葵廣出名多特色小店同掃街,其中一間去襯葵廣必食嘅小店就係Chok 雞啦! Chok 雞除左有自家味份可以自選調味(個人推薦紫菜加孜然),仲有新推出炒飯。雞肉全部都係新鮮買番黎老細自己腌同整炸粉,即叫即炸,連鎖店嘅炸雞完全無得同佢比。 因為我係唔係食得牛蝦蟹,個炒飯走牛蝦蟹,老細好人轉左自家製辣菜脯,非常惹味,蔥花雞肉辣菜舖炒飯,隱藏菜式大家可以試下👍🏻 老細仲好花心思自己整左炸魷魚鬚,都係由原隻魷魚自己洗自己整嘅出品,比出面買到嘅魷魚鬚大條好多,有咬口得黎唔靭。期間限定菜式熟客自己去問就買到架!

期間限定菜式熟客自己去問就買到架!
Chok雞雞件
自家製辣菜脯Chok雞炒飯
2024-01-20
Chok雞雞件
自家製辣菜脯Chok雞炒飯
  • Chok雞辣菜脯炒飯
  • 紫菜加孜然Chok雞
  • 炸魷魚鬚
幫襯左好多年嘅炸雞舖,同連鎖店唔同,用新鮮雞同自家製炸粉即叫即炸,粉唔厚,做到外脆內軟👍🏻一直保持水準👍🏻 新出炸雞炒飯都好好食,即叫即炒,估唔到炸雞配飯都好味有多款調味粉比客人mix and match,全部都無味精,食完炸雞唔會口渴,個人推薦紫菜加孜然味兩溝😋 但係配炒飯嘅話我覺得本身個飯同雞已經夠味,再加粉就會過鹹,除非想食辣味先會加少少麻辣。呢排老細整左新菜式,有炸蓮藕同日式咖哩飯,個炸蓮藕都係偏日式,薄身加薄炸粉,食落脆嘅蓮藕薯片咁,日式咖哩飯個汁非常足料,比起食X家香濃好多。推薦程度:1. 炸雞🍗⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️唔洗講,招牌野,懶人可以食雞件無骨2. 炸雞炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️唔試唔知炸雞配飯咁好食3.炸蓮藕⭐️⭐️⭐️⭐️絕對唔係台式吸太多油果種,食落唔會好有罪惡感,又夠脆4. 日式咖哩飯⭐️⭐️⭐️⭐️個汁足料好食

推薦程度:
1. 炸雞🍗⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
唔洗講,招牌野,懶人可以食雞件無骨
2. 炸雞炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
唔試唔知炸雞配飯咁好食
3.炸蓮藕⭐️⭐️⭐️⭐️
絕對唔係台式吸太多油果種,食落唔會好有罪惡感,又夠脆
4. 日式咖哩飯⭐️⭐️⭐️⭐️
個汁足料好食
2023-11-24
  • 炸雞
  • 炒飯
  • 炸雞炒飯
  • 炸蓮藕
  • 日式咖哩飯
大家好!今日我地試試 2人HK$300 可以食到幾多野同推介下邊間係必食!食評次序: 3分 - 慧食貓 -> 無辣不歡 -> DP Dessert -> 萬波島嶼紅茶 -> 2分 - 屯の大阪章魚燒 -> Chok雞 -> 1分 - 烤焗工房 -> 冇分 - 嘆杯貓茶 -> 緣味之家 -> Free D Coffee -> 丸子茶(艾文自家評分,滿分3個【好食!】,口味各有不同,評分只供參考!)Chok雞喺3樓TOP世界巷內,落單後即叫即炸,等約10分鐘。雞件鮮嫩多汁、外脆內軟,非常美味,櫃檯上有多種調味料任君選擇,艾文和旅伴選了芝士、避風塘蒜香和少許紫菜,非常惹味,唯價錢不便宜,不過亦不算貴,值得一食再食!6件雞件・HK$40VLOG:

