2023-08-25 220 瀏覽
冇諗過差過大家樂豬扒蛋包飯唔俾刀人,但豬扒又唔切埋俾人都唔緊要豬扒炸過龍皮硬過你條命要切皮食同職員講 又冇人理價錢又唔係特別平到個飯係難食 飯又淋得濟 味道又差完全唔價以個價錢 以個地點 另一個巴馬火腿卡邦尼年糕一般係巴馬火腿太咸 要不停飲水其實以個配料唔係太夾年糕就幾彈牙汁都ok
冇諗過差過大家樂
豬扒蛋包飯唔俾刀人,但豬扒又唔切埋俾人
都唔緊要

汁都ok
蛋包豬扒飯
巴馬火腿卡邦尼年糕
2023-08-20 182 瀏覽
烤LA骨與燉牛肋蛋包飯都太過甜,可能是醬汁問題,點餐時建議提醒少放。燉牛肋骨肉質十分軟爛,口感非常好,是加分項,建議走醬點。蛋包飯米飯偏硬,口感欠佳,可能與個人口味一樣。
燉牛肋骨肉質十分軟爛,口感非常好,是加分項,建議走醬點。
蛋包飯米飯偏硬,口感欠佳,可能與個人口味一樣。
2023-08-17 158 瀏覽
上2個月同同事食完,我覺得食物還好,但係服務態度差咗啲,今次同事又想再食,本身都考慮咗好耐,都決定再俾多次機會呢間餐廳。因為嘢食的確係好食!食物方面係keep到水準,服務態度同氣氛又真係好咗好多,Keep住有侍應幫我斟水,同埋我係比較多問題問嘅,白色衫女仔好有耐性幫我解答睇得出呢間餐廳會留意顧客意見今次就試咗無骨炸雞洋蔥汁柑橘味同墨魚意粉,真心推薦飲品方便就試咗士多啤梨紅桑子梳打,就比較似藥水味本身都冇諗住打食評,所以就冇影相啦!但係睇得出呢間餐廳真係有改善到嘅,所以呢度都浪費少少時間為大家推薦一下

