2017-09-18 386 瀏覽
近排開咗sem,係ReU嘅節奏啊!大口喺星期日都去咗旺角嘅Party House同人班大學朋友玩~之後見肚餓就去咗登打士街條食街睇下有啲乜嘢好嘢食!行過見到Candy Shake醒起之前試過唔錯~再去食多次,掃街就最啱試吓呢啲細細份嘅小食同飲品架啦!今次大口叫咗麥提沙奶昔同埋海膽孖寶(一口海膽拉絲多士,一口海膽車打芝士焗蘑菇),其實本來想叫黃金墨魚球,但係可能我去得太遲啦!佢已經賣完啦⋯⋯真係可惜!不過下次行過再試過~個麥提沙奶昔真系好足料,啖啖都有麥提沙,見到個店員真係落咗好多落去架,再加埋啲cream啊奶啊,咁樣真係大滿足呀,真係飲完杯麥提沙奶昔都飽啊!至於個海膽芝士孖寶呢,真滿足到我想食平嘅海膽嘅願望,雖然份量細咗啲~真係一口搞掂,但係海膽好鮮味我覺得同蘑菇特別夾呀!總括來講去旺角掃街可以試吓呢一間Candy食可能有驚喜呢!

總括來講去旺角掃街可以試吓呢一間Candy食可能有驚喜呢!
2017-09-10
  • 海膽芝士孖寶
This place was popular when they first opened.They turn your favourite candies into shakes with a choice of Western candies and Asian candies.Evidently I went for the twix milkshake because this is a chocolate bar that I can relate to.The noodles were a bit bland so next time I'll just grab a drink!

2017-08-20 112 瀏覽
Candy shake開左咁耐 間唔中行過都見到新野食同埋優惠🤔----------麥提莎奶昔 ( $30 )賣相靚之餘 麥提莎味都幾突出 質感creamy 甜度適中 之前都試過金莎奶昔 感覺麥提莎相對冇咁甜 不過一個人飲都幾飽😛-Wasabi沙律薯角 ( $26 )薯角份量都算正常 熱辣辣食嘅時候脆脆地 重點在於個沙律醬 微微地wasabi味 唔會太攻鼻☺️-抹茶芝士撻 ( $20 )攞上手雖然唔算熱 不過都仲係暖嘅😉 曲奇皮都幾脆 而且抹茶同芝士味夾 唔會俾某一邊搶左 又軟又滑 🤓
----------

麥提莎奶昔 ( $30 )

Wasabi沙律薯角 ( $26 )

抹茶芝士撻 ( $20 )
2017-08-19 83 瀏覽
下午茶時間,係旺角想食少少野又唔想企係條街度食咁肉酸,於是黎openrice 望下,搵到呢間人氣小食店。既然身處附近,唔洗諗即去啦!店舖裝潢走型格路線,灰色做底色,牆壁懸掛住色彩繽紛嘅糖果,見到都好開心原來呢度出名將奶昔加入糖果元素,所以叫做"Candy Shake"! 揀左麥提莎奶昔,朱古力味香濃,最搞鬼係又真係食得出麥提莎味喎!過隱!另外叫左個拉絲芝士多士拼盤,有腰肉露筍、露筍芝士、車打芝士腸、黑松露四款各一件,多士焗得金黃香脆,配上拉得到絲的芝士芝士迷嘅我真係好buy! 我自己覺得露筍最夾!見到撻類都好似好正!不過個肚已無位攝,留待下次再試啦!

芝士迷嘅我真係好buy! 我自己覺得露筍最夾!
見到撻類都好似好正!不過個肚已無位攝,留待下次再試啦!
香港自家品牌Candy Shake 創新各款芝士系列產品 吾試吾知 原來都幾吾錯~~原味半熟芝士撻 $20一拎上手仲有暖暖地 諗起BAKE嗰個芝士撻凍冰冰突然好感動><而且都算大個 : )芝士餡用北海道同澳洲產忌廉芝士製成 口感軟滑 芝味香醇 同時奶香味都吾弱 相輔相成 味道做得吾錯撻皮口感香脆鬆化 帶點牛油香 像吃曲奇餅般成為我第二愛既芝士撻原味做得好 令我對其他口味都增加左信心 下次會試埋香芋 抹茶-暫時我的芝士撻排行榜(原味)No.1 半熟工房 $222. Candy Shake $203. BAKE $204. 糧友工房 $105. Uncle Tetsu Cheesecake $16以上排行只屬於我既口味><大家要睇返自己口味去揀呀~
原味半熟芝士撻 $20
撻皮口感香脆鬆化 帶點牛油香 像吃曲奇餅般
成為我第二愛既芝士撻

