餐廳: Cinnabon (東薈城名店倉)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-16 34 瀏覽
東涌 Cinnabon,性價比不高,突出店員漂亮和服務好。來到東涌Outlet逛街買衣服,總要找餐廳休息歇腳。這間Cinnabon只有10多個坐位,也算其門如市,不斷有客人堂食或外賣。而堂食飲咖啡仲可以請店員用瓦杯盛載,咖啡賣相色香味頓時提升。我買了火雞芝士包配卡布提諾作下午茶,坐在商場通道側可悠閒品嚐,飲完咖啡仲可以請服務員加水飲多幾啖,過一過咖啡嘅味道。餐廳環境和服務很不錯,可味道欠突出,甚至跟好吃有些距離,性價比也欠佳,然而服務員漂亮和殷勤招待,算把餐廳總分扳回一城。
東涌 Cinnabon,性價比不高,突出店員漂亮和服務好。

2024-05-15
2024-02-25 216 瀏覽
Cinnamon + Bun = Cinnabon第一,香港人好多都唔鍾意食太甜,;第二,發覺好多朋友都唔太接受肉桂嘅味。點解啊☹️???明明就超香超好味喎!!第一次遇上Cinnabon果陣,我望啲食物樣都誤以為甜到不能接受,但其實唔係架🧐雖然都有一定甜度,亦帶少少朱古力,但唔會甜到確喉,反而肉桂味好出,好好味。我點左Minibon+黑咖啡嘅set,食細細舊minibon,飲返啲黑咖啡中和返啲甜味,係啱啱好,充滿幸福感。
Cinnamon + Bun = Cinnabon
第一,香港人好多都唔鍾意食太甜,

2024-02-15 140 瀏覽
喺東薈城行吓行吓見攰攰哋就想食啲嘢咁啱我記得有間喺美國好出名嘅肉桂卷包專門店個位置比較偏僻,我哋行咗一陣先搵到喺香港都有唔少嘅分店~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~肉桂卷味道幾好👍🏼好香肉桂味又唔會太甜當做下午茶啱啱好好正食落好似蛋糕嘅口感,但係又冇蛋糕咁大份做下午茶份量啱啱好Cookie Bonbites朱古力曲奇偏甜,如果有敏感牙齒就唔建議食呢一款曲奇啦,因為實在比較甜啲加咖啡或者飲牛奶嘅話會啱啱好
個位置比較偏僻,我哋行咗一陣先搵到喺香港都有唔少嘅分店
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

肉桂卷味道幾好👍🏼好香肉桂味又唔會太甜當做下午茶啱啱好好正
食落好似蛋糕嘅口感,但係又冇蛋糕咁大份做下午茶份量啱啱好

Cookie Bonbites
加咖啡或者飲牛奶嘅話會啱啱好

2024-01-10 148 瀏覽
老早就知設於奧海城的Cinnabon,一直想試但久久未有行動。反而這次來到東薈城Outlet卻偶然之下發現了Cinnabon,當然立馬要試!擺在櫃內的肉桂卷花多眼亂,而且分成三款size,一盤9件的Classic Rolls,一盤20件的MiniBon Rolls及一盤36件的BonBites。但不是每款口味都有齊三種size的啊!點了份Classic Cinnabon & Coffee Set ($68),第一次試就先嚐原味的經典玉桂卷,玉桂卷好大件,足夠兩人分享,而且share來吃沒那麼甜膩。玉桂香氣撲鼻,口感濕潤鬆軟,又帶點煙韌,入口的玉桂味不會太重。玉桂卷上塗抹忌廉芝士糖霜,令甜味不會太單調。咖啡選Hot Americano,香氣一般,缺乏甘甜味,只可粗粗用作紓解甜膩感。首嚐Cinnabon後一星期,家人買了另外的口味來嚐,有焦糖咖啡口味、黑芝麻口味等等,印象比較深的是充滿芝麻香的黑芝麻味,甜度沒原味那麼甜,怕甜者可考慮這款口味啊!

