2024-02-18 955 瀏覽
朋友經常戲言土瓜灣是美食荒漠,餐廳都係以茶餐廳為主,好在而家越來越多質素高的餐廳進駐偶然在社交平台關注組留意到呢間性價比高的居酒屋,距離地鐵站只有1分鐘,融合港式風格和日系串燒,最重要是定價合理,推廣食物包括$9串燒同埋生啤買一送一,平均20幾蚊就有一杯sapporo 啤酒,超級抵食!鮮海膽炒飯海膽炒飯粒粒分明,金黃色炒飯已經用咗唔少海膽一齊炒,海膽香味幾出,加上炒飯上拌鮮海膽,份量夠二人分享串燒方面最特別係可以選擇日式、川式或者港式,調味會用上不同的方法製作,落單嘅時候可以揀埋,分別試咗幾款日式和川式、川式會蘸上孜然粉和辣椒粉好香口,日式有少少甜口,港式就是平時的燒烤風味燒生蠔勁香口又夠Juicy幾高質火候控制得非常好,唔會有常見太乾身問題,好可惜嗰日比較晏,有唔少食物都賣晒,最想試嘅烤茄子都已經賣晒,印象中雞腿肉和免治雞肉棒都好值得encore—————————————————鮮燒 • 酒屋 (土瓜灣)土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpi

鮮海膽炒飯

燒生蠔勁香口又夠Juicy

—————————————————

鮮燒 • 酒屋 (土瓜灣)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography# #foodgasm #hkinfluencer #土瓜灣美食 #食好西 #香港美食 #hkiger
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 生蠔
  • 海膽炒飯
2024-01-23 768 瀏覽
今日嚟到土瓜灣搵朋友,無意之中發現這間居酒屋,就同朋友入去試試,估唔到有驚喜,食物高質,日川Fusion, 串燒好正!而且服務周到,而且環境很不錯,有格調,性價比超高🫶🏻🌟南蠻炸雞:外皮酥脆,內裡鮮嫩,配啤酒一流🌟川日地瓜條:口感酥脆,搭配川味調料,但不是太辣,地瓜自然甜味與香脆相得益彰🌟鮮燒玉子三重奏(海膽蟹膏芝士):海膽和蟹膏,搭配濃郁的芝士,口感滑嫩,層次豐富🌟海膽湯沾麵:湯頭鮮美濃陏,海膽鮮味十足,麵條彈牙滑溜🌟麻辣雞肉芝士薄餅:少少辣的麻辣雞肉,搭配芝士的濃郁香味,口感豐富🌟鰻魚炒飯:炒飯香氣四溢,鰻魚肉質鮮嫩,入口鮮美🌟鵝肝多士:鵝肝香濃醇厚,外脆內軟,搭配士多啤梨🍓,唔會膩🌟燒生蠔兩隻:新鮮的生蠔經過燒烤,加上蒜香,口感鮮嫩多汁🌟日式和牛串:嫩滑的和牛,經過炭火燒烤,保持肉汁鮮美,入口即化🌟川式厚切牛舌串:厚切的牛舌肉質鮮嫩,搭配川味調料,辣味和牛肉的鮮味好正🌟川式雞心串:雞心嫩滑多汁,辣味刺激🌟川式蘆筍串:新鮮的蘆筍經過炭火烤烤,保持了蔬菜嫩脆口感,美味十足🌟日式雞翼串:雞翼經過日式調味,烤至金黃酥脆,好香口🌟川式蒜蓉茄子:茄子經過川菜烹飪,外酥內嫩,蒜蓉的香氣與茄子的

🌟南蠻炸雞:外皮酥脆,內裡鮮嫩,配啤酒一流

🌟海膽湯沾麵:湯頭鮮美濃陏,海膽鮮味十足,麵條彈牙滑溜

🌟鰻魚炒飯:炒飯香氣四溢,鰻魚肉質鮮嫩,入口鮮美

🌟鵝肝多士:鵝肝香濃醇厚,外脆內軟,搭配士多啤梨🍓,唔會膩
🌟燒生蠔兩隻:新鮮的生蠔經過燒烤,加上蒜香,口感鮮嫩多汁

🌟川式雞心串:雞心嫩滑多汁,辣味刺激
🌟日式雞翼串:雞翼經過日式調味,烤至金黃酥脆,好香口

🌟川式蒜蓉茄子:茄子經過川菜烹飪,外酥內嫩,蒜蓉的香氣與茄子的鮮味相互融合
🌟港式栗米:栗米用港式烹調,甜味濃郁
🌟流心芝士年糕:年糕外皮Q彈,內層流心芝士滿溢而出

