2023-02-24 612 瀏覽
今日lunch 行左去D2 搵下有咩野食,發現左原來有間hungry korea, 位置比較入,平時行過都留意吾到揀左石頭鍋牛肉拌飯 $52都好足料,lumch 黎講份量都好足夠餐牌上選擇眾多,下次可以揀其他再試下😋

揀左石頭鍋牛肉拌飯 $52
都好足料,lumch 黎講份量都好足夠

餐牌上選擇眾多,下次可以揀其他再試下😋

2023-02-14 325 瀏覽
14/2/2023 @19:00叫的鍋被員工倒瀉了一半。員工扮傻(經理知道的), 之後一起將倒瀉的鍋照上比客。要個客出曬聲、先願意收回、換過一鍋。我在旁見到曬。食物係不差、只係員工差都不願再光顧。
14/2/2023 @19:00

我在旁見到曬。食物係不差、只係員工差都不願再光顧。
2023-01-12 508 瀏覽
聖誕節嚟到D2place 食飯,經過幾間餐廳都坐地起價然後見到呢間韓國餐廳都滿咗一半男友被韓式辛辣野吸引咗於是就決定入去試下~-睇過餐牌後,就寫低係張紙度再比店員落單好快就上菜啦~先嚟嘅係熱辣辣的豆腐湯跟白飯湯底以大醬、泡菜為主,配料有豆腐、瓜同少量海鮮湯頭香辣而清爽,啱哂冬天食且配飯好滋味海鮮就不夠鮮,豆腐夠滑嫩韓式辣醬豬腩肉跟白飯辣醬香濃而豬腩片軟韌惹味,味道略咸好彩有大量椰菜同白飯一齊食,平衡返冇咁咸同膩香蒜蜜糖味雞翼蒜香味濃,雞翼外脆內軟,味道不錯整體食物味道還不錯,價錢便宜,性價比幾高喜歡濃味的朋友可以試下~
聖誕節嚟到D2place 食飯,經過幾間餐廳都坐地起價
然後見到呢間韓國餐廳都滿咗一半
男友被韓式辛辣野吸引咗
於是就決定入去試下~
睇過餐牌後,就寫低係張紙度再比店員落單
好快就上菜啦~先嚟嘅係熱辣辣的豆腐湯跟白飯
湯底以大醬、泡菜為主,配料有豆腐、瓜同少量海鮮
湯頭香辣而清爽,啱哂冬天食且配飯好滋味
海鮮就不夠鮮,豆腐夠滑嫩

韓式辣醬豬腩肉跟白飯
辣醬香濃而豬腩片軟韌惹味,味道略咸
好彩有大量椰菜同白飯一齊食,平衡返冇咁咸同膩

香蒜蜜糖味雞翼
蒜香味濃,雞翼外脆內軟,味道不錯

整體食物味道還不錯,價錢便宜,性價比幾高
喜歡濃味的朋友可以試下~
2022-12-15 445 瀏覽
每次嚟呢度都係叫辣炒豬肉飯,份量非常多,而且醬汁調味調得好好,微辣偏甜,不過今日天氣凍,就叫咗辣年糕麵,份量同樣好多,適合兩個人share,醬汁偏濃稠,非常nice👍🏻
2022-11-15 524 瀏覽
lunch 時間度度都好多人有排等,去佐d2 place, 見到呢間韓國嘢仲有位,就決定食呢間啦,一坐低見到其實好多唔够人手咁,等好耐先有人過嚟落單,我哋叫咗紫菜包飯,海鮮煎餅🥞,拉麵年糕,紫菜包飯麻麻地,拉麵年糕煙靭有啲辣,海鮮煎餅味道唔錯可能太地道?味道唔似平常食開嘅韓國餐廳,有啲食唔慣
lunch 時間度度都好多人
,紫菜包飯麻麻地,拉麵年糕煙靭有啲辣,海鮮煎餅味道唔錯
可能太地道?味道唔似平常食開嘅韓國餐廳,有啲食唔慣
2022-10-23 456 瀏覽
Hungry Korean-平民價韓國連鎖餐廳( 最近都係自己一個食飯😭,食唔到大餐)今日突然想食韓國菜,所以就去左公司附近食hungry Korean🥳🥳雖然整體裝修比較殘舊,但有一種當年在江原道食小店的感覺!食評: 泡菜豬肉豆腐鐵板燒:泡菜豬肉味道偏咸,但豆腐好滑。但最令人失望的是鐵板不熱的,並沒有一般鐵板燒的感覺😭😭 (鐵板只是一個裝飾😭😭) ($62)
Hungry Korean-平民價韓國連鎖餐廳
( 最近都係自己一個食飯😭,食唔到大餐)

