WOW,中環街市新開既攤檔,真係令人眼前一亮啊!🌟 首先講下,佢哋既Continental Iron House三文治,真係一絕!豐富既配料有番茄、蛋、還有心機滿滿既羅宋湯麵條,啖啖都覺得健康得嚟味道又好正!🤤 麵包輕輕格仔烤過,外皮微脆,口感一流!再嚟就係Duck Confit三文治,慢熟鴨腿肉又腍又香,拌以蜜柑,果香中帶點嚟一啲酸,真喺創意滿分!食完之後,個口輕爽,爽口到不得了~😋而海鮮愛好者絕對唔可以錯過佢哋既蝦兵蟹將三文治!一隻完整既軟殼蟹,加上小龍蝦沙律,每一啖都係震撼味蕾既享受!🦐🦀 一啲都唔係得個外表犀利,真材實料好好食!食三文治飲口水怕太膩,仲有慢燒雞蘋果沙律清新一下,份量十足到為之一驚!而脆炸魷魚就真係值得一讚,外脆內嫩,淋上士拉差蛋黃醬,辣得嚟又唔會搶咗魷魚既風頭,起勁!🐙雖則炸魚薯條就一般般啦,不過個脆炸西班牙炒飯球就真係勁!炒飯香氣四溢,變身為飯球之後又多咗一份趣味,會想一試再試!總括黎講,中環街市呢家三文治攤位,真係餐餐驚喜,每道菜都有自己既特色,會令人記住佢!要揾個舒服又過癮既lunch,咁就真係非佢莫屬啦!🌈✨

2023-11-27 116 瀏覽
呢度有間好特別既三文治鋪頭,可以有不同配搭,價錢雖然有點貴,食起來感覺比較新穎,汁都比較多,即叫即整,等候時間都比較耐,沒有堂食,沒有座位可以提供只好買去其它地方
2023-09-22 316 瀏覽
今日和家人一起去吃中環街市,請剛好又想吃三文治,見到門面好吸引!~咁啱經過的時候,有很多人排隊!我想非常好吃!然後就入去吃分量十足材料滿滿!他們的芝士非常吸引有拉絲的感覺.
咁啱經過的時候,有很多人排隊!

我想非常好吃!
然後就入去吃分量十足材料滿滿!

他們的芝士非常吸引有拉絲的感覺.

2023-09-02 245 瀏覽
手袋都食得? 當然唔係,不過取名 handbag 又真係幾有創意,HANDy sandwich in a BAG「慢條撕理食肉獸鐵板三文治」慢煮手撕豬肉加上洋蔥圈同埋蕃茄,熔岩芝士,生菜連同墨西哥辣椒加芥末蛋黃雙醬。配上下兩層烘得剛好的金黃吐司。聽到個配料已經「肉」罷不能。配醬好味又醒神。再配一份薯條同埋咖啡,已經係滿足的一份午餐。
手袋都食得? 當然唔係,
不過取名 handbag 又真係幾有創意,
HANDy sandwich in a BAG

「慢條撕理食肉獸鐵板三文治」
慢煮手撕豬肉加上洋蔥圈同埋蕃茄,熔岩芝士,生菜
連同墨西哥辣椒加芥末蛋黃雙醬。
配上下兩層烘得剛好的金黃吐司。
聽到個配料已經「肉」罷不能。
配醬好味又醒神。
再配一份薯條同埋咖啡,已經係滿足的一份午餐。
2023-08-23 245 瀏覽
今天去中環街市打算試試這店的沙律, 4種配料 + 羅馬生菜=$58。但回到辦公室打開盒沙律才發現,差不多全部羅馬生菜已經銹蝕,泛红和爛咗,全盒不能食用,無辦法之下我怒氣沖沖回到這店退錢,雖然店員肯退錢,但無講sorry 和反應非常無所謂,好似這事不是第一次發生。 今次係第一次幫襯這店,亦你最後一次幫襯, 絕不能接受這店的食物品質, 明知食物爛咗照樣提供顧客食用。