🌟 百香果& 水蜜桃 疏打:疏打清爽,氣泡細緻,清新怡人,生津解渴🫶🏻
  • 鮮燒玉子三重奏(海膽蟹膏芝士)
  • 海膽湯沾麵
  • 鵝肝多士
  • 川式厚切牛舌串
  • 川式蒜蓉茄子
早幾日同好姊妹行完山之後就去左間新開冇耐既日式居酒屋到吹下水食下飯,享受下屬於我地既二人世界😜我地食左:👉🏻✨北海道花魚✨ $98每日鮮燒日日唔同款,是日有北海道花魚,中意食魚既我梗係叫梨試吓啦😋可能咁啱冬季時令嘅關係,花魚肥美又厚肉,只係比我前臂短少少;魚肉帶有優雅油脂既香氣、鮮味濃厚,風味獨特,大條夾抵食👍🏻✨鮮選5點刺身✨ $168每日都由廚師精心挑選五款最時令既海鮮做刺身,所以日日既組合都未必-樣;是日鮮選系三文魚、章紅魚腩、吞拿魚、油甘魚腩同阿根廷紅蝦;阿根廷紅蝦好大隻,其餘幾款刺身夠哂厚切大塊,全部都好鮮甜同有彈性👍🏻✨鮮燒甲羅配多士✨ $88蟹殼上面放咗滿滿嘅蟹膏、蔥花、蟹籽同粒生既鵪鶉蛋,睇到都想食;蟹膏蟹味十足,入口軟滑綿綿, 混入其他材料後,味道更加鮮;放上香脆多士-齊食,個種鬆脆鮮香,雙重口感滋味真系好正👍🏻✨燒生蠔(2隻)✨ $48落左大量蒜蓉-齊燒,蒜味十足🧄✨免治雞肉棒✨ $42免治雞肉棒入面夾雜住d雞軟骨碎,口感軟中帶脆,感覺幾得意,同甜甜地既月見汁味道好夾😽✨青椒魚滑(麻辣)✨ $32呢到d串燒大部分都可以自定日式/麻辣或沙嗲口味😍呢串我地揀左麻辣味 👍

我地食左:👉🏻

✨北海道花魚✨ $98

✨鮮選5點刺身✨ $168

✨鮮燒甲羅配多士✨ $88

✨燒生蠔(2隻)✨ $48

落左大量蒜蓉-齊燒,蒜味十足🧄

✨免治雞肉棒✨ $42

✨青椒魚滑(麻辣)✨ $32

呢到d串燒大部分都可以自定日式/麻辣或沙嗲口味😍呢串我地揀左麻辣味 👍🏻又麻又辣好惹味

✨和牛串(日式)✨ $58

肉質柔嫩juicy,肉味濃郁

✨珍寶菇✨ $28

上枱個時已經切好哂片,同朋友開心share都好方便

✨焦糖燒菠蘿✨ $20

甜甜酸酸好開胃😍

✨燒粟米✨ $18

✨川日涼烏冬✨ $68

呢個涼拌烏冬既組合幾特別,入面配料有蟹柳、芫荽、花生、芹菜、蔥花、海帶同大量蟹籽,四川、日式風味各佔一半;醬汁喺四川嘅麻辣汁,醬汁花椒味好重,算不上好辣,但麻度好夠,唔太食得辣嘅小妹都接受到😽味道比我想像中好食,話咁快就清晒碟👊🏻

飲品叫左:

