#pb食在中環 #pbfinedining系列🍽️ 中環石板街酒店魚子醬Fine Dining🍽️今次想介紹呢間位於中環石板街酒店嘅Fine Dining🥰 之前一直都聽人講質素唔錯 今次特登襯母親節帶埋屋企人去食😋 5月份內經 @openrice_hk 訂座 指定魚子醬晚市套餐仲有半價優惠 好抵食👍🏻 店內環境都幾大、幾寬敞 樓底幾高 裝修好時尚😍 幾適合同屋企人、朋友仔慶祝❤️.佢主打嘅三重魚子醬三道菜體驗套餐原價$1288一位 半價後只係$644一位😍 如果唔想魚子醬嘅話 佢都有普通嘅3-Courses / 4-courses Dinner 價錢$338 / $388👍🏻 Fine Dining黎講 佢嘅性價比幾高🥰✨Starter✨🔹Beef Tartare🐮牛肉味好濃 但唔會好腥👍🏻 撈埋蛋黃食更加香😋🔹Amaebi Tartare Caviar🐟推介❤️ 三款前菜中最鮮味嘅一款😍 底層用左北海道甜蝦 肉質好爽口 上層加左魚子醬 食落好有鹹香😋 整體配搭好鮮甜👍🏻🔹Minced Fatty Tuna Red Caviar 🐟用左中拖羅碎配三文魚籽 食落油脂感幾豐富🤪 配埋底層脆片食冇
#pb食在中環 #pbfinedining系列🍽️
中環石板街酒店魚子醬Fine Dining🍽️

✨Starter✨
🔹Beef Tartare🐮
牛肉味好濃 但唔會好腥👍🏻 撈埋蛋黃食更加香😋
🔹Amaebi Tartare Caviar🐟
用左中拖羅碎配三文魚籽 食落油脂感幾豐富🤪 配埋底層脆片食冇咁漏😋

🔹Octopus Salad🐙
八爪魚煮到好淋 溫度微暖 味道好鮮甜😋 再配埋雅枝竹、車厘茄、橄欖等配菜幾refreshing😍

🔹Lobster Soup
正常發揮 唔算驚喜🤪
✨Main✨
🔹Capellini Abalone with Dry Caviar 🍝
店員係上枱嘅時候會加上乾煙燻魚子醬 有微微煙燻味👍🏻 鮑魚天使麵冇加特別調味 食番佢本身嘅鮮味 加埋魚子醬嘅煙燻味😋

🔹Roasted Free Range Chicken (Half Chicken. Suitable for 2)🐣
推介❤️ 半隻雞都好大隻👍🏻 食落好juicy 一咬就有滿滿嘅雞油 肉質好嫩滑😍 就算雞胸都好好食😋 底層仲有雜菌risotto 索哂d雞油 口感少少硬 係正宗risotto嘅口感🥰

🔹Ribeye Steak🐮
推介❤️ 佢用左阿根廷肉眼扒 牛味好濃 油脂豐富😍 雖然overcook左少少 但都冇大影響佢嘅肉質 食落唔會好韌👍🏻

✨Dessert✨
🔹Soft Serve Ice Cream with Caviar🍦
將魚子醬加落軟雪糕幾特別 鹹鹹甜甜咁🤪 不過最正係佢中間仲有香檳啫喱 好香酒味 超正😍

整體✨ 呢間Fine Dining位於中環石板街酒店 位置好方便👍🏻 店內環境幾寬敞 不過就冇咩景🤪 佢主打嘅魚子醬三道菜套餐仲做緊買一送一優惠 好抵食😍 食物質素唔錯 同屋企人、朋友仔慶祝都唔錯🥰

