2024-03-27 1853 瀏覽
Hygge主打西式料理,是間北歐風格的Cafe。Hygge 代表溫暖、舒適的意思。餐廳以木系設計,將自然而然的元素融合,帶出簡單窩心的氛圍☕🌮手撕豬肉酸種麵包多士(Hk$98):手撕豬肉香軟多汁,燒烤調味略帶微辣,配搭蕃茄、墨西哥辣椒、紅洋蔥、沙律菜,十分惹味🥘黑松露雜菌意大利飯 (Hk$138):這款是素食精選,奶油狀Risotto米心略微堅硬,咬感有嚼勁。大量雜菌帶有微微黑椒香味,口感綿滑🥞Hygge's開心果可麗餅 (Hk$88): 這款是店家的特色之選,三層薄薄的可麗餅皮柔軟煙韌,塗上了開心果醬,奶油忌廉、士多啤梨果醬、杏仁脆脆, 份量十足,咸甜交融香口豐富🍰提拉米蘇可麗餅(HK$118): 可麗餅毛巾捲,夾入Tiramisu和手指餅,帶有空氣感, 甜而不膩🥛Avocado Smoothie (Hk$52): 牛油果味道濃郁、奶昔新鮮綿滑🍹Hygge's Lemonade (Hk$50): 透入心脾的冰凍清新感,檸檬味傳神(All subject to 10% service charge)📍Hygge將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G33號舖(港鐵將軍澳站 A2 出口, 步行

🥘黑松露雜菌意大利飯 (Hk$138):

📍Hygge
將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G33號舖(港鐵將軍澳站 A2 出口, 步行約9分鐘)
  • Hygge's開心果可麗餅
2024-03-10 1210 瀏覽
假日休閑沒有煮飯的日子,今次揀了位於海天晉的Hygge小店,餐舖裝修以北歐風格的白色木色為主,讓人有一種走進舒適溫暖的小屋感覺。🏚️☃️😚🍽️紫薯鮮奶($42),紫薯味道濃香,又唔會好甜,加入鮮奶多了一份香甜細滑的味道。呢幾日天氣突然驟降,最啱點返杯充滿冬日暖意窩心的飲品。🍠🥛☕️💜芝士鯷魚薄餅($168),Home made pizza 就是這店其中一樣主打的食品。薄餅的批邊會較厚身,食落有小麥的香、口感煙煙韌韌,薄餅的餅底是經過雙重發酵的工序,再塗上一層意式蕃茄醬,很有新鮮出爐麵包的感覺。鯷魚令pizza多了一種獨特的咸魚香味,芝士用了軟心的cream cheese ,真的令人越食越開胃。🍕🐟🧀香煎八爪魚墨汁意大利麵($228),當我地坐低時,職員就推介我們這款新菜式。八爪魚食落很有質感,幾爽口彈牙,黑魚汁烏卒卒將整碟意粉均勻地染成黑色,咸咸香香黑墨魚汁的味道。意粉的軟硬度適中,又唔會因要染色而炒過火候。這款意粉不論是賣相還是味道都製作出色。🐙🦑🍝🖤(愛整潔儀容的朋友慎叫😛🫢)Hygge's開心果可麗餅($88),店舖提供多款可麗餅的選擇,當然就選了我最愛的開心果口味。可麗餅的蛋皮濕潤軟身

