2024-01-09 1030 瀏覽
最後一間就同50 top pizza無關而且仲係連續店不過因為佢地係手工酸種餅底出名所以都叫做順便講埋呢間就係dough bros因為武肺果時去左糟糕灣送免費pizza而聞名佢地分店多數都開係港島咁啱樓下開左間新店就trytry佢官網已經可以睇到餐牌每個pizza一百頭或者細d既唔洗一舊水入面仲係意大利人惡夢既菠蘿pizza亦都有同老母pizza一樣既half n half落單既話直接係官網落就可以我就要左個half n half雖然賣168之後就會收到whatsapp訊息話十五分鐘後拎得呢個星期六夜晚係新店開張既第二日門口都幾虛陷仲見到mm條片話係其中一位老細既ed係有些少似雷神既雖然話幾多人但真係41分過少少就有得拎不過入面又係英文人都聽到有街坊行過話全部英文唔識落單點買可能新開張送左支啤酒見官網都話值三十蚊mm講到好耐壓講究既外賣盒摸上手就完全無特別同老母pizza或者litte napoli完全無得比拎果時仲會問你要唔要辣椒同醬料可以用黎塗個批邊點黎食就唔是傳統風格佢個盒都有教埋你可以放落焗爐6-10分鐘不過屋企無就搞唔到咁多野而且拎到番屋企都係大約十分鐘左右時間我買既係卡邦尼
最後一間就同50 top pizza無關

始終係外賣生意
拎上手已經唔算太熱
不過都可以接受
餅底正常唔算厚

其實係pizza project都叫過晒卡邦尼同黑松露呢兩種口味
但同佢地相比

味道其實亦都唔難食
街坊生意叫做平時唔洗出去可以多一個選擇
同埋朋友話佢地冬甩比pizza更出色咁下次就試下呢幾款啦
2023-12-19
20 分鐘 (外賣自取)
啤酒
Doughbroshk 都算係我哋近期常叫嘅pizza外賣😝因為佢嘅水準都幾穩定😌不過其實最念念不忘嘅係佢啲爆醬冬甩🤤🍕Half n Half ($168)一半一半自己揀自己想食嗰隻味,唔洗爭😝因為pizza餅底係酸種麵包,口感比平時普通pizza濕潤帶煙靭😋最正係佢配嘅蒜蓉沾醬🤤總會令我甘心將平時成日食淨嘅pizza邊食清光🤣🤣🤣🍩Doughnuts ($38)因為真係太邪惡😈所以每次都限自己只可食一粒😇今次揀咗S’mores🍫最愛係佢可以表面揀肉桂糖,香度即刻大大升級🤤不過今次綿花糖加朱古力就有啲甜得滯🫣都係Nutella啱我啲😂😂

Half n Half

🍕Half n Half ($168)
Doughnuts

🍩Doughnuts ($38)
Half n Half
Doughnuts
2024-02-11 375 瀏覽
呢間pizza行開都有見到上次就食左55元個跟住今次幫襯左個最貴的黑松露pizza點知佢態度好方向令我少少失望話說叫佢再切多幾份佢問我想點切我話最多咁其實都係碌多野姐佢冇話唔得本身都正常態度跟著佢收跟收其他客銀點知整pizza果位女士手快切完一野給埋盒我就問佢。又話會再切既佢冇應我問多句點解佢好有[禮貌]講左句:走啦你!態度好方向問佢姓咩。佢話姓黃睇番佢收銀張單根本唔係 佢係一位南亞人(其實全舖都是)叫咩prince L我諗以後都會再幫襯了幾好食都背脊骨落
呢間pizza行開都有見到
本身都正常態度
跟著佢收跟收其他客銀

點知整pizza果位女士
手快切完一野給埋盒
我就問佢。又話會再切既
佢冇應
我問多句點解
佢好有[禮貌]講左句:走啦你!
態度好方向
問佢姓咩。佢話姓黃
睇番佢收銀張單
根本唔係 佢係一位南亞人(其實全舖都是)
叫咩prince L
我諗以後都會再幫襯了
幾好食都背脊骨落
2023-12-27 519 瀏覽
第n次食Doughbros 會次都懷住既興奮又期待嘅心情去食但係今次好失望🥺因為叫熊貓 無外賣員接單 天氣又凍 我個pizza係極度嚴寒嘅天氣下等左個幾鐘送到黎又凍又乾叫左兩個味1) 無肉不歡 $128只要唔係食齋嘅都會鍾意(2) The Parma $168個人黎講覺得唔係幾夾 其實parma ham配pizza唔會唔夾 但係可能pizza放凍左 所以覺得有啲怪炸雞 $158第一次叫 出奇地好食 本身食完兩個pizza已經好失望 唔想再食其他野 好在食埋 佢係今次唯一一樣我滿意嘅食物🤭雖然都係凍咗 但係仲係脆 啲肉仲係好嫩想叫party food嘅可以考慮下
但係今次好失望🥺

