2023-05-20 431 瀏覽
香港有好多日式、韓式、台式,或者港式茶餐廳、歐美自助餐等等不同種類的美食。但好似無乜見過中、南美洲特色的餐廳或者店舖。小弟呢次集中系駱駝漆三期,偶然間發現呢間主打"taco"、薄餅以及少許墨西哥式飯類及沙律的小店。於是,又到左「不定期奢侈」系列ge時候。呢間系駱駝漆三期ge小店,同其他店舖相比,屬於小店格局;但系店舖的裝修,同小弟印象中南美洲特色餐廳主打ge「深沉色點」有D分別。如果有講錯ge話,小弟再次承認見識淺薄,請多包涵。系小店用QR Code落單個陣,一直系"taco"同薄餅之間掙扎(始終唔想食白飯),最後試左佢地ge"taco"套餐。呢次先試兩款"taco"ge套餐。套餐ge"taco",嚴格黎講,出左墨西哥辣雞口味同墨西哥有關連外,其他口味反而屬於我地熟悉ge風味:日式「吉列蝦」、港式「沙嗲牛肉」等等(抱歉,記憶力較差)。換句話講,如果想試正宗"taco"ge話,呢間未必系您杯茶。"taco"餅皮較細,而且偏硬,但唔算太乾。呢次叫ge「吉列蝦」同「十五味豬肉」,岩岩都屬於偏鹹ge內餡,所以配搭"taco"內裏ge番茄同青菜,成個"taco"唔會太「漏」,又唔會太「難啃」,算
於是,又到左「不定期奢侈」系列ge時候

如果有講錯ge話,小弟再次承認見識淺薄,請多包涵

兩份taco小套餐

呢次先試兩款"taco"ge套餐。

"taco"餅皮較細,而且偏硬,但唔算太乾。呢次叫ge「吉列蝦」同「十五味豬肉」,岩岩都屬於偏鹹ge內餡,所以配搭"taco"內裏ge番茄同青菜,成個"taco"唔會太「漏」,又唔會太「難啃」,算系舒服又唔會太大負擔。如果下午茶想試D新奇款式,又唔想份量太多ge話,呢間ge"taco"值得考慮。
餐湯系義大利式雜菜湯,同樣算舒服。
呢次套餐令我稍為意想唔到ge系,居然有少量西瓜作為餐點。可能考慮到而家ge天氣。

呢間"Hunger Point",無論小店裝潢、員工服務態度都令人滿意。
想簡簡單單又一餐好餐?"Hunger Point"可以幫到您。
2023-05-20
兩份taco小套餐
行街行到攰,就黎到屋企人推介既墨西哥小店。雖然已經3點過左餐廳既lunch hour時間,但店員都照比我地入~very nice! 食墨西哥野緊係要叫taco同nacho啦!<<Taco Set ($98)>>佢地既taco set好精緻,配料好fushion,簡左墨西哥辣雞、港式豬腩肉、港式沙嗲牛肉,個擺盤好方便食taco,而且分量剛剛好,幾啖可以食完,調味都好好,但豬腩肉就比較難咬開。跟餐有薯條,西瓜同哈密瓜。 <<Nacho ($78)>>D nacho唔係太脆,個醬正常發揮,但有D結,可能凍左,不過都ok既。 當日下載左駱駝漆專屬的app <<荀嘢>>,有coupon可以用再平$10。Encore: ✅✅✅❌❌

食墨西哥野緊係要叫taco同nacho啦!

<<Taco Set ($98)>>

<<Nacho ($78)>>

Encore: ✅✅✅❌❌
2023-05-15 174 瀏覽
係香港我都未試過食墨西哥餐,可能選擇真係唔多,而且要優質嘅更難,估唔到觀塘區都可以搵到,真係喜出望外。餐廳感覺幾新淨,裝橫光鮮亮麗,鋪頭不大,遇上中午食飯時間,要等一陣位。入座後,有點肚餓,就拿拿聲點了一個墨西哥燒雞set,配番一杯西柚梳打,另外揀左三件嘅Taco set ,天多利玉子豆腐,十五味豬腩,墨西哥辣雞。墨西哥烤🍗Set雞份量都幾多,差不多有半隻,肉質好嫩滑,完全無柴嘅感覺,醬汁好入味,感覺唔會太肥太油膩。薯格口感脆卜卜,帶有椒鹽香味,十分香口,本來以為Taco 先會好食,估唔到烤雞都有驚喜。Taco set有沙律🥗同薯條🍟🤑 配搭Taco 食,份量真係唔惹少。墨西哥辣🐔醬汁酸酸甜甜, 經典的墨西哥口味,不俗👍🏻十五味豬腩🐷油脂感較低,肉質較乾身,同預期有分別,但都中上天多利玉子豆腐炸左嘅豆腐粒,外脆內軟,醬汁幾特別,可以中和一下其他全肉類嘅菜色結論係整體都好出色😙,好豐盛嘅一餐,因為墨西哥餐廳選擇唔太多,呢間會再試!

墨西哥燒雞set

墨西哥烤🍗Set

Taco Set

墨西哥辣🐔
醬汁酸酸甜甜, 經典的墨西哥口味,不俗👍🏻

十五味豬腩🐷
油脂感較低,肉質較乾身,同預期有分別,但都中上

天多利玉子豆腐

西柚梳打
2023-05-12
墨西哥燒雞set
Taco Set
西柚梳打
2023-05-13 124 瀏覽
男朋友找的餐廳,初初見到圖片好靚,價錢又相宜,我好擔心係照騙,但見到不用加一,位置又舒服,就決定試下。唔知係唔係老闆啦,收銀兼樓面哥哥態度好好~間嘢又望落光猛乾淨,裝修簡單但又有心機,好適合我呢啲港女。結果出乎意料,真係好好味😋個辣雞飯好有誠意,唔係普通餐廳那些硬過我條命嘅飯,係有啲糯米感覺的日式飯~好正!仲可以一半沙律一半飯,救命🆘真係好抵。辣雞味道不算濃郁,甚至也不辣,但吃得出有用特別的香料,墨西哥餅我勸你全部都要試下!
星期六下就係個朋友力推之下黎左呢間餐廳都唔知原來駱駝漆有墨西哥菜食haha好靚嘅外牆店內環境都好光猛有清新嘅感覺率先上左啲嘢飲~烏龍茶味好香水果茶好豐富!略為甜但都可接受是日餐湯係蘑菇湯~好濃郁好香呀仲要入面啲粒粒係薯角粒黎有驚喜!朋友力推嘅Taco叫左吉列蝦🦐墨西哥辣雞(唔🌶️的)同玉子豆腐哇啲醬汁好味到超好食最驚喜係啲玉子豆腐係炸過的~食落去個口感滿分(另外啲薯條都係好食個種haha)另外一樣朋友力推嘅菜式~燒雞最驚喜莫過於左下個款雞肉!醃製得勁好味啲雞全部都好滑!其他啲配菜同樣高質!平時唔鍾意食呢款腸嘅朋友都覺得好食!而個特製醬汁酸酸地係特別嘅佢每個set有埋水果🍉連埋店鋪環境整體真係好清新🤣係refreshing值得推薦嘅隱世墨西哥餐廳!
星期六下就係個朋友力推之下黎左呢間餐廳

