想不到熱鬧的女人街中會有一家出色的咖啡店。店鋪有兩層, 地下清新簡潔, 上層西式復古風格, 兩層均用白色主調裝修。這次坐在上層, 店員不斷上上落落服務, 所以也不用自己到下層點餐。♡ 香草虎蝦特濃蝦汁意粉 $178餐牌上原本是意大利飯, 但由於當天沒有, 所以改了扁意粉。蝦汁果然是特濃, 蝦香味一上桌就已經聞到, 不僅味香, 連吃起來蝦汁味也非常濃郁。每條扁意粉都被蝦汁包裹著, 吃著的每一口都充斥蝦味。而虎蝦肉質紮實飽滿亦爽脆, 鮮味十足。♡ 蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98蛋餅中加了蟹肉、薯仔粒和芝士, 切開蛋液流出還有芝士的拉絲效果。蛋餅蛋香味濃, 其他食材增加了蛋餅的口感和味道層次。而表面加上了明太子醬和蟹籽, 使蛋餅的味道增加了鹹香味。♡ 髒髒牛角包窩夫 $72牛角包用窩夫機夾到熱騰騰又香脆, 加上朱古力醬、Oreo餅乾碎和雪糕球, 一起吃會有冰火二重奏的感覺。♡ Ice Cream Brulee $46第一口飲到焦糖燉蛋的味道, 底層是泡沫奶和咖啡, 可以中和焦糖燉蛋的甜味, 所以不會太甜。

♡ 香草虎蝦特濃蝦汁意粉 $178

♡ 蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98

♡ 髒髒牛角包窩夫 $72

♡ Ice Cream Brulee $46
2023-09-15 38 瀏覽
📍 MONG KOK - HONG KONG 📍旺角一直都好多cafe,門口寫住個住窮撚賣咖啡字都第一次見🤣 #蟹肉明太子蛋餅一上黎成個波咁勁qq🤣蛋餅入面都好札實下,一切開重有拉絲芝士🧀️ 重有切到細細粒嘅薯仔🥔 成個咁足料,2個人share 食都好飽下🤪#意大利風乾豬面頰肉奶油意大利飯有隻溫泉蛋係面頭,記得撈勻先🍳個飯奶油味道勁creamy👅風乾面頰肉同煙肉真係好唔一樣,雖然係會比煙肉鹹d🥓不過真係鹹鮮好多💪🏻意大飯版本嘅carbonara 都幾新鮮#抹茶鮮奶所有材料都係分開上,可以自己調校個個味道🩷抹茶重連左個日本茶筅都有,可以自己將茶整得更加細滑🍵 味道好香濃,淨係落左少少糖嘅我重飲到抹茶嘅甘苦,同上面嘅野食夾埋岩岩好🥹#玫瑰拿鐵到窮撚賣咖啡又點可以唔飲啡啊☕️都係#抹茶鮮奶一樣都係自助,預先有少少糖漿同奶泡🥛一杯咖啡落哂岩岩好👌🏻係飲到咖啡香同時帶少少玫瑰花香,比想像同中夾好多🌹______________________________#蟹肉明太子蛋餅💰 HKD:$98#意大利風乾豬面頰肉奶油意大利飯💰 HKD:$138#抹茶鮮奶💰 HKD:$52#玫瑰拿鐵💰 HKD:$46
📍 MONG KOK - HONG KONG 📍

