2022-10-27 52 瀏覽
今日去西灣河蘇豪區嘅Cull'N Pistol 為朋友慶祝生日食晚飯,我哋叫咗一個Burrata Ham,新鮮好味有豐富蛋白質嘅水牛芝士係我最鍾意嘅食物,呢道菜除咗有一舊大大嘅水牛芝士,仲有火箭菜同埋好多鹹香味嘅巴馬火腿,配上幾片香脆嘅酸種麵包,有益飽肚又健康。酸辣大蜆意粉都好吸引,蜆都好大隻又多,新鮮又鮮甜,意粉吸左蒜辣大蜆嘅鮮甜汁液,令我哋好滿意。香脆軟殼蟹漢堡配薯條,睇落去都好吸引,order左一份,都冇令我哋失望。軟殼蟹炸到脆卜卜,加上洋蔥蕃茄醬汁,味道好夾。仲有好多香脆嘅薯條,食到好飽。朋友叫咗一杯梳打飲品minty grape,有薄荷葉同埋葡萄,酸酸甜甜都幾好飲。慶祝生日喺呢度都唔錯,環境好又舒服,可以望到海,食完飯可以出去行吓,真好!

2022-10-21 44 瀏覽
餐廳位於西灣河East Soho區,一邊睇海一邊享用優質西餐,裝修別致而座位寬敞,體驗好好😎逢星期三有特別優惠,只需$30就可享用一杯Margarita,口感帶有少少果香同Tequila獨有香味,同朋友黎暢飲啱晒!Cioppino Seafood Stew $178呢道意式燉海鮮用料超足,有原隻爽口大蝦,鮮甜清新藍青口,有嚼勁入口八爪魚等等,再配上辣番茄忌廉汁超惹味🤤Appetiser Platter $258超多款小食合一既分享拼盤,同朋友share啱啱好!特別推介其中既脆口彈牙海鮮丸子同香脆魷魚😛

Cioppino Seafood Stew $178

Appetiser Platter $258
東soho 區,我成日都去,周末仲可以帶埋啤啤🐶一齊去嘆個brunch ☀️呢度用湖水藍做主調,以海洋為題,半開放式座位,裝飾亦好有渡假feel 咁 ,坐得好舒服😌,佢仲提供多款西式菜式及海鮮🦞La Prawn Tostada 脆卜卜嘅玉米餅,上面放咗幾件大大隻又彈牙嘅蝦🍤,加上細滑嘅牛油果醬🥑、酸甜嘅芒果及菜,脆中帶香Tiger Prawn Paella 一盤熱辣辣🔥,上面有兩大隻,差唔多覆蓋嘅啲飯嘅大虎蝦🦐,肉質鮮甜,燴飯加入辣肉腸、煙燻紅辣粉、蒜泥蛋黃醬等,香口惹味唔太辣,油而不膩,飯粒Q彈。 Mushroom Toast 雜菌同牛油果🥑佈滿整個多士,雜菌爽脆,牛油果香滑,食落啖啖滋味

La Prawn Tostada

Tiger Prawn Paella

Mushroom Toast

• La Prawn Tostada
  • Tiger Prawn Paella
之前去鯉魚門玩完喺西灣河碼頭落船後發現果一帶有好多外國餐廳 好有外國feel 就已經話要揾日坐喺度chill下今次終於嚟咗呢度 揾咗一間西班牙餐廳食晚飯******************************食物s:🍤Sea & Rice($288) 平時去西班牙餐廳都會點西班牙飯呢個雜錦海鮮芫茜燴飯你又試過未❓份量都幾多 足夠2個人食擺盤真係好靚好有心思 💕海鮮推砌得好整齊 有蜆、青口同大蝦 仲有埋紅椒、洋葱等配料襯托成個畫面真係好靚❣️連唔食蝦嘅朋友都比呢碟靚靚擺盤既芫茜燴飯吸引咗😉青口同蜆食落好fresh 夠晒新鮮大蝦啖啖肉 咬落彈牙幾有口感仲有埋流心煎太陽蛋 撈飯一流個飯軟硬度適中 浸晒汁夠晒juicy😋芫荽味唔算好重 相信一般人都可以食到🫓Chicken Fajitas ($178)呢個雞肉夾餅有驚喜❣️雞肉用鐵板上 超夠熱調味亦夠晒濃 落咗Cajun Seasoning有少少辣仲有紅黃綠三色椒同洋蔥 色彩豐富又夠惹味雞肉份量超多 附4塊Tortilla(烤餅)平時去食西餐都有叫開Fajitas 呢間係第一間包晒4塊Tortilla 都仲可以有肉剩🤣最正係有成4款醬汁可以自由
之前去鯉魚門玩完喺西灣河碼頭落船後
發現果一帶有好多外國餐廳 好有外國feel
就已經話要揾日坐喺度chill下
今次終於嚟咗呢度 揾咗一間西班牙餐廳食晚飯