✨巨峰提子乳酸梳打✨ $28 x2

巨峰提子味好重,香香甜甜又夠氣,系小妹中意既味道😍

呢間居酒屋價錢合理、環境又靚、食物高質之餘,職員仲要好主動 ,服務態度超好👍🏻👍🏻我同姊妹都食得開心又滿足🫶

🏮鮮燒•酒屋

📍土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖

港鐵士瓜灣站D2出口,步行約3分鐘
特登去咗喺土瓜灣新開的日式居酒屋《鮮燒•酒屋》同好友慶生,餐廳有兩層裝修走暗黑的和風格調,下層是吧枱的設計,可以邊坐邊食邊看着廚師們烹調料理,上層的用餐位置企理寬敞,暗暗地,有着一種日式的浪漫情調感覺 🔮免治雞肉棒以雞肉和雞軟骨攪碎而造成的免治雞肉棒,肉質Juicy得來又有軟骨的脆口口感,即叫即燒,在沾一下自家製的月見燒汁,十分惹味 🔮厚切牛舌串牛舌燒得剛剛好,微焦的表面,味道香口得來肉質有彈性又富有肉汁,牛味十足 🔮白鱔串鱔肉質地煙靭而嫩滑,更有爽脆的口感,魚皮亦燒得非常香脆,十分推介 🔮鮮燒甲羅甲羅蟹膏非常澎湃啊,蟹膏差唔多鋪滿整個蟹蓋,非常濃郁鮮甜,大大啖蟹膏塗上香脆的多士上面,一啖入口,簡直齒頰留香呀!正! 🔮鮮燒五點刺身廚師拍板精心挑選五款刺身,帆立貝,油甘魚,吞拿魚,鯛魚,劍魚;全部魚生都是日本直送,肉質新鮮,鮮魚味十足 🔮海膽濃湯拉麵海膽的份量竟然比我想像中多,目測差不多有三份一版海膽,以海鮮蔬菜和海膽熬成的金黃色的湯底,味道濃郁,十分鮮甜,拉麵質地韌又有嚼口,十分掛湯 🔮迷你壽司蛋糕不得不稱讚餐廳的服務真的非常有心思,訂位時跟餐廳說是幫朋友慶生,他們竟特別地安排了一個壽

🔮免治雞肉棒

🔮厚切牛舌串

🔮白鱔串

🔮鮮燒甲羅

🔮鮮燒五點刺身

🔮海膽濃湯拉麵

🔮迷你壽司蛋糕
不得不稱讚餐廳的服務真的非常有心思,訂位時跟餐廳說是幫朋友慶生,他們竟特別地安排了一個壽司蛋糕送給客人,絕對是有驚喜呀

🔮紅豆抹茶麻糬
最後甜品來過紅豆抹茶麻糬,麻糬煙靭,微甜的紅豆蓉和甘澀的綠茶粉味道相當配合,甘甘甜甜,十分滿足呀!
住土瓜灣的友人告訴我,土瓜灣站行出去1分鐘就有間新開嘅日式餐廳,內部裝修有兩層,而且有不少日式擺設、主打有串燒店,還有啤酒$48買一送一…門口係日式木趟門,一入店職員好有禮物過嚟打招呼 ;餐牌種類好多,有串燒、海鮮、壽司、沾麵、炒飯,還有不少日本酒必食推薦:麻胡秋葵秋葵恰到好處是因為配上麻胡醬汁,養胃又開胃燒生蠔、燒帶子沒想到小店也這麼認真,生蠔和帶子一食就知都超級新鮮,沒有腥味,蒜燒也很香串燒:豚肉韭菜,豚肉大蔥韭菜同大蔥都好新鮮,豚肉亦都燒得脆香可口清酒煮蜆這碟清酒煮蜆中間先上,慢慢吃,配串燒一流比目魚西京燒魚肉肉身好厚,魚皮燒得帶有少少焦香,肉身香甜又滑,中意食魚千萬不要錯過!鰻魚炒飯這款意外地好吃!炒飯好香,鰻魚飯有蛋香,加上很香濃的鰻魚肉紅豆白玉丸子紅豆超糯,小丸子又煙靭,煙煙韌韌地可以圓滿這餐晚飯
還有啤酒$48買一送一…

必食推薦:
麻胡秋葵
秋葵恰到好處是因為配上麻胡醬汁,
養胃又開胃

燒生蠔、燒帶子

串燒:豚肉韭菜,豚肉大蔥
韭菜同大蔥都好新鮮,豚肉亦都燒得脆香可口

清酒煮蜆
這碟清酒煮蜆中間先上,慢慢吃,配串燒一流

比目魚西京燒
魚肉肉身好厚,魚
皮燒得帶有少少焦香,肉身香甜又滑,中意食魚千萬不要錯過!

