2024-04-25 118 瀏覽
每次同好姊妹相約dinner, 都離不開日本料理, 今晚就選擇了奧海城呢間連鎖日料 「鮨樂」, 之前係其他分店食過, 質素唔錯, 而且刺身、壽司款式選擇多, 所以成為我心目中其中一間值得encore嘅餐廳。餐廳環境開揚闊落, 檯與檯之間都有一定距離, 坐得舒服。【十貫豐州壽司御膳】HK$198定食配有蒸蛋、湯、沙律, 蒸蛋非常香滑, 入口即化, 入面仲有清甜蟹肉同埋蝦肉。壽司分別有赤身、池魚、油甘魚、墨魚、鯛魚、赤蝦、鮨樂玉子、太極卷, 每件壽司size都好精緻, 剛好一啖一件, 口感軟嫩有鮮香, 其中赤蝦仲好爽甜, 正!【香煎鵝肝配溫泉蛋】HK$138 (定食配有湯、沙律)鵝肝表面煎得微焦, 很有油脂香, 伴有充滿蛋汁嘅溫泉蛋, 撈埋一齊食, 令飯多一點濕滑。【吉列蝦飯卷】HK$55壽司飯包住了紫菜、吉列炸蝦, 整件入口仲食到吉列皮嘅香脆同埋蝦嘅爽口, 很有層次。【三文魚壽司盛盒】HK$108集合各款三文魚嘅組合壽司, 火炙過嘅三文魚帶點焦香同埋滲出些少魚油, 口感更為柔嫩有魚香; 另有三文魚壽司同埋卷物, 呢個盛盒絕對滿足三文魚腔嘅我。上面兩款定食跟甜品, 為雲呢拿雪糕。
每次同好姊妹相約dinner, 都離不開日本料理, 今晚就選擇了奧海城呢間連鎖日料 「鮨樂」, 之前係其他分店食過, 質素唔錯, 而且刺身壽司款式選擇多, 所以成為我心目中其中一間值得encore嘅餐廳。

餐廳環境開揚闊落, 檯與檯之間都有一定距離, 坐得舒服。

【十貫豐州壽司御膳】HK$198

十貫豐州壽司御膳

【香煎鵝肝配溫泉蛋】HK$138 (定食配有湯、沙律)

【吉列蝦飯卷】HK$55
吉列蝦飯卷

【三文魚壽司盛盒】HK$108
三文魚壽司盛盒

上面兩款定食跟甜品, 為雲呢拿雪糕。
2024-04-25
十貫豐州壽司御膳
吉列蝦飯卷
三文魚壽司盛盒
呢排天氣熱,最想就係食啲涼浸浸嘅嘢食,就例如日本茶呀壽司咁🤪仲有得近距離睇師傅處理刺身🫡呢間日式料理都幾多分店嫁,唔入嚟睇都唔知有本ᴍᴇɴᴜ係做緊最多50%嘅ᴅɪꜱᴄᴏᴜɴᴛ,即係而家用一半嘅價錢已經可以食到,千祈唔好錯過啦‼️1️⃣ 蟹味噌甲羅燒🦀一打開個ᴍᴇɴᴜ見到就已經知道要嗌嚟試試😂 滿滿嘅蟹膏加埋鮮甜嘅蟹肉,份量好大😚仲可以連埋薄脆一齊食,真係一試難忘,非常滋味🫣2️⃣ 炸軟殼蟹手卷🌮平時食開嘅手卷都係圓錐體嘅形狀,呢度嘅手卷就整到好似ᴛᴀᴄᴏ嘅樣,打卡都靚咗勁多😍3️⃣ 原條星鰻壽司盛盒🍱呢個係超吸ʟɪᴋᴇ 👍🏻 總共有七款壽司, 每款壽司都各有特色,但最特色嘅莫過於係呢款勁勁勁勁勁長嘅星鰻壽司,大大條啖啖肉😳4️⃣ 12貫炙燒壽司御膳🍣精明嘅一定嗌ꜱᴇᴛ抵過單點😌 款式都多嫁,入面有齊三文魚、左口魚、蝦、帶子、海膽等等……另外仲包埋沙律、蒸蛋同麵豉湯,一個人食應該會飽到捧住大肚肚走🤑5️⃣ 香煎鵝肝配泉蛋丼🥣真係十級邪惡嘅丼🤣呢個丼有三大片超肥美嘅鵝肝,鵝肝嘅油亦滲透哂落啲飯粒入面,而且仲有埋溫泉蛋,識食一定整穿埋,再撈勻蛋汁一齊食😍6️⃣ 安格斯牛肉紙火鍋🍲初次嘗試嘅紙火鍋都幾過癮,仲喺度諗會