紫薯鮮奶

芝士鯷魚薄餅

香煎八爪魚墨汁意大利麵

(愛整潔儀容的朋友慎叫😛🫢)
Hygge's開心果可麗餅

Hygge's開心果可麗餅($88),店舖提供多款可麗餅的選擇,當然就選了我最愛的開心果口味。可麗餅的蛋皮濕潤軟身,一塊薄薄疊了三層,其中二層塗上開心果果泥醬,配上了奶油、士多啤梨醬、砂糖和杏仁脆脆,味道豐富,令人食完這個甜品多了一份很滿足的感覺。🌮🍓💚☺️
紫薯鮮奶
芝士鯷魚薄餅
香煎八爪魚墨汁意大利麵
Hygge's開心果可麗餅
2024-02-28 888 瀏覽
[ #將軍澳美食 #caloriefoodie將軍澳 ]• 𝙷 𝚢 𝚐 𝚐 𝚎 •🐿-位於將軍澳外國感滿滿嘅木系西餐廳🪵餐廳嘅選擇都幾新穎 有別於一般西式Cafe當中可麗餅係最吸引到我!!仲要有多款款式👩🏻‍🍳而三重芝士梳乎厘🧀超推薦 鹹香味十足!🌟屬於可以再回訪嘅餐廳 等我下次試Pizza先🍕​-🧀 三重芝士梳乎厘 💰$138推薦大家試試呢款鹹食梳乎厘🍳用咗三重芝士即叫即焗 梳乎厘有拉絲效果 口感又鬆軟又Creamy上枱時就索到好吸引人嘅芝士鹹香味🧀而梳乎厘側邊伴上嘅忌廉波菜都好好食-🐙 香煎八爪魚墨汁意大利粉 💰$228八爪魚某啲位煎得香脆 但如果再腍身啲就好食啲而意大利粉嘅墨汁味還好 口感彈牙-🍎 焦糖蘋果塔 💰$98用可麗餅堆砌出嚟嘅焦糖蘋果塔蘋果玉桂味香濃 感覺上落足肉桂粉!!入面有球雲呢拿雪糕同忌廉 令人滿足✨-🍵 丸久小山園青嵐奶昔💰$68賣相唔錯嘅抹茶奶昔 表層有忌廉、紅豆、蕨餅等仲有一串白玉丸子 就好似一杯迷你甜品 味道偏甜🍭-📍 將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G33號舖-#caloriefoodie
[ #將軍澳美食 #caloriefoodie將軍澳 ]

八爪魚某啲位煎得香脆 但如果再腍身啲就好食啲
而意大利粉嘅墨汁味還好 口感彈牙

🍎 焦糖蘋果塔 💰$98

用可麗餅堆砌出嚟嘅焦糖蘋果塔
蘋果玉桂味香濃 感覺上落足肉桂粉!!

入面有球雲呢拿雪糕同忌廉 令人滿足✨
🍵 丸久小山園青嵐奶昔💰$68

賣相唔錯嘅抹茶奶昔 表層有忌廉、紅豆、蕨餅等
仲有一串白玉丸子 就好似一杯迷你甜品 味道偏甜🍭
📍 將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G33號舖

#caloriefoodie
  • 三重芝士疏乎厘
2024-05-12 120 瀏覽
每次來將軍澳都會來hyggie☕️這家菜式很多,難得的是每次來都有驚喜,不踩雷很多人衝著招牌pizza來的,除了披薩別的也很好吃哦🥗油封鴨沙拉這道開胃沙拉太特別!手撕油鴨,鴨肉浸後相當入味配上新鮮西瓜和梨,鴨肉的鮮香和水果的甜味碰撞好美妙🐟香煎鱸魚伴白豆蓉相當用心的一道菜!一般選土豆泥做底,這家主打一個健康,改用白豆打成泥做主食,廚師現煮現打很花時間。鱸魚外焦里嫩配上細膩白豆蓉,綿密清新的口感。馬丁泥汁煮過的青口太鮮美了,用料十足滿滿一大盤,性價比真是很高了~🥞開心果可麗餅可麗餅是招牌,開心果味吃的真的會開心!自家磨的開心果醬濃郁香甜,入口綿密,相當creamy,好愛😍還有冰淇淋味的哦,味道都很不錯🍵宇治抹茶奶昔抹茶濃郁的清苦與奶昔碰撞,配上Q彈的的丸子,入口彈牙,甜而不膩,超滿足!
每次來將軍澳都會來hyggie☕️
這家菜式很多,難得的是每次來都有驚喜,不踩雷
很多人衝著招牌pizza來的,除了披薩別的也很好吃哦
🥗油封鴨沙拉
🐟香煎鱸魚伴白豆蓉
🥞開心果可麗餅
🍵宇治抹茶奶昔

