聽朋友介紹話呢間雞排好好食好似話系台灣過江龍過嚟嘅🤭喺Openrice仲見到零負評tim🫵🏻等史努比試下系咪真系咁掂先😎.每一款炸物都可以揀1-2款seasonings有原味(椒鹽) 海苔 辣味 芝士 梅子 麻辣 芥末同咖喱 真系要乜有乜🤣🤣👍🏿脆皮無骨雞腿排 (芝士) $40大癲😳雞排超級大塊 大過史努比塊臉😂啱啱炸起非常之熱 小心焫親個嘴🤭外皮炸到好香脆 每一啖咬落去都 “咔咔” 聲🤭最值得讚嘅系雞肉好嫩滑炸嘅火喉同時間控制得啱啱好配搭芝士粉 帶出其香氣而唔會太鹹👍🏿食落好惹味🤪又唔會話太greasy食到最後都keep住熱辣辣一直出煙冬天食佢真系好正😆味道: 8.5/10性價比: 8/10👍🏿脆皮杏鮑菇 (海苔) $25份量都幾多 有8-9件😛同樣炸到非常香脆但就略嫌呢個炸粉有啲啲厚 硬咗少少海苔粉冇芝士粉咁香 但都好食😚Appreciate佢唔會太鹹杏鮑菇大大粒 咬落去有汁bit出嚟😍好juicy😚好食~味道: 7.5/10性價比: 8/10👍🏿甜不辣 (原味椒鹽) $25呢個就relatively失色啲 但都唔系差🤭冇雞排同菇咁香脆椒鹽粉帶出少少鹹香 調味啱啱好食落煙煙韌韌咁😆
聽朋友介紹話呢間雞排好好食

但就略嫌呢個炸粉有啲啲厚 硬咗少少
海苔粉冇芝士粉咁香 但都好食😚
Appreciate佢唔會太鹹
杏鮑菇大大粒 咬落去有汁bit出嚟😍
好juicy😚好食~
味道: 7.5/10
性價比: 8/10

👍🏿甜不辣 (原味椒鹽) $25
呢個就relatively失色啲 但都唔系差🤭
冇雞排同菇咁香脆
椒鹽粉帶出少少鹹香 調味啱啱好
食落煙煙韌韌咁😆
好有嚼口 好食嘅~
味道: 7/10

衛生: 7/10
抵食: 8/10
回頭率: 6/10
2024-01-27 360 瀏覽
全部炸物都即叫即炸🍗#主打無骨雞排 🐥 $40店員話雞排係雞胸肉完全唔柴 又多汁食食吓都唔記得咗自己係食緊雞胸肉 #脆皮雞全翼 🍗 $16 必食推介 🔥🔥🔥🔥肉質嫩滑 Juicy多汁💦 比起炸雞排都唔會輸#脆皮花枝丸 🍡 $18彈牙足料 真材實料 有原粒花枝🦑係入面完全唔會粉#脆皮雞皮 🐣 $24外皮脆卜卜 送酒一流🍻配芝士粉 簡直絕配✨#地瓜條 🍠 $25台灣入口個人鍾意加梅子芝士🧀#炸金菇酥 🍄 $12好似食緊薯片🥨 炸到好似開花🌸可以打電話落單95583922🤗🤗#twopeckhk #twopecktaiwan #crispychickenhk #hktwopeck #hkchicken #hkfood #hkfoodie #taiwanfoodinhk #foodinhk #twopeckcrispychicken #twopeckchicken #twopeck #雞排 #炸雞 #2派克 #2派克雞排 #2派克脆皮雞排 #hk #hk雞排 #hk炸雞 #梅子粉 #香港世一 #香港世一雞排 #香港世一炸雞
全部炸物都即叫即炸🍗