2023-08-23
今晚收夜左要喺公司附近覓食😳😳中環街市不嬲都多外賣店,今日就發現到呢一間HAND3AG ,平時lunch行過都見佢超多人排隊,難得夜晚🌝🌝唔算話好多人,就決定喺度食晚餐🥪🥪Menu好多嘢食都好吸引🤤🤤🤤我哋最後就揀咗蝦兵蟹將鐵板三文治($68)入邊有炸到超脆嘅軟殼蟹🦀🦀勁彈牙嘅吉列蝦餅🍤🍤爽口開胃嘅青木瓜沙律,生菜🥬再配埋香蒜檸檬同泰式酸辣蛋黃醬,配搭相當清爽惹味😋😋另外就叫左個遊日懶人鐵板三文治($73)呢個三文治入邊就有非常juicy嘅吉列和牛🐮漢堡🤩超香口嘅照燒北海道帆立貝🐚熔岩芝士🧀🧀生菜🥬再加埋他他醬同蛋黃醬🍋🍋,口感超豐富🤤🤤🤤🤤我地升級套餐仲多份小食同埋飲品🆙🆙我哋就加配左炸魚🐟薯條同埋自家製🦀🦀蟹肉忌廉餅,炸魚外脆內軟🥰魚油好香😋蟹肉忌廉餅超足料😋飲品就叫左🍯蜂蜜檸檬🍋特飲同埋粒粒🍑🍑蜜桃🍋檸檬特飲,食完成個餐超級滿足😋😋😋
今晚收夜左要喺公司附近覓食😳😳中環街市不嬲都多外賣店,
難得夜晚🌝🌝唔算話好多人,就決定喺度食晚餐🥪🥪

蝦兵蟹將鐵板三文治
生菜🥬再配埋香蒜檸檬同泰式酸辣蛋黃醬,配搭相當清爽惹味😋😋

炸魚薯條

炸魚薯條
自家製蟹肉忌廉餅
檸檬特飲
2023-05-22 265 瀏覽
三文治係一樣好有趣嘅食物,因為甜食又得、鹹食又得,好似咩配料都可以放係兩片麵包之間然後成為一個個神奇嘅味道,唔知大家又鐘唔鐘意食三文治?呢間三文治真係每次都有驚喜,叫左遊日懶人鐵板三文治、咕嚕咕嚕脆雞三文治、脆脆芝士蝦球、脆炸魷魚圈、西瓜檸檬特飲🤤首先講吓兩款三文治先,勁厚,亦都好足料遊日懶人鐵板三文治入面有吉列和牛漢堡、照燒北海道帆立貝、熔岩芝士、脆生菜、他他醬、香蒜檸檬蛋黃醬,一啖咬曬有唔同嘅質感同味道,彷彿有日本料理嘅感覺咕嚕咕嚕脆雞三文治就有咕嚕脆雞、燒菠蘿、烤蕃茄、熔岩芝士、脆生菜、他他醬、特製奇妙醬,👦🏻比較鐘意呢個三文治,酸甜嘅脆雞配上生菜、菠蘿、蕃茄,真係好夾,真係可以自己一個人食晒;小食方面都好有特色,黎一場與別不同嘅三文治約會啦🥰評分:8 / 10

首先講吓兩款三文治先,勁厚,亦都好足料

評分:8 / 10
  • 咕嚕咕嚕脆雞三文治
好多人都話,愈平凡的食物要做得好食,愈整得好食,咁樣先可以睇到師傅的真正實力,原本我都唔係好明,不過試完依間嘅三文治,我好似明少少🤏🏻超級玉子派對 $42 Half 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟雖然佢主要都係整鐵板三文治,但係我咁啱有嘢做,所以只係試咗他們凍嘅三文治,但係質素一啲都唔差;玉子沙律三文治平時都食唔少,但是大大隻溏心蛋一分為二,食落去感覺滿足好多,而且它配芥末籽蛋黃醬,令整體味道豐富咗,感覺除咗適合追求快捷方便的人士,也幾適合健身人士