HUSO (中環)
中環皇后大道中74號石板街酒店1樓2號舖
母親節
3天前 0 瀏覽
-𝐇 𝐔 𝐒 𝐎 🐟位於中環石板街酒店內既HUSO 主打揉合地中海同法式料理元素菜式最近就推出左魚子醬體驗套餐 🐟真真正正由頭食魚子醬食到尾作為魚子醬控既我當然想即刻去體驗下😍✨ Caviar set menu ($644;原價 $1288/pp)𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 𝗕𝗼𝘂𝗰𝗵𝗲+ Caviar Tasting with House Champagne魚子醬配優質香檳 - 源自 Amur 養殖超過10年既法國種鱘魚 Premium Caviar, Royal Oscietra 即席將一大匙魚子醬放係手背 用體溫加熱放入口 配搭精選香檳飲用 可以感受到魚子醬突出香檳既果香同更有層次感𝗔𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿+ Amaebi Tartare . Caviar北海道甜蝦他他配魚子醬 - 選用有「天下第一秀水」之稱既千島湖魚子醬 連埋甜蝦一齊食好鮮甜帶點微鹹+ Minced Fatty Tuna . Red Caviar拖羅蓉配三文魚籽 - 第二道開始油脂感相對較重 配上海苔脆脆同三文魚籽增強口感+ Beef Tartare牛肉他他配蛋黃醬 - 最後就品嚐最濃味既 牛肉他他用上牛臀肉蓋部位 肉質軟腍 肉味濃
𝐇 𝐔 𝐒 𝐎 🐟

而係用上大量龍蝦殼 再用長時間去熬製
而且入面有埋龍蝦肉粒 湯頭絲滑清爽
同時飲得出非常足料 亦少左加入忌廉既油膩感

𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮
+ Capellini Abalone . Dry Caviar
當晚其中一個最期待既 - 冷鮑魚天使麵配乾魚子
估唔到魚子醬都可以刨黎食
做法其實係將魚子醬乾制化後
即席好似松露片咁刨D碎碎係意粉
呢個做法可以撇除一般魚子醬既厚重感
同時不失獨有既鹹鮮味 令整個意粉提鮮
而天使麵預先以昆布鰹魚清湯烹調後 再加入檸檬汁
食落非常清涼 岩晒夏天食用 同時可以淨化味蕾~

𝗠𝗮𝗶𝗻
+ Roasted Free Range Chicken
(Half Chicken . Suitable for 2)
當晚最有驚喜 亦係另一個至愛 - 本地三黃雞意式燉飯
想講佢地個三黃雞真係做得好出色
外皮烤焗得完美金黃香脆 肉質係非常之彈滑
重點係 三黃雞既精華雞油完美地滲入
每一粒磨菇意大利飯粒 呢個真心不得了
如果可以 食多2碟都可以!! 必試!!

𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁
+ Soft Serve Ice Cream . Caviar
北海道牛乳軟雪糕配魚子醬 - 成餐最估唔到既係
甜品都可以落魚子醬 概念黎自海鹽雪糕
但就用魚子醬取替海鹽焦糖 食到脆筒底部仲有香檳啫喱
食落甜中帶鹹 仲帶有清新口感 ~

整體黎講 整個用餐體驗既性價比真心極高
如果最近有慶祝活動既話 呢度係唔錯既選擇❤️💯
2024-05-18
5天前 18 瀏覽
女兒生日,想食法國餐,盲選了這間。半價魚子醬五道菜套餐。或許不是你試過最好的魚子醬,但整體而言是有心的配搭。Wine pairing 能突顯出食物的層次。除了魚子醬配香檳,頭盤有三款tartar 。日本甜蝦配魚子醬不錯。其餘兩款雖無特別 也是水準之作。值得推介的是主菜焗雞,用了花雕調味,連中菜酒家也不一定做得那麼好。外脆內睇嫩,食後口中有花雕的餘香。甜品有生日特備小蛋糕,也有自家製雪糕,不甜不膩,放在最後剛剛好。
女兒生日,想食法國餐,盲選了這間。
Wine pairing 能突顯出食物的層次。

6天前
生日
有冇諗過喺香港用$6xx就可以喺酒店餐廳食到6道菜嘅魚子醬餐?餐廳環境走Modern藝術風格,經理service好細心,聽到隔籬枱客人狂讚佢影相認真有誠意🤣食物方面我哋叫咗Caviar Set Menu,6道菜,除咗湯同Main之外,全部都同Caviar有關。開胃前菜有Caviar No3 Royal Oscietra, 用最傳統嘅食法,放喺手嘅虎口位度食,配House Champagne。頭盤有3樣:1️⃣北海道甜蝦配魚子醬,2️⃣吞拿魚腩配魚子醬,三文魚子及炸紫菜,3️⃣牛肉他他。然後就到龍蝦湯,鮑魚Capellini配乾咗嘅魚子醬。主菜我哋選擇咗澳洲草飼安格斯牛40oz斧頭扒😋 至於甜品都有驚喜,係雪糕配魚子醬,又甜又鹹,然後食到甜筒底仲有香檳啫喱👍🏻 Wine Pairing埋只係+$388👏🏻👏🏻👏🏻Caviar Set Menu $1288/person,期間限定半價後$644/person😱😱😱 性價比極高。留意番Tomahawk +$488及Wine Pairing +$388係冇半價架😉留意番,我哋叫呢個餐係多嘢食過喺OpenRice買既2人餐($1156.8連加一)CAVIAR

