記得第一在東京吃過Gariguette的拿破崙脆酥,真心驚喜不已,一直念念不忘那香酥脆的口感,和絲滑的忌廉。Gariguette 終於登陸香港銅鑼灣,於是立即衝去回味日式拿破崙mille-pressé 據說餐廳所有製餅機器和材料都由日本進口,務求百分百還原日本口味,開放式廚房能讓顧客可以欣賞整個製造過程。現場即叫即做的拿破崙mille-pressé以兩個圓形的千層酥皮,夾住不同口味嘅餡料,有鹹甜口味選擇。叫了兩款分別是「伯爵紅茶忌廉杏脯果醬」和「栗子忌廉黑加侖子」下單後,隔着玻璃看著店员製作mille-pressé的過程,非常興奮和期待。千層酥餅賣相非常精緻,面層酥皮有個留空計劃可以看到內部的餡料,外皮焦糖閃閃令顏值高。兩款拿破崙mille-pressé都脆到跌渣,滿口酥脆牛油香,法國栗子蓉忌廉絲滑香甜,配上黑加侖子甜中帶酸,真係停不下來。另一個伯爵紅茶忌廉杏脯果醬也是同樣酥脆,忌廉和吉士醬香滑中滲透着絲絲伯爵紅茶的清香,加上杏脯的香甜,真是絕了👍🏻

叫了兩款分別是
「伯爵紅茶忌廉杏脯果醬」和
「栗子忌廉黑加侖子」

• 伯爵紅茶忌廉杏脯果醬
  • 法國栗子蓉忌廉
📍「GARIGUETTE」- 銅鑼灣今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌之前係日本一直搵唔到時間去試呢間紅爆日本嘅拿破崙Mille-pressé,見到係香港都有得食,仲唔衝去試吓😍😋📷餐廳位於Fashion Walk,走型格🖤風,以open kitchen 做特色,可以欣賞埋製作過程😇所有機器同材料都係由日本總公司即送到香港,💯還原日本食到嘅味道🤗現場即叫即製嘅拿破崙Mille-pressé以兩圓形嘅千層酥皮,夾住唔同口味嘅內餡製成,呢度唔只得甜款,仲有鹹款選擇,今次就試咗一鹹一甜😙🍴宇治抺茶忌廉x士多啤梨🍓💰HK$168✨推薦指數:8.5/10呢款用咗京都宇治產地嘅抺茶製作成忌廉吉士醬,再配上薄身嘅士多啤梨🍓片、紅豆粒🫘同麻糬嘅和風拿破崙💚❤️賣相真係又靚又吸引,睇住成個製作過程非常治癒🥰外層嘅千層酥皮用自家研發嘅專利機器壓制,用上糖燒過表面成焦糖皮,食落香甜得嚟真係超級酥脆‼️‼️‼️難怪咁多人中意🤤入面嘅抺茶吉士醬幼滑,味道香甜,士多啤梨肉🍓酸酸甜甜又多汁,紅豆🫘大大粒唔算太甜,每日新鮮製作嘅麻糬口感煙韌,所有野配合埋一齊balance 得幾好😋🍴牛油果煙三文魚💰HK$168✨推薦指數:9/10呢
📍「GARIGUETTE」- 銅鑼灣

今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌

🍴宇治抺茶忌廉x士多啤梨🍓
💰HK$168
✨推薦指數:8.5/10
賣相真係又靚又吸引,睇住成個製作過程非常治癒🥰

🍴牛油果煙三文魚
💰HK$168
✨推薦指數:9/10
呢款同甜款唔同嘅係,酥皮無用糖燒過,但食落依然非常酥脆😍😍😍
中間夾住大大塊煙三文魚、牛油果酸忌廉、洋蔥、甜椒粉、薯蓉同蛋黃醬,口感超豐富又足料,加埋幼滑嘅薯蓉令成個層次更上一層樓🤣私心推薦呢款鹹點😋😋😋

