2024-05-26 0 瀏覽
原本係附近食完晚飯,幾個人想去食個糖水就返屋企。叫左個招牌芋圓冰,D料好少😢珍珠都係得幾粒,我地同店員講,佢話有18粒芋圓,咁我哋自己數啦,數到一半個店員就話幫我地數,不停搞到D冰都溶晒😢最後話D珍珠少補返比我地,但係搞溶到已經唔想食喇😩
最後話D珍珠少補返比我地,但係搞溶到已經唔想食喇😩
2024-05-26
2024-04-28 73 瀏覽
今晚食完晚餐後,好想食些甜品,次次經過新都會廣場嘅鮮芋仙,總是時間有啲趕,今晚難得時間鬆動啲,見裡面又冇乜人,就落完單後入去堂食! 今次小妹就點咗個熱嘅「豆漿豆花3號 紅豆、花生」,由於小妹一向食開少甜,所以就要求叫無糖豆漿,一來可以食得健康啲,二來會少啲罪惡感!鮮芋仙啲豆腐花都算滑嘟嘟,雖然我叫的是無糖豆漿,但加埋紅豆和花生一齊食,好滿足! 煲腍咗嘅紅豆已有少少甜味,花生又有咬口,食落口好暖胃,很窩心! 如果有朋友想食甜品,但又怕肥,不妨試試小妹這個口味選擇啦! 不過,小妹想講講碗豆花和其他配料雖然是新鮮,但份量較少,變咗碗豆漿就好大碗,料就唔多夠囉,希望有關人仕可以檢討檢討!So far 這間鮮芋仙堂食嘅客人不算多, 所以坐位都比較鬆動,而樓面夥記人數都是得一至兩個人,可以想象到在這裡堂食都不會太busy! 所以,如果想約朋友傾下偈、食下甜品, 這裡都是一個好的聚腳點! 加油啦
!

!

熱豆漿豆花

熱「豆漿豆花3號 紅豆、花生」

2024-04-24
$48 (宵夜)
熱豆漿豆花
熱「豆漿豆花3號 紅豆、花生」
  • 熱豆漿豆花3號 紅豆花生
2024-02-29 131 瀏覽
鮮芋仙 (Meet Fresh) 的分店愈來愈多,本身都冇特別意慾走入去食芋頭糖水,因為我對主題糖水既第一印象係自己都識煲,見同事推介話呢間好食,所以先抱住試一試既心態入鋪。⭐️綠茶布丁雪糕拼盤叫左紅豆+綠茶布丁,布丁本身冇咩味,意入口,配埋綿綿既紅豆蓉,味道都好夾。雪糕就白玉湯圓+紅豆+雪糕。白玉湯圓夠咬口唔痴牙,雪糕就幾好食。⭐️熱芋圓3號呢個係鋪頭名物,糖水味道一般唔太甜,但係值得關注係碗內有兩大舊芋頭。芋頭好淋好好食,我應該之前未食過呢個口感,會令人想一試再試,我覺得呢個糖水對得住個鋪頭名同價錢。

⭐️綠茶布丁雪糕拼盤

⭐️熱芋圓3號
2024-02-15
2024-02-24 84 瀏覽
今次嗌外賣嗌左個芋圓紫米粥同招牌鮮草沙冰. 1) 後我2個號碼嘅嗌左相同嘅野,比我拎先十幾分鐘, 我問佢點解,佢話我嘅食材仲煮緊! (根本唔係根本原因),笑下就算,唔好意思都無,去跟下嘅意思都無2) 拎到個外賣返黎,個紫米粥浠過水! 又無味, 好似飲芋圓水咁. 用曬d料,是旦加返d水填滿就算咁職員亂黎同產品質素差都好差,哎! 好失望! 堂食之前都無咁差,一到外賣就屎咁,應該一早就cut鬼佢單算數24/02/2024 葵芳店
今次嗌外賣嗌左個芋圓紫米粥同招牌鮮草沙冰.

24/02/2024 葵芳店
外賣自取
2024-02-20 71 瀏覽
小芋圓奶茶本身的味道濃厚,結合了茶葉的香氣和牛奶的滑順口感並且不會太甜。而且,小芋圓具有Q彈的口感和嚼勁,給奶茶增添了更多的飽足感和口感層次。如果喜歡Q彈的小芋圓、濃郁的奶茶味道,並且不喜歡太甜的飲料,小芋圖奶茶可能會成為你的首選之一。紫米鮮奶的口感綿密,帶有微甜的奶味,同時還能感受到紫米的香氣。它的甜度不會太高,適合那些喜歡不太甜的飲品的人。店內提供的甜品和飲料都具有充足的份量,價錢同份量成正比,而且店內的座位則提供了舒適的環境,讓人能夠輕鬆地坐下來。