💰 HKD:$46

📍 GRIND SIZE
旺角通菜街10號地舖
2023-09-12 112 瀏覽
女人街開咗間樓高兩層,以白色做主題,行波希米亞風嘅cafe😍除咗適合打卡之外,我叫嘅三樣嘢食都好好食😀💁🏻‍♀️<<蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅>>($98)蛋餅面頭吱咗橙黃色嘅明太子沙律醬~味道帶少少微辣鹹香,為整個蟹肉蛋餅嘅味道提鮮😀切開啲蛋汁就流晒出嚟,嗅覺同味覺都有蛋香味,視覺效果亦一流📸💁🏻‍♂️<<GRIND SIZE BREAKFAST>>($148)Size 勁大⚠️擺滿一整碟⚠️分別有香腸、煙肉、煙三文魚、蕃茄、茄汁豆、大啡菇、薯餅、炒滑蛋、巴馬火腿、沙律菜、多士,仲有半個牛油果‼️平時有多士就冇薯餅,有薯餅就冇多士…有煙三文魚就冇parma ham, 有ham 就冇煙肉…而家乜都有!就知佢幾大堆頭🤭而且每一樣食材嘅份量都唔少,樣樣味道亦都煮得恰好😋呢個價位直頭係抵呀🥳💁🏻<<不是飲品·凍檸茶>>($78)係我今年食過最好食嘅心太軟🏆佢嘅心太軟焗到啱啱好,外脆內軟兼流心🤎流出嚟嘅並唔係普通朱古力漿!!!佢係黑茶!!!!!唔怪得佢流出嚟嘅「熔岩」有一點點黑色!係茶葉碎啊~~所以茶味極濃!!
除咗適合打卡之外,我叫嘅三樣嘢食都好好食😀

💁🏻‍♀️<<蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅>>($98)
蛋餅面頭吱咗橙黃色嘅明太子沙律醬~
味道帶少少微辣鹹香,為整個蟹肉蛋餅嘅味道提鮮😀

Size 勁大⚠️擺滿一整碟⚠️
平時有多士就冇薯餅,有薯餅就冇多士…
有煙三文魚就冇parma ham, 有ham 就冇煙肉…
而家乜都有!
就知佢幾大堆頭🤭
而且每一樣食材嘅份量都唔少,樣樣味道亦都煮得恰好😋
呢個價位直頭係抵呀🥳

💁🏻<<不是飲品·凍檸茶>>($78)
係我今年食過最好食嘅心太軟🏆

佢嘅心太軟焗到啱啱好,外脆內軟兼流心🤎
流出嚟嘅並唔係普通朱古力漿!!!
佢係黑茶!!!!!

唔怪得佢流出嚟嘅「熔岩」有一點點黑色!係茶葉碎啊~~
所以茶味極濃!!! 食極都唔腬😛
不是飲品·凍檸茶

旁邊嘅波波並唔係雪糕,係檸檬茶味嘅雪芭!
堅做到兩者冰火交融嘅效果👏🏻👏🏻👏🏻
味道酸酸甜甜好清新!!!
呢個配搭好perfect🫱🏻‍🫲🏼
係世一甜品☝🏻

2023-08-10
不是飲品·凍檸茶
  • GRIND SIZE Breakfast
  • 不是飲品•凍檸茶
兩人星期六喺旺角搵嘢食,諗起呢間之前夜晚長期爆滿嘅Cafe,決定去望下有冇位。結果唔使book直接walk-in食得😜,之前訂位dinner食過一次,覺得味道高質,所以今次嚟encore。餐牌有少少唔同咗,之前熱門嘅carbonara變咗risotto。依然係用上意大利豬面頰肉🥓,咸香有𡁻頭。意大利飯個汁都非常creamy,唯獨係佢整體係偏濕,如果鍾意稠身啲嘅意大利飯就未必鍾意,同埋咁大份食到尾段有啲膩......🙈多人share就好啲!反而個黃酒鴨脾慢煮肉醬闊條麵幾有驚喜,麵質彈牙掛滿蕃茄汁🍅,紅醬酸度適中,加埋啲mozzarella 芝士碎喺面,更加加分!鴨脾慢煮得好稔,一切就已經散開,不過味道好似唔係太大酒味,調味比較淡。其實兩個主菜已經好夠二人份,但因為為食再叫咗個水牛雞翼。$88 五隻係有少少貴,不過佢個藍芝士醬又做得幾出色🧀,水牛味酸酸甜甜,蘸啲唔算好臭但好rich嘅藍芝士,惹味👍🏻👍🏻!飲品叫咗兩杯咖啡☕️,都係上次嗰杯芝麻牛奶比較推薦。