CAVIAR SET MENU

AMUSE BOUCHE
🐟Caviar Tasting with House Champagne

🦐Amaebi Tartare. Caviar
🐟Minced Fatty Tuna. Red Caviar
🥩Beef Tartare

SOUP
🦞Lobster Bisque

PASTA
🍝Capellini Abalone. Dry Caviar

MAIN
🥩Grilled Tomahawk (40 oz.) +$488
(Suitable for 2)

DESSERT
🍦Soft Serve Ice Cream. Caviar. Champagne Jelly
2024-05-14
位於中環石板街酒店的「HUSO」最近推出了魚子醬體驗套餐,咁特別既主題,而且可以半價優惠體驗到,當然要約埋朋友仔一齊去試下啦餐廳揉合了地中海與法式料理元素,配合優雅高貴的餐飲環境,打造極致口腹視覺盛宴,以精緻的海鮮美食為亮點🔺Caviar Set Menu|$1,288 位6月30日前可以半價優惠$644品嚐到Caviar Set Menu✿ AMUSE BOUCHE ✿🔸Caviar Tasting with House Champagne廚師選了比較Premium 魚子醬,Royal Oscietra,來自黑龍江,法國鱘魚養殖超過10年做出來的魚子醬,廚師建議用最Raw嘅食法,把魚子醬放在手背上,用體溫逼出魚子原有的味道,再配上香檳🥂感受一下味度的變化✿ APPETIZER ✿三款前菜都配上魚子醬🔸Beef Tartare牛肉他他配蛋黃醬,牛肉鮮嫩多汁,融入蛋黃醬的香滑綿密,味道醇厚濃郁🔸Amaebi Tartare . Caviar吞拿魚蓉配三文魚子,口感柔滑綿密,魚肉的鮮甜,搭配魚子醬的鹹香,層次豐富,交織出濃郁的海味🔸Minced Fatty Tuna . Red Cavia

🔺Caviar Set Menu|$1,288 位

✿ AMUSE BOUCHE ✿

✿ APPETIZER ✿
三款前菜都配上魚子醬
🔸Beef Tartare

🔸Amaebi Tartare . Caviar

🔸Minced Fatty Tuna . Red Caviar
北海道甜蝦他他配魚子醬,蝦肉鮮甜柔嫩,與魚子醬的鹹香完美融合,層次豐富,令人難忘

✿ SOUP ✿
Lobster Bisque
香濃龍蝦湯口感滑順豐富,蝦肉鮮嫩多汁

✿ PASTA ✿
鮮嫩多汁的鮑魚,搭配用鰹魚湯煮的彈牙爽口天使面,鋪灑上滑膩鹹香的乾式魚子醬,層次豐富濃郁,醇厚回味悠長

✿ MAIN ✿
Grilled Tomahawk
澳洲草飼斧頭扒,肉質鮮嫩多汁,肌理細膩帶有適度的脂肪分布,烤製恰到好處,散發出濃郁的燒烤香氣,口感柔軟滑潤,肉汁充盈,完美展現了牛肉的原汁原味

✿ DESSERT ✿
Soft Serve Ice Cream . Caviar
北海道牛乳軟雪糕配魚子醬,這甜品真是不得了,濃郁細膩的北海道牛乳軟雪糕,搭配鹹香濃郁的魚子醬,兩者完美配合,為這一頓飯劃上完美句號

Beef Tartare

Amaebi Tartare . Caviar

Lobster Bisqu

Beef Tartare
Amaebi Tartare . Caviar
Lobster Bisqu
Soft Serve Ice Cream . Caviar
Looking for a truly luxurious dining experience? Look no further than Huso , nestled in the heart of Central’s famous Pottinger Street Hotel . Prepare to be captivated by their impeccable caviar and champagne pairings, delivering a symphony of flavors that will leave you craving for more. 😍💲 Original Price: $1,288 per person💥 Half-Price Promotion: $644 per person until June 30, 2024From the moment you step foot into Huso, you’ll be greeted with a tantalizing menu that showcases Mediterranean and