仲有得近距離睇師傅處理刺身🫡

1️⃣ 蟹味噌甲羅燒🦀

蟹味噌甲羅燒

仲可以連埋薄脆一齊食,真係一試難忘,非常滋味🫣

2️⃣ 炸軟殼蟹手卷🌮

5️⃣ 香煎鵝肝配泉蛋丼🥣

真係十級邪惡嘅丼🤣

6️⃣ 安格斯牛肉紙火鍋🍲
安格斯牛肉紙火鍋

初次嘗試嘅紙火鍋都幾過癮,仲喺度諗會唔會燒着張紙🤣 入面除咗有安格斯牛肉之外,仲有紅蘿蔔、雞蛋、芋絲、豆腐、蔬菜同菇呢啲配料,大大份唔怕唔夠食😚
炸軟殼蟹手卷
原條星鰻壽司盛盒
12貫炙燒壽司御膳
安格斯牛肉紙火鍋
🌃 食肆為連鎖式居酒屋,位於奧海城三期地下, 鄰近於港鐵奧運站D出口佔地三層,餐廳以日式木系設計, 牆上更掛滿各款水產木牌, 猶如置身於日本水產市場一樣, 並設有吧檯提供席前料理及普通卡位所選擇,餐廳最近 推出了指定菜式低至半價優惠, 以經濟實惠作招徠, 此外更有定食套餐所選擇。..🦪 北海道岩生蠔及汁燒岩蠔💲 68 + 68 再7折👉 選用了北海道岩蠔, 肉質較為creamy ,有淡淡嘅海水味, 小編叫了生蠔及燒蠔作比較, 小編較喜歡生蠔,加上酸汁, 更突顯蠔嘅鮮味, 而燒蠔經過燒後 會變細隻,但會變得更惹味😋.🍗 日式唐揚炸雞💲68 再半價👉 雞件較為厚切,用上了透薄嘅炸粉,突顯出正宗嘅唐揚風味,外表酥脆,咬落肉汁在口中爆發😋。.🦑 珍味螢光魷魚天婦羅💲 68 再半價👉 以天婦羅做法嘅螢光魷魚 實屬比較罕見,螢光魷魚表面炸得脆口,而內裏咬落爽口,仲有唔少嘅膏,還帶有海水嘅味道, 鹹香味豐富,好適合叫返杯清酒🍶。.🍣 炙燒三文魚壽司、燒玉子壽司💲 15,12👉 三文魚較為薄身,經炙燒後 散發了魚油脂香😋, 而燒玉子比較厚身, 蛋香味十足。.🍱 本鮪(吞拿魚)三色丼定食💲 168👉 呢

🦪 北海道岩生蠔及汁燒岩蠔
💲 68 + 68 再7折

🍗 日式唐揚炸雞
💲68 再半價

🦑 珍味螢光魷魚天婦羅
💲 68 再半價
🍣 炙燒三文魚壽司、燒玉子壽司
💲 15,12

🍱 本鮪(吞拿魚)三色丼定食
💲 168
👉 呢個係吞拿魚控必點, 一份當有齊赤身、中拖羅同埋拖羅蓉, 可以滿足到三個願望, 小編當然最鍾意中拖羅同埋拖羅蓉,有種綿滑嘅口感,油脂感豐富, 定食仲包咗沙律同埋麵豉湯, 所以覺得都幾抵食。

🍱 香煎鵝肝配溫泉蛋丼定食
💲 138
👉 以呢一個價錢食到三大片鵝肝十分抵食,仲要係厚切肥美😍,表面煎得很香, 咬落油脂咁好豐富,醇滑嘅口感,再篤穿埋溫泉蛋,將蛋汁融入珍珠米中,邪惡double up😈

