餐廳位於尖沙咀好旺既酒吧街赫德道, 店內裝修型格, 有提供埋梳化椅, 座位寬敞舒適,還設置左巨型的四面LED螢幕,播放著K-pop music,連少女時代都有! 非常有氣氛! 聽住歌好想跳吓我喜歡的Jazz Funk, 哈哈!*霜降牛肉辣炒八爪魚 - $288霜降牛肉的牛味都幾重, 個樣有啲似肥牛, 點埋隔離既辣汁, 味覺受到刺激, 即時提升了, 辣辣既八爪魚粒食落去彈牙爽口, 配埋辣汁雜菜一齊食, 味道盈豐~* 半半煎餅 - $148半半煎餅一邊係泡菜另外一邊係韭菜,熱騰騰上台很喜歡, 韮菜煎餅都多材料,很香的韮菜味, 泡菜煎餅口感就比較偏軟, 小小微辣, 兩款食落香脆可口~*半半炸雞 - $198 我地揀咗蜜糖牛油和芝士味炸雞, 份量都多,每塊雞塊都大大件, 啖啖肉, 雞肉入口都嫩滑, 外脆內軟, 兩個人食相當夠飽!*Strawberry Makgoli Cocktail(HH:$88 NH:$98)呢杯士多啤利Cocktail嘅米酒味道唔算太濃,面層嘅泡泡都打得幾厚身, 口感綿密,飲落好清新。呢到都好適合一班朋友或者係附近返工工作既人士, 放左工可以黎吹吹水, chill一下,

*霜降牛肉辣炒八爪魚 - $288

霜降牛肉辣炒八爪魚

* 半半煎餅 - $148

半半煎餅

*半半炸雞 - $198

半半炸雞 -

Strawberry Makgoli Cocktail

呢到都好適合一班朋友或者係附近返工工作既人士, 放左工可以黎吹吹水, chill一下, Yeah!
2024-01-17
霜降牛肉辣炒八爪魚
半半煎餅
半半炸雞 -
Strawberry Makgoli Cocktail
2024-01-14 510 瀏覽
肚餓要搵嘢食,喺呢幾條好多小餐廳嘅橫街行吓,見到呢間,韓國菜🇰🇷,餐廳名字仲幾得意,望到裏邊又有酒吧仲啱啱播放緊 Jung Kook 嘅超級流行歌 Seven,朋友👩🏻‍🌾話不如入去試吓,咁我都想試吓,咁就入咗去食個 early dinner 🤣$288「烤豚肉配炒泡菜」:豬腩肉大約70%瘦肉30%脂肪,所以油份好充足,烤得夠甘香😋;泡菜味濃個汁勁厚身😁;仲有一堆白色嘅食物,初初以以為全部係蒜頭🧄,原來裏邊除咗有蒜頭🧄仲有啲菇菌切成片狀😋$148「牛油烤明太子」:「明太子」就不嬲都鍾意食因為一般都好味,呢度配埋青瓜片一齊食,仲有一堆蛋黃醬同埋一堆撈咗Wasabi嘅蛋黃醬😋,沾嚟食令味道更添層次🤣$228「辣炒八爪魚仔配麵」:八爪魚仔切成細細粒,炒得都幾辣,好惹味👍;亦都加咗大量椰菜同八爪魚仔一齊,椰菜只係輕輕炒過所以非常爽脆🤩;麵有啲似線麵,要嚟撈 ,辣炒八爪魚仔 一齊食,幾夾🤣$65 Lemon Squash : 幾清新喎,叫咗少甜,咁真係唔算好甜🤩,配味道濃郁嘅韓國🇰🇷料理,相當合適🤣

