【屯門人氣爆棚西餐廳🍴Dineland】-住屯門嘅朋友仔有口福啦😝今日要介紹嘅小區超人氣嘅西餐廳🤩平日晚餐去食都滿座要等位😋不過食物堅高質同埋環境都幾有格調😜推薦‼️-餐廳係建生輕鐵站行⑤分鐘左右就到🚶🏻‍♀️餐廳走歐陸風格🌿有落地玻璃,相當有feel~仲手有戶外位置🐶帶埋寵物都冇問題👌🏻食物方面,小編同朋友叫咗兩個dinner set😋人均二百零蚊💰有餐包🥖前菜🥗餐湯同飲品~是日前菜係八爪魚沙律🐙幾有嚼勁,幾特別~餐湯就係南瓜湯,味道超濃郁仲有啲洋蔥香味👅飲品普通檸茶檸水凍飲加$3 ,或者可以補差價轉特飲🍹-😋蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子🎃 $238呢道菜教識我唔可以以貌取人😂雖然相貌平平,但『勁』『好』『食』‼️每一啖都有滿滿嘅蟹肉,好似過百隻蟹係個口入面跳緊donki嘅螃蟹舞🦀不過鮮味又唔會蓋過曬南瓜味😋帶子都煎得幾好😌出色👍🏻好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞🥟 $198意大利雲吞餡料充滿香濃芝士味🧀外皮煙韌😗個忌廉汁好creamy再加上新鮮即刨黑松露勁香😍超加分😕不過餐廳冷氣太大,啲嘢食好快凍曬,呢點就爭啲😗好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋朱古力心太軟🍫 +$30心太軟唔係
【屯門人氣爆棚西餐廳🍴Dineland】

是日前菜係八爪魚沙律🐙幾有嚼勁,幾特別~
餐湯就係南瓜湯,味道超濃郁仲有啲洋蔥香味👅
飲品普通檸茶檸水凍飲加$3 ,或者可以補差價轉特飲🍹

😋蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子🎃 $238

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

😋即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞🥟 $198

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

心太軟

😋朱古力心太軟🍫 +$30
心太軟唔係外面現成焗返熱嘅貨色,即叫即整,食落外脆內軟💝朱古力味仲好香濃添~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

📍Dineland (屯門)
屯門良德街3號豐連地下1號舖
💸人均消費:$235
蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子
2024-05-08
心太軟
蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子
2024-02-05 2172 瀏覽
好開心屯門有高質的西餐廳😆餐廳裝修唔錯有格調亦設有室外座位好方便帶埋寵物黎或者下午曬下陽光都正☀️⭐️是日餐湯-大蒜薯蓉湯🥣湯味道濃郁蒜香和洋蔥味夠出飲完成個人暖笠笠😊⭐️是日頭盤-煙三文魚沙律🥗沙律夠新鮮配埋醬汁酸甜開胃😙三文魚味道都唔錯⭐️黑糖包🥖依個大讚😍黑糖餐包熱上非常鬆軟配埋香口的牛油十分出色👍🏻⭐️龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚🦑賣相好吸引真係原隻魷魚😍煎得好香口彈牙意大利飯超入味吸盡濃濃的龍蝦汁好好味😋停唔到口⭐️即刨黑松露帶子寛帶麵一上菜已經聞到好香的黑松露味賣相都好有心思帶子大大隻夠新鮮及彈牙煎得剛剛好😙除左帶子仲有不少菇類配料夠豐富而闊條麵都充滿黑松露同芝士🧀正😄⭐️甜品-焦糖燉蛋🍮燉蛋好香滑配埋面頭一層層脆焦糖好高分😉⭐️甜品-Tiramisu蛋糕好鬆軟層層疊疊的蛋糕配上香濃既咖啡味唔會苦食完超滿足☺️
好開心屯門有高質的西餐廳😆

唔會苦
食完超滿足☺️

2024-02-01
2024-02-02 224 瀏覽
幾年冇嚟呢頭搵食,真係變左好多,連建生商場都翻生左。朋友試過Dineland話唔錯,而且又近我地。環境唔錯,有戶外位置,午餐選擇都唔少,咁就成就左我地嘅午聚。🍽️是日午餐套餐配是日餐湯或田園沙律+黑糖麵包🥗田園沙律:沙律菜新鮮,正常發揮。🍞黑糖包細細隻,夠暖,好軟熟。🍝G.黑松露南瓜野菌貓耳朵粉 $88 非常濃郁真材真料嘅南瓜汁仲有粒粒南瓜,鐘意南瓜嘅朋友好喜歡,不過就唔係好食到黑松露。🥣是日餐湯:我會叫佢做蘑菇濃湯,因為食到真材實料,夠濃好飲。🐟L.香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁 $116魚皮煎得香脆,我好鐘意食脆魚皮,啱晒😋。比目魚好厚身,目測有2吋厚,白雪雪嘅魚肉好滑,魚油豐富。炸薯角好脆,由於魚夠味,所以個香草忌廉汁我用嚟沾薯角食。+$30要左精選生蠔2隻。🦪不過我覺得麻麻地,嚟到唔凍,應該放左一段時間,帶子位唔夠實淨。餐飲:🍹凍檸水,☕latte跟餐+$15📝人手落單,平日午餐不收加一。💬環境唔錯,不過枱與枱之間就窄啲。

🍽️是日午餐
套餐配是日餐湯或田園沙律+黑糖麵包

田園沙律

🥗田園沙律:沙律菜新鮮,正常發揮。

餐包

🍞黑糖包細細隻,夠暖,好軟熟。

黑松露南瓜野菌貓耳朵粉

🍝G.黑松露南瓜野菌貓耳朵粉 $88

是日餐湯

香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁

🐟L.香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁 $116

生蠔

+$30要左精選生蠔2隻。

latte+凍檸水

餐飲:🍹凍檸水,☕latte跟餐+$15

📝人手落單,平日午餐不收加一。

💬環境唔錯,不過枱與枱之間就窄啲。

2024-01-31
田園沙律
餐包
黑松露南瓜野菌貓耳朵粉
是日餐湯
香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁
latte+凍檸水
去大西北搵朋友食返,竟然俾我碌到間森林系餐廳,高樓底又多植林,環境已經覺得唔錯~地點上都可以接受,兆康站落車再坐兩個站輕鐵就到,冇想像中咁複雜。門外見到就覺得好靚,開心嘅係坐正邊位,玻璃外有巨形聖誕樹,打卡真係超級靚~💡三文魚沙律 & 南瓜濃湯 & 黑糖餐包 (跟餐) 沙律新鮮酸甜開胃,南瓜湯一向係我最愛,又香又甜又綿滑。黑糖餐包熱上,香軟到不得了,牛油好香好香~💡龍蝦汁海鮮意大利飯 $168叫之前冇特別睇圖,完全係驚喜。平時叫啲海鮮XX,都係兩條蝦仔再加少少蜆肉。呢個海鮮又真係有蝦有蜆有八爪魚有青口,食落唔會有雪藏味。而我最欣賞係個汁!!!唔知有冇人同我一樣鍾意飲龍蝦湯,但唔鍾意龍蝦汁底嘅意粉同飯,因為通常都會係好酸。點知試咗朋友個意大利飯一啖就心心眼,最後share埋俾我食,因為佢汁底個調味係龍蝦湯味~難得合我口味~係唔會太酸,又有輕微酒味,食落都唔算太膩。💡新鮮海膽蟹肉意粉 $248海膽係面,試咗一啖好鮮甜,蟹肉係以絲嘅方式同意粉混合,每一啖都會有蟹肉同意粉~本來以為會怕好膩,我個人嚟講都叫可以接受,因為佢掛汁,但都唔會過多好creamy嘅喺底浸住。💡焦糖燉蛋 $30面頭一層焦糖

💡三文魚沙律 & 南瓜濃湯 & 黑糖餐包 (跟餐)

💡龍蝦汁海鮮意大利飯 $168

💡新鮮海膽蟹肉意粉 $248

💡焦糖燉蛋 $30
面頭一層焦糖,下面燉蛋好滑好香~ 食得超級飽,好在呢個唔算重口味。

💡凍檸茶 & 熱檸茶
侍應態度都好加分,本身怕煩到人,手袋都放背脊就算,但侍應好主動俾個籃我哋。跟住我又手殘整跌咗隻叉,佢哋反應好快俾過枝,仲俾咗紙巾我抹下件衫。呢啲細心位都幾窩心,有時用餐體驗都好影響印象,有時再好食但食到一肚氣都唔享受。
2024-01-10
4天前 0 瀏覽
#燒美國安格斯特級肉眼扒配紅酒燒汁 $398粗略估計大概有10安士算係幾大塊,肉眼扒燒得幾好,叫咗五成熟,表面脆脆焦香,入面算有d靭勁,鎖到肉汁!#法國黑松露薄餅 $158呢個小編非常推薦,黑松露味非常重!配合埋芝士蕃茄味道幾夾,另外個批有好多磨菇,味道口感都幾豐富。色香味俱全!是日餐湯 - 粟米湯粟米煲到蓉,碗湯嘅質感好似食麥皮咁,好甜好滿足。是日頭盤 #煙三文魚沙律煙三文魚鹹味剛剛好6隻 #愛爾蘭生蠔 $128呢個係是日精選生蠔優惠,講緊餐廳單隻要$28/1隻,咁半打$128圍返$20/1隻又幾抵,大小一般,海水味比較少,甜味亦不算突出,不過唔會腥,主要係性價比😼#芝士奶蓋水蜜桃四季春

#燒美國安格斯特級肉眼扒配紅酒燒汁 $398

#法國黑松露薄餅 $158

是日餐湯 - 粟米湯
粟米煲到蓉,碗湯嘅質感好似食麥皮咁,好甜好滿足。

是日頭盤 #煙三文魚沙律
煙三文魚鹹味剛剛好

6隻 #愛爾蘭生蠔 $128

#芝士奶蓋水蜜桃四季春
今晚為慶祝朋友搬新屋,入到屯門食飯。佢話佢樓下附近有間隱世高級西餐廳,好少聽屯門有西餐食,令到我好期待。餐廳有落地大玻璃,配上一個個小圓玻璃吊燈,畀到人一種高雅而浪漫嘅感覺。🥖🥐🍞黑糖麵包麵包焗得軟硬十分適中,面層有淡淡嘅黑糖香味,配上牛油,令人食慾大增。‼️好食指數 8/10‼️推介指數 9/10🍯🥑蜂蜜牛油雞翼雞翼表面炸得香脆,亦有蜂蜜嘅絲絲甜味,最令人驚訝,係雞翼內裡保留好多肉汁,勁juicy!‼️好食指數8/10‼️推介指數9/10🐷🐽脆皮德國鹹豬手配酸椰菜(蜜糖黑椒汁)外層炸得夠脆口,咬落去,皮肉間仲有一點黏糯感,肉質亦鬆軟,唔會柴口,配上蜜糖黑椒汁,甜甜地辣,十分開胃!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10🍕多重芝士薄餅面層有厚厚地嘅芝士,切開時亦可以見到拉絲,邊邊亦烤得十分脆口,蕃茄醬十分醒胃口。‼️好食指數8/10‼️推介指數8/10🍽 Dineland📌 屯門良德街3號豐連地下1號舖☎️ 23332223⏰ 星期一至日 12:00 - 17:00,18:00 - 22:00

今晚為慶祝朋友搬新屋,入到屯門食飯。

🥖🥐🍞黑糖麵包

‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 9/10

🍯🥑蜂蜜牛油雞翼

‼️好食指數8/10
‼️推介指數9/10

🐷🐽脆皮德國鹹豬手配酸椰菜(蜜糖黑椒汁)