From the moment you step foot into Huso, you’ll be greeted with a tantalizing menu that showcases Mediterranean and French culinary elements, with the spotlight on exquisite seafood delicacies. Get ready to embark on a gastronomic journey like no other! 🌊🍽️

We enjoyed:
🍴 AMUSE BOUCHE: Amaebi Tartare with Caviar, a delicate and sweet appetizer to awaken your taste buds.
🍴 APPETIZER: From Minced Fatty Tuna with Red Caviar to Beef Tartare and Lobster Bisque, prepare for an explosion of flavors.
🍴 PASTA: Savor the Cold Capellini Abalone with Dry Caviar, combining the richness of abalone with the briny essence of caviar.
🍴 MAIN: Relish the Grilled Tomahawk (+$488), super tender and flavorful meat.
🍴 DESSERT: Conclude your epicurean journey with Soft Serve Ice Cream topped with Caviar, a harmonious balance of sweet and salty notes.

To elevate your experience, consider adding the Wine Pairing option with three glasses of exquisite wines for an additional $388. 🍷🥂

Step into a world of elegance as you immerse yourself in Huso’s spacious and luminous interior. Adorned with contemporary artworks and delicate decorations, the ambiance exudes sophistication and charm, perfectly complementing the refined French-Mediterranean cuisine. 🎨✨
2024-05-13 33 瀏覽
母親節大餐,決定去試個Brunch + Free Flow,聽講呢間Huso性價比都幾高,就決定嚟呢間探店。餐廳位於石板街酒店大堂,餐廳職員安排我們坐在corner落地大玻璃窗位置,感覺自成一角,而且餐廳裝修充滿歐式風格,絕對適合打卡。🍴Dior Egg這道菜擺盤相當靚,用香檳啫喱包著流心蛋,再喺啫喱上面加上caviar,口感都很清新,而家加上caviar,場面相當震撼。🍴 Hokkaido Scallop•Ahi Tuna•Beef Tartare•Burrata with Arugula & Cherry Tomatoes 煎香嘅北海道帶子,香口彈牙,再加上caviar, 能帶出咸鮮的味道。吞拿魚經過微微煎香,外層再鋪上黑椒碎,甘香美味。生牛肉他他,生牛肉混入香口的洋蔥碎和醬汁,再加上一塊細小薄脆,味道香濃。意大利半軟芝士伴火箭菜、番茄仔配上意大利黑醋,這道菜口感層次豐富。🍴Linguine Red Prawn紅蝦的肉質鮮美,口感嫩滑,蝦的鮮美的味道滲透到意大利麵中,使整道菜品都充滿了蝦的鮮味。🍴 Roasted Free Range Chicken with mushroom r

🍴Dior Egg

吞拿魚經過微微煎香,外層再鋪上黑椒碎,甘香美味。

🍴Linguine Red Prawn

🍴 Roasted Free Range Chicken with mushroom risotto
雞肉經過烤焗後既有外皮的酥脆又有肉質的嫩滑,配合埋甘香鮮甜的磨菰意大利飯,簡直是絕配。

🍦 招牌魚子醬軟雪糕
這個甜品應該只是這間餐廳可以食到。軟雪糕很滑溜,味道甜中帶咸,口感幾特別。

母親節
  • Dior Egg
  • Roasted Free Range Chicken with mushroom risotto
今天好開心😀☺️我的同事帶我去了一家他經常光顧的飯堂,就是位於石板街酒店1樓的意大利餐廳,名為Huso。要進入這家餐廳,首先要穿過酒店的大堂,感覺非常優雅,充滿歐洲風情。左邊擺放了一些小盆栽,還有一盞精美的坐地燈,一個溫暖的黃色燈光為波浪形和不規則六角形的地磚增添了特別的氛圍,而前台的牆上掛著插畫。我們坐在靠窗的座位,點了四道菜。首先是蟹肉芒果沙拉和凱薩沙拉配帕瑪火腿。蟹肉芒果沙拉非常精緻,蟹肉呈圓形,上面鋪滿了碎芒果,周圍還加上了三顆蕃茄,整道菜看起來非常美觀。蟹肉和芒果的味道完美結合,另外沙拉很新鮮,口感爽脆,加上帕瑪火腿的味道非常美味。接下來是龍蝦湯,湯的味道非常濃郁,裡面還有一塊龍蝦肉!主菜是炸鱸魚,外皮炸得很脆,配菜還有豆角和烤車厘茄。鱸魚的味道非常出色,而我同事很喜歡的鴨腿油封馬鈴薯泥,鴨皮非常脆,柑橘汁增添了鴨腿的味道,鴨肉多汁,聞起來非常香,這道菜絕對值得推薦!最後是甜品,這裡的招牌signature甜品非常獨特,它是一球🍦北海道牛奶軟雪糕,頂上再加上魚子醬🍦而內裹有香檳🍾啫喱,非常😱驚喜,好有創意好好食值得一讚,每一位服務員都非常殷勤細緻,他們對每道菜都耐心解釋,態度非