雖然都係凍咗 但係仲係脆 啲肉仲係好嫩
想叫party food嘅可以考慮下
外賣送餐
2023-12-23 380 瀏覽
見到新開咗一間pizza店,經過香噴噴,pizza用料紮實,批邊脆薄香,手工pizza,即叫即整,保證新鮮熱辣Doubts外脆內軟,仲有砂糖或肉桂糖揀,一咬既爆漿,大愛

Doubts外脆內軟,仲有砂糖或肉桂糖揀,一咬既爆漿,大愛
2023-12-10 479 瀏覽
呢日路經見到呢間新開嘅Pizza外賣店,一直都想試,一於就試吓。依家外賣店裝修都幾有格調,以黑色同玻璃為主,可以見到廚房裏面員工點樣整pizza。出邊有條霓虹燈柱,都可以打卡。另外店員都好親切,叫外賣嘅時候會寫低你個名,份外貼心。呢日排排吓隊,又見店員拎住三罐汽水,問有冇人需要,好窩心的服務。夏威夷薄餅成分包括蕃茄、水牛芝士、煙燻火腿、夏威夷香腸、菠蘿和牛草,這些食材的組合令人垂涎欲滴。首先,薄餅的餅皮非常薄而鬆脆,給人一種輕盈的口感。它的口感和傳統的餅皮有所不同,更貼合夏威夷風格的口味。蕃茄醬和水牛芝士是夏威夷薄餅的基本配料,它們營造出濃郁的奶酪和番茄風味,為整個薄餅提供了豐富的口味。煙燻火腿和夏威夷香腸增添了薄餅的肉香,豐富的蛋白質讓薄餅更加美味和飽腹。菠蘿是夏威夷薄餅的一個獨特配料,它的甜味與其他鹹香食材形成了有趣的對比。菠蘿的酸甜口感與其他成分完美融合,給整個薄餅帶來了新鮮感。最後,牛草作為一種綠色蔬菜,為夏威夷薄餅增添了額外的色彩和口感。它的清爽和輕盈感平衡了其他食材的豐富口味。綜合來說,夏威夷薄餅是的豐富配料和獨特組合營造出令人難以抗拒的口感和風味。加上獨特的酸忌廉醬,為人

綜合來說,夏威夷薄餅是的豐富配料和獨特組合營造出令人難以抗拒的口感和風味。加上獨特的酸忌廉醬,為人這道薄餅增添新口味。
夏威夷薄餅
2023-12-10 284 瀏覽
路經呢間新開嘅店舖,附近嘅街坊都期待咗好耐,店鋪出邊都排咗一堆人。大少同小妹去完公園玩,都想加餸,試吓呢間新店舖。我哋就叫咗個獨享套餐,有一個迷你薄餅,一款冬甩同飲品。The BBQ Chicken Pizza:這款BBQ Chicken Pizza絕對是一個美味的選擇。它擁有燒烤醬的獨特風味,配上濃郁的水牛芝士,嫩滑的雞肉,以及紅菜頭和香菜的點綴,營造出一種豐富而平衡的口感。燒烤醬的香氣與醬汁的微辣口感相得益彰,為整個披薩帶來了香濃的風味。雞肉的鮮嫩和紅菜頭的甜味提供了美味的對比,而香菜的清新味道則為整體提供了一絲清爽感。餅底煙靭,有別於一般Pizza,食落非常美味!肉桂糖爆漿冬甩:肉桂糖爆漿冬甩是一種令人垂涎的甜點選擇。這款冬甩內部充滿士多啤梨醬,每一口咬下去都能感受到酸甜的爆漿口感。選擇肉桂糖於冬甩表面,無疑為這款甜點增添了一份甜甜的風味。士多啤梨醬的酸度與甜點本身的甜味相互融合,為味蕾帶來了一種獨特的平衡感。

The BBQ Chicken Pizza:

肉桂糖爆漿冬甩: