8度餐廳

Café 8 Degrees
餐廳: 8度餐廳
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-10-21 894 瀏覽
之前曾經試過這間酒店的下午茶套餐好味,尤其芒果拿破崙夠出色真係好好味,見今次自助午餐個價錢又有優惠所以就去咗試喇,計起每一個人價錢是大約$360,先講冷盤嘅生蠔及刺身,全部是配給不能自由的去自己取,先講生蠔味道一般,而刺生又是配給只是得幾款不大吸引,至於熱盤都有好多款式,其中有一個是麻辣蜆煲,但也不是太辣又夠味,燒牛肉等等,而甜品方面,除了有最出名的芒果拿破崙無得頂之外,還有多款不同蛋糕同樣好味,但整個餐廳放置的枱太過密密麻麻,好似飯堂太迫,不太舒服,如果今次要我畀分大約只係得60分,因為環境影響得太多,總體嚟講只係中規中矩,試一次就夠。😅
2023-10-15
2023-09-23 974 瀏覽
芒果三層架下午茶食物質素麻麻地,只有芒果拿破崙比較好,其餘的不值一提!自助飲品區檸檬茶冇檸檬供應,咖啡失色,有啲失望😞!環境是不錯的,但那天是假期很多人很嘈吵!
2023-09-23
🌟餐廳:8度餐廳Café 8 Degrees📍地址:土瓜灣九龍城道199號8度海逸酒店地舖💰價位:$201-400⏰營業時間:星期一至日 07:00 - 22:00📱電話:2126 1960心思思想食自助餐,咁岩好友生日,一於約佢去「8度海逸酒店」齊齊刷返餐先~酒店位於土瓜灣地鐵站附近,地點夠哂方便~餐廳環境寬敞,枱與枱之間有一定距離,加上樓底高,空間感十足。8月至12月推出「海鮮狂歡饗宴自助晚餐」,以日韓海鮮美食為主題,主打即開生蠔、冰鎮海鮮、即點即煮自選海鮮市場、蒜蓉辣椒焗蠔等等,岩哂鍾意食海鮮既我地,即刻介紹下有D咩好野食先~———————————————————🌟自助餐🌟🔹凍海鮮 - 即開美國及法國生蠔、鱈場蟹腳、大蝦、青口、翡翠螺等等🔹燒烤美食 - 芝士焗蠔、蒜蓉辣椒燒蠔、醬燒鮑魚、燒羊架等等🔹日式刺身 - 和牛刺身、吞拿魚、三文魚腩、赤蝦、油甘魚、蟹棒、北寄貝及帶子等等🔹冷盤 - 韓式前菜、雜錦凍肉、雜錦芝士拼盤、特色醉雞翼、水牛芝士鮮茄沙律、泰式魷魚沙律等等🔹熱葷 - 韓式泡菜芝士煮藍青口、燒特級牛肉、脆皮燒腩、泰式咖哩大頭蝦及印度咖哩等等🔹湯類 - 蟲草花螺頭燉雞湯、野
🌟餐廳:8度餐廳Café 8 Degrees
📍地址:土瓜灣九龍城道199號8度海逸酒店地舖
💰價位:$201-400
⏰營業時間:星期一至日 07:00 - 22:00
📱電話:2126 1960

🌟自助餐🌟

🔹湯類 - 蟲草花螺頭燉雞湯、野菌忌廉湯

🔹海鮮市場 - 即煮海鮮

🔹飲品吧 - 果汁、檸茶、奶茶及咖啡等等
🔹時令生果

🔹甜品 - 即制榴槤斑戟、芒果拿破崙、應節特色月餅、法式焦糖燉蛋、麵包布甸、Movenpick 雪糕及各款西式蛋糕等等

🌟精選推介🌟
🔹即開美國及法國生蠔
兩款生蠔新鮮鮮甜,我就最鍾意法國生蠔,海水味濃郁,肉質爽滑清新,鹹甜味道平衡,食落鮮味,餘韻長久~
🔹鱈場蟹腳
必食既凍海鮮!蟹腳夠厚肉,啖啖鮮甜肥美,而且咬落JUICY多汁,高質!