2024-04-11 77 瀏覽
這間在K11後街的店是一次機緣巧合下嘗過,這店的位置前身是一間西式酒吧,那個時候和朋友想著來喝個cocktail,沒想到改頭換面變成韓式餐廳酒吧,由試業到現在已經吃過不下10次,今天終於來留個食評哈哈哈。牛胸肉沙律,韓國炒粉絲,清河Sparkling牛胸肉沙律我們第一次來都有點,牛肉片肥瘦均勻,牛油香氣和底下生拌韮菜的酸辣相當配合,一口肉一口菜一口燒酒🤌🏻香炒粉絲也是優秀之選,甜醬油拌的粉絲和配料,加上黑胡椒🤌🏻喝不慣燒酒的可以試一下清河燒酒,清河偏甜口,易入口一點,如果還是不習慣就點清河Sparkling,有白酒的成份加上汽酒🤌🏻🤌🏻

牛胸肉沙律,韓國炒粉絲,清河Sparkling

炒粉絲也是優秀之選,甜醬油拌的粉絲和配料,加上黑胡椒🤌🏻

2024-02-22 157 瀏覽
今日放工去咗尖沙咀食韓國菜平時路過見坐滿晒人好熱鬧念住去食下個鍋特級辣海鮮鍋配蝦及八爪魚仔$338辣味好夠,但未算十分辣,有好多海鮮,海蝦好大隻,半隻手掌咁大而且好新鮮重點係隻八爪魚,好多爪每一隻爪都都厚肉,肉質好彈牙湯底味好濃郁,另外加多一個辛辣麵仲一碗紫菜飯超好味半半炸雞$198香辣蒜香醬油炸雞蒜味好香,少少辣,好惹味蜜糖牛油炸雞甜甜地,帶有牛油香味芝士蛋卷$138蛋卷好足秤,芝士好濃郁蛋卷密度好夠,好飽肚
今日放工去咗尖沙咀食韓國菜
平時路過見坐滿晒人好熱鬧
念住去食下個鍋

特級辣海鮮鍋配蝦及八爪魚仔$338
辣味好夠,但未算十分辣,
有好多海鮮,海蝦好大隻,半隻手掌咁大
而且好新鮮
重點係隻八爪魚,好多爪
每一隻爪都都厚肉,肉質好彈牙
湯底味好濃郁,另外加多一個辛辣麵
仲一碗紫菜飯
超好味

半半炸雞$198
香辣蒜香醬油炸雞
蒜味好香,少少辣,好惹味
蜜糖牛油炸雞
甜甜地,帶有牛油香味

芝士蛋卷$138
蛋卷好足秤,芝士好濃郁
蛋卷密度好夠,好飽肚
2024-02-21 117 瀏覽
最近我去了一家韓式料理店,這裡提供了一系列令人垂涎欲滴的菜式。以下是我對幾道菜式的食評香辣蒜香醬油炸雞這道香辣蒜香醬油炸雞給人留下了深刻的印象。雞肉外皮炸得酥脆,充滿了香氣,入口後立即爆發出濃烈的辣椒和蒜香味。肉質嫩滑多汁,吃起來既有辣味的刺激,又有蒜香的濃郁,讓人回味無窮蜜糖牛油炸雞雞肉外皮炸得金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁。蜜糖牛油的組合為整道菜增添了香甜的風味,使得每一口都帶來了口腔的愉悅感受烤牛肋骨牛肋骨經過特殊的調味和烤制,肉質嫩滑,每一口都散發出濃郁的牛肉香氣。它的口感豐富,有嚼勁的肉質和烤制後的外酥內嫩。每一塊牛肋骨都帶來了滿滿的滿足感芝士蛋卷蛋卷蓬鬆細緻,內部包裹著濃郁的芝士。每一口咬下去,蛋香和芝士的濃郁完美結合,帶來了令人驚喜的口感。它的鹹香與芝士的奶香相融合,令人回味無窮韓國真露燒酒真露燒酒是韓國傳統燒酒。它具有獨特的酒香和微甜的口感,帶有一絲糖漿的甜味。喝下去,能感受到酒精的溫暖和醇厚的口感,讓人放鬆身心