🍨 最後店員仲免費奉上了雲呢拿雪糕, 為呢一餐作過完美嘅句號

📍鮨樂 (奧海城3期)
大角咀海泓道1號奧海城3期地下G23號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
《鮨樂 - 大角咀》好耐無同 @justlove_eat 閒日收工走去食飯啦,今次我地約左去奧海城行街順便晚餐,由於我地兩個都喜歡食日本野,壽司自然都係我地最愛啦🫶🏻鮨樂就成日見人介紹,自己就第一次試啦,因為門面睇落好高級,以為佢既野食會好貴添,點知原來高質得黎又抵食😍奧海城分店有某指定食品有半價添,連我地最愛既Highball 都有半價,為起$29/杯炸😳食住壽司飲住酒抵到不得了💁🏻‍♀️燒酎威士忌梳打 半價後$29💁🏻‍♀️12貫炙燒壽司御膳 $238由於我地兩個都想食壽司,但散叫又好似唔夠set咁抵😜所以就叫左個炙燒十二貫壽司set share 食,入面有招牌玉子、炙燒三文魚、Toro、左口魚、蝦、帶子、三文魚子、海膽、魷魚同兩件太卷,款式幾多同埋樣樣都係我地喜歡食既👍🏻米飯用左赤醋拌勻,味帶甘而清香,而壽司所用既魚生都食得出新鮮,連咀刁既朋友都話啲壽司好食😋另外呢個set除左有十二件壽司之外,仲有沙律、蒸蛋同麵豉湯提供,一個人食呢個set 都幾飽的💁🏻‍♀️香煎鵝肝配溫泉蛋丼 $138而另外一個主食就叫左好邪惡既香煎鵝肝溫泉蛋丼,有三大片經燒過既肥美鵝肝,啲鵝油滲曬入去飯粒入面,再配
《鮨樂 - 大角咀》

💁🏻‍♀️燒酎威士忌梳打 半價後$29

💁🏻‍♀️12貫炙燒壽司御膳 $238

💁🏻‍♀️香煎鵝肝配溫泉蛋丼 $138

而另外一個主食就叫左好邪惡既香煎鵝肝溫泉蛋丼,有三大片經燒過既肥美鵝肝,啲鵝油滲曬入去飯粒入面,再配埋飯入面既燒汁一齊食堅係好正😍喜歡食鵝肝的話個飯一定要試,想再邪惡啲更可以整穿溫泉蛋再混合埋蛋汁一齊食😋大滿足👍🏻👍🏻👍🏻

💁🏻‍♀️香煎鵝肝配米紙黑醋 半價後$34

由於個鵝肝飯太美味😋我地又見半價menu有呢款米紙鵝肝😜無理由唔試吧🫶🏻香煎鵝肝配黑米醋本來就係好合拍既配搭,再用脆脆既米紙夾住黎食,有多重口感之餘仲令到鵝肝無咁油膩,$34真係好好好抵食👍🏻👍🏻👍🏻

💁🏻‍♀️鹿兒島西冷和牛巨切壽司 半價後$69

去到最尾我哋仲叫咗呢一件鹿兒島西冷和牛壽司,以一件壽司嚟講60幾蚊都唔算平,但你諗下佢用左一大片和牛西冷放上件壽司上面咼😍平時食omakase見到果啲大大片咼,$69蚊我就覺得好化算啦,間中豪下都可以的😜牛肉維持和牛一般油花嘅水準,入口即化,上面有少少醬汁調返起個味道,咩都唔使點就已經好好食👍🏻👍🏻撇除咗鵝肝之後,呢一件壽司絕對係當日嘅MVP
2024-02-22
1K
2024-02-25 261 瀏覽
鮨樂日本料理周不時都會幫襯,而家分店越開越多,是日週末午餐就和朋友去咗奧海城分店,喜歡佢哋嘅定食多選擇,而且高質又抵食,而家仲做緊特別推廣,多款特色美食和飲品仲有半價優惠👍🏻👍🏻🍣▪️12貫炙燒壽司御膳 $ 238套餐包括茶碗蒸、麵豉湯和芝麻醬沙律12件廚師精選的壽司包括海膽、三文魚籽、海鰻、帆立貝、鮮蝦、魷魚、三文魚、吞拿魚、白身魚、加州卷和鮨樂招牌燒玉子,魚鮮經灸燒後帶焦香,而且魚油滿滿,非常美味🍱▪️極上海膽刺身丼 $ 208套餐包括麵豉湯和芝麻醬沙律最喜歡鮨樂的赤醋飯,飯香味鮮配搭魚生一流,最多人點的一款刺身丼,材料滿滿,分別有海膽、三文魚籽、帆立貝、𩶘魚、牡丹蝦、 吞拿魚、拖羅魚蓉和玉子,刺身新鮮高質,以這樣的質素價錢非常抵食🌟以下兩款產品都做緊推廣,有半價優惠👍🏻🪿▪️香煎鵝肝配米紙黑醋 $ 68 ▶️ $ 34鵝肝控表示非常超值,鵝肝大大件,煎得外脆内軟,滿口鵝油香,配上炸得香脆嘅米紙和黑醋汁,好美味🐠▪️甘鯛立鱗燒 $ 138 ▶️ $ 69立鱗燒也是超值,平時在日本餐廳食一啲都唔平,最喜歡魚皮炸得極度香脆,魚肉鮮嫩,沾上自家製嘅蜂蜜芥末醬汁,增添風味

