2020-05-26 289 瀏覽
放題記放題就梗係要係咁叫刺身啦!!依間係㕵角附近的放題幾就腳,刺身選擇都算多,質素仲好好啊,我係咁重複叫的刺身有帶子同北寄貝,叫左幾轉都咁鮮味啊第二樣就係叫燒肉!以二百幾蚊黎講,依間d肉質我覺得幾好,起碼唔會咬唔到,上菜速度又快。我叫左牛舌,牛肋肉,和牛,豚肉,仲有羊架。比大家睇吓圖先,望上去冇乜特別,但食落就知道有油香,又有肉味,好多放題食完d肉都分唔到邊樣打邊樣哈哈。我最欣賞嘅係羊架!因為佢肉質好鮮嫩,再加上香草味,但又唔會太蘇。最後就叫甜品啦!叫左綠茶同芝麻味雪糕,特別推介芝麻!好香!仲有一粒細細粒的cheesecake,哈哈,唔會太飽呢!野飲就叫左好大路的汽水,最後仲飲左杯熱綠茶暖下個胃,今餐真係食得好滿足!

放題

我叫左牛舌,牛肋肉,和牛,豚肉,仲有羊架。
比大家睇吓圖先,

2020-05-15 543 瀏覽
朋友說偶然發現油麻地一帶有頗多街坊小店想去嘗試, 趁著這疫情放緩又久未見面, 就一起約出來振興一下小店經濟了。最後選擇了這間鳴橋燒肉放題, 門口的餐牌簡單明瞭, 雖是小店, 但選擇也頗多, 而且店員亦熱情, 一見到有客人在看餐牌就立刻從店內出來招呼。刺身中推薦北寄貝和馬刀貝, 尤其是馬刀貝的新鮮爽口, 果然值得在點餐紙上打星。剛上桌的待燒物擺盤已經很是不錯, 而且size也令人滿意, 尤其是帆立貝和虎蝦。紅彤彤的肉肉看著就覺得新鮮誘人。烤肉期間亦點了天婦羅來當零食以抵擋肉香。其中南瓜天婦羅好好吃呀! 炸漿薄脆, 南瓜甜軟, 停不了口。第一爐先燒的海鮮, 速度有點慢, 開頭以為是因為蝦和帆立貝都很肉厚的問題, 詢問下店員貼心告知其實因為是海鮮水份比較多, 因此也相對比較難熟, 會建議心急的朋友先燒肉類。果然我們第二爐開始燒肉, 店員的介紹分毫不差, 超快熟, 甚至可以做出薄脆的口感而不焦。個人特別推介, 鹽燒牛舌, 小墨魚和芝士麻吉燒。牛舌爽口有牛味而且份量超大, 墨魚多汁彈牙, 而麻吉燒則熱熔在心, 令人一吃再吃。飲品選擇雖然不算多, 而且限聚令期間不能提供酒類飲品, 但勝在有少見的C

