Green Orange

2024-02-27 40 瀏覽
餐廳位於上環後街,永樂街,靜靜地,適合情侶一齊食餐浪漫的意大利菜😀 上到餐廳,裝修木系風格,令人感到特別温暖😊我們二人點了一份前菜、海鮮濃湯、黑松露雜菌意大利麵、慢煮鮮紐西蘭特選肉眼牛扒、菠蘿雪葩☺️🌟Hokkaido Scallop Salad 香煎北海道帶子沙律 $178大大粒帶子,一共有四隻。餐用香煎方法,既帶出油香,又唔會太乾☺️。沙律用料新鮮,用上多片薄剪柚子橙,顏色鮮艷又吸引😲🌟 Seafood Cream Soup with Tiger Prawn 烤虎蝦海鮮濃湯 $108材料十足,而且虎蝦夠大又多肉。飲起上嚟,每一口都充滿鮮味😀🌟 Mixed Mushroom Spaghetti with Black Truffles黑松露雜菌意大利麵 $178意大利麵唔會煮得淋,夠爽口👍🏻。配上黑松露雜菌及醬,十分creamy☺️,而且份量比相或表面睇的多,夠哂兩個人食😀🌟 Slow Cooked FreshNew Zealand PS Ribeye Steak 慢煮鮮紐西蘭特選肉眼牛 $275餐廳嚴選靚肉眼扒,再用慢煮方法,將肉眼扒嘅肉汁鎖住😍。配上青醬,可以減輕肥膩感👍🏻🌟Pineap

材料十足,而且虎蝦夠大又多肉。飲起上嚟,每一口都充滿鮮味😀

🌟 Slow Cooked Fresh

🌟Pineapple Sherbet 菠蘿雪葩 $85
作為今晚的甜品,菠蘿雪葩十分適合,因為菠蘿雪葩好香甜又清爽😊 雪葩又唔會令到口味太甜,可以清清口腔,作為今餐甜品十分適合👍🏻
💌情人節當然要搵一間比較浪漫嘅西餐。喺OpenRice見到呢間Green Orange,評分都好高。咁就嚟試吓啦。滿心歡喜嚟到,發覺呢間餐廳真係好迫。枱同枱之間嘅距離非常之細。本身侍應安排咗我哋坐喺呢一個位置。我見到都有少少驚訝。因為呢間餐廳價錢唔平,平均過$1000一個人。 呢個位係會個頭頂住個吧枱。😓要坐啲咁嘅位成個用餐體驗自然唔會好得去邊。之後,侍應都安排咗我哋係卡位,但係枱同枱之間都仲係非常之擠迫,差唔多同隔離檯痴住咁滯 🥲講埋野食。情人節特別餐單價錢都算偏貴。但係情人節要加價都理解既。講真,啲食物其實幾吸引🤩。加埋個價錢同埋評語,我地都幾有期望。首先,上左法國生蠔🦪。第一隻生蠔其實味道最濃,但係其他個啲味道好淡,味道唔同到我懷疑係兩批唔同既貨。不過起碼唔會有腥味。不過質素真係比較普通 😕下一個係shrimp Sambuca and tomato bruschetta. 個麵包🥖部份真係好硬。調味ok,但係蝦個汁真係唔得,完全蓋住蝦個鮮味。蝦似係急凍蝦。完全係一個係屋企都可以做得更好食既菜色 🤦🏻‍♂️沙律都係普普通通,醬汁係意大利醋,講真就真係冇乜特別。分分鐘喺屋企做都係差唔多

講埋野食。情人節特別餐單

沙律都係普普通通,醬汁係意大利醋,講真就真係冇乜特別。分分鐘喺屋企做都係差唔多嘅水準。

洋蔥濃湯,呢個同我期望上係有少少出入。因為我以為係法式洋蔥湯。但係點知係嚟咗一個忌廉湯嘅款式。又係冇乜驚喜,唔算太過出色。

呢個牛扒絕對係今餐嘅”驚喜”。先講咗配菜,除咗個薯仔有少少”暖意”之外,啲配菜全部都係凍冰冰,好似啱啱喺雪櫃攞出嚟咁。我食咗個蘿蔔,我都冇再食過。

我以為西冷牛扒應該唔會差得去邊。點知佢喺上邊加咗一個好濃嘅蒜蓉牛油,完全蓋過晒啲肉味。而且令到滿口油。牛扒偏韌。最重點就係切到一半嘅時候,佢竟然係凍冰冰,真係用手都可以感覺到佢嘅”寒意”🥶。所以係完全失望。