🍣▪️12貫炙燒壽司御膳 $ 238
套餐包括茶碗蒸、麵豉湯和芝麻醬沙律

🍱▪️極上海膽刺身丼 $ 208
套餐包括麵豉湯和芝麻醬沙律

🌟以下兩款產品都做緊推廣,有半價優惠👍🏻
🪿▪️香煎鵝肝配米紙黑醋 $ 68 ▶️ $ 34

🐠▪️甘鯛立鱗燒 $ 138 ▶️ $ 69

• 12貫炙燒壽司御膳
  • 香煎鵝肝配米紙黑醋
2024-05-09 0 瀏覽
呢間🇯🇵日式餐廳鮨樂以木系為主調,設有開放式吧枱及卡位, 環境舒適☺️呢排餐廳仲做緊promotion🈹最平仲半價至經食到部分菜品tim😍✨🍱9貫特選壽司御膳 $15𝟖呢個set 真係CP 值又選, $158 已經有9件🍣壽司、茶碗蒸、味增湯同沙律, 夠晒豐富🥰茶碗蒸夠晒滑溜, 仲食到蟹肉同蝦肉, 好高質! 壽司有三文魚、油甘魚、墨魚、玉子燒、太極卷等, 整體都唔錯😳✨🍱角切櫻花丼 $138望住已經覺好賞心悅目🤩上面鋪滿三文魚、玉子、三文魚籽、刺身蝦肉等, 三文魚仲特別肥美😋底層嘅飯已經調好咗味, 唔需要額外再加豉油! ✨🐟炙燒三文魚芝士卷 $58肥美嘅三文魚帶有炙燒香, 而且燒得岩岩好, 口感仲係好柔軟☺️加埋面頭嘅三文魚籽同入面嘅芝士餡,食落口感同味道都好豐富! ✨🍢汁燒帆立貝串 $𝟐𝟒(原價$𝟒𝟖)$24 就有2嚿咁大嘅帆立貝, 相當抵食, 味道仲唔錯ga! 最後食多幾款🍣壽司已經勁飽: ✨特盛芥辣八爪魚軍艦 $38✨特盛飛魚籽軍艦 $30✨三文魚手卷 $30最尾餐廳竟然仲送上一人一杯雪糕😳真係勁正

✨🍱9貫特選壽司御膳 $15𝟖

✨🍱角切櫻花丼 $138

✨🐟炙燒三文魚芝士卷 $58

✨🍢汁燒帆立貝串 $𝟐𝟒(原價$𝟒𝟖)