L
  • 牛油果煙三文魚
日本人龍店 GARIGUETTE✨首間海外分店喺📍銅鑼灣Fashion Walk開咗啦🥳🥳今日放假去開銅鑼灣行街,下午茶一早bookmark咗要試呢間GARIGUETTE嘅招牌拿破崙Mille-pressé😋店舖提供多款鹹甜口味嘅拿破崙,款式與日本店同步🇯🇵客人亦可以揀Half-Half版本,可以一次過試齊兩款口味嘅Mille-pressé🤟🏻🤟🏻落Order後可以隔住玻璃睇店員製作拿破崙嘅過程,將烤焗好嘅千層酥再唧忌廉、加上配料,再組裝成Mille-pressé😍🔹原味士多啤梨千層酥極酥脆,配上甜度適中嘅吉士醬,仲有份量十足嘅香甜士多啤梨片🍓咬落層次感一流👍🏻特別一讚倒三角形嘅包裝經精心設計,唔會食到成身都係,一啲都唔狼狽❤️❤️🔹牛油果煙三文魚試完甜味,試埋鹹味,估唔到鹹味呢一款更加出色,更得我歡心😬 嫩滑煙三文魚配牛油果酸忌廉🥑再加入洋蔥/ 甜椒粉 / 薯蓉/蒔蘿蛋黄醬,味道配搭超出色,值得一試🥰GARIGUETTE✨📍銅鑼灣Fashion Walk百德新街42-48號地下D舖

🔹原味士多啤梨

🔹牛油果煙三文魚

GARIGUETTE✨
2024-04-11
2024-03-29 23 瀏覽
終於黎朝聖貴得有點不合理所以一直冇試,而且對呢樣野未至於非常著迷,去東京果陣可以食但見梁祖堯再三推薦,我就試一試佢今次同朋友試half half ($88+$85)最經典既strawberry同埋Pistache,合共一個係$173即製,價錢可能有一部分包左表演即製(成個過程你都可以見到),前面有2-3張單既情況下,大概等左10分鐘左右Strawberry份量好多,排得好靚好仔細,一D都唔馬虎Custard cream唔濃味所以食落都唔係好漏,幾fresh而Pistache果個會相對重口味一點,Pistache cream食得出Pistache味(唔係廢話黎,因為真係好多Pistache既甜品食唔出有Pistache味….)重口味在於佢上面放左Raspberry jam,酸酸甜甜,雖然整個都比較濃味,酸甜同NUTS味平衡到,唔會覺得唔順口。拿破崙既部分都做得唔錯,外層淋左糖所以好焦脆,但亦都好甜,內層好酥份量其實一個人食,當甜品既話可能會有點heavy,彷彿食左2件蛋糕咁但2個人share食既話,佢一咬就碎係食得有點倫盡整體係幾好食,而且依家人氣已過唔駛點等雖然過江龍預左會貴一點,但同
終於黎朝聖
但見梁祖堯再三推薦,我就試一試佢

今次同朋友試half half ($88+$85)
Strawberry份量好多,排得好靚好仔細,一D都唔馬虎

但2個人share食既話,佢一咬就碎係食得有點倫盡

整體係幾好食,而且依家人氣已過唔駛點等
雖然過江龍預左會貴一點,但同日本比貴得不太合理,貴一倍!
呢個價錢頹頹地可以食個SET,或者食個好少少既PASTA都夠🤣
寧願佢轉細舖,唔駛最旺地段,staff 少d , 成本低d 賣平d

2024-03-08
  • Napoléon
上次去日本無緣品嘗「GARIGUETTE」嘅拿破崙Mille-pressé 呢間喺日本閒閒地都要排1-2個鐘㗎!人氣高到不得了!!(´A`。) 勢估唔到「GARIGUETTE」喺香港開咗第一間海外分店啦(*´▽`*) 依家人潮對比起9月開幕時明顯少咗啲,趁依家去食就啱喇😇香港分店連裝修還原日本店,同樣以黑色作主調🖤 店內有好大範圍嘅工作區域,食客可以隔著玻璃欣賞製作過程一邊望住店員整拿破崙一邊等食,好療癒☺️ 香港分店有齊12款鹹甜口味拿破崙Mille-pressé,食材及機器係由日本直送店員更到過日本培訓,可謂100%複製日本嘅味道當然成本咁高,價錢當然唔會同日本相若,價錢$118起💰 不過當日到訪見到唔少人幫襯,可見人氣依然未減🫡✦ NAPOLÉON 士多啤梨 | Chocolat & Praline Bananes 朱古力忌廉香蕉果仁有選擇困難嘅朋友可以同我一樣點"HALF-HALF",一次過試兩款口味💕千層酥即席製作,中間鏤空設計可以望到口味款式,顏值高好啱打卡📸酥皮做到酥鬆薄脆效果,一咬就有清脆咔咔聲表面又有焦香甜味,牛油香濃,食落唔油膩😚☞ NAPOLÉON 士多啤梨 🍓 $
依家人潮對比起9月開幕時明顯少咗啲,趁依家去食就啱喇😇
香港分店連裝修還原日本店,同樣以黑色作主調🖤
店內有好大範圍嘅工作區域,食客可以隔著玻璃欣賞製作過程
一邊望住店員整拿破崙一邊等食,好療癒☺️
店員更到過日本培訓,可謂100%複製日本嘅味道
當然成本咁高,價錢當然唔會同日本相若,價錢$118起💰
不過當日到訪見到唔少人幫襯,可見人氣依然未減🫡
酥皮做到酥鬆薄脆效果,一咬就有清脆咔咔聲
表面又有焦香甜味,牛油香濃,食落唔油膩😚