超級玉子派對 $42 Half 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

🥔「爆晒餡嘅人氣鐵板三文治」行過中環街市,見到呢度有間鐵板三文治舖頭,平時lunch都好多人買,佢哋啲相好吸引,個個三文治都爆晒饀咁,啲內餡配搭又好有新意,最後忍唔住買嚟試下😆🌕 野菌雞肉卡邦尼燉飯本身第一眼吸引我嘅唔係三文治,而係佢地嘅各種燉飯。今次試嘅呢個飯唔係平時普通risotto嘅口感,都幾特別。佢啲雞肉都大舊,飯同蘑菇加埋卡邦尼醬汁又香又creamy, 簡直係完美配搭👍🏻 🌕 蝦兵蟹將鐵板三文治非常有特色之餘配料又豐富,估唔到有成個軟殼蟹同好大塊炸蝦餅,夾埋生菜同醬汁,真點爆晒餡,又香又酥,一啖咬落去好食到傻左👍🏻🌖 遊日懶人鐵板三文治呢個三文治嘅內餡同味道一樣咁豐富,有好大塊日式吉列和牛漢堡同煎到好香嘅帆立貝,加埋芝士同醬汁,食落好滿足👍🏻📍 HAND3AG中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖🧧人均消費$120#hea4foodhk @hea4_food
🥔「爆晒餡嘅人氣鐵板三文治」

🌕 野菌雞肉卡邦尼燉飯

🧧人均消費$120

#hea4foodhk @hea4_food
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
2023-04-12 198 瀏覽
叫咗半份玉子派對,攞到返公司,一開,完全係平時嘅烚蛋三文治,同日本流心蛋完全聯繫唔到。沙律醬ok,不過唔係特別吸引。半份$42,我期待好味啲,如果起碼係流心蛋,我會覺得值啲。忘了拍照,但唔會再試。

忘了拍照,但唔會再試。

2023-04-12
  • 玉子派對三文治
2023-03-28 226 瀏覽
中環街市而家好多嘢食,今日終於到時到網上成日見到人攞嚟打卡嘅,好多雞蛋嘅三文治,超級玉子派對🙌🏻今日第一次嚟到,當然是喺呢一個招牌三文治,果然真係好多雞蛋,中間有隻烚蛋,側邊全部都係蛋沙律,如果你鍾意食雞蛋嘅人,呢個三文治一定啱晒你,滿足晒你,至於麵包嘅質感都夠鐘!其實我仲見到其他好特別嘅三文治,日式拉麵走麵,下次上嚟試吓呢個。超級玉子派對$62 全份Caramel latte$38好鍾意你杯咖啡嘅味道,本人唔鍾意太濃味嘅咖啡,所以呢杯咖啡啱晒我,又夠焦糖!

超級玉子派對$62 全份

Caramel latte$38
2023-03-24
2023-03-25 392 瀏覽
不時路過中環街市,都見到這家新穎三文治店覺得幾有趣,好奇下了解後發現原來他們賣的是爆餡鐵板三文治,創意十足,所以都決定比個機會佢先 (●’◡’●)ノ.☀︎︎ 遊日懶人鐵板三文治 $73單看名字可能未能了解到內有什麼。原來就是最能代表日本的吉列和牛漢堡和帆立貝,賣相相當吸引。吉列做得不錯,香脆可口,牛味濃郁,帆立貝都算大隻。他他醬份量都剛剛好。整理感覺相當好,對得住價錢的質素。☀︎︎ 咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62好有創意的三文治,中菜咕嚕肉的感覺,脆雞好大塊,內有兩款醬,中間隔住一片菠蘿,帶點清新,味道十分豐富。☀︎︎ 蜂蜜檸檬特飲 $38食完較重口味鐵板三文治飲杯ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ是ꜰʀᴇsʜ的。另外朋友都想試試ᴄᴏʟᴅ sᴀɴᴅᴡɪᴄʜᴇs,一份ᴡʜᴏʟᴇ sᴇᴛ價錢$62 可以選擇兩個味,不用如此單調,相當體貼。☀︎︎ 日式拉麵走麵名字相當有趣,亦十分創新,結合中西日元素。芝麻包好香,生菜竟然都非常爽脆,凍叉燒感覺有點像燻蹄,加入了芝士和甜洋蔥,但又無咩違和感喎~☀︎︎ 超級玉子派對ɢʏᴍ後很好的選擇,大大隻玉子超豐富蛋白質,一啖咬下爆餡很滿足,亦相當飽肚。整體感覺都幾唔錯,另外仲有兩款爆餡鐵板三文治
☀︎︎ 遊日懶人鐵板三文治 $73
整理感覺相當好,對得住價錢的質素。