🔹和牛刺身
估唔到連和牛刺身都有得食!和牛肉質細嫩柔軟,入口即化,油香十足,極致鮮美,大推~
🔹脆皮燒腩
廚師即燒即切,燒腩外層卜卜脆,裡層肉貿嫩滑,口感富有層次感,食得好滿足~
🔹蟲草花螺頭燉雞湯
呢款燉湯夠哂足料~以大量蟲草花、螺頭及雞肉熬制,夠哂火喉!金黃色湯頭味道好鮮甜,加入蟲草花增添口感,忍唔住飲左兩大碗,營養豐富又滋補~
🔹即制榴槤斑戟 及 芒果拿破崙
即制榴槤斑戟即叫即做,熱辣辣好出色,內層既榴槤肉真材實料,味道夠濃厚!
芒果拿破崙係餐廳招牌甜品之一,上層既芒果果肉香甜JUICY,果香充沛,拿破崙酥外層香脆鬆化,夾著層層香滑飽滿忌廉,層次感十足,超推介!!

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳定期都會推出唔同既自助餐主題,岩哂鍾意食自助餐既朋友仔~食物方面,性價比一流,除左食物種類夠多元化之外,主打既生蠔、鱈場蟹腳及和牛刺身既有質素而且夠哂新鮮~值得一讚食物refill 速度夠快,食物保持熱辣辣,值得一試~
2023-09-18
身邊有好多朋友都喜歡吃自助餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),每逢家人或朋友生日,都說要吃自助餐慶祝😆!!! 最近我一家人就去土瓜環的 ✨8度海逸酒店 的 8度餐廳吃晚市Buffet🥰,食物質素不錯,食物種類豐富,比想像中更有驚喜,值得推介呀~ 餐廳地方寬敞,環境整潔又坐得舒適。服務員親切有善,不論是Refill,還是收碟都超快🤣,好有效率,值得讚賞呀(≧▽≦)!!! ☆ 海鮮狂歡饗宴自助餐🍽️ 💰星期一至四: 👨🏻👩🏻$598 👦🏻👧🏻$438👨🏻‍🦳👩🏻‍🦳$508 💰星期五至日&公假及前夕: 👨🏻👩🏻$688 👦🏻👧🏻$618👨🏻‍🦳👩🏻‍🦳$548 ☆ 冷盤海鮮 即開生蠔🦪、長腳蟹🦀、大蝦、青口等等,質素不錯。 ☆ 沙律🥗、凍盤❄️及刺身🍣自製沙律、酸辣鳳爪、南瓜🎃、醉雞、豬手、各種火腿、芝士拼盤🧀,而刺身有三文魚、吞拿魚、牡丹蝦、油甘魚、三文魚腩、玉子等等,壽司則有炙燒牛肉、三文魚、蟹籽反卷等等。前菜及頭盤匀不錯,當中酸辣鳳爪好開胃,滑嫩嫩的醉雞也好吃~ ☆ 海鮮主題美食 除了即開的生蠔,芝士焗蠔和蒜蓉辣蠔,都不能錯過!!! 泡菜青口,也是比較fusion的一道菜呢~ ☆ 熱食 燒牛扒🥩、豬腩仔🐽

☆ 海鮮狂歡饗宴自助餐🍽️

☆ 冷盤海鮮

即開生蠔🦪、長腳蟹🦀、大蝦、青口等等,質素不錯。

☆ 沙律🥗、凍盤❄️及刺身🍣

☆ 海鮮主題

☆ 熱食

燒牛扒🥩、豬腩仔🐽、魚湯海鮮、紅酒牛尾、咖喱大蝦、羊𣕧、豬頸肉、小籠包、印度咖喱雞、牛腩及雜菜🥘等等。不得不說,所有菜式都頗有驚喜,牛扒肉嫩,豬腩仔鹹香帶脆,牛尾超腍,好好吃~

甜品

有超多款,有招牌芒果拿破崙🥭、即製窩夫🧇、榴蓮班戟、芝士蛋糕🍰、提拉米蘇、車厘子撻、Oreo蛋糕、麵包布丁🍮等等,最誇張是有酒店的月餅呀🤣!!!還有多款Movenpick雪糕呢~ 我極力推介大家吃酒店的鎮店之寶拿破崙,香甜可口,又相當香脆\^O^/!! 外脆內軟的窩夫也心得我心~麻糬芝士月餅都不錯哦~

整體來說,食物好有驚喜,一家人吃得好滿意🥰!!

