘅空間..而且全個場劃分咗兩個Areas..我坐嘅呢一邊喺正吧枱前邊..整個天花板係鋪天蓋地嘅識得漸變顏色嘅月亮波波燈..打卡真係靚到不得了..當然肉眼睇就更加係賞心悅目啦..
🤫 好~第一個要介紹嘅係呢度都好受歡迎嘅海膽醬Pasta..點解我知道佢好受歡迎?因為我見到OpenRice個個都有叫嚟食同埋個個都讚囉🤣佢個Uni Sauce真係好Creamy好Rich好好食呀~配落軟硬適中嘅長通粉嗰度真係好Match..而且Pasta面頭嘅四隻大蝦質素都相當好..爽口彈牙..全部嘢夾埋連埋三文魚籽一齊食簡直係畫龍點睛..我想話佢個汁好味到我忍唔住放啲蝦餅落去沖涼🤣
🤫 係啦..冇錯嘞~第二樣介紹嘅就係我哋叫嘅其中一個Appetiser..泰式炸蝦餅啦~蝦餅每塊大約四份三個手掌心咁大..有成七八塊咁多..賣七十蚊左右其實都幾抵食..而且味道相當唔錯脆口彈牙..係一個非常好嘅Snack用嚟送Cocktail
🤫 另外一個主食..我哋揀咗個清清地健健康康嘅蟹肉Poke Bowl..平時食嘅嘢多肉少菜..呢個Poke就即刻可以平衡返啲..因為佢除咗有份量都幾多嘅蟹肉同埋蟹柳之外..蔬菜部份都非常之多..而且種類都算係幾多㖭啊..有粟米車厘茄紫甘藍毛豆青瓜同埋紅蘿蔔絲..撈埋佢哋自己嘅柚子汁同溫泉蛋..美味又健康
🤫 Last一樣嘢食我哋揀咗個個名好搞笑嘅Truffle Bikini..細問侍應哥哥之下先知道原來係一份松露Sauce嘅Cheese and Ham多士三文治..松露非常之出再配搭喺好重鹹香味嘅Cheese and Ham上面係出奇地惹味..再加埋脆卜卜嘅多士三文治..呢個係一個好Surprise嘅小食..值得試吓~
🤫 最後亦都係餐廳嘅重點..話明係酒吧餐廳重點當然係佢哋嘅Signature Cocktails啦~以月亮為主題嘅酒吧餐廳..佢哋自創嘅雞尾酒就以十二星座嚟命名..係咪好有詩意好Artistic呢🤭我就揀咗酸酸甜甜非常之易入口嘅獅子座Leo..佢係以淡淡嘅洋甘菊花味搭配落去菠蘿檸檬Passionfruit呢啲酸酸咪咪嘅Syrup同Ginger Beer嗰度..味道清爽得嚟又唔會話唔覺意飲多咗會醉..真係好適合女仔飲㗎
🤫 而朋友仔叫個杯呢..超級靚呀~係放喺波波型嘅玻璃杯入邊嘅天秤座Libra..Gin酒配柚子檸檬蘋果Syrup..顏色黃黃地上邊再放幾朵小菊花做陪襯..真係忍唔住影多幾張相
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️(5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2023-11-28
  • Sea urchin sauce rigatoni with prawns and salmon roe
2天前 0 瀏覽
今次去咗一間特色餐廳—J.Moon!呢度係一間以Moon為主題,好有氣氛,適合朋友去傾計食嘢飲嘢👍🏻Baked Sausage Platter,啲腸烘得香脆,食落去好開胃!Nyonya Curry Baked Beef Tongue,個牛舌烘焗得剛剛好,加上咖喱嘅香氣,真係唔錯😋Smoke Salmon and Mushroom Spaghetti,個煙燻三文魚同蘑菇嘅組合,唔止色彩鮮豔,仲有濃郁嘅香味👍🏻J.moon Pizza,上面有溫泉蛋、培根、辣肉腸、蘑菇、梨同芝士,再配上番茄醬,絕對係一個口感豐富嘅美食享受!🍕😍Pavo,有抹茶、夏威夷果仁同牛奶嘅味道,甜而不膩,入口滑順Sagitta,係一杯結合菠蘿汁、百香果、同檸檬汁嘅飲品,酸甜爽口,非常解渴!🍹🍨J.Moon提供多款美味菜式同飲品,我欣賞呢度嘅獨特風味!🌙😍

