8度餐廳

Café 8 Degrees
餐廳: 8度餐廳
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-06-06 788 瀏覽
服務:安排座位的員工態度不友善,安排了中間走廊枱, 想說轉枱但已被留枱為由拒絕, 後來食到最後枱子還是沒人坐的環境:不衛生, 周圍有蚊子飛來飛去,其中有一隻飛到食物裡,以下有相為証。另外,枱與枱之間好窄,正常身形都要擦到別人的椅子,收碟員工更加要求客人(我)坐入d以方便她收碟(?)為何知道空間不足還要安排客人坐得如此密集?食物:凍盤食物,普通質素,長腳蟹沒蟹味只有咸字,凍蝦不新鮮,其他海鮮不用說了。熱食有蒸魚,另有一個有專人即場燒的鮑魚還可以,拿了好幾轉。甜品方面只有芒拿破崙好吃 其它都是一般。總括而言要500元一位cp值太低了(網上預付好像是更便宜一點,我是用openrice訂座也有折)

熱食有蒸魚,另有一個有專人即場燒的鮑魚還可以,拿了好幾轉。

甜品方面只有芒拿破崙好吃 其它都是一般。

2023-04-19
2023-05-18 882 瀏覽
食過幾次,本身個主菜已經唔好食,諗住食佢哋個芒果拿破菕,好彩去到個reception 冇人,走去睇甜品發覺無芒果拿破菕,問職員話今日冇,跟手問我使唔使cancel booking, 既然職員咁講,咁唯有走,下次去都要問清楚
2023-05-04 858 瀏覽
芒果下午茶各款鹹甜點都有水準,好食!甜點全部都用上呂宋芒果,非常香甜👍 尤其喜歡以下幾款食品:甜點:芒果奶凍 - 好creamy而且甜度適中,配上大大粒芒果肉真係超正拿破崙餅 - 酥脆香甜,算係名不虛傳芒果糯米糍 - 外皮軟糯,夾住有點份量嘅芒果肉鹹點:炸雞配芒果沙沙醬 - 雞肉嫩滑而宜外皮香脆黑松露焗芝士忌廉薯蓉 - 熱辣辣,芝士鹹香薯蓉creamy另外,咖啡,茶,檸檬汁係任添飲只係酒店地點略為不便,及窗外無景觀,但以佰幾蚊一位嘅價錢實在物超所值!
芒果下午茶
芒果下午茶各款鹹甜點都有水準,好食!
甜點全部都用上呂宋芒果,非常香甜👍
尤其喜歡以下幾款食品:
甜點:
拿破崙餅 - 酥脆香甜,算係名不虛傳
芒果糯米糍 - 外皮軟糯,夾住有點份量嘅芒果肉
鹹點:
炸雞配芒果沙沙醬 - 雞肉嫩滑而宜外皮香脆
黑松露焗芝士忌廉薯蓉 - 熱辣辣,芝士鹹香薯蓉creamy
另外,咖啡,茶,檸檬汁係任添飲
芒果下午茶
2023-04-12 903 瀏覽
之前偶爾發現了8度餐廳有下午茶的優惠,而且當時是芒果主題的下午茶。我看到後立即把網址轉發給朋友,相約一起來個港女下午茶。這個下午茶味道10分不錯,本來以為下午茶只是好看,但不好吃,但這次的經驗完全打破了我的固有印象。
2023-04-11 5464 瀏覽
大約半個月前,有朋友建議去這間位於土瓜灣8度海逸酒店地下的餐廳食自助餐,正好讓已有好一段日子沒去這餐廳吃自助餐的我可以和朋友一起去開懷大嚼一番。餐廳今次的自助晚餐主題是「尋味海鮮之旅」,顧名思義,就是以各款海鮮作為主打,成人價星期一至四 $598,星期五、六、日及公眾假期 $698,小童價星期一至四 $438,星期五、六、日及公眾假期則是 $498。不過凡在酒店eshop頂訂星期一至四自助晚餐,每位成人可有 8折,同行一位小童更可享有半價優惠。如果預訂星期五至日、公眾假期及前夕就可有 85折。用餐時間由下午 6時至9時,足有三個小時讓客人慢慢享用自助餐中的豐富食物。如果在星期一至五首100名預訂的客人更可獲額外 9折優惠。先說海鮮,這自助餐有來自法國或美國的「即開新鮮生蠔」可供客人無限量取用。新鮮大隻的即開生蠔,絕對是回本必吃的海鮮。凍海鮮方面,最吸引的要算刺身級的紅蝦,它如鱈場蟹腳、海螺、青口、翡翠螺、海蝦等,都十分新鮮。至於熱盤的海鮮,最吸引的則首推連殼慢燒的「醬燒鮑魚」新鮮鮑魚肉彈力十足,以秘製醬汁調味過後,更是美味。「凍龍蝦」以泰式香草調味,也肉質爽甜。此外、還有「辣酒煮花螺」