即日起用指定網店預訂即有85折,詳細打去餐廳問問吧!
2023-09-15
2023-09-17 642 瀏覽
这家buffet自助餐性价比太高了!来香港玩的朋友们都去给我吃!全都是本地人在这边吃,非常划算,人均300,小孩六岁以下都免费。生蚝任吃,其他还有鱼生,蟹脚,烤羊架,海鲜,牛排,各种甜品,现在中秋节还有各种月饼任吃。-地点:八度海逸酒店可以坐地铁在宋皇台站下车步行前往-这一带因为是居民区,所以没什么游客,都是本地人来吃,性价比很高,也适合情侣过纪念日,家庭聚会,晚上的自助餐稍微贵一点,相对多了鹅肝,鲍鱼,龙虾等重量级食物,如果小鸟胃建议吃中午的,比较划算。
地点:八度海逸酒店
可以坐地铁在宋皇台站下车步行前往
2023-09-13 522 瀏覽
📍八度海逸酒店下午茶📍土瓜灣📍推介:🌟🌟🌟🌟/5環境方面:環境好,雖然無咩靚景睇,但係室內光線充足,同埋都多人黎呢間餐廳食下午茶,所以氛圍熱鬧,我黎過兩次,兩次都係有好多客人幫襯服務方面:其實除左帶位同上食物之外都無咩特別同啲服務員有咩接觸,不過當我去counter問問題嘅時候服務員態度都好nice嘅食物方面:八度餐廳經常都會推出同芒果🥭相關嘅食物,所以鍾意食芒果甜品嘅人就啱晒啦!最後一張相已經顯示左下午茶嘅食物有啲咩,其實下午茶分左兩種(食物大致一樣),一種就係兩個人份量嘅擺係一齊,一種只不過係分開每人自己一set。所有嘅食物都好好味🤭😋😋特別係炸雞🍗,而嘢飲方面是自助的,大家可以揀自己想飲嘅嘢,飲幾多都得!有咖啡、紅茶、牛奶,奶茶同埋檸檬茶就自己溝啦!)價格方面:去過咁多間餐廳下午茶,呢間係最抵嘅!係KKday經常都有做優惠大家可以上去睇下邊一款啱自己,加埋大概價錢都係二百幾唔超過300,所以好抵食!!環境:🌟🌟🌟🌟/5服務:🌟🌟🌟🌟/5價格:兩個人250左右食物:🌟🌟🌟🌟🌟/5推介:🌟🌟🌟🌟/5📍地址:土瓜灣九龍城道199號8度海逸酒店地舖(MTR宋皇臺站D出口步行8分鐘)電話☎️
📍八度海逸酒店下午茶

價格:兩個人250左右
食物:🌟🌟🌟🌟🌟/5
推介:🌟🌟🌟🌟/5

電話☎️:21261960
自從上次食過土瓜灣8度海逸自助餐後,覺得真係好啱自己食,心思思下不足一個月又去多次,意想不到已經又改動了食物陣容,比上次更吸引,講多無謂,一於同大家分享下。生蠔因為衛生與成本問題,香港好多自助餐已經無生蠔供應,除非收得好貴,又或者用平價蠔頂住,但意想不到,竟然有法國 Fine De Claire 以及美國 Taylor Pacific Rock兩款供應,實在有點令人喜出望外。兩款蠔都係即開,而且食到離場都仲有,確實係一個回本位。即煮海鮮魚湯煮鮑魚、東風螺、鮮蝦、青口、鮮魷及沙白,夠晒鮮味。值得一提係醬燒鮑魚,用上新鮮鮑魚即烤,塗上醬汁好香口,而且口感Q彈。另外有上次食過既蒜蓉辣椒焗蠔及芝士焗蠔,兩款 refill 得都好快,個人就鍾意蒜蓉辣椒,因為辣辣地夠惹味。海鮮因為有即開生蠔,所以海鮮類只有長腳蟹爪、青口、翡翠螺及海蝦,但質素一點都不差,所以見好多人拎大盤蟹爪慢慢嘆。刺身係Buffet有和牛刺身真係好少見,尤其是放係刺身吧旁邊,知道既人不多,論油份又真的不多,反而帶肉香。至於刺身有成五吋長赤蝦,仲有赤貝、魷魚、三文魚、吞拿魚、鯖魚、油甘魚、玉子及蟹柳,種類是出奇地多,而且質素不錯。
生蠔