🍽️食物方面:🦑Octopus Leg Risotto💲158 魷魚腳一啲都唔韌 飯量唔多唔會食滯🦐Supreme Shrimp Burger💲148薯條係shake過少少辣嘅粉 🍄‍🟫Truffle Bikini💲74有芝士 parama ham 松露醬 即整超香🍅Baked Sausage💲78質地似手打漢堡扒 2個人食極都仲有🦁Leo💲108 插住啲花花 好重酒味🍹Sagitta💲58 清新 重🍍味ℹ️ 會逐樣嘢上菜 等你食完一樣先📷打卡方面:燈光正 頭頂好多天燈咁🔈環境方面:出𨋢行到最左好多燈光同月亮嘢staff好有禮貌💬其他資訊:📍J.moon 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖💰+1, lunch人均💲343
🍽️食物方面:

📍J.moon
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖
💰+1, lunch人均💲343
2024-05-10 0 瀏覽
📍J.moon (旺角)💥truffle bikini 麵包烘都好脆入面有cheese 同Parma ham 同埋黑松露醬雖然看似簡單但食落幾好食!💥nyonya curry baked beef tongue 醬汁用上娘惹口味咖哩牛舌口感彈牙而且大大塊同咖哩味好夾仲有炸薯仔粒做配菜💥Spanish octopus leg risotto with tomato lobster sauce 八爪魚完全唔硬似係慢煮過燴飯嘅米保留到米芯微生而醬汁用上番茄龍蝦淡淡嘅龍蝦味增加燴飯嘅鮮味💥penang laksa seafood risotto 燴飯嘅米同樣生熟程度啱啱好海鮮有蝦,帶子同蜆值得一讚嘅係個醬汁好惹味第一次食到用嘅喇沙整嘅燴飯少少辣都幾特別💥Scorpio Cocktail 上枱前煙薰過味道好好聞有啲肉桂味而whisky 味唔會太濃後面有啲甜味💥Libra帶少少茶味酸酸甜甜,好易入口啱晒女仔

📍J.moon (旺角)

💥truffle bikini

帶少少茶味
酸酸甜甜,好易入口
啱晒女仔
2024-05-10 0 瀏覽
🌕浪漫月球下傾計飲酒有氣氛 戶外梳化座椅坐得舒服到唔想走🦐Penang Laksa Seafood Risotto 大蝦多隻 仲有蜆同香煎帶子薑較多辣味十足🫚充滿檳城叻沙南洋風味🍔Angus Beef Burger and French Fries Salad清爽火箭菜大粒車厘茄伴碟🍅🐮安格斯牛肉漢堡厚肉又juicy 🍟Sharing Snack Platter 又想食薯條又想食雞翼🍗小食拼盤一次過滿足晒多個願望 魚餅香茅味重微辣🌶️ 最好食係個春卷餡料多 炸粉絲脆口呢度最signature就係星座cocktail 12款都想飲呀 🍸✨♐️ Sagittarius •Earl Grey Infused Vodka •Cointreau Orange Liqueur•Passion Fruit Purée & Milk淡黃茶色每款成份味道平均溫和易入口 套杯具好文青feel ♒️ Aquarius •Jasmine Gin •Dover Shiso Liqueur •Apple Juice•Green Apple Syrup •Lime Juice 青蘋果味濃郁🍏酒杯超有特色好似魔法藥水瓶
Sagittarius

青蘋果味濃郁🍏酒杯超有特色好似魔法藥水瓶

Sagittarius
Aquarius
Penang Laksa Seafood Risotto
🖤 黑松露巴哈馬火腿芝士三文治/ 沒有想到這個小吃可以這麼驚艷,巴哈馬火腿真的很好吃,加上拉絲感的芝士和濃濃的黑松露醬,100分❤️ 炸雞翼/ 份量很多的脆脆炸雞翼,適合伴酒🦞 烤八爪魚腿龍蝦汁意大利飯/ 這個意大利飯是真心推,特別喜歡他們用龍蝦汁去煮,八爪魚腿的肉質也煮得剛剛好🍕 J.moon招牌比薩/ 流心蛋比薩將他們的月亮一樣,又大又圓,流心蛋蛋液和熱騰騰的比薩混合在一起,超級幸福的♌️ 獅子座調酒+♍️ 處女座調酒/ 這裡的12星座調酒絕對適合女生們來打卡,每一款的造型和味道都很親民
🖤 黑松露巴哈馬火腿芝士三文治
❤️ 炸雞
/ 份量很多的脆脆炸雞翼,適合伴酒
🦞 烤八爪魚腿龍蝦汁意大利飯
🍕 J.moon招牌比薩
♌️ 獅子座調酒+♍️ 處女座調酒
2024-05-09 0 瀏覽
開頭俾佢嘅靚靚裝修吸引,但係發現原來佢地嘅嘢食同cocktail 都幾高質😍 性價比幾高,又多一個happy friday可以chill 嘅地方😌佢嘅menu都係圍繞月亮同星座😌 咁啱我同朋友都係鍾意研究星座,所以揀咗星座cocktail🍸J.moon signature cocktail(The Secret Apollo 11 Mission, Yet Again!)飲落好清新嘅味道,酒精未唔算好重👍Virgo💃(Jasmine Infused Gin, Cranberry Juice, Roselle Syrup and Lychee Liqueur Foam)好sexy嘅cocktail glass 🤣 飲落好重果味,又唔會太甜,唔錯唔錯👍開頭嗌咗bar food: 炸雞同薯條😋😋😋J.moon pizza (Onsen-egg, Bacon, Pepperoni, Mushroom, Pear, Mozzarella Cheese with Tomato Sauce)好好味😍 pizza餅底厚薄適中,脆邊😋 仲好足料,芝士熔咗可以拉絲Penang Laksa Seafood