鰻魚炒飯
這款意外地好吃!炒飯好香,
鰻魚飯有蛋香,加上很香濃的鰻魚肉

紅豆白玉丸子
紅豆超糯,小丸子又煙靭,煙煙韌韌地可以圓滿這餐晚飯

2023-12-13
  • 燒生蠔
  • 比目魚西京燒
  • 鰻魚炒飯
【土瓜灣•鮮燒 • 酒屋】@ππππππππππππππππππππππππππππππ土瓜灣主打串燒居酒屋串燒低至9蚊渣$48 大大隻燒波士頓龍蝦(Sun-Thu) $48 飲生啤買一送一晚上9點後仲有激抵78折巨峰提子乳酸梳打零度可樂雞泡魚乾海葡萄沙律麻辣爽魚皮酥脆池魚仔芝士燒波士頓龍蝦(半邊)蒜蓉燒波士頓龍蝦(半邊)白鱔串香辣雞皮(兩串)香辣厚切牛舌芯香辣日本雞腎香辣雞軟骨(兩串)流心芝士年糕巨峰提子乳酸梳打,這款飲品結合了提子的甜美和乳酸的酸爽,非常開胃。零度可樂,經典的汽水口感,解渴又爽口。雞泡魚乾是一道特別的小吃,雞肉的鮮嫩搭配上魚乾的酥脆,口感非常有趣。酥脆池魚仔是一道炸魚小吃,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁,非常美味。芝士燒波士頓龍蝦和蒜蓉燒波士頓龍蝦則是兩道龍蝦料理,芝士的濃郁和蒜蓉的香氣讓龍蝦更加美味。白鱔串是一道獨特的串燒,鱔魚的鮮嫩搭配上烤燒的香氣,非常好吃。香辣雞皮和香辣厚切牛舌芯則是兩道辣味小吃,口感酥脆,辣味十足,非常開胃。香辣日本雞腎和香辣雞軟骨則是兩道獨特的雞肉料理,雞腎和雞軟骨的口感都非常嫩滑,辣味的調味更是讓人食指大動。最後是流心芝士年糕,這道甜點結合了芝
【土瓜灣•鮮燒 • 酒屋】@
土瓜灣主打串燒居酒屋

串燒低至9蚊渣
$48 大大隻燒波士頓龍蝦(Sun-Thu)
$48 飲生啤買一送一
晚上9點後仲有激抵78折

巨峰提子乳酸梳打
零度可樂
雞泡魚乾
海葡萄沙律麻辣爽魚皮
酥脆池魚仔
芝士燒波士頓龍蝦(半邊)
蒜蓉燒波士頓龍蝦(半邊)
白鱔串
香辣雞皮(兩串)
香辣厚切牛舌芯
香辣日本雞腎
香辣雞軟骨(兩串)
流心芝士年糕

零度可樂,經典的汽水口感,解渴又爽口。

最後是流心芝士年糕,這道甜點結合了芝士和年糕的口感,外層酥脆,內裡流心芝士,非常美味。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 638(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#土瓜灣美食 #鮮燒 • 酒屋 #web3土瓜灣
鮮燒 • 酒屋
2024-05-16 0 瀏覽
鮮燒酒屋位於土瓜灣九龍城道,交通方便。這裡有各式各樣的串燒美食選擇,特價串燒更是吸引人,性價比非常高!!炸雞外脆內嫩,每口咬落去都係滿滿嘅肉汁,好過癮!炸豆腐金黃酥脆,豆腐內裡滑嫩,配上醬汁更加美味。韭菜韭菜的香氣與炭火燒烤的獨特風味結合,口感鮮嫩多汁。和牛串嫩滑多汁的和牛,入口即化,肉質鮮美。雞軟骨外脆內嫩,帶有濃郁的雞肉香味同香脆既口感,讓人回味無窮。鰻魚炒飯炒飯粒粒分明,搭配軟綿的鰻魚肉,美味又飽足。雞翼串炭火燒烤的雞翼串,外皮酥脆,內裡多汁。玉子燒口感綿密,蛋香濃郁!!燒白鱔鱔魚肉質鮮嫩,燒烤出的外皮香脆,帶有獨特的風味。
鮮燒酒屋位於土瓜灣九龍城道,交通方便。

炸雞

外脆內嫩,每口咬落去都係滿滿嘅肉汁,好過癮!