睇得出呢間餐廳會留意顧客意見

今次就試咗無骨炸雞洋蔥汁柑橘味同墨魚意粉,真心推薦

飲品方便就試咗士多啤梨紅桑子梳打,就比較似藥水味

本身都冇諗住打食評,所以就冇影相啦!
2023-08-14
  • 韓式炸雞
今日放假帶小朋友去吃午餐,想輕鬆愉快吓。帶位同收銀個女職員對講機講嘢好多粗口,教訓同事點做嘢。我俾錢時同女職員講我係客 唔想聽到你講咁多粗口。佢話唔好意思。食物一般,冇下次。
2023-08-15
2023-08-13 169 瀏覽
叫咗SET,蛋包飯飯粒超級硬、卡邦尼年糕細份到三淡食曬,叫上甜品叫咗九個字都未上到,仲要比嗰女侍應話我地好食完都唔走,去到多十五分鐘左右先有侍應幫我地跟進嗰甜品上菜狀況。甜品一言難盡,唔好味。中間炸雞食唔曬想打包走,首先就話外賣加$1、比咗嗰塑膠盒我地,點知嗰個態度好差嘅女侍應行埋黎話膠袋再加$1。最後買單$618,實在離譜。食物難食、上菜速度極慢、侍應服務態度差,唔會再幫襯!都唔建議任何人幫襯!
2023-08-13
2023-08-09 146 瀏覽
兩人食,點了牛肉蛋包飯、豬扒蛋包飯同埋半份嘅無骨甜辣味炸雞。蛋包飯嘅雞蛋鮮嫩,飯拌有韓式風味醬料,和牛都幾好食,睇起來就好好味~~~~~不過豬扒果個蛋包飯就無咁驚喜啦(仲要貴d)!炸雞半份兩個人食就差唔多,我哋兩人仲未食晒,呢個餐廳嘅嘢份量都好實在~~~~~~~~整體下來作為一個韓國料理值得推介,價錢同味道都唔錯,喺銅鑼灣唔知食乜好可以試吓喇~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
牛肉蛋包飯
牛肉蛋包飯
  • 烤牛肉蛋包飯
  • 韓式炸雞
2023-08-04 107 瀏覽
今次是第二次來這間舖頭食了,之前不知道OpenRice有得訂位,所以今次用咗OpenRice訂位重八折優惠,好開心。疫情後,舖頭多了很多人排隊,一早book左位都要排一排隊,等幾個字後,先入到去坐。服務態度都跟以前一樣很好,我坐底後二話不說就叫了我最喜歡的蛋包牛肉飯,味道跟以前一樣很好吃,跟著在叫了個玫瑰醬八爪魚年糕,有微微辣相比牛肉飯個人覺得更好食,不過我偏向喜歡食飯😂。之後在叫了一份芝士炸雞,味道就好似跟麥當勞的澀澀粉加入薯條到冇咩分別,所以下次叫返韓式炸雞會好食好多。如果旺角有分店,我一定會去食多幾次,因為銅鑼灣我不太方便。
如果旺角有分店,我一定會去食多幾次,因為銅鑼灣我不太方便。
  • 烤牛肉蛋包飯
2023-07-16 156 瀏覽
炸到燶哂既 韓式炸豬扒蛋包飯 $138看圖都知有幾燶為左唔想浪費食物都食左一塊點知成個口都燶味,豬扒勁硬,一食就知係返炸個飯滿心歡喜,食落蛋冇蛋味,個炒飯係完全冇味💀同侍應講,換來一句唔好意思幾多錢一個飯,如果尊重自己同食客,都唔會拎塊燶到一睇就知拎去dum既燶豬排比客食真心不推薦
炸到燶哂既 韓式炸豬扒蛋包飯 $138
看圖都知有幾燶
為左唔想浪費食物都食左一塊
點知成個口都燶味,豬扒勁硬,一食就知係返炸

個飯滿心歡喜,食落蛋冇蛋味,個炒飯係完全冇味💀
侍應講,換來一句唔好意思

真心不推薦
之前食過幾次都係太古分店食,自助形式都幾唔錯,今日嚟到銅鑼灣再試一試。食物嘅質素係冇問題,不過服務同埋上餐速度有待改善。我哋叫咗炸雞,過咗半個鐘嘅時候催佢話漏咗單,唔緊要,我哋都有耐性等咗一個鐘,見到周圍嘅人都食晒炸雞,我哋嗰碟炸雞都未到,我再同侍應講,佢話俾多5分鐘內就會出餐, 如果唔係就cancel ❓❓OK冇問題我哋俾盡耐性,體諒餐廳忙碌都等咗5分鐘。之後炸雞都係未嚟,唔知之前同侍應講嘅時候係咪太友善,有少少欺善怕惡嘅感覺,冇理由我想食炸雞等咗一個鐘頭最後取消乜都冇😅之後就加重左語氣同佢哋講,點解你哋出錯餐,俾咗兩次機會你哋,個雞都係未到,佢就話要同manager傾吓先,最後道歉亦比左折扣我哋😊如果manager唔係咁有誠意同我哋道歉嘅話,我諗真係會比差評,但都盡咗力去補救就算啦。真係唔理解,點解要啲客發惡先去補救,如果唔鬧佢哋,係咪就爭取唔到本身想食炸雞嘅權益?🙃🍴 巴馬火腿卡邦尼年糕 $98 另收加一 (8/10)有巴馬火腿,生蛋黃,年糕,煙肉碎,食落去好香濃嘅忌廉味,帶少少煙肉鹹香,年糕非常煙靭,係長條型嘅,食落去有少少似面條,生蛋王增加咗香味,巴馬火腿一啲都唔鹹,口感好軟

🍴 巴馬火腿卡邦尼年糕 $98 另收加一 (8/10)
有巴馬火腿,生蛋黃,年糕,煙肉碎,食落去好香濃嘅忌廉味,帶少少煙肉鹹香,年糕非常煙靭,係長條型嘅,食落去有少少似面條,生蛋王增加咗香味,巴馬火腿一啲都唔鹹,口感好軟腍,係幾好食嘅,兩個人share啱啱好!