‼️好食指數 8/10

🍽 Dineland
📌 屯門良德街3號豐連地下1號舖
☎️ 23332223
5天前 0 瀏覽
餐廳環境不錯,簡潔裝修,配上落地玻璃,令人感覺舒適,適合想放鬆下既朋友係餐廳食飯。餐廳選擇多元化,晚上去食會有晚餐套餐,亦可散叫,另外亦有紅白酒及生蠔。今次去食晚餐叫左兩個晚餐,加兩個甜品,兩人食埋單$5XX,好滿足。晚餐除左主菜,會有沙律、餐湯同餐包,很喜歡這裡的餐包,有點像某餐廳的黑糖包,暖暖軟軟的,很好食。另外,餐湯和沙律也很不錯,未食主菜已食到好滿足。即创黑松露忌廉汁意大利雲吞 $198鍾意食黑松露既我,見到呢個一定要試下,沒有失望,濃濃的松露味,醬汁不會太杰,意大利雲吞份量十分足夠,鍾意食黑松露既朋友一定要試。香煎智利鱈魚 $268簡單的煎鱈魚,配上不同的配菜,讓人食鱈魚既同時有不同口味,鱈魚煎得脆脆香口的,不錯最後,套餐可加$30食甜品,聽到好多人推介呢間餐廳甜品,當然都要加錢食啦。提拉米蘇成個提拉米蘇軟軟的,質感很好,但如果咖啡味濃一點會更好食朱古力心太軟朱古力蛋糕一切開就流出朱古力醬,但不會太甜,配上雪糕,Good晚餐可加錢配上不同配搭,可加生蠔、紅白酒、鵝肝多士、青口同甜品,下次要再去餐廳試下其它食物。
即创黑松露忌廉汁意大利雲吞 $198
香煎智利鱈魚 $268
提拉米蘇
成個提拉米蘇軟軟的,質感很好,但如果咖啡味濃一點會更好食
朱古力心太軟

6天前 0 瀏覽
❤🍽️ Dinner Set $198 🍽️❤️🥗是日頭盤: 黑糖包+cream黑糖包微暖🥯🍴有少少黑糖味 但係個包就唔甜🥖個cream有啲似clotted cream🧈有陣牛奶味🥛🥣是日餐湯: 南瓜湯南瓜湯香濃而不膩😋個湯好有驚喜🤩湯偏甜 食到南瓜😋飲得出係南瓜打出黎 同埋落左cream😋😋不過餐湯每日都吾同😮‍💨要睇運氣‼️‼️🍝主菜: 即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞一上主菜已經聞到好香黑松露味🤩黑松露忌廉汁好濃😋意大利雲吞超掛汁😋裏面有芝士🧀😋🧁甜品: Tiramisu & 朱古力心太軟配雪糕( 每款+$30 )甜品必試✨✨Tiramisu酒+咖啡味好夠🍸心太軟超流心😋😋😋偏苦既朱古力🍫食曬成個都吾膩🤣🍹飲品:凍飲+$3 凍檸檬茶$42 (Set+$22)芝士奶蓋四季春配芒果檸檬茶好香紅茶味🍹茶味偏重 吾太甜😗芝士奶蓋四季春配芒果有驚喜🤩芝士奶蓋好厚😋茶底同奶蓋好夾😋底下仲有甜既芒果🥭🧆小食: 蜂蜜牛油雞翼( 4隻$52/ 6隻$72 )雞翼個皮炸到脆卜卜😋個皮搽左蜂蜜牛油醬都係脆口😋個醬吾算太甜有驚喜😋❥➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭🏢店名 : Dineland🗺地點 :
❤🍽️ Dinner Set $198 🍽️❤️

🥗是日頭盤: 黑糖包+cream

🥣是日餐湯: 南瓜湯

🍝主菜: 即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞

🧁甜品: Tiramisu & 朱古力心太軟配雪糕
( 每款+$30 )
甜品必試✨✨

凍飲+$3 凍檸檬茶
$42 (Set+$22)芝士奶蓋四季春配芒果
檸檬茶好香紅茶味🍹茶味偏重 吾太甜😗

🧆小食: 蜂蜜牛油雞翼
( 4隻$52/ 6隻$72 )

➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
🏢店名 : Dineland
🗺地點 : 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠🇭🇰
📍地址 : 屯門良德街3號豐連地下1號舖
⏰: 𝟭𝟭:𝟬𝟬𝗔𝗠-𝟬𝟱:𝟬𝟬𝗣𝗠 & 𝟬𝟲:𝟬𝟬𝗣𝗠-𝟭𝟬:𝟬𝟬𝗣𝗠
🚃交通 : 輕鐵田景站/建生站
➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
食左一間味道唔錯嘅西餐, 值得一試🫡晚餐有dinner set 叫, 湯、頭盤、主菜、飲品, 仲有加錢add ons 可以揀🙆🏻‍♀️雜菜湯冇加過多茄膏, 反而有清爽蔬菜味道🌱頭盤八爪魚沙律, 沙律汁甜甜酸酸幾開胃🐙飲品叫左凍檸茶, 茶底係西式檸茶底🍹『經典芝士肉醬千層麵」HK$188千層麵 al dente 口感, 蕃茄肉醬味道適中🍅芝士肉醬鋪滿千層麵上面!『西班牙伊比利亞黑毛豬肉眼扒配青蘋果燒汁』HK$298伊比利亞黑毛豬真係有保證, 豬味濃厚, 口感扎實唔柴, 肉眼扒厚切, 表面煎到微微焦黃, 中間帶粉嫩! 青蘋果燒汁帶微甜, 點豬肉食好夾🧏🏻‍♀️會跟薯菜, 當中西蘭花燒得非常香🥦°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Dineland @dineland_hk📍 屯門良德街3號豐連地下1號舖#MrsLong #hk #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #foodieshk #hkfoodlovers

食左一間味道唔錯嘅西餐, 值得一試🫡

『經典芝士肉醬千層麵」HK$188

『西班牙伊比利亞黑毛豬肉眼扒配青蘋果燒汁』HK$298

Dineland @dineland_hk
📍 屯門良德街3號豐連地下1號舖

2024-05-19 0 瀏覽
見網上好評如潮、今天星期四中午特意坐輕鐵尋食,12:04到達餐廳、已見店內只剩4個單丁位,果然消費興旺。 只好餐廳外面雅座、服務員安排座位放底餐具🍴返回餐廳。 嘩🤯外面雅座麈埃木棉化飛揚, 自行用酒精紙巾抹乾淨消毒,白紙巾驟變黑巾😱😱。 心想既來之、安之、隨即點餐。 嘩啦啦⋯⋯ 這樣的意大利餐廳有牌嗎? 菜湯如茶記例水😡😡 蔬菜沙律是超市包裝直接拆出來、沒有加工。 豬手烤過火、豬皮勁干脆、肉過乾如渣。 中伏。

2024-04-16
2024-05-19 0 瀏覽
我地12點開門前已經開始排隊,等到11:45終於可以拎飛,最後因為職員話會落雨,所以無得坐出面,結果都係要等多輪!無辦法,前面多人我地明白!由於我地係第二輪第一張飛,個職員話第二輪要45-60分鐘,好!驚大風同大雨,所以我地離開左陣,60分鐘內就返左去。結果已經超過8個number,無得補,要重新排20幾個人,我地都無辦法又要係到罰企一個鐘。其實你地個派飛系統咁差,又無得上網查,職員口講45-60分鐘,咁我相信你地有經驗,結果最後完全錯曬,時間又講錯,飛又無得補,責任變曬客人到!咁唔通出門大風又大雨都要企足一個鐘隨時準備你嗌飛?😅😅建議大家如果得閒得濟,又有腳骨力罰企一個鐘以上而且唔可以離開,先好去食😅

早幾日同朋友去試左間好有歐陸風情既隱世西餐廳。坐低冇耐,店員就擺低咗份好有水準既黑糖麵包😍包包上枱嘅時候香噴噴同熱辣辣,入口甜香又鬆軟!🫰🏻我地仲食左:👉🏻✨ 是日頭盤✨是日頭盤係八爪魚沙律;鮮味十足既八爪魚口感彈牙又唔韌,配上清爽蔬菜沙律即成一個好稱職既開胃前菜!✨是日餐湯✨是日餐湯係一個好有奶油感,濃郁而不膩口既忌廉湯。✨龍蝦湯✨ + $48呢個龍蝦湯質感creamy,龍蝦味好濃之餘兼帶有微弱酒香,正👍🏻✨鵝肝多士✨ + $88厚薄適中既鵝肝煎到外皮金黃薄脆、內裏質感細軟幼嫰,接近入口即化!🫰🏻配埋件超脆既香脆多士-齊食可以中和到鵝油既油膩感之餘,仲更加有層次感!✨龍蝦汁大通粉配香蒜焗龍蝦尾✨ $258龍蝦尾肉質爽彈又鮮甜,厚肉得梨仲幾大隻,用香蒜焗過之後仲有陣濃濃既蒜香牛油味,真係超級香!大通粉個質感Q Q彈彈,掛滿哂濃稠鮮味既龍蝦汁之後真系正到爆,鮮到小妹幾乎連個碟都想舐乾淨🤣✨經典芝士肉醬千層麵✨ $188呢份經典芝士肉醬千層麵既面層、夾層入面d鹹香芝士同酸甜得宜、啖啖有肉既蕃茄肉醬分別都好多,每-啖千層麵都可以夾雜到唔少料,用料方面絕對冇揸流攤;細品之下仲會feel到有陣獨
早幾日同朋友去試左間好有歐陸風情既隱世西餐廳。