暫時我的芝士撻排行榜(原味)
No.1 半熟工房 $22
2. Candy Shake $20
3. BAKE $20
4. 糧友工房 $10
5. Uncle Tetsu Cheesecake $16
以上排行只屬於我既口味><大家要睇返自己口味去揀呀~
2017-08-06 49 瀏覽
吃過午飯後, 我和朋友在旺角一帶再掃街, 經過這間candy shake, 之前也吃過他們的芝士撻, 今次我們又進去吃芝士撻和喝一杯奶昔以解熱。我們叫了一個綠茶流心芝士撻和一杯麥提莎奶昔來分享。芝士撻來到的時候是非常暖笠笠的, 咬下去, 芝士撻的撻皮很香脆, 它的綠茶味非常突出, 帶出綠茶甘香味, 但入面不是流心的, 可能焗得太耐了, 所以入面已經熟透了, 變成一個普通撻。麥提莎奶昔的麥提莎味很突出, 飲品質感很creamy, 我認為適合二人分享, 因為如果自己一個喝完整杯奶昔也挺飽肚的。
綠茶芝士撻

我們叫了一個綠茶流心芝士撻和一杯麥提莎奶昔來分享。

2017-08-06
  • 芝士撻
  • 金莎奶昔
2017-08-05 56 瀏覽
大熱天氣人多車多,旺角簡直是一個焗爐,經過這一間賣奶昔的店舖,似乎幾多有特色,決定一試。店舖主要的飲品就是糖果奶昔,選擇自己喜歡的糖果口味,再打成奶昔。我選擇了Dove香濃黑朱古力,朱古力碎頗多,朱古力味香濃,甜度適中,奶味香濃幼滑,味道不錯。海膽孖寶有一口海膽拉絲多士及一口海膽車打芝士焗蘑菇。海膽味道不太新鮮,多士焗得香脆,配上芝士,新鮮熱辣。焗蘑菇很有肉汁,蘑菇焗得好,不會太乾。飲品有多款味道,小食款式很多,下次會試下綠茶撻,外型頗吸引。

Dove香濃黑朱古力

海膽孖寶有一口海膽拉絲多士及一口海膽車打芝士焗蘑菇。
海膽孖寶

海膽味道不太新鮮,多士焗得香脆,配上芝士,新鮮熱辣。
一口海膽拉絲多士

焗蘑菇很有肉汁,蘑菇焗得好,不會太乾。
一口海膽車打芝士焗蘑菇

2017-08-05
2017-08-05 42 瀏覽
天時暑熱,行經旺角見到這間賣奶昔的小店,所以入去涼下冷氣順便叫杯飲品解渴。奶昔不同我們平時飲的味道,全部都是糖做成,所以有很多款式,我點了一杯日本乳酸菌糖奶昔,店員在我下單後既時製作,先放些奶,再落我揀選的糖果,然後再攪碎,之後再放了三大杓雪糕再打勻,味道帶點酸,不太甜,奶昔很濃稠,但夏天關係,很快變稀。另外還點了一份3.6牛乳芝士雪糕薯角,薯角炸得香脆,雪糕芝士味濃,比平時的雪糕的糖份少,奶香軟滑,不過溶得很快。整體而言,做法很有特式,很適合夏天消暑的飲品。