凍海鮮方面,最吸引的要算刺身級的紅蝦,它如鱈場蟹腳海螺青口翡翠螺海蝦等,都十分新鮮。
至於熱盤的海鮮,最吸引的則首推連殼慢燒的「醬燒鮑魚」新鮮鮑魚肉彈力十足,以秘製醬汁調味過後,更是美味。「凍龍蝦」以泰式香草調味,也肉質爽甜。此外、還有「辣酒煮花螺」、「椒鹽荷蘭比目魚」、「泰式大頭蝦咖喱」、「白汁煮藍青口」、「XO醬西蘭花炒蝦仁」、「清蒸海斑」等,眾味紛陳,也值得一試。
海鮮菜式以外,這裡的熱盤也有不少選擇,好像「香草白汁燴雞」、「焗燒排骨」、「香草烤羊扒」和「燒牛肉」等,都是食肉獸必吃的吧!
這晚的燉湯是「花膠螺頭燉雞」,滋補的燉湯,湯味醇濃,對非常喜歡喝燉湯的我來說,一盅當然不夠,這晚我前後喝了兩盅,要不是要多留點位置吃其他東西,我一定會再喝第三盅。
甜品一向是這餐廳自助餐的強項,招牌「芒果拿破侖」水準依然,我當然沒有錯過,其他的蛋糕西餅我也吃了不少,當中的「綠茶朱古力心太軟」我也甚為喜歡。這裡的雪糕是名牌 Movenpick的出品,瑞士朱古力楓糖合桃特濃咖啡口味都是我的心水之選,當中的「特濃咖啡雪糕」更是 100%的 Espresso味道,誠意推薦。
至於飲品,無限添飲的橙汁和蘋果汁就是最後的咖啡與菜以外我的選擇。
今次的海鮮主題自助餐會供應至 5月31號,要是你想大快朵頤一番的話,還有一個多月可以預訂享用呢!
  • 醬燒鮑魚
  • 生蠔
  • 刺身
  • 甜品
2023-04-10 832 瀏覽
今日帶朋友去食lunch,冇乜好食~啲生蠔麻麻地!小朋友更加冇野啱食!呢個價錢,其實好多選擇!冇下次!刺身得三文魚,其他幾樣都麻麻!蛋糕可以推薦!熟食太少…小朋友只係食炒飯
刺身得三文魚,其他幾樣都麻麻!
蛋糕可以推薦!
熟食太少…小朋友只係食炒飯
2023-04-10 740 瀏覽
 以前朋友約去8度海逸食自助餐,我有可能會推,畢竟地點太吊腳,收工來到,大概只剩下甜品可以選擇。無可否認,有左港鐵站後,呢度係方便左好多。宋皇臺站走過來,只是數分鐘。今期做緊海鮮主題,懶到出汁既我,其他就唔多講,主力睇下呢度既海鮮了吧!香港人食自助餐,第一件事總會問有無生蠔供應。我可以答你,呢度有!兩款生蠔有港人至愛既法國代表,同時亦有口感較Creamy既美國蠔,大家悉隨尊便。當然,除了生蠔,還有一系列的凍海鮮,如青口、海蝦、海螺,與及肉厚味鮮的長腳蟹。刺身壽司呢啲基本嘢肯定有,甜蝦亦比坊間一般的自助餐出品優勝,可多吃兩隻。冷盤都幾吸引,一般煙三文魚及各式Cold Cut之餘,海鮮沙律亦佔上幾盤,仲有我大愛既泰式鳳爪,有理無理吮兩隻再講。燉湯係呢度既強項,是晚的為花膠螺頭燉雞,用料毫不欺場,喝起來清潤可口,不過我要留肚,一盅同朋友兩份就剛好。飲緊個湯,店員奉來每人半隻的泰式龍蝦。大概是顧及了大眾的口味,辣度並唔會強得令人噴火,反而是酸酸甜甜幾醒胃,結合肉嫩又爽彈的口感,在自助餐桌上嚐到這水準,已收貨有餘。燉湯之外,是夜的另一焦點,要數到醬燒飽魚。生猛既鮑魚放在燒爐上,加上醬汁慢慢燒,肉

