2023-01-29 813 瀏覽
約朋友聚一聚,見下。因為有BB,就佢方便,就揀左就腳既沙田市中心。但除左地點方便外,其他野都真係好一般般。價錢午餐自助餐要$3xx/位,唔平!問佢有無信用卡折扣,佢話已經折左最平,無其他折扣食物選擇唔多!熱食最吸晴既竟然係豬腳薑🙈,甜點蛋糕🍰好硬,好似雪左好耐咁。魚生感覺唔係好新鮮。地方細樓底矮,都幾嘈!服務員好趕時間,未食完已經企定定係你隔離,等收你隻碟!如果再揀多次,應該真係會揀過間好d既,寧願遠dd

地方細樓底矮,都幾嘈!

服務員好趕時間,未食完已經企定定係你隔離,等收你隻碟!

如果再揀多次,應該真係會揀過間好d既,寧願遠dd

2023-01-29
團年飯吃什麼好呀🤔?! 不想再吃中菜的話,不如去沙田🇭🇰帝都酒店 吃自助餐啦! 𝟚+𝟚ℂ𝕒𝕗𝕖🦀環球海鮮自助餐 強勢回歸啦!!!「鮮味 •遨遊」海鮮自助晚餐! 平日只需$400+就可以吃到即開生蠔、波士頓龍蝦、花膠煲仔菜等等😍,超容易回本,大家不要錯過囉。 冰鎮海鮮🦞有港人大愛的即開生蠔、波士頓龍蝦、藍青口、凍蝦、翡翠螺等等。沒想到有即開生蠔,也太抵食了吧~ 沙律🥗款式繁多,有和風菠菜、羽衣甘藍、燒牛肉沙律等等,每款的味道也不錯。凍肉則有沙樂美腸、火腿🍖、煙三文魚。 刺身🐟有三文魚、甜蝦、鯖魚、鯛魚 和 墨魚,還有各款壽司和卷物。不過當中身體不適,所以沒吃到🙈。 熱葷🍲方面,我最推介大家吃煲仔菜呀😍!!! 一共四款,我吃了鮮茄牛腩琵琶蝦煲🤤和薑蔥花膠魚柳煲🤩!! 兩款都鑊氣十足,又入味又熱辣辣,超推介! 除此之外,還有燒牛扒、焗生蠔、串燒、天婦羅等等。 最後到我最愛的甜品環節,蛋糕款式超多,深得我歡心🥰! 當中最推介大家吃招牌的芒果拿破崙蛋糕🥭、即製窩夫🧇配雪糕,大滿足。憑OPENRICE券惠顧可享淨價 –全時段自助晚餐(18:00 - 22:00):一至五:成人HK$458、小童HK

「鮮味 •遨遊」海鮮自助晚餐!

凍肉則有沙樂美腸、火腿🍖、煙三文魚。

憑OPENRICE券惠顧可享淨價 –
全時段自助晚餐(18:00 - 22:00):
一至五:成人HK$458、小童HK$408;
六至日、公眾假期及前夕:成人HK$488、小童HK$458

第一或第二時段自助晚餐(17:30 - 19:30 / 20:00 - 22:00):
一至五:兩位成人或小童 HK$800;
六至日:兩位成人或小童 HK$880
一至四:兩位成人或小童HK$820 (優惠期至1月31 日; 不適用於1月23-25日)
2023-01-07
2022-12-26 1506 瀏覽
Jingle Bell🔔 Jingle Bell🔔 🎶🎶🎶普天同慶嘅日子🎄🎄🎄🎅🎅🎅當然點少得自助餐😙😙😙是日酒店自助餐主題鮮味誘惑海鮮下午茶自助餐供應時間:星期六,日及公衆假期 15:15-17:00價錢:成人HK$348 / 小童HK$248食物方面:冷盤有蝦、螺、青口,沙律,壽司,刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚,重點推介係有......生蠔🦪🦪🦪,雖然唔算大隻,但勝在鮮甜,encore首選 💯💯💯熟食方面有炒、粉、麵、飯、粥、湯,燒雞、豬、牛、豬頸肉、串燒等甜品方面有草莓芝士蛋糕、黑森林蛋糕、朱古力蛋糕、咖啡卷、芒果布甸、牛奶布甸,當然有我至愛愛愛嘅意大利芝士蛋糕😋總捨而言,下午茶時段食物款式並不算太多,勝在冷盤熱盤應有盡有,最最最出乎意料係這個時段居然會有生蠔供應,性價比高,價錢合理,環境舒適,服務員態度友善,物超所值。
Jingle Bell🔔 Jingle Bell🔔 🎶🎶🎶