我地仲食左:👉🏻

✨ 是日頭盤✨

✨是日餐湯✨

是日餐湯係一個好有奶油感,濃郁而不膩口既忌廉湯。

✨龍蝦湯✨ + $48

✨鵝肝多士✨ + $88

✨龍蝦汁大通粉配香蒜焗龍蝦尾✨ $258

✨經典芝士肉醬千層麵✨ $188

呢份經典芝士肉醬千層麵既面層、夾層入面d鹹香芝士同酸甜得宜、啖啖有肉既蕃茄肉醬分別都好多,每-啖千層麵都可以夾雜到唔少料,用料方面絕對冇揸流攤;細品之下仲會feel到有陣獨特既羅勒香,整體口感同味道都好豐富高質!🫰🏻

✨焦糖燉蛋✨ + $30

充滿蛋香嘅滑滑燉蛋面頭有層好香既脆皮焦糖,-啖入口,又脆又滑既口感同時兼得都咪話唔爽!

✨ tiramisu✨ + $30

擁有細膩奶滑質感既tiramisu咖啡味相對較重,酒香同可可香就比較溫柔。整體唔會好甜之餘仲好夠濕潤😍

✨ 荔枝梳打✨ + $20

甜甜香香既荔枝梳打既氣泡好夠,又唔會話太甜!

✨草莓梳打✨ + $20

草莓梳打酸酸甜甜,味道清新又解膩!

呢度d出品真心高質,環境又靚,晚市仲要唔另收加-,感覺唔錯!不失為一個約會、聚會、慶祝既好去處呢!❣️

🟥Dineland

📍屯門良德街3號豐連地下1號舖
2024-05-15 0 瀏覽
今日嚟到屯門田景站一間高級西餐廳🥰餐廳位置唔算好多,但係餐廳環境非常精緻❤️前菜有南瓜湯和黑糖麵包🥖南瓜湯好值得推介非常之好飲,而且好濃郁🥰,黑糖麵包🥯外脆內軟😍前菜沙律🐢有煙肉🥓,D菜好fresh🥰即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞$19雲吞入邊包住一啲肉再加少少黑松露醬面頭有好多大大塊嘅黑松露好惹味🥰完全唔覺得漏,非常之香,令人食到停唔到口經典芝士肉醬千層麵$188芝士肉醬非常之濃郁,千層麵口感煙煙韌韌非常之好食,肉醬酸酸甜甜好開胃,喺值得推介嘅一道菜甜品心太軟$30 (跟餐加$30)心太軟一切開,漏咗好多朱古力醬出嚟🍫鍾意食甜嘢嘅人唔可以錯過😍Tiramisu (跟餐加$30)非常之好食,而且唔會太甜,適合一啲唔鍾意食太甜,但係又鍾意食甜品嘅人🤣草莓梳打$20(跟餐加$20)好香草莓味🍓酸酸甜甜🍓凍檸茶$32正常水準😘不過檸檬好厚實好似其他餐廳薄切切🤣地址:Dineland (屯門)屯門良德街3號豐連地下1號舖

前菜有南瓜湯和黑糖麵包🥖

前菜沙律🐢
有煙肉🥓,D菜好fresh🥰

即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞$19
雲吞入邊包住一啲肉再加少少黑松露醬
面頭有好多大大塊嘅黑松露好惹味🥰
完全唔覺得漏,非常之香,令人食到停唔到口