都唔知原來駱駝漆有墨西哥菜食haha

好靚嘅外牆

店內環境都好光猛有清新嘅感覺

率先上左啲嘢飲~
烏龍茶味好香

叫左吉列蝦🦐墨西哥辣雞(唔🌶️的)同玉子豆腐

啲醬汁好味到
超好食
最驚喜係啲玉子豆腐係炸過的~食落去個口感滿分

(另外啲薯條都係好食個種haha)
Taco  Set 🌮

另外一樣朋友力推嘅菜式~燒雞

最驚喜莫過於左下個款雞肉!醃製得勁好味

啲雞全部都好滑!
其他啲配菜同樣高質!平時唔鍾意食呢款腸嘅朋友都覺得好食!
而個特製醬汁酸酸地係特別嘅

佢每個set有埋水果🍉
連埋店鋪環境整體真係好清新🤣
係refreshing值得推薦嘅隱世墨西哥餐廳!
蘑菇湯
Taco  Set 🌮
2023-04-01 591 瀏覽
觀塘“是靚午”,墨西哥美食。店面細細,座位舒服。優質服務態度,店員會一直照顧客人需要,亦會不停清潔整理食客枱面。食物方面 - 自選3餸Taco:墨西哥辣雞、港式沙嗲牛、天多利玉子豆腐三款主食吸收濃郁醬汁、足料,餡料多到餅皮包唔晒。辣雞︰醬汁濃稠輕甜帶微微酸辣,小朋友辣度。雞脾粒嫩滑肉味濃,頂層少量烤芝士,底層生菜蕃茄,新鮮爽脆減低油膩感,食落好開胃。翻點首選。港式沙嗲牛︰味道做得唔似傳統茶餐廳沙嗲,而且真係太咸,配一條酸甜菠蘿及烤餅蔬菜都不能平衡。全餐唯一覺得唔可以點既食物就係沙嗲牛,可惜。天多利玉子豆腐︰炸過嘅切粒玉子豆腐脆身,加上豆粒及烤餅皮,又軟又脆多重口感。不過,可能醬汁唔夠,所以味道偏淡,家中姥姥食慣重口味就覺得唔夠味。是日靚湯 - 甘荀湯︰健康素湯濃稠香甜,新鮮甘荀無青草味,微甜帶點南瓜?清香,飲完好滿足。墨西哥烤雞套餐︰半隻雞份量咁大碟,胸肉質感好似慢煮般嫩滑,表皮加調味粉煎到微脆。巨脾肉亦嫩滑入味,雞皮偏薄,油脂感低。配清淡雞肉?腸。腸衣煎得爽脆,中間肉多過脂肪,肉味濃,似手工製作。薯格炸到脆卜卜,食完都覺得熱氣,但豐富滿足嘅感覺值得放縱一次。係調味椒鹽過多,個種重鹽咸

三款主食吸收濃郁醬汁、足料,餡料多到餅皮包唔晒。
翻點首選。
自選Taco set︰港式沙嗲牛、墨西哥辣雞、天多利玉子豆腐

是日靚湯 - 甘荀湯︰
是日靚湯︰濃郁甘荀湯

墨西哥烤雞套餐︰

薯格炸到脆卜卜,食完都覺得熱氣,但豐富滿足嘅感覺值得放縱一次。係調味椒鹽過多,個種重鹽咸感係童年 (M店同款) 回憶。
最後要讚下蕃茄醬同牛油果醬,明顯係自家製作,新鮮濃厚酸甜開胃。每份餐點都會附送幾片水果瓜片,平衡健康又可以去油膩,細心位加分。
墨西哥燒雞

