2023-01-10 131 瀏覽
呢度有個幾抵食嘅二人餐,雜菜沙律,兩款主食,一個 pizza,連飲品同甜品都係二百蚊,細食嘅話其實三個人都夠食,難怪枱枱都叫。由於之後要行上大棠睇紅葉,唔想食得太飽,所以主菜叫咗兩個意粉。焗肉醬意粉面頭嘅芝士同肉醬都多,不過味道唔算濃,撈埋意粉食,剛剛好。蒜香海鮮雜錦意粉一上枱就知唔夠味,食一啖,果然淡出個鳥來😂,除咗冇咩蒜香味,連鹹味都欠奉,呢個真係要改善。另外揀咗芝士三重奏啡菇 pizza,呢個真心要讚:餅底香脆之餘,上面嘅芝士又多又濃,好食👍。甜品係 cheese cake,雖然係現成貨,但係比想像中大件,味道亦正常。

2022-11-07 165 瀏覽
元朗呢間和洋小店💛主打蛋包飯、pizza同漢堡價錢貼地親民,超抵食呢❣️星期一至五午餐外賣最平$40就有交易🍱仲送薯條同可樂🍟🥤而堂食二人餐人均$100可揀兩款主食同一款pizza仲包有沙律、甜品同飲品🥗🍰🥤認真超豐富🤩相信3個小鳥胃嘅女生都夠食呀!Tt我果日唔太肚餓所以選擇咗單點價錢都好抵呀!-🥚AMEKAJI豬扒蛋包飯($58)雞蛋口感嫩滑,富蛋香仲食到有小小蛋汁添喔❤️加埋日式咖哩汁撈飯食非常完美呀💯白飯大約有一碗滿,份量都多🍚豬扒炸得香脆唔油膩整體都幾有水準👍🏻以呢個價錢嚟講,認真高CP值呀!🍕千島海鮮Pizza($60)批邊口感薄脆咬落好似食緊薯片😋面頭鋪滿芝士、青口、魷魚餡料分佈平均加埋千島海鮮醬,非常滋味喔👍🏻🍗蜜糖芥末辣雞粒(套餐價$38)咬落雞粒香脆外層炸粉好薄💯面頭加咗蜜糖芥末辣醬一啖一粒超惹味上癮呀🤤🥔炸薯格(套餐價$22)薯格酥脆大塊內裏軟綿份量都唔少💕🧋榛子奶茶(套餐特飲+$3)榛子香味濃郁突出唔會太甜👍🏻味道較似榛子奶茶味比較淡喔!🍹芒果台式紅茶(套餐特飲+$3)果香味自然酸甜開胃之選😉
元朗呢間和洋小店💛
主打蛋包飯、pizza同漢堡
價錢貼地親民,超抵食呢❣️
星期一至五午餐外賣最平$40就有交易🍱
仲送薯條同可樂🍟🥤
而堂食二人餐人均$100
可揀兩款主食同一款pizza
仲包有沙律、甜品同飲品🥗🍰🥤
認真超豐富🤩
相信3個小鳥胃嘅女生都夠食呀!
Tt我果日唔太肚餓
所以選擇咗單點
價錢都好抵呀!

🥚AMEKAJI豬扒蛋包飯($58)
雞蛋口感嫩滑,富蛋香
仲食到有小小蛋汁添喔❤️
加埋日式咖哩汁撈飯食
非常完美呀💯
白飯大約有一碗滿,份量都多🍚
豬扒炸得香脆唔油膩
整體都幾有水準👍🏻
以呢個價錢嚟講,認真高CP值呀!
🍕千島海鮮Pizza($60)
批邊口感薄脆
咬落好似食緊薯片😋
面頭鋪滿芝士、青口、魷魚
餡料分佈平均
加埋千島海鮮醬,非常滋味喔👍🏻

🍗蜜糖芥末辣雞粒(套餐價$38)
咬落雞粒香脆
外層炸粉好薄💯
面頭加咗蜜糖芥末辣醬
一啖一粒
超惹味上癮呀🤤
🥔炸薯格(套餐價$22)
薯格酥脆大塊
內裏軟綿
份量都唔少💕

🧋榛子奶茶(套餐特飲+$3)
榛子香味濃郁突出
唔會太甜👍🏻
味道較似榛子奶
茶味比較淡喔!