J.moon signature cocktail
飲落好清新嘅味道,酒精未唔算好重👍

Virgo💃

開頭嗌咗bar food: 炸雞同薯條😋😋😋

J.moon pizza

Penang Laksa Seafood Risotto (Prawns, Scallop and Clams)
好高質同埋好驚喜,原來laksa 同risotto 都好夾,味道好正好惹味!海鮮都好新鮮😍
2024-04-11
  • J.Moon Pizza
  • French Fries with Truffle Mayo
  • Penang Laksa Seafood Risotto
2024-05-07 0 瀏覽
今次係第3次黎食啦,之前食中午覺得好味,今次係第一次試夜晚!主菜好好味!小食之前食過一樣咁出色,又坐得舒服好推介大家黎食呀,喇沙意大利飯勁好味呀,仲有必食炸物,好香脆又唔油,食完成餐完全唔口乾,推介!❤️🍛Laksa Seafood Risotto $158好香好好味,飯粒充滿喇沙醬汁,香香辣辣,份量多,仲有3隻蝦同1隻帶子,海鮮煎得好味,同意大利飯超夾呀,食完好想再食呀!呢個必食!🍔Angus Beef Burger $158Burger 麵包微熱好香牛油味,牛肉Juicy好香牛味,煙肉煎到脆卜卜,加埋芝士同菜一流,仲有好多薯條,新鮮配左辣粉好惹味🍟Snack Platter $138好多款小食唔知叫咩好,食小食拼盤就最岩啦,拼盤有薯條,雞翼,春卷同魚餅,全部都好好味,香脆新鮮又唔油🍹Mocktail $78兩杯都好靚,Andromeda好香蘋果味,Lyra重荔枝味,各有特色

🍛Laksa Seafood Risotto $158

🍔Angus Beef Burger $158

🍟Snack Platter $138

🍹Mocktail $78
2024-05-06 2 瀏覽
男朋友突然話有驚喜俾我,原來book左呢間月球餐廳,真係好岩打卡既餐廳,好浪漫💕Penang Laksa Seafood Risotto足料海鮮🦐意大利飯好CreamyAngus Beef Burger with French Fries and Salad🥗手打漢堡扒夠juicy,鹹香十足👍🏻配埋加左醋既新鮮爽脆生菜同蕃茄無咁膩😚Fried Thai Shrimp Cake 泰式魚餅有整整十件份量十足,肉質爽彈,香辣惹味,充滿東南亞風味🇹🇭Signature Cocktail - J Moon 🌙打卡之選📸杯J moon波波有天花月球倒影真係超級靚💕味道完全唔苦好好適合女仔飲🥰Cranberry Juice, Lychee Juice and Roselle蔓越梅荔枝和洛神花調製而成,果香味濃,有酸酸甜甜的洛神花味😚@j.moon.lounge