套餐好大份,男士食應該夠滿足,女士一定食唔晒。無收加一服務費,性價比中級,觀塘工廈特色之選,可以一試。
建議需改善︰手機點餐後要等20分鐘先上餐,中午放飯人士就比較急趕。
2023-03-30
是日靚湯︰濃郁甘荀湯
  • 墨西哥烤雞
  • 是日餐湯
  • 墨西哥辣雞烤餅
2023-02-06 459 瀏覽
觀塘工廈較少見的墨西哥菜🇲🇽💫主打食特色Taco, e.g. 🇭🇰港式沙嗲牛味亦有健康之選: Taco bowl 🥗(salad/ rice)🔸🌮Taco set 3pcs $98 6.5/10 墨西哥辣雞|十五味豬腩|天多利玉子豆腐。墨西哥辣雞🐔醬汁酸酸甜甜, 頗惹味3款中最好食😋。十五味豬腩🐷肉質較乾, 唔會好肥。天多利玉子豆腐炸過嘅豆腐粒配上天多利醬😝款式幾特別, 香口唔油膩👍🏻適合素食人士食嘅Taco~是日餐湯: 南瓜湯 沙律🥗: 雜果沙律🍊🔸芝士焗粟米脆片 $78 6.5/10🥑牛油果醬|酸忌廉|芝士汁🧀上枱時, 🕴🏻職員細心提點pan 邊辣手, 小心熱🔥粟米脆片有黃黑2款🟡⚫️加上番茄粒🍅中和芝士膩度😈邪惡嘅選擇當然係: 雙重芝士🆙, 點芝士醬🧀, Jeng🤪
觀塘工廈較少見的墨西哥菜🇲🇽
💫主打食特色Taco, e.g. 🇭🇰港式沙嗲牛味

🔸🌮Taco set 3pcs $98 6.5/10
墨西哥辣雞|十五味豬腩|天多利玉子豆腐

。墨西哥辣雞🐔
醬汁酸酸甜甜, 頗惹味
3款中最好食😋

。十五味豬腩🐷
肉質較乾, 唔會好肥

。天多利玉子豆腐
炸過嘅豆腐粒配上天多利醬
😝款式幾特別, 香口唔油膩
👍🏻適合素食人士食嘅Taco~

是日餐湯: 南瓜湯
沙律🥗: 雜果沙律🍊

🔸芝士焗粟米脆片 $78 6.5/10
🥑牛油果醬|酸忌廉|芝士汁🧀
上枱時, 🕴🏻職員細心提點pan 邊辣手, 小心熱🔥
粟米脆片有黃黑2款🟡⚫️
加上番茄粒🍅中和芝士膩度
😈邪惡嘅選擇當然係:
雙重芝士🆙, 點芝士醬🧀, Jeng🤪
觀塘性價比極高👍🏻特色Tacos🌮 Hunger Point @hungerpoint_hk 午市套餐🍽人均$78-982pc taco set $783pc taco set $98🕰可walk in (亦建議WhatsApp店主留位)🥗雜錦沙律:有甜甜嘅西瓜同熱情果,好refreshing🫕是日例湯:濃濃南瓜湯,配多士,份量唔算大但夠食🌮Tacos:我揀咗吉列蝦、墨西哥辣雞、同十五味豬腩❤️大推十五味豬腩,中西合璧但出奇制勝,豬腩調味恰度好處,半肥瘦豬腩好正👍🏻🥤罐裝飲品要加$6值得一提係每張枱都擺放咗3種調味醬,有辣有甜,任君選擇👍🏻Bible rating: 8/10📍地址:Hunger Point (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座9樓G室

午市套餐
🍽人均$78-98
2pc taco set $78
3pc taco set $98
🕰可walk in (亦建議WhatsApp店主留位)

🥗雜錦沙律:有甜甜嘅西瓜同熱情果,好refreshing
🫕是日例湯:濃濃南瓜湯,配多士,份量唔算大但夠食
🥤罐裝飲品要加$6

值得一提係每張枱都擺放咗3種調味醬,有辣有甜,任君選擇👍🏻

Bible rating: 8/10

📍地址:Hunger Point (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座9樓G室
2023-01-15
  • 十五味豬腩
2023-01-19 122 瀏覽
觀塘駱駝漆一向都多嘢食,但成日覺得好多都好隱蔽又唔知邊間好食😂 今次食呢間係同事帶路,帶我食fusion墨西哥菜~ 午餐可以選擇飯/沙律餐,我揀咗個特別啲嘅Taco Set套餐🌮🍽 Taco Set ($98)套餐包咗沙律同例湯,可以選2/3款Taco,而我今次就揀咗墨西哥辣雞、十五味豬腩、天多利玉子豆腐🤩 每件size大約手掌大少少,配有生菜、蕃茄莎莎、牛油果醬,加埋滿滿嘅配料食完都幾飽肚~ 我覺得豬腩係三個餸中比較好味,係中式味道幾香濃又唔會太重口味,配🌮食幾特別!跟餐加配嘅薯格,芝士溶晒同份量好多!呢個好食!