兩款蠔都係即開,而且食到離場都仲有,確實係一個回本位。
即煮海鮮

魚湯煮鮑魚、東風螺、鮮蝦、青口、鮮魷及沙白,夠晒鮮味。
海鮮

刺身

壽司

必食一定係燒炙牛肉卷,雖然並非即炙,但食落又有油香。
其他壽司仲有鮭魚壽司、燒炙鮭魚壽司、鮪魚蔥軍艦及加洲卷。

Carving Station

有燒肉眼及脆皮豬腩。

西湯是南瓜忌廉湯,入口幾甜滑,而中湯就係蟲草花螺頭燉雞湯,好有家常湯的感覺。

熱葷

種類好多,同埋可能顧客都係家庭街坊客為主,所以菜色都偏向亞洲菜。
燒羊扒比較熟,但羊味輕,易於比客人接受。
泰式咖喱大頭蝦

食落幾惹味,個汁仲可以拌白飯。

川辣炒雞球

辣辣地又幾啱送飯。
其他有黑椒咸菜炒金錢肚、香烤泰式豬頸肉、泰式香茅燒春雞、韓式泡菜芝士煮藍青口、小籠包、日式牛腩配香辣海藻、紅酒燴牛尾、黑椒花蜜牛仔骨、XO醬時菜炒蝦球、南乳花生豬手、蔥花蟹籽三文魚炒飯、避風塘椒鹽荷蘭比目魚、雜菜關東煮、蒜蓉炒雜菜、椒鹽軟殼蟹同埋香煎海盲鰽配菠蘿沙沙
雖然無咖喱專區,但都有咖喱雞咖喱牛腩及雜菜

回本位同大路菜色分享過,又到其他菜色。

前菜

想過下口癮,有韓式雜錦前菜、日式雜錦前菜、海蜇、特色醉雞翼及酸雜菜配燻蹄

Cold Cut 及芝士

至於怕食得太多肉類,想來點輕食,當然有好選擇,不妨在雜錦芝士碟、凍肉盤、鮮蕃茄水牛芝士沙律配香草汁、煙三文魚、秋葵沙律、意大利雜菌沙律配扒南瓜、日式蟹籽沙律、風味海鮮沙律及DIY沙律之中,慢慢揀。

甜品

主打Movenpick雪糕,口味有瑞士朱古力、草莓、Espresso Croquant、雲呢拿及 Panna Cotta Raspberry,獨立細杯夠衛生,仲可以食多幾款。
特色甜品即製榴槤班戟同格仔鬆餅配雪糕,但榴槤要趁熱食,會香好多。
上次沒遇上的芒果拿破崙,今次再度出現,當然成了受圍剿的對象,出得快,消失得亦快,芒果是預期中的香甜,夾層的酥脆口感,滋味無窮。

Tiramisu是原個上,不減個人對佢鍾愛,濕潤的口感,可可粉的甘甜,非常出色。
其他甜品仲有北海道3.6牛乳布甸、迷你雜錦法式蛋糕、日式芝士蛋糕、榴槤慕絲餅、雜果香檳Jelly、牛油麵包布甸配雲呢拿汁、奧利奧曲奇芝士餅、班蘭雪坊蛋糕、栗子忌廉蛋糕、紐約芝士蛋糕、法式焦糖燉蛋、果汁Jelly以及葡撻,其實水準好好,但好多都係原個上,經常給客人弄得一塌糊塗,影響了感觀,如果可以改成迷你版會好好多。