2024-05-01 194 瀏覽
在4月29日網上看了這間餐廳的推介,立刻預約4月30日午餐時段,由於坐地鐵到來,位置有點不易找,幸好準時到達.由於是平日相對不太多人.因為這間餐廳近日大熱,因此有些食材未及補充,我想點的油封鴨也欠奉.食品:慢煮雞肉沙律+意式風乾豬臉頰薄餅+香煎白露荀帶子配菠菜意大利飯飲品:丸久小山園青嵐奶昔+紫蘇奇四果粒粒梳打慢煮雞肉沙律:沙律配菜十分新鮮,調味得宜,慢煮雞肉有咬口,好味道.意式風乾豬臉頰薄餅:賣相一流,口感煙韌亦可吃到脆口,非常滿足.香煎白露荀帶子配菠菜意大利飯:意大利飯配菠茶汁,不會油膩,感覺清新.丸久小山園青嵐奶昔:賣相一流,忌廉、紅豆、蕨餅加上一串白玉丸子,順口不太甜.紫蘇奇四果粒粒梳打:好飲,配搭得宜.概括來說,十分滿意這次餐廳的質素.日後還會再次惠顧!

飲品:丸久小山園青嵐奶昔+紫蘇奇四果粒粒梳打
紫蘇奇四果粒粒梳打:好飲,配搭得宜.
概括來說,十分滿意這次餐廳的質素.日後還會再次惠顧!
題外話/補充資料: 由於是閒日,人客不太多,主廚們都很樂意跟客人溝通,交談中感受到他們很努力想烹調更多的美食給食客,所以我們應該多加支持. 因為餐廳提供的食品足料,建議3-4朋友同行,可以試吃更多茶式!
2024-04-30
非常驚喜! 個手工肉丸 Pizza 值得一試,個餅底好好食,個邊邊非常有咬口,又熱又有少少脆! 味道夠得黎又唔咸,醬料岩岩好,夠Juicy! 薄餅黎講我估唔到咁好食!個海鮮水管麵都好好食! 麵質不軟不硬,有口感,個汁應該係龍蝦汁,非常香濃郁夠味,份量黎講我覺得唔太多,幾啖就食完,海鮮都新鮮,不錯! Tiramisu可麗餅好食,上面層麻薯非常 QQ,但佢酒嘅份量比較重,我有一啖成口都係酒,酒味重得滯,鍾意酒嘅朋友一定唔會失望。價錢方面我覺得值得嘅,可接受,我會想返去再食! 員工都好Nice😄有寵物嘅朋友都歡迎,但要坐外面。又多一間好食嘅 Pet friendly 餐廳❤️
手工肉丸Pizza
海鮮水管麵
Tiramisu可麗餅
2024-04-12
手工肉丸Pizza
海鮮水管麵
  • Hygge’s 意大利手工肉丸薄餅
每次去將軍澳食嘢都好似冇咩選擇咁好似來來去去都係商場入邊嘅連鎖店但係因為要睇展覽咁啱要嚟到呢邊逼住要喺呢頭食飯🤣🤣於是同朋友揀咗呢間北歐餐廳 hygge 對丹麥人嚟講 「hygge」代表住一種生活態度,快樂自在溫暖舒適嘅意思,再簡單啲就係簡約生活要好好寵愛自己,當然我地都好寵愛自己要係美食沙漠揾啲好嘢食先!Hygge 有室內同戶外位,我哋喺冇book位嘅情況下坐咗去戶外好彩今晚唔算太熱,有少少微風,戶外枱勝在夠大。見到佢個Menu都幾主打佢哋自己嘅pizza 同crepe 特別提到佢哋係用咗法國同意大利嘅麵粉在進行兩日雙重發酵,一般整麵包都會用到低溫發酵,通常都可以令到麵團更濕潤酥脆,搞到有啲期待佢哋個dough!最終我地二人點咗Housemade pizza 10” ,意粉,可麗餅各一份金文畢烤豬肉卷薄餅 $188十分滿意嘅薄餅,用了十足同埋個包底真係好鬆軟啊!超級滿意!豬肉唔會過鹹,10吋嘅薄餅切開到6塊,每塊都有一粒嘅芝士,我鍾意捲埋嚟食嘅口感!絕對會因為呢個薄餅而我下次再嚟到將軍澳再揀嚟呢度食香煎八爪魚墨汁意粉 $228傳聞中意大利人如果食墨汁意粉棚牙食完冇墨汁沾上就為之一個好
每次去將軍澳食嘢都好似冇咩選擇咁
好似來來去去都係商場入邊嘅連鎖店
但係因為要睇展覽咁啱要嚟到呢邊
逼住要喺呢頭食飯🤣🤣
於是同朋友揀咗呢間北歐餐廳 hygge