燉湯之外,是夜的另一焦點,要數到醬燒飽魚。生猛既鮑魚放在燒爐上,加上醬汁慢慢燒,肉質保持鮮嫩不韌,醬汁亦將鮑魚的美味度大幅提升。
熱葷亦出現了唔少海鮮之蹤影,譬如話開煎三文魚配香檳汁、白酒煮青口等,不過愛香口嘢既我,惹味既咖喱蝦才是重點,如果可以整碗白飯來送就無得彈。
隨手夾兩件燒味,再來些蒸魚,可以跳到甜品環節。
各式蛋糕一向是這兒的賣點之一,雖然今次找不到香蕉朱古力蛋糕既蹤影,不過仍有唔少其他款式,水果啫喱蛋糕影相打卡岩晒,Oreo芝士蛋糕為重口味朋友而設,經典款式要數到芒果拿破崙。各位榴槤迷要留意喇,呢度真係有榴槤慕絲蛋糕的!
整多隻葡撻,以及抹茶朱古力心太軟,滿足而歸。
朋友仲大讚呢度既窩夫,不過我實在無能為力了~

上酒店Eshop訂枱有著數。
2023-04-10 741 瀏覽
復活節見8度酒店自助餐價錢唔貴,book左一家大小去食lunch buffet。而且時間由12點食到2點半可以慢慢坐。去到全場爆滿,食物不過不失,都多熟食,有刺身同生蠔但生蠔家人食話無乜味。食物都算多選擇,refill食物都算快。食左半個鍾已經見好多人攞甜品,咁又攞黎試下啦,個芒果拿破崙又真係幾好食喎,雪糕仲有movenpick添。酒店仲安排左復活節活動比小朋友玩,有得畫面,畫復活蛋餅乾,同扭波波🤭

2023-04-09
2023-04-05 673 瀏覽
早前友人問及那裏有好吃的芒果拿破崙,不期然便想起這裹,原來距上次到訪已有大半年了,那就不用多想、行動為上。餐廳現正推出「尋味海鮮之旅自助晚餐」,推廣期由即日至5月31日止。晩餐供應時間,由每日18:00 至21:00;價錢:星期一至四,每位成人HK$598/長者 HK$508/小童HK$438;星期五、六、日、公眾假期及前夕,每位成人 HK$638/長者 HK$568/小童 HK$498。凡於酒店 eshop 預訂星期一至四自助晚餐,每位成人或長者可享 8折優惠,同行一位小童可享半價優惠;而預訂星期五至日、公眾假期及前夕則可享 85 折優惠;另外,於星期一至五首 100 名預訂,更可享額外9折優惠;凡每4 位成人或長者惠顧自助晚餐,可享「皇牌香芒の戀下午茶」買一送一優惠券乙張!喜吃生蠔的,這裏每日有其中兩款(由法國、美國或愛爾蘭)空運到港的即開生蠔;鮮甜爽脆,而且可盡情吃過飽;凍海鮮則有鮮甜juicy的俄羅斯雪花蟹腳、嫩滑細緻的龍蝦鉗、更有鮮爽的海螺,還有…..還有,加拿大皇后蟹腳、大蜆、青口及海蝦等,食材源源推出,無限任食!只怕你的胃裝不下!一向喜歡燉湯,這款滋潤清甜的「花膠螺頭燉雞