至於水果就有菠蘿、哈蜜瓜及西瓜,食得太飽都要幫助消化。

2023-08-22 549 瀏覽
刺身款式大件居然有赤蝦!甜品有拿破崙同埋算好多款了係脆的高質燒鮑魚都好食生蠔🦪一般般都有大大件燒牛肉同埋有牛肉刺身好少見熟食同冷盤都ok食6-9通常7點大家都開始食緊雪糕
刺身款式大件
熟食同冷盤都ok
食6-9
通常7點大家都開始食緊雪糕
2023-08-08 764 瀏覽
看看月曆,8月份無法定假日,我要食自助餐平衡一下心理﹗這晚來到8度餐廳,新推出的海鮮狂歡饗宴自助晚餐,多款海鮮佳餚,定能滿足海鮮控。自選海鮮市場,有多款新鮮海鮮,如青口、花甲、魷魚、海蝦、東風螺、鮑魚、扇貝及蠔肉,配以四川麻辣湯或魚湯,鮮味惹味。每日兩款空運到港的即開生蠔,這晚是法國Fine De Claire,爽嫩帶海水味,另一款是美國Taylor Pacific Rock USA,屬淡口味,口感爽滑。 在生蠔旁邊有磯燒飽魚,超爽彈又惹味。而冰鎮海鮮則有鱈場蟹腳、紐西蘭青口、海蝦及海螺等,源源不絕地供應。 在旁有蒜蓉辣椒焗蠔及香濃芝味的芝土焗蠔。新鮮刺身及壽司,加州手卷、香蔥鮪魚軍艦、火炙牛肉卷等等,特別推介和牛刺身伴酸汁,牛肉入口即溶,帶油脂香氣,濃而不膩;肥美三文魚、鯛魚、爽甜赤貝、 油甘魚及比利時紅蝦等也不要錯過呀﹗ 多款醒神開胃的冷盤和沙律,包括麻辣海鮮洋蔥沙律、 韓式蟹肉粉絲沙律、風乾火腿配蜜瓜等、酸雜菜配燻蹄、雜錦煙魚碟、杞子花雕醉雞翼、多款日式餐前小吃、雜錦芝士碟等等。 吃過生冷食物後,我都會喝碗中/西熱湯,每日鮮製的蟲草花螺頭燉雞湯,味道清潤可口,暖意無限。另自助式咖
看看月曆,8月份無法定假日,我要食自助餐平衡一下心理﹗

在生蠔旁邊有磯燒飽魚,超爽彈又惹味。

在旁有蒜蓉辣椒焗蠔及香濃芝味的芝土焗蠔。

新鮮刺身壽司,加州手卷、香蔥鮪魚軍艦、火炙牛肉卷等等,特別推介和牛刺身伴酸汁,牛肉入口即溶,帶油脂香氣,濃而不膩;肥美三文魚、鯛魚、爽甜赤貝、 油甘魚及比利時紅蝦等也不要錯過呀﹗

另自助式咖啡、茶、汽水、果汁也是無限量供應的,特別是紅茶,尤其香濃,自製一杯奶茶也不錯呢﹗

即切烤肉區有肉汁豐腴的燒牛肉及脆皮燒腩肉。

而燒羊扒則放於熱葷盤中,其他熱葷菜式各具特色,金黃酥脆的椒鹽軟殼蟹及三文魚柳、風味十足的泰式咖喱大頭蝦、泰式香茅燒春雞、川辣炒雞球、紅酒燴牛尾、南乳花生炆豬手、黑椒鹹酸菜炒金錢肚、XO醬時菜炒蝦球等等,還有蒸小籠包啊﹗

甜品區也讓我有選擇困難了,超多款式,新推出的特色格仔鬆餅,外層酥脆,內裡軟熟,另可配上不同味道的雪糕,吃得滋味。
酒店招牌甜品芒果拿破崙、精選推介榴槤班戟與榴槤蛋白蛋糕、斑蘭蛋糕、北海道3.6牛乳布甸、鮮果蛋白蛋糕、牛油麵包布甸配雲呢拿醬、果汁啫喱等等。

想要美顏的,定要吃蛋白杏仁茶及滑溜且有濃郁豆香的豆腐花,推介﹗
當然,也有 Mövenpick 杯裝雪糕,以及雜錦鮮果粒。
2023-08-02
而家要係自助餐食到新鮮既即開生蠔,都真係唔係咁容易,原來係九龍區既呢間酒店仲有得食🏨,難得既係以自助餐既考慮下,質素真係絕對合格有餘👏🏻刺身區都係吸引既地方🍣,特別係各種厚切既刺身,三文魚少不了,蝦刺身都相當鮮甜😊除左生蠔外,仲有各種冰鎮海鮮—蟹腳、青口、蝦🦐,磯燒鮮鮑魚都係要食既甜品亮點係除咗有Mövenpick 雪糕🍨,仲有熱辣辣既即焗燕窩梳乎厘— 燕窩係放係一旁既小匙,口感相當輕柔🥧見到場內都有唔少一家大細,可以食到咁性價比高嘅自助餐都係好唔錯嘅選擇