香辣蒜香醬油炸雞

蜜糖牛油炸雞

烤牛肋骨

芝士蛋卷

韓國真露燒酒

2024-02-08 84 瀏覽
呢間係尖沙咀既酒吧用韓國菜做主題😍有炸雞配酒,正!✅芝士蛋捲($138)中間好多芝士,蛋捲既軟滑和濃郁的芝士內餡完美融合,感受到芝士的濃郁奶香同滑溜溜既蛋,好味🤤✅烤牛勒骨($288)下面有個火爐,保持牛勒骨既溫度,牛肉經過烤製,肉質嫩滑多汁,而且啖啖肉,好咩肥膏,好惹味✅半半炸雞($198)芝士蜜糖加甜辣炸雞,這道半半炸雞真是開胃又美味!外層炸得金黃酥脆,裡面的雞肉肉質鮮嫩多汁。搭配上芝士蜜糖和甜辣醬,帶來一種口感的完美平衡✅炸醬麵($98)麵條油油亮亮,帶點黏性,同有點稠稠的炸醬很夾,攪拌一下之後就會變黑,超夠味,配牛勒骨幾唔錯👍🏻
呢間係尖沙咀既酒吧用韓國菜做主題😍有炸雞配酒,正!

✅芝士蛋捲($138)

✅烤牛勒骨($288)

✅半半炸雞($198)

✅炸醬麵($98)

2024-02-05 55 瀏覽
📍2 Kims’ Pocha (尖沙咀)📍尖沙咀赫德道4號The Hart地鋪🟡醬油蟹$250 追加海苔飯$20 🟡半半煎餅$148🟡粉紅醬炒年糕$188🟡無酒精莫吉托$982 Kims‘ Pocha醬油蟹好新鮮,醬油調味高質。啖啖蟹肉好滿足!另加咗海苔飯,食蟹膏一定要配海苔飯!口感好豐富,正!半半煎餅估你唔到泡菜味咁正!脆皮外層,口感又軟糯,每人各2塊無問題!粉紅醬炒年糕都好出色,年糕好煙靭,好似烏冬版既年糕,個醬汁唔會好膩,兩個人食晒!飲品有好多酒精飲品都想試,但因為身體唔飲得酒,所以揀咗無酒精莫吉托!呢杯飲品超正,清涼爽口,有薄荷同檸檬嘅香氣,滿足到我想飲酒嘅慾望!
📍2 Kims’ Pocha (尖沙咀)
📍尖沙咀赫德道4號The Hart地鋪

2024-02-05
  • 半半煎餅
  • 醬油蟹
2024-02-03 32 瀏覽
最近造訪了2 Kims‘ Pocha這間韓式酒吧,並品嚐了他們的多道美食。這裏的裝修別具風格,食物又美味,是放工消閒聚會的好地點!香辣嫩牛肋骨($280)這道牛肋骨是一個真正的美味享受。肉質嫩滑多汁,帶著濃郁的牛肉味道。酥脆的外皮配上辣椒醬的香辣風味,讓我回味無窮。辣炒年糕($168)這道辣炒年糕是我在韓式餐廳中的最愛之一。年糕炒得剛剛好,內部還保持著彈性。辣椒醬的味道和蔬菜的清爽相得益彰,給這道菜增添了豐富的口感。如果你喜歡辣味,這道辣炒年糕絕對是你的首選。醬油蟹($250)這道醬油蟹是一道令人垂涎的海鮮美食。螃蟹鮮嫩多汁,肉質鮮甜。醬油的味道完全滲透到了螃蟹肉中,讓每一口都充滿了豐富的海鮮風味。如果你是海鮮愛好者,這道醬油蟹絕對不容錯過。炸醬麵($98)道炸醬麵真是讓我驚艷!麵條煮得剛剛好,保持了彈性。醬汁濃郁而香氣四溢,充滿著肉末的味道。上頭的醬汁增添了口感和層次感。我特別喜歡這道炸醬麵,絕對是必點的美食之一。蜜桃蘋果酒($78)Makgeoli Cocktail蜂蜜味($88)這兩款酒類飲品都非常特別,絕對值得一試。蜜桃蘋果酒帶著清新的水果香氣,口感順滑,非常適合喜歡甜酒的人。