晩餐供應時間,由每日18:00 至21:00;
一向喜歡燉湯,這款滋潤清甜的「花膠螺頭燉雞湯」應該無人不喜吧,雖然知道會漲肚,但也忍不住連喝了兩大碗,超級滿足!
鮮鮑魚被置於鐵架上慢燒,塗上秘製醬汁,加添惹味,必吃美食之一。
軟殼蟹天婦羅、燒特級牛肉及燒羊髀咁吸引,當然亦是焦點之一。
這裏的刺身壽司有玉子、蟹柳、鯛魚、三文魚、吞拿魚、鯖魚、甜蝦等,每樣取一兩件,也屬正常吧。
吃熱葷前可先吃冷盤或沙律,當中有鮮果碟、煙鯖魚柳、煙三文魚、韓式芝麻涼拌菠菜沙律、涼拌燻蹄、泰式鳳爪、和風秀珍菇沙律、意大利扒菜伴水牛芝士、特色醉雞翼、蒜香鴨腎、意式雜椒沙律、雜錦凍肉盤、芝士碟、菜絲沙律、翡翠苗、蘋果沙律、薯仔沙律、蕃茄沙律、田園雜菜沙律、粟米及羅馬生菜等;我就要了大大碟沙律菜及煙三文魚,加上適量油醋汁,嘅健康又美味;但因腸胃有限,還是快點跳到熱葷上吧。
熱葷屬全場最多選擇的類別,包括:蒸點心、豉汁涼瓜炆鴨、蔥花蟹籽三文魚炒飯、野菌京蔥牛肉、辣酒煮花螺、俄羅斯燴牛肉、香草烤羊扒、香草白汁燴雞、泰式大頭蝦咖喱、焗燒排骨、豬肉炒四季豆、煙肉椰菜、西蘭花炒雜海鮮、古法香橙骨、椒鹽荷蘭比目魚、燒春雞、白酒煮藍青口、香煎煙鴨胸伴砵酒、香煎三文魚配香檳汁、咖喱雞、咖喱雜菜、咖喱牛腩、烤脆薄片、忌廉蘑菇湯、懷舊碗仔翅清蒸石斑、燒鴨、脆皮豬腩;這半隻泰式龍蝦,配上泰式醬汁,口感酸甜、爽口彈牙、也是必食之選;拿了些最想吃的,一輪狂風掃落葉之下已吃至半飽。
食物保持酒店應有的水準,各人喜好不同,各自選擇心頭好便是吃自助餐最大的優點。你又喜歡那些食物呢?
終於到我最愛的環節 - 甜品,今次的選擇包括葡撻、牛奶包、提子包、綠茶朱古力心太軟、豆腐花、蛋白杏仁茶、雪糕配鬆餅、牛油麵包布甸配雲喱嗱汁、香桃撻、奧利奧芝士蛋糕、雲石芝士餅、雜果香檳啫喱、芒果拿破崙、雜錦蛋糕、果汁啫喱、意大利芝士餅、草莓慕絲蛋糕、白朱古力慕絲、法式焦糖燉蛋、榴槤慕絲餅、Movenpick 盒裝雪糕…. 等等。