☞ NAPOLÉON 士多啤梨 🍓 $88
一場嚟到當然要試吓佢嘅經典口味❣️
奶香四溢嘅順滑吉士忌廉配上新鮮日本進口士多啤梨,酸甜平衡感啱啱好👌
食起嚟唔會太甜膩!吉士忌廉多到溢出,切片士多啤梨都唔少,實在太幸福😛
建議細啖細啖食,咁就唔會食到周圍都係碎碎
☞ Chocolat & Praline Bananes 朱古力忌廉香蕉果仁🍫🍌 $78
呢款比招牌士多啤梨更好食,有驚喜🤤
用上另一款忌廉底,自製朱古力忌廉配上熟透軟綿香甜嘅香蕉🍌
再擠埋朱古力醬真係好邪惡😈
加上大量焦糖果仁仲多咗脆脆口感,層次豐富
朱古力控必試🤙

💬 總結
「GARIGUETTE」會定期推出限定創意口味,有啲限定口味係香港先有賣,喺日本無得食㗎~
下午茶
終於嚟呢間來自日本嘅 Gariguette朝聖啦🫢😆 雖然佢已經喺香港開咗一段時間,但仲keep住好有人氣🤩 原因係佢嘅拿破崙除咗好靚可以打卡之外,真係好好食🤤🤤 仲有佢全透明玻璃設計,可以睇住店員製作拿破崙,過程好療癒😌🌟原味士多啤梨🍓原味控一定要叫返個經典原味啦😌 外層係杏仁拿破崙酥脆,配特製吉士忌廉同新鮮士多啤梨片🥰 個拿破崙酥脆真係勁好食😍 一口咬落去脆卜卜,仲有焦糖香甜味😍😍又薄又脆嘅口感真係好正👍👍 特製吉士忌廉醬,酸酸甜甜,配搭香甜嘅士多啤梨,呢個組合真係冇得輸,難怪會成為經典😎 兩個人share食啱啱好🥰 🌟牛油果煙三文魚一路以為呢度剩係得甜食😆原來佢哋有鹹嘅拿破崙😃 當然要試吓啦😎 餡料有煙三文魚、牛油果酸忌廉、黑椒、洋蔥、薯蓉、時蘿蛋黃醬👍 呢個一咬落去勁有驚喜🤩 味道一啲都唔輸甜嘅口味😍 整個配搭好平衡,佢嘅拿破崙酥脆一樣都係勁香脆👍 甜嘅口味,我可以食半個,但係呢個鹹嘅口味我可以食晒一整個🫢😎 食完之後終於知點解佢咁受歡迎,果然係名不虛傳🫶🏻 佢經常會推出期間限定口味,全部都好吸引呢🥰 下次一定要再嚟試吓🫶🏻

🌟原味士多啤梨🍓

🌟牛油果煙三文魚

5天前
  • 牛油果煙三文魚
一直對來至日本嘅Gariguette覺得驚艷,圓形鏤空嘅造型,金黃色焦糖千層,琳瑯滿目嘅口味令人難忘可以透過玻璃睇住甜品嘅製作過程真係好開心,見住酥皮壓製、唧吉士、放滿生果同配料,未食先興奮原味士多啤梨 $165招牌嘅法式千層酥Mille-pressé,牛油味極香,一咬酥脆無比,中間嘅特製吉士忌廉甜度適中,加埋酸酸甜甜嘅士多啤梨片,配搭焦糖千層令味道平衡,唔會太甜膩🍓香滑奶茶忌廉芒果 $168呢個口味係香港店限定😍奶茶口味嘅忌廉茶香比較重,唔會太甜,岩晒想食甜品又怕甜嘅朋友仔😆加埋Juicy嘅芒果,令入口濕潤清新,最特別係加左黑糖核桃增添口感層次👍🏻