最後食多幾款🍣壽司已經勁飽:
✨特盛芥辣八爪魚軍艦 $38
✨特盛飛魚籽軍艦 $30
✨三文魚手卷 $30

最尾餐廳竟然仲送上一人一杯雪糕😳真係勁正
《鮨樂の食評》 by@ihungry.hk鮨樂以竹木裝潢為主要設計🐟,清雅簡約,充滿典雅高貴嘅日式氣氛👺!而食物方面,餐牌都幾豐富,有齊新鮮刺身、精緻壽司、鐵板燒、天婦羅等等,全部新鮮直送,無論食材、廚藝、服務同氣氛,都已到最高水平🥳!🔸『前菜 - FREE』▶️日式生菜沙律 - 青翠欲滴嘅新鮮蔬菜,配埋香濃芝麻汁,開胃清新😍。▶️麵豉湯 - 熱烘烘嘅湯底鮮甜夠味,麵豉香氣撲鼻🔥!▶️茶碗蒸 - 蒸氣繚繞,蒸蛋軟滑柔嫩,清雅可口👍!🔸『極上海膽刺身丼 - $208』極上海膽刺身丼包括海膽、三文魚籽、帆立貝、𩶘魚等等魚生,魚生厚刺又肥美,新鮮彈牙👍👍👍!🔸『江戶前丼 - $128』江戶前天丼份量相當有誠意,裡面包括本鮪、時令白身魚和赤蝦等新鮮食材🐟,唔使任何調味,魚生完美展現食材天然之原味鮮甜,更享受到由師傅呢份巧手設計嘅高級江戶前體驗!🔸『9貫特選壽司御膳 - $128』 9貫特選壽司御膳包括墨魚、帆立貝、熟蝦、三文魚、玉子、太卷壽司等等!由師傅精挑細選9款上等壽司,每件都係絕品!🤪iHungry肚餓指數:8.6/10
《鮨樂の食評》 by@ihungry.hk

🔸『前菜 - FREE』
▶️麵豉湯 - 熱烘烘嘅湯底鮮甜夠味,麵豉香氣撲鼻🔥!
▶️茶碗蒸 - 蒸氣繚繞,蒸蛋軟滑柔嫩,清雅可口👍!

🔸『極上海膽刺身丼 - $208』

🔸『江戶前丼 - $128』

🔸『9貫特選壽司御膳 - $128』

🤪iHungry肚餓指數:8.6/10
2024-05-07 3 瀏覽
主打傳統日式料理的鮨樂,全新登陸奧海城,打開餐牌選擇很多,包括刺身壽司、爐端燒、串燒、炸物、丼物、一品料理、甜品沙律等。🍣🍣牆身佈滿水產木牌裝飾 彷如置身日本魚市場熱鬧氛圍。鮨樂新店以傳統日系風格為設計基調,掛滿水產木牌裝飾的牆身,彷如置身日本魚市場,嘗盡最新鮮海產風味!店內分為開放式壽司吧枱與舒適卡位兩個用餐區域,無論是與親朋好友三倆小聚,或是想獨自享盡日餐滋味,與大廚暢談美食心得皆非常適合。

牆身佈滿水產木牌裝飾 彷如置身日本魚市場熱鬧氛圍。

奧海城新店開張有好多優惠 部分餐牌仲有5折優惠刺身折完好抵食!!原條關池魚刺身6點盛合  (原$438 >> 50% off) 呢份關池魚盛都有半價喎!擺盤好靚,陣容仲好鼎盛除左關池魚 仲有拖羅、帆立貝、鯛魚、油甘魚同牡丹蝦 etc. 油脂嘅分布都不錯 不過拖羅有D筋 但整體都鮮香肥美香煎鵝肝配溫泉蛋丼定食 ($138)丼飯set附有沙律及味噌湯呢個丼都好抵食 有三大片厚切鵝肝 超肥美都算煎得香 好豐富 再撈勻溫泉蛋汁一齊食 正😍江戶前丼 ($128)呢個set都附有沙律及味噌湯上面有6-7款 包括 三文魚、吞拿魚、赤蝦、玉子 etc.想講!!! 醋飯突出 珍珠米粒粒分明 個飯好食茶碗蒸都值一讚啖啖蟹肉+蝦肉 好足料上面仲佈滿三文魚籽  鮮甜嫩滑最後仲有雲呢拿雪糕食 滿足!!!
奧海城新店開張有好多優惠
部分餐牌仲有5折優惠
刺身折完好抵食!!