2024-02-13
2023-10-08 228 瀏覽
捉住夏天嘅尾巴,趁住仲係熱嘅天氣去鮮芋仙食番碗冰先🤣,之前都有試過佢嘅芋圓同冰,今次就試下芋頭牛奶冰😎❣️芋頭牛奶冰 $58份量超巨型,有6大嚿芋頭,芋頭味濃,可惜唔夠粉,食落較硬身,牛奶冰只有表面個層,食到入面只有普通碎冰,牛奶雪糕都係普普通通🥸❣️冰芋圓4號 $45包含芋頭、紅豆、珍珠同芋圓,口感豐富,不愧係皇牌,推介👍🏻❣️熱芋圓6號 $45包含粉條、粉粿、珍珠同芋圓,用紅豆湯做湯底,口感煙煙韌韌,但推介食冰芋圓會爽啲🤣🤣🏦是次消費總額 $148(人均消費 $37) 👅好味度:7.5(10分滿分)牛奶冰就唔係幾推介,始終冇做到好似韓國雪冰咁全部冰由牛奶整成,但佢地嘅芋圓系列仍然出色,值得去食🤓

❣️芋頭牛奶冰 $58

❣️冰芋圓4號 $45
包含芋頭、紅豆、珍珠同芋圓,口感豐富,不愧係皇牌,推介👍🏻

❣️熱芋圓6號 $45

🏦是次消費總額 $148(人均消費 $37)

👅好味度:7.5(10分滿分)
$37 (宵夜)
2023-08-23 224 瀏覽
食完燒肉,想搵個甜品食下,簡咗呢間「鮮芋仙」同阿仔食,諗住叫一碗就算叫咗個熱嘅「芋圓2號」,堂食有最低消費,每人最少$25,唔緊要加個仙草,盛惠$53點知熱食係稀流流嘅紅豆湯加芋圓、地瓜、薏米、珍珠,再俾個豉油碟盛出嚟嘅凍仙草,你想下凍仙草放落個熱湯度係咩狀況?淚水。成碗嘢有七成係稀流流嘅紅豆湯,即係七成水,七成無乜味嘅水,我真係寧願係水,咁個湯就無咁古怪,我同阿仔一啖一嘔心,好難食囉,未食過咁差嘅制作,真心無下次

2023-08-23
2023-08-01 184 瀏覽
炎炎夏日,嚟葵芳行街行到熱熱地,真係好想食返個冰冰涼涼嘅甜品消下暑~作為仙草控同埋芋圓控嘅我,鮮芋仙一向都係我心目中人氣No.1嘅連鎖台式甜品鋪😋招牌仙草冰沙💰HK$53 + 粉粿HK$8識食一定係叫走冰沙,咁樣就會成兜都係充滿仙草🤩呢到嘅仙草一向都好嫩滑,再落埋花奶,唔止係味道、賣相用嚟打卡都一流!呢到嘅芋圓都好出色,口感好Q彈,而且番薯味、芋頭味都好濃郁!粉粿都係我最愛嘅配料之一,食落甜甜地,非常煙韌~

招牌仙草冰沙💰HK$53 + 粉粿HK$8
2023-07-19
  • 招牌仙草冰沙
Meet Fresh 鮮芋仙🍨🤍{CP值高飯後甜品必到的聚腳點}不少人會一班人過來這間點一整座大冰山吃🤣今次嘗試一下其他款式 發現各款甜品質素還都不錯 要留意每人最低消費$25 喜歡吃它們的冰的話 最近好像推出新款冰山 是時候約定一大夥人過去聊天敘舊了😛Q麻糬拼珍珠焦糖布丁- 冰 [$40]四件黑糖和牛奶麻糬 加上焦糖醬 口感軟糯 煙煙韌韌很好咬 黑白麻糬本身的味道 一直吃下去也沒有太大分別 大概被焦糖醬的甜味蓋過 雞蛋布甸都是他們店其中一樣備受歡迎的甜點 會額外配上奶球自行調味 布甸幼滑 蛋味和奶香濃郁 加上台式標準size的珍珠 甜度適中 不常吃甜品的人都能駕馭 一人份量剛剛好 不會太飽☺️紫米粥 - 熱 [$39]想不到份量已足夠二至三人吃 (用大湯碗盛上的) 感覺CP值很讚!紫糯米煮得剛好 不會有硬顆粒 每一口都會散發淡淡的紫糯米味 後勁帶有一點紅豆味道 大概是加了大量紅豆連同紫糯米一併煮 米和粥水各佔一半 暖暖的一碗紫米粥可見用料足夠 想試的話 建議分享食用☺️🫘😋味道 :4 / 5 🥗💰價錢:< $50 /人(超級划算!)📌位置:葵芳興芳路223號新都會廣場2樓272-
Meet Fresh 鮮芋仙🍨🤍

{CP值高飯後甜品必到的聚腳點}

Q麻糬拼珍珠焦糖布丁- 冰 [$40]

紫米粥 - 熱 [$39]

😋味道 :4 / 5 🥗

💰價錢:< $50 /人(超級划算!)