食物s:

🍤Sea & Rice($288)
平時去西班牙餐廳都會點西班牙飯
呢個雜錦海鮮芫茜燴飯你又試過未❓
份量都幾多 足夠2個人食
擺盤真係好靚好有心思 💕
海鮮推砌得好整齊 有蜆、青口同大蝦
仲有埋紅椒、洋葱等配料襯托
成個畫面真係好靚❣️
連唔食蝦嘅朋友都比呢碟靚靚擺盤既芫茜燴飯吸引咗😉
青口同蜆食落好fresh 夠晒新鮮
大蝦啖啖肉 咬落彈牙幾有口感
仲有埋流心煎太陽蛋 撈飯一流
個飯軟硬度適中 浸晒汁夠晒juicy😋
芫荽味唔算好重 相信一般人都可以食到
Sea & Rice

🫓Chicken Fajitas ($178)
呢個雞肉夾餅有驚喜❣️
雞肉用鐵板上 超夠熱
調味亦夠晒濃 落咗Cajun Seasoning有少少辣
仲有紅黃綠三色椒同洋蔥 色彩豐富又夠惹味
雞肉份量超多 附4塊Tortilla(烤餅)
平時去食西餐都有叫開Fajitas
呢間係第一間包晒4塊Tortilla 都仲可以有肉剩🤣
最正係有成4款醬汁可以自由配搭
包括牛油果醬🥑、墨西哥莎莎醬🧅、墨西哥辣椒🌶️同芝士粉🧀
夾埋一齊食 個口感真係好豐富 😋
多重滋味 盡情感受墨西哥風情

Chicken Fajitas

🍟Potuine ($78)
呢味肉汁芝士薯條份量都幾大 仲好夠熱
一上台出晒煙 係香噴噴嘅芝士薯條🤤
芝士份量都夠多 仲可以拉絲添
Potuine

🥂Ashai ($58)
嚟到咁chill嘅地方 點可以唔叫返支酒?
啤酒配海鮮 好正呀 一齊啤啤佢

asahi

環境:

特別揀咗窗邊位 可以對正個海食野
呢度環境夠安靜 座位都夠闊落 對耳聽住幾soft嘅外語歌 🎧
隻眼就望住個靚海景 🌉

呢度係一個唔錯嘅選擇💖
menu選擇都幾多呀☺

Potuine
asahi
西灣河海濱公園附近,成條街都食西餐嘅鯉景灣蘇豪東。最近仲有食另一間,又幾岩Chill遲啲都分享下。夜晚或者放假都幾多人帶狗狗去個頭,食完又可以海旁散步。☺️ 早去有卡位特別開心。⭐️ ⭐️ 今次呢餐廳每日唔同Special Offer。個人覺得比較吸引係,逢星期一晚餐主菜買一送一,逢星期二$9即開生蠔。>  >  >  >  >  >  >  >  >  >  >  >  >  >  > >  >  >  >  >🦐 [ 𝐒𝐞𝐚 & 𝐑𝐢𝐜𝐞 | 𝐇𝐊$𝟐𝟖𝟖 ]超級足料嘅海鮮燉飯, 除咗面頭好多嘅蜆肉、青口、蝦,飯中間仲有魷魚同魚柳,所以感覺每一啖飯都可以食到海鮮好開心。同平時西班牙燉飯唔同嘅係,佢係芫茜燉飯,中間再配上青豆同埋粟米,感覺上就好似香草香燉飯。☺️ 整體調味唔重,所以可以食到海鮮嘅味道。呢個價錢一個人食其實食唔曬,勁多海鮮。飯嘅份量都好足,雖然睇落好似好薄身,但係其實個盤本身都好大隻。幾時候點完再叫Tacos Fries