Classic Cinnabon & Coffee Set
Classic Cinnabon & Coffee Set
2023-10-28
2023-11-30 146 瀏覽
之前去英國好似都真係見過呢一間肉桂卷專門店,的確,之前到奧海城見到這間分店的確貴過英國好多。不過之前吃過奧海城分店的,感覺相當大國,而且朱古力醬非常多,蘊含很多朱古力,味道相當不錯,因此這次經過,還是買來嚐嚐。我試了一個原味的,原味肉桂卷,玉桂味會比較出眾,不過都沒有其他太多調味料或是汁醬,因此中間就顯得比較乾;另外的就是朱古力的,朱古力味道香濃,不會一味死甜,切開肉桂卷中間還會有些朱古力醬流出來,😍☺️觀感和口感都非常之好,因此每次都覺得這個朱古力味是它的王牌之選。😘
之前去英國好似都真係見過呢一間

不過之前吃過奧海城分店的,感覺相當大國,而且

我試了一個原味的,
朱古力的,朱古力味道香濃,不會一味死甜
下午茶
2023-10-18 146 瀏覽
花生醬黑朱古力玉桂卷 這個的邪惡指數真的是100%!!外貌已經是超級邪惡 減肥人士看也不用看了 這個絕對要做一星期運動 哈哈哈 而且超級膩口!!吃了兩口已經膩得吃不下去 哈哈 直接後悔了點解要買最大size 勁漏😇但可說的是 它的花生醬和朱古力用料真的很足 每一口都能夠吃到醬料 每一口都會帶您進入天堂的境界 那種幸福感真的無法用言語形容 這個玉桂卷比較濃厚 顯得本來玉桂卷的味道不太岀味😗· 焦糖咖啡玉桂卷 這個選擇了迷你卷 比較之下這個份量剛好 味道沒有花生朱古力的濃郁 每口都吃到淡淡的焦糖咖啡味道 這個較為淡味 令玉桂本來的味道也能清楚吃到 還算不錯👌🏻👍🏻· 蜂蜜紅桑子玉桂卷 這個酸酸甜甜的味道 令人胃口大開 玉桂味道也是蠻濃郁的!👍🏻· Macadamia Nut Cookies 堅果曲奇🍪 曲奇不是脆脆的口感 偏軟身 偏甜及膩口·Cinnamon Nuggets玉桂方塊 個人最喜歡這個一口的脆脆方塊酥 超松脆 甜甜的😋·Lemonade 最鐘意嘅飲品🥰
花生醬黑朱古力玉桂卷

個人最喜歡這個一口的脆脆方塊酥 超松脆 甜甜的😋
Lemonade

最鐘意嘅飲品🥰
2023-08-01 528 瀏覽
今次難得來到東涌行Outlet要去朝聖一下!美國超人氣肉桂卷「Cinnabon」的招牌肉桂卷,即日新鮮製作,材料方面由肉桂粉、麵團到糖霜都十分講究。😍我確實非常喜歡Cinnabon的肉桂卷,每一款口味都有其獨特的風味,讓人吃了難以忘懷。我最喜歡的是經典原味肉桂卷,一入口就能感受到肉桂的香氣,口感柔軟又帶有些微的甜味,真的是一絕。🤤除了原味外,我也試過他們的蜂蜜紅桑莓🍒肉桂卷,口感煙煙韌韌,肉桂與紅桑莓的組合非常完美,吃起來既有甜味又帶些微微的酸味,讓人回味無窮😍 另外,我也試了他們的花生醬黑朱古力卷,這款肉桂卷沒有加入玉桂,反而以朱古力醬為主,面層則有滿滿的花生醬,完美融入。吃起來既有朱古力的濃郁味道,又有花生醬的香氣,非常適合喜愛朱古力的人。🍫最後,我也試了他們的檸檬椰子口味肉桂卷,這款肉桂卷面層已鋪上了椰絲細粉,一切開就見到那一層又一層的檸檬香,清新酸甜,口感煙煙韌韧。再加上一杯Coconut Lemonade,真的是夏日必嚐之選!🍹總括來說,Cinnabon的肉桂卷好好味啊!🤤每一款口味都有其獨特的風味,一食就停唔到口😋下次經過我都肯定會再買👍🏿
蜂蜜紅桑莓🍒肉桂卷

檸檬椰子肉桂卷
2023-05-27
蜂蜜紅桑莓🍒肉桂卷
檸檬椰子肉桂卷
  • 蜂蜜紅桑子肉桂卷
  • 花生醬黑朱古力卷
Classic Cinnabon®️ ($38) ●●●●●我食過最好食嘅肉桂卷🥹🥹終於明白點解咁受歡迎 記住請職員幫你叮熱先!💫新鮮出爐嘅肉桂卷鬆軟濕潤,麵糰煙韌除咗用芳香嘅肉桂粉,仲配咗忌廉芝士糖霜,超邪惡超濃郁😈食一個真係超夠皮,卡路里爆表😵‍💫🫶🏻冬天食應該好幸福✍🏻 溫馨提示:坐喺度食會安全啲,個卷本身好黏笠,要一路食一路抹嘴😂📍Cinnabon💰: ●●●●◐
新鮮出爐嘅肉桂卷鬆軟濕潤,麵糰煙韌
除咗用芳香嘅肉桂粉,仲配咗忌廉芝士糖霜,超邪惡超濃郁😈
食一個真係超夠皮,卡路里爆表😵‍💫🫶🏻冬天食應該好幸福