見到佢個Menu都幾主打佢哋自己嘅pizza 同crepe

金文畢烤豬肉卷薄餅 $188

香煎八爪魚墨汁意粉 $228
傳聞中意大利人如果食墨汁意粉棚牙食完冇墨汁沾上就為之一個好墨汁意粉,不過我哋食完係有嘅😂😂 但整體個調味粉質地都幾好食,個墨汁味都幾重,八爪魚份量唔多唔少,個車厘茄有真係煮過唔係生勾勾咁俾你😂😂

開心果可麗餅 $88
額外點多一球雲呢拿雪糕 $11

本人係超級鍾意食crepe!!! 所以按捺不住飯後甜品要一份,當可麗餅上枱嘅時候,有位男店員好好話佢都鍾意食呢個建議我哋再加多一個雪糕,我哋仲喺度諗,但Menu上面好似冇提到可以額外加雪糕呢,同埋冇提到有咩味道揀,但店員提供建議食法作為食客都開心嘅,最後我哋都決定加多一球雪糕,開心果醬聞落係幾重,但係食落又唔覺得好重味,佢哋個可麗餅個質地係比較軟身嘅,伴碟有cream同埋有一啲莓醬,個莓醬唔太甜,但覺得襯落開心果唔係太夾,不過我都期待下一次嚟試佢嘅鹹crepe。

成個用餐體驗都好好,同埋啲服務都真係嗰個店員都好好,大滿足😌

• 金文畢烤豬肉卷薄餅
2024-03-19 203 瀏覽
平日晚上嘅將軍澳海旁,鄰近地鐵站12分鐘路程嘅海天晉滙商場人流少,基本上唔使訂枱,揀咗Hygge餐廳。-餐廳設計以木色為主調,環境光線充足,座位少,入座率10%,餐牌選擇唔多,有唔同種類芝士菜式,適合芝士愛好者。另有酒水提供。-意式風乾豬臉頰薄餅 Pizza Italian Soul $178餡料充足,豬臉頰偏鹹香,略油,第一次食Artichoke,味道微酸,整體味道層次豐富,略鹹,適合配酒。金文畢烤豬肉卷薄餅 Pizza porchetta & camembert $188餡料單一,味道較意式風乾豬臉頰薄餅淡,金文畢芝士份量多,友人鍾意。-薄餅統一10吋,薄餅邊位厚,麵粉團極香,有咬口,趁熱食凍咗會偏硬,整體幾好。-水牛城雞翼配自家製藍芝士醬 Buffalo Wings $118單骨雞翼八隻,即為雞翼四隻,配西芹,藍芝士醬份量多,友人唔鍾意,性價比低。-整體而言,店員少,勤力,留意客人需要,斟水頻密,性價比一般,適合休閒傾偈嘅聚會。-題外話,Hygge係寵物友善餐廳。