如果要我選三樣最好味的甜品,首選必然是這裏最最出名的芒果拿破崙;香甜酥脆且帶新鮮芒果肉,美味感100分;其次便是綠茶朱古力心太軟,外層鬆化,切開時仍保持流心狀態;綠茶味道超級濃郁,好吃!其三是雪糕配鬆餅,採用Movenpick雪糕,水準自然要看高一線,加埋香脆的鬆餅,更令我忍不住連吃了兩大件,實在太罪惡!
這裏有五款飲品,包括:可樂、蘋果汁、橙汁、紅茶 及 咖啡,飽餐一頓後當然要飲番杯熱辣辣的紅茶以助消膩啦。
8度餐廳
  • 芒果拿破崙
  • 即開生蠔
  • 海鮮冷盤
  • 海鮮
數數手指已經很久沒有到8度海逸酒店吃自助餐了!不知是否戒甜得太久真的很掛念那裡款式眾多又美味的甜品!心動不如行動一於call齊班朋友仔去吃頓勁的慰藉甜胃。這期Café 8 Degrees正推出尋味海鮮之旅自助晚餐,海鮮做主題正合我口味好幸福喔!自助餐包了任飲項目如啡熱茶、可樂、蘋果汁及橙汁均可任飲,另外可以額外加錢升級享用無限任飲的果汁、梳打及紅、白餐酒。來到這兒吃自助餐我第一時間就會走到甜品區,因為那裡的甜品選擇超多而且味道亦很吸引,所以戒甜中的我這夜又失守了!甜品款式眾多等我跟大家介紹吧!第一樣是自助餐經常見到的麵包布甸,接下來還有Oreo芝士蛋糕、香桃撻、雲石芝士餅、草莓慕絲蛋糕、榴槤慕絲餅、法式焦糖燉蛋、白朱古力慕絲、意大利芝士餅、Q彈啫喱糖、雜錦切件蛋糕、白酒水果啫喱、當然還有這兒最經典的招牌芒果拿破崙。另一邊的甜品還有葡撻、四款不同口味Mövenpick雪糕、自家製窩、豆腐花及抹茶心太軟。看過豐富的甜品後走到前菜區,先有我最喜歡吃的新鮮水果見到有菠蘿真的特別開心,然後有和風秀珍菇沙律、泰式鳳爪、涼拌燻蹄、韓式芝麻涼拌菠菜沙律、煙三文魚、意大利扒菜伴水牛芝士、杞子花雕醉雞翼、