紅彤彤的肉肉看著就覺得新鮮誘人。

飲品選擇雖然不算多, 而且限聚令期間不能提供酒類飲品, 但勝在有少見的CC蘋果和CC葡萄, 也是滿足到我了。

吃飽飽後天已黑, 門口燈光更顯亮眼...算是一間不錯的街坊小店。

2020-05-06
2020-05-11 406 瀏覽
疫情期間,好多餐廳都受到影響。所以都要跟政府要求測體溫以及消毒。每張枱1.5m距離,令客人食的安心放心。在家辦公左一段時間,好多野食都好想食,所以今次選擇咗刺身、燒肉、炸物........任食任飲。咁樣可以一次過滿足。可惜禁制令未過,暫時沒有酒精飲品提供。第一轉必定試試刺生,品種比較多,我比較喜歡三文魚🍣仲有海鮮燒,蝦🦐好大隻。我朋友係食肉動物,所以今次交比佢燒,我負責食安格斯牛肉以及牛脷,好味😋再加上餐廳的必制醬料,令到肉類更加鮮味。因為燒肉比較熱氣,餐廳還有自家製涼茶。可以下火。鋪仔細細,應有盡有。性格比ok
疫情期間,好多餐廳都受到影響。所以都要跟政府要求測體溫以及消毒。每張枱1.5m距離,令客人食的安心放心。在家辦公左一段時間,好多野食都好想食,所以今次選擇咗刺身、燒肉、炸物........任食任飲。咁樣可以一次過滿足。可惜禁制令未過,暫時沒有酒精飲品提供。第一轉必定試試刺生,品種比較多,我比較喜歡三文魚🍣仲有海鮮燒,蝦🦐好大隻。我朋友係食肉動物,所以今次交比佢燒,我負責食[调皮]安格斯牛肉以及牛脷,好味😋再加上餐廳的必制醬料,令到肉類更加鮮味。因為燒肉比較熱氣,餐廳還有自家製涼茶。可以下火。鋪仔細細,應有盡有。性格比ok
2020-05-06 531 瀏覽
限聚令放寬至八人, 大家出街既意慾又大了,同朋友到油麻地買野,之後佢話想食燒肉,但又唔想食大集團,搵試D特色小小既,所以就用OPENRICE搵到呢間係油麻地既燒肉入到去當然要量體溫+潔手先比入座。餐牌簡潔清晰,加40蚊就可以試多D野,當然拍板即加!飲品種類多,比較小見既CC蘋果同CC提子都有,可樂又有ZERO,比較健康!落單後幾分鐘肉類就上枱,肉色新鮮,擺盤有條理,數量合理,特別推介牛肋肉,牛舌!接住黎既就係海鮮類,虎蝦,帆立貝,青口呢3樣十分高質,有燒開蝦既朋友實會知道,燒完既蝦一定會縮水,變得好細隻,而呢度既蝦當然都會縮水,但縮完之後個大細仍然係比出面其他餐廳較大,而且都比較新鮮有咬口,值得一讚,帆立貝,青口同樣十分新鮮,因為一食落口就知道佢唔會比平價野我地!仲要一讚餐廳既通風,佢唔似其他鋪頭,一枱一部抽氣扇,但係絕對唔會聞到煙味,空氣十分流通,氣溫亦都好舒適!燒烤紙高質唔易爛,又唔會出現"痴底"情況。最後點左甜品,綠茶雪糕同芝麻雪糕都好有味道,芝士蛋糕好有口感,最開心係有雪米糍食!

入到去當然要量體溫+潔手先比入座。

餐牌簡潔清晰,加40蚊就可以試多D野,當然拍板即加!

燒烤紙高質唔易爛,又唔會出現"痴底"情況。

2020-05-03 375 瀏覽
鋪頭位置比較迫,食得唔係好舒服。。而且食物選擇真係唔多,仲要有好多都冇,虎蝦又冇,帶子又冇,甜蝦仲要係超細隻個種,三文魚都一般般,偏細,感覺唔太新鮮。燒肉方面,牛肉肉質比較un。而且裝食物既碟望落都唔太乾淨。唯一特別嘅地方係 雞軟骨係自己燒,幾過癮。但呢個價錢,咁既食物質素,真係好一般,未必會再去了。
2020-04-30 395 瀏覽
一入門口就叫我地升級,話會多啲嘢食,話唔加就黑口黑面,仲要唔理人。叫左十幾樣嘢,黎得幾樣,仲要問佢先話賣晒,叫人自己睇牌。個服務員一上完嘢就去收銀到玩手機,叫左幾次先應人,點做生意㗎!伏到一個點囉,個芝士豚腩肉,得第一片有啲芝士粉就算,燒2下芝士粉都冇啦
2020-04-29 253 瀏覽
2020年4月平日7點晚市店舖間隔闊落,走廊位空調略凍。人手少,只有一位樓面和一位廚房肉類:未完全解凍,幾塊黏埋一齊,部分肉類有兩種顏色,懷疑重覆解凍再雪藏。只有薄片的肉可以正常食用。炸物:選了蝦天婦羅、餃子、蕃薯仔。速凍貨,純粹等唔切烤熟肉/頂唔順劣肉先叫黎飽肚。海鮮:得墨魚仔還可以,青口什麼的唔駛叫。刺身:其實網購一條三文魚(10幾斤)只係千幾蚊,品質已經好得。但位少客少做唔到。’刺身‘算入得口,唔駛嘔。如果要食好野人均$240出面大把選擇,話好食嘅相信係自細食垃圾大。如果朋友聚會主要想見吓面,要求環境靜還可以。