題外話,Hygge係寵物友善餐廳。
2024-03-08 194 瀏覽
將軍澳海傍嘅商場有唔少餐廳 其中一間令我最深印象係Hygge! 主打歐洲美食 餐廳對食物質素有一定要求,之前食過佢哋嘅Pizza同可麗餅都覺得喺香港算數一數二,感覺置身於小木屋入面,非常溫馨嘅感覺😍🍝 慢煮和牛面頰意大利寬條麵 $228: 寬條麵口感煙韌,慢煮和牛面頰連蘿蔔粒燉煮軟腍充滿牛肉香🥰 份量夠大 好飽肚又豐富😚🍕 海鮮冬蔭功醬Pizza $188: Pizza口感煙韌又鬆軟,冬蔭功醬連香茅 濃郁而且充滿泰式風情,海鮮有魷魚同蝦✨ ⭐️法式油封鴨 配自家製肝醬可麗餅 $168: Galette係法式鹹可麗餅,麵糊充滿麥香味配上鴨腿絲及甜洋蔥,非常香口,另外自家製肝醬令口感同味道更加濃厚😋🥥椰子咖啡沙冰 $68: 咖啡沙冰好清爽解膩 配上椰子碎,口感豐富!!焦糖牛奶咖啡 $42
🍝 慢煮和牛面頰意大利寬條麵 $228
🍕 海鮮冬蔭功醬Pizza $188
⭐️法式油封鴨 配自家製肝醬可麗餅 $168
🥥椰子咖啡沙冰 $68
: 咖啡沙冰好清爽解膩 配上椰子碎,口感豐富!!

焦糖牛奶咖啡 $42
2024-03-05 129 瀏覽
裝修走木系簡約風,感覺舒服,主打北歐Fusion菜。白酒燴紐西蘭青口 500g ($178)青口飽滿肥美,肉質柔軟嫩滑,入口鮮甜帶酒香,將酥脆嘅多士點埋醬汁食,味道一流!Hygge's意大利手工肉丸 ($108)肉丸有咬口,充滿肉汁,配上番茄醬汁,酸酸哋好開胃。卡邦尼吸管粉 ($138)醬汁濃厚creamy香滑,吸管粉肥厚,咬落有彈性,掛汁一流,入口帶有滿滿芝士香,仲散發陣陣鹹香。Crêpe Tiramisu ($118)Crêpe嘅變奏版,即叫即整,餅皮口感柔軟綿密,手指餅咖啡味香濃,而且仲保持到脆口。椰子咖啡沙冰 ($68)沙冰細滑,椰香味濃郁,面層仲有椰子脆脆,口感豐富、有層次。
裝修走木系簡約風,感覺舒服,主打北歐Fusion菜。
白酒燴紐西蘭青口 500g ($178)
Hygge's意大利手工肉丸 ($108)
肉丸有咬口,充滿肉汁,配上番茄醬汁,酸酸哋好開胃。
卡邦尼吸管粉 ($138)
Crêpe Tiramisu ($118)
椰子咖啡沙冰 ($68)
沙冰細滑,椰香味濃郁,面層仲有椰子脆脆,口感豐富、有層次。
2024-02-20 218 瀏覽
發掘到一間性價比高嘅西餐廳,以後食早餐又多個選擇,12點前有早餐送咖啡,幾抵食🥪又是全日早餐同平時食開嘅全日早餐唔同,呢度有法式薄餅,有薯片做成嘅薯餅,蛋餅,淨係呢三樣已經好吸引又有新鮮感,如果法式薄餅可以配甜就好了,例如榛子醬,牛油糖漿咁🥪黑松露蜜汁配金文畢意式烤豬肉片酸種麵包賣相幾靚,味道都唔錯,酸種麵包脆脆的有咬口,烤豬肉片望落好肥,食落又唔係喎,甜甜地幾好食,比想像中出色☕️🍵跟餐叫左黑咖啡同加$10嘅抹茶牛奶,抹茶味幾濃,入口順滑,唔錯想去記得訂位,星期六日早上都幾full