香辣嫩牛肋骨($280)

辣炒年糕($168)

醬油蟹($250)

炸醬麵($98)

蜜桃蘋果酒($78)
Makgeoli Cocktail蜂蜜味($88)
這兩款酒類飲品都非常特別,絕對值得一試。蜜桃蘋果酒帶著清新的水果香氣,口感順滑,非常適合喜歡甜酒的人。Makgeoli Cocktail蜂蜜味則結合了傳統的韓國米酒和蜂蜜的甜味,帶來獨特的風味體驗。

2 Kims‘ Pocha (尖沙咀)
地址:尖沙咀赫德道4號The Hart地舖
2024-02-03 15 瀏覽
2 Kims' Pocha位於尖沙咀,提供了一個豐富多樣的韓國小吃和特色菜肴,特意到來尙然要先來品嚐他們的招牌菜,醬油蟹,價格為$250每隻。這隻蟹肉鮮嫩多汁,搭配醬油的滋味,第一次食醬油蟹,感覺還不錯,每一碗白飯更正,醬汁撈白飯食。芝士蛋卷$138。以蛋卷為基礎,搭配濃郁的芝士,口感豐富,味道鮮美。每一口都能感受到蛋卷的綿密和芝士的融化,絕對是芝士控必食。海鮮煎餅$138。這道煎餅充滿了新鮮的海鮮,口感酥脆,內裡卻是鮮嫩多汁。煎餅我係Chan簽到香脆可口,而且分享非常大足球三個人食,搭配醬汁的滋味,回味無窮。海苔飯只需$20,感覺白飯配韓國紫菜是最佳選擇,平時就算沒有餸,紫菜配白飯也可以吃一大碗。波蘿汁和橙汁$55。#2KimsPocha #韓國美食#FoodReview #FoodieLife#hkig#hkiger#eat#hkfood#hkfoodie#hkfoodpic#hkfoodporn#foodporn#foodies#foodblog#foodblogger#yummy#hongkong#yum#foodbloghk#travelling#instafood#食#de

波蘿汁和橙汁$55。

#2KimsPocha #韓國美食#FoodReview #FoodieLife#hkig#hkiger#eat#hkfood#hkfoodie#hkfoodpic#hkfoodporn#foodporn#foodies#foodblog#foodblogger#yummy#hongkong#yum#foodbloghk#travelling#instafood#食#delicious#food#相機食先#食好西#吃貨#foodiepub#hk
2024-02-02
今晚同同事嚟咗尖沙咀,諗住放工輕鬆吓,搵咗呢間2 Kims' Pocha,諗住食吓韓國嘢又飲返杯😍環境靚靚,仲有個bar area,而且地點都好中心🤩首先叫咗個韓國特色菜醬油蟹,醬油蟹鮮味都好足,而且佢嘅醃料都好惹味,食落鹹香得來又保持到蟹肉嘅甜味😍另外叫咗特色辣炒年糕,超級有驚喜,佢嘅年糕唔係坊間見到嗰種粗粗地短身嘅,係呢啲長條型嘅,但都好煙靭,而且好夠辣,配埋芝士,非常惹味🤩另外仲叫咗個韓國海鮮煎餅,非常之足料,咬落有滿滿嘅蔥、韭菜,同埋海鮮例如魷魚等等,同埋一上枱熱辣辣食落口勁正😚另外叫咗支真露,正常發揮非常易入口,飲品方面尤其是酒類都非常選擇充足😎

