2天前 0 瀏覽
之前呢幾年都受咗咁多委屈返工又咁辛苦點都要買杯嘢飲獎勵下自己突然之間好想飲手搖去apm買眼藥水 對面就有一間手搖店佢嘅裝修設計好時尚 招牌光猛好吸引人嘅目光餐牌選擇款式多有奶茶,果茶, 檸檬茶,鮮茶order咗杯莓莓甘露 係沙冰好足料 每一啖都係西米 ,果肉, 草莓汁 一齊進入喉嚨冰涼心透另一杯係岩鹽芝士莓莓4.3牛乳甜度同冰度是固定的岩鹽芝士鹹香味濃 草莓味好香使用4.3牛乳 奶香味濃底下仲有椰果肉攪拌後一齊飲口感豐富好滿足
之前呢幾年都受咗咁多委屈
佢嘅裝修設計好時尚
招牌光猛
好吸引人嘅目光
餐牌選擇款式多
有奶茶,果茶, 檸檬茶,鮮茶
order咗杯莓莓甘露
係沙冰
好足料
每一啖都係西米 ,果肉, 草莓汁
一齊進入喉嚨

攪拌後一齊飲
口感豐富
好滿足
外賣自取
位於觀塘的人氣台式手搖茶飲店,以檸檬茶、水果茶來作招徠,其他還有珍珠奶茶、奶蓋鮮茶等等。出地鐵站後,直上旁邊的扶手電梯,就是這家茶飲店舖,十分容易找到。鮮檸特選:馥郁金桔檸檬茶新鮮的青檸,配上金桔,花茶底,3分甜之甜度,味道酸中帶甜,還有回甘之味。夏天喝一口冰涼的檸檬茶,很清新、解渴。另外還額外加了椰果,口感更加豐富。精挑細選:岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶這杯的甜度及冰度是固定的,頂層蓋上了三分之一厚度的芝士奶蓋,芝士帶鹹香。底下則是鮮牛奶,混合了甜甜的草莓果肉及粒粒椰果,奶香味濃,味道多重層次。大大杯,蠻飽肚的。
鮮檸特選:馥郁金桔檸檬茶

精挑細選:岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶

2024-05-13 0 瀏覽
Happy Lemon 喺香港都好耐歷史!細細個果陣就好鍾意買呢度嘅手搖飲品! 好多年冇飲,今次經過觀塘,忍唔住買返杯嚟回味下當年!Menu都與時並進,好多飲品款式都唔同咗~醉人Oreo脆脆奶茶 +布丁(大杯)💰HK$40叫咗少冰半甜,甜度剛剛好!奶茶底做得唔錯,估唔到加咗Oreo脆脆又係另一番風味,另外布丁口感滑溜溜!成杯野飲層次感爆登~

醉人Oreo脆脆奶茶 +布丁(大杯)💰HK$40

2024-05-11
15 分鐘 (外賣自取)
  • 醉人Oreo脆脆奶茶
2024-05-12 0 瀏覽
同朋友行到甘上下,朋友話要飲檸檬茶就選了happy lemon, 勁多學生哥買丫🤣喪打檸檬三兄弟充分將檸檬汁混合茶底,而且再另加有咬口的椰果,令檸檬茶不單調,親眼見住店員好有力度甘喪打,再加上甜度岩岩好,帶起檸檬的酸。金桔檸檬茶則是在手打檸檬茶的基礎上加入了金桔的成分。金桔的酸甜的味道和獨特的香氣,令我够解渴,再加上本身已有椰果,不用另加👍手打檸檬茶和金桔檸檬茶都是清新、酸甜解渴,重拾中學生的時光。

2024-05-08 0 瀏覽
今日真係熱到傻 好需要即刻買杯手搖降下溫 行過apm搭電梯經過happy lemon 就即刻衝上去睇下有乜野飲賣 呢排好興手打檸檬茶所以就叫左杯試下:鴨屎香喪打檸檬茶這款鴨屎香喪打檸檬茶係近排一種很受歡迎的飲品。它的味道帶有濃郁的檸檬香氣,以及微妙的綠茶風味。😍鴨屎香喪打檸檬茶在口感上也很平衡,🙆🏼‍♀️不會太甜或太苦。如果喜歡清新的口味和柔和的茶香,這款飲品絕對值得一試。😘😘另外,另一款是岩鹽系列都是招牌之一😎今次我叫的是岩鹽芝士清茉綠茶:🍵🫖這款綠茶飲品結合了綠茶的甘香氣和同岩鹽芝士的奶蓋。茶的口感很清爽,而同岩鹽芝士的奶蓋則增添了一層滑順的口感和微妙的鹹味。如果想要嘗試不同於傳統綠茶的口味體驗,這款同岩鹽芝士清茉綠茶是一個不錯的選擇。❤️店員態度都好好!又會推介有乜好飲!下次我會再黎試下其他product 😍😆