🍴無骨炸雞 一份 蜜糖/柑橘 $208 另收加一 (7.5/10)
名有七件,外脆內軟,不過就凍咗少少,有啲炸雞根本就唔脆❓❓(點解整咗咁耐都唔出餐呢
外面包裹住甜甜嘅蜜糖,幾香甜,另一個柑橘就酸酸地幾開胃,肉質都算幾嫩滑,有肉汁幾好食,薯條香脆有薯味,年糕好煙銀!

☕️焦糖脆脆鮮奶咖啡 $48 另收加一 (8/10)
焦糖味好香濃好出,唔會好甜,咖啡味道好香,唔會好苦!要快啲食焦糖脆脆,如果唔係會融。

推薦指數: 7/10
嘢食嘅味道係冇問題嘅,都有非常多人排隊嚟食,只係送餐速度比較慢,令到今次發生咗唔太愉快嘅事件,希望餐廳可以改善。
小妹最近同老公去銅鑼灣時代廣場睇完戲後,就搵餐廳食😋 點知見到一間韓式Cafe😍呢間cafe以韓國小清新咖啡店風格為主,裝潢以木材+自然色系,空間設計簡潔明亮,令人有種放鬆舒適的心情😌重點係結合西餐+韓國輕食文化, 以新派韓系料理適合香港人口味~炸芝士豬扒忌廉年糕 🐖 呢款年糕煙韌度及口感偏軟,醬汁近似卡邦尼意粉,重要有邪惡既芝士😹+忌廉奶香。特別在卡炸豬扒中間裹入係軟心芝士,而唔係肉🤪,外脆內軟層次分明🤘🏻青醬大蝦意粉🦐🍝呢款青醬大蝦意粉調味唔錯,而且意粉煙煙韌韌,大蝦🦐非常爽口,每啖意粉都有青醬味🥰非常入味,性價比都不錯😆玫瑰鮮奶咖啡🌹 ☕️好有心思製作花瓣點綴,賣相好靚,打卡一流😚 Latte 中仲有微微玫瑰🌹味添👍🏻呢間餐廳設計好有格調,打卡一流,整體乾淨衛生😃 且食物質素好好,性價比高🥳

炸芝士豬扒忌廉年糕 🐖

青醬大蝦意粉🦐🍝

玫瑰鮮奶咖啡🌹 ☕️

相信大家見到呢個蛋包飯就認得係Banchan & Cook,話晒係佢嘅招牌菜式另外仲有燉飯、炸雞、煎餅、部隊鍋等,係一間fusion韓國菜🇰🇷▶️ 烤牛肉蛋包飯 ($118)蛋好厚身,坐起飯嘅上端起到搖擺😆上枱嘅時候侍應會幫你切開個蛋,非常有儀式感雞蛋入面濕潤半熟狀態,可以見到蛋絲,口感eggy而非就咁一層薄薄嘅蛋皮👍🏻食落香蛋味,上面落咗少少日式大阪燒醬汁調味,一個字「正」烤牛肉份量相當慷慨,絕對對得住價錢 (依家嘅牛肉真係好貴)用上新鮮牛肉片🥩厚度適中,有少少筋但肉嘅部份較多😌整體唔韌唔肥韓式烤肉醬非常濃味正宗,明顯同日式和風牛肉味唔同,偏向黏杰,可以掛住牛肉🐂另外仲加咗蔥、芝麻粒、黑胡椒調味炒入焦糖化咗嘅洋蔥,更加可口本身覺得牛肉鹹咗啲,但係配蛋包飯就啱啱好🫶🏻因為蛋包飯味道淡啲飯嘅份量大概兩碗,個蛋啱啱好包得住成個飯特別在唔係用白飯,而係炒飯底🍚有啲紅蘿蔔同牛肉粒,亦係橙色嘅飯質粒粒分明,偏硬身,配水汪汪嘅蛋就係perfect match本來以為會食唔晒一個蛋包飯,點知份量啱啱好一個人可以掃晒😙 (又或者可能因為佢好食?)▶️ 泡菜煎餅 ($88)煎餅薄身,已經切開一件件,旁邊有醬