足料海鮮🦐意大利飯好Creamy

手打漢堡扒夠juicy,鹹香十足👍🏻
配埋加左醋既新鮮爽脆生菜同蕃茄無咁膩😚

Fried Thai Shrimp Cake

Signature Cocktail - J Moon 🌙

@j.moon.lounge

2024-05-04 0 瀏覽
餐廳環境唔止靚仲好岩曬打卡影相,服務員好好禮貌仲好細心添Angus Beef Burger $158採用安格斯牛肉漢堡,牛肉質感十分鬆軟,而且仲好厚身,漢堡內仲配有煙肉,蕃茄,芝士,生菜,再配上秘製醬汁好味道配菜有沙律及薯條Jmoon Pizza $148餅底好薄好香脆,上面鋪上了溫泉蛋,賣相真係好似月球而且仲有我既至愛火箭菜,好味道Nyonya Curry Baked Beef Tongue $78芝士咖哩焗牛舌,牛舌焗得恰到好處,牛舌熟得黎又軟淋淋Fried Fish Cake with Lemon Sauce $76炸魚餅微辣好味道,外表香脆內裏軟滑,配上檸檬裝汁,好好食Scorpio $108Pornstar Martini $108
餐廳環境唔止靚仲好岩曬打卡影相,服務員好好禮貌仲好細心添

Angus Beef Burger $158
配菜有沙律及薯條

Jmoon Pizza $148
餅底好薄好香脆,上面鋪上了溫泉蛋,賣相真係好似月球
而且仲有我既至愛火箭菜,好味道

芝士咖哩焗牛舌,牛舌焗得恰到好處,牛舌熟得黎又軟淋淋

炸魚餅微辣好味道,外表香脆內裏軟滑,配上檸檬裝汁,好好食

Scorpio $108

Pornstar Martini $108

2024-05-03 0 瀏覽
J moon 係人氣網紅打卡酒吧x餐廳,甫一進入餐廳,第一樣影入眼簾嘅一定係天花掛滿粉紅色嘅月球燈,迷人粉紅色帶點昏暗嘅燈光,柔和嘅光線打在bar 枱同有質感嘅梳化,整體氣氛十分浪漫💕啱哂小情侶撐枱腳談情❤️Penang Laksa Seafood Risotto 🦐 第一次食東南亞crossover 意大利菜,估唔到都有驚喜😆喇沙味唔算太濃亦完全唔辣,唔會搶去海鮮嘅味道,差唔見每一枱都有一碟Angus Beef Burger with French Fries and Salad 🍔5層厚漢堡份量相量滿意😀厚實嘅手打漢堡扒夠juicy ,鹹香十足嘅煙肉🥓加上奶香味濃嘅芝士🧀,新鮮爽脆嘅生菜🥬同蕃茄,多重口感食完十分滿足😌唔好miss 咗剛炸起嘅粗薯條🍟相當脆身,食一條再食一口沙律🥗平衡下罪惡感Baked Sausage Platter 哩個香腸拼盤用咗自製嘅免治肉造成,食落去會比比較似肉丸咁,加入用咗茄膏同鮮茄煮成嘅醬汁,再放上大量芝士🧀加焗達至最吸引嘅拉絲效果👍🏻😍Fried Chicken wings with Buffalo sauce 🐔單支炸雞翼相當脆身而且炸粉唔厚,沾上甜辣

Baked Sausage Platter

單支炸雞翼相當脆身而且炸粉唔厚,沾上甜辣口味嘅buffalo sauce ,作為佐酒小食💯💯

Signature Cocktail - J Moon 🍸
上枱後店員會打上大波波,記得要準備定📸📸好似熱氣球咁,打卡一流,飲落甜甜地咁都幾啱女孩子們

Sagittarius 🥃
以12星座命名嘅特調款款各有特色,而哩款射手座♐️就用咗earl grey infused vodka 配上帶酸度嘅水果橙香同熱情果,飲落相當順口亦帶橙香嘅清新感
  • J.moon
  • Sagittarius
Laksa Seafood Risotto$158好好吃哦~沒想到喇沙跟Risotto 可以配合的這麼好😳😳結合了香濃的喇沙湯底和海鮮的鮮甜,米飯煮得軟糯,海鮮有蝦有蜆,特別愛他們的蝦子,鮮甜爽口,必點‼️‼️‼️Fried Chicken Wings$78這個是單骨的,炸得超級酥脆的,肉質也多汁嫩滑✨️Angus Beef Burger$158安格斯牛肉非常鮮嫩多汁,一口咬下去有濃濃的牛肉香充斥口腔😍搭配著新鮮的蔬菜和美味的醬料,真的好滿足,好吃又豐富,CP值之選💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️Nyonya Curry Baked Beef Tongue$78由牛舌和娘惹風味的咖哩烤製而成,牛舌肉質彈牙,搭配著濃郁的咖哩湯汁,但這個有點太濃味了,如果可以淡一點會更好
Laksa Seafood Risotto$158

Fried Chicken Wings$78
這個是單骨的,炸得超級酥脆的,肉質也多汁嫩滑✨️

Angus Beef Burger$158

Laksa Seafood Risotto