原味士多啤梨 $165

香滑奶茶忌廉芒果 $168

• 香滑奶茶忌廉芒果
  • 原味士多啤梨
最近終於去咗食呢間日本過江龍——𝐆𝐀𝐑𝐈𝐆𝐔𝐄𝐓𝐓𝐄 ❤️‍🔥🇭🇰唔洗搭飛機都可以食到日本嘅原味道千層酥現場製作,新鮮出爐,特別香噴噴另外佢哋超多口味選擇,今次就試咗佢哋兩款甜味款式😍𝐆𝐀𝐑𝐈𝐆𝐔𝐄𝐓𝐓𝐄嘅千層拿破崙,每一層酥皮都薄薄地鬆脆,每一口都帶來不同嘅口感層次,清新可口,令人回味無窮🤤【𝐍𝐀𝐏𝐎𝐋É𝐎𝐍】ナポレオン(原味士多啤梨)($𝟏𝟔𝟓)🍓依款係以原味士多啤梨為主,佢哋嘅杏仁拿破侖脆酥口感好香脆,再加上特製吉士忌廉,香甜可口嘅配搭,一啖又一啖令人欲罷不能🩷🩷【𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 & 𝐅𝐫𝐚𝐦𝐛𝐨𝐢𝐬𝐞】ピスタチオ&フランボワーズ(開心果忌廉覆盆子)($𝟏𝟓𝟓)💚依款就以開心果忌廉同覆盆子為主,佢哋嘅開心果忌廉真係令我驚艷,香氣撲鼻,濃郁嘅開心果超正🫐🍓另外覆盆子嘅酸甜味道同開心果忌廉意外地夾,味道平衡得啱啱好💜💜👀另外我都好欣賞𝐆𝐚𝐫𝐢𝐠𝐮𝐞𝐭𝐭𝐞嘅現場製作,可以透過玻璃睇到店員巧妙地製作千層拿破崙嘅過程~所以雖然佢哋嘅定價稍貴,但味道同質素絕對值得嚐甜者去𝐭𝐫𝐲 𝐭𝐫𝐲哦💞📍 𝐆𝐀𝐑𝐈𝐆𝐔𝐄𝐓𝐓𝐄 (銅鑼灣)🐰: 𝟒.𝟒/𝟓#eatwithkeikei #GARIGUETT

🇭🇰唔洗搭飛機都可以食到日本嘅原味道
千層酥現場製作,新鮮出爐,特別香噴噴
另外佢哋超多口味選擇,今次就試咗佢哋兩款甜味款式😍

【𝐍𝐀𝐏𝐎𝐋É𝐎𝐍】
ナポレオン
(原味士多啤梨)($𝟏𝟔𝟓)

【𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 & 𝐅𝐫𝐚𝐦𝐛𝐨𝐢𝐬𝐞】
ピスタチオ&フランボワーズ
(開心果忌廉覆盆子)($𝟏𝟓𝟓)

📍 𝐆𝐀𝐑𝐈𝐆𝐔𝐄𝐓𝐓𝐄 (銅鑼灣)
🐰: 𝟒.𝟒/𝟓

#eatwithkeikei #GARIGUETTE
#sweetiedaily_cwb

2024-05-12 0 瀏覽
日本超人氣既Gariguette 終於開到黎香港🇯🇵🇭🇰唔洗岀國都可以試到紅爆日本既拿破崙同我哋以往既拿破崙唔同佢只有一層夾心,而且係薄薄既圓形⭕️-🥢原味士多啤梨 $165呢個係佢哋既招牌,超酥脆既千層皮搭配特制吉士忌廉同士多啤梨皮,一啖落去,層次同口味都係滿分💯 士多啤份量又多又甜,千層皮甜甜哋又唔會太漏,唔知揀咩味好既試,士多啤梨一定係首選!🍓🥢朱古力忌廉香蕉果仁 $145入面既朱古力忌廉配埋香蕉既配搭真係好夾!果仁又可以增加口感,另外仲會加上朱古力醬🍫 整體上呢款就會比士多啤梨甜d ,不過都唔會太膩-另外仲有好幾款款式選擇選擇困難症都可以考慮嗌half half🥰仲有香港限定既味道添!-