🍹芒果台式紅茶(套餐特飲+$3)
果香味自然
酸甜開胃之選😉
2022-11-04 102 瀏覽
🍳元朗隱世旋風蛋包飯🥚-🐥Amekaji 雞扒蛋包飯 ($58) 配燒汁蛋包飯醬汁可以自己揀😋 雞扒配燒汁幾惹味👍🏻🌊旋風蛋嫩滑🥚-🐠Amekaji 魚柳蛋包飯 ($58) 配白汁🥛Creamy 之選🍼感覺似日式家庭料理味道🇯🇵-📍Amekaji (元朗)元朗教育路81號元達樓地下6號舖-#hkfoodie #hkfoodblogger #元朗美食 #蛋包飯 #widefacefoodie_food

🍳元朗隱世旋風蛋包飯🥚
🐥Amekaji 雞扒蛋包飯 ($58) 配燒汁
蛋包飯醬汁可以自己揀😋 雞扒配燒汁幾惹味👍🏻
🌊旋風蛋嫩滑🥚
🐠Amekaji 魚柳蛋包飯 ($58) 配白汁
🥛Creamy 之選🍼感覺似日式家庭料理味道🇯🇵
📍Amekaji (元朗)
元朗教育路81號元達樓地下6號舖
2022-10-25 107 瀏覽
元朗親民動漫風西餐小店 呢間招牌係蛋包飯 環境店面細細 座位唔多 每個角落都有動漫人物嘅元素 例如壁畫 餐牌等等 而且價錢都相當親民 最平下午茶外賣大概$40左右 簡單記錄一下.今次試試佢地全日二人餐$200可以選擇兩款主食 一個pizza 跟沙律 飲品 甜品主食可以選擇幾款意粉 焗意粉/焗飯 蛋包飯當然要試試招牌⭐️日式白汁雞扒蛋包飯👍🏻旋風蛋包飯賣相吸引 蛋汁滑溜👍🏻偏甜嘅白汁 伴住蛋汁同飯粒 簡單美味👌🏻雞扒切件 半煎炸 雞皮香口(佢哋仲可以選擇咖喱汁/燒汁).⭐️焗肉醬意粉 ⭐️芝士肉醬pizza😍2樣 表面都鋪滿一大層芝士同肉醬👍🏻輕易做到芝士拉絲 打卡一流👍🏻Pizza係用咗口感比較脆嘅薄脆餅底.飲品選擇左水蜜桃多多$3/荔枝多多$3.整體成個餐都好足料 抵食 而且飽肚最後仲有甜品芝士蛋糕 雖然唔算大件但因為已經好飽 所以份量啱啱好除此之外佢哋仲有⭐️墨汁海鮮蛋包燴飯🥰勁吸引下次再去試試.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_元朗#hkfunfoodrecord黃店.#Amekaji (元朗) @amekajifoodhk 地址:元朗教育路81號
今次試試佢地全日二人餐$200
可以選擇兩款主食 一個pizza 跟沙律 飲品 甜品
主食可以選擇幾款意粉 焗意粉/焗飯 蛋包飯
當然要試試招牌⭐️日式白汁雞扒蛋包飯
👍🏻旋風蛋包飯賣相吸引 蛋汁滑溜
👍🏻偏甜嘅白汁 伴住蛋汁同飯粒 簡單美味
👌🏻雞扒切件 半煎炸 雞皮香口
(佢哋仲可以選擇咖喱汁/燒汁)
⭐️焗肉醬意粉 ⭐️芝士肉醬pizza
味道:4/5
環境:4/5 環境大量動漫 感覺親民舒服 最重要有亞古獸
服務:3.5/5 店面細細 店員比較忙
抵食:4.5/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #元朗美食 #意粉 #西餐 #小店 #蛋包飯 #一日一黃店
元朗出名多好野食,前排就同朋友黎元朗食一間主打蛋包飯、漢堡包🍔同薄餅🍕既小店,裝修平實地方唔算好大,不過價錢都係$50-60街坊價,CP值好高😌餐廳仲有推出全新午市特價外賣,$40起有主食🍛有薯條🍟有可樂🥤各位街坊/係元朗番工既朋友仔快啲試下😋記住係星期一至五午市先有優惠‼️_🍽二人套餐 $200▪️前菜: 雜菜沙律🥗兩客沙律菜都好新鮮,清新開胃▫️主食可以揀蛋包飯🍛/焗飯/意粉🍝🍳日式蛋包飯咖哩汁 (漢堡扒+$12)蛋包飯仲可以揀豬扒、雞扒、或者魚柳🐟醬汁可以揀白汁/燒汁/咖喱汁,私心推介咖喱汁配蛋包飯,入面仲有啲蘿蔔同薯仔粒🥔好夾! 蛋包飯係曾經好紅既旋風蛋,蛋汁比例剛剛好,自家製漢堡扒好厚身,半煎炸好香口,外層有微微焦香🐷肉質帶粒粒口感🤤飯有大概一碗飯量,份量好充足🍚🍝蒜香海鮮雜錦意粉上枱既時候熱辣辣,配料有青口同蜆肉,最欣賞既係面頭加左啲蒜粒香口惹味▪️薄餅Pizza有六款選擇🍕有興趣仲可以加+$10變雙拼/加底😏🍝 千島夏威夷薄餅薄餅係薄脆餅底 ,食既時候好似食緊薯片咁脆卜卜,口感唔錯🤭滿滿千島醬汁配上芝士及火腿,2個人share剛剛好跟餐仲有甜品同自選餐飲兩杯🍹🍰芝士蛋糕細細件唔會