▶️ 烤牛肉蛋包飯 ($118)
蛋好厚身,坐起飯嘅上端起到搖擺😆
上枱嘅時候侍應會幫你切開個蛋,非常有儀式感
烤牛肉蛋包飯

食落香蛋味,上面落咗少少日式大阪燒醬汁調味,一個字「正」

烤牛肉份量相當慷慨,絕對對得住價錢 (依家嘅牛肉真係好貴)
另外仲加咗蔥、芝麻粒、黑胡椒調味
炒入焦糖化咗嘅洋蔥,更加可口
飯嘅份量大概兩碗,個蛋啱啱好包得住成個飯

▶️ 泡菜煎餅 ($88)
煎餅薄身,已經切開一件件,旁邊有醬油點
因為係泡菜,所以帶少少辣🌶️唔食辣都接受到
口感香脆,感覺唔會好粉好漿
不過就偏油,一塊起兩塊止,一大班人叫黎share就差唔多
泡菜煎餅

食物有質素👍🏻我哋全部叫蛋包飯 (總共叫咗六個),個個切開都做到同一個效果,證明有水準
食物賣相擺盤講究

環境舒服,舖頭空曠,啱晒一大班人嚟聚餐,仲要一邊播住K-Pop歌,令個人好想跟住郁🎶

星期六晚嚟到full house,去到差唔多收舖都仲有人walk-in,我哋經OpenRice訂座所以無需等位
服務唔錯,啲侍應好有禮貌,感覺好chill,本身想自己切開個蛋包飯,但係佢話唔可以俾刀我哋因為太危險🙈
性價比起韓國菜嚟講算高,平均$150一個人食到飽🤰🏻欣賞佢牛肉份量足用料靚
絕對推介大家試吓佢嘅蛋包飯!
烤牛肉蛋包飯
2023-06-10 181 瀏覽
很久沒有去過屯門居然在屯門市廣場找到這間韓國餐廳先上前菜醃蘿蔔蜜糖炸雞無骨半份$108韓式炸雞賣相非常吸引上層有少許煙煙韌韌的年糕中間的主菜炸雞炸得金黃香脆下層是薯條就算熱氣也無法抗拒另外點了泡菜五花腩蛋包飯$98由店員操刀切開半熟蛋配撘泡菜和豬肉美味得吃個不停五花肉不至於油膩加上泡菜十分開胃餐牌很漂亮很有韓式cafe的風格門口和餐廳內的環境每個位置也佈置得美美的而且座位很闊落空間感十足可以悠閒地享受一個下午
很久沒有去過屯門

每個位置也佈置得美美的
而且座位很闊落空間感十足
可以悠閒地享受一個下午
2023-05-29 186 瀏覽
銅鑼灣時代廣場嘅人氣餐廳第一次食但絕對係可以二訪😍一份雙拼炸雞($228)今次嗌左初雪芝士炸雞同蜜糖炸雞整體雞皮脆卜卜 咬落去juicy到不得了 蜜糖同芝士粉都毫不吝嗇 簡直令人一啖接一啖停唔到但最驚艷到肥妹仔係配角嘅年糕 超級煙韌!!配埋蜜糖同啲芝士粉出奇地夾😍好食指數: 10/10😚烤牛肉蛋包飯($118)蛋夠嫩同滑 牛肉非常足料肥妹仔食哂啲飯都重有好多牛肉伴碟重有小沙律 厄自己咁講 都叫均衡飲食啊🤣整體係好食 但驚艷又真係未到啦好食指數: 7/10整體質素係唔錯 炸雞相對地比較出色 蛋包飯就正正常常 但係就好足料 午餐去食都唔算多人有興趣嘅朋友 炸雞絕對值得一試唯一唔好就係人手唔係好夠 想嗌人落order同埋單都嗌咗好耐先有人理🥲味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 🤑🤑🤑🤑推介: 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼效律: ⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️5分滿分반찬앤쿡 Banchan and Cook (時代廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖
銅鑼灣時代廣場嘅人氣餐廳
第一次食
但絕對係可以二訪