2024-01-30
  • 辣炒年糕
2024-01-28 19 瀏覽
員工們只顧聊天。餐廳只有兩枱客人(包括我們),但我們需要等好一會兒才能點餐。等待時間較長...員工不太友善,服務態度有待改善。食物質素正常。餐廳環境不錯,氣氛👌

員工不太友善,服務態度有待改善。食物質素正常。

餐廳環境不錯,氣氛👌

2024-01-19 24 瀏覽
烤豚肉配炒泡菜 😃 蒜片 磨茹片 豬頸肉 五花肉 泡菜,每款食材都自成一"角",一黎到,店員會先點著盤下面既火,聽到滋滋聲,就可以一次過將成碟撈埋一齊炒,幾過癮嫁。撈埋泡菜同香口既蒜片,口感同味道都幾惹味。吞拿魚沙律 🥰 青檸汁為主,食起黎酸酸甜甜好開胃,雖然份量唔算好大份,但食起黎真係好滋味,仲有小小辣,作為前菜唔錯!辣雜錦海鮮鍋 😃 都好夠辣,辣得幾惹味,主打海鮮食材既有青口 蝦 八爪魚粒,而鍋底就有多款唔同既蔬菜,蔬菜好掛湯,1個人食都岩岩好。

2023-10-14 64 瀏覽
叫了烤牛肋骨,食食下無哂gas,想請店員換gas,但兩名店員話只有一次,不會加gas,態度惡劣⋯⋯環境背景音樂太大聲,又只有我一台客,想要求較細少少都話唔得!不會再有下次!
2023-10-14
位於尖沙咀酒吧街嘅2 kims’ pocha裝潢型格時尚,仲播住(年代久遠嘅)韓國K-pop歌,連少女時代都有!最後獲得free drink一杯,cheers。𖦹 粉紅醬炒年糕 $188醬汁以番茄醬、忌廉及辣醬調製而成,奶香味濃、辣度低;年糕呈烏冬長條狀,煙韌q彈,掛汁力max,有啲似食緊卡邦尼烏冬。𖦹 豚肉泡菜湯 $248 超大煲極足料,湯頭只係微辣,惹味~除咗有豚肉仲有各種蔬菜包括翠玉瓜、泡菜、蘿蔔、洋蔥,非常飽足。𖦹 半半煎餅 $148一邊泡菜一邊韭菜,韮菜煎餅勁多料,口感香脆,泡菜煎餅口感偏軟,有粉漿感。𖦹 蜂蜜米酒 $88面層嘅泡泡口感綿密,飲落酒味唔算太濃,甜甜地有蜜糖香。𖦹 菠蘿燒酒 $88

𖦹 粉紅醬炒年糕 $188

𖦹 豚肉泡菜湯 $248

𖦹 半半煎餅 $148

𖦹 蜂蜜米酒 $88

面層嘅泡泡口感綿密,飲落酒味唔算太濃,甜甜地有蜜糖香。

𖦹 菠蘿燒酒 $88
2023-10-09
  • 半半煎餅
2023-10-08 55 瀏覽
無意找到它就跟朋友去試下,坐下才知道是寶藏!訂左位直入就得,晚餐時間七點幾有位牛肉大醬煲好好食!它是碎牛肉加豆腐粒,是撈飯神器,就是有一點辣,不過我不食辣的加杯飲料也能食掉,我跟朋友不知不覺把整個食完~炒粉絲也是韓菜天花板!麻油加芝麻加菇加點菜混在一起超級好食,我可以每天都食煎蛋餅一定要趁熱食,裹面的芝士可以拉絲!自己切開,鐘意食幾多都得!

無意找到它就跟朋友去試下,坐下才知道是寶藏!

訂左位直入就得,晚餐時間七點幾有位
牛肉大醬湯

雞肉炒粉絲

芝士煎蛋餅

煎蛋餅一定要趁熱食,裹面的芝士可以拉絲!
自己切開,鐘意食幾多都得!
2023-10-07
牛肉大醬湯