2023-10-10 253 瀏覽
Amelia係來自西班牙嘅米芝蓮星級餐廳☺️主打意大利風情歐陸料理,位於海港城最近天星碼頭的餐廳,可以一路食嘢一路欣賞維港美景🌟環境絕對係一流!!! 佢哋而家晚上仲有Live band 表演,可以放鬆心情!除咗有海景美食,而家仲有埋音樂😌全方位享受!牛骨髓蕃茜薄碎 配香脆多士 $208第一次食牛骨髓,原來入面充面牛脂帶濃濃牛香,多士烘得脆脆,牛骨髓加上了香料帶咸香,味道油美帶香,食嘅時候果種咸香味好正🤩一人食少少夠2-3個人share~炭烤三文魚扒 $268三文魚大件夠厚身,食嘅時候仲聞到有少少炭香味,證明真係炭火烤,皮有少少焦脆,整體都唔錯。西班牙橡果黑毛豬$268豬扒超厚超厚,食落嫩口唔鞋,同平時食開嘅豬扒有啲唔同,感覺佢地嘅豬扒脂肪比例比較高,所以咬落去比較鬆化,容易咬。佢哋嘅伴碟好得意有成個蒜頭,估唔到又幾好食喎。📍 Amelia Hong Kong (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG63號舖#livebandhk #米芝蓮餐廳 #海景餐廳 #尖沙咀美食 #ameliahk #香港美食

牛骨髓蕃茜薄碎 配香脆多士 $208
牛骨髓蕃茜薄碎 配香脆多士

炭烤三文魚扒 $268

西班牙橡果黑毛豬$268

📍 Amelia Hong Kong (尖沙咀)

牛骨髓蕃茜薄碎 配香脆多士
2023-09-25 337 瀏覽
食物沒有異常驚豔,4道菜我只想推薦「牛骨髓配香脆多士」,其他味道不過不失。🌌😝就是食海景食環境嘅,可以來一下。🎂我們是幫朋友慶生吃晚飯加拍照。🐂「牛骨髓配香脆多士」因為非常好奇,所以叫了這道菜,第一次吃,挺特別、有驚喜的,口感滑嫩好新奇,落了很多香草,所以很濃(咸),但是配上多士適中還好,雖然唔係極品佳餚但是是會回味的一道,太特別了想再食😂其他幾道菜,連名字我都不記得了,大概是黑松露意大利飯(黑松露只有上面幾塊,飯沒什麼味道就純忌廉)、牛肉類意粉、大概是牛扒記憶中是蠻好吃的。🏠室內裝修環境絕了,但是陪朋友想看海景和拍照,所以選了外面。裏面可以有氛圍的吃一餐;外面則是能拍到美照,因為餐廳是海景餐廳的最出位置,其實我們後面就是風機,大煞風景🤣😂☺️但是拍照可以避開。
🌌😝就是食海景食環境嘅,可以來一下。
🎂我們是幫朋友慶生吃晚飯加拍照。

🐂「牛骨髓配香脆多士」
牛骨髓配香脆多士

2022-11-12
生日
牛骨髓配香脆多士
  • Bone  marrow
2023-09-16 312 瀏覽
🐂美國碳烤36小時慢煮無骨生小排 $298呢個越級好食😋開始上枱既時候覺得無咩特別,但一切既時候嘩嘩嘩,好軟身,啲肉淋到痴線,我同朋友都話好好食。🍝特級藍青口意大利面 $248開始既時候會覺得有小小辣,但食到落底既汁完美到啊,藍青口都大大粒肉,格外鮮味。+30 試埋自家制意式雪糕 士多啤梨雪糕🍦好好味唔會好甜。甜品🍮🍄甘粟香蕉森林🍄必點打卡甜品,靚到爆炸,黎呢到一定系叫呢個影相打卡😍雖然嗰日落雨但坐係餐廳入面享受都好正
🐂美國碳烤36小時慢煮無骨生小排 $298