炸豆腐

金黃酥脆,豆腐內裡滑嫩,配上醬汁更加美味。

韭菜

韭菜的香氣與炭火燒烤的獨特風味結合,口感鮮嫩多汁。

和牛串

嫩滑多汁的和牛,入口即化,肉質鮮美。

雞軟骨
外脆內嫩,帶有濃郁的雞肉香味同香脆既口感,讓人回味無窮。

鰻魚炒飯

炒飯粒粒分明,搭配軟綿的鰻魚肉,美味又飽足。

雞翼串

炭火燒烤的雞翼串,外皮酥脆,內裡多汁。

玉子燒
口感綿密,蛋香濃郁!!

燒白鱔

鱔魚肉質鮮嫩,燒烤出的外皮香脆,帶有獨特的風味。
2024-04-22
2024-04-20 22 瀏覽
店鋪: 鮮燒 • 酒屋地址: 土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖土瓜灣新開嘅日式居酒屋,原本無咩期望,但比想像中出色,食物味道同環境都好好👍🏻 👍🏻好多日式擺設,服務員態度又十分親切友善,當時有promotion做緊Sapporo生啤買一送一,CP值夠晒高⭐兵庫縣生蠔🦪 $48/隻體型較大,肉質鮮嫩,味道甘甜爽口,入口啖啖肉,而且沒有一般生蠔所擁有的苦澀味道❣️⭐鮮燒甲羅配多士🦀 $88燒有濃濃的蟹膏味,香濃鮮甜,而且幾重酒香⭐日式厚切牛舌串 $58/串牛舌厚實彈牙,燒得金黃色,賣相好靚⭐自家制免治雞肉棒 $48正宗日本居酒屋口味,雞肉棒口感軟綿,撈埋日本生雞蛋更滑⭐大蔥雞肉串 $28/串雞肉嫩滑,大蔥好多汁,呢個組合好夾 ⭐ 燒軟魷魚🦑 $68香氣逼人,肉質彈牙而不韌⭐荔枝豚肉卷 $36/串⭐白膳串 $48/串⭐頹有雞心原 $38/串⭐露荀豚肉卷 $36/串• 整體•食物: 𝟺/𝟻環境: 4/𝟻
店鋪: 鮮燒 • 酒屋
地址: 土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖

⭐兵庫縣生蠔🦪 $48/隻

⭐鮮燒甲羅配多士🦀 $88
燒有濃濃的蟹膏味,香濃鮮甜,而且幾重酒香

⭐日式厚切牛舌串 $58/串
牛舌厚實彈牙,燒得金黃色,賣相好靚

⭐自家制免治雞肉棒 $48
正宗日本居酒屋口味,雞肉棒口感軟綿,撈埋日本生雞蛋更滑

⭐大蔥雞肉串 $28/串
雞肉嫩滑,大蔥好多汁,呢個組合好夾
⭐ 燒軟魷魚🦑 $68
香氣逼人,肉質彈牙而不韌

⭐荔枝豚肉卷 $36/串

⭐白膳串 $48/串

⭐頹有雞心原 $38/串
⭐露荀豚肉卷 $36/串
• 整體•
食物: 𝟺/𝟻
環境: 4/𝟻
2024-04-17 18 瀏覽
📍鮮燒 • 酒屋 (土瓜灣)❤️土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖嚟到土瓜灣一定要呢間CP值高、主打川日風味既串燒酒屋⚪️椒鹽豆腐新鮮油炸嘅豆腐配上胡椒同幼鹽,做開胃菜非常唔錯! 🦑燒軟魷魚每一片魷魚肉質好鮮甜同肥美,咬落去口感彈牙🍆蒜蓉原條茄子十幾厘米長嘅茄子配上小編最鍾意嘅蒜蓉,呢個配搭一定冇得輸🍕黑松露珍寶菇薄餅呢個薄餅非常有驚喜!一啖咬落去滿口都係黑松露嘅味道!而且有珍寶菇做口感配搭非常彈牙。🟢辣辣地尖椒非常適合喜歡食辣的人士!萵荀/秋葵清清地,健康之選🐚清酒煮蜆每隻蜆有小編半隻手掌咁大!粒粒肉地非常鮮甜!一定要嘗試🍗雞腿肉雞肉嫩滑,適合健身人士補充蛋白質🍙燒蟹膏飯團蟹膏量非常多,而且有好鮮嘅蟹肉味🍙燒明太子飯團明太子醬粉絲必要試!🐏羊腿肉(兩串)羊肉帶有少少臊味,適合喜歡吃羊的人🧀蟹膏芝士玉子串燒鮮甜蟹膏配合芝士和玉子,口感好充實,而且充滿海鮮味
📍鮮燒 • 酒屋 (土瓜灣)
❤️土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖

嚟到土瓜灣一定要呢間CP值高、主打川日風味既串燒酒屋
⚪️椒鹽豆腐
新鮮油炸嘅豆腐配上胡椒同幼鹽,做開胃菜非常唔錯!

🦑燒軟魷魚
每一片魷魚肉質好鮮甜同肥美,咬落去口感彈牙

🍆蒜蓉原條茄子
十幾厘米長嘅茄子配上小編最鍾意嘅蒜蓉,呢個配搭一定冇得輸

🍕黑松露珍寶菇薄餅

🟢辣辣地尖椒
非常適合喜歡食辣的人士!

萵荀/秋葵
清清地,健康之選

🐚清酒煮蜆
每隻蜆有小編半隻手掌咁大!粒粒肉地非常鮮甜!一定要嘗試

🍗雞腿肉
雞肉嫩滑,適合健身人士補充蛋白質

🍙燒蟹膏飯團
蟹膏量非常多,而且有好鮮嘅蟹肉味

🍙燒明太子飯團
明太子醬粉絲必要試!

🐏羊腿肉(兩串)
羊肉帶有少少臊味,適合喜歡吃羊的人

🧀蟹膏芝士玉子串燒
鮮甜蟹膏配合芝士和玉子,口感好充實,而且充滿海鮮味
2024-04-13 15 瀏覽
今日想食串燒,入到去覺得氣氛也很不錯👍服務態度都好好👍好啱和朋友一齊過來飲酒傾心事😆🌮泡菜豚肉卷豚肉卷裹住嘅泡菜,帶返一種酸辣嘅味道,同時豚肉嘅嫩滑口感,外層炭燒嘅香氣同焦糖化嘅外皮😎令味道更加豐富😚而且豚肉卷串燒烤至適中嘅程度😝保持住肉質的鮮嫩多汁,每一口都能品味到豚肉嘅風味同泡菜嘅酸辣😎🍘炸芝士年糕年糕經過炸至金黃酥脆,外皮酥脆內裡彈牙,帶返一種口感上嘅對比😍而芝士嘅加入,融化咗入年糕裡面🥰帶返一種濃郁嘅芝士香氣同口感,令味道更加豐富😜🦪燒生蠔燒烤過嘅生蠔散發出一種獨特嘅香氣,帶返一種海鮮嘅鮮味😌生蠔經過燒烤後,外殼變得脆口🥰內裡嘅蠔肉依然保持住鮮嫩多汁嘅口感😎每一口蠔肉咬落去,能夠感受到鮮甜嘅海味同燒烤嘅香氣😚🍢大蔥雞肉串 雞肉串經過炭燒烤,帶返一種炭燒嘅香氣同焦糖化嘅外皮,令雞肉更加香嫩多汁🤤加埋大蔥,大蔥嘅香氣同燒烤嘅味道相互融合,令味道更加豐富🤫每一口咬落去,能夠品嚐到炭燒嘅香味同雞肉嘅嫩滑口感,同時夾埋一啲大蔥嘅清香好好味😳🍖雞翼(兩隻)香辣雞翼經過炭燒烤,外皮酥脆有焦香,內裡嘅肉質保持著嫩滑多汁😎加埋香辣粉😚帶返一種辣味同香氣,令味道更加豐富😝🥩安格斯牛小排安格斯牛肉本