🦐 [ 𝐒𝐞𝐚 & 𝐑𝐢𝐜𝐞 | 𝐇𝐊$𝟐𝟖𝟖 ]

呢個價錢一個人食其實食唔曬,勁多海鮮。飯嘅份量都好足,雖然睇落好似好薄身,但係其實個盤本身都好大隻。幾時候點完再叫Tacos Fries 或者其他小食開心Share都幾適合。

🦀 [ 𝐄𝐚𝐬𝐭 𝐂𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 | 𝐇𝐊$𝟏𝟕𝟖 ]

軟殼蟹漢堡配薯條,包身有烘,而軟殼蟹香脆得黎唔會出晒油,但個人覺得整體可以多少少醬汁,就冇咁乾身。薯條好足,同樣唔會太油。🤣 邪惡得黎,又唔太過份油膩嘅選擇。不過個人都比較私心海鮮飯。
2022-10-11 33 瀏覽
侍應勁無禮貌,地方污糟入到去坐低,張枱黐立立,好餐好氣叫個Waitress 抹下,佢黑晒面抹完後,叫了一個戴眼鏡的年輕人將我成張枱搬走,留低一張只夠放一碟餸的細枱,擺明玩嘢。離開後仲見到有老鼠😰真心奉勸各位不要中伏,我一定永不幫襯。
侍應勁無禮貌,地方污糟

離開後仲見到有老鼠😰

真心奉勸各位不要中伏,我一定永不幫襯。

2022-09-18 848 瀏覽
🌃 餐廳位於西灣河蘇豪東, 鄰近於海邊,以海鮮為主題, 主打英倫菜式、英式精緻餐飲,以酒吧設計, 並 以簡約木色為主 ,配合昏暗柔和嘅燈光, 同埋空間感寬闊, 感覺幾chill。 .🦑🦐🦀小食分享拼盤 Sharing Snack Platter💲 258👉 呢個份量超級澎湃, 可以兩個人以上分享, 小食拼盤包括有脆炸海鮮丸子、 辣肉腸炒蝦、 香脆魷魚、 炸魚柳墨西哥夾餅、 墨西哥辣椒薯條、 忌廉菠菜雅格竹沾醬、多士。👉 小編覺得呢個必叫, 可以試齊咁多款嘅特色小食, 炸魚柳墨西哥夾餅 同埋多士配忌廉菠菜雅格竹沾醬幾清新, 海鮮丸子、香脆魷魚同埋墨西哥辣椒薯條炸得幾脆口, 而辣肉腸炒蝦覺得幾惹味。.🦑🦐🦀 意式燉海鮮 Cioppino Seafood Stew💲 178👉 呢一個又係必叫, 可以當係海鮮大雜燴, 都可以2人分享,以辣蕃茄忌廉汁作為燉海鮮嘅汁底, 小編覺得好開胃, 而且海鮮種類豐富, 有蝦、藍青口、蜆、八爪魚、蟹肉同埋帶子, 再配以四塊多士可以沾汁食。.🍹🍸另外小編叫了兩杯嘢飲, 其中一杯係星期三限定優惠, 瑪格麗特Margarita只需30蚊一杯, 係一杯 充滿夏日氣息嘅

💲 258

💲 178

🍹🍸另外小編叫了兩杯嘢飲, 其中一杯係星期三限定優惠, 瑪格麗特Margarita只需30蚊一杯, 係一杯 充滿夏日氣息嘅cocktail, 成分有 龍舌蘭、橙酒 、檸檬汁 , 飲落幾清新。 而另一杯係somersby嘅限定飲品, 小編選了apple mojito口味, 成分有冧酒、 青檸、 薄荷同埋蘋果酒, 呢一杯比起之前果杯層次感更豐富, 飲落更fresh