#香港世一 #香港世一雞排 #香港世一炸雞
2024-01-27
下午茶
2024-01-16 284 瀏覽
//12 01 24 晴天🌞16:30 旺角 威達商業大廈@twopeck_hk國民美食 ☺︎「炸雞扒」 ——— 係「台灣」最具代表性嘅美食,夠竟當中有咩魅力咁吸引呢?𝟏𝟗𝟖𝟎年,台北某間中學附近,有架專門賣三文治、漢堡、中式料理嘅流動餐車,老闆為咗幫學生節省零用錢,於是決定以雞胸作為食材,並用中藥材醃製配搭油炸方式,創造出一款又經濟又好味嘅「台式炸雞扒」。酥脆鹹香嘅外皮、軟嫩多汁嘅口感,相信大家都必定有迷上過。但原來連全球最多分店嘅「麥當勞」,都鍾情於呢種感覺,𝟐𝟎多年前更率先喺「台灣」研發出全球「麥當勞」首款有骨炸雞系列 ——— 「麥脆雞」。結果「麥脆雞」一出,「台式炸雞扒」就揚威國際,即時成為全球熱捧嘅美食啊!🔻脆皮無骨雞腿扒 (配麻辣+梅子粉) HKD$40ꕀ雞腿扒大塊過肥仔隻手 咬落去超級嫩滑同多汁而且連啲肉都好香 應該炸之前有用醬料醃製過 再加上成塊都無骨 可以輕鬆咁享受啖啖肉嘅滋味要讚 外層粉漿夠薄 炸得非常酥脆 就算隔咗陣先食 都依然𝘬𝘦𝘦𝘱住脆卜卜麻辣粉+梅子粉+雞腿扒 簡直係完美組合嗰種甜甜、酸酸、辣辣嘅味道開胃之餘 仲夠晒惹味 好食到停唔到口🔻脆皮杏鮑菇 (配芝士
12 01 24 晴天🌞

再加上成塊都無骨 可以輕鬆咁享受啖啖肉嘅滋味

要讚 外層粉漿夠薄 炸得非常酥脆
就算隔咗陣先食 都依然𝘬𝘦𝘦𝘱住脆卜卜

麻辣粉+梅子粉+雞腿扒 簡直係完美組合
嗰種甜甜、酸酸、辣辣嘅味道
開胃之餘 仲夠晒惹味 好食到停唔到口

實在令人愛不惜手 食完一串要即刻再𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦啊

2024-01-12
  • 脆皮杏鮑菇
  • 脆皮無骨雞腿排
店名:2派克雞排地點:旺角通菜街菜式:台式小食餐牌:主食(包括雞扒,雞髀,雞塊等),素食,小食,飲品。有8款口味嘅調味粉自選,包括原味(椒鹽)/芝士/梅子/麻辣/芥末/辣味/咖喱/海苔。落單時可以揀1至2款調味粉撈埋食用。所有野食都係即叫即炸,超辣手比你,無可能即刻食落口,實辣嘴。脆皮無骨雞腿排 $40脆皮無骨雞腿排超級大塊,炸到外皮香脆又薄,而入面雞腿肉仲係好多汁同嫩滑,正!我揀咗芝士拼海苔粉,味道都唔錯,好惹味,海苔味道特別香,推介。脆皮杏鮑菇 $25炸杏鮑菇我都係第一次食。脆皮杏鮑菇一包都有好幾大件,食落多汁又爽口。我揀咗咖哩配芝士粉,咖哩味道都幾好。甜不辣 $25甜不辣即係魚餅天婦羅,每條細細條,易入口,食落好有魚味,凍左就粉味重d。我揀左香辣味,要求少辣,都頗辣架。每樣食物用紙袋裝住,然後一次過用膠袋放好,方便攜帶。而脆皮杏鮑菇同甜不辣都備有竹籤。店鋪係女人街入面,門口都唔難見到,有一張枱仔同兩張凳,可以即刻食。
店名:2派克雞排
地點:旺角通菜街
菜式:台式小食