看過豐富的甜品後走到前菜區,先有我最喜歡吃的新鮮水果見到有菠蘿真的特別開心,然後有和風秀珍菇沙律、泰式鳳爪、涼拌燻蹄、韓式芝麻涼拌菠菜沙律、煙三文魚、意大利扒菜伴水牛芝士、杞子花雕醉雞翼、蒜香鴨腎、意式雜椒沙律、雜錦凍肉盤及雜錦芝士碟。

來到冰鎮海鮮區這夜有海蝦、大蜆、青口、海螺、俄羅斯雪花蟹腳、龍蝦鉗及加拿大皇后蟹腳等。

然後有我必吃的沙律吧內有多款新鮮沙律菜及各式各樣的配料,還有現成沙律如菜絲沙律、蘋果沙律及薯仔沙律等,隨自己心意混搭喜歡又獨一無二的沙律碟。
來到熱葷美食由燒味及靚魚打頭陣,燒味有脆皮豬腩、脆皮燒鴨及清蒸石斑。

湯品是日備有中、西式可選擇,前者是懷舊碗仔翅而後者則是忌廉蘑菇湯。

緊接著有焗燒排骨、泰式大頭蝦咖喱、香草白汁燴雞、香草烤羊扒、俄羅斯燴牛肉、辣酒煮花螺、野菌京蔥牛肉、蔥花蟹籽三文魚炒飯、豉汁涼瓜炆鴨及熱辣辣的小籠包。

繼續還有香煎三文魚,配香檳汁、香煎鴨胸伴砵酒、白酒煮藍青口、燒春雞、椒鹽荷蘭比目魚、古法香橙骨、XO醬時菜炒蝦球、煙肉炒椰菜、及豉椒牛肉四季豆。

再來是美味香口的咖喱食品,有三款選擇包括是咖喱雜菜、咖喱雞及咖喱牛腩,有了香口咖喱當然少不了伴吃的烤脆薄片吧。

然後走到即煮區擺放了燒牛肉和燒羊髀,喜歡吃牛、羊的食肉獸必定很開心。

隔鄰還有放在大蒸鍋裡熱氣騰騰的花膠螺頭燉雞湯,可以無限量任飲這個滋補雞湯真的非常幸福。

接下來還有師傅即炮製的軟殼蟹天婦羅及醬燒鮑魚,這兩樣也是自助餐的亮點非吃不可啊。

很多朋友也非常關注自助餐有沒有生蠔供應,這兒就有大家喜歡的即開生蠔這天供應有美國及法國生蠔,蠔迷們看見是否歡喜之若狂呢。

最後當然輪到日式刺身區這天有玉子、蟹柳、鯛魚、三文魚、油甘魚、帆立貝、鯖魚及超大隻的甜蝦刺身,另外還有大人小朋友也喜歡吃的壽司

餐廳地方不算十分大!但食物種類真的算非常豐富,大家看看這張照片是否很掛念很久沒見呢哈哈!
一如以往我吃自助餐第一碟必定是沙律菜,新鮮的沙律菜、番茄加上蘋果沙律已經令我非常滿足。
然後到前菜碟在眾多款當中選上這些,最愛的當然是生果中的切件菠蘿,而那醉雞翼和韓式涼拌菠菜也非常美味。

繼續當然要趁新鮮品嚐即開生蠔,這隻美國生蠔非常新鮮叉子一碰到裙邊仍然蠕動,美國蠔吃下口感較為Creamy,如喜歡濃味的我建議大家品嚐法國生蠔。

這隻甜蝦身形巨大吃下口感軟糯味道很鮮甜,愛吃甜蝦的朋友真的要多嚐幾隻啊。

冰鎮海鮮中我最喜歡的是龍蝦鉗和鮮甜的蟹腳,拆殼對我來講絕無難度所以車爸爸最鍾意跟我吃自助餐,因為我可以幫他拆去所有海鮮的殼食得舒適自在。

這盅花膠螺頭燉雞湯用料非常豐足,湯味香濃之餘亦很鮮甜喝罷全新和暖而且滋補非常,如果有位的話真的要多喝一盅。

來到這夜必吃亮點我覺得是這個即燒的醬燒鮑魚,活生生的鮑魚放在燒爐上烹煮熟後塗上特製醬汁即時變得金黃,鮑魚吃下口感軟嫩加上惹美的醬汁很和味。

這個時候侍應送來位上的泰式龍蝦半隻,酸酸甜甜的泰式醬汁配上爽口彈牙又多膏的龍蝦,味道清爽迷人絕對是美味之物。

鹹食最後一碟來個百鳥歸巢中西日泰菜合璧非常豐富!泰式咖喱蝦超級香口很惹味簡直想要碗白飯,辣酒煮花螺浸得夠入味愛吃辣的我歡喜非常,而涼瓜炆燒鴨更是我私心愛吃的小菜無得頂,這碟百鳥歸巢吃得我非常滿足啊!