值得一讚,每一位服務員都非常殷勤細緻,他們對每道菜都耐心解釋,態度非常有禮貌,讓我感受到賓至如歸的感覺,因我的同事都是他的常客,我感受到他們對客人的溫馨關懷!

4 COURSES 4道菜 $388: 包括,頭盤湯,主菜,和甜品

STARTER頭盤
🔹Crab Meat with Mango Salad. 🦀蟹肉芒果沙拉
🔹 Caesar Salad. Parma Ham
凱薩沙拉。帕瑪火腿

SOUP 湯
🔹🦞Lobster Bisque +$48
龍蝦濃湯

MAIN主菜
🔹 Daily , Seabass
每日 , 鱸魚🐠
🔹 Duck Leg 🦆Confit Potato Puree. Citrus Gravy
鴨腿油封馬鈴薯泥。柑橘肉汁

DESSERT 甜品🍦🍦
🔹 Soft Serve Ice Cream. Caviar with Champagne Jelly + $68
with Champagne Jelly
北海道軟雪糕,魚子醬配香檳果凍

HUSO
地址: 中環皇后大道中74號石板街酒店1樓2號舖
Caesar Salad. Parma Ham 凱薩沙拉。帕瑪火腿
Crab Meat with Mango Salad蟹肉芒果沙拉
Lobster Bisque 龍蝦濃湯
Daily , Seabass 每日 , 鱸魚
Duck Leg 🦆Confit Potato Puree Citrus Gravy 鴨腿油封馬鈴薯泥。柑橘肉汁
2024-04-02
Lobster Bisque 龍蝦濃湯
  • Seabass 每日
  • 鱸魚
2023-11-30 1283 瀏覽
歐式奢華設計,建議由酒店正門入。可以用餐前打下卡,以香檳及魚籽醬為賣點。我點左氣泡酒,還可以。麪包上來時微熱。前菜賣相吸引,帶子配魚子醬最夾,沙律芝士香濃,吞拿魚咸鮮味亦唔錯。呢個Dior egg賣相好靚,味道似流心蛋果凍。主菜加左錢食紅蝦意粉及牛扒,紅蝦意粉不建議加錢食,味道唔算鮮,唔特別香濃,牛扒就唔錯,牛味重,亦相當淋。意粉份量都好多👍全餐最好味係呢個tiramisu! 芝士味超級濃,配搭咖啡、朱古力味粉,好襯!呢個有得食,一定要試。呢個要加$38軟雪糕魚子醬比是日甜品tiramisu比下去,唔洗加錢試。結論係,食好嘢唔一定要加錢。餐廳嘅服務係非常好,值得讚。見我哋叫咗牛扒,主動加左杯紅酒,仲不停添。
麪包上來時微熱。

呢個Dior egg賣相好靚,味道似流心蛋果凍。

意粉份量都好多👍

結論係,食好嘢唔一定要加錢。
  • Tiramisu
2023-09-10 1427 瀏覽
Huso位於中環The Pottinger一樓菜單揉合了地中海及法式料理元素主打以海鮮及魚子醬入饌週末及公眾假期限定的Free Flow Brunch包含了三道菜及1.5小時的紅白氣酒任飲慵懶的週末最適合來chill住歎美酒佳餚!Free Flow Brunch ($588/person)Appetiser- Dior Egg • Caviar- Hokkaido Scallop Sashimi • Huso's Caviar- Pan-seared Ahi Tuna- US Beef Tartare • Baked Crisp- Burrata with Arugula & Cherry TomatoesSignature dish dior egg 外層為香檳啫喱包裹著流心溫泉蛋配上魚子醬享用 鮮味十足之餘亦非常清新開胃!Main- Oxtail Ragout Rigatoni- Linguine Red Prawn (+$198)西班牙紅蝦意粉的微辣蕃茄醬汁香濃惹味新鮮的紅蝦肉質彈牙 意粉口感偏硬 但亦非常掛汁另一款燉牛尾長通粉用上和牛製作牛尾燉得軟腍入味 同時保留了細嫩的口感佐
Huso位於中環The Pottinger一樓
菜單揉合了地中海及法式料理元素
主打以海鮮及魚子醬入饌

慵懶的週末最適合來chill住歎美酒佳餚!