食評:

($62)

🏠Hungry Korean 🥬前菜 $18 好中意食韓式前菜所以加左個前菜,有一碟泡菜,一碟薯仔沙律,一碟魚糕。魚糕果碟好食, 辣辣地幾開胃。泡菜就麻麻地,唔夠酸又唔夠辣🥹 🦑魷魚壽司 $42 呢個係我係hungry korean最中意食嘅一個item😍 係其他分店食會係包住錫紙,荔枝角分店就無,都係一如既往咁好味, 裏面嘅魷魚醃得好入味,包住配料嘅紫菜都有淡淡嘅麻油香👍🏻👍🏻 🥘豆腐湯 $52 呢個湯裏面有 一隻蝦,一隻青口,幾塊豆腐,同埋翠玉瓜。雖然有海鮮,但海鮮味就無咩,就係有啲泡菜湯嘅感覺~ 🍝韓式粉絲 $42 呢個竟然有驚喜!!我覺得佢比起好多韓國餐廳嘅炒粉絲都做得好,麻油味夠香,豉油味夠甜又夠咸, 配上少少牛肉碎同埋蔬菜,好快就食曬🤣🤣👍🏻 🥟韓式餃子 $38 其實我一直都好好奇點解所有韓式餃子嘅味道都係不相伯仲🤣只要你食過韓式餃子,你應該都估到呢隻餃子係咩味😜 🥤凍麥芽發酵米茶 $12 比想像中甜,唔係好解渴。 🥤凍檸茶 $12 呢個好奇怪,冇茶味,冇檸檬味,剩係得甜味😂😂可能下次要叫走甜/少甜。
🏠Hungry Korean
🥟韓式餃子 $38
韓式餃子
🥤凍麥芽發酵米茶 $12
凍麥芽發酵米茶
比想像中甜,唔係好解渴。
🥤凍檸茶 $12
2022-10-04
魷魚壽司
韓式粉絲
韓式餃子
2022-09-12 482 瀏覽
今日同老婆去咗荔枝角行街,行行吓肚餓,所以去咗Hungry Korean食下午茶,平靚正之選。我哋叫咗魷魚壽司$42同辣年糕$42,都算抵食。哩間Hungry Korean比起其他分店大間同寬敞,坐得都舒服唔會迫。魷魚壽司都幾足料,裡面有蛋、泡菜、魷魚等,點上韓式辣醬更惹味,食得韓國嘢就一定係濃味。辣年糕都唔錯,略嫌年糕煮耐咗,比較軟身同無咗煙韌嘅口感,但好在醬汁搭夠。個醬汁真係好惹味,甜甜微辣好濃郁,好想打包返去夜晚撈飯食。