🍝特級藍青口意大利面 $248

+30 試埋自家制意式雪糕
士多啤梨雪糕🍦好好味唔會好甜。

甜品🍮

🍄甘粟香蕉森林🍄
必點打卡甜品,靚到爆炸,黎呢到一定系叫呢個影相打卡😍

雖然嗰日落雨但坐係餐廳入面享受都好正
  • 美國頂級黑安格斯紐約牛扒
🌟Amelia Hong Kong🌟喺正海運大廈嘅入口,外望⛴️尖沙咀碼頭同埋🌃維港景色,係一家新派嘅🇮🇹歐陸料理餐廳!🍹Hakuna Matata $98甜美怡人嘅mocktail,超好飲!🥗經典凱撒沙律 $138全部蔬菜🥬🧅都係切幼絲兼索滿醬汁,風格偏近醃漬蔬菜!🍔自家和牛漢堡 $208鬆軟香口嘅🍔麵包,加埋爆汁香濃💦嘅和牛漢堡扒,水準之作!🍝燉牛尾肉醬特式意大利麵 $168牛尾粒係🎲骰仔size,鹹香出眾,特式嘅扭紋意粉爽彈有口感!🍄甘粟香蕉森林 $108菇菌造型🍄嘅甜品,係香蕉🍌同埋甘粟🌰嘅口味!

🍹Hakuna Matata $98

甜美怡人嘅mocktail,超好飲!

🥗經典凱撒沙律 $138

全部蔬菜🥬🧅都係切幼絲兼索滿醬汁,風格偏近醃漬蔬菜!

🍔自家和牛漢堡 $208

鬆軟香口嘅🍔麵包,加埋爆汁香濃💦嘅和牛漢堡扒,水準之作!

🍝燉牛尾肉醬特式意大利麵 $168

🍄甘粟香蕉森林 $108

菇菌造型🍄嘅甜品,係香蕉🍌同埋甘粟🌰嘅口味!
2023-09-14 169 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯今次到訪位於尖沙咀海港城嘅新派西餐《Amelia by Paulo Airaudo》,大廚Paulo Airaudo有任職於多間米芝蓮餐廳嘅經驗,所以每一道菜都融入左大廚係歐洲各地嘅烹調手法,務求令到適合有耳目一新嘅感覺。一入到餐廳門口就比維港夜景所吸引,即刻叫幾隻生蠔試下先。Oyster $298蠔身飽滿又大隻,放少少檸檬同埋Cocktail sauce,味道比較清爽,又有少少甜味。自家製麵包配牛骨髓原條牛骨髓香烤,面頭有啖啖牛脂滲入嚟。食嘅時候用湯匙拎少少牛骨髓放入自家製麵包上面,牛骨髓幼滑又帶少少咸香,餸麵包真係一流呀。燉牛尾肉醬特色意大利麵牛尾肉燉到軟腍又入味,自家製意大利麵彈牙又掛汁,面頭再灑上芝士碎,好邪惡呀。 chestnut banana forest 紅色蘑菇形狀嘅甜品,入面用咗香蕉、甘粟和朱古力製成,旁邊仲要配搭雲呢拿雪糕,味道香甜又唔會膩。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Amelia Hong Kong (尖
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

一入到餐廳門口就比維港夜景所吸引,即刻叫幾隻生蠔試下先。
Oyster $298

自家製麵包配牛骨髓

燉牛尾肉醬特色意大利麵

chestnut banana forest

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Amelia Hong Kong (尖沙咀)

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
尖沙咀海港城米芝蓮意大利餐廳My family and I went to a restaurant called "Amelia" located in Shop OTG63, G/F, Ocean Terminal, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG63號舖Amelia is an 1 star Michelin restaurant 米芝蓮一星殊榮There is an al fresco area for customers to sit outside and indoor area,Both areas can see the impressive Victoria harbour seaview!"Grilled Salmon Steak"碳烤三文魚扒HKD$288.the salmon steak is very thick cut.the salmon is very moist, flaky with incredibly crispy nicely seared
尖沙咀海港城米芝蓮意大利餐廳

米芝蓮一星殊榮

"Grilled Salmon Steak"
碳烤三文魚扒
HKD$288
the salmon is very moist, flaky with incredibly crispy nicely seared skin
Super tasty.highly recommended

"Grilled Sea Bass"
碳烤海鱸魚
HKD$178
seasoned with a very rich with a tantalizing kick sauce
the sea bass is moist and juicy

"Baked Oyster"
焗蠔
HKD$20/ per pic 每隻
with deep fried shredded onion on top addes nice caramelized flavour to the oysters!
the oysters are fresh,sweet with nice salty umami flavour!
Side dishes