🌮泡菜豚肉卷

🍘炸芝士年糕

🦪燒生蠔

🍢大蔥雞肉串

🍖雞翼(兩隻)香辣

🥩安格斯牛小排
安格斯牛肉本身就有濃郁嘅牛肉香氣同嫩滑口感😌當牛小排經過炭燒烤時,外層炭燒嘅香氣同焦糖化嘅外皮😌安格斯牛肉本身就有一定嘅油脂,令口感更加豐潤🤩

🍲 鰻魚炒飯
鰻魚本身帶有鮮甜嘅海鮮味道,炒熟之後更加鮮嫩多汁😚炒飯裡面加入鰻魚片,鰻魚嘅鮮味能夠完美地融入炒飯裡面,令每一口都能夠品味到鰻魚嘅風味😎

🍡紅豆綠茶麻糬
麻糬本身有一種Q彈嘅口感,而紅豆綠茶作為麻糬嘅內餡😝紅豆帶返一種香甜嘅口感,同時綠茶帶返一種清新嘅茶香😋

總括而言,呢間居酒屋都好高質~估唔到土瓜灣呢度都好多好嘢食🤪下次同一班朋友會再嚟食!
2024-04-09 20 瀏覽
{串燒啤酒二人前 - $605}土瓜灣都係一個充滿童年回憶嘅地方,由細細個就喺呢邊讀書,算係我第一個睇住佢舊區重建,睇住佢拆睇住佢起嘅地方。呢個位置都見證過幾代唔同嘅餐廳! 今次原來係一間主打串燒,川日Fusion嘅餐廳,D串燒可以揀川式、港式同日式,而且啤酒仲可以買一送一,Cp值高,勁岩麻甩佬一邊食串燒一邊吹水。食串燒當然唔少得啤酒! 呢度$48杯SAPPORO生啤,仲要買一送一,堅係抵! 我地叫左都幾多嘢食,白鱔串、安格斯牛小排、牛舌芯、韮菜豚肉卷、尖椒、淮山、大蔥、粟米,每一樣食物都即叫即燒,食材都係高質,我地最鍾意係個牛小排同埋粟米! 認真,個粟米真係燒得好出色~ 日式居酒屋格局仲可以食到好好味嘅南蠻炸雞,驚喜的是川日Fusion令我地仲可以叫到麻辣爽魚皮!! 食完晒呢D,再以一個足料鰻魚炒飯作結真係剛剛好! 作為土友,見到有間又有得飲啤酒又坐得舒服嘅好嘢一定要介紹俾大家~美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍📍 #鮮燒酒屋 (土瓜灣)土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖
{串燒啤酒二人前 - $605}

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #鮮燒酒屋 (土瓜灣)
2024-04-05 13 瀏覽
✨土瓜灣·鮮燒 酒屋✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹同朋友去左土瓜灣行完街好肚餓想食日本野,呢間佢話試左好食於是二訪多次☺️我地嗌左幾樣串燒,即叫即燒新鮮熱辣辣,香噴噴其中至愛牛舌,燒得剛剛好,口感嫩滑多汁,想一吃再吃!最後仲有個蛋糕飯比我地,好特別😂🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨土瓜灣·鮮燒 酒屋✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
同朋友去左土瓜灣行完街好肚餓想食日本野,
呢間佢話試左好食於是二訪多次☺️
我地嗌左幾樣串燒,即叫即燒新鮮熱辣辣,香噴噴
其中至愛牛舌,燒得剛剛好,口感嫩滑多汁,想一吃再吃!
最後仲有個蛋糕飯比我地,好特別😂

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
土瓜灣隱世川日Fusion居酒屋串燒可以按喜好選擇港式川式日式調味每一串都可以食到自己喜歡的風格店裏有主打的特色串燒豚肉草莓串和豚肉荔枝串都很有特色每一口可以食到肉香亦伴有鮮果嘅清新去解膩仲有個腩肉波板糖真係燒到波板糖的形狀再沾上醬汁,拎住食好過癮燒茄子超大一份而且調味豐富超滿足玉子燒熟度剛好滑嫩滑嫩的 再配上海膽醬超日式的創意煮法燒三文魚皮好脆口攞嚟做香口小食一流呢家居酒屋性價比超高指定串燒仲有推廣優惠價9蚊一串啤酒都係買一送一好適合收工一聚🫡鮮燒 • 酒屋 📍土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖#土瓜灣美食 #土瓜灣串燒 #香港燒烤#香港串燒 #香港居酒屋
土瓜灣隱世川日Fusion居酒屋