意大利風乾面頰肉奶油意大利飯

調味比較淡。
黃酒慢煮鴨脾辣肉醬寬條蛋麵

水牛城藍芝士雞翼

飲品叫咗兩杯咖啡☕️,都係上次嗰杯芝麻牛奶比較推薦。
2023-09-09
意大利風乾面頰肉奶油意大利飯
黃酒慢煮鴨脾辣肉醬寬條蛋麵
水牛城藍芝士雞翼
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷GRIND SIZE (旺角)@grindsize店舖響女人街果邊,門口有個勁得意的路標——一個閃閃發光既「窮」字響門口,好搞笑,入到去白雪雪,令人感覺好舒服😌。由於下層冇咩位,店員帶我地到上層就坐,連接上層的樓梯有一個好似電影「撕·裂」裏的小窗框,幾得意。上層好有空間感,提供幾個可以容納10幾個人的卡位,而且還有沙發坐🛋️,好有反到屋企既感覺,好放鬆😎。💁🏻明太籽三文魚籽松葉蟹肉手捲粉 $158三文魚籽同明太子滿佈響意粉上,衣款手捲粉都係第一次食,煙煙韌靭,同埋由於係捲邊既關係,可以更易索到肉汁,食落好香蟹肉味,仲好juicy添💁🏻意大利風乾豬面頰肉奶油意大利飯 $138意大利飯周醬汁融為一體,份量好多,由於係奶油既關係,食落有少少流,風乾豬面頰肥瘦均勻💁🏻髒髒牛角包🥐窩夫 $72QQ牛角包🥐,幾香脆,包上面有一層綿綿綿的雪糕球,包中間夾住有一層熱騰騰超濃味的朱古力🍫定榛子醬,可謂「冰火兩重天」,回味無窮♾️️。是否推薦↩️?✅ 味道唔錯,如果坐上層要落反下層點菜,但都可接受,如果有得禁制點餐會更出色💪🏻有洗手間🚻
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷GRIND SIZE (旺角)
@grindsize

💁🏻明太籽三文魚籽松葉蟹肉手捲粉 $158

💁🏻意大利風乾豬面頰肉奶油意大利飯 $138

💁🏻髒髒牛角包🥐窩夫 $72

是否推薦↩️?
髒髒牛角包🥐窩夫
📍 GRIND SIZE (旺角)旺角通菜街10號地舖最愛白色既我一見到呢間白色店面既舖頭即刻俾佢吸引左入去!原來入面仲有上一層,上一次既裝修更加正!有見字飲啡四個大字!岩曬愛啡人士,另外上面裝修好古典得嚟又好chill,好正!!!影相打卡一流📸📸📸👉 松露忌廉汁•瑞可塔芝士•蘑菇 • 水波蛋•多士💰$98😋😋😋😋.5/5愛松露,蛋同蘑菇既我見到呢個配搭點可以唔叫🤭一上枱有大量既松露忌廉汁包住水波蛋,一切勁流心🥹🥹🥹加埋勁多鮮嫩多汁 超厚肉既大啡菇!好好食🥹🥹佢中間仲有啲水耕菜,同小蕃茄,個toast烘得脆卜卜,而且個toast有別於平時,係用左有堅果同果乾既麵包烘,食落味道同口感都更豐富💕💕💕💕👉 挪威三文魚柳・薯蓉・椰子香草汁💰$188😋😋😋😋.5/5賣相好吸引,三文魚柳大大件又厚身,佢仲要有成兩大件!外皮煎到好香脆,三文魚肉細嫩鮮味,夾帶魚油香,配上幼滑薯蓉,仲有椰子香草汁,食到好飽呀🤭🤭👉 SHAEKERATO💰 $42😋😋😋😋.5/5唔係到到都有,所以我見親一定叫,不過呢到有加糖,所以如果飲開唔甜既記得同佢哋講聲。回頭: yesYesyes!!!食物餐單好多選擇,而且用心製作
📍 GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖

👉 松露忌廉汁•瑞可塔芝士•蘑菇 • 水波蛋•多士
💰$98

👉 挪威三文魚柳・薯蓉・椰子香草汁
💰$188

👉 SHAEKERATO
💰 $42
😋😋😋😋.5/5

回頭: yesYesyes!!!食物餐單好多選擇,而且用心製作🤭🤭環境優美又舒服😌又有多款靚啡飲,我一定會返嚟再食💕💕💕✨✨✨

#kermit食在尖沙咀
#旺角美食 #旺角cafe #打卡cafe #hkcafe #hkcafehopping

🏖今日熊妹放假,又撞正B豬都放假喎!真係岩岩遇著剛剛,咁開心緊係即興揀間cafe食個lunch chill 下喇!📌旺角區cafe林立,聽說近排好多人講起位於通菜街的一間cafe《GRIND SIZE》,熊妹都唔執輸要試下先。📌由一班年輕人主導的《GRIND SIZE》,店員個個都後生仔女,面孔好新鮮。📌店鋪以白色同木系為主,感覺好光鮮好舒服。📌「見字飲啡」,睇黎係店鋪想帶給大家的訊息。💌📌餐牌主要都係大路cafe食物,有沙律、小食、all day breakfast、意粉、漢堡、多士、甜品同唔少得的沖調咖啡。GRIND SIZE Breakfast,$148熊妹黎得咖啡廳,當然唔放過最愛港女因物-all day breakfast。嘩!一上枱真係嘩嘩聲!係超大盤超豐富的全日早餐!包括香腸🐷,煙肉🥓,煙三文魚🐟,蕃茄🍅,茄汁豆🥫,大啡菇🍄,薯餅🥠,炒滑蛋🥚,牛油果🥑,巴馬火腿🥩,多士🍞,沙律菜🥗。真係應有盡有,包羅萬有!每樣食材份量係多架喎!首先,好少可全日早餐會又有煙肉又有煙三文魚又有巴拿馬火腿,多數只會有其中一兩款,證明選料都唔吝嗇。煙三文魚同巴拿馬火腿份量唔少,望落去係卷起一團花

📌店鋪以白色同木系為主,感覺好光鮮好舒服。

📌「見字飲啡」,睇黎係店鋪想帶給大家的訊息。💌

GRIND SIZE Breakfast
GRIND SIZE Breakfast,$148

每樣食材份量係多架喎!首先,好少可全日早餐會又有煙肉又有煙三文魚又有巴拿馬火腿,多數只會有其中一兩款,證明選料都唔吝嗇。煙三文魚同巴拿馬火腿份量唔少,望落去係卷起一團花,攤返開都有好幾片,食落去口感正常,唔會有渣,煙肉煎香,肥肉位被煎到收緊哂啲油,食落去好脆口。

牛油果🥑有整整半半個,熟到剛剛好,淡淡嘅牛油果香味,熟到軟淋又唔係過熟變黑,食得出一定唔係大陸平價貨,選材真係唔輕手。

炒滑蛋🥚份量又好多,今日牛奶炒到滑嘟嘟又有蛋汁,放係多士上面有加上啲鹹鹹地嘅煙三文魚或者煙肉或者巴馬拿火腿,夾埋一齊食真係好滋味!

墨西哥牛油果醬•瑞可塔芝士•煙三文魚•多士
墨西哥牛油果醬•瑞可塔芝士•煙三文魚•多士,$88
唔想食飯類,想叫多個輕食,多士就最好不過啦。

今次牛油果🥑打成蓉,變牛油果醬,先揸喺多士面上,再加一層ricotta 芝士醬,然後面後再鋪上兩三塊大塊煙三文魚,橙橙綠綠,鮮艷的顏色對比🆚,賣相已經好吸睛。👀
牛油果打成蓉變成更易入口,融合埋淡淡的ricotta芝士醬再配合濃烈的鹹味煙三文魚,濃味與淡味的強烈對比令各款食材本身獨特的味道更出,合拍得天衣無縫!

最特別的係面頭中間放咗幾粒鹹魚子,魚子嘅鹹味同煙三文魚嘅鹹味相映成趣,咬落去魚子汁咇出黎更吊出三文魚海味,三文魚加魚子果然係好合拍的親子檔!