2023-07-22 3520 瀏覽
很久沒來土瓜灣的8度海逸酒店了,家陣多了港人外遊,好多自助餐都減價搶客,而且食物又沒有因貨就價,正。而且MTR通車,出入都好方便。首先係逢星期一至五(8折)成人$598 / 長者$508 / 小童$438星期六、日、公眾假期及前夕(85折)成人$638 / 長者$568 / 小童$498每位成人或長者惠,同行一位小童半價。首100位客人,可享額外9折優惠,即係折完再折。同行4位或以上,生日之星已經半價,仲有free紅或白餐酒乙支;又可以選擇一磅免費生日蛋糕連紅或白餐酒乙支,真係優惠多多。可以折扣真的吸引,是日就算是平日,都有9成滿。美國生蠔雖然沒有龍蝦,但竟然有美國生蠔,加上已經不是大而無當,而係入口有蠔味,邊位帶爽,仲可以食多幾 round,好滿足。另外仲有西式芝士焗蠔及中式蒜蓉辣椒焗蠔兩款,前者口感豐腴,而後者香口惹味,難怪好受歡迎,不過refill得好快。清酒煮鮮鮑魚又係一個回本位,用上新鮮貨,柔韌肉質與雪貨是兩碼子的事。加上海鮮有青口、長腳蟹爪、翡翠螺及凍蝦,雖然沒有龍蝦,但已經好夠。刺身竟然有和牛刺身,肉味幾香,不錯。刺身種類比起好多酒店強,計有赤蝦、赤貝、帶子、吞拿魚、三文

而且MTR通車,出入都好方便。

每位成人或長者惠,同行一位小童半價。

首100位客人,可享額外9折優惠,即係折完再折。

可以折扣真的吸引,是日就算是平日,都有9成滿。
美國生蠔

刺身

竟然有和牛刺身,肉味幾香,不錯。
刺身種類比起好多酒店強,計有赤蝦、赤貝、帶子、吞拿魚、三文魚、油甘魚、蟹柳、玉子及鯖魚,解凍處理得恰當,沒有討厭的雪味,蘸點醬油來提鮮,味道更佳。
壽司首選燒炙牛肉卷,油香滿滿,又有加州手卷及鮪魚蔥軍艦

Carving Station

脆皮豬腩最愛豬皮位脆卜卜,陣陣油香。

特級燒牛肉就等到中間較生的位置先出手,鬆軟有嚼口,我喜歡。

西式忌廉蘑菇湯飲落好香蘑菇味,而且有點點碎粒,而韓國人參雞湯就甘甜可口。

冷熱食的海鮮類都有好多。
木魚清酒大蜆滿是酒香,肉質又嫩,最緊要係無砂。
韓式泡菜芝士煮藍青口辣辣地好惹味。
仲有韓式辣炸荷蘭比目魚、香煎海盲鰽、燒春雞、名古屋炸豬扒、辣酒煮翡翠螺、海鮮炒四季豆、醬油芝麻炒雜菜及櫻花蝦蟹子炒飯