呢份關池魚盛都有半價喎!擺盤好靚,陣容仲好鼎盛
油脂嘅分布都不錯 不過拖羅有D筋 但整體都鮮香肥美

香煎鵝肝配溫泉蛋丼定食 ($138)
丼飯set附有沙律及味噌湯
呢個丼都好抵食 有三大片厚切鵝肝 超肥美
都算煎得香 好豐富 再撈勻溫泉蛋汁一齊食 正😍

江戶前丼 ($128)
呢個set都附有沙律及味噌湯
上面有6-7款 包括 三文魚、吞拿魚、赤蝦、玉子 etc.
想講!!! 醋飯突出 珍珠米粒粒分明 個飯好食

茶碗蒸都值一讚
啖啖蟹肉+蝦肉 好足料
上面仲佈滿三文魚籽  鮮甜嫩滑

最後仲有雲呢拿雪糕食 滿足!!!
2024-04-07
相信愛好日本野的你對鮨樂一定不會陌生,連鎖公司,各區也有不同分店😆這次來到奧海城店,發現居然有限定半價優惠,不同燒物都是半價起!好划算呢😋———✤ 汁燒帆立貝串|$𝟐𝟒(原價$𝟒𝟖)✤ 汁燒螢光魷魚串|$𝟑𝟒(原價$𝟔𝟖)✤ 香煎鵝肝米紙黑醋|$𝟑𝟒(原價$𝟔𝟖)點了𝟑樣期間限定的半價𝐢𝐭𝐞𝐦實在好划算!全部質素𝐚𝐛𝐨𝐯𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐫𝐚𝐠𝐞好𝐰𝐨𝐫𝐭𝐡!絕對沒有𝐡𝐞𝐚你!帆立貝串飽滿新鮮,沒有一點雪藏味;螢光魷魚外層焦香、內裡嫩滑;肥美的鵝肝搭配黑醋完美𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐜𝐞油脂感~✤ 𝟏𝟐件炙燒壽司御膳|$𝟐𝟑𝟖𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐬𝐞𝐭包括茶碗蒸、沙律以及味增湯,𝐬𝐮𝐬𝐡𝐢也有𝟏𝟐件,適合大胃王的你!赤醋壽司飯抹上一層啡色特別開胃😆當中最出色的事豐富食材的太卷、𝐦𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐳𝐞鰻魚壽司、肥美帶子、以及玻璃蝦🦐✤ 本鮪三色丼|$𝟏𝟔𝟖三色包括:赤身、拖羅以及拖羅蓉。三者各有特色,肥美程度各有差異~
———
✤ 汁燒帆立貝串|$𝟐𝟒(原價$𝟒𝟖)

✤ 汁燒螢光魷魚串|$𝟑𝟒(原價$𝟔𝟖)

✤ 香煎鵝肝米紙黑醋|$𝟑𝟒(原價$𝟔𝟖)

✤ 𝟏𝟐件炙燒壽司御膳|$𝟐𝟑𝟖

✤ 本鮪三色丼|$𝟏𝟔𝟖
  • 香煎鵝肝配米紙黑醋
  • 汁燒螢光魷魚串
  • 汁燒帆立貝串
2024-05-01 12 瀏覽
是晚和朋友食日本料理,來到這裡本來主攻刺生的,但見丼飯吸引,而且大碗抵食,一定能滿足我朋友個胃,所以瞬間轉向~餐廳的環境異常光鮮,感覺超乾淨,讓人食得放心。我們坐在吧台旁邊,可以近距離觀望壽司師傅巧妙地製作美食的過程,讓用餐體驗更有趣。清酒煮蜆 $78蜆肉又大又肥美,非常鮮甜美味,而且沒有沙,讓人放心食用,不過注意到有些蜆殼缺裂情況,但不嚴重。而清酒湯底味道味道淡淡的,更偏重牛油味。蟹味噌甲羅燒 $88蟹殼裡滿滿的蟹膏,烤過後蟹鮮香味飄飄,讓人回味無窮。濃郁的蟹膏中混入了鮮甜的蟹肉,鹹甜度適中,搭配脆脆的米紙一起食用,滋味滿足。香煎鵝肝配溫泉蛋 $138以石鍋盛載,肥厚的鵝肝實在吸引,眼前有三大塊邪惡到呢。鵝肝微微煎香外層酥脆,入口即溶油香四溢,加上溫泉蛋的蛋汁,少許燒汁滲透於飯粒中,啖啖滋味非常滿足,依個價錢都相當抵食。極上海膽刺身丼 $ 208這款刺身丼包羅萬有色彩繽紛,主角新鮮海膽,味道鮮甜口感creamy。丼飯上還搭配了多種厚切的高質刺身,如油甘魚、吞拿魚、甜蝦、帶子、三文魚籽和甜蛋。飯粒分明,每一口都是絕對美味享受。丼飯附有味噌湯和胡麻醬沙律。雲呢拿雪糕用餐後送來兩球雪糕,讓