🤠 通粉 foodie 食評總結 :
👉 如果專誠去食海鮮既餐廳, 又想要又夠chill嘅環境, 可以不妨選擇呢間餐廳, 可以滿足曬兩個願望, 餐廳環境夠chill, 大部份都係海鮮嘅主題 , 同埋可以一邊食海鮮一邊品酒, 可以享受到慢活寫意嘅節奏。
📍 Cull ’N Pistol Hong Kong
西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
叫左個king prawn paella $298,啲飯硬既,亦都冇西班牙炒飯既味。我都唔想同啲西班牙當地食過既比,佢係仲難食過大家樂既焗豬。最重要係:啲飯又硬凍既似未煮熟再叫左兩個雞同魚既tacos, $45x2, 一樣係凍既,塊包又軟又冇味。肉就更加唔好提,食落似係啲罐頭開出嚟既肉,完全冇墨西哥果種girll過既味仲有杯kitkat朱古力shakes, $67。飲落似係用包朱奶再溝冰水,因為一啲奶味都冇。仲要勁小,飲左幾淡就冇曬,剩返一大堆溶唔到既cream, 同一舊好似過左期既kitkat朱古力。埋單5百幾,真正既又貴又難食。絕對我係食過最難食既餐廳之一,佢仲好意思收咁既價錢,大家千祈唔好中伏!

2022-09-16
  • 沒有
2022-09-07 43 瀏覽
一直都好鍾意黎西灣河呢個海邊食飯CHILL下今日帶埋屋企人黎ENJOY, 第一次黎Cull’N Pistol, 加勒比海風, 好舒服餐牌係用東, 西岸黎分別, 好得意又好切合主題點左2份墨西哥夾餅香脆魚柳, 配菜有椰菜、蕃茄莎莎、墨西哥辣椒醬煙雞肉, 配菜有粟米、洋蔥、牛油果醬、蕃茄莎莎、墨西哥辣椒醬 味道口感好豐富, 配搭夠清爽, 一份一人份量, 唔會太飽吞拿魚他他同平時食既有D唔同,  調味唔太濃, 吞拿魚都比較大粒烤龍蝦(半隻)洋薏米飯真係煮薏米, 第一次食, 冇飯個種綿綿既口感, 比較清爽, 味道都唔會太濃龍蝦好鮮, 口感爽實, 厚肉香脆軟殼蟹漢堡好足料, 勁大隻蟹, 配菜有薯條, 好飽飲品方面, 點左1個Mocktail 1個cocktail2個都好飲!!Liquid Sunshine好refreshing, 甜甜地又唔會完全冇酒味Passion Apple呢杯就冇酒精, 唔會太甜膩\
一直都好鍾意黎西灣河呢個海邊食飯CHILL下
餐牌係用東, 西岸黎分別, 好得意又好切合主題

點左2份墨西哥夾餅
香脆魚柳, 配菜有椰菜、蕃茄莎莎、墨西哥辣椒醬

味道口感好豐富, 配搭夠清爽, 一份一人份量, 唔會太飽

吞拿魚他他
同平時食既有D唔同,  調味唔太濃, 吞拿魚都比較大粒

烤龍蝦(半隻)洋薏米飯
龍蝦好鮮, 口感爽實, 厚肉

香脆軟殼蟹漢堡
好足料, 勁大隻蟹, 配菜有薯條, 好飽

飲品方面, 點左1個Mocktail 1個cocktail
2個都好飲!!

Liquid Sunshine
好refreshing, 甜甜地又唔會完全冇酒味

Passion Apple
呢杯就冇酒精, 唔會太甜膩\
Cull ’N Pistol Hong Kong 📍西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖呢排又來左蘇豪東😃今次試下呢間西餐廳因為係星期三來做緊$30一杯Margarita 🍸禁抵飲🥂梗係叫左杯原來佢每日都有唔同優惠~可以睇睇Appetizer Platter $258 小食分享拼盤😁乜都有得食脆炸海鮮丸 ~入面有墨魚粒好彈牙辣肉醬炒蝦 ~🍤配埋煙肉粒~有口感香烤魷魚🦑~我覺得係必食😀酥香好味炸魚柳墨西哥夾餅~鍾意Taco 配菜~好開胃墨西哥辣椒薯條~即炸忌廉菠菜雅芝沾醬~ 感覺好Fresh配埋多士食😄幾夾West Coast Burger $178西岸芝士牛肉漢堡🍔 Burger可以簡幾成熟😃禁就簡左7成~廚師控制得火候好好好大份啊~基本上~2個人食左burger + 小食拼盤已經好夠飽Shore Tiramisu $88 最尾叫返甜品😍好味😋好香~好滑餐廳環境舒適非常寧靜😽
Cull ’N Pistol Hong Kong