脆皮杏鮑菇 $25

甜不辣 $25

2024-01-03
脆皮杏鮑菇
#MC帶你去旺角.台灣出名夜市出名多美食,而且抵食又高質🤤!其中一樣掃街小食就係「雞排」,相信好多人都唔陌生,但依間近年先進駐香港嘅雞排專門店,你又食過未呢😜?!✨ 2派克雞排「2派克雞排」於2022年喺紅磡開設首間香港分店,最近正式進駐旺角‼️主打一系列即叫即炸的無骨大雞扒,以及炸雞髀、炸雞皮、脆皮杏鮑菇、金菇酥、台灣腸等惹味小食,充滿台灣夜市風味。✨ 自選調味粉店舖有8款口味嘅調味粉🧂,落單時可以隨便揀1-2款調味粉搭配炸物享用,分別有原味椒鹽/芝士/梅子/麻辣/芥末Wasabi/辣味/咖喱/海苔味。.✨ 即叫即製落單後要等10分鐘⏳,因為全部都即叫即炸🔥,唔係翻炸,可以係OpenRice落住單先,咁就可以快啲拎到啦😉。🥢 脆皮無骨雞腿排 $40即叫即炸,炸到金黃色,熱辣辣,非常吸引😍!外皮香脆,雞腿比雞胸食落無咁嚡同乾,口感更多細嫩多汁,好Juicy💦,而且好足料好大塊,超滿足👍🏻!揀咗香辣味粉拼海苔粉,海苔粉超突出。🥢 脆皮杏鮑菇 $25份量十分足料‼️雖然杏鮑菇沾咗炸粉,但炸粉唔算多👍🏻,食落厚實多汁,口感爽口有嚼勁☺️。揀咗原味椒鹽粉,素食類用簡單調味就已經好好食🥰。🥢 脆皮花枝
#MC帶你去旺角

✨ 2派克雞排

✨ 自選調味粉
✨ 即叫即製

🥢 脆皮無骨雞腿排 $40

🥢 脆皮杏鮑菇 $25

🥢 脆皮花枝丸 $18
大大粒嘅花枝丸😝,平均都沾上麻辣味調味粉,微微嘅刺激感但又會唔會好辣👌🏻,食落有粒粒墨魚,肉質爽彈!
脆皮花枝丸
2023-12-19
脆皮花枝丸
2024-05-17 0 瀏覽
這間台灣雞排店在台灣好受歡迎,分店仲開到澳洲和香港各地,只有外賣,所有炸物都是即叫即炸,經常大排長龍 ,下午經過旺角分店就耐心排隊買來吃。仲有多種調味粉可供選擇 : 原味椒鹽、芝士、梅子、麻辣、Wasabi、辣味、海苔、咖喱味,拿到手真是新鮮滾熱辣! 黃金香芋丸一咬開脆脆的外層,芋頭的香甜和濃郁在口中綻放,柔軟綿密,居然仲有鹹蛋黃夾心增加了鹹香的層次感!脆皮無骨腿丁脆皮下的雞腿肉鮮嫩多汁,肉質細嫩,充滿著鮮美的雞肉香氣,雞腿肉的鮮美與外層的脆皮形成了完美的結合,讓人回味無窮!脆皮無骨雞腿排好大size, 選了芝士味,又香又脆又有芝士奶香味,雞腿排的肉汁得以完美鎖住,保持了充足的嫩滑,使每一口都充滿了多汁!甜不辣一條條都幾多,外皮脆脆,內部軟糯糯!