星期六,日及公衆假期 15:15-17:00
價錢:
成人HK$348 / 小童HK$248

食物方面:
冷盤有蝦、螺、青口,沙律,壽司刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚,重點推介係有......生蠔🦪🦪🦪,雖然唔算大隻,但勝在鮮甜,encore首選 💯💯💯

生蠔
皮蛋粥
沙律
甜品
生蠔
2022-12-25 1129 瀏覽
琴日平安夜 諗住去食好啲幾年前食過都OK嘅點知琴晚去食 係大失所望首先 因為節日嘅關係客人極多張枱同凳都有上手遺留落嚟嘅食物碎屑而佢食物款式唔多 攞嘢食嘅範圍亦都係極細極逼refill得亦唔算快結果好似要大家搶食物咁仲好多時候連碟同杯都無晒食物方面 沙律吧得2-3款最普通嘅沙律菜生蠔質素還好魚生好大浸雪味 冇鮮味燒牛肉無燒至過熟 但勁大陣奶蘇味熱盤嘅肉類同炒飯味道還好 但選擇真係極少甜品款式都係偏少 有格仔餅 但個餅唔好食 又乾又無香味雪糕係Haagen dazs 但只有最常見嗰幾款口味總括嚟講 款式少 而且種類極普通 冇乜特別 冇乜野應該唔會再去性價比實在太低
琴日平安夜 諗住去食好啲
性價比實在太低
2022-12-24
平安夜
2022-12-23 1189 瀏覽
Lunch Buffet 食物種類同選擇唔算好多😂款式未算十分吸引行左一轉都無咩興奮既感覺甚至揀唔落手🤒簡單講下我覺得好食既食物👍🏻刺身🍣三文魚近腩位尚算肥美肉質軟淋👏🏻魚生既鮮甜同魚味就唔算突出🫣但都唔差嫁啦😹熟食🍲燘牛脷 - 有牛味、肉質淋中帶咬口🐮龍脷魚柳 - 肉質嫩滑、調味唔錯🐠咖喱牛腩 - 甜口、沾印度薄餅食好味🥘印度薄餅 - 外皮小脆、無咁油會再好啲🫓甜品窩夫🧇即製既窩夫外脆內軟😍有蛋香🍳加埋士多啤梨味雪糕同杏仁片一齊食一凍一熱🧊♨️口感層次豐富如果放左一陣既話就唔建議食❎咬落似淋毛巾抹茶紅豆奶凍🍵🥛抹茶奶凍茶味突出☕️有少少回甘唔會太甜抺茶控要試🤤朱古力蛋糕🍫🍰大人口味既朱古力偏苦甜👍🏻面頭朱古力口感濃稠🍫如果無左中間層帶酸既啫喱會更正🤣整體而言,雖然價錢唔算貴💸但凍海鮮同刺身都完全唔起眼無咩回本位❌只係填飽個肚唔洗試🙂

Lunch Buffet

肉質軟淋👏🏻
魚生既鮮甜同魚味就唔算突出🫣
但都唔差嫁啦😹

熟食🍲
燘牛脷 - 有牛味、肉質淋中帶咬口🐮
龍脷魚柳 - 肉質嫩滑、調味唔錯🐠
咖喱牛腩 - 甜口、沾印度薄餅食好味🥘
印度薄餅 - 外皮小脆、無咁油會再好啲🫓