6件雞件・HK$40

VLOG:
2023-05-27
  • 多種調味料任君選擇
2023-06-04 446 瀏覽
問佢個凍食雞皮係咪真係咁凍,佢又答唔會,之後我落單,佢送咗另一份大塊嘅俾我,之後我同佢講送錯,之後送返啱,點知真係咁凍,咁我算啦,照食啦,點知個味道又一般般,都係去返長洲食算
記得之前出街要戴口罩的日子,想掃下街都唔太方便。到了2023年,依家終於可以除口罩,所以今個周末特登去葵廣掃下街先!葵廣掃街第二站,去Chok 雞食奇脆雞軟骨!紫菜X避風塘奇脆雞軟骨($40)Chok 雞好食之處,除左係即叫即炸之後,最重要係調味粉任揀任落,落幾多都無人阻止!今次叫左奇脆雞軟骨,等左10分鐘後有得拎,之後自己加左一半紫菜同一半避風塘調味粉!超級Juicy同夠味!雖然要40蚊但佢份量亦好足夠!除左熱氣之後,依間無弱點!必食必食!!以下係我的評分(滿分為5分): 味道:5分環境:(外賣不評)服務:(外賣不評)價錢:5分推薦程度:5分 Chok 雞 網址: https://s.openrice.com/QrbS0s6C800~uKZISBA 地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖 電話: 96108208
奇脆雞軟骨
紫菜X避風塘奇脆雞軟骨($40)
自助調味粉
以下係我的評分(滿分為5分):
味道:5
環境:(外賣不評)
服務:(外賣不評)
價錢:5
推薦程度:5分
Chok 雞
電話: 96108208
2023-04-22
自助調味粉
2023-04-17 271 瀏覽
店名: Chok 雞 地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖葵芳站E出口,行2分鐘環境: 外賣價錢:4/5味道: 4.5/5奇脆雞軟骨+2件雞件❤️❤️❤️❤️❤️$40+12雞軟骨份量就算唔加大,都好足夠,啱啱炸好,個外皮仲係好鬆脆,入邊嘅軟骨好淋,唔會話硬到咬唔到😍雞件都算有肉汁,同樣食落口都仲熱的,加埋佢哋唔同口味嘅粉去chok,食落好滋味😛粉嘅選擇都有好多,有孜然,麻辣,蒜香,芝士等等🤩#stitchfoodie葵芳#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜
店名: Chok 雞

葵芳站E出口,行2分鐘

環境: 外賣
價錢:4/5
味道: 4.5/5

奇脆雞軟骨+2件雞件❤️❤️❤️❤️❤️
$40+12
粉嘅選擇都有好多,有孜然,麻辣,蒜香,芝士等等🤩

#stitchfoodie葵芳

外賣自取
呢間舖頭開嘅地方非常唔顯眼,都係睇啲YouTube介紹先至搵到但係佢嘅炸雞非常出色!鮮嫩多汁,炸完都保留到好濃嘅雞味!食得出好新鮮🙌🏻而且佢好似係即叫即炸🥹✨食得呢間梗係要講下佢嗰啲調味粉,大約有六七款調味粉,有避風塘、孜然粉、紫菜(💥大推💥)、香辣粉、好似仲有芝士粉。我自己係好鍾意調味粉嘅人,所以我係Mix咗三四款粉去整shake,最誇張嘅係佢嘅粉係俾你自己落,重口味嘅你就可以落多啲,我自己會勁多紫菜✨總括無論雞定係粉都好好味,重點係價錢好平!$30-40 6件🥹👍🏻