Grilled Multi Colored Cauliflower
烤彩色花椰菜
+HKD$68
with delish cheesy cream sauce with crab roes in the sauce addes some crispness and crunchiness to the dish

Roasted Potatoes
香烤馬鈴薯
+HKD$58

Basque Burnt Cheesecake
巴斯克焦香芝士蛋糕
rich,creamy
velvety smooth

• "GrilledSalmonSteak" 碳烤三文魚扒
同朋友gathering黎左尖沙咀海港城一間海景西餐廳, 一知道係呢間係米芝蓮餐廳既時候, 未食已經好興奮餐廳環境好正呀, 室內室外都望住海景, 好有情調又好chill而且地方仲好大, 好多座位, 多人gathering或開party都冇問題~~餐牌有多款菜式選擇, 有單點亦有套餐~~香脆薯條 $68薯條即叫即炸, 上枱時熱辣辣~~薯條外層金黃酥脆, 內裡軟綿綿烤蔬菜 (粟米, 翠玉瓜, 紅椒, 娃娃菜, 大蔥) $68烤蔬菜原汁原味, 健康又滋味粟米鮮甜彈牙~ 翠玉瓜脆滑清甜~紅椒微微焦糊, 清香又爽脆~ 而娃娃菜則夠清脆!!美國碳烤36小時慢煮無骨牛小排 $308呢個牛小排真係冇得頂, 超級好味, 要俾分既話一定係滿分!!! 係我食過最好食既牛小排牛小排碳烤味道濃郁, 帶有獨特嘅碳燒香氣肉質細緻軟腍, 而且鮮嫩多汁, 入口即溶 甘香既油脂係口裡面緩緩散開, 超正呀!!!必食之選燉牛尾肉醬特式意大利麵 $168牛尾燉到入晒味, 肉質鬆軟可口~~ 意大利麵軟硬度剛好, 每條都掛滿濃濃既醬汁甘栗香蕉森林 (甘栗, 香蕉, 朱古力金寶, 自家製雲呢嗱雪糕) $108呢個甜品好靚呀!!! 視

餐牌有多款菜式選擇, 有單點亦有套餐~~

香脆薯條 $68
薯條即叫即炸, 上枱時熱辣辣~~
薯條外層金黃酥脆, 內裡軟綿綿

烤蔬菜原汁原味, 健康又滋味

粟米鮮甜彈牙~ 翠玉瓜脆滑清甜~
紅椒微微焦糊, 清香又爽脆~ 而娃娃菜則夠清脆!!