☀︎︎ 咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62

☀︎︎ 蜂蜜檸檬特飲 $38
食完較重口味鐵板三文治飲杯ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ是ꜰʀᴇsʜ的。

☀︎︎ 日式拉麵走麵
超級玉子派對

☀︎︎ 超級玉子派對
日式拉麵走麵

整體感覺都幾唔錯,另外仲有兩款爆餡鐵板三文治下次都可以一試。
超級玉子派對
日式拉麵走麵
❤️中環·HAND3AG❤️人氣鐵板爆餡三文治HAND3AG香港品牌 又有咁多間分店 一定要試今次去咗中環街市嘅外賣專門店🥡🌈遊日懶人鐵板三文治 $73大小適中 同朋友/家人分享剛剛好三文治爆餡豐盈 味道濃郁熔岩芝士🤤入面有厚厚嘅日式吉列和牛 多汁又夠肉味加埋大大隻帆立貝煎得香噴噴又多汁仲有生菜+他他醬+香蒜檸檬🍋蛋黃醬組合埋一齊幾match又惹味😋🌈咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62個名都改得幾盞鬼😂😆Buttermilk脆雞口感香脆 啖啖肉好正夾咗塊甜甜嘅燒菠蘿🍍烤蕃茄+生菜🥬同埋他他醬+奇妙醬配搭一齊令個包嘅口味更為豐富 最喜歡呢款❤️🌈手切薯條 (跟餐加$35)自家手切 所以每條都有獨特形狀薯條🍟金黃色 外酥內軟 鹽分剛好口感確實跟市面上連鎖快餐店不同🌈脆炸魷魚圈 $32作為小食絕對不能錯過 搭配上特製鹹辣醬汁更加惹味 想食多份😂魷魚的質感非常好 油炸後更加酥脆有口感之餘唔會韌到咬唔斷👍🏻🌈Nutty Americano(熱)🌈熱蜜桃薑茶兩款飲品跟餐後唔洗加錢 冇乜要求都算大嘅一杯夠晒熱兩杯都好夠濃 蜜桃🍑薑茶清膩解渴
❤️中環·HAND3AG❤️