_
🍽二人套餐 $200

▪️前菜: 雜菜沙律🥗兩客
沙律菜都好新鮮,清新開胃

▫️主食可以揀蛋包飯🍛/焗飯/意粉🍝

🍳日式蛋包飯咖哩汁 (漢堡扒+$12)

🍝蒜香海鮮雜錦意粉

▪️薄餅
Pizza有六款選擇🍕有興趣仲可以加+$10變雙拼/加底😏

🍝 千島夏威夷薄餅

跟餐仲有甜品同自選餐飲兩杯🍹
🍰芝士蛋糕
細細件唔會太膩,芝士味都算濃郁

🍆 燒汁焗茄子 (單價:$45 套餐$38)
另外小編仲散叫左個小食,茄子份量都好多,最鐘意個醬汁香口惹味😝

AMEKAJ🇯🇵🇯🇵日式藝術風小店CP值很高的日式小餐店,店內設有不少手繪牆壁畫作,餐廳位置不大,但店內有不同影相位置🧡食物質素亦不俗。二人套餐千島海鮮PIZZA🍕🍕Pizza嘅份量不大,但由於係二人套餐關係,呢個份量係啱啱好👍🏻 Pizza係屬於薄底,而佢嘅感覺似係薯片嘅厚度,第一次食咁薄嘅Pizza,但又幾唔錯😋芝士味都足夠,帶着少少海鮮材料。AMEKAJI雞扒蛋包飯🐣🍳蛋包飯可以選擇自己喜愛的,包括豬扒雞扒或者魚柳。仲有唔同嘅醬汁配搭,包括白汁咖喱汁燒汁。今次我地叫咖喱汁,佢係屬於日式嘅甜甜地既咖喱汁,旋轉雞包飯整得好好睇,好吸引,惟雞扒肉質有少少乾身。白汁香脆魚柳焗意粉🍝喜歡呢個小小的份量,意粉嘅軟度適中,白汁入邊配埋芝士,幾香😋魚柳都夠香脆。芝士蛋糕🍰二人套餐送的芝士蛋糕,蛋糕偏甜甜的,帶陣陣芝士味道。
AMEKAJ🇯🇵🇯🇵日式藝術風小店