Appetiser
- Dior Egg • Caviar
- Pan-seared Ahi Tuna

包裹著流心溫泉蛋
配上魚子醬享用
鮮味十足之餘亦非常清新開胃!

Main
- Oxtail Ragout Rigatoni
- Linguine Red Prawn (+$198)

西班牙紅蝦意粉的微辣蕃茄醬汁香濃惹味
新鮮的紅蝦肉質彈牙
意粉口感偏硬 但亦非常掛汁
另一款燉牛尾長通粉用上和牛製作
牛尾燉得軟腍入味 同時保留了細嫩的口感
佐以蒜香紅酒醬汁 令人忍不住一口接一口品嘗

Dessert
- Soft Serve Ice Cream • Caviar (+$38)
- Daily Dessert

香濃的牛乳雪糕配上魚子醬
鹹甜配搭出奇地match!

餐廳位於中環石板街,環境優雅且樓底高,落地大玻璃採光度十足,感覺又chill又舒適,可以hea足成個brunch time,而且仲好啱打卡😌☀️Free Flow Brunch($588/ 位).🥂Free Flow 1.5 hoursBrunch可揀Prosecco 或紅白酒任飲1.5小時,飲住酒嘆魚子醬菜式真係好正😌【APPETIZER】🍴Poached Egg · Hollandaise · French Caviar半透明清雞湯香檳啫喱包住原隻流心蛋,面層配法國魚子醬及食用花,賣相fancy有特色,將所有食材混合同食,味道非常夾😌🍴Hokkaido Scallop Sashimi · Huso's Caviar🍴Pan-seared Ahi Tuna🍴US Beef Tartare · Baked Crisp🍴Burrata with Arugula & Cherry Tomatoes店員建議先食Burrata Salad,最後食Beef Tartare。Burrata口感香滑濕潤,配料有青醬、黑醋、橄欖油及火箭菜,火箭菜新鮮幼嫩,完全無苦味;切片北海道帆立貝鮮甜彈牙,配魚子醬同

☀️Free Flow Brunch($588/ 位)
🥂Free Flow 1.5 hours

【APPETIZER】

🍴Pan-seared Ahi Tuna
店員建議先食Burrata Salad,最後食Beef Tartare。Burrata口感香滑濕潤,配料有青醬、黑醋、橄欖油及火箭菜,火箭菜新鮮幼嫩,完全無苦味;切片北海道帆立貝鮮甜彈牙,配魚子醬同食鮮上加鮮;吞拿魚輕煎外層及沾上黑椒粒,香味與鮮甜並重,且帶半熟口感;生牛肉混入橄欖油、洋蔥及醬汁,肉味香濃且開胃😌

【MAIN】
🍴Linguine Red Prawn(+$198)
西西里紅蝦蝦膏味濃郁,醬汁亦帶濃濃蝦味,另意粉彈牙掛汁,絕對值得加錢一試😌

🍴Grilled Beef Short Rib(+$88)
Short Rib來貨品質欠佳,所以餐廳upgrade為M6 Wagyu Sirloin,和牛已預先切件,肉質軟嫩,油脂及肉味之間取得平衡😌

【DESSERT】
🍴Soft Serve Ice Cream · Caviar(+$38)
初嚐北海道牛奶軟雪糕配魚子醬,口感幼滑且咸香及奶味並重,兩者出奇地夾😌