🍽 Taco Set ($98)

跟餐加配嘅薯格,芝士溶晒同份量好多!呢個好食!
2022-12-16 156 瀏覽
香港食墨西哥🇲🇽野既餐廳唔多,呢間位於觀塘工廈既小店主打墨西哥夾餅同Taco bowl,食物味道同賣相都真心唔錯!成日食黎食去都係中西日韓真係會有d悶,今次好有新鮮感!😍Taco Bowl 味噌三文魚 $98+十五味豬腩肉 $12成個Bowl有三文魚、烤粟米、溏心蛋、野菌、烤西蘭花、牛油果醬、蕃茄莎莎,黑白配仲加左舊豬腩肉,可以選菜底/飯底/半菜半飯三文魚醃得好入味,肉質超級滑,加埋墨西哥風味既香料,超好食!👍而其他配菜同d香料味好夾,好惹味😋豬腩肉好大舊,質地硬身咗少少,但味道方面都係好入味追加 墨西哥辣雞夾餅🌮 $15雖然話係辣雞,但唔算太辣,反而少少辣更能提昇個Taco既味道餡都唔少,除左雞外仲有d黃椒、蔥做配菜,加埋個汁成件事好墨西哥風情🥑牛油果薯仔沙律配溏心蛋 $48薯仔打成蓉,撈埋牛油果醬包住隻溏心蛋,上面再插住d粟米片牛油果味唔係太食到,反面食到酸酸地似加左酸忌廉用粟米片筆d沙律黎食,又脆又creamy,好食!😇今次都想特別讚一讚幫我地落單既經理👨‍⚖️,除左主動介紹之外,而且全程服務態度都好好,好細心留意每一位客人,呢一類既小店真係好值得我地多多支持!😇

Taco Bowl 味噌三文魚 $98
+十五味豬腩肉 $12
豬腩肉好大舊,質地硬身咗少少,但味道方面都係好入味

追加 墨西哥辣雞夾餅🌮 $15

🥑牛油果薯仔沙律配溏心蛋 $48
薯仔打成蓉,撈埋牛油果醬包住隻溏心蛋,上面再插住d粟米片
牛油果味唔係太食到,反面食到酸酸地似加左酸忌廉
用粟米片筆d沙律黎食,又脆又creamy,好食!😇

2022-12-14 97 瀏覽
今日上網睇完食評便決心去試試墨西哥菜式。12:00開店,入去坐低落單、店內環境正常,服務員態度都好。試左叫招牌薄餅套餐,一次試晒三隻口味,豬腩同辣雞不錯,沙嗲牛肉普通。另外,店內有三隻辣醬供應,喜歡食辣可以試吓。總結薄餅味道幾好,可以試試,店內亦有其他小食下次再試。
今日上網睇完食評便決心去試試墨西哥菜式。

總結薄餅味道幾好,可以試試,店內亦有其他小食下次再試。
辣醬
食物
2022-12-14
2022-11-15 116 瀏覽
今日lunch食呢間,我地3個人12:00到,佢地都係啱啱開,但轉頭12:15左右已經full house~我地3個人每人叫左個餐,都係2款taco + 沙律+ 湯,另外再叫左個nachos share~佢首先上左個湯,呢個係蕃茄湯,但係個湯好好飲,佢好夠熱,酸酸地好開胃,塊包都係暖既,點個湯黎食好正~之後到個nachos, 佢份量比我地想像中大,跟3個source,分別係芝士、牛油果同sour cream,個nacho都係正常味,但係好欣賞既係個鐵盆上菜時真係好熱,而且佢真係每一塊都有芝士醬,唔係淨係面嗰層先有。之後係我食既taco,我揀左吉列蝦同墨西哥辣雞,吉列蝦個source係章魚小丸子嗰啲source,所以呢個有啲日式~至於個墨西哥辣雞就唔算好辣,都好味既,如果唔夠辣每枱都有2支墨西哥辣椒醬俾你加~朋友食既taco,係十五味豬腩同墨西哥辣雞,佢話唔識形容,總之個豬腩就係中式既味,但唔係唔好食既~