另外,另一款是岩鹽系列都是招牌之一😎
今次我叫的是岩鹽芝士清茉綠茶:

2024-05-08 0 瀏覽
今日特登諗住走過嚟飲happy Lemon,點知見到個門面唔同咗,以為係轉咗手,原來只係改咗名。之後嗌咗一杯珍珠奶茶大杯$28,攞到上手成個杯咁大得兩層嘅珍珠!飲極都飲唔到有珍珠,使唔使咁孤寒呢!之後佢做緊推廣,5月6號至5月9號推廣,買正價飲品會有加$20有水果茶。但係我唔明白點解會冇得少甜囉。有冇得少甜都唔緊要,問題係我覺得店員嘅態度感覺唔良好。而且一間咁細間嘅舖頭有三個職員喺度,斟完杯嘢飲俾我之後就繼續大家圍住一部手機喺台面度睇電視。因為佢門面設計嗰張枱低咗嘅緣故,所以睇得好清楚入邊做緊啲乜嘢。我覺得作為顧客感覺上好唔專業。只可以話下次唔會特登走過嚟買,附近仲有好多選擇。
只可以話下次唔會特登走過嚟買,附近
仲有好多選擇。
經典珍珠奶茶
2024-05-07 0 瀏覽
今日去咗APM睇戲,未夠鐘嗰陣喺商場周圍行吓先😆行行下見到「Happy Lemon」,唔講唔覺都已經飲咗好多年,以前每次經過旺角都要買返杯🧋見到出咗好多手打檸檬系列嘅飲品,我同朋友仔即刻一人嗌返一杯飲吓😋鴨屎香喪打檸檬茶近期大熱嘅手打檸檬茶梗係要嗌返杯試吓啦,將啲檸檬瘋狂喪打之後,飲落去飲到粒粒嘅檸檬果肉,口感非常豐富,鴨屎香茶底味道獨特濃郁,酸度同甜度啱啱好,完全唔會有苦澀味,夏天飲返杯勁fresh又醒神✌🏻Oreo蛋糕珍珠奶茶大愛❤️呢杯飲品係我多年黎嘅至愛,每次去Happy Lemon都會點佢,我會另外再加Oreo碎,蛋糕creamy幼滑奶香味濃郁,珍珠煙煙韌韌有咬口,茶底濃度同甜度適中,配搭Oreo碎碎飲落去粒粒多層次嘅口感,推介👍🏻👍🏻📍happylemon (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖人均消費:$30-40食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

鴨屎香喪打檸檬茶

Oreo蛋糕珍珠奶茶

📍happylemon (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖

人均消費:$30-40
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
外賣自取
中學時代唔捨得飲,大學時代久唔久會買嚟飲嘅happy lemon,原來最近喺APM開返同以前一樣高質,用上台灣直送茶葉同原材料,主打鮮榨檸檬水果茶除咗鮮檸系列,仲有粉紅檸檬、鮮打水果、鮮茶同奶茶系列,選擇好多🌟喪打檸檬三兄弟夏天真係好啱飲檸檬味嘢用上三種檸檬,新鮮檸檬經手打後令香氣更濃,仲飲到粒粒檸檬肉味道清香酸度適中不苦澀🌟暢快芒橙百香四季春一杯有齊芒果、橙、百香果同金桔,睇得出真材實料配埋微微花香嘅四季春茶底,清爽又解渴買嘢飲又唔想浪費quota,揀水果茶(微糖)感覺上無負擔😆

🌟喪打檸檬三兄弟
夏天真係好啱飲檸檬味嘢
用上三種檸檬,新鮮檸檬經手打後令香氣更濃,仲飲到粒粒檸檬肉
味道清香酸度適中不苦澀

🌟暢快芒橙百香四季春
一杯有齊芒果、橙、百香果同金桔,睇得出真材實料
配埋微微花香嘅四季春茶底,清爽又解渴
買嘢飲又唔想浪費quota,揀水果茶(微糖)感覺上無負擔😆