2022-09-04 694 瀏覽
葵芳炸雞小食掃街好去處 3樓呢間成日都多人排隊 依家外牆都係sica 海報🙈 簡單記錄下 (餐牌睇圖).呢間最大嘅賣點 係佢哋有多款調味粉全部任落唔嬲 實有一款調味粉啱你口味個人最鍾意紫菜粉🙈奶油洋蔥粉🙈.⭐️招牌Chok爆燒賣$22 7粒炸到金黃 脆卜卜 外脆內軟⭐️美式chok雞都係即叫即炸 熱辣辣 幾juicy.平民小食 狂落粉自己shake 過癮嘅.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_葵芳#hkfunfoodrecord黃店.#Chok雞 (葵芳)地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖.⭐️評分:味道:3.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:3.5/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies
呢間最大嘅賣點 係佢哋有多款調味粉
平民小食 狂落粉自己shake 過癮嘅
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_葵芳
#hkfunfoodrecord黃店
#Chok雞 (葵芳)
⭐️評分:
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #葵芳美食 #炸雞 #炸燒賣 #一日一黃店
2022-04-21 911 瀏覽
即叫即炸SHAKE SHAKE炸雞桶🍗炸雞有邊個唔鍾意,呢間簡直係滿足晒你所有嘅願望,調味粉都有6️⃣種俾你選擇,仲要調味粉係任加唔嬲😆(當然就唔好太過分啦🤣)雞翼雞鎚炸得好嫩口,除咗雞翼雞鎚仲有好多唔同選擇可以揀,平時喺出面食豪大大滿足唔到你嘅話呢間就可以滿足你啦😇
四隻雞翼+兩隻雞鎚
2022-04-16
下午茶
2022-04-13 625 瀏覽
💛就到長假期,去葵廣掃街真係假期嘅好去處😆😆 仲可以支持唔少良心小店! 葵廣嘅美食真係食極都唔完呀!1️⃣CHOK雞 💛🔸6件雞件 ($35)呢間Bookmark咗好耐,今次終於去食,每件雞件都好大件,炸粉薄,啖啖肉又juicy,食落都唔覺油膩!👍🏻👍🏻店內有提供好多款調味粉比大家Chok雞,當日有麻香風味、香濃芝士、五香孜然、避風塘蒜香、特級香辣,我地先落咗➡️避風塘蒜香+香濃芝士+少少孜然去CHOK下, 味道好夾, 佢個芝士味好濃, 唔想芝士搶味, 可以落少d~食咗幾件後, 我地轉加➡️麻香風味+五香孜然, 估唔到"麻香風味"係我地最鍾意,佢令到雞件味道更香更惹味!炸雞控真係必食😍😍P.S: 門口仲有好多造星應援

1️⃣CHOK雞 💛
🔸6件雞件 ($35)

P.S: 門口仲有好多造星應援
2022-03-27
2022-01-26 538 瀏覽
喺嗰度買咗雞塊同埋雞軟骨。雞塊都好大舊,起碼有半個拳頭咁大,外皮十分香脆,不過入面嘅肉就稍為偏乾少少,冇乜太多肉汁,可能因為唔係雞髀肉,所以都有少少偏鞋。 雞軟骨反而有驚喜,入面炸得十分香脆,有少少雞油味道, 啲脆骨關節好爽口,加上外面嘅蒜香粉同埋紫菜粉令到個味道更加豐富。
2021-10-23 706 瀏覽
小編去葵涌廣場book mark既其中一間食店就係chok雞🤤 最吸引既係佢既超多選擇味粉🤤 為左唔好食咁飽最後叫左雞軟骨試下🤤🐣 奇脆雞軟骨 $35呢份雞軟骨如圖所示真係超大份,又熱辣辣咁🥰個名完全冇改錯,因為真係好脆呀😍脆得黎又冇個種好油膩既感覺😜貪心既小編仲要落左好多shakeshake粉🤭落左芝士、紫菜、避風塘蒜香加少少辣粉,搞到個味有啲複雜🤣下次都係建議大家唔好咁貪心,適量地落就好了🤣如果有肚量既大家可以食下啲雞件,好似都好正😍

🐣 奇脆雞軟骨 $35
呢份雞軟骨如圖所示真係超大份,又熱辣辣咁🥰
個名完全冇改錯,因為真係好脆呀😍
脆得黎又冇個種好油膩既感覺😜
貪心既小編仲要落左好多shakeshake粉🤭
落左芝士、紫菜、避風塘蒜香加少少辣粉,搞到個味有啲複雜🤣
下次都係建議大家唔好咁貪心,適量地落就好了🤣