經典芝士肉醬千層麵$188

甜品心太軟$30 (跟餐加$30)

Tiramisu (跟餐加$30)

草莓梳打$20(跟餐加$20)
好香草莓味🍓酸酸甜甜🍓

凍檸茶$32
正常水準😘不過檸檬好厚實好似其他餐廳薄切切🤣

地址:Dineland (屯門)
屯門良德街3號豐連地下1號舖

入屯門通常都只係識去市中心附近揾食,恰巧有朋友搬咗入屯門帶我去試新野.餐廳唔大 但唔會坐得逼夾 同朋友傾計都幾好.我們叫了2個dinner set, 先上了湯、黑糖麵包同煙三文魚沙律個黑糖麵包真係最有驚喜!細細個好鬆軟 外脆內軟 會因為個包想再嚟食😅.即刨黑松露帶子寬帶麵上面有幾大片勁香的黑松露 再配上大大隻有輕微煎香的帶子 都幾好食 如果再多少少汁會更好.香烤保雲酥羊架有4件羊架 肉質同味道都好好 切開去都Juicy嘅 而且旁邊的伴菜都好食
餐廳唔大 但唔會坐得逼夾 同朋友傾計都幾好
即刨黑松露帶子寬帶麵
香烤保雲酥羊架
即刨黑松露帶子闊條麵
即刨黑松露帶子闊條麵
  • 黑糖麵包
2024-05-03 161 瀏覽
呢間餐廳個mood好唔錯💛自成一角 環境幾清靜👍🏻 室內樓底高 而且有落地大玻璃窗 氣氛都幾浪漫💕服務都非常友善🥰 非常推介🙌🏻🩶法國黑松露薄餅 $158本來傾得興高采烈😜但一上枱個下 🤩完全被黑松露嘅香氣吸引住Pizza餅底做得夠薄脆每一啖都食到豐富嘅餡料🤤我一片都有🤤濃濃的芝士 菇 黑松露醬……因為有少少茄醬底 又唔會太漏平時只係食得一兩件嘅我🤭都忍唔住食咗四五件因為真係好好味🤗熱烈推介🩶另外 揀咗一個Set Dinner 有前菜 湯 主食($298) 甜品(+$30) 凍飲(+$3) 性價比都好唔錯👍🏻🤎前菜 - 西班牙火腿配沙律 咸香火腿配沙律菜 清新開胃🤎湯 – 忌廉湯 外面落住雨💧微涼天氣 有一碗熱忌廉湯 餐前暖胃 剛好口感滑身 味道唔算好濃 🤎主食 - 西班牙伊比利亞黑毛豬肉眼扒配青蘋果燒汁❣️細心地上菜前已切好肉眼扒 肉嘅中間仲有少少粉嫩🩷口感較有嚼勁 黑毛豬味道濃郁 帶有少少肉汁再配甜甜嘅青蘋果燒汁 令味道更豐富😋而且配菜有我最鍾意嘅薯皮焗薯加分加分🙌🏻🤎甜品 - 朱古力心太軟(配朱古力雪糕)不帶期望 反而有驚喜🤩見到流出嚟嘅朱古力醬已經覺得濃稠剛好 唔會太稀心太軟外脆

🩶法國黑松露薄餅 $158
本來傾得興高采烈😜
但一上枱個下
🤩完全被黑松露嘅香氣吸引住
Pizza餅底做得夠薄脆
每一啖都食到豐富嘅餡料🤤
我一片都有🤤濃濃的芝士 菇 黑松露醬……
因為有少少茄醬底 又唔會太漏
平時只係食得一兩件嘅我
🤭都忍唔住食咗四五件
因為真係好好味🤗熱烈推介

🩶另外 揀咗一個Set Dinner
有前菜 湯 主食($298)
甜品(+$30) 凍飲(+$3)
性價比都好唔錯👍🏻

再配甜甜嘅青蘋果燒汁
令味道更豐富😋
而且配菜有我最鍾意嘅薯皮焗薯
加分加分🙌🏻

🤎甜品 - 朱古力心太軟(配朱古力雪糕)
不帶期望 反而有驚喜🤩
見到流出嚟嘅朱古力醬