同我哋以往既拿破崙唔同
佢只有一層夾心,而且係薄薄既圓形⭕️
🥢原味士多啤梨 $165

🥢朱古力忌廉香蕉果仁 $145

另外仲有好幾款款式選擇
選擇困難症都可以考慮嗌half half🥰
仲有香港限定既味道添!
  • 原味士多啤梨
食完餃子再過埋銅鑼灣試埋日本人氣自家創作千層拿破崙,之前見到d人係咁洗板~咁近無理由唔去試埋一去到已經好多人~揀完口味可以係開放式廚房欣賞到店員為你製作既整個過程,即叫即做好期待~包裝確係好貼心,翻出嚟就食得,個袋夠晒大,唔會食到周圍都係,啱晒我呢d論盡既人我揀左伯爵紅茶忌廉杏脯果醬$145伯爵紅茶味香濃,拿破崙真係好脆,個口感同平時既拿破崙蛋糕真係有分別,加上絲滑既忌廉,怪不得咁多人嚟食朋友要左香港店限定的奶茶忌廉芒果$168奶茶味好出~甜味係芒果度散發出嚟,加埋黑糖核桃好有咬口。千層拿破崙賣相精緻,其中一塊劃空可以看到內部既餡料,睇落閃令令高顏值之作睇得又食得。一人食一個真心大滿足~其實當時我有選擇困難,因為有4款口味想試,朋友又有3款想試,咁下次係附近跳完舞就可以再有藉口比自己嚟食啦

我揀左伯爵紅茶忌廉杏脯果醬$145

朋友要左香港店限定的奶茶忌廉芒果$168
奶茶味好出~甜味係芒果度散發出嚟,加埋黑糖核桃好有咬口。

2024-05-11
下午茶
  • 奶茶忌廉芒果
  • 伯爵紅茶忌廉杏脯醬
2024-05-10 0 瀏覽
餐廳係日本以外第一間海外分店,主打法式千層酥。岩岩黎香港開店時已經想試,但一直都冇咩機會行去呢邊,到今日終於試左。🍊伯爵茶忌廉血橙千層酥伯爵茶忌廉濃郁可口,千層酥非常鬆脆血橙既橙汁令千層酥增添左一絲甜酸味。平衡返千層酥同忌廉既甜味🍒開心果忌廉覆盆子千層酥開心果忌廉堅果味濃郁,略帶甜味而且口感順滑,覆盆子既酸甜為千層酥帶黎一點清新總括黎講千層整體唔算太甜,做下午茶加杯咖啡就岩岩好,下次行過會試埋其他味道

🍊伯爵茶忌廉血橙千層酥

🍒開心果忌廉覆盆子千層酥

終於俾我試到呢間日本爆紅人氣的甜品Gariguette @gariguette_hk , 佢哋嘅拿破崙千層酥餅喺東京,大阪,福岡都大受歡迎,成日都大排長龍,餅店上在年年尾喺銅鑼灣開咗第一間海外分店,所有食材用了,甚至乎機器都直接入日本空運過來,務求可以比客人食到最正宗的日本口味,客人點完餐之後,仲可以隔住個櫥窗睇住店員逐層逐層咁整整個拿破崙餅,睇住成個製作過程,都真係好療癒㗎🔮Napoléon招牌signature口味,杏仁拿破崙脆酥餅,可以話係整個甜品嘅靈魂之處啊,香脆鬆化,頂面上有一層微甜的焦糖,入口十分香脆,陣陣牛油香還有粒粒杏仁,口感鬆化得來很有層次,餡料方面有入有一層日式吉士忌廉,再喺忌廉上面鋪滿士多啤梨,整體味道清香微甜。 🔮宇治抹茶忌廉x士多啤梨宇治字抹茶粉與吉士忌廉混合而成的抹茶custard cream,茶味濃郁微甜,喜歡那道淡淡的回甘茶香,繼而鋪上一層士多啤梨,和紅豆蓉,再加上日本和菓子粒,一層一層餡料相當豐富,連拿破崙酥皮一大啖咬入口,先脆後綿再有煙靭感,口感層次,相當豐富呀