呢個朱古力mousse可以話係全餐最好食嘅。紅色嘅唔好以為係脆餅,只係蛋糕碎如果係加脆餅,可能個味道同口感會更加好。

總括嚟講,呢一餐係充滿着尷尬”體溫”同埋”寒意”嘅一餐。完全估唔到收過千蚊一位嘅情人節套餐竟然會係咁嘅水準。

侍應嘅服務態度其實唔錯,只係個氣氛唔似一間西餐廳或者Bistro,似係茶餐廳。

😢應該都冇下次㗎啦,不過都希望餐廳可以改進。
2024-02-14
情人節
2024-02-19 40 瀏覽
好友聚舊,再來Green Orange。地點方便,環境舒服安靜。先來杯香檳,有果香,偏甜,幾鍾意。Parma Ham Ceasar Salad 的羅馬生菜新鮮爽脆,火腿夠香,芝士分佈平均,配搭起來不錯。蘑菇湯好足料,香味濃郁,灑上胡椒粒增添惹味。黑松露雜菌意大利粉的醬汁較creamy,味道恰到好處,意粉軟硬適中。紐西蘭肉眼扒,我哋要七成熟,煎出來效果唔錯,加上醬汁和配菜色彩繽紛,繼續刺激食欲。因為菜式份量偏大,已經好飽,還是要了紐約芝士蛋糕,有檸檬清香,滿足。試埋餐廳推介嘅菠蘿雪芭,果然驚喜。原個小菠蘿,裝滿陣陣果香又柔軟滑溜的雪芭,係呢餐嘅亮點!

先來杯香檳,有果香,偏甜,幾鍾意。

蘑菇湯
蘑菇湯好足料,香味濃郁,灑上胡椒粒增添惹味。

黑松露雜菌意大利粉

紐西蘭肉眼扒

紐西蘭肉眼扒

菠蘿雪芭
2024-02-14 47 瀏覽
朋友慶生,選擇了這間口碑不錯的西餐廳。餐廳環境典雅,燈光柔和,頗有情調,而且交通方便,從上環站走路才幾分鐘,放工消遣最佳。香檳:首先,來一杯香檳,「叮」,慶祝一下。我不太喝酒,但香檳味清甜,容易入口。黑毛豬火腿凱撒沙律:沙律菜爽脆,parma ham肉質柔軟。黑胡椒蘑菇湯:蘑菇味清新,撒上一層黑胡椒,增添味道。黑松露雜菌意大利麵:意大利粉質感適中,黑松露淡淡香氣,惹味、滿足。紐西蘭特選肉眼牛扒:七成熟,外脆內嫩,值得推薦。紐約芝士蛋糕:芝士味濃,加上檸檬汁,刺激味蕾。鳳梨雪葩:是這頓飯最為驚喜的一道菜,用上了整個雪梨,雪葩口感細密。
朋友慶生,選擇了這間口碑不錯的西餐廳。

香檳:

黑毛豬火腿凱撒沙律:
沙律菜爽脆,parma ham肉質柔軟。

黑胡椒蘑菇湯:
蘑菇味清新,撒上一層黑胡椒,增添味道。

黑松露雜菌意大利麵:

意大利粉質感適中,黑松露淡淡香氣,惹味、滿足。

紐西蘭特選肉眼牛扒:

七成熟,外脆內嫩,值得推薦。

紐約芝士蛋糕:

芝士味濃,加上檸檬汁,刺激味蕾。

鳳梨雪葩:
是這頓飯最為驚喜的一道菜,用上了整個雪梨,雪葩口感細密。

2024-01-29
2024-01-25 53 瀏覽
位於上環永樂街的Green Orange是一家以意大利菜為主打的餐廳。其浪漫有情調的裝修營造出愜意的用餐氛圍。1. 開胃小食:香煎雞翼,外脆內嫩,搭配微辣的醬汁,美味十足。2. 香煎北海道帶子沙律:帶子鮮嫩,無花果和柚子提供了清新的口感,香醋汁增添了層次感。3. 香濃南瓜湯:濃郁的南瓜味道,滑順的口感,是一道溫暖的開胃湯品。4. 軟殼蟹海鮮濃汁意大利麵:軟殼蟹外脆內嫩,搭配濃郁的海鮮醬汁,意大利麵彈牙可口。5. 慢煮美國頂級牛柳裙邊配青草醬:牛柳裙邊經過慢煮讓肉質更加嫩滑,青草醬帶來清新的味道,絕對是肉食愛好者的首選。6. 甜品菠蘿雪葩:清爽的菠蘿口味,口感柔滑,作為結束一頓美食的甜點,十分適合。Green Orange以其精緻的意大利菜式和浪漫的用餐環境,為用餐者帶來美味和愉悅。每道菜色都充滿口感和層次感,令人回味無窮,是一場令人滿足的用餐體驗。

2024-01-25 50 瀏覽
Green Orange是一家位於上環永樂街的意大利菜餐廳,裝修浪漫有情調。他們的菜單豐富多樣,提供多種美味菜色1. 開胃小食:這道雞翼開胃小食口感酥脆,外層炸得金黃酥脆,內裡肉質嫩滑多汁,搭配著香氣四溢的調味料,絕對是一個令人無法抗拒的美味開胃菜。2. 香煎北海道帶子沙律:這道香煎北海道帶子沙律色彩繽紛,帶子煎得恰到好處,保持了鮮嫩的口感。無花果和柚子的清新風味增添了層次感,而香醋汁的酸甜味使整道菜更加爽口,是一道精心搭配的美味沙拉。3. 香濃南瓜湯:這碗香濃南瓜湯濃郁而滑順,口感柔滑細膩。南瓜的自然甜味與香料的香氣完美融合,帶來滿滿的秋天味道。一口暖心的湯品,讓人感受到舒適和滿足。4. 軟殼蟹海鮮濃汁意大利麵:這道軟殼蟹海鮮濃汁意大利麵散發著誘人的香氣,麵條煮得剛好彈牙,搭配著豐富的海鮮和脆口的軟殼蟹,每一口都充滿了鮮味和濃郁的風味。這道意大利麵絕對是海鮮愛好者的必點佳餚。5. 慢煮美國頂級牛柳裙邊配青草醬:這道慢煮美國頂級牛柳裙邊口感嫩滑多汁,肉質鮮嫩,搭配著濃郁的青草醬,帶來一種豐富而迷人的味道。每一口都散發著牛肉的鮮香,絕對是肉食愛好者的美味享受。6. 甜品蘋果雪葩:這道甜品

6. 甜品蘋果雪葩:這道甜品蘋果雪葩清新可口,蘋果的甜脆口感與柔滑的雪葩完美結合。吃下一口,蘋果的清香在口中綻放,帶來愉悅的口感。這道甜品是一個完美的結束,讓人回味無窮。

每一道菜色都展現了Green Orange的意大利菜精髓,新鮮的食材搭配經典的烹飪技巧,呈現出豐富多彩的口味和細膩的質感。
🍊Tangerine‘s visit🍊—————————————————————🍜 Green Orange (Sheung Wan)2/F, CS Tower, 50 Wing Lok Street Sheung Wan.Tel:+852 2541 9090—————————————————————Here are some of the dishes I highly recommend.💁🏻‍♂️Slow-cooked fresh New Zealand Ribeye Steak $275The chef prepares this dish using a low-temperature slow cooking method, which helps to retain the meat's juices. When you cut into the steak, the sight of the flavorful juices flowing out is incredibly satisfying. It's the juiciest steak I've ever ha
🍊Tangerine‘s visit🍊
—————————————————————
🍜 Green Orange (Sheung Wan)
Tel:+852 2541 9090
—————————————————————

The chef prepares this dish using a low-temperature slow cooking method, which helps to retain the meat's juices. When you cut into the steak, the sight of the flavorful juices flowing out is incredibly satisfying. It's the juiciest steak I've ever had! The meat itself has a strong beefy flavor and pairs well with Argentine chimichurri sauce or a variety of potato dishes to add some freshness and balance.

💁🏻‍♂️Milanese Risotto with scallop and asparagus $228
This dish features golden-hued Italian rice grains that are perfectly cooked, with a chewy yet tender texture. The rice absorbs the rich and delicious broth, resulting in a flavorful taste. The spicy red pepper strips on top complement the sweet scallops and asparagus, creating a harmonious combination.

💁🏻‍♂️Seafood Cream Soup with Tiger Prawn $108
The soup has a smooth and thick consistency, packed with a variety of seafood such as lobster, shrimp, scallops, and mussels. It's a seafood lover's dream with its abundance of ingredients. A touch of tangy sweetness from the addition of tomatoes enhances the flavors, making it a truly enjoyable and satisfying dish.

💁🏻‍♂️Apple sherbet $78
The chef presents this dessert by utilizing a whole peach. The peach flesh is removed and replaced with a snow pudding made from the peach itself, showcasing a creative and unique presentation.

The restaurant's ambiance is characterized by a dimmer color scheme and a classical, elegant, and stylish interior. It creates a romantic atmosphere, making it an ideal choice for a romantic date or special celebrations.

😋Overall Rating
Food:🌟🌟🌟🌟🌟
Environment:🌟🌟🌟🌟🌟
Staff:🌟🌟🌟🌟
CP Rate:🌟🌟🌟🌟
《浪漫情調慶祝之選西餐廳》.🍱餐廳:Green Orange (上環)🍽️類別:西餐廳/扒房💯推薦指數:9/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡▪️慢煮鮮紐西蘭特選肉眼牛扒 $275廚師採用低溫慢煮法烹調,讓其肉汁鎖緊在內。切開牛排時,看著肉汁從肉裡溢出,畫面十分治癒,這是小編吃過最Juicy的牛扒!味道方面,其肉味頗濃,沾上阿根廷青醬吃,或配搭各款薯菜吃有助解膩。▪️帶子蘆筍米蘭意大利飯 $228金黃色的意大利飯粒粒圓潤分明,口感煙韌且軟硬適中,吸飽鮮味濃郁的高湯,十分入味。而表面味辣的紅椒絲與鮮甜的帶子和蘆筍十分配搭。▪️烤虎蝦海鮮濃湯 $108湯的質地滑順濃稠,裡面佈滿了各式各樣的海鮮,例如虎蝦、蝦、帶子、青口等,材料非常豐富。加入少量番茄仔煮,其酸甜味有助解膩提鮮,非常好喝!≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️意式軟殼蟹雜菜沙拉 $168大大隻軟殼蟹香酥鬆脆,淋上酸酸甜甜的醬汁,加上清新爽口的沙律菜,相當開胃。▪️蜜桃雪葩 $78廚師採用整個蜜桃製作,首先將蜜桃去肉,再將用其蜜桃肉製作的雪葩填滿蜜桃殼,好有創意!▪️
《浪漫情調慶祝之選西餐廳》
🍱餐廳:Green Orange (上環)
🍽️類別:西餐廳/扒房
💯推薦指數:9/10

▪️慢煮鮮紐西蘭特選肉眼牛扒 $275

▪️帶子蘆筍米蘭意大利飯 $228

▪️烤虎蝦海鮮濃湯 $108

▪️意式軟殼蟹雜菜沙拉 $168

▪️蜜桃雪葩 $78

▪️前菜

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※≡

餐廳色調較為黯淡,內裝潢古典優雅且富有格調,感覺十分浪漫,絕對是情人約會和節日慶祝的好選擇。

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
———————————————
2023-12-20 91 瀏覽
首先價錢唔平,而且食物質素好一般(其實可以用差嚟形容)!法式西班牙黑毛豬鞍煮得硬而無味;忌廉白酒青口啲醬汁太「傑」好難食;個軟殼蟹海鮮濃汁意大利麵得個醬汁OK,但係個軟殼蟹好似一舊粉團咁樣!最離譜嘅係,叫多個麵包竟然要收錢,去呢類型嘅西餐廳我真係第一次!店內環境已經麻麻,仲要坐咗兩台客,十幾個人喺度開公司 party。嘈到根本講唔到嘢,啲職員又唔埋去請佢哋細聲啲,其他客個個都擰晒頭提早埋單走人。簡直係絕對失望!

簡直係絕對失望!
2023-12-20
紀念日
2023-12-16 59 瀏覽
同事介紹上環有間西餐廳,環境氣氛同食物質素都唔錯,今日特登同朋友過嚟幫襯一下,睇下係咪真係咁掂,餐廳氣氛幾好,情侶拍拖食飯,或者朋友聚會聊天都頗適合,睇餐牌都好多選擇,今晚呢頓晚餐,我同朋友都選咗白酒嚟搭配,下單後,餐廳好快就送上餐包、橄欖油同醋,餐包軟熟,沙律裡面嘅Ham質素非常唔錯,沙律菜新鮮爽脆, 搭配麵包粒同沙律醬,調味剛剛好,個湯較杰身,口感creamy,味道不會過鹹,意粉份量足料,蝦很大隻,口感彈牙爽脆,意粉軟硬適中,汁醬很惹味,份量亦剛剛好。牛扒嘅質素好高,師傅烹調得十分出色,雖然厚切,但口感滑嫰,肉質軟嫰有肉味,搭配阿根廷青醬,別有一番風味,最後嘅甜品我哋揀咗菠蘿雪葩同蜜桃雪葩,很像真,打卡一流,味道不會太甜,為今晚這頓晚餐畫上一個完美嘅句號。餐廳服務很好, 殷勤有禮,食得很開心。
個湯較杰身,口感creamy,味道不會過鹹,

餐廳服務很好, 殷勤有禮,食得很開心。
2023-12-07 70 瀏覽
購完物自然是要吃頓好的,位於上環的Green Orange無論從環境格調還是食物本身,都是我很喜歡的西餐廳之一。選了比較靠內的位置,方便和朋友聊天。入座後服務員即奉上餐前包,黑芝麻包和原味全麥包的味道都不錯,酥軟不甜,配上黑醋和橄欖油,完美組合!首道菜是忌廉白酒煮青口,忌廉味道濃重,淋在新鮮的青口上又香又滑。青口本身已有鹹味,和忌廉及白酒的香氣融合在一起恰到好處!隨後是一道蘑菇湯,香滑可口,湯汁细稠,出品不俗兩道主菜分別是帶子蘆筍意大利飯和慢煮美國頂級牛柳裙。意大利飯的帶子肉厚甜香,飯裡配有各式蘑菇和青蘆筍,香氣四溢!牛柳裙更是驚艷!牛肉外脆內嫩,再搭配上青草酱,簡直是舌尖上的享受😋配菜還有小番茄,生菜,芦笋及蘿蔔等。最後的甜品是蜜桃雪葩和蘋果雪葩,兩種味道各有特色,蜜桃偏甜,蘋果酸甜。個人更喜歡蜜桃味道🍑。整餐搭配了法國紅酒Pinot Noir,真不愧是味覺和視覺的盛宴!

隨後是一道蘑菇湯,香滑可口,湯汁细稠,出品不俗

2023-12-07 715 瀏覽
每個月都要和先生搵間好餐廳,食kids free dinner。今次呢度係朋友介紹嘅。晚餐是Dinner set,不用自己唸食咩,真好。因想食牛,所以揀左飲紅酒。House Wine - Pinor noir這款法國紅酒有著豐富的果香,它的酸度和單寧非常平衡,使得整體口感非常順滑,搭配牛肉絕對是一個不錯的選擇。黑芝麻包&全麥包更偏愛黑芝麻包,偶爾會吃到一粒粒芝麻,也很有穀物的香氣。忌廉白酒煮青口忌廉賦予了湯汁濃稠的口感,並帶來一絲絲的奶油香氣。白酒的加入則為整道菜增添了一些酒香和清新感。青口鮮嫩多汁,與湯汁的結合很惹味。時令餐湯-蘑菇湯蘑菇香氣濃郁,湯的質地綿密滑順,口感非常舒服。帶子蘆筍米蘭燉意大利飯米粒吸滿了湯汁,質地軟糯有咬勁,帶子和蘆筍的鮮嫩口感相得益彰。這道菜帶有淡淡的奶香和海鮮的香氣,還有藏紅花釋放的淡淡香氣,令人回味無窮。慢煮美國頂級牛柳裙邊配青草醬這道主菜,展現了牛肉的鮮嫩和口感。牛肉經過慢煮處理,讓其變得極為軟嫩多汁。青草醬則帶來了一絲絲的清新味道,和牛肉一起是很經典的搭配。蜜桃/蘋果 雪葩水果的天然甜味和口感帶來絲絲果香,而雪葩軟順,為此次用餐體驗畫下了完美的句點。