最尾叫返甜品😍

好味😋好香~好滑

餐廳環境舒適非常寧靜😽
2022-08-28 715 瀏覽
西灣河海邊,超舒服既環境,淨係個海都已經大加分海邊餐廳以西餐為主,今次揀既Cull ‘n Pistol,裝修自然舒服,海風水手feel有卡位坐好正,餐牌以海鮮、西班牙菜為主,唔係open kitchen但望到入去煮食過程,好香好吸引復古蕃茄蟹肉溫泉蛋沙律  Crab  &  Heirloom  Tomato  Salad,賣相幾唔錯,蟹肉好多,撈埋醬同菜一齊好夾好味溫泉蛋其實似半熟蛋多啲,蛋黃仍然好正,但又幾好唔會溝淡個沙律,高質酥脆魷魚圈  Crispy  Calamari ,好吸引既樣,魷魚味好香,一食,外皮超脆,係薄脆,唔會感覺厚皮,魷魚仍然彈同鮮,都濃味,味道相當好加埋檸檬汁,青檸蛋黃醬,就食極都唔厭一定要試下雜錦海鮮莞荽燴飯  Sea  &  Rice ,好正既擺盤其實見到莞荽燴飯已覺得好正,好豐富既海鮮,青口、蜆、鮮蝦,好吸引急不及待試莞荽燴飯,好濃既莞荽味,意大利粉既感覺,口感唔錯,味道好好仲有隻煎蛋,味道升級,好夾好正青口幾鮮,撈飯或淨食都唔差,蜆肉都正常,可以撈飯一齊食蝦真係驚人美味,肉質彈牙爽口一定係鮮蝦,配埋個醬……加返杯生啤,正爆整餐黎講真係好唔錯,氣氛好、味道
西灣河海邊,超舒服既環境,淨係個海都已經大加分

加埋檸檬汁,青檸蛋黃醬,就食極都唔厭
一定要試下

蟹肉溫泉蛋

酥脆魷魚圈  Crispy  Calamari

魷魚圈配青檸蛋黃醬

雜錦海鮮莞荽燴飯  Sea  &  Rice ,好正既擺盤
仲有隻煎蛋,味道升級,好夾好正
青口幾鮮,撈飯或淨食都唔差,蜆肉都正常,可以撈飯一齊食
蝦真係驚人美味,肉質彈牙爽口一定係鮮蝦,配埋個醬……
加返杯生啤,正爆

雜錦海鮮莞荽燴飯  Sea  &  Rice

莞荽燴飯

青口

鮮蝦

波友  bor  yau  lager

整餐黎講真係好唔錯,氣氛好、味道正、風味一流,西班牙菜既變化,都好好味
又有生啤,好正既海邊餐廳

#好掛住西班牙
莞荽燴飯
鮮蝦
波友  bor  yau  lager
2022-08-26 359 瀏覽
同🧒🏻游完水, 又想食海鮮, 就想起蘇豪東, 見到餐廳窗口位都好chill就入咗去🤭店員一見到🧒🏻,就立即預備畫筆同畫紙,太好,我呢啲懶媽乜都唔預備又唔比電子奶咀,🧒🏻勁用心油,媽媽安慰🤭🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪星期二食蠔有優惠, 我一直未叫因為要等🐷, 之後店員好好見到🐷, 就立即話淨返最後一打生蠔, 問我哋要唔要,梗係要啦九蚊一隻🤩平時食生蠔點會食到九蚊一隻, 就算自己買係九蚊都要自己開開到手攰🤭生蠔都算大隻, 淡淡嘅海水味, 不過可能唔係當旺季節,所以唔係太脹卜卜, 不過九蚊值得一試, 而且生蠔都好鮮甜♥️ 再有機會呢我相信我都會叫, 因為九蚊一隻實在太抵, 好過去自助餐度食🤭☺️兒童肉醬意粉開頭以為呢間餐廳冇兒童餐,但之後發覺原來🧒🏻張畫紙係有兒童餐選擇, 太好啦其實我好鍾意有兒童餐嘅餐廳, 因為可以直接叫一份兒童餐畀小朋友而大人鍾意食乜就食乜🤭兒童餐嘅份量都算多, 肉醬意粉冇味,精而且都多番茄多肉碎, 麵條用咗粗麵條方便小朋友去夾, 另外有沙律菜同士多啤梨藍莓伴碟, 不過呢三樣嘢都係我食曬🤭☺️ 虎蝦燴飯🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘西班牙辣肉腸,番茄醬,煙燻紅粉,蒜泥蛋黃醬,牛油店

🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪

☺️兒童肉醬意粉

☺️ 虎蝦燴飯

🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
西班牙辣肉腸,番茄醬,煙燻紅粉,蒜泥蛋黃醬,牛油
店員好好,知我地有🧒🏻就問我地洗唔洗走辣,為左🧒🏻都得食,我地都走辣
個飯係燴飯,蕃茄醬同飯溶為一體,食落去仲有啖啖芝士既感覺,好惹味,而且虎蝦烤過,好香口,但又不失蝦當中的咬口同鮮甜,🧒🏻都食左一邊虎蝦,仲比左個👍證明好食

☺️ 香脆軟殼蟹漢堡薯條
🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔
軟殼蟹够脆身,而且外脆內肉肥美,一咬落有肉質,話就話漢堡包但勁大個,我地分開晒食😛

蛋配漢堡包連蛋黃醬就甘食都好好味,包係黑色,應該唔係用色素整,似用天然材料,再加上包有另外烘過,咬落去脆口連芝麻咬落去到脆同芝麻味香👍

漢堡包中的生菜蕃茄也是一咬下去清新,連生蕃茄汁也漏了出來😜

🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟
薯條:每條粗幼長度差不多一樣🧒差不多吃晒

🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗
配菜沙律:有落黑醋同olive oil ,好味到提升☺️

☺️ KitKat choco

好好飲,又够凍,好够朱古力味,重點🧒🏻食晒kitkat😊😊😊

❤️其實除窗外够chill之外,呢幅黑板畫也是我至愛❤️

下次會再來吃多次
  • kitkat choco
  • 軟殼蝦漢堡包
  • 虎蝦燴飯
喺西灣河海邊有好多嘅酒吧同餐廳,呢次我哋就嚟咗Cull’N Pistol Hong Kong。WEST COAST BURGER西岸芝士牛肉漢堡:漢堡好吸引,用咗prime級嘅牛肉,而牛肉肉味勁濃,有陣陣香烤過嘅香味,肉汁仍然好多,勁juicy,漢堡入面仲有酸甜嘅番茄、清新嘅生菜、秘製嘅燒烤醬、渣咸香嘅芝士仲有用黑糖做嘅麵包。味道口感都非常豐富。WARM LOBSTER ROLL 龍蝦包:用料十足,所用嘅龍蝦亦都非常之新鮮,味道鮮甜,口感彈牙爽口,而佢哋嘅包亦有烘底,有陣陣嘅牛油香氣,而佢哋喺龍蝦包入面仲加咗秘製嘅檸檬蛋黃醬,除咗可以有效突出龍蝦本身嘅鮮甜,亦都可消減麵包嘅牛油所帶嘅油膩感。MAC & CHEESE焗芝士通心粉:喺呢個滿滿芝士嘅通心粉入面仲有油香十足嘅煙肉、香氣四溢嘅蒜蓉等,令通心粉味道層次增添不少。POUTINE肉汁芝士當條:喺熱辣辣脆卜卜嘅薯條上面加上滿滿嘅芝士,再淋上濃厚肉味嘅肉汁,令芝士可以做到拉絲嘅效果,而薯條味道會更加豐富。