多士厚厚一片,中間有軟綿的麵包位,唔會好似食硬麵包咁難咬。

不是飲品•凍檸茶,$78
食完鹹食就梗係想食甜食啦!然後再想食鹹食就想食甜食,無限loop。🙈
甜品Menu入邊有近期最興起嘅牛角窩夫🥐,唔少得咖啡☕️為主嘅affogato同埋檸檬茶味心太軟,熊妹見呢個係店舖推介喎,就試吓呢個啦!

心太軟就食得多啦,眾所周知,一般正常版都係用黑朱古力🍫來做餡的,而呢個就正正係凍檸茶味心太軟,搞搞新意思,好特別喎!🤩
嘩!簡直係世一
!先講質感,心太軟嘅火候絕對配合得啱啱好!外面焗到有少少脆面,内裡的蛋糕層軟熟得來帶點濕潤,再撈埋澎湃湧出的檸檬茶溶漿,實在超級滋味!流心溶漿效果係做得非常之好!唔會係水態咁稀,焗到杰杰地係漿糊的形態,可以令蛋糕帶點濕潤但又夠張口,要做得成外脆内軟再加埋溶漿的效果,做開甜品的熊妹知道,蛋糕糊的調配同焗爐的時間都係好重要的一環!焗多半分鐘都會變成固體蛋糕,錯過左流心的機會;但焗得唔夠時間又成唔到糊漿形,變成一pat水,就唔好食。所以呢個甜品師傅的功架係非常了得!💪🏻
再講味道,難以說出的興奮
,係超濃郁的檸檬茶味道!食得出絕對唔係用簡單地一包檸檬茶去調配就出的味道,相信呢個配方都研發了一段時間,先可以令心太軟咁出檸檬茶的酸甜🍋又不失茶的味道🍵,係炎熱夏天食呢個檸檬茶味心太軟感覺格外清新,比起傳統黑朱古力更勝一籌,《GRIND SIZE》真係好有心思做菜。💕
心太軟旁仲拌上一球青檸雪芭,係炎炎夏日的天氣真係好岩食酸酸甜甜又凍冰冰的食物,雪芭入口即溶,味道清新又解渴,冰冰的雪芭連埋熱辣辣的熔岩心太軟食,冰火交融,絕對係達到甜品的最高境界。🔝
📌整體來講,《GRIND SIZE》係一班有心有力的年青人努力經營的夢想,閒時可以飲杯咖啡抖抖,又或者食個便餐輕食,感覺都好休閒,能夠係旺角區站穩住腳,還冒起頭來,真係談何容易?

2023-08-31
GRIND SIZE Breakfast
墨西哥牛油果醬•瑞可塔芝士•煙三文魚•多士
2023-09-02 50 瀏覽
旺角通菜街(女人街)入面嘅 旺中帶靜嘅環境好正 有兩層高 坐得幾舒服嘅Cafe🙆🏻‍♀️— @karlatsui @karlablings☕️ 🍨Iced Cream Brulee $46第一啖滿滿焦糖燉蛋味~底層咖啡味可以中和返 飲落唔會好甜✨推介呀!🦀 🍳蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅 $98厚版奄列 切開會有流心效果~有蛋香味又唔會好膩 配埋鹹鹹香香嘅明太子醬 好夾囉!🍝🦀明太籽。三文魚籽。松葉蟹肉。手捲粉 $158明太子味係永遠唔會伏 手捲粉好特別 好少cafe會有 味道有少少少少鹹 但飲返一啖咖啡已經冇問題🙈整體好好味
— @karlatsui @karlablings
☕️ 🍨Iced Cream Brulee $46
🦀 🍳蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅 $98
🍝🦀明太籽。三文魚籽。松葉蟹肉。手捲粉 $158
2023-09-01 29 瀏覽
通常去cafe 我通常都係為左杯咖啡, 食物質素好就當係bonus 啦。點知依間Grind Size cafe 又意外地2樣都出色,而且環境仲幾好打卡🔸黃酒慢煮鴨髀辣肉醬寬條蛋麵慢煮鴨髀肉質嫩滑有肉汁,辣肉醬又唔會好咸帶少少蕃茄酸幾開胃,而個寬條蛋麵煮到Al dents 又掛汁,幾出色🔸Apple americano 啡底偏fruity,個人麻麻地,點知同蘋果汁攪勻咗之後又幾夾幾好飲唔覺唔覺坐喺度坐咗兩個鐘真係輕輕鬆鬆又一日

🔸黃酒慢煮鴨髀辣肉醬寬條蛋麵

🔸Apple americano

唔覺唔覺坐喺度坐咗兩個鐘
真係輕輕鬆鬆又一日
2023-08-31 40 瀏覽
旺角通菜街有一間好有特色嘅文青cafe,大大隻藍色"窮''字喺門口,非常搶眼😆😆😆餐廳入邊係白色做主題,好有乾淨優雅嘅感覺👍Cafe有兩層, 我同朋友今日選擇左上二樓食lunch。二樓別有洞天,有兩張好張歐陸式嘅大梳化、木枱櫈同塌塌米等可供選擇,睇得出設計好用心思👍食物方面,都算多選擇:主菜⭐️黃酒慢煮鴨髀辣肉醬寬條蛋麵$138- 香辣汁半條麵好惹味,黃酒鴨髀肉質嫩滑⭐️三重蒜香·香草扁意粉·牛油香煎帶子$148- 四粒大大粒嘅帶子配埋三重蒜香,令到扁意粉好香,好入味飲品☕️黑芝麻鮮奶 $48🍵蜜糖胎菊花茶 $42甜品🍮不是飲品.凍檸茶 $78- 原來係朱古力心太軟,朱古力流心,好好味😆整體食物質素吾錯,環境又舒服,係文青打咭嘅好去處👍⭐️
餐廳入邊係白色做主題,好有乾淨優雅嘅感覺👍

Cafe有兩層, 我同朋友今日選擇左上二樓食lunch。

食物方面,都算多選擇:

主菜
⭐️黃酒慢煮鴨髀辣肉醬寬條蛋麵$138
- 香辣汁半條麵好惹味,黃酒鴨髀肉質嫩滑
⭐️三重蒜香·香草扁意粉·牛油香煎帶子$148
- 四粒大大粒嘅帶子配埋三重蒜香,令到扁意粉好香,好入味

飲品
☕️黑芝麻鮮奶 $48
🍵蜜糖胎菊花茶 $42

甜品
🍮不是飲品.凍檸茶 $78
- 原來係朱古力心太軟,朱古力流心,好好味😆

整體食物質素吾錯,環境又舒服,係文青打咭嘅好去處👍⭐️
2023-08-29
  • 黑芝麻鮮奶
  • 不是飲品.凍檸茶
2023-08-30 83 瀏覽
来旺角这边办事,到了中午没有什么准备就随便找了一家评价看起来不错的店吃午饭,openrice上看的菜单感觉也挺不错的,但是完全没想到吃了几乎是我这辈子吃过最难吃的食物,奶油饭特别咸,摆盘看起来像呕吐物,米饭比较少,还不如去吃大家乐或者麦当劳蛋饼腥味很重也干巴巴的,整道菜材料成本不知道有没有五块钱,完全完全完全配不上定价,上菜也有点久,店内环境比较旧,很多地方都黑黑的,看起来不是很干净,实在是不知道为什么评价这么高。
店鋪門外大大隻字寫住窮 又幾吸睛 餐廳內以波希米亞設計為主 食物質素有驚喜ʕ •ᴥ•ʔ✨意大利風乾豬面頰肉奶油意大利飯 ($138)平時卡邦尼意粉就食得多 呢種口味配意大利飯就第一次試 又幾Creamy同特別😳上面有溫泉蛋 飯內有煙肉 撈完同Carbonara一樣味 比意粉更有咬感✨黑松露薯條 ($78)薯條炸得好香脆 淋滿黑松露及芝士 芝士燒乾左 帶焦香 食落更濃香✨不是飲品·凍檸茶 ($78)呢款係凍檸茶口味心太軟 切開流心澎湃 外脆內軟 食落有淡淡的凍檸茶味 甜度適中 另配有青檸雪葩✨抹茶菠蘿梳打 ($46)抹茶同菠蘿味溝埋又幾特別同清新 飲落有菠蘿粒 整體抹茶比菠蘿味較出✨士多啤梨奶昔 ($56)奶昔香甜 面頭添加左玫瑰花瓣 所以有少許玫瑰香 飲落不漏 甜度適中
✨意大利風乾豬面頰肉奶油意大利飯 ($138)
意大利風乾豬面頰肉奶油意大利飯