House Wine - Pinor noir

黑芝麻包&全麥包
更偏愛黑芝麻包,偶爾會吃到一粒粒芝麻,也很有穀物的香氣。

忌廉白酒煮青口

時令餐湯-蘑菇湯
蘑菇香氣濃郁,湯的質地綿密滑順,口感非常舒服。

帶子蘆筍米蘭燉意大利飯

慢煮美國頂級牛柳裙邊配青草醬

蜜桃/蘋果 雪葩

總的來說,這家服務很好且有情調的西餐廳,讓我們度過了一個美妙的夜晚。
2023-12-06
  • 帶子蘆筍米蘭燉意大利飯
  • 麵包
2023-12-03 63 瀏覽
在上環地鐵站附近,餐廳燈光暗暗地好有氣氛。有餐前麵包籃,麵包暖暖地。凱撒沙律沙律上有幾塊ham,加埋沙律菜食鹹味適中,沙律菜新鮮,多點沙律醬更好。蘑菇忌廉湯忌廉湯稠度適中,有菇菌的香味。慢煮美國頂級西冷牛扒牛扒七成熟不會韌,牛肉味濃,側邊有阿根廷青醬,覺得膩時可以點一點。香煎鳳尾蝦忌廉汁扁意粉好creamy的意粉,蝦大隻肉爽口,扁意粉有煙韌感,十分掛汁每啖都有creamy醬汁。菠蘿雪葩想不到西餐廳都有日本菜常見的雪葩。清甜的菠蘿味,雪到冰冰凍,要慢慢食。蜜桃雪葩蜜桃味雪葩第一次食,蜜桃味幾甜。

凱撒沙律

蘑菇忌廉湯
忌廉湯稠度適中,有菇菌的香味。

慢煮美國頂級西冷牛扒

香煎鳳尾蝦忌廉汁扁意粉

菠蘿雪葩

蜜桃雪葩
蜜桃味雪葩第一次食,蜜桃味幾甜。
  • 麵包
  • 黑松露雜菌忌廉湯
  • 雪葩
  • 牛扒
2023-11-23 100 瀏覽
|凱撒沙律|羅馬生菜混和著香濃巴馬臣芝士同惹味煙肉碎,中間夾著香口面包方脆,爽脆的凱撒沙律,每啖都滋味無窮。|椰菜花忌廉湯|椰菜花本身帶有甜味夠清甜,打成蓉之後口感就像忌廉湯一樣,加少許牛油或橄欖油,令湯更順滑濃郁。|黑松露雜菌意粉|黑松露醬和乾雜菌,乾菌氣味濃郁,包括白菌及雞脾菇,加上黑松露醬令味道昇華至另一層次,意粉爽口彈牙~|牛肉眼|安格斯肉眼油花豐富,口感軟腍,牛肉味道濃郁、脂肪分佈均勻,雪花紋平均分佈,味道香濃而質地柔軟。|椰子、香桃雪葩|雪葩用新鮮椰子肉、桃肉製成,將果肉冷藏至結冰後磨成沙冰再加入奶制品而成,味道濃郁,雪葩含糖量會比雪糕低,較雪糕健康。
|凱撒沙律|

|椰菜花忌廉湯|

|黑松露雜菌意粉|

|牛肉眼|

|椰子、香桃雪葩|
  • 慢煮鮮紐西蘭特選肉眼牛扒
2023-11-20 133 瀏覽
我疫情前一直幫襯,以前好好食,以前的豬仔骨係最好味。但今日去食,超難食,價錢貴。一入到去,侍應俾二人位我係會撞到頭那種,我本身想唔食,但佢肯轉位,我就食啦。我食牛扒,叫咗7成熟,但好鞋,應該煮到10成熟。煙三文魚意大利飯,好大陣酒味,無奶油味,好難食,我食唔到半個飯。個湯是名為南瓜湯,但是水味的橙色湯。最正常嘅係沙律,生菜沙律。餐飲咖啡是好酸的那種。2人食500多元lunch,最後要去買包點先生的外賣先夠飽。
2023-11-20