🥪又是全日早餐

🥪黑松露蜜汁配金文畢意式烤豬肉片酸種麵包

☕️🍵

想去記得訂位,星期六日早上都幾full
將軍澳海傍附近一向都出名多chill同高質嘅隱世餐廳😚而呢次要同大家介紹嘅就係海傍嘅木系Cafe☕️好耐之前已經試過佢哋嘅外賣Pizza,呢次堂食印象更深刻🤤🌟金文畢烤豬肉卷薄餅🍕 $188餐廳嘅Pizza都係經過雙重發酵㗎🤤呢款Pizza加入咗大大粒金文畢芝士、烤豬肉同火箭菜,批邊微焦,仲要脹卜卜😋食落批邊外層香脆,內裡軟熟得嚟好煙韌,超有口感✨中間批底好薄,上面嘅金文畢芝士經烤焗之後好軟滑,配埋充滿鹹香嘅烤豬肉同火箭菜係好夾🤤🌟三重芝士梳乎厘🧀 $138 呢個梳乎厘係好有驚喜✨💜上枱已經超級香芝士味!梳乎厘脹卜卜,一切開係好鬆軟🤤中間有滿滿嘅巴馬臣芝士、水牛芝士同芳提娜芝士,食落係好濃郁蛋香味同芝士味,係幸福嘅感覺😈側邊仲有好多芝士菠菜同柳菜花,吸滿芝士汁係好正😭❤️🌟法式火焰焦糖可麗餅 $78可麗餅都係Cafe嘅其中一樣招牌~兩大塊薄薄嘅crepe上面淋上焦糖醬、橙皮同檸檬皮,最後店員會喺上面淋上橙香干邑甜酒,再點火🔥成件事打卡一流🤣不過食起上嚟味道就有少少單調,不過不失😳🌟花生醬脆脆煙肉奶昔🥜 $68會話其實我就係為咗呢杯奶昔而嚟😍💖花生醬控表示呢杯係必試!❤️原條煙肉🥓擺喺上面真係

🌟金文畢烤豬肉卷薄餅🍕 $188

🌟三重芝士梳乎厘🧀 $138

🌟法式火焰焦糖可麗餅 $78

🌟花生醬脆脆煙肉奶昔🥜 $68
會話其實我就係為咗呢杯奶昔而嚟😍💖花生醬控表示呢杯係必試!❤️原條煙肉🥓擺喺上面真係好型🤓🤣一飲係超級濃郁嘅花生醬味!杰杰地飲落好creamy😚仲要飲飲下會飲到香蕉粒,鹹甜鹹甜咁啱啱好,咬一啖香脆嘅bacon一齊飲,口感係更昇華✨😝

🌟朱古力燕麥凍冰冰🍫 $52
朋友叫嘅呢杯係燕麥奶同朱古力嘅組合😛朱古力味好濃郁,又唔會太甜,而且口感好細滑好舒服!
好多人話將軍澳係美食沙漠,今次試咗呢間北歐風餐廳,除咗裝修佈局幾舒服,食物亦都好有特色🤩🟠海鮮冬陰功薄餅冬陰功湯就飲得多,估唔到轉做薄餅都幾得意,除咗有冬陰功湯嘅味,配料亦好豐富,有魷魚、蝦、蘑菇等,整體口感都幾豐富,而Pizza餅底則比較脆身👍🏻🟡香煎八爪魚墨魚汁意大利麵呢個墨魚汁意大利麵真係值得推介,每一條意粉都有勁濃勁黑嘅墨魚汁,而且仲有好彈牙嘅八爪魚,意粉夠晒大份,係高質之作!😍😍😍🟤 三重芝士疏乎厘餐廳推介呢款三重芝士疏乎厘除咗芝士味夠晒濃,中間仲有菠菜,係鹹點嘅好選擇!