熱葷
基本上以肉類為主。
燒羊扒

羶味輕盈,好怕臊的女士。
紅酒燴牛尾

炆得好稔,如果配碗白飯拌汁仲吸引。

蒜蓉芝士大蝦

好有中菜館風味,有埋伊麵置底會更正。

之後係日韓菜色。
雜菜關東煮、日式牛腩配香辣海藻、韓式大蝦雜菜薯粉絲、韓式泡菜野菌炒大豆芽、韓式牛仔骨、豉汁涼瓜炆鴨及蒸小籠包
咖喱類

咖哩雞、咖哩雜菜、咖喱牛腩配薄脆片

串燒類
即燒即食,有牛肉、多春魚、雞肉以及露筍,每款各點一串,好香口。

炸物有軟殼蟹天婦羅

Cold Cut

Cheese Platter、Cold Cut 、煙三文魚和煙鯖魚柳

前菜類
想先開開胃口,大可試試前菜類。

韓式雜錦前菜、日式雜錦前菜及泰式鳳爪,都係屬於開胃菜。
其他有大啡菇、特色醉雞翼、水牛芝士鮮茄沙律、泰式魷魚沙律、秋葵沙律加上DIY 沙律

甜品

甜品一向是餐廳強項,單係Movenpick迷你杯裝雪糕,已經有士多啤梨、Panna Cotta Raspberry、Espresso Croquant、香草及瑞士朱古力,口味眾多,而且獨立包裝,保證衛生。
至於係甜品區,就有北海道3.6牛乳布甸、芒果忌廉蛋糕、雜錦蛋糕、草莓慕斯蛋糕、雲石芝士餅、車厘子撻、牛油麵包布甸配雲呢那汁加埋抹茶軟芝士餅,陣容真係好豐富,而且好啱自己胃口。
每隔十幾分鐘出爐的蛋白梳乎厘,熱辣辣又充滿蛋香,又係必食。

旁邊的抹茶紅豆白玉蛋糕、葡撻、熱香餅配Movenpick雪糕以及蛋白杏仁茶,都有一定的捧場客。

飲路當然係任飲奶茶、咖啡、可樂、蘋果汁同橙汁,計落又慳返不少。

2023-07-06 845 瀏覽
下雨天心情麻麻聚啱食甜品 呢間酒店嘅下 午茶set有我喜歡嘅芒果做主題,而且環境幾 靜幾舒服)【皇牌芒果🥭下午茶☕】係每人一份,再包咖啡奶 茶等飲品任飲。皇牌香芒の戀下午茶,選用菲律賓呂宋芒 炮製多款鹹甜美點,包括香炸脆脆雞翼配🥭芒果沙沙,鮮芒果蛋白蛋糕等,身為芒果控嘅我 又怎能抗拒這份誘惑😋味道還可以,份量適中,有鹹食~雞翼、焗薯、芒果三文魚壽司,蝦多士等! 甜食嘅芒果拿破崙、芒果斑斕蛋糕甜度都適 中,芒果pancake就比較多cream,個人認為普通😅 種類都算多,但食晒成set都飽嘅,價錢唔貴,平平哋係酒店嘆下high tea都不錯🤤

味道還可以,份量適中,有鹹食~雞翼、焗薯、

2023-07-06
  • 芒果拿破侖
  • 皇牌芒果下午茶
2023-07-02 694 瀏覽
刺身:🌕🌕🌕🌕/5 刺身好出色😍試左三文魚、赤蝦、油甘魚🐟非常鮮甜😚刺身師傅係厚切啲魚生,食完一份都feel到有點飽😂另外有刺身和牛比客人自己夾🐂食落就冇乜味😂海鮮:🌕🌕🌗/5有生蠔🦪、長腳蟹🦀、螺、青口、蜆肉等等😗因為本身有啲海鮮唔食,所以我就冇試哂🧐長腳蟹啲肉都實淨,唔會霉,不過略嫌佢有啲鹹😕螺同蜆肉都正正常常,冇乜特別😉整體海鮮水準一般熟食+湯:🌕🌕🌕🌗/5牛扒不是好重牛味,有啲”un”,食左一塊就冇食🙅🏿‍♀️最好食係四季豆炒蝦仁🍤係中式的😍有少少辣好好食,我encore左幾次😆而家都回味中😋煎鱸魚好滑,鹹度剛好👍👍軟殼蟹要排好多次隊先拎到😅因為個炸爐好細,廚師每次炸得果幾舊,啲客人一次過夾幾舊😅比頭2個客夾完就冇哂🥹下批又要等成10分鐘😅滿心歡喜見咁多人拎以為好好食,點知係好鹹,完全唔好食🥲有啲即燒類串燒同蘆筍,又係好難先夾到😂個爐太細,每次只燒到少量!不過牛串同蘆荀都好香好食😋湯方面,有韓國人蔘湯同埋忌廉蘑菇湯🍄試左蘑菇湯,好好飲😚勁濃郁的蘑菇味道😜甜品:🌕🌕/5種類算多,有不同口味嘅蛋糕、pancake、葡撻、燕窩疏乎厘、Movenpick雪糕等😂由於已經好飽🤰🏿真係唔係食
刺身:🌕🌕🌕🌕/5