滿足還滿足總要留位給美味甜品的!大家放心這一碟並不是我個人獨享,而是取回來是跟大家一齊開心Share的,當中最喜歡的是紅豆抹茶卷質感鬆軟味道甘香甜美,另一件我最期待的榴槤芝士蛋糕則帶幽幽榴槤香氣,配上濃郁的芝士味既邪惡又吸引。

這個葡撻我也忍不了口吃了半隻,味道非常甜美愛吃葡撻的朋友要試啊。
最後這兩款甜品又是必吃的項目!首先是即焗的綠茶朱古力心太軟,焗得香脆的綠茶外層包裹著澎湃的抹茶朱古力流心,吃了一角的我感覺真是幸福滿滿耶。

這件窩夫口感非常特別是由甜品師傅特製的窩夫醬炮製而成,口感香脆之餘非常實在很有質感,配上冰凍雪糕一同品嚐真的非常吸引。

最後這一個甜品是令我非常驚艷的豆腐花,這個豆腐花口感滑溜勝雪而且豆香十足,比起坊間很多豆腐花專門店來得更加好味道。

吃飽飽步出酒店門口便見到這個美美的渠蓋裝飾,上面印著極具代表性的飛機即時令我懷念以往的啟德機場。
尋味海鮮之旅自助晚餐收費星期一至四成人$598/位、長者$508/位、小童$438/位,星期五至日及公眾假期收費為$638/位、長者$568/位、小童$498/位,由即日起至5月31日供應。
酒店現推出了不少獨家限定優惠1:預訂星期一至四自助晚餐每位成人或長者可享8折,同行一位小童可享半價優惠。
2:預訂星期五至日及公眾假期及前夕可享85折優惠。
3:於星期一至五首100名預訂可享額外9折優惠。
4:4位成人或長者惠顧自助晚餐,可享皇牌香芒の戀下午茶買一送一優惠券乙張。
5:4位或以上同行惠顧生日之星可享以下其中一項優惠,生日之星半價優惠連免費享紅/白餐酒乙支或免費生日蛋糕1磅連免費享紅/白餐酒乙枝
,大家可到酒店eShop預訂。
2023-03-27
2023-04-02 470 瀏覽
對於觀光客來說交通不是很方便,海種類也是不多,這價位可以選擇離市區近一些的酒店,服務生收盤很快,熟食的種類多,飲料都是包裝飲料,不是現打的,師父夾菜臉都不是很高興,下次應該不會在去了。
2023-04-02
  • 生蠔
8度海逸酒店既芒果甜品一直都好出名,因為屋企人就快生日,所以去酒店睇下有咩蛋糕款。一行入酒店既左邊就有得買蛋糕! 有件裝同原個蛋糕出售。現場有leaflet可睇下有咩蛋糕款式,然後上酒店既官網買。我即場上網訂左個芒果忌廉蛋糕,估唔到上網買有discount, 比原價平左少少🤩。兩日後去返酒店拎蛋糕! 一見到個蛋糕已經好心心眼😍 蛋糕上面係排得好整齊既芒果玫瑰,而蛋糕邊就係以cream整既玫瑰包圍,賣相好吸引🤩食第一啖已經覺得好好味😋 d cream好滑好香,而芒果亦好鮮甜,唔會好酸! 切開個蛋糕見到有一層一層既芒果粒,係一層層好鬆軟既蛋糕入面,好味道! 🤩總括依然,呢個一磅芒果忌廉蛋糕性價比十分高,好食,抵食同高質,好值得試試!

芒果忌廉蛋糕

外賣自取
  • 鮮芒果法國忌廉蛋糕
2023-03-25 570 瀏覽
前排聽朋友講,8 度海逸酒店新出嘅Tea Set好抵,叫豬太郎一定要試下,仲有抹茶同芒果兩款選擇𠻹!淨係睇相都知份量唔少,要嚟食Tea嘅Lunch就唔好食咁飽啦!.即刻睇下「皇牌芒果の戀下午茶」 有啲咩食啦!➜頂層芒果拿破崙
鮮芒果蛋白蛋糕香芒雪梅涼 ➜中層日式水牛芝士芒果沙律牛油鬆餅➜底層意大利風乾火腿伴香草包
火焰芝士三文魚壽司及鰻魚壽司 芒果奶凍
黑松露芝士焗忌廉薯 香炸脆脆雞翼配芒果沙沙 . 原來芒果甜品都可以有咁多變化,由甜到咸點,款式多變之餘,味道都好好呀!咸點亦唔止局限芒果,仲有香口惹味嘅雞翼同黑松露芝士焗忌廉薯,令口感更加豐富。.#msmessypig_food
即刻睇下「皇牌芒果の戀下午茶」 有啲咩食啦!