黃金香芋丸

脆皮無骨腿丁

甜不辣
一條條都幾多,外皮脆脆,內部軟糯糯!
外賣自取
台灣過江龍連鎖炸雞店 招牌無骨雞排作為炸物狂魔 一於試下係咪真係咁掂先🥹即叫即炸呢點真係冇得輸啦😂一共有9種調味粉可以任揀 每款野食可以1-2種✌🏻包括原味(椒鹽)/海苔/辣味/芝士🧀/梅子/麻辣/芥末/咖喱🍛Menu有20幾款食物 仲可以揀套餐 試到多啲野食店員好親切問我想食咩👍🏻😎仲會推介我唔同食物配咩粉比較好食/多人揀🔥即叫即炸真係唔同啲 唯一係要等比較耐炸完熱辣辣 聞到好香噴噴 但太辣咀 拎返去慢慢嘆😼住得唔算近 最搞笑係一邊坐車啲人係咁望住袋野食👀有對情侶更加直接問我係邊間 仲即刻search Openrice😂😂😂呢個真係第一次遇到 果然香味係會恨死隔離今次試咗4款野食 全部都好啱我心水🥰🥰招牌無骨雞排 $40 (配芝士+梅子粉)芝士粉因熱力在雞排上融化 橙橙黃黃勁吸引雞排果然係招牌 啖啖肉又夠嫩仲幾juicy味道更加豐富 帶有濃郁香味‼️梅子粉帶來一絲酸甜風味 平衡了芝士偏鹹味金菇酥 $12 (配海苔+芥末粉)賣相勁特別 用竹籤吉住成排一次過炸外面脆卜卜 咬落嗦嗦聲✨入面菇菇彈牙多汁 口感軟軟好有咬口仲要成兩隻手掌拼埋咁大 都係$12 抵食‼️甜薯地瓜條 $25 (配梅子粉)
台灣過江龍連鎖炸雞店 招牌無骨雞排

炸完熱辣辣 聞到好香噴噴 但太辣咀 拎返去慢慢嘆😼
住得唔算近 最搞笑係一邊坐車啲人係咁望住袋野食👀
呢個真係第一次遇到 果然香味係會恨死隔離

今次試咗4款野食 全部都好啱我心水🥰🥰
招牌無骨雞排 $40 (配芝士+梅子粉)
芝士粉因熱力在雞排上融化 橙橙黃黃勁吸引
雞排果然係招牌 啖啖肉又夠嫩仲幾juicy
味道更加豐富 帶有濃郁香味‼️
梅子粉帶來一絲酸甜風味 平衡了芝士偏鹹味

金菇酥 $12 (配海苔+芥末粉)
賣相勁特別 用竹籤吉住成排一次過炸
外面脆卜卜 咬落嗦嗦聲✨
入面菇菇彈牙多汁 口感軟軟好有咬口
仲要成兩隻手掌拼埋咁大 都係$12 抵食‼️

甜薯地瓜條 $25 (配梅子粉)
地瓜薯條比起薯條多咗份甜味
綿密口感更加令我著迷 每次都必點
梅子粉x地瓜薯條真係好夾
産生奇妙嘅化學反應🤤🤤

脆皮杏鮑菇 $25 (配海苔+芝士)
份量十分足料 一袋有~10粒
外層炸粉唔算多 略嫌有點太大粒
食落幾厚實好多汁 口感幾爽有嚼勁💕👍🏻
2024-05-09
15 分鐘 (外賣自取)
2024-05-10 0 瀏覽
旺角掃街必食‼️脆皮無骨雞排 $40脆皮無骨雞腿排 $40落單後即叫即炸等咗20mins唔想等記住早啲下單〰️拎上手超級熱辣辣肉質非常嫩滑 好新鮮唔係x大大翻炸嗰啲🙊好厚身 食極都仲有🤣食到底都仲係好juicy喺香港第一次食到高質素嘅炸雞扒🤩可自選兩款調味粉🧂嗌咗 芝士+辣粉|海苔+Wasabi 兩款都好食😚仲有唔同小食下次經過都會去試吓✨
旺角掃街必食‼️