🍴Daily Dessert
是日甜品係熱情果芝士蛋糕,酸甜熱情果與芝士毫無違和感,口感清新唔膩,味道亦唔太甜😌
估唔到中環石板街酒店有間咁靚既餐廳 😳餐廳以魚子醬及香檳為題 裝修亦都非常精緻 牆上掛左好多由本地藝術家Yannes繪畫既作品 brunch set 更有1.5小時free flow 香檳 岩晒同閨蜜黎傾計打下卡🥂【𝟭.𝟱 𝗵𝗿 𝗙𝗿𝗲𝗲-𝗙𝗹𝗼𝘄 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵】🥂𝘼𝙋𝙋𝙀𝙏𝙄𝙕𝙀𝙍 : Dior Egg . CaviarHokkaido Scallop Sasami . Huso’s Caviar Pan-seared Ahi TunaUS Beef Tartare . Baked CrispBurrata with Arugula & Cherry TomatoesDior Egg 其實係香檳啫喱溫泉流心蛋啫喱係由香檳同雞清湯熬制 入面仲有溫泉流心蛋 加埋魚子醬一齊食不錯 ! ✨其餘四款前菜就會用另一隻碟一齊上 店員建議由Burrata cheese開始食去到最後Beef Tartare我自己最中意就係個北海道帶子同牛肉他他 好出色 ❤️𝙈𝘼𝙄𝙉 𝘾𝙊𝙐𝙍𝙎𝙀: Linguine Red Prawn (+$198) Roasted Free Range Chicken (for t
估唔到中環石板街酒店有間咁靚既餐廳 😳

US Beef Tartare . Baked Crisp

Dior Egg 其實係香檳啫喱溫泉流心蛋
我自己最中意就係個北海道帶子同牛肉他他 好出色 ❤️

𝙈𝘼𝙄𝙉 𝘾𝙊𝙐𝙍𝙎𝙀:
Linguine Red Prawn (+$198)
Roasted Free Range Chicken (for two)
如果想食好少少 都可以加錢試埋個紅蝦意粉 個saurce 濃到不得了! 🫶🏻
另外佢地仲有一款烤雞係for 2 位上 絕對係今個brunch 既高潮 !
烤得皮脆肉嫩 同埋應該係加左少少花雕酒去煮 味道十分香
仲會配上Risotto同大量蔬菜 兩個人非常夠食✨

𝘿𝙀𝙎𝙎𝙀𝙍𝙏 :
Soft Serve Ice Cream. Caviar (+$38)
應該係香港唯一一間可以食魚子醬雪糕? 🤤
咸咸甜甜都幾得意 值得一讚係個雪糕好滑好好食
2023-08-05 985 瀏覽
HUSO is a French Mediterranean restaurant that offers champagne & Caviar. The vibe is romantic & cozy, perfect for dating & celebrations. We tried the 3-course dinner tasting menu at $608/pp. //Starter//Poached Egg • Caviar +$68(Hollandaise • Mashed Potato • Bacon)Hokkaido Scallop(Pan Fried Scallop with Orange Mayonnaise. Half-Cooked Hokkaido Scallop is seared perfectly!)//Soup//Lobster Bisque +$48(Creamy French-Style Lobster Bisque. Lobster meat are fresh and chewy.)//Pasta//Linguine Tiger Praw

//Starter//
Poached Egg • Caviar +$68

Hokkaido Scallop

//Soup//
Lobster Bisque +$48

//Pasta//
Linguine Tiger Prawn
(Al-dente linguine cooked in Seafood Cream Sauce, full of seafood flavour!)

//Main//
Seabass
(Pan Seared Seabass • White Wine Cream Sause • Chive Oil)

M6 Wagyu Sirloin +$88
(Grilled M6 Australian Wagyu Sirloin paired with Gravy, the silky texture melts in your mouth in seconds…)

//Dessert//
Soft Serve Ice Cream +$68
(Super rich & milky soft serve topped with Caviar and Champagne Jelly at the bottom.)