✨黑松露薯條 ($78)
黑松露薯條

✨不是飲品·凍檸茶 ($78)

✨抹茶菠蘿梳打 ($46)

✨士多啤梨奶昔 ($56)

黑松露薯條
GRIND SIZE (旺角) 鬧市中的chill cafe 💕▪蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅 $98 MENTAIKO CRABMEAT TORTILLA DEPATATAS▪慢煮牛面頰。港式沙嗲汁煎腸粉$158 SLOWCOOK BEEF CHEEK • PAN-FRIEDRICE ROLLS WITH SATAY SAUSE▪希臘青醬活蜆意粉 $158GREEK PESTO SPAGHETTI WITH CLAMS▪髒髒牛角包窩夫$78 NUTELLA OREO CROFFLE📍旺角通菜街10號地舖食物:🌕🌕🌕🌖🌑價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑

▪蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅 $98

食物:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑
回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑
2023-08-27 18 瀏覽
行街太熱想搵個位坐底抖抖,咁岩行多兩步就見到呢間🍽️ $44 蘋果咖啡呢杯咖啡既香氣帶有明顯既酸甜味,好清新~而呢種淡淡的果味🍎同咖啡的苦澀味☕️形成了一種有趣既對比🤔因為呢杯特色咖啡唔會太酸亦唔會太苦,我覺得係一杯相對溫和既咖啡選擇,即使係平時抗拒咖啡既朋友,都一定接受到💕
行街太熱想搵個位坐底抖抖,咁岩行多兩步就見到呢間

🍽️ $44 蘋果咖啡
呢杯咖啡既香氣帶有明顯既酸甜味,
好清新~
而呢種淡淡的果味🍎同咖啡的苦澀味☕️形成了一種有趣既對比🤔
2023-08-24 72 瀏覽
🤍 GRIND SIZE 🤍.記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................🍽 慢煮牛面頰 •港式沙嗲汁煎腸粉 $158(👏🏻9/10).牛面頰肉分量好多 每塊肉都大大嚿😍嚿肉好入味 煮到好淋 完全係心機嘢!腸粉有煎香煎脆 個底煎到焦焦黃黃沙嗲汁偏濃偏稠身 叫佢沙嗲醬更加貼切個汁味道比較重口味 同個腸粉好襯😆.🍽 黑松露薯條 $78(👏🏻10/10).薯條分量極多 一啲都唔孤寒🤣炸嘅薯條應該有上啤酒漿 好脆口黑松露醬都幾香 如果可以分開上會更好😛.🍽 蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅 $98(👏🏻10/10).蛋餅質地類似奄列 切開會有流心效果😍蛋香味濃 口感偏輕盈 唔會過膩同鹹鹹香香嘅明太子醬好夾😆.🍽 濃濃爆72% REAL朱古力鮮奶 $56(👏🏻8/10).朱古力味好濃 最抵讚係飲落唔漿口 又唔會過甜🍫
🤍 GRIND SIZE 🤍
記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!
慢煮牛面頰 •港式沙嗲汁煎腸粉
牛面頰肉分量好多 每塊肉都大大嚿😍
嚿肉好入味 煮到好淋 完全係心機嘢!
腸粉有煎香煎脆 個底煎到焦焦黃黃
沙嗲汁偏濃偏稠身 叫佢沙嗲醬更加貼切
個汁味道比較重口味 同個腸粉好襯😆
🍽 黑松露薯條 $78(👏🏻10/10)
薯條分量極多 一啲都唔孤寒🤣
炸嘅薯條應該有上啤酒漿 好脆口
黑松露醬都幾香 如果可以分開上會更好😛
🍽 蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅 $98(👏🏻10/10)
蛋餅質地類似奄列 切開會有流心效果😍
蛋香味濃 口感偏輕盈 唔會過膩