WEST COAST BURGER

WARM LOBSTER ROLL

MAC & CHEESE
POUTINE
這間餐廳鄰近西灣河碼頭⛵️ 大部分位置開揚💫 食客都能在用餐時欣賞海景🌊 裝潢以水手海洋風格為主⚓️,營造了悠閑外國渡假風的感覺⛴🐟 𝒯𝓊𝓃𝒶 𝒶𝓃𝒹 𝒜𝓋𝑜𝒸𝒶𝒹𝑜 𝒯𝒶𝓇𝓉𝒶𝓇𝑒吞拿魚新鮮 味道鮮甜爽口✨加上牛油果🥑、酸豆及wasabi mayonnaise 的點綴整體感覺清新開胃🌱 值得一試🌟但面包份量可以提供更多🍞🦞𝐿𝑜𝒷𝓈𝓉𝑒𝓇 𝒫𝑒𝒶𝓇𝓁 𝐵𝒶𝓇𝑒𝓁𝓎 𝑅𝒾𝓈𝑜𝓉𝓉𝑜龍蝦份量巨型 肉質鮮嫩✨首次品嚐洋薏米飯 整體表現入味雖然相比平時的意大利飯不太飽滿口感較為黏稠滑溜 煙韌有咬口🌟 是新鮮的嘗試 同時少了一份米飯的油膩感🍚 較為健康👍🏻🌮𝒲𝒶𝓇𝓂 𝐿𝑜𝒷𝓈𝓉𝑒𝓇 𝑅𝑜𝓁𝓁面包塞滿了龍蝦肉🦞 十分足料✨肉質爽口彈牙面包鬆軟同時帶有牛油香味🧈加上lemon curd 的配搭使人滿足😆🍹𝒫𝒶𝓈𝓈𝒾𝑜𝓃 𝒜𝓅𝓅𝓁𝑒 𝑀𝑜𝒸𝓀𝓉𝒶𝒾𝓁蘋果🍎、士多啤梨🍓及熱情果的新鮮配搭整體味道偏甜✨適🈴️愛喝甜度較高的朋友🙈🍸𝑀𝒾𝓃𝓉 𝒢𝓇𝒶𝓅𝑒 𝑀𝑜𝒸𝓀𝓉𝒶𝒾𝓁薄荷提子組合 清爽refreshing🍃低下有滿滿的青提果肉✨是炎炎夏日消暑降溫的飲品🥵

🐟 𝒯𝓊𝓃𝒶 𝒶𝓃𝒹 𝒜𝓋𝑜𝒸𝒶𝒹𝑜 𝒯𝒶𝓇𝓉𝒶𝓇𝑒

面包鬆軟同時帶有牛油香味🧈
加上lemon curd 的配搭
使人滿足😆

🍹𝒫𝒶𝓈𝓈𝒾𝑜𝓃 𝒜𝓅𝓅𝓁𝑒 𝑀𝑜𝒸𝓀𝓉𝒶𝒾𝓁

蘋果🍎、士多啤梨🍓及熱情果的新鮮配搭
整體味道偏甜✨

2022-08-13
  • Tuna & Avocado Tartare
1K
2022-08-14 43 瀏覽
Cull ’N Pistol Hong Kong - 海濱外國風情今日黎到西灣河一間外國菜餐廳,主打海鮮餐,門面已經有滿滿的外國風格,就像沙灘、海邊的一間餐廳,湖水藍加木色為主調,非常有海岸的特色。慢煮牛尾肉南瓜意大利飯 $158口感軟腍的的慢煮牛尾肉,香甜的南瓜蓉,軟硬適中的意大利飯,非常有層次和口感豐富。香脆軟殼蟹漢堡 $178 海鮮餐廳當然要點一款海鮮嘅漢堡啦,炸得香脆鬆化的軟殼蟹,夾着爽脆生菜、蕃茄,加上太陽蛋和醬汁,非常正嘅海鮮漢堡。龍蝦海鮮大雜燴 $399超豐富的一款海鮮鍋,有半隻大大隻龍蝦、份量多的蜆肉、青口、大蝦、帶子、魷魚,重有粟米、辣肉腸、薯仔,配上香濃濃郁的湯汁,鮮味十足又惹味,還附上香脆多士, 一點一浸一咬,湯汁的精華完全融入在多士之中。

慢煮牛尾肉南瓜意大利飯 $158

香脆軟殼蟹漢堡 $178