➜頂層

2023-03-10
下午茶
  • 芒果拿破崙
  • 芒果下午茶
8度餐廳Café 8 Degrees 自助晚餐每次我去食好野嘅時候,都係因為有特別日子啦!今次就係男朋友生日🎂,特登帶佢去buffet!不過,生日2個人慶祝係冇promotion嘅,要4個人先有:壽星可享Buffet半價優惠配免費紅/白餐酒1支,或免費生日蛋糕1磅配紅/白餐酒1支。今次我有提早book,兩個人差唔多$1,000- 都抵嘅,book果陣見餐廳寫有生蠔🦪同埋鵝肝😗,咁就去試下la!可惜嘅係當日轉咗Menu,冇咗鵝肝😔,就應該變咗燒鮑魚,都唔錯ga!生蠔都新鮮,冇腥味,每人食咗成5-6隻。😛出色嘅仲有長腳蟹同埋龍蝦,啖啖肉ga。不過最出色,都係有人搣晒啲肉比我食,好幸福。甜品方面呢,就有🍦movenpick,haagen-daz,仲有Nestle甜筒,有好多唔同口味。而且仲有抹茶心太軟同窩夫,如果叫窩夫呢,仲可以配另一啲雪糕口味架!除咗凍野,我都好中意去飲熱湯,佢嘅燉湯都幾足料,唔中意中式,可以飲西式,蘑菇湯一樣夠濃味,好飲。🫖今次自助餐成個experience都好好啊,仲可以由6pm食到9pm,好滿足咁返屋企。🍽️
8度餐廳Café 8 Degrees 自助晚餐

2023-03-15 4377 瀏覽
有冇覺得復常後食飯好難訂位?最好嘅例子一定係自助餐。好多間自助餐都好快爆滿,要預約都要最少一到兩個星期,而城中無論貴價,中價,平價的自助餐都有好多重新包裝過再出發,之前介紹過嘅六國,勁難訂嘅Regent,仲有成日經過嘅八度。八度好嘅原因係五百幾一位人頭,但要食嘅野都應有盡有,海鮮又係多到數之不盡,熱食凍食都有翻本推薦,冷盤嘅蟹腳,仲有好多人虎視眈眈嘅蠔bar,仲有燒鮑魚,除左冷盤嘅海鮮盤如翡翠螺、蟹腳、蝦、青口等都好多海鮮俾你攞。我自己都幾鍾意嘅係刺身Counter,因為種類多,刺身啲選擇都有啲特別,特別唔可以錯過係超大隻嘅蝦。同有啲前菜如醉雞,煙三文都幾好食,仲有平時係泰國菜食要好貴嘅去骨雞腳。仲有燩湯keep住出,個個都keep住攞。熱食都唔錯,燒牛扒,蒸魚同羊架都係我熱愛的熟食,仲要fill 得好快,中間嘅一張枱真係勁多熟食,數之不盡。甜品都好多,不能錯過的有佢地最出名嘅拿玻崙,加上有雪糕,豆腐花,窩夫幾個好好嘅配搭。雖然佢有茶同咖啡任飲,不過如果你都會飲下酒,我覺得值得飲下紅白酒,兩隻都幾好,唔係d入唔到口嘅酒。
有冇覺得復常後食飯好難訂位?最好嘅例子一定係自助餐

仲有燩湯keep住出,個個都keep住攞。