2022-08-08 747 瀏覽
之前經常幫襯呢間舖頭嘅尖沙咀分店 因為喺尖沙咀嗰度返工 尖沙咀嗰度啲員工 全部都係落單都要講英文 嘅外籍員工 味道都好好食 今日D2 place有泰國市集 所以去嗰度睇下 跟住就諗住周圍行下 順便睇吓有咩食 跟住就揀咗呢一間之前食過嘅分店 本身諗住餐廳嘅食物 應該會係味道統一嘅 點知唔係男朋友叫咗個 鐵板燒甜辣雞肉 結果出到嚟 剩係得甜味 一啲辣嘅味道都冇 我本身想叫個年糕拉麵🍜 但係佢話冇晒 所以我就唯有叫部隊鍋 因為部隊鍋係半個面 所以佢哋就可以做到呢個嘢食 入面嘅配料 唔計拉麵嘅話 有午餐肉 、腸仔、五花腩片、年糕、同埋好似係牛肉 而且色澤上有啲單調 而且見到其他嘅韓國餐廳 部隊鍋都會加隻蛋落去五花腩片同埋牛肉 呢兩種肉嘅味道都有好大浸蘇味 、午餐肉同埋腸仔 入面係有唔同嘅東西夾雜着 食落去味道唔係太好味 而且湯底入面一定係有辛辣麵嘅嗰種味粉 同埋可能係韓式豆瓣醬之類嘅嘢 但係湯底個味道上感覺就似跟住兩杯嘢飲各加$12 超級唔抵 因為講真杯嘢飲唔係太好飲 我試過飲男朋友奶茶嗰一個 茶味唔重 可能入面個茶俾佢溝淡晒 入面剩係得個甜字我嗰杯抹茶牛奶 味道都唔係特別好飲 抹茶應

我嗰杯抹茶牛奶 味道都唔係特別好飲 抹茶應該係開粉沖嘅嗰一種 味道好淡 放咗一段時間 我見到有啲粉沉沒左喺底

而且梳化背嗰度嘅位置 竟然有生銹嘅痕跡 所以都唔係太敢向後挨 驚整污糟件衫

鐵板雞
部隊鍋
奶茶同埋抹茶牛奶
2022-08-08
2022-08-05 491 瀏覽
話說下午有d野黎荔枝角搞,咁午餐都係荔枝角食啦,本身做晒功課諗住去1樓既某間冰室食,但真係太多人排緊隊,驚等太耐誤左時間,行左D2 2-3層其他餐廳1係都係排晒隊,1係就比較貴既西餐,行行下見到呢間韓式餐廳有位,睇落價錢唔算好貴就入去試下個午餐啦。其實坐底左10分鐘都開始好多人入左黎,食緊野既時候已經坐爆仲有人開始排隊,始終工業區附近太多上班族都好正常。今日試下個泡菜豬肉豆腐,跟1碗白飯,豬肉切得比較細同碎,調味ok少少辣,辣中帶點甜都好韓式味道,有少許泡菜撈埋,份量唔多不過醬汁味道夠重撈飯1流,另外跟左3塊豆腐都好夠滑。跟餐加12蚊有野飲,揀左個凍梅實茶,少少酸,加12蚊貴左少少。雖則話食個午餐74蚊其實唔算平,但比起附近餐廳黎講都算係平民了,想食下韓國野都係幾好既選擇。