📍Cinnabon
💰: ●●●●◐
外賣自取
Cinnabon 分別係 #銅鑼灣 、東涌同 #大角嘴都有分店,喺美式 #肉桂卷 代表!我試咗焦糖蘋果肉桂卷,口感濕潤鬆軟,蘋果帶有少少酸甜,啱啱好調和返焦糖既甜膩,係值得一試既口味!下次再有機會都會想再試吓其他口味And btw classic size 覺得份量都幾大☞ 焦糖蘋果肉桂卷 classic $49⁣⁣| 餐廳資訊 |⁣⁣𝘢𝘥𝘥𝘳𝘦𝘴𝘴⁣⁣ & 𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘩𝘰𝘶𝘳𝘴⁣⁣- 東涌達東路20號東薈城名店倉2樓298號舖- 星期一至日 11:00 - 21:00
Cinnabon 分別係 #銅鑼灣 、東涌同 #大角嘴
都有分店,喺美式 #肉桂卷 代表!

我試咗焦糖蘋果肉桂卷,口感濕潤鬆軟,
蘋果帶有少少酸甜,啱啱好調和返焦糖既甜膩,
係值得一試既口味!
下次再有機會都會想再試吓其他口味
And btw classic size 覺得份量都幾大

☞ 焦糖蘋果肉桂卷 classic $49

⁣⁣| 餐廳資訊 |⁣⁣
𝘢𝘥𝘥𝘳𝘦𝘴𝘴⁣⁣ & 𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘩𝘰𝘶𝘳𝘴⁣⁣
- 東涌達東路20號東薈城名店倉2樓298號舖
- 星期一至日 11:00 - 21:00
2023-05-23 312 瀏覽
今次逛商場時,俾香氣吸引,見到有座位可以堂食,可以做下午茶。Lemon Coconut Minibon 檸檬椰子卷頂層和內層,每一卷都有滿滿的香甜椰絲,淋上招牌忌廉芝士糖霜,帶有檸檬香味,清新開胃。Coconut lemonade淺藍色好靚,檸檬味突出,酸酸地,帶有啖啖椰子香禮裝包裝好適合送禮,揀了4件Minibon,檸檬椰子卷,玉桂卷玉桂味濃,花生醬黑朱古力卷花生粒更添口感,焦糖蘋果卷酸酸甜甜新鮮製作,可現場加熱食,如不是即日食,食前焗熱一樣口感濕潤又煙韌,再配搭Cold Brew coffee雲尼拿口味,香滑順喉!

Lemon Coconut Minibon 檸檬椰子卷

Coconut lemonade
淺藍色好靚,檸檬味突出,酸酸地,帶有啖啖椰子香

2023-05-21
下午茶
2023-05-20 193 瀏覽
最近得知Cinnabon 在東涌都開了, 而且堂食外賣都可以🥨💙 身為甜點控的我其中大愛的品牌,每日新鮮搓麵粉,經典玉桂卷是皇牌之作,仲有好多特色口味喔!🍋🥥🌴 全新期間限定口味:檸檬椰子迷你卷同椰子檸檬梳打嚟啦!🌴🥥🍋檸檬椰子迷你卷酸酸甜甜嘅檸檬,香濃嘅椰子絲,簡直就是絕配!另外有全新椰子檸檬梳打🥥Coconut Lemonade鮮榨檸檬汁加上少許curaçao,混合清甜椰子味,炎炎夏日實在要飲一杯喔!🌞有氣椰子🥥味新鮮感十足,解渴又消暑呢!Cinnabon東涌達東路20號東薈城名店倉2樓298號舖

檸檬椰子迷你卷
酸酸甜甜嘅檸檬,香濃嘅椰子絲,簡直就是絕配!