🔮Napoléon

🔮宇治抹茶忌廉x士多啤梨
法式千層酥又名mille presse❣️🇯🇵位於日本東京參表道Gariguette憑圓形法式千層酥打出名堂,吸引不少當地人和遊客潮聖,可惜當地太受歡迎了最少要排一小時,所以我次次去日本都無機會試😔其實上年夏天已由日本過江龍登陸香港銅鑼灣,是品牌首間海外分店。😋甜食多達10款,例如有招牌原味士多啤梨配上特製吉士忌廉、雲呢拿橙酒、栗子忌廉黑加侖子、冧酒提子麝香葡萄、伯爵紅茶忌廉杏脯果醬、朱古力忌廉香蕉果仁✨仲有香港限定款-香滑奶茶忌廉芒果、期間限定-血橙伯爵茶、宇治抹茶忌廉士多啤梨😋有4款鹹食:雙重芝士火腿、牛油果煙三文魚、沙律羅勒吞拿魚、尼斯沙律;有HALF-HALF自選2種口味;迷你拿破崙版:$有一份/半份可選$材料及機器均由日本總店直送香港,酥皮經過特別的機器壓製,口感更加酥脆和呈薄片,吉士忌廉內餡亦由日本空運到港,希望口感能還原日版!店內設有透明玻璃櫥窗直擊千層酥的製作過程👓開心果忌廉覆盆子 $155/份(濃厚開心果忌廉+酸甜覆盆子)酥皮經過特別的機器壓製,口感更加酥脆和呈薄片。法式千層酥由2塊酥皮夾上自家製吉士醬和士多啤梨,最後再加上糖漿封頂。表面有焦糖脆皮,真係脆卜卜再配上酥皮

店內設有透明玻璃櫥窗直擊千層酥的製作過程

👓開心果忌廉覆盆子 $155/份
(濃厚開心果忌廉+酸甜覆盆子)
酥皮經過特別的機器壓製,口感更加酥脆和呈薄片。法式千層酥由2塊酥皮夾上自家製吉士醬和士多啤梨,最後再加上糖漿封頂。表面有焦糖脆皮,真係脆卜卜再配上酥皮嘅鬆脆,餅皮好食👍🏻
忌廉香滑,有淡淡果仁味,加分位係覆盆子醬,好香甜帶酸。

👓宇治抹茶忌廉士多啤梨 $168/份
(京都宇治產地香濃抹茶製成的吉士忌廉+酸甜士多啤梨+紅豆麻糬)
餡料豐富,尤其好多紅豆又甜,紅豆抹茶係至夾組合🤟🏻
但若果要揀,我會比較鍾意開心果忌廉覆盆子口味😂酸甜味突出又中和返忌廉漏感
2024-05-09 0 瀏覽
🍽 Milk tea & Mango🍽 Matcha Cream & Strawberry💰 HK168 each (Takeaway)Been craving for this Mille-pressé for awhile. You can off at Causeway Bay MTR and walk to exit E. We ordered 2 flavors and they costs $168 each It is slightly pricy but I need some sweet desert to motivate myself haha😂 Mille-pressé is freshly made everyday. There are some seats for you to sit in the restaurant. Would like to try their savory mille-pressé next time!!🥭Milk tea and Mango Mille-pressé are delightful treats. Mango
🍽 Milk tea & Mango
🍽 Matcha Cream & Strawberry
💰 HK168 each (Takeaway)

🥭Milk tea and Mango Mille-pressé are delightful treats. Mango and Milk Tea is one of the HK limited flavor. Mille-pressé, with its layers of mango and cream nestled between delicate crepes, it tasted so good!

🍓The strawberry and matcha cream mille-pressé was sweet, fruity flavor of strawberries with the distinctive, earthy taste of matcha. Strawberry and vibrant matcha-infused cream, creating a harmonious blend of flavors and colors. There were some red beans and mochi as well. Love it!
外賣自取
  • 宇治抹茶忌廉×士多啤梨
  • 香滑奶茶忌廉芒果
經過呢間嘢幾次,一直冇試到因為覺得價錢都幾貴,前兩日終於的起心肝試咗。佢地既拿破崙千層酥真係好酥脆,夠牛油香之餘仲帶焦糖香。試咗兩款都好多料同埋食完真係好飽肚,真係試過先知原來咁大個。我見多數人都係食甜嘅,睇Menu先知原來係有咸食既,留返下次再試。宇治抹茶忌廉×士多啤梨 $168本身諗住揀呢度最受歡迎嘅士多啤梨味,但見到有個數量限定嘅抹茶士多啤梨咁就直接揀左佢。由香濃既京都宇治抹茶製成既吉士忌廉十分綿滑,加埋酸酸甜甜既士多啤梨,食落甜度適中。配搭埋紅豆同煙韌既麻糬帶出多重口感😋朱古力忌廉香蕉果仁 $145朱古力忌廉配香蕉呢個組合都唔使點介紹㗎啦,一定係好食嘅。加埋香脆焦糖果仁就更加係畫龍點睛,而且賣相好唔錯😋
宇治抹茶忌廉×士多啤梨 $168

朱古力忌廉香蕉果仁 $145