2022-11-14
#wetdodo_觀塘應該算係比較新嘅一間餐廳亦係觀塘區較少見既墨西哥嘢🇲🇽閒日夜晚如果7點左右到應該唔洗等位鋪頭較細 入面應該坐到廿幾人左右如果食飯時間咁啱滿座都要預等耐少少🫢不過員工態度都好好❣️知道我地等得耐有keep住出黎關心我地🤣Btw呢到免加一啲嘢又唔貴有特色得黎又幾抵食!不過呢到食物配搭唔多種類多過兩個人都好快試得晒想食既款😌———————————————————————🌮taco set 3件裝配薯條 $98😋:7/10咁啱我地三個人黎可以一人一件🤪但其實幾乎係上枱即食都已經係凍咗可能要擺盤都花咗啲時間塊皮比我想像中林🥲仲以為係脆既添始終唔係熱上 只係暖暖地食落係差少少吉列蝦既醬似大阪燒汁墨西哥辣雞醬汁充足 酸酸甜甜咁唔太辣十五味豬腩感覺上好似食糭入面既肉咁整體係好啱打卡 但味道上又唔算好太驚喜但仲有兩個味未試 有機會可以再試埋🤣🧀芝左煙肉焗薯格 $68😋:7.5/10呢個上枱好熱辣辣!三款醬係另上 分別係芝士、牛油果同酸忌廉幾欣賞醬汁比得好多 會夠晒食同埋咁就唔會浸淋啲薯格~薯格新鮮熱辣 仲有好多番茄粒整個組合味道係點都已經一睇就知🤣但呢個配搭就係會食得開心🥰多啲人sh

#wetdodo_觀塘
如果食飯時間咁啱滿座都要預等耐少少🫢
不過員工態度都好好❣️
知道我地等得耐有keep住出黎關心我地🤣
Btw呢到免加一啲嘢又唔貴
有特色得黎又幾抵食!
不過呢到食物配搭唔多種類
但仲有兩個味未試 有機會可以再試埋🤣
芝左煙肉焗薯格
🧀芝左煙肉焗薯格 $68
😋:7.5/10
呢個上枱好熱辣辣!
三款醬係另上 分別係芝士、牛油果同酸忌廉
幾欣賞醬汁比得好多 會夠晒食
同埋咁就唔會浸淋啲薯格~
薯格新鮮熱辣 仲有好多番茄粒
可能佢用既南瓜唔係我平時飲開果種😂
口感係杰身ok的 只係個味道我麻麻地
多士都脆同夠蒜香味
—————————————————————
Hunger Point (觀塘)

💸:人均~$80(dinner)