如果有肚量既大家可以食下啲雞件,好似都好正😍
2021-10-12 458 瀏覽
葵坊廣場好多好食嘅選擇,呢間炸雞店真係好隱蔽,去咁多次都冇留意到,好特別嘅係佢可以自己落粉shake shake 雞,本人係炸雞控,一見到就忍唔住要試下!🍴CHOK套餐 C 6件雞件 $32見到有雞翼,雞槌,雞件,即刻揀咗雞件,啖啖肉又唔洗吐骨!味粉都有好多選擇,香辣,芝士,蒜香,紫菜同孜然,任君選擇!我就試咗芝士,少少香辣同少少孜然,本來都驚個味會唔夾,但出奇地好食好香,芝士味好濃(好似食芝士粉咁🤣🤣,辣味同孜然嘅香,6件雞件都幾大舊,份量好足!熱辣辣新鮮炸起,炸粉薄,雞唔乾,有肉汁,咁嘅份量同價錢,好高CP值😆😆推薦指數: 9/10又平又抵食好食,CP值高創意炸雞🍗

🍴CHOK套餐 C 6件雞件 $32

推薦指數: 9/10
又平又抵食好食,CP值高創意炸雞🍗
2021-10-10 322 瀏覽
個店D態度好冇禮貌,D雞點解又唔喺幾好二遮全部都係味精加粉,明明我有用完有擺好,突然就話我冇手尾,有冇搞錯,其實態度都可以好少少la,講句唔該ok啦,無理取罵 建議大家就唔好去食啦!身為一個服務性行業都可以態度咁差
2021-10-10
2021-08-06 684 瀏覽
#Chok雞 💛見到好多人介紹過Chok雞好好食😋所以小編今日就嚟到 為大家試食下呢度嘅Chok雞🐔✨小編已經流晒口水🤤🤤就咁經過都聞到好香嘅炸雞味😻😻環境方面係葵涌廣場3樓 一轉入去嘅嗰一個位✨ Menu仲有好多款式 可以俾你揀想食雞嘅咩位🥰🥰真心每一款都好想食落肚仔到😋😋有雞件 雞翼 雞槌 雞軟骨等等😋仲有仲有佢最Signature嘅粉啦❤️可以俾大家任添粉㗎 之後就俾大家Chok Chok雞😆😆店舖有好多種粉㗎😋😋有紫菜✨香濃芝士✨避風塘蒜香✨五香孜然✨特級香辣‼️‼️「Chok套餐」🐣A·4隻雞翼+ 2隻雞槌+2件雞件$40💰 (8.5/10)女小編想試3款 所以叫佐個A套餐🥰🥰一上手 Omg🙈🙈🙈係熱辣辣🔥🔥啱啱炸起😻😻 真係不得了😋😋好惹味阿😆😆女小編即刻忍唔到加粉啦要🤤🤤加佐紫菜粉😋香濃芝士🧀避風塘蒜香🧄之後就由男小編強而有力嘅手臂💪🏻Chok Chok Chok啦🤤🤤 Chok完更加香阿😋一放入口不得了 女小編即刻愛上佐佢哋😻😻個味真係好好食同埋好香 ❤️本身雞翼係炸得好香脆 入面係好軟滑😻真係啖啖肉架 仲要唔會炸到乾晒 反映好juicy 仲要炸粉係唔厚㗎😚😚 每一件都沾滿粉
#Chok雞 💛

「Chok套餐」🐣
女小編想試3款 所以叫佐個A套餐🥰🥰一上手 Omg🙈🙈🙈係熱辣辣🔥🔥啱啱炸起😻😻 真係不得了😋😋好惹味阿😆😆女小編即刻忍唔到加粉啦要🤤🤤加佐紫菜粉😋香濃芝士🧀避風塘蒜香🧄之後就由男小編強而有力嘅手臂💪🏻Chok Chok Chok啦🤤🤤 Chok完更加香阿😋一放入口不得了 女小編即刻愛上佐佢哋😻😻個味真係好好食同埋好香 ❤️本身雞翼係炸得好香脆 入面係好軟滑😻真係啖啖肉架 仲要唔會炸到乾晒 反映好juicy 仲要炸粉係唔厚㗎😚😚 每一件都沾滿粉 真係好惹味✨✨芝士味好濃 紫菜就好香😻😻避風塘香蒜少少辣 香蒜味 撈埋一齊真係不得了💛💛💛極度推介大家試下‼️女小編真係好鍾意食❤️邊食邊話好好食🤤🤤🤤大家睇到呢度快啲約埋朋友去試吓☺️☺️‼️✨

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食葵芳

Chok 雞 (葵芳)
⚜️葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖
⏱1300-2130