2020年4月平日7點晚市
店舖間隔闊落,走廊位空調略凍。
人手少,只有一位樓面和一位廚房
海鮮:得墨魚仔還可以,青口什麼的唔駛叫。
如果朋友聚會主要想見吓面,要求環境靜還可以。
2020-04-29
2020-04-13 491 瀏覽
下午要到旺角見客,自己先行到附近食lunch先,因為呢排食得多住家飯,淡咪多菜,於是想食濃味野,咁岩經過這間鳴橋,lunch set都好抵食~~~~~於是叫左個和牛set 自己燒,個set有湯有綠茶甜品,牛肉份量較少,但肉味好豐富,如果同朋友食我會簡食任食版,豐富好多~~~~~海鮮有貝類、魚柳、海蝦,酒類任飲,200蚊有找好抵!!!鋪面不大,侍應只有一人但好有禮貌,反應快下次聚會約旺角的話會叫埋朋友去

海鮮有貝類、魚柳、海蝦,酒類任飲,200蚊有找好抵!!!

鋪面不大,侍應只有一人但好有禮貌,反應快
下次聚會約旺角的話會叫埋朋友去

2020-03-07 685 瀏覽
以為宜家少咗人出街食飯,點知烤肉原來都多人食,見呢間平平哋種類都ok多,又唔洗等位儘管試試。店舖較窄,如果大隻少少,可能會同後面嘅人相碰,台下烤爐都較頂腳,唔係坐得太舒服。佢有2款價錢選擇,要升級只加$40可有羊、帶子刺身,馬刀貝,安格斯牛等6款食物,我哋見$40唔算多,當然唔睇就升級啦,但後來發現無升級都有其中食物係menu😆不過,侍應話寫埋啫,其實無。建議有興趣黎試嘅先睇睇唔升級有乜唔同先😅先黎刺身,選擇少,但我唔食魚類,對我來說足夠👍🏼刺身件頭細但任食,無所謂啦。帶子都好味,完全無腥味,我哋都食咗幾轉。食親烤肉,次次乜都叫啲,但黎到都係唔知乜肉打乜肉😅有好食、有普通、但真唔知係乜肉,再叫又唔中,又好似唔同,但都係過句,任食無所謂啦😂第一次自己燒雞軟骨,原來都唔差過炸雞軟骨。 好多店嘅一口牛韌到咬唔到,但呢到嘅一口牛幾好夠鬆軟,有點似牛柳口感。佢嘅魚柳調味都唔錯,魚較淋,我個人都喜歡呢個質感,如果你喜歡QQ實實,呢種就唔係。人少少,唔想咁貴,唔高要求,呢度係一個唔錯選擇,中規中矩。$208 /2小時任食,升級加$40,另加一。

食親烤肉,次次乜都叫啲,但黎到都係唔知乜肉打乜肉😅

人少少,唔想咁貴,唔高要求,呢度係一個唔錯選擇,中規中矩。

$208 /2小時任食,升級加$40,另加一。

2020-02-16 480 瀏覽
想起很久沒有食燒肉,今日放假來到旺角購物完後食午餐,便找到這家鳴橋燒肉店,價錢相宜而且食物種類多,每位$188已包任食任飲。中午時段較多客,座位不太多,但抽風系統做得好,無油煙焗促感。刺身系列有三文魚,帶子,帆立貝,吞拿魚,甜蝦等,鮮甜嫩滑,三文魚肉質肥美香甜。燒肉有牛舌,牛肉,雞翼,豬頸肉等多款供選擇,牛肉油脂雪花分佈平均,肉質嫩滑香甜,牛肉味濃郁。牛舌切得薄身,口感爽脆多汁。台灣香腸味道正宗,口感軟稔而香味散發,入口不覺油膩。海鮮系列有新鮮海蝦,帆立貝,多春魚等。海蝦大隻厚肉,蝦肉彈牙爽滑,鮮甜多汁。帆立貝多肉鮮甜,有淡淡的海水味。甜品有多種味道的雪糕,如綠茶,芝麻味等,奶滑香甜。