📌位置:葵芳興芳路223號新都會廣場2樓272-274號舖

🌿舒適度:4 / 5 (卡位有梳化凳)

🍽️用餐時間:無限
2023-06-17 142 瀏覽
服務態度不佳,煉奶需要收錢?我食過全部分店冇一間係咁,超級不滿意,希望貴公司改善一下店員態度,謝謝,還請對該門店作出改善,並且作出正確方面的改善,thanks so much
2023-05-24 149 瀏覽
今日去葵興啲party room玩~肚餓就係外賣app叫左鮮芋仙😋🛎 $58 芋圓紫米粥(凍)好大碗下,諗住當下午茶,點知飽到唔洗食晚餐🤣會附上一盒仔UCC既奶精紫米對我黎講比較稀,可以再傑啲🤏🏻整體上唔算甜芋圓幾煙韌~🌐 環境/服務外買包得幾好,冇倒瀉餐具都齊
今日去葵興啲party room玩~
肚餓就係外賣app叫左鮮芋仙😋

🛎 $58 芋圓紫米粥(凍)
好大碗下,
諗住當下午茶,點知飽到唔洗食晚餐🤣
會附上一盒仔UCC既奶精
紫米對我黎講比較稀,可以再傑啲🤏🏻
整體上唔算甜
芋圓幾煙韌~

🌐 環境/服務
外買包得幾好,冇倒瀉
餐具都齊
外賣送餐
2023-03-22 244 瀏覽
最近開始熱返🥵經過就忍唔住坐咗入去🤤兩個人叫一份岩岩好芋圓又香又煙韌仲要有芋頭番薯香味對比起其他街外嘅好食一節芋頭煮到啱啱好唔會太爛🍠每次去都必定叫有原舊芋頭嘅set珍珠就普普通通紅豆我估應該都係普通罐頭紅豆不過不失冰底啖啖黑糖味但又唔會甜得太誇張😚怕凍嘅都可以order熱嘅禁就冬天夏天都有得食🤤當做飯後甜品一流🍧不過要留意下通常飯後時間去會full到飛起所以如果唔想排隊可能下午茶個個時間就會輕鬆d🍡
最近開始熱返🥵

所以如果唔想排隊可能下午茶個個時間就會輕鬆d🍡

2023-02-22
芋圓4號
2023-03-02 217 瀏覽
見到POSTER 有個5人份既燒仙草$70, POSTER 上面有$30 加買5人份既芋圓,  兩樣加埋$100。由卡外賣,  冇即時見到幾多份量, 去到見到朋友, 我地3人, 以為5人份夠食, 點知打開嚇親....$70既燒仙草份量ok (燒仙草根本唔值錢,  唔係因為出街,  其實平時自己都整到,   唔介意硬身d,  去街市/ 超市買$15-20涼粉都一樣咁多份量)$30 既芋圓, 嘩, 我即時law 番張單想去打番去店問係唔係比少左HK地店既租係貴, 燈油火咩都係錢, 明既, 但POSTER 講得5個人份量, 我唔會覺得D芋圓係我平時去甜品店1.5個人既份量 (我好公道, 真係好少,  食開芋圓既一定試過其他店既份量)其實芋圓都係平野....唉, 點解要搞到咁呢?仲有,  佢地既芋頭係成舊芋頭比你, 唔係芋泥, 小妹真係少見

其實芋圓都係平野....唉, 點解要搞到咁呢?
2023-02-28
5 分鐘 (外賣自取)
$50 (宵夜)
2022-12-16 431 瀏覽
三個人叫左兩碗冰一碗熱既芋圓4號,配料有芋頭,紅豆,珍珠,先講凍果碗,從冇諗過同食過一碗芋圓一大碗係碎冰,超級難食,而家溫度17度,每食一口升天咁款,凍到攞你命!!!芋圓超級少,紅豆又少,芋泥味道正常,珍珠都唔太得,一碗野,9成係碎冰,係9成碎冰!!! 超級搵笨!!!至於熱芋圓4號,又係搵笨既,一碗水汪汪既紅豆沙咁既樣,味道係超級淡,一碗水,配料都超級少,我fd一匙羹,水咁滯,料都要一匙羹到底先挖到料,真係冇下次!!!
2022-12-16
$45 (宵夜)
買4杯古味冬瓜茶外賣 唔多人情況之下 等左20分鐘 4杯野真係要等甘耐仲要遲過我買既外賣 都早過我拎 完全係冇乜客同冇乜外賣出餐都甘慢 真係有啲過分左出餐真係差 沖4杯野都要耐
仲要遲過我買既外賣 都早過我拎 完全係冇乜客同冇乜外
賣出餐都甘慢 真係有啲過分左