🟠海鮮冬陰功薄餅

🟡香煎八爪魚墨魚汁意大利麵

🟤 三重芝士疏乎厘
2024-01-03 176 瀏覽
今次係位於將軍澳donki附近嘅pizza店 夜晚唔算好full 都幾有feel😋-意式風乾豬臉頰薄餅 ($178)因為佢有成舊芝士 所以好重芝士味 仲會啖啖拉絲 但都係因為個芝士同埋選用嘅豬肉都比較濃味 所以食耐左都會偏鹹🥲但餅皮脆 有鹹味 單單餅皮邊都好食!薄批好脆口 都避免過多批底造成好濟嘅情況!但呢個pizza兩個人食都好飽㗎啦~其實我地本身就同pizza一齊叫左個焦糖蘋果撻 咁食完pizza就打算叫佢哋可以上個甜品啦 咁因為我地都預佢可能要即整就要啲時間 但我地一直等左20分鐘都未上 我地問staff先知道原來佢哋有一樣原材料無曬 要嘅話要再等半個鐘… 我地覺得做得最差嘅位係啲staff都唔係入去問完廚房先知要等多半個鐘 而係即刻答到我地 咁則係應該一早知啦…咁如果我地唔問係咪打算等我地繼續等落去 為左個甜品坐一個鐘?😞雖然全程啲staff 都好nice 同埋態度都好誠懇 但如果下次早少少話比客人知會更好 而唔係等我地問😞但總體黎講 都應該會再去嘅 希望可以食到個焦糖蘋果撻啦🥲
意式風乾豬臉頰薄餅 ($178)

但總體黎講 都應該會再去嘅 希望可以食到個焦糖蘋果撻啦🥲
2024-01-03 141 瀏覽
Hygge:和風與北歐融合的打卡必去餐廳將軍澳的Hygge餐廳是一個絕對值得打卡的地方,結合了和風木系和北歐料理的獨特風格。這裡的法式油封鴨可麗餅、焦糖蘋果塔、手工肉丸薄餅和普羅旺斯燉菜等菜式,給我帶來了一場美味的味蕾之旅。首先,讓我們來品嚐他們家的招牌菜法式油封鴨可麗餅。這道菜以鴨肉的鮮嫩和可麗餅的酥脆為特色,口感絕佳。鴨肉的香氣和可麗餅的柔軟完美結合,每一口都帶來了滿滿的滿足感。接著,我品嚐了焦糖蘋果塔。這道甜點以蘋果的清甜和焦糖的香濃味道而聞名。塔皮酥脆,蘋果的酸甜與焦糖的甜蜜完美融合,帶來了一種令人難以抗拒的美味。另外,手工肉丸薄餅和普羅旺斯燉菜也讓我留下深刻的印象。手工肉丸薄餅的薄餅底酥脆,肉丸鮮嫩多汁,口感豐富。普羅旺斯燉菜則以新鮮的蔬菜和燉煮的手法,味道鮮美且濃郁。除了美食,Hygge餐廳的室內設計也值得一提。溫暖舒適的氛圍讓人感到放鬆和舒適,非常適合與閨蜜朋友一起前往打卡和享受美食。總的來說,Hygge餐廳以其獨特的和風木系和北歐料理融合,給我留下了深刻的印象。食物的賣相精緻,口感出色。無論是甜點還是主菜,都能讓人感受到獨特的美味。如果你正在尋找一個舒適又美味的餐廳,H
Hygge:和風與北歐融合的打卡必去餐廳

總的來說,Hygge餐廳以其獨特的和風木系和北歐料理融合,給我留下了深刻的印象。食物的賣相精緻,口感出色。無論是甜點還是主菜,都能讓人感受到獨特的美味。如果你正在尋找一個舒適又美味的餐廳,Hygge絕對是你的不二之選。
2023-12-30
除夕