另外有全新椰子檸檬梳打🥥Coconut Lemonade

Cinnabon
東涌達東路20號東薈城名店倉2樓298號舖
2023-04-29 182 瀏覽
(b・ω・)b"┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈驚喜一口肉桂卷✨一直都末品嚐過Cinnabon的肉桂卷 今次在偶遇的情況下試了 味道不錯啊😳┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜一口肉桂卷 $34 (4/5)口味五花八門 有咖啡 也有紅莓 焦糖等比較特別的是迷你一口肉桂卷🤍末開吃已經飄來陣陣陣肉桂香氣 口水快流出來🥹包體微暖 還沾上奶油糖霜 口感鬆軟有嚼勁內餡是甜肉桂 味道溫和不辣 很合我口味!Size也很適合用來過口癮呢 下次經過一定會再買來吃!有機會也想試一下其他口味┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜焦糖爆谷奶昔 (3.5/5)十分邪惡的飲品 味道比預期中不甜還有香濃的焦糖糖漿 偶爾一次還是可以的不過我只品嚐了幾口🤭┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
(b・ω・)b"
驚喜一口肉桂卷✨
一直都末品嚐過Cinnabon的肉桂卷
今次在偶遇的情況下試了 味道不錯啊😳
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜一口肉桂卷 $34 (4/5)
口味五花八門 有咖啡 也有紅莓 焦糖等
比較特別的是迷你一口肉桂卷🤍
末開吃已經飄來陣陣陣肉桂香氣 口水快流出來🥹
包體微暖 還沾上奶油糖霜 口感鬆軟有嚼勁
內餡是甜肉桂 味道溫和不辣 很合我口味!
Size也很適合用來過口癮呢 下次經過一定會再買來吃!
有機會也想試一下其他口味

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜焦糖爆谷奶昔 (3.5/5)
十分邪惡的飲品 味道比預期中不甜
還有香濃的焦糖糖漿 偶爾一次還是可以的
不過我只品嚐了幾口🤭

2023-02-15 383 瀏覽
黎outlet行街行到攰黎左食個肉桂卷,今次叫左兩個都係mini肉桂卷,價錢都係$36-$45之間。芝麻肉桂卷芝麻味十分濃,有d似係湯圓個種芝麻餡,而且芝麻佈滿成個卷,算係依間冇咁膩既口味。popcorn肉桂卷依個係其間限定口味,其實都係上面有幾粒popcorn,卷就有濃濃既焦糖醬,比較甜。十分建議配茶食或幾個人share食,因為食間野都偏甜。

芝麻肉桂卷

popcorn肉桂卷

十分建議配茶食或幾個人share食,因為食間野都偏甜。
2022-12-03 467 瀏覽
Shopped in the tung chubgg outlet. Exhausted after the long hours. Need to have some sweet treats to recharge. Going to my fav cinnamon roll shop for sureIt's a cinnamon roll. This is a must have item for me during autumn. Warm served that made my day. Classic cinnamon roll. Regular size with a strong favour of cinnamon. Got another one top with apple. Its made from green apple that get the taste for the sweet and sour. The cinnamon roll is sweet and match perfectly with the Americano

2022-11-11 405 瀏覽
📍 Cinnabon (東薈城名店倉) (東涌)東涌達東路20號東薈城名店倉2樓298號舖已經聽過Cinnabon好耐㗎喇,自己本身都幾鍾意肉桂陣味,所以一直都好想試,今次經過就知我一定要買喇!😍😍佢每隻味都有正常size同迷你size,為咗試多啲味我就買咗四個mini size🤭我揀咗自己拎返屋企跟佢盒上嘅指引焗返熱~1⃣️經典肉桂卷(Mini: $30)佢嘅肉桂味唔算好重,係會淡淡地喺口中散開,脆脆地嘅肉桂卷撈埋啲cream一齊食好夾😋2⃣️焦糖蘋果肉桂卷 (Mini: $36)哩個口味係最甜嘅一個,可能因為焦糖蘋果嘅甜味加成咗,如果想食哩個味就最好同人share喇~3⃣️朱古力卷 (Mini: $33)朱古力味味道係最普通,但係佢切開嗰下流曬啲朱古力醬出黎真係好正🤤鍾意朱古力嘅朋友仔可以試試~整體黎講佢其實都係偏甜嘅,食嘅時候有茶配搭可能會更好,但佢甜得黎又令人好回味,係個comfort food嘅好選擇😆
📍 Cinnabon (東薈城名店倉) (東涌)
東涌達東路20號東薈城名店倉2樓298號舖

1⃣️經典肉桂卷(Mini: $30)

2⃣️焦糖蘋果肉桂卷 (Mini: $36)

3⃣️朱古力卷 (Mini: $33)