甜品

無咩回本位❌
只係填飽個肚
唔洗試🙂
2022-12-14 1323 瀏覽
有日經過帝都酒店見到自助早餐平日做緊88一位,作為沙田友咁近,第二日就一早起身落去食,未夠8點去到冇乜人,自助餐區有沙律bar,有egg station,有煮麵檔,熱食枱有晒all day breakfast的食材,粥麥皮多士點心生果,樣樣有,唔算極豐富,但都叫乜都有,我食左三輪,中式西式早餐都併了出來,仲歎埋杯即磨咖啡及熱茶,埋單時發現仲唔駛加一,坐左個幾鐘,都同自己講有個開心的good morning

上次食完 確實有失望,同餐廳反映後,再黎嘗試下,首先經理及員工很好,安排貼心,絕對有酒店的質素。 再次過來,食物質素回復正常,刺身 新鮮番 ,之前所說情況真的有改善。拿破崙真的非常美味! 謝謝接待。
拿破崙真的非常美味!
謝謝接待。

2022-08-09
2022-08-16 3232 瀏覽
結婚周年紀念一家大細食自助餐。BB仲細,近近地沙田帝都食個入門級自助餐。凍盤有幾款刺身,拎左三文魚同吞拿魚,都幾鮮甜。仲有幾樣凍小食。芝麻凍豆腐幾滑,幾好味。行入少少就有一個細細嘅生蠔檔,即開,都算幾鮮甜。呢個價位有生蠔算係咁了。熱盤揀左燒牛肉,仲有咖哩配薄餅,仲有幾款飽肚嘅熱食。串燒雞幾滑唔錯。最後甜品都好多選擇。一個大大凍櫃,有好多奶凍、啫喱類甜品。最愛係抹茶奶凍。另外仲有好多蛋糕,cupcake。仲有幾款雪糕選擇。呢度餐廳細細,座位較近,但食物選擇都應有盡有,價錢合理。Baby Friendly,有大大張high chair,小朋友餐紙係圖畫紙,又有兒童餐具。

另外仲有好多蛋糕,cupcake。仲有幾款雪糕選擇。
2022-07-19 3324 瀏覽
係沙田市中心,新城市廣場裡面好多餐廳,但間間都非常多人等位,同兩老費時佢哋等位等咁耐,同埋已經真係好肚餓,就睇吓可唔可以Walk in 食個自助餐。點知真係有位 7pm!!!好啦!其實我覺得真係不過不失,食物款式唔算話好多,味道亦都唔係特別出色。基本款式都有齊,有生蠔有龍蝦,都夠新鮮!👍🏻👍🏻👍🏻不過熟食方面,覺得款式可以多啲,當中紅酒牛尾係最出色嘅,因為好入味,咬落去係一啲都唔韌,我食得最多就係呢個😂😂😂