日本乳酸菌糖奶昔

日本乳酸菌糖奶昔

3.6牛乳芝士雪糕薯角

整體而言,做法很有特式,很適合夏天消暑的飲品。
2017-08-05
2017-07-30 25 瀏覽
#車打芝士薯角🧀(HKD)✔️👅:5.5/10✏️ 芝士薯角😍 但芝士醬唔夠 食到下面一層已經變純薯角比較失望 薯角熱辣辣 食果陣要小心~ 食到比較乾可以叫杯糖果奶昔🍬 不過榴蓮味冇左!失望!唯有食番榴蓮撻!但味道未如理想!有更好選擇!#一口海膽芝士多士🧀(HKD33)✔️👅:1/10✏️ 芝士同海膽看似好夾 喂大佬出新還出新 都要質素過關先得架? 海膽臭既👍🏻 食落酸既👌🏻 望落似內臟🤘🏻 1分係俾脆多士既😀 驚嚇到 1分會晤會俾多左? 加埋紫薯試下😂😂😂😂😂 警告左唔好試呢款 乖乖食番撻同飲奶昔啦乖😊#👅貓山皇芝士奶昔(HKD32)(8/10)- 沒想到那麼濃郁😘 似喝榴蓮漿😍 芝士鹹香後勁十足慢慢回上口腔 既中和了奶昔應用的小甜膩 更平衡了榴蓮獨特的醇香 十分出色的配搭☺️ 榴蓮啊啊啊😋
#車打芝士薯角🧀(HKD)
✔️👅:5.5/10

#一口海膽芝士多士🧀(HKD33)
✔️👅:1/10

#👅貓山皇芝士奶昔(HKD32)(8/10)
On a weekend afternoon, I was heading towards Mongkok to buy sports apparel, that whole stretch selling it. After I was done, it was already tea time and i was quite hungry after long hours of walking under the hot sun. When i passed by Dundas street, I realized that they have some new menu coming up, thus I decided to grab a bite.  They have come up with a new series of milkshake, selling Hokkaido 3.6 milk with cheese ice cream. Over a period of time, they have offered more and more light snack

They have come up with a new series of milkshake, selling Hokkaido 3.6 milk with cheese ice cream. Over a period of time, they have offered more and more light snacks and the selection was quite comprehensive.

In order to let customers visualize the real thing, they have dummies displayed in the glass drawer to display some of their dishes.

Green tea milk shake - It was served in a small plastic cup, and the shake was quite thick and smooth. The matcha taste was strong and was creamy.

Potato wedges with truffle sauce - Wedges were fried till soft and crispy, while it was still hot when it was served.  It was more of a sour cream mixed with truffle, and the sour cream taste has overwhelmed the truffle.
2017-07-11 106 瀏覽
天時暑熱見到佢既milkshake 真係控制唔到。店鋪周圍都擺左好多糖果箱, 除左裝飾,其實仲係milkshake 一種。好多糖, 好靚。 多款口味既糖果奶昔, 有d好特別。 咁岩做promotion 必食北海道3.6芝士, 就一試啦。宇治抹茶芝士奶昔, 好濃4.6 味, 超正。其實小店仲出左好多特色小食。 仲有芝士撻見到display 櫃簡直係流晒口水。 原本無諗住叫但見到display 忍唔都叫左個。呢個海膽孖寶簡直想encore , 一口toast / 菇加大啖海膽😍,一口食晒。

好多糖, 好靚。

多款口味既糖果奶昔, 有d好特別。

宇治抹茶芝士奶昔, 好濃4.6 味, 超正。

其實小店仲出左好多特色小食。

仲有芝士撻

見到display 櫃簡直係流晒口水。

原本無諗住叫但見到display 忍唔都叫左個。

2017-07-11 91 瀏覽
Candy shake 半熟芝士撻味道有好多選擇,包括:榴槤,香芋,抹茶,芝士味和芝士酥皮。今次我和朋友食了一個榴槤味的半熟芝士蛋撻。芝士味十分濃烈,個人感覺有點兒覆蓋了榴槤味,令榴槤味不太濃郁。但整體來講,性價比也很高,價錢不算太貴,值得一試。然後我們飲了一杯貓山王榴槤芝士奶昔。貓山王榴槤未到果然很濃郁,淡黃色的奶昔很潤滑,凍凍的,榴槤愛好者一定喜歡,下次再去一定會再試。還有一口海膽芝士多士,海膽十分新鮮,入口即溶,味道鮮甜,感感開胃。