海鮮:🌕🌕🌗/5

熟食+湯:🌕🌕🌕🌗/5

甜品:🌕🌕/5
種類算多,有不同口味嘅蛋糕、pancake、葡撻、燕窩疏乎厘、Movenpick雪糕等😂由於已經好飽🤰🏿真係唔係食到好多款😂葡撻同芒果忌廉蛋糕OK,正常水準👍想評論一下係個燕窩疏乎厘,燕窩同疏乎厘係分開的,燕窩用一個匙羹仔裝起一啖仔,疏乎厘超難食,超級甜🙅🏿‍♀️🙅🏿‍♀️食一啖已經食唔落去😅呢個又係要排長龍拎😅

整體來講,呢個價位不值得一試🙅🏿‍♀️🙅🏿‍♀️🙅🏿‍♀️大部分食物都冇覺得好好食既感覺🙅🏿‍♀️不過勝在款式算多!
2023-06-26 639 瀏覽
六月份係食芒果的最好時機,加上天氣熱又唔想食太多嘢,所以今次揀咗同老公去食港女下午茶,哈哈!正直見到呢一間酒店做緊芒果主題的下午茶,咁就不妨試下啦,餐廳位於酒店地下大堂轉彎直入,三點至五點鐘享用下午茶,一坐低除咗開以揀芒果主題的下午茶之外,另外有餐牌可以選擇果漾下午茶,我同老公啱啱好每人一set,可以試曬兩種口味,雖然都係爭少少錢,都係芒果主題下午茶最好食,鹹點方面有三文魚壽司及鰻魚壽司各一件,諗住冇乜驚喜,但係又唔係喎,三文魚厚肉而且係炙燒的,好味,鰻魚炭燒好味,另外鹹點我欣賞佢有個黑松露薯蓉,做得一啲都唔馬虎,有一粒粒薯仔後感,香濃芝士在加黑松露,入戲肉啦!芒果一層一層的肉夾雜海綿蛋糕,香甜適中,另外有一件芒果mousse蛋白蛋糕,mousse同蛋白蛋糕分明顯現,口感幾好,唯一敗筆之處,嘢飲要自己拎呢個都冇所謂,但係冇冰粒,檸檬係特濃檸檬汁,係貨你自己沖檸茶檸水,冇一片片嗰啲檸檬,我自己大頭蝦家多咗好多特濃檸檬汁,嗰杯嘢飲好酸,要另外加多杯茶溝淡佢!我用openrice七折優惠我覺得就抵食!
2023-06-25
用餐優惠
優惠券
  • 芒果下午茶
2023-06-11 1013 瀏覽
我愿意称之为香港性价比最高,最划算的自助餐,午市人均300多港币,生蚝,鱼生,青口,牛排,羊架,拿破仑蛋糕随便吃~-🍴香港8度海逸酒店-🚇土瓜湾九龙城道199号-我建议大家提前在官网预定,因为官网的价格和门店真的差很多,官网预定午餐有85折优惠,晚餐是9折优惠。午市价格:成人358 长者326 小童294晚市价格:成人523 长者465 小童408-无论中午或晚上,都会无限量供应生蚝,鱼生,羊架,青口,烧牛肉,冰激凌,咖喱鸡,拿破仑蛋糕,我觉得但是吃生蚝已经能值回票价了!八度的生蚝非常新鲜,即叫即开,吃到爽~-晚上的价格会比中午贵一百多,多了软壳蟹,鲍鱼,蟹脚,串烧等一些肉菜~-以前还会供应鹅肝,不知道为什么从今年开始没有鹅肝了,好可惜啊🥲-有一次吃晚餐还送了半只龙虾,现在可能没有了,大家吃之前可以打电话问问有什么菜品,他们时常更新菜单。-他家的拿破仑蛋糕是拿过奖的,一定要吃!非常好吃!口感很丰富!一口难忘!-我对这家餐厅很有感情,我从20岁吃到了30岁,在这里度过了我的生日,纪念日,节日等很多重要珍贵的日子~这家把控很好,菜品稳定,只不过因为交通不太靠近地铁站➕远离旅游

🍴香港8度海逸酒店
🚇土瓜湾九龙城道199号
午市价格:
成人358 长者326 小童294
晚市价格:
成人523 长者465 小童408
我对这家餐厅很有感情,我从20岁吃到了30岁,在这里度过了我的生日,纪念日,节日等很多重要珍贵的日子~这家把控很好,菜品稳定,只不过因为交通不太靠近地铁站➕远离旅游区,所以一直无太多游客知晓,但只做本地人生意也依然很火爆~
2023-06-11
生日