😍一份雙拼炸雞($228)
今次嗌左初雪芝士炸雞同蜜糖炸雞
整體雞皮脆卜卜 咬落去juicy到不得了
蜜糖同芝士粉都毫不吝嗇 簡直令人一啖接一啖停唔到
但最驚艷到肥妹仔係配角嘅年糕 超級煙韌!!
配埋蜜糖同啲芝士粉出奇地夾😍
好食指數: 10/10

😚烤牛肉蛋包飯($118)
蛋夠嫩同滑 牛肉非常足料

5分滿分

銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖

• 蜜糖炸雞
2023-05-23 125 瀏覽
装修风格我还挺喜欢的,韩式小清新的感觉。食物特别好吃,而且份量很足,下次来香港还要再来试试别的菜!这次点了一个牛仔骨蛋包饭,蛋做得超级好,牛肉也煮得很烂。还有他们的酱油炸鸡,在别的地方都吃不到,大家可以尝试。服务员态度也很好。
装修风格我还挺喜欢的,韩式小清新的感觉。
服务员态度也很好。
靚靚打卡韓國菜 😍好耐冇食過韓國嘢,今日去開太古城,見到呢間,裝修好靚,連枱都入邊都有花🌷🌸🌻🌸🌷,影相一流外賣。烤牛肉蛋包飯($98)烤牛肉醬汁惹味,一切開隻蛋入面滑do do 😚,拌飯最正韓式辣炒年糕($89)比較辣,但好惹味,年糕夠煙靭,一路飲住梳打一路食🤩一舊接一舊停唔到韓式炸雞🍗蜜糖味($108)唔止炸雞🍗脆卜卜雞肉又唔乾,薯條都脆卜卜,係對炸物既肯定👍🏻南瓜🎃 Tiramisu($52)蛋糕🍰鬆軟,有淡淡南瓜味青檸梳打vs無花果梳打($42/杯)青靈梳打會比較酸但開胃,無花果梳打好特別,比較上會甜啲,大家可以揀自己啱嘅口味😋推薦度(10👍🏻滿):8👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):8⭐️環境(10⭐️滿):8⭐️賣相(10⭐️滿):8⭐️味道(10⭐️滿):8⭐️價錢(10⭐️滿):8⭐️服務(10⭐️滿):8⭐️地點(10⭐️滿):8.5⭐📍太古太古城道18號太古城中心2樓222A號舖#晚餐#晚市 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #堂食 #食好西 #吃貨 #香港必食 #假日好去處 #相機食先 #美食推薦 #食評分享 #美食博客#美食分享 #美食しい #食左先講 #8
靚靚打卡韓國菜 😍

烤牛肉蛋包飯($98)
烤牛肉醬汁惹味,一切開隻蛋入面滑do do 😚,拌飯最正

韓式辣炒年糕($89)

韓式炸雞🍗蜜糖味($108)

南瓜🎃 Tiramisu($52)
蛋糕🍰鬆軟,有淡淡南瓜味

青檸梳打vs無花果梳打($42/杯)

推薦度(10👍🏻滿):8👍🏻
味道(10⭐️滿):8⭐️
價錢(10⭐️滿):8⭐️
服務(10⭐️滿):8⭐️
地點(10⭐️滿):8.5⭐

[반찬앤쿡 Banchan and Cook (太古城中心) (太古)]
📍太古太古城道18號太古城中心2樓222A號舖

#晚餐#晚市 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #堂食 #食好西 #吃貨 #香港必食 #假日好去處 #相機食先 #美食推薦 #食評分享 #美食博客#美食分享 #美食しい #食左先講 #852ig #hkiger #hkkol #抵食 #winsomelai