美國碳烤36小時慢煮無骨牛小排 $308

牛小排碳烤味道濃郁, 帶有獨特嘅碳燒香氣

肉質細緻軟腍, 而且鮮嫩多汁, 入口即溶
 甘香既油脂係口裡面緩緩散開, 超正呀!!!
必食之選

燉牛尾肉醬特式意大利麵 $168
牛尾燉到入晒味, 肉質鬆軟可口~~
意大利麵軟硬度剛好, 每條都掛滿濃濃既醬汁

呢個甜品好靚呀!!! 視覺味覺上都好夢幻

紅白色既蘑菇原來係雪糕黎, 係甘栗味同有香蕉蓉添~
自家製嘅雲呢嗱雪糕好滑順, 非常清涼~~

仲有朱古力金寶, 朱古力豆同熱情果醬, 每一啖既層次感都非常豐富!!!
整個甜品每一種味道都交織一齊, 令人感受到甜、香、脆、滑嘅完美組合

• 甘栗香蕉森林
  • 燉牛尾肉醬特式意大利麵
  • 美國碳烤36小時慢煮無骨牛小排
🌟餐廳:Amelia Hong Kong📍地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG63號舖💰價位:$201-400📱電話:37051983來自聖塞巴斯提安之著名米芝蓮星級食府Amelia,登陸尖沙咀海港城🎉主打富意大利風情之新派歐陸料理,環境寬敞舒適,裝潢別緻,仲可以望住景色怡人既海景享受美食,浪漫又享受💖Weekday Lunch Menu價錢合理又多選擇,有齊沙律、意大利麵、Sea Bass、漢堡包、意大利飯、牛扒等等,仲可以優惠價加配飲品/甜品/紅白酒🍷🥂———————————————————🔹 Lunch Set有是日沙律+是日餐湯+主菜,沙律菜新鮮爽脆,淋上酸甜醬汁,係好開胃既前菜~餐湯係蘑菇湯,配鬆軟餐包,絕佳組合。———————————————————🔹 碳烤三文魚扒三文魚扒鮮甜肥美,含豐富蛋白質,經碳烤後外皮金黃香脆,魚肉細膩充滿魚油香,入口飽滿~伴碟仲有清甜蕃茄仔、蒜等。———————————————————🔹 肉醬特式意大利麵肉醬牛味濃郁又夠嫩滑,味道酸酸甜甜好開胃,面頭加入大量芝士碎,增添口感更濃香。———————————————————🔹 香脆薯條薯
🌟餐廳:Amelia Hong Kong
💰價位:$201-400
📱電話:37051983

———————————————————
🔹 Lunch Set有是日沙律+是日餐湯+主菜,
🔹 碳烤三文魚扒
🔹 肉醬特式意大利麵

🔹 香脆薯條
薯條炸至金黃酥脆,外脆內軟滿滿薯仔香,即叫即炸熱辣辣,夠哂酥脆可口。
🔹 烤蔬菜
有齊幾款蔬菜,推介清甜多汁既粟米同軟腍香甜既翠玉瓜~
———————————————————
🔹 Latte、Cappuccino
咖啡濃香醇厚,口感順滑,滿滿豐盈綿密泡沫同時保留咖啡香。
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-09-06
2023-09-04 263 瀏覽
Amelia, a celebrated Michelin-starred restaurant by San Sebastián, has opened its doors in Harbour City since covid , presenting Hong Kong’s gourmands with a monthly-evolving menu of modern European cuisine imbued with Italian finesse. Weekday Tasting menu$800/1 (including add ons and dessert )-HOMEMADE BREAD 自家製麵包Focaccia: loaded with olive oil and other herbs, it’s rustic yet complex -Vichyssoise Soup with OysterComprised of cooked and puréed leeks, potatoes, onions and creamA perfect harmony

Weekday Tasting menu

-HOMEMADE BREAD 自家製麵包

-Vichyssoise Soup with Oyster
A perfect harmony with the umami bomb- sea oyster

-Grilled Fresh Scallop
The fresh jumbo size scallop from Hokkaido has a firm and chewy texture
Minimal seasoning to display its original flavour

-Seafood Risotto
How to distinguish an authentic risotto from the many? See if it has a deep orange or red tint! Because tomatoes are one of the most authentic ingredients. This seafood risotto in Amelia of course featured loads of tomatoes, it’s also topped with red prawn, mussels and salmon fillets.

-bergamot gelato

-Flat white

來自聖塞巴斯提安 Amelia 讓你盡情欣賞維港迷人景色,而呢度精緻美食亦非常聞名 開胃菜 - Burrata Salad 🥗呢度Salad以新鮮的意大利Burrata乳酪為主角,搭配新鮮小蕃茄同埋香濃特製醬汁,Burrata超creamy 鮮味口感豐富多層次,好開胃。另外想推介兩個菜式,我覺得係必試的😋碳烤八爪魚 - 配上泡菜醬汁 🐙呢道菜以新鮮的八爪魚經過碳烤而成,保持了其鮮嫩的口感,搭配著微辣的泡菜醬汁什菜,帶來一種獨特的風味體驗,讓你回味無窮。Amelia 招牌菜之一 - 西班牙乳豬 🐖乳豬皮脆卜卜,肉質鮮嫩多汁,入口即化。乳豬肉質滑順,入口帶著濃郁嘅味道。搭配著 Amelia 嘅秘製醬汁,令整道菜更加美味。Amelia 結合了美食&美景,為你的味蕾和心靈帶來一場奇妙嘅盛宴。Amelia Hong Kong尖沙咀海港城 海運大廈地下 OTG63號舖#Michelin #米芝蓮 #維港景色 #尖沙咀餐廳 #海港城餐廳 #harbourcity