• 喪打檸檬三兄弟
  • 暢快芒橙百香四季春
2024-05-04 11 瀏覽
現在的手搖飲品店開到五花八門,不知道大家對於往昔的店還有沒有印象?Happy Lemon 便是其中一間台式手搖飲品的始祖店。店Logo的「檸檬仔」讓人最有印象,這間主打檸檬水果茶。最近在觀塘APM 1樓最近地鐵站的電梯轉角位,就能看到他那黃白色簡約的店面,既然重遇就喝杯抖抖好了。🍋喪打檸檬三兄弟 (HKD 40/L)之前飲過其他店的覺得好酸澀,所以就想挑戰一下這間的。這杯是少冰+正常甜。很清香的水果茶,微酸但夠開胃也不會很澀。感覺試著點7分甜或是更低的甜度應該也不錯,檸香會更突出吧。🍓岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶 (HKD 40/L)頂層是厚厚的芝士奶蓋,香濃而不膩,有著淡淡的鹹香。鮮奶也非常香滑,再加上草莓的酸甜和柳果,不論是口感還是味道也非常豐富。
Happy Lemon 便是其中一間台式手搖飲品的始祖店。
店Logo的「檸檬仔」讓人最有印象,這間主打檸檬水果茶。
最近在觀塘APM 1樓最近地鐵站的電梯轉角位,
就能看到他那黃白色簡約的店面,既然重遇就喝杯抖抖好了。

🍋喪打檸檬三兄弟 (HKD 40/L)
之前飲過其他店的覺得好酸澀,所以就想挑戰一下這間的。
感覺試著點7分甜或是更低的甜度應該也不錯,檸香會更突出吧。
喪打檸檬三兄弟 (L)

🍓岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶 (HKD 40/L)
頂層是厚厚的芝士奶蓋,香濃而不膩,有著淡淡的鹹香。
鮮奶也非常香滑,再加上草莓的酸甜和柳果,
不論是口感還是味道也非常豐富。
岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶 (L)
2024-05-02
$40 (其他)
喪打檸檬三兄弟 (L)
岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶 (L)
happylemon在觀塘創紀之城五期開設新分店,提供多款特色茶飲,包括鮮檸特選、喪打檸檬、紅粉斑斑、鮮打水果、回甘鮮茶、料料奶茶和精挑細選系列。不過可惜那天到訪店舖剛好沒能提供粉紅檸檬,所以小編就嘗試了其他飲品~大滿貫布丁奶茶 $36小編額外+$10岩鹽芝士奶蓋和$5紅豆。每口都能吃到珍珠、紅豆、椰果和布丁,口感豐富;奶蓋單吃鹹香味更明顯。黑糖珍珠4.3鮮奶 $38此杯同樣加$10要了岩鹽芝士,鮮奶味道醇厚,不過由於無法選擇甜度,整體偏甜,珍珠口感尚算煙靭。

大滿貫布丁奶茶 $36

黑糖珍珠4.3鮮奶 $38
🍹🧋去𝑯𝒂𝒑𝒑𝒚 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏 飲返杯抖一抖解下渴🧊𝙃𝙖𝙥𝙥𝙮 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣新鮮材料配上清甜水果,為大家增強戰鬥力💪🏻💪🏻====—====—====—====—🧋醉人oreo 脆脆奶茶($32)濃郁幼滑的蛋糕醬,令人神魂顛倒享受味覺新體驗,每一口都散發著迷人的香氣!奶茶甜度岩岩好,裡面既oreo脆脆提升咀嚼口感,令人飲完一啖又一啖👅⋄🍋喪打檸檬三兄弟 ($40) 果香撲鼻既檸檬配上鮮泡茶,清香好飲無負擔,夠晒refresh👍🏻飲落酸酸甜甜既水果茶,清爽不膩,茶澀與檸檬酸甜平衡,非常開胃😍====—====—====—====—.📌店名:Happy Lemon’📍地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖

🍹🧋去𝑯𝒂𝒑𝒑𝒚 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏 飲返杯抖一抖解下渴🧊

====—====—====—====—
🧋醉人oreo 脆脆奶茶($32)

🍋喪打檸檬三兄弟 ($40)