刺身系列

燒肉
台灣香腸味道正宗,口感軟稔而香味散發,入口不覺油膩。

海鮮系列

甜品
有多種味道的雪糕,如綠茶,芝麻味等,奶滑香甜。
2020-02-04 411 瀏覽
想在旺角區吃到一餐美味飽肚的日式燒肉,昂貴的比較多,經濟實惠的要算是在砵蘭街104號的鳴橋燒肉料理了。大門外有2個顯眼的紅色大燈籠,很容易辨認。一坐下來當然立刻將所有美食都掃瞄一次,有多款肉類及海鮮可以燒,亦有豐富熟食供人選擇。先吃了一些刺身,屬於正常質素。肉類頗為高質,不是預先醃製的,所以吃落不會令味道過濃。虎蝦帆立貝等等亦很新鮮,味道鮮甜沒有雪藏味。燒烤盤放了一張去油的牛油紙,令美食不會黏底。在等食物烤熟時,最好吃一些熟食,枝豆是一個不錯的選擇。咸咸的枝豆粒加速了口水的分泌,更能嚐到肉脂油香。最後吃到飽飽滯滯,當然要吃個雪糕球降降溫。
大門外有2個顯眼的紅色大燈籠,很容易辨認。
先吃了一些刺身,屬於正常質素。
最後吃到飽飽滯滯,當然要吃個雪糕球降降溫。
2019-12-12 575 瀏覽
今日放假無食早餐,中午就打算食多少少,在openrice 找到這間餐廳就去試吓,平時行過都無乜留意到,今次一試就估佢唔到都幾好食,特別是刺生三文魚很新鮮因為食緊嘅期間見到有個送貨員送一大條三文魚入舖,如果晚上來食就應該食正該條三文魚🤣,而至於烤肉方便,祕制牛柳有啲味道怪怪地和牛舌很大塊而且很硬之外其他全部都值得去食,$168一位值回票價啦,同時見午膳時間有很多定食又經濟,一定再找個機會來試,今次由於食物好好食,食到最後才記得拍照所以得一張相有食物的🤪
刺生烤肉放題
刺生烤肉放題
2019-12-12 548 瀏覽
住喺砵蘭街的街坊,應該都知有這間"鳴橋燒肉料理"細細間幾溫馨,價錢公道,如果提早或宵夜時段價錢更優惠🎉刺身篇:北寄貝,帶子,甜蝦🦐北寄貝爽口。帶子軟淋鮮甜。甜蝦鮮味。中華沙律,蟹子沙律🥗鍾情中華沙律的我必點的👍🏻蟹子沙律即叫即做,賣相吸引而且青瓜絲清甜爽脆很清新。一口墨魚仔🐙多春魚🐟燒過的墨魚仔煙煙韌韌又膠口,一口一隻有幾方便。脹卜卜的多春魚,燒多多一回消滅了😋香草羊架,羊扒,安格斯牛肋肉,一口蒜香腸,黑椒香腸 🥩🍗🍖羊架,羊扒嫰滑。牛肋肉條牛味濃郁。質量高,還有台式小香腸,啱晒食肉獣的朋友日式餃子,地獄烏冬,超甜一口芋,南瓜天婦羅🥟🥠🍜日式餃子皮脆香口。地獄烏冬原來辣椒醬是用港式辣椒醬。一口芋頭甜絲絲。南瓜天婦羅粉漿夠薄,一點也不肥膩👏🏻最後還有雪糕糯米糍真的非常滿足
飲品
安格斯牛肋肉
日式餃子
地獄烏冬,超甜一口芋,南瓜天婦羅