兩款都好食😚

仲有唔同小食
下次經過都會去試吓✨
2024-01-25
20 分鐘 (外賣自取)
$40 (其他)
  • 脆皮無骨雞腿排
店名:2派克雞排地點:旺角通菜街菜式:台式小食餐牌:主食(包括雞扒,雞髀,雞塊等),素食,小食,飲品。有8款口味嘅調味粉自選,包括原味(椒鹽)/芝士/梅子/麻辣/芥末/辣味/咖喱/海苔。落單時可以揀1至2款調味粉撈埋食用。所有野食都係即叫即炸,超辣手比你,無可能即刻食落口,實辣嘴。脆皮無骨雞腿排 $40脆皮無骨雞腿排超級大塊,炸到外皮香脆又薄,而入面雞腿肉仲係好多汁同嫩滑,正!我揀咗芝士拼海苔粉,味道都唔錯,好惹味,帶少少辣。脆皮台灣香腸 $24脆皮台灣香腸唔洗揀粉,已經調好味,甜甜地,一客兩條好多肉食。脆皮杏鮑菇 $25脆皮杏鮑菇一包都有好幾大件,食落多汁又爽口。我揀咗海苔配原味(椒鹽),味道都唔錯。每樣食物用紙袋裝住,然後一次過用膠袋放好,方便攜帶。而脆皮杏鮑菇同脆皮台灣香腸都備有竹籤。店鋪係女人街入面,門口都唔難見到,有一張枱仔同兩張凳,可以即刻食。我攞到返屋企先食就無會傷到個嘴。
店名:2派克雞排
地點:旺角通菜街
菜式:台式小食

脆皮台灣香腸 $24

脆皮杏鮑菇 $25

2024-05-06
15 分鐘 (外賣自取)
2024-05-04 2 瀏覽
今晚同朋友去女人街尋寶,竟然俾我發現到呢間台灣過江龍小食,keep住好多人買外賣,我即刻去買返幾樣嘢滿足下個肚先。呢度大致分開主食、小食同埋素食;咁我就每款揀一樣啦!主菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️脆皮無骨雞扒😁識食一定係揀海苔粉,外脆內嫩嘅雞扒再加上海苔粉嘅味道,一食真係好食到停唔到口啊!小食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😋脆皮台灣香腸皮脆再加上濃郁嘅肉汁,口感非常美味。素食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️四季豆四季豆再加上香辣粉,味道超然,強烈推薦呢個配搭,真係好好味。♡

呢度大致分開主食、小食同埋素食;咁我就每款揀一樣啦!

主菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
脆皮無骨雞扒

小食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
😋脆皮台灣香腸
皮脆再加上濃郁嘅肉汁,口感非常美味。

素食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
四季豆

2024-05-03
3 分鐘 (外賣自取)
呢間炸雞小食店.全球多個國家都有分店原來旺角女人街都有呀呢間全部都係即叫即制.款式分為三大種類主食.小食.素食 分別各揀選一款✨脆皮無骨雞腿排必食招牌雞腿排啖啖肉.裡面厚切雞排好Juicy外層炸粉唔厚而且炸得金黃香脆.夠乾身有別於一般炸物✨脆皮百葉豆腐長方形嘅百葉豆腐質感唔會太腍口感有點似魚腐.好味✨脆皮台灣腸台灣腸唔需要添加任何嘅調味.都已經好好味外層脆卜卜.炸完都唔會有油膩感以後嚟旺角行街買小食,又多個選擇喇
呢間炸雞小食店.全球多個國家都有分店