Buttermilk脆雞口感香脆 啖啖肉好正
夾咗塊甜甜嘅燒菠蘿🍍烤蕃茄+生菜🥬
同埋他他醬+奇妙醬配搭一齊
令個包嘅口味更為豐富 最喜歡呢款❤️

🌈手切薯條 (跟餐加$35)
自家手切 所以每條都有獨特形狀
薯條🍟金黃色 外酥內軟 鹽分剛好
口感確實跟市面上連鎖快餐店不同

🌈脆炸魷魚圈 $32
作為小食絕對不能錯過
搭配上特製鹹辣醬汁更加惹味 想食多份😂
魷魚的質感非常好 油炸後更加酥脆
有口感之餘唔會韌到咬唔斷👍🏻

🌈Nutty Americano(熱)
🌈熱蜜桃薑茶
兩款飲品跟餐後唔洗加錢 冇乜要求
都算大嘅一杯夠晒熱
兩杯都好夠濃 蜜桃🍑薑茶清膩解渴

2023-03-16
10 分鐘 (外賣自取)
2023-03-18 167 瀏覽
在中环不知道吃什么,同事带我来到传说中香港坠美丽的街市寻找美食,听说这里有hin多美味的食物。被这个名字吸引了,拉面中有面才叫面,拉面走面是什么呢我们买了两个分享,这样两种味道都可以吃到拉面走面居然吃出了拉面味,里面的叉烧hin有口感,肉也不柴,加上生菜、芝士和蛋,口感很丰富,我竟然觉得一半不够吃玉子派对也不错,蛋黄金黄金黄的,鸡蛋没有腥味,蛋黄口感绵密,蛋味浓郁,蛋白滑嫩,不过个人觉得配上酱吃半个就够,整个会偏腻
被这个名字吸引了,拉面中有面才叫面,拉面走面是什么呢
我们买了两个分享,这样两种味道都可以吃到

以前覺得三文治係For充飢嘅食物,但近年越來越多精緻三文治嘅出現,扭轉咗我對三文治嘅舊有觀念🙆就好似呢間鐵板三文治專門店HAND3AG,創出一系列令人驚喜嘅鐵板三文治,將平平無奇嘅三文治昇華去既有外表又有內涵嘅Level✔咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治眼見佢哋有好幾款鐵板三文治選擇,款款顏值滿分,令人食慾大增💕搞到我都唔知叫邊款好,每款都想食 (😂暴露為食本性...)最後我喺咁多個佳麗中揀咗呢款咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治,其實一拎出嚟都有少少嚇親🙈各種餡料堆疊都幾多料下,真係一手都拎唔住😮因為係外賣返屋食嘅關係,初初都會好驚錯過最佳賞味時間👀點知又唔會喎,因為呢個鐵板三文治每一個組合嘅部份都好好食😝麵包出面有少少脆,入面又好鬆軟,咕嚕Buttermilk脆雞酸酸甜甜咁幾開胃,加埋濃郁嘅熔岩芝士、清新嘅脆生菜、烤番茄及燒菠蘿,仲有他他醬同特製奇妙醬嘅加持,一啖咬落去啲料多到爆出嚟,絕對稱得上係一個大滿貫嘅組合🙌慢燒雞蘋果沙律一直都以為沙律係好悶,其實只要通過唔同嘅烹飪方式,都可以令不同食材展現全面嘅營養價值,更令沙律更具特色💁就好似係呢款慢燒雞蘋果沙律,慢燒雞配合沙律醬同食一啲都唔乾👆除咗慢燒雞,沙

慢燒雞蘋果沙律
一直都以為沙律係好悶,其實只要通過唔同嘅烹飪方式,都可以令不同食材展現全面嘅營養價值,更令沙律更具特色💁就好似係呢款慢燒雞蘋果沙律,慢燒雞配合沙律醬同食一啲都唔乾👆除咗慢燒雞,沙律更伴有合桃、蘋果、提子及青瓜粒,幾者天然嘅甜味配合埋一齊,又Fresh又有飽腹感👍

芝士龍蝦汁通心粉
金黃焦香嘅外表竟然喺加入龍蝦汁製成嘅通粉😉面頭灑上香草,而通粉係有少少坑紋嗰一款,所以好易掛到龍蝦汁,溶化後嘅芝士將沾滿龍蝦汁嘅通心粉裹得緊緊實實💥處處散發著金黃色嘅誘人光澤,嗰浸奶香味遮都遮唔住😗通粉間更夾雜不少彈牙爽口蝦肉,同龍蝦汁嘅鮮味互相暉影~如果大家鍾意食芝士同通粉嘅,一定要試下呢一款黃金組合✨

蜂蜜檸檬特飲
飲落好舒服,調味剛剛好,唔會太甜但又唔會酸到叫媽媽🤣係清爽解渴好選擇!一啖三文治一啖冰凍嘅蜂蜜檸檬特飲係正嘅!