開胃菜 - Burrata Salad 🥗

另外想推介兩個菜式,我覺得係必試的😋

碳烤八爪魚 - 配上泡菜醬汁 🐙

Amelia 招牌菜之一 - 西班牙乳豬 🐖

Amelia Hong Kong
尖沙咀海港城 海運大廈地下 OTG63號舖

2023-09-02 209 瀏覽
Amelia位於尖沙咀海港城,餐廳裝修好浪漫同有格調,而且佢仲係一間米芝蓮星級食店,一邊享受美食,一邊欣賞維港景色,真係一大享受!🔸Classic Garlic Toast 蒜香多士加入芝士去烤焗,口感香脆鬆軟🔸Roasted Potato香烤馬鈴薯輕輕灑上鹽作調味已經好好味🔸Braised Oxtail Ragu Pasta燉牛尾整得好入味,肉醬味道香濃,面頭灑上芝士碎,意大利麵形狀長長哋,口感煙韌,好掛汁🔸Iberico Pork Loin西班牙橡果黑毛豬,賣相精緻坑紋好靚,口感肉質細緻,豬肉帶有橡果香,軟嫩多汁,非常美味。伴碟有蒜香味十足嘅烤蒜頭同車厘茄🔸Chestnut Banana Forest賣相非常精緻,好似一件藝術品咁,色彩繽紛,由甘栗、香蕉、朱古力金寶製成,仲有一球雲呢拿雪糕!紅色蘑菇食落好似雪糕咁,咬開入面有香蕉,好特別嘅甜品!

🔸Classic Garlic Toast
蒜香多士加入芝士去烤焗,口感香脆鬆軟

🔸Roasted Potato
香烤馬鈴薯輕輕灑上鹽作調味已經好好味

🔸Braised Oxtail Ragu Pasta

🔸Iberico Pork Loin

🔸Chestnut Banana Forest
2023-09-02 186 瀏覽
❤️品嚐米芝蓮一星名廚Airaudo「Amelia Hong Kong 」的優質下午茶🥂環境靚·食物正、地方大、座位舒適,有室內室外,對著景色怡人的景色吃著星級食府的食物更是浪漫💕———————下午茶套餐:創意甜點🍨🍧🍦🍮🌹下午茶升級玫瑰氣泡酒🥂:吃甜品的一個好選擇🍸—————————🦪精選生蠔優惠價20元一隻👍:生蠔的新鮮👍.生蠔的鮮甜🦪😋⋯⋯作為餐前小吃的一個享受😎————————🥭🍮鮮芒果布丁:鮮甜美味😚1⃣️🍓新鮮生果撻:咬落外脆➕內裏的鮮果配搭2⃣️🧀️ 🍰香濃芝士蛋糕:軟滑綿綿3⃣️🍫 🍓 70 %黑朱古力士多啤梨:迷人的甜點🥰4⃣️🍪香脆朱古力曲奇:脆卜卜的口感🥳5⃣️🥞提子鬆餅配法式酸奶油及自家製士多啤你梨𨫥:兩款味道的選擇,各有各的特色味道—————————精美鹹點:🦀️ 🍔 🫔1⃣️🦀️ 🍣松𦳑蟹三文魚子撻:一口的味道,令人更加想再吃😝2⃣️🍔迷你和牛芝士漢堡:經典、時尚、潮流,永遠都吃不厭的漢堡包🍔3⃣️🫔焗酥皮肉批:外面鬆脆內有肉的口味配合的相當滋味😇4⃣️🧆🍣黑魚子煙三文魚酸忌亷撻:精緻又經貴的食物😍5⃣️🥓迷你炭燒雞肉串:小吃多滋味😋🥰濃郁的咖啡☕️⋯⋯完美的一個下午茶—————————-隨心隨意的享受人生
❤️品嚐米芝蓮一星名廚Airaudo

迷人的甜點🥰
4⃣️🍪香脆朱古力曲奇:
脆卜卜的口感🥳
5⃣️🥞提子鬆餅配法式酸奶油及自家製士多啤你梨𨫥:
兩款味道的選擇,各有各的特色味道

—————————
精美鹹點:🦀️ 🍔 🫔
1⃣️🦀️ 🍣松𦳑蟹三文魚子撻:
一口的味道,令人更加想再吃😝
2⃣️🍔迷你和牛芝士漢堡:
經典、時尚、潮流,永遠都吃不厭的漢堡包🍔
3⃣️🫔焗酥皮肉批:

食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
———————-
2023-09-01 121 瀏覽
早兩天與朋友前往海港城品嚐了西班牙米芝蓮餐廳Amelia,去西班牙餐廳吃飯當然不少得細嚐有名的西班牙香烤乳豬,讓我的味蕾心滿意足。Amelia不單是主菜好吃,從餐前麵包到每一道菜式,每項都十分精彩,而且品質相當地到位,令愛吃美食的西餐控,可以感受到滿滿的誠意呈現。喜愛海鮮的朋友記得要點碳烤原隻北海道野生帆立貝,Amelia精挑細選過的每一顆帆立貝都是特大飽滿,將原隻北海道野生帆立貝碳烤至微微的焦香,咬下去會噴汁。碳烤原隻北海道野生帆立貝又大又肥滿,鮮甜海味加上鮮嫩彈牙的口感,真是令人滿足。本日的重頭戲特色西班牙香烤乳豬登場,皮脆肉嫩的特色西班牙香烤乳豬果然好吃,烤透的豬皮超級棒,口感香酥但不會油膩,豬肉也是軟嫩可口不乾柴,肉味濃重,咬起來帶有鮮美的肉汁,特色西班牙香烤乳豬教人愛不釋口。厚實的碳烤三文魚扒一上桌香氣撩人鼻息,搭配檸檬、烤蒜頭、蕃茄莎莎等配菜,令碳烤三文魚扒秀色可餐。碳烤三文魚扒魚肉緊緻嫩滑,且富有獨特彈勁的肉質,另外魚皮下軟糯黏嘴的膠質,滋味相當地鮮香迷人。

2023-08-30 147 瀏覽
Amelia Hong Kong位於尖沙咀海港城,係一間來自西班牙聖塞巴斯提安的著名米芝蓮星級食府🤩主力打造多款饒富意大利風情之新派歐陸料理,同時有醉人維港美景,好好享受晚餐🤓香滑忌廉馬鈴薯湯配有自家製香草包🌿,忌廉馬鈴薯🥔入口香滑👍🏻歐式新派法國聖馬田鮮蠔非常喜歡的生蠔🦪,有我最愛既礦物質味道😎西班牙橡果黑毛豬呢個有驚喜,看似平平無奇,點知….黑毛豬多食橡果關係,令豬肉帶獨特榛果香,脂肪滲透肉內,肉質風味特別、口感細膩、香氣亦非常濃郁。自家和牛漢堡漢堡細細,和牛Juice肉汁多,入面仲有好開胃既香菇醬,讚❣️

香滑忌廉馬鈴薯湯
配有自家製香草包🌿,忌廉馬鈴薯🥔入口香滑👍🏻

歐式新派法國聖馬田鮮蠔
非常喜歡的生蠔🦪,有我最愛既礦物質味道😎

西班牙橡果黑毛豬
呢個有驚喜,看似平平無奇,點知….

自家和牛漢堡
2023-08-29 160 瀏覽
每次經過海港城都見到呢間意大利餐廳🌟,今日終於同妹妹食lunch。🍴餐廳環境優雅,坐窗邊望到海景都幾寫意。❤️我地係Weekday lunch set選了2個餐share:每個set有 沙律+餐湯+麵包🍞🥖🐟Sea Bass$178鱸魚有驚喜非常嫩滑👍🥘Seafood Risotto $328海鮮意大利飯有三文魚柳, 青口及蝦,意大利飯軟硬適中😍Side Dishes:Mix Greens $58烤蔬菜有粟米,翠玉瓜及紅椒等,烤得香脆。🥂Wine $48.0 跟餐白酒幾抵飲,配海鮮好夾👍🍨Gelato 跟餐$30.0手工自家製意大利雪糕有兩款口味選擇,佛手柑同咖啡味。咖啡味超香濃,喜歡💗😍

餐廳環境優雅,坐窗邊望到海景都幾寫意。❤️

每個set有 沙律+餐湯+麵包🍞🥖

🐟Sea Bass$178

鱸魚有驚喜非常嫩滑👍

🥘Seafood Risotto $328

海鮮意大利飯有三文魚柳, 青口及蝦,意大利飯軟硬適中😍

Side Dishes:Mix Greens $58

烤蔬菜有粟米,翠玉瓜及紅椒等,烤得香脆。

🥂Wine $48.0

跟餐白酒幾抵飲,配海鮮好夾👍

🍨Gelato 跟餐$30.0

2023-08-29