刺身篇:
北寄貝,帶子,甜蝦🦐
北寄貝爽口。帶子軟淋鮮甜。甜蝦鮮味。
中華沙律,蟹子沙律🥗
一口墨魚仔🐙多春魚🐟
香草羊架,羊扒,安格斯牛肋肉,一口蒜香腸,黑椒香腸 🥩🍗🍖
日式餃子,地獄烏冬,超甜一口芋,南瓜天婦羅🥟🥠🍜
最後還有雪糕糯米糍真的非常滿足
安格斯牛肋肉
日式餃子
地獄烏冬,超甜一口芋,南瓜天婦羅
2019-11-27 509 瀏覽
雖然好多站封左 ,但飯點都要食,朋友點都要見,見下先平伏到心情,食大餐先慰藉到心靈。今晚食燒肉,好早就到左。見到旁邊一家大細十幾人坐埋一齊,好熱鬧。店員人唔多,但勝在好記性,每次叫野黎野都好齊好準確。 講下佢肉既種類,都好多唔同配料醃既牛、豬、雞。一口和牛最嫩,加埋佢地既燒肉汁,味道好夾。 呢度燒肉會放左張紙係上面,無韓燒咁易個鑊燶晒 , 換果陣又快又方便。 同時唔洗落太多油,感覺健康點 。 因為幾姊妹都身子弱,唔食得生冷野,結果我地將刺身放落去燒,意外地又幾好味,好彩無被人鬧。 雞翼都好滑,加上整左做單骨 ,方便易食,唔會搞到好淪盡。 墨魚仔都好彈牙。甜品都有幾多選擇。總括黎講,店細細食品質素都唔錯,岩一大班人黎食下野傾下計。

雞翼都好滑,加上整左做單骨 ,方便易食,唔會搞到好淪盡。

墨魚仔都好彈牙。甜品都有幾多選擇。
總括黎講,店細細食品質素都唔錯,岩一大班人黎食下野傾下計。
2019-11-24 291 瀏覽
這間位於旺角砵蘭街內的「鳴橋燒肉料理」價錢適中,地方舒適。位與位之間不會太過狹窄,燈光柔和一路食一路吹水感覺舒適自然,除了地方舒服食物有水準,已這個價錢來講都幾超值,唔同時段入座與離座都有優惠,店員服務殷勤上菜速度快,以點餐紙方式來order食物。甜蝦、帶子刺身坐低先叫刺身做前菜,刺身選擇有好幾款而我最愛就是甜蝦和帶子,這兩款刺身都非常鮮甜。蟹子沙律蟹子沙律入口清新,加上胡麻汁的香味,絕對醒胃。虎蝦、多春魚虎蝦肉質爽彈燒好,去殼後加小小鹽來調味入口非常鮮甜。這裏多春魚因燒爐上加上一張燒烤紙,燒起上嚟多春魚完全不黐底不會天一半地一半,燒幾多食幾多正。鹽燒牛舌鹽燒牛舌入口爽脆牛味香濃鹽燒牛肋肉鹽燒牛肋肉每一件都差不多大小厚薄適中,油脂分布平均有入口即溶的感覺。鹽燒雞翼鹽燒雞翼把雞翼一開二燒得方便食得更方便。鹽燒雞太腿鹽燒雞太腿,喜歡食雞腿肉的不要錯過,肉質嫩滑,雞皮甘香。一口蒜香腸一口蒜香腸,這個實在太好味了。蒜蓉味的香腸細細粒一口一條,在口中一咬蒜香味和肉汁在口中爆出非常過癮,食多多都唔夠。法式香草羊架法式香草羊架,羊肉味香濃肉質細嫩喜歡的朋友絕對不要錯過。

蟹子沙律
蟹子沙律入口清新,加上胡麻汁的香味,絕對醒胃。

鹽燒牛舌、鹽燒牛肋肉、鹽燒雞翼、鹽燒雞太腿、一口蒜香腸

鹽燒牛舌
鹽燒牛舌入口爽脆牛味香濃

鹽燒牛肋肉

鹽燒雞翼
鹽燒雞翼把雞翼一開二燒得方便食得更方便。

鹽燒雞太腿
鹽燒雞太腿,喜歡食雞腿肉的不要錯過,肉質嫩滑,雞皮甘香。

一口蒜香腸

法式香草羊架
法式香草羊架,羊肉味香濃肉質細嫩喜歡的朋友絕對不要錯過。

鹽燒牛舌、鹽燒牛肋肉、鹽燒雞翼、鹽燒雞太腿、一口蒜香腸