2017-07-08
下午茶
2017-07-09 86 瀏覽
講到特別,奶昔上面加糖果同朱古力真係夠嗮特別,而且之前「馬家開飯」也有介紹過,所以專登去試下會係點。地方都容易搵,大多數人都會外賣,所以鋪裡面唔會好多人,舖頭唔算大,但係都有幾張檯可以涼住冷氣食,店舖也增加左啲不同小食,肚餓既可以食完再叫奶昔等做甜品,服務員服務態度也不錯,設計特別,牆上有唔同圓形桶裝住糖果作裝飾,幾有代表性。半熟芝士香芋撻 $20香芋味道算濃郁,芝士味稍遜,但做到流心效果,而且個皮唔會淋左,好香既牛油味,個撻暖笠笠,亦有好多不同款式選擇,呢排仲有買三送一優惠,值得一試。宇治抹茶奶昔 $30炎炎夏日飲杯凍冰冰既奶昔真係幾舒服,奶昔賣相不錯,抹茶味不太濃,不夠突出,反而牛奶味較重,不會膩,甜度也適中,奶昔質感較滑,是不錯既選擇。黑松露薯角 $36薯角啱啱炸出黎,相當脆又熱辣辣,加上沙拉醬同黑松露,但薯角都無因為咁而淋左。個醬好多,唔會食到最後無,而且黑松露味香,食起黎好配,份量可觀,好抵食!
地方都容易搵,大多數人都會外賣,所以鋪裡面唔會好多人,舖頭唔算大,但係都有幾張檯可以涼住冷氣食,店舖也增加左啲不同小食,肚餓既可以食完再叫奶昔等做甜品服務員服務態度也不錯,設計特別,牆上有唔同圓形桶裝住糖果作裝飾,幾有代表性。

半熟芝士香芋撻 $20

宇治抹茶奶昔 $30

黑松露薯角 $36

2017-07-08
下午茶
2017-07-08 1168 瀏覽
平常不多在旺角區出沒,皆因人太多,人大了就不太想跟年輕妹妹迫,但最近需要到這裡上堂,放工來到這裡後,已快將開課,沒什麼時間食飯,就在附近吃點簡單小食吧。無來candy shake一段時間,發現多了不少小食,款式甚多,登打士街競爭激烈,唯有多變才是生存之道吧。貓山王榴槤芝士奶昔$33最近榴槤當造,candy shake跟上潮流出了榴槤飲品,好驚喜,必然選它,榴槤味甚濃,真有貓山王風味,而貓山皇是很貴的,所以這杯飲品是性價比高的,第一次嚐喝得下去的榴槤,感覺好有趣,芝士味少少鹹香,同榴槤好夾,我想因為有北海道3.6牛乳在當中調和吧,真令人一試難忘。海膽孖寶$45即叫即做的小食,要耐心等候。1. 一口海膽拉絲多士:多士外脆內軟,口感很好,芝士亦真有點拉絲效果,一口吃下去,各材料融為一體,非常之夾,唯海膽的味道被芝士稍蓋過。2. 一口海膽車打芝士焗磨菇:這次先拿起一點海膽試吃,有鮮味,然後再一口吃光,車打芝士濃郁,原粒磨菇多汁,同樣好吃。無論飲品和小食同樣令人滿意,簡單而滿足的一餐,唯之前見到有優惠買小食可有半價加飲品,現已停止,希望能再有優惠,就更抵食了。

貓山王榴槤芝士奶昔$33

海膽孖寶$45
即叫即做的小食,要耐心等候。
,唯海膽的味道被芝士稍蓋過。

• 貓山王榴槤芝士奶昔
  • 海膽孖寶
2017-07-02 56 瀏覽
今日同個friend喺旺角行街,天氣好熱,行到登打士街,見到呢間Candy Shake,有好多款唔同口味嘅奶昔,就入去試一試。呢度嘅食物選擇好多,樣樣都好想試吓!我哋叫咗一杯日本精煉綠茶糖奶昔和一份3.6牛乳芝士雪糕薯角綠茶糖奶昔面層鋪了朱古力碎,賣相唔錯,奶昔綠茶味不是太濃,奶味較重,但配搭出來味道不錯!薯角新鮮炸好,非常香口,脆卜卜,而且好大塊,3.6牛乳雪糕亦唔錯,呢個配搭在夏日而言真係一流!呢度食物選擇咁多,下次再去旺角行街一定要試埋佢嘅芝士撻!

呢度嘅食物選擇好多,樣樣都好想試吓!

我哋叫咗一杯日本精煉綠茶糖奶昔和一份3.6牛乳芝士雪糕薯角

呢度食物選擇咁多,下次再去旺角行街一定要試埋佢嘅芝士撻!