餐廳的環境異常光鮮,感覺超乾淨,讓人食得放心。

清酒煮蜆 $78
清酒煮蜆

蟹味噌甲羅燒 $88

香煎鵝肝配溫泉蛋 $138

極上海膽刺身丼 $ 208
極上海膽刺身丼

丼飯附有味噌湯和胡麻醬沙律。
味噌湯和胡麻醬沙律

雲呢拿雪糕
用餐後送來兩球雪糕,讓人甜在心。
2024-04-30
清酒煮蜆
極上海膽刺身丼
味噌湯和胡麻醬沙律
2024-04-25 8 瀏覽
🥑蒲燒鰻魚丼飯,上來我都驚呆了,一碗丼飯全部被鰻魚包圍,一口鰻魚一口飯,超滿足😌🥑鵝肝丼飯,鵝肝煎得剛剛好,入口即化的感覺,三大塊鵝肝舖在上面🥑我們也點了很多炸物 ,有牛舌、手羽、個人比較推雞軟骨 ,這個真的超好吃🥑喜歡吃壽司的朋友簡直是你的福音,我平時是一個有糾結正的人,看見什麼都想點,她這裡有一些拼盤,就是裡面什麼都有的,直接給你選好了,我們選了一個竹壽司盛合(墨魚、赤瑕、玉子、吞拿魚、油甘魚等)非常豐盛
2024-04-15
12貫炙燒壽司御膳 $238呢個set 超級抵食~ 有齊麵豉湯、沙律、茶碗蒸,仲有足12件壽司~而且件件新鮮,鮮味十足!當中海膽壽司就一定正架啦(≧∇≦)炙蝦、三文魚、吞拿魚、帆立貝(≧∇≦)都係我既大愛,新鮮爽甜👍🏻食得相當過癮江户前丼 $128朋友四既海鮮丼(≧∇≦) 三文魚、油甘魚、墨魚、赤蝦同赤身,百零蚊已經有咁多款新鮮刺身,抵食!朋友話相試埋串燒、小食~簡單點左幾款retry ❤️自家製免治雞肉 $38都唔錯,加入左少少雞軟骨,所以會有少少脆口~點埋蛋汁,相當滑溜~炸雞軟骨$58份量都幾多,一邊傾計一邊食就啱啱好,炸粉唔會太厚~燒雞胸軟骨 $38係胸果個三角軟骨位~ 燒得相對乾身,味道都唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
12貫炙燒壽司御膳 $238

江户前丼 $128

朋友話相試埋串燒、小食~簡單點左幾款retry ❤️

自家製免治雞肉 $38

炸雞軟骨$58
份量都幾多,一邊傾計一邊食就啱啱好,炸粉唔會太厚~

燒雞胸軟骨 $38

2024-04-23 4 瀏覽
平價連鎖日式壽司店🍣呢間鮨樂有多間分店,裝修以木材為主,燈光柔和自然,而且仲有個大型吧枱位可以睇到師傅準備食物嘅過程。而家咁啱呢間分店嘅menu有部份菜式係做緊最多50%折扣!🍣12賈炙燒壽剖御膳($238)跟餐包括蒸蛋、湯同埋沙律。餐面有佢哋嘅招牌玉子、炙燒三文魚、吞拿魚、左口魚、蝦、帶子、三文魚籽、海膽、魷魚同兩件太卷。經過炙燒處理嘅壽司就充滿魚油香,而茶碗蒸入面有啖啖蟹肉同蝦肉,好足料,而且入口好嫩滑。🍱極上海膽刺身丼($208)跟餐有湯同沙律。呢個刺身丼有海膽、蝦、三文魚籽、帶子、吞拿魚蓉,配料好豐富,食落好新鮮。🦪岩蠔($68)生蠔都幾大隻,肉質肥美飽滿。🦆香煎鵝肝配米紙黑醋($34)半價後變$34,真係超抵!煎鵝肝配埋黑醋,再加上脆脆嘅米紙夾住食,口感豐富!最後食完仲會送多個雲呢拿雪糕🍦整體性價比好高!
平價連鎖日式壽司店🍣

🍣12賈炙燒壽剖御膳($238)

🍱極上海膽刺身丼($208)

🦪岩蠔($68)