📍:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座9樓G室

🔆免加一🔆

#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #觀塘 #kwuntong #foodphotography #foodblogger #觀塘美食 #觀塘西餐 #墨西哥菜 #taco #hungerpoint #駱駝漆大廈
芝左煙肉焗薯格
  • 牛油果薯仔沙律配溏心蛋&粟米脆片
Hunger point 觀塘駱駝漆家庭式經營墨西哥餐廳~🫶🏻😘由入去坐到食嘢,唔知老闆娘都招呼地好好,又會成日幫手添水,又會望動同我地介紹佢地鋪頭既墨西哥醬🥫🌶🫑 黎到可以試下佢地既醬,店主話佢地由墨西哥進口,有煙燻味🍖、青椒味🫑、紅椒味🌶,醬汁食落好天然,香料味重啲~😌介紹返,佢個餐湯好飲🥫😘 重番茄味,跟餐多士焗到好脆!! 點湯好開胃—————————☘ $78兩款Taco跟湯,加$15跟小食👍🏻➪吉列蝦Taco🍤原本以為會唔夠食,我地兩位仲特登叫多咗份小食🤣炸蝦🍤都幾大份,咬落多汁,炸粉亦唔會過厚!正😋估唔到日式醬汁同牛油果醬咁夾!食落酸酸甜甜好開胃~➪墨西哥炸雞Taco 墨西哥炸雞配上芝士、沙律同牛油果醬~佢啲Taco每一份醬汁同餡都十分足料➪芝士煙肉焗薯格配 牛油果醬+酸忌廉 +芝士醬薯仔都仲係好脆,有4舊大薯格,食完Taco 已經好飽,食埋就啱啱好啦~如果芝士醬可以再多啲就好啦😆—————————☘ $78兩款Taco跟湯,加$15跟小食👍🏻➪港式沙爹牛肉Taco沙爹牛醬重花生味,份量都多😉配餅皮都幾好食,但同牛油果醬溝埋好似差咗仲調味,硬係有啲唔夾😂➪十五味豬腩Taco
Hunger point

觀塘駱駝漆家庭式經營墨西哥餐廳~🫶🏻😘

—————————

☘ $78兩款Taco跟湯,加$15跟小食👍🏻
➪吉列蝦Taco🍤
原本以為會唔夠食,我地兩位仲特登叫多咗份小食🤣
炸蝦🍤都幾大份,咬落多汁,炸粉亦唔會過厚!正😋
估唔到日式醬汁同牛油果醬咁夾!食落酸酸甜甜好開胃~

➪墨西哥炸雞Taco
墨西哥炸雞配上芝士、沙律同牛油果醬~
佢啲Taco每一份醬汁同餡都十分足料

➪芝士煙肉焗薯格配 牛油果醬+酸忌廉 +芝士醬
—————————
☘ $78兩款Taco跟湯,加$15跟小食👍🏻
➪港式沙爹牛肉Taco

➪十五味豬腩Taco
豬腩用半肥瘦,所以其實係好好食既,口感似拉麵上個舊叉燒~
多啲醬既話,可能會同Taco 夾啲,如果唔係,個味道有啲分離

➪芝士煙肉焗粟米脆片配 牛油果醬+酸忌廉 +芝士醬

2022-10-21 129 瀏覽
墨西哥會令你諗起乜嘢,好大頂帽,結他,抑或係辣椒醬?我就會想起 Taco。Happy Friday,lunch 就梗係要搵啲好嘢食開心下,有乜會好得過熱情嘅墨西哥。之前係駱駝漆行上行落都見到呢間餐廳,一直想試吓但啲朋友次次都話食其他嘢。今日一支公,自己話事,出發!又係好貪心咁叫好多嘢:Taco set ,包括墨西哥辣雞、豬腩肉、玉子豆腐。三款都好食,我特別欣賞豆腐個醬汁,配上炸過嘅豆腐,素菜來講好香口但唔會油膩。蕃茄濃湯配多士,出奇地好味,一定要試。洋蔥圈、芝士nachos,呢兩樣就普通。蝶豆花lime soda,酸酸地,醒神又唔會太甜。簡單講,值得大家試吓。
墨西哥會令你諗起乜嘢,好大頂帽,結他,抑或係辣椒醬?

我就會想起 Taco。

又係好貪心咁叫好多嘢:

Taco  set

蕃茄濃湯配多士,出奇地好味,一定要試。
蕃茄濃湯  +  蝶豆花  Lime  Soda

洋蔥圈、芝士nachos,呢兩樣就普通。

蝶豆花lime soda,酸酸地,醒神又唔會太甜。

簡單講,值得大家試吓。
辣雞  taco
豬腩肉  taco