二人套餐

千島海鮮PIZZA🍕🍕

AMEKAJI雞扒蛋包飯🐣🍳

白汁香脆魚柳焗意粉🍝

芝士蛋糕🍰
二人套餐送的芝士蛋糕,蛋糕偏甜甜的,帶陣陣芝士味道。
2022-10-08 74 瀏覽
🎀 Set Menu for 2(沙律*2,主食:蛋包飯/意粉/焗飯*2,Pizza*1,飲品*2,Cheesecake*2)($200)✨ 沙律生菜、青瓜同蕃茄配上芝麻醬。✨ 主食 — 漢堡扒蛋包飯(Supplement +$12)漢堡扒係輕煎,幾結實嘅一塊,旋風蛋整得唔錯,如果飯底炒過就更好 😝,配料薯仔粒同紅蘿蔔粒都幾多。✨ 主食 — 拿玻里意粉醬汁唔錯,配料有火腿、洋蔥同青椒,比較簡單嘅一道料理。✨Pizza — 黑松露啡菇 + 千島夏威夷(鴛鴦口味 +$10)(加底 +$10)二人餐有三個Main真係好勁量 😂,睇完Menu決定要叫二人餐都預咗勁飽行出餐廳 🤪。因為比較鍾意食厚批加咗底,不過批底都係偏薄,但焗到脆脆哋都唔錯。兩款口味中比較鍾意千島夏威夷,醬酸酸甜甜幾開胃。✨ Cheesecake食完三個Main真係好飽 😂,仲有甜品 🫣,正正常常。✨ 飲品 — 柚子檸檬梳打(特飲 +$3)✨ 飲品 — 榛子奶茶(特飲 +$3)

✨ 沙律
生菜、青瓜同蕃茄配上芝麻醬。

漢堡扒蛋包飯

✨ 主食 — 拿玻里意粉
醬汁唔錯,配料有火腿、洋蔥同青椒,比較簡單嘅一道料理。
拿玻里意粉

黑松露啡菇 + 千島夏威夷 Pizza

✨ Cheesecake
食完三個Main真係好飽 😂,仲有甜品 🫣,正正常常。
Cheesecake

✨ 飲品 — 柚子檸檬梳打(特飲 +$3)

✨ 飲品 — 榛子奶茶(特飲 +$3)

漢堡扒蛋包飯
拿玻里意粉
黑松露啡菇 + 千島夏威夷 Pizza
Cheesecake
2022-10-03 64 瀏覽
見到Amekaji嘅咖喱好吸引,所以就決定去呢間食晚餐! Amekaji 二人套餐好豐富,$200唔洗加一!Set menu for 2 Amekaji 雜菜沙律兩客沙律有蕃茄,青瓜同雜菜,配麻醬好夾🥗 自選以下兩款主食 AMEKAJI雞扒蛋包飯   配咖哩汁咖哩汁係日式嘅所以唔辣! 雞扒蛋已切件好方便食! 旋風蛋好香滑,配飯一流!🥰 香脆魚柳意粉配自家秘製白汁意粉白汁好creamy, 意粉唔會淋晒,甜甜哋唔會膩! 魚柳啖啖肉,外皮夠脆口👍🏻🤩 自選一款薄餅千島海鮮pizza有魷魚同蝦比一般嘅pizza再薄啲,好脆卜卜,較輕盈,所以都食得哂pizza,意粉同飯!😋 包飲品 凍檸檬水及凍檸檬茶 ,少甜少冰 芝士蛋糕兩客芝士蛋糕雪得夠凍! 芝士味好香濃, 性價比高! 🥰
見到Amekaji嘅咖喱好吸引,所以就決定去呢間食晚餐!
Amekaji 二人套餐好豐富,$200唔洗加一!
Set menu for 2