====—====—====—====—
📌店名:Happy Lemon’
2024-04-30
記得以前讀書嘅時候,好鍾意放break就去@happylemon.hk 買杯手搖飲品 ,喺上堂時偷偷地就攞出嚟飲😝轉眼咁多年比我喺APM重遇返呢個名字,身為粉絲嘅我,梗係第一時間買杯檸蜜🍋手搖喪打檸檬三兄弟 🤪由三款不同檸蜜調製出澎湃嘅檸香,少甜少冰也合乎我口味,少甜更突顯檸蜜香味,又不會太酸,好啱夏天嘅飲品,我鍾意💜岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶🍓依杯味道就複雜好多,用左香濃嘅牛奶底,加上岩鹽和芝士,令甜美的牛奶和添上點點咸香 ,令甜度啱啱好。杯底全是碎士多啤梨和椰果,口感十分豐富 😋飲一杯已經飽左,飯都慳返 😂店方仲會不定期推出不同優惠,得閒就去官方社交平台update 吓✔️✔️✔️========================​​📍Happy Lemon 💰$40

買杯手搖飲品 ,喺上堂時偷偷地就攞出嚟飲😝

喪打檸檬三兄弟 🤪

岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶🍓

杯底全是碎士多啤梨和椰果,口感十分豐富 😋
飲一杯已經飽左,飯都慳返 😂

========================​

📍Happy Lemon
💰$40
2024-05-01 7 瀏覽
快樂檸檬💛 可以話係珍珠奶茶嘅始祖、集體回憶💛 舖頭改咗名之後,Happy Lemon 終於回歸💛 好有歸屬感呀💛今日叫咗一杯醉人OREO脆脆奶茶順滑嘅奶茶,入邊有餅乾碎 奶味都好似以前一樣樣另外我仲加咗紅豆 增加咗一點甜味3分甜就啱啱好啦新鮮整嘅奶茶有各種顏色 成個杯都好靚另一杯叫芒椰廿露入邊有西柚西米芒果同埋椰汁💛好似食緊個甜品一樣 啲芒果仲係沙冰 好啱夏日炎炎嘅天氣一大杯咁樣一路行街一路飲好爽呀杯蓋仲要有唔同嘅貼紙同埋款式幾搞笑幾靚最重要係有正能量開開心心💛
快樂檸檬💛
可以話係珍珠奶茶嘅始祖、集體回憶💛

今日叫咗一杯醉人OREO脆脆奶茶
順滑嘅奶茶,入邊有餅乾碎 奶味都好似以前一樣樣
另外我仲加咗紅豆 增加咗一點甜味

杯蓋仲要有唔同嘅貼紙同埋款式
幾搞笑幾靚
最重要係有正能量開開心心💛

2024-04-28 12 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨檸檬檸檬 夏天要檸檬 🍋 -🍋 apm店最近rebrand, 當然有保留freshtea同奶茶系列, 但多左鮮檸同喪打檸檬系列, 迎合返需要清新飲品既夏天🍋 近年周街都係手打檸檬茶, 好似好耐冇飲happy lemon, 但明明我中學時期佢地已經主打手搖檸檬茶😝 見佢地3月開始仲有做買一送一優惠, 詳情可留意店面宣傳或佢地社交平台-🍋喪打檸檬三兄弟💯喪打檸檬系列最少7分甜, 平時飲開半甜但喪打檸檬真夠酸, 7分都覺得OK唔會太甜; 香水檸檬味好清香, 唔會有陣刺鼻味道-🍋馥郁金桔檸檬茶✨用左青檸同金桔放入茉莉茶底, 飲落好清爽; 金桔仲有酸酸地帶回甘既味道
👧🏻😋👅🍽✨
檸檬檸檬 夏天要檸檬 🍋

🍋
喪打檸檬三兄弟

🍋
馥郁金桔檸檬茶

2024-04-22 28 瀏覽
夏天真係離唔開手搖飲品🥵經過APM見到happy lemon嘅新裝修設計真係好想打下卡🍋之前飲過佢哋嘅岩鹽系列!感覺好唔錯,咸香奶蓋配埋鮮奶系列,大大杯勁滿足好耐冇飲,好有興趣試吓佢哋嘅鮮打水果系列暢快芒橙百香四季春 $32(L)柚見莓莓 $32(L)兩杯都走甜!甜度剛好!加左$5要椰果,口感豐富好多✨前者酸酸甜甜,後者比較清新😆另外個人化揀咗走冰,店員都好貼心話俾我哋知如果走冰得7分滿,不過都好大杯可以飲成個下午😆都不失為夏天一個好選擇🔥

好耐冇飲,好有興趣試吓佢哋嘅鮮打水果系列

暢快芒橙百香四季春 $32(L)

柚見莓莓 $32(L)
都不失為夏天一個好選擇🔥