位於中環嘅ᴘᴏᴛᴛɪɴɢᴇʀ ʜᴏᴛᴇʟ作為香港ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ酒店原來入面隱藏住一間絕美法式餐廳 @husohongkong 主打香檳同魚子醬 基乎每道菜都有魚子醬元素 裝修精美優雅 環境好舒適 牆身掛滿壁畫極具藝術氣息窗邊大落地玻璃猶如置身法國一樣 好適合打卡.ᐟ.ᐟ今次就試咗佢地嘅ꜰʀᴇᴇ-ꜰʟᴏᴡ ʙʀᴜɴᴄʜ 由前菜到甜品都充滿驚喜 食材高質之餘亦非常精美下次可以相約好姐妹黎食埋佢個ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ𖤐ˊ˗𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❝ ꜰʀᴇᴇ-ꜰʟᴏᴡ ʙʀᴜɴᴄʜ $588PP❞ ❀ ᴅɪᴏʀ ᴇɢɢ • ᴄᴀᴠɪᴀʀ ♡呢道菜相傳係ᴄʜʀɪꜱᴛɪᴀɴ ᴅɪᴏʀ非常喜歡嘅菜式 所以叫做ᴅɪᴏʀ ᴇɢɢ外層係淡淡香甜嘅香檳雞湯啫喱中間包住好香蛋香味嘅半熟流心初生蛋上面再配上千島湖嘅魚子醬撈埋一齊食一大享受(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)❀ ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ ﹆ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ꜱᴀʟᴀᴅ♡好正宗嘅ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ .ᐟ芝士味香得黎完全唔會太濃太漏 同黑醋火箭菜好夾﹆ʜᴏᴋᴋᴀɪᴅᴏ ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ꜱᴀꜱʜɪᴍɪ. ʜᴜꜱᴏ'ꜱ ᴄᴀᴠɪᴀʀ
原來入面隱藏住一間絕美法式餐廳 @husohongkong

所以叫做ᴅɪᴏʀ ᴇɢɢ
外層係淡淡香甜嘅香檳雞湯啫喱
中間包住好香蛋香味嘅半熟流心初生蛋
上面再配上千島湖嘅魚子醬
撈埋一齊食一大享受(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
Appetizer  Platter

❀ ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ
﹆ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ꜱᴀʟᴀᴅ♡

﹆ʜᴏᴋᴋᴀɪᴅᴏ ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ꜱᴀꜱʜɪᴍɪ. ʜᴜꜱᴏ'ꜱ ᴄᴀᴠɪᴀʀ ♡
帶子刺身真係非常鮮甜彈牙 配魚子醬係鮮上加鮮

肉質非常嫩滑又唔會太油膩
除咗牛扒本身嘅味道非常出眾外
無論調味定面頭嘅燒灼都做得非常出色
Soft  Serve  Ice  Cream

❀ ꜱᴏꜰᴛ ꜱᴇʀᴠᴇ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ • ᴄᴀᴠɪᴀʀ ♡ +$38
第一次食雪糕同魚子醬呢個配搭 出奇地夾.ᐟ.ᐟ
高級牛乳軟雪糕加埋魚子醬 鹹甜夾雜好特別
Dior  Egg
Appetizer  Platter
Seafood  Spaghetti
Grilled  Beef  Short  Rib
Soft  Serve  Ice  Cream
  • Dior Egg
  • Soft  Serve  Ice  Cream  •  Caviar
2023-07-26 456 瀏覽
<Huso>藏身於中環石板街酒店裡🏨 牆上掛上一幅幅畫 餐廳播著愉快歌曲🎼 環境舒服優雅 星期日我們來一場Free-Flow Brunch🥂Cheers Free-Flow 1.5 Hours 任飲汽酒 香檳🍾️ 紅酒🍷 🫧Appetizer🫧前菜有五款 🥢upgraded 「Dior Egg. Caviar」香檳啫喱包裹著流心蛋 上面有Caviar點綴 三重口感令人一試難忘♥️🥢Hokkaido Scallop Sashimi. Huso's Caviar北海道刺身帶子 入口鮮甜 Caviar點綴 盡顯矜貴❣️🥢Pan-seared Ahi Tuna香煎吞拿魚 魚的四邊黏滿黑椒 口味比較重🥢US Beef Tartare . Baked Crisp生牛肉他他配上脆片好夾👍🏿🥢Burrata with Arugula & Cherry Tomatoes布袋芝士配搭酸甜蕃茄好開胃🫧Main🫧Linguine Red Prawn +$198西班牙紅蝦意粉🍝意粉掛汁力高 啖啖濃郁蝦味 紅蝦爽嫩彈牙 令人再三回味😮‍💨Grilled Beef Short Rib +$88牛肉油花豐富

Free-Flow 1.5 Hours
任飲汽酒 香檳🍾️ 紅酒🍷

🫧Appetizer🫧
前菜有五款
🥢upgraded 「Dior Egg. Caviar」

北海道刺身帶子 入口鮮甜 Caviar點綴 盡顯矜貴❣️

Linguine Red Prawn +$198

Grilled Beef Short Rib +$88
牛肉油花豐富 有點入口即溶的感覺🤩有驚喜

🫧Dessert 🫧
Soft Serve Ice Cream Caviar +$38
奶味香濃雪糕配上咸香黑魚子一拍即合🫰🏻