Amekaji 雜菜沙律兩客
沙律有蕃茄,青瓜同雜菜,配麻醬好夾🥗

自選以下兩款主食

AMEKAJI雞扒蛋包飯   配咖哩汁

香脆魚柳意粉配自家秘製白汁

自選一款薄餅
千島海鮮pizza

包飲品
凍檸檬水及凍檸檬茶 ,少甜少冰

芝士蛋糕兩客
芝士蛋糕雪得夠凍! 芝士味好香濃, 性價比高! 🥰

2022-09-28 52 瀏覽
元朗開咗間黃店,見到有個2人餐好抵,$200 包沙律x2, 主食x2, pizza x2, 蛋糕x2,太豐富我哋應該食唔晒,所以散嗌算~小食嗌咗個炸雞粒,個醬好好食,我嗌咗個香蒜海鮮意粉,蒜味超香!意粉係炒得好乾爽嗰隻,大愛🧡 朋友嗌咗個咖喱雞扒蛋包飯,佢話啲蛋好滑,咖喱好食。用小食套餐價送埋嘢飲,特飲都有好多選擇,揀咗杯芒果多多,十分解渴👍🏼因為室內位滿咗,我哋坐咗喺室外,秋天有啲風都幾有風味,最後人均大概$8x,好抵!

2022-09-27
2022-09-09 89 瀏覽
第一次幫襯,揀咗二人餐,超抵食,仲要免加一:沙律 ×2主菜 ×2 (有蛋包飯 同 意粉)pizza ×1飲品 ×2 (特飲加 $3)芝士蛋糕 ×2前菜沙律好新鮮,配超多胡麻醬,有青瓜 蕃茄 沙律菜,好 fresh,如果醬汁少啲會清新啲。另外單點咗一份薯格($28),薯格熱辣辣超級香脆!每塊都大大格,脆口厚身,可以食到中間嘅薯蓉~千島夏威夷,無菠蘿,係粟米 芝士 火腿 煙肉做餡料,芝士好厚,薄餅餅底超薄底,係食薯片嘅超薄脆嘅口感,唔似餅乾咁乾身同硬。 蒜香海鮮意粉,有炸蒜 新鮮蒜頭 鋪面,有炸蒜,提升惹味程度,材料有青口 蝦 魷魚 蝦,份量多,但比較細粒同碎身啲。意粉爽口,唔油膩。加咗$3,轉做特飲:水蜜桃紅茶同百香果紅茶,味道比較淡,紅茶味唔夠,普普通通。由於已經太飽,店員比咗盒仔我地,將芝士蛋糕帶走,蛋糕份量細細份,適合淺嚐。$200,免加一,有咁多野食,真心抵!而且份量正常,質素都唔差,性價比高,係值得多多支持嘅良心小店~店舖得4張枱,唔太大,星期五夜晚都唔多人,晚飯時間唔需要等位。店員好好禮貌,鋪頭雖然細,但坐得舒服,店入面有好多特色畫,好特別。
第一次幫襯,揀咗二人餐,超抵食,仲要免加一:
沙律 ×2
主菜 ×2 (有蛋包飯 同 意粉)
pizza ×1
飲品 ×2 (特飲加 $3)
芝士蛋糕 ×2

千島夏威夷薄餅

蒜香海鮮意粉

2022-09-09
千島夏威夷薄餅
蒜香海鮮意粉
2022-09-02 52 瀏覽
Amekaji📍元朗教育路81號元達樓地下6號舖=====================元朗教育路好多小店,今次試下呢間餐廳「Amekaji」店名好特別,上網查下咩意思,原來アメカジ(amekaji)是アメリカ カジュアル的縮寫 意思是美式休閒。就是american casual wear的意思,ameikaji是日本人的說法,直譯過來就是阿美咔嘰🤣🤣🤣「千島海鮮PIZZA🍕」Pizza可以選擇鴛鴦款+$10,亦都可以加底+10今次沒有選擇加底,Pizza皮脆,而且芝士🧀很多可以拉絲,下次想試下其他芝士pizza😋「AMEKAJI魚柳包🍔」加有芥末汁,魚柳外脆內軟,好味「蒜香牛油雞翼」「特飲芒果多多🥭」叫咗一款小食,即叫即炸,再加一杯特飲,夏日之中透心涼😌😌😌
Amekaji
📍元朗教育路81號元達樓地下6號舖
=====================