2022-07-18 2919 瀏覽
呢幾張相係以前我19年去食過嘅時候嗰陣時價錢唔貴食物質素都OK13號嗰日我再去食食物質素嚴重退步生蠔仲係幾好食沙律都幾好食到食海鮮蟹腳鹹到好似落鹽咁樣螺粒粒都有沙刺身一般熱食燒牛肉 勁生 根本就唔熟好似烚出嚟咁又勁大浸奶酥味同個廚師講覺得好生想要熟啲佢係側邊煎翻熟比我咁我唔使特登嚟酒店食燒牛肉啦蒜香和牛 我食開都係乾身嘅佢呢到唔知點解有啲汁浸住跟住有個乜嘢龍脷魚又係啲汁浸住啲魚唔知以為我食緊水煮魚真係極度失望囉我記得以前仲冇咁貴依家貴咗反而啲嘢仲難食咗希望評價能夠推動佢哋提升返食物質素啦
呢幾張相係以前我19年去食過嘅時候
希望評價能夠推動佢哋提升返食物質素啦
  • 生蠔
  • Haagen-Dazs
2022-07-14 2165 瀏覽
今日食lunch,不過不失啦,生蠔吾錯、只係開蠔果位人兄開到得半隻而且好慢、其他種類吾多選擇,竟然連酒店自助餐必食嘅芝士都無😓😓,魚生一般,生果吾多、甜品雪糕可以接受,價錢算合理啦
2022-07-14
  • Haagen-Dazs
  • 甜品區
  • 即開生蠔
2022-07-12 1682 瀏覽
星期日諗住同屋企人去食自助餐 近近地就去左呢間鬼野 我見之前啲食評啲人都話環境好 拿破崙蛋糕好食員工服務態度好咁就去試吓啦我平時都懶得寫食評但今次真係堅嬲乜野環境好?間野冇冷氣!勁熱勁多嗰啲旅行團你一邊食嘢佢哋系你身邊大聲叫囂得個拿破崙蛋糕好食其他食物好一般面包蟹永遠拎吾到同個樓面講想投訴即刻走左去真系以後都唔會再去
星期日諗住同屋企人去食自助餐
面包蟹永遠拎吾到
同個樓面講想投訴
即刻走左去
真系以後都唔會再去
家庭感自助餐 性價比不高 食物好一般同屋企人Farewell想搵個地方食自助餐今次揀左帝都。可惜食物真係吾太好。有點失望。 👍🏻1)生蠔是最正常 2)芒果拿破倫 是好食的😩 除此之外, 蟹腳好咸 , 刺身好腥 完全吾得(除左三文魚正常) 北京填鴨皮吾脆,斧頭扒好硬,M5牛粒好鞋好乾, 鵝干好薄不過味道正常下面舊M5牛粒好鞋好乾, 鵝干好薄不過味道正常下面舊漢堡批。總結: 食物:吾好食 野食吾多環境:舒服 因為冇咩人食夜晚 服務:工作人員都親切既價錢:608 net 送左兩支酒 600 + 應該有更多好選擇。
家庭感自助餐 性價比不高 食物好一般

同屋企人Farewell想搵個地方食自助餐
今次揀左帝都。可惜食物真係吾太好。有點失望。
👍🏻1)生蠔是最正常 2)芒果拿破倫 是好食的
😩 除此之外, 蟹腳好咸 ,
刺身好腥 完全吾得(除左三文魚正常)
北京填鴨皮吾脆,
斧頭扒好硬,
M5牛粒好鞋好乾,
鵝干好薄不過味道正常下面舊
M5牛粒好鞋好乾,
鵝干好薄不過味道正常下面舊漢堡批。
總結:
食物:吾好食 野食吾多
環境:舒服 因為冇咩人食夜晚
服務:工作人員都親切既
價錢:608 net 送左兩支酒

600 + 應該有更多好選擇。

以這樣的價錢 差不多七百蚊一位 食咁嘅質素 真係好失望 唯一一樣 生蠔還可以 2 已差不多七百蚊價錢 畀啲 斧頭扒 人食 好似皮鞋一樣 刺身款小 嗰啲印度薄餅 鹹 到阿媽都唔認得 咖哩又唔熱 今次係第二次幫襯 以後都唔會 再幫襯
2022-06-14 1694 瀏覽
同老公結婚周年紀念,因為住喺附近,所以近近地嚟咗呢度逢親食自助餐我都主力食海鮮。食咗龍蝦、長腳蟹、麵包蟹…龍蝦麵包蟹冇乜味,長腳蟹疑似浸過鹽水,有某啲位好salty刺身都係冇乜鮮味生蠔ok訂枱嗰陣同佢講結婚周年,想佢分開上一嚿蛋糕,寫happy anniversary 在甜品碟。喺時限到前半個鐘佢攞張單過嚟,當時都仲未上嗰隻碟。同佢講番個甜品仲未上,佢先識得攞返過嚟,侍應木木獨獨,都唔識講返句結婚周年紀念快樂😅可能公司冇培訓食物唔掂,亦唔係好識待客。好在呢度價錢唔係貴,算了但無下次
同老公結婚周年紀念,因為住喺附近,所以近近地嚟咗呢度

逢親食自助餐我都主力食海鮮。食咗龍蝦、長腳蟹、麵包蟹…

龍蝦麵包蟹冇乜味,長腳蟹疑似浸過鹽水,有某啲位好salty

刺身都係冇乜鮮味

生蠔ok

食物唔掂,亦唔係好識待客。好在呢度價錢唔係貴,算了

但無下次
紀念日