2022-07-19 438 瀏覽
18/7晚上外賣,牛肉,辣魷魚石頭鍋飯等等共價錢$522,與餐牌相片不相同,原來外賣質素非常參差,好似碎牛肉炒飯,冇菜嘅配料,而魷魚硬到咬唔到,以後唔食這間店🥲
2022-07-18
20 分鐘 (外賣送餐)
  • 石鍋飯
2022-07-06 474 瀏覽
- 香港有好多地方食韓國菜,人均消費都係百零蚊起跳,如果唔係一大班人食,又想食平啲嘅話,其實Hungry Korean都係ok之選🙌🏻🍲牛肉石鍋飯 💰52 除咗牛肉之外仲可以揀雞肉/豬肉/魷魚,價錢一樣呢個價錢嚟講算係唔錯,有飯焦(對朋友嚟講係非常重要嘅細節😹) 就咁食有啲似普通炒飯,不過自己加咗啲辣醬 (每枱有一支) 之後,甜甜辣辣咁幾好食😋·🍝辛辣冷麵 💰60 見到隔離枱啲飯卷 (佢叫韓國壽司) 幾細件,相比之下冷麵份量充足🤰🏻,泡菜青瓜絲令到碗麵嘅味道冇咁單調,幾清新另外啲醬夠撈哂啲麵,雖然望落去好似好辣,但係食落其實大概係80%甜20%辣,覺得如果可以甜度低啲、辣度高啲,會更加好食😌·最後想講唔知係咪全部分店都係咁,嗰日一點幾其實鋪頭都唔算多人,但係可能因為唔夠人手(?)啲侍應好似好趕咁,落order/傳菜嗰時急步行,有個直程跑起上嚟😅 雖然佢哋態度都ok,唔會催你落單/食快啲走人,不過始終有少少影響食嘢嘅感覺~ 大家都係當平時食一餐咁算啦(P.S. 歡迎follow埋我IG @foodstepsinhk 每日更新美食 thank you🙆🏻‍♀️)
牛肉石鍋飯

🍲牛肉石鍋飯 💰52 [3.5/5]
除咗牛肉之外仲可以揀雞肉/豬肉/魷魚,價錢一樣
辛辣冷麵
🍝辛辣冷麵 💰60 [4/5]
辛辣冷麵
2022-06-28 298 瀏覽
今日lunch去左hungry korean🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷12點幾去食入面竟然冇咩人係咪生意差左呢之前去要排隊🚶🚶‍♂️🚶🚶‍♂️🚶‍♂️🚶‍♀️🚶🚶‍♂️🚶‍♀️🚶叫左個吞拿魚手卷🐟🐬🐳🐳🐋同牛肉石鍋飯🐂🐂味道ok🆗不過好白痴要自己寫菜式咁點解唔用qr code落單😂😂😂一點幾食完走間餐廳都仲係好多位個感覺就係韓國快餐店咁冇咩感覺🥶🥶🥶
12點幾去食

一點幾食完走間餐廳都仲係好多位

個感覺就係韓國快餐店咁
冇咩感覺🥶🥶🥶

2022-06-02 402 瀏覽
放工之後去咗荔枝角行街🫣行行吓就見到呢間韓國嘢好似好平咁個肚又咕嚕咕嚕叫之後就衝左入去食啦😋咁我就叫咗個石鍋飯$52😱🤩裏面有啲魷魚,雞蛋,蘿蔔絲,芽菜,仲有其他唔同嘅配料嘅熱辣辣要即刻撈勻食從來韓國嘅石鍋飯都唔會令到我失望🫣呢個都唔另外👍🏻竟然仲有啲飯焦啊👍🏻之後仲加咗個米茶$12嘢飲就有少少貴😭米香嘅味道好香不過係值得試吓嘅👍🏻一個人食買單$64呢餐唔錯啦👍🏻👍🏻
放工之後去咗荔枝角行街🫣
行行吓就見到呢間韓國嘢好似好平咁
個肚又咕嚕咕嚕叫
之後就衝左入去食啦😋

咁我就叫咗個石鍋飯$52😱🤩
裏面有啲魷魚,雞蛋,蘿蔔絲,芽菜,仲有其他唔同嘅配料嘅
熱辣辣要即刻撈勻食
不過係值得試吓嘅👍🏻
一個人食買單$64
呢餐唔錯啦👍🏻👍🏻
2022-05-20 345 瀏覽
喺d2place嘅呢間韓國野hungry Korean環境都幾大 唔會好迫😆價錢仲要好平❣️上次嗌左韓式牛肉鐵板餐 一大碟肉加雜菜 餸嘅份量真係超多😍啱晒鍾意食餸唔食飯嘅我❤️不過整體份量就唔算大份 男仔就未必夠🙈