「千島海鮮PIZZA🍕」
Pizza可以選擇鴛鴦款+$10,亦都可以加底+10

「AMEKAJI魚柳包🍔」
加有芥末汁,魚柳外脆內軟,好味

「蒜香牛油雞翼」「特飲芒果多多🥭」
叫咗一款小食,即叫即炸,再加一杯特飲,夏日之中透心涼😌😌😌
🍝元朗隱世溫馨小店 超抵食和洋風料理 人均$100嘆旋風蛋包飯 意粉 薄餅二人餐🍝成個元朗國都好似一個美食天堂,如果要每日食一間店唔重覆,我估都有可能要食足幾個月都食唔曬,今日試吓一間幾得意的小店,開始以為食意粉pizza 係西餐,原來仲有係而家好hit 的旋風蛋包飯,感覺比較似日式和洋風料理多啲🍝門口個店名感覺似人手繪畫出來,幾有藝術Feel 「Amekaji 」即係日文 アメカジ 即係一種美式日本文化及態度,店內有不少手繪畫作幾得意,隔板上仲有手畫安妮亞想食蛋包飯超可愛,店舖都幾有唔同風味的藝術feel 🍝小店位置不多大約十個座位左右,門口有個大窗口採光好好,屋內燈光氛圍感舒適,看看店員在牆上作畫的感覺很寫意,今日3:00 來到咁啱只有我哋一檯,不過過一陣又好多人好快坐滿,可能因為呢到非常抵食,見到Menu 最平蛋包飯都只係 $58 ,仲有好多唔同Pizza同埋意粉類,好似樣樣都好想食🍝 AMEKAJI SET MENU for 2 $200🍝拿玻里意粉主食可以隨意咁揀兩款,有焗飯蛋包飯或者意粉,今次就揀咗日式嘅拿玻里意粉, 要將意粉與火腿、洋蔥、青椒等食材以番茄醬意粉,番茄醬的

🍝 AMEKAJI SET MENU for 2 $200

🍝拿玻里意粉
主食可以隨意咁揀兩款,有焗飯蛋包飯或者意粉,今次就揀咗日式嘅拿玻里意粉, 要將意粉與火腿、洋蔥、青椒等食材以番茄醬意粉,番茄醬的酸甜口味而且鐘意炒得好乾爽
拿破里意粉

🍝日式蛋包飯咖哩汁 (漢堡扒+$12)
蛋包飯仲可以揀豬扒、雞扒、或者魚柳 ,仲可以揀唔同嘅汁,白汁、燒汁、咖喱汁,今次就叫咗咖哩汁漢堡扒,旋轉蛋包飯的煮得好軟滑,蛋汁比例剛剛好,漢堡扒一睇就知係店舖自家製作的,鐘意肉質粒粒口感帶肉香,而且好有肉味,加上日式咖哩的同蘿蔔的味道,感覺似足日本家庭料理理店咁
旋風蛋漢堡扒飯-咖哩汁

🍝 千島夏威夷PIZZA
薄脆餅底的千島Pizza ,滿滿的千島醬汁,外層圈超級脆口,入面有唔少芝士及火腿,鐘意食薄脆的pizza 味道口感都唔錯
千島夏威夷pizza

🍝芝士蛋糕 2 客
食完蛋包飯同意粉Pizza 已經好飽,原來仲有兩件芝士蛋糕,今日提供藍莓及原味,芝士蛋糕口感實淨 , 個人幾鐘意食呢種芝士蛋糕嘅口感
藍莓芝士蛋糕,原味芝士蛋糕

🍝飲品2 杯 - 凍檸茶

🍝 鍾意小店的感覺好有溫馨感,店員原來都好利害識得畫畫,店家有唔少手繪畫作,而食物方面好有日式家庭風,味道唔係驚為天人嗰種,正正就係平實家庭風的味道,好想令人好想食完會想再去的感覺,另外就係價錢真心抵食 , 今次食二人餐真係飽住走,係非常親民的街坊價,下次去元朗國又有多一種選擇