每一口可以食到肉香
亦伴有鮮果嘅清新去解膩
仲有個腩肉波板糖
真係燒到波板糖的形狀
再沾上醬汁,拎住食好過癮

燒茄子超大一份

📍土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖

#土瓜灣美食 #土瓜灣串燒 #香港燒烤
#香港串燒 #香港居酒屋
2024-04-03 11 瀏覽
🍢 鮮燒・酒屋 🍶No. 10-16A 九龍城道,土瓜灣天橋底寶馬汽車對面🚗✨ 隱世日式燒烤居酒屋✨ 品嚐精選刺身、燒烤和日式美食鮮燒・酒屋位於土瓜灣九龍城道,就在天橋底下,寶馬汽車對面。是的,你沒看錯!這個隱世的日式燒烤居酒屋絕對值得一試!🍢🍶我們點了幾道精選美食:兩個人買單都係$600😍🍽️ 鮮選5點刺身🍽️ 松露墨魚滑豚肉釀冬菇🍽️ 海膽魚餅🍽️ 汁燒蝦滑釀秋葵🍽️ 海膽芝士玉子串燒🍽️ 大元貝🍽️ 安格斯牛小排🍽️ 牛肉湯烏冬🍽️ 川式金湯🍽️ 燒蟹膏飯團🍽️ 大元貝🍽️ 白鱔串 🍽️ 燒生蠔刺身新鮮爽口特色松露墨魚滑豚肉釀冬菇結合了豐富的口感和風味。海膽魚餅和海膽芝士玉子串燒則是一口咬下,就能感受到海膽的鮮甜。燒烤的大元貝和安格斯牛小排更是讓人回味無窮。而牛肉湯烏冬和川式金湯則帶來了濃郁的湯頭和美味。最後,別錯過他們的燒生蠔和白鱔串,這些燒海鮮,簡直美味!🍣🍢🦪🍶💖🍢
🍢 鮮燒・酒屋 🍶
No. 10-16A 九龍城道,土瓜灣
天橋底寶馬汽車對面🚗

✨ 隱世日式燒烤居酒屋
✨ 品嚐精選刺身、燒烤和日式美食

我們點了幾道精選美食:兩個人買單都係$600😍
🍽️ 白鱔串
🍽️ 燒生蠔

刺身新鮮爽口
2024-04-03 12 瀏覽
同小朋友去完附近影樓影相,要搵個地方同小朋友食飯真係唔係咁容易,今次就搵咗一間一定有小朋友鍾意食嘅烏冬所以就入咗去。呢個地方唔係咁易搵,出邊外圍係街市,但餐廳入面就的確好乾淨同埋寧靜,呢個係值得一讚嘅。好驚喜嘅係,指定串燒做緊優惠,大概$10一串😂😂😂我老公超級開心因為佢好鍾意食串燒!湊住小朋友,我哋第一次可以食到串燒 🤣成就解鎖🔓有幾樣嘢我覺得幾好食😋🌟燒茄子🍆🌶好夠惹味,蒜味亦都好強。🌟荔枝豬腩肉卷清甜爽脆,令人回味。🌟燒牛肉,🌟燒羊肉(指定串燒)每件每人食咗兩串,有肉汁,肉味濃郁,燒嘅火候啱啱好。🌟燒豬腩肉老公話超級好食,唔油膩。(當然我留返俾佢啦,我冇咩quota🌚)——🌟牛肉烏冬呢個唔太好食,但好啱小朋友食因為個烏冬好淋🤣又唔會太鹹唔健康,我個仔好鍾意食😙 如果鍾意我寫嘅食評可以follow返我😙大家一齊覓食😙😚𝓣𝓱𝓪𝓷𝓴𝓼 𝓪 𝓵𝓸𝓽!***不是試食活動

有幾樣嘢我覺得幾好食😋
🌟燒茄子🍆
🌶好夠惹味,蒜味亦都好強。

🌟荔枝豬腩肉卷
清甜爽脆,令人回味。

🌟燒牛肉,🌟燒羊肉(指定串燒)
每件每人食咗兩串,有肉汁,肉味濃郁,燒嘅火候啱啱好。

🌟燒豬腩肉
老公話超級好食,唔油膩。
(當然我留返俾佢啦,我冇咩quota🌚)
——
🌟牛肉烏冬