口感有點似魚腐.好味

✨脆皮台灣腸
台灣腸唔需要添加任何嘅調味.都已經好好味

外層脆卜卜.炸完都唔會有油膩感

以後嚟旺角行街買小食,又多個選擇喇
2024-03-27
下午茶
  • 脆皮無骨雞腿排
之前只係去過紅磡店但係唔係太就腳 因為始終唔係住個頭旺角店同樣人氣十足 今日下午終於見到人少啲試吓同紅磡店有冇分別作為台灣過江龍,質素真的有保證!個人來說就特別喜歡比較肉質比較滑的雞腿排,仲有八種調味粉俾你揀,例如梅子、芝士、紫菜等等,所以食幾次都仲有新鮮感,今次再吃麻辣口味,很惹味,不要太貪心,上次試了中辣太刺激了,大口咬下去肉汁真的很多!而且外皮也是脆得像薯片一樣,真的秒殺某大大,唯一的缺點是破壞了我的減肥計劃好奇寶寶很想知道台灣香腸究竟是什麼,原來是炸台灣香腸,沒有想到真的很好吃,喜歡吃台灣香腸的一定要衝• ─────────────── 𖠿𖥣 2派克雞排旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖• ─────────────── ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #hkinfluencer #食好西 #香港美食 #hkiger #派克雞排___ 🥇Follow @eathkgirls #eathkgirl
之前只係去過紅磡店

🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
2024-03-20 13 瀏覽
呢日去完旺角做嘢,對面一系列掃街小食好吸引!見到呢間裝修好有格調嘅小食店,全部都係我鍾意嘅嘢食,一於買嚟食吓!脆皮無骨雞扒(加梅子粉、海苔粉):脆皮無骨雞扒配上梅子粉和海苔粉絕對是一個令人愉悅的組合。脆皮雞扒的外層煎得酥脆金黃,讓人垂涎欲滴。梅子粉的酸甜味道為整道菜增添了豐富的風味,與雞肉的鮮嫩口感形成了完美的對比。海苔粉則為這道菜帶來了一絲的咸香味,更加豐富了整體口感。脆皮台灣香腸:脆皮台灣香腸外層的脆皮煎得酥脆,內裡的香腸則保持了肉質的鮮嫩彈牙。香腸本身的調味帶有微辣和微甜的味道,加上脆皮的質感,非常美味。脆皮杏鮑菇(椒鹽味):脆皮杏鮑菇有獨特的脆皮和鮮美的杏鮑菇味,椒鹽的調味使菇菌本身的鮮甜味更加突出,同時增加了一絲微辣的風味。

脆皮無骨雞扒(加梅子粉、海苔粉):

脆皮台灣香腸:

脆皮杏鮑菇(椒鹽味):
2024-03-19 16 瀏覽
呢日路經旺角,忍唔住買啲街頭小食,見到依間店舖,有我最愛嘅炸物,而且店舖裝修乾淨企理,黑色加鮮黃色嘅對比色,好吸引,於是就入咗去買炸物返屋企食。脆皮無骨雞扒(椒鹽粉):外層的脆皮炸至金黃酥脆,一口咬下就能聽到卜卜聲。雞肉質地嫩滑,充滿著椒鹽粉的香氣,讓人回味無窮。脆皮台灣香腸:脆皮台灣香腸外層炸至酥脆金黃,咬開後散發著濃郁的香氣。嚼勁十足的肉質、咸香的香腸與脆皮的口感,非常美味。脆皮杏鮑菇(芝士粉):杏鮑菇外層酥脆,內部卻仍保持著鮮嫩的口感。搭配芝士粉,增添了豐富的奶香味道,讓這道菜更加美味。

脆皮無骨雞扒(椒鹽粉):

脆皮台灣香腸:

脆皮杏鮑菇(芝士粉):
脆皮無骨雞扒(椒鹽粉)
脆皮台灣香腸
脆皮無骨雞扒(椒鹽粉)
脆皮台灣香腸
話說今晚趕時間, OpenRice落單諗住即刻去紅磡攞,因為我當時最近嘅店應該係旺角就唔小心撳咗入去落錯咗單。責任係喺我度嘅冇睇清楚,不過如果旺角同埋紅磡店有得可以幫吓手平少少俾我落張新單或者唔使我等咁耐咁就好啦。尤其是紅磡店木口木面唔多想理我就係想我走令我對派克扣咗啲分

尤其是紅磡店木口木面唔多想理我就係想我走令我對派克扣咗啲分