📍 Amekaji (元朗)
元朗教育路81號元達樓地下6號舖

• 拿玻里意粉
  • 漢堡扒旋風蛋包飯
  • 芝士蛋糕
2022-08-30 56 瀏覽
🍕三重芝士香菇pizza : 餡料有刺激既黑椒味,芝士唔多,所以菇味同黑椒味道好出,幾特別👍🏻!🍕千島醬海鮮pizza:千島醬同芝士係朋友,反而呢款芝士多到拉絲。餅底用左墨西哥薄餅,幾香脆!🍳雞扒蛋包飯配燒汁:蛋炒得幾滑,仲有牛油🧈香味。雞扒正常發揮,但suggest大家可以試其他汁。味道 : 🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

味道 : 🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2022-08-23 56 瀏覽
今日喺元朗教育路經過見到一間餐廳,地方雖然唔大,但係好多人幫襯,門口餐牌見到有意粉,pizza,同漢堡包,見有少少肚餓於是入去試下。Amekaji 意粉有好多款,卡邦尼意粉 62元,拿玻里意粉 62元,蒜香什粉意粉 62元性價比非常高蒜香海鮮什錦意粉 68元,另外套餐優惠加15蚊可以選擇一款小食同飲品一杯,小食有薯條,薯餅,春卷,薯格沙律,咖哩角,牛油粟米。今次我就選擇咗食all day breakfast,98元分量好多,材料好豐富,有牛角包,薯餅,炒蛋,茄汁豆,粟米,煙肉,香腸,雜菌。牛角包熱辣辣啱啱焗起,味道好香,仲要係好鬆軟,另外炒蛋火候控制得啱啱好,入口味道香滑。豬扒蛋包飯 58元,蛋包飯賣相十分之好,蛋漿非常幼滑,加上香草調味,蛋味香濃,入口味道層次豐富,口感冇得頂。另外豬扒肉質嫩滑,仲係好juicy多汁。蒜香雞翼 38元,雞翼煎到啱啱好,雞皮煎到金黃色入口香脆惹味,雞肉肉質嫩滑,加上蒜香味道特別香口惹味,剛剛炸起熱辣辣榛子奶茶,奶茶口感香滑,多咗份榛子味道,入口特別香甜,第一次飲咁好味嘅奶茶,真係好正,同平時飲嘅好唔同
性價比非常高
今次我就選擇咗食all day breakfast,98元

✨ 首先揀咗人氣蛋包飯 旋風式嘅炒蛋好吸睛😍食落好滑溜 配埋日式咖喱汁撈飯食一流🙆🏻‍♀️除咗咖喱汁仲可以轉簡燒汁或者白汁添~雞扒炸得啱啱好 肉質嫩滑 份量亦都好夠🤤✨ 另外叫咗個手打漢堡包🍔嚟到比我想中大個😆夾住蕃茄 生菜 芝士 醬料同厚厚嘅漢堡 好juicy好惹味😻唔錯♡♡✨ 因為嗌咗主食所以可以用套餐價加配小食 仲會免費送多杯嘢飲🤭炸薯條新鮮熱辣炸起出嚟 夠晒香脆🥳✨ 呢間小店位置唔算好顯眼 座位亦都唔算多 但勝在價錢夠親民🥹食物質素亦都唔錯😋性價比高👍🏻🍴𝙰𝙼𝙴𝙺𝙰𝙹𝙸雞扒蛋包飯 $𝟻𝟾🍴手打漢堡包 $𝟻𝟾🍴炸薯條 +$𝟷𝟻🍴凍檸茶 +$𝟶📍 Amekaji🔍 元朗教育路81號元達樓地下6號舖

🍴𝙰𝙼𝙴𝙺𝙰𝙹𝙸雞扒蛋包飯 $𝟻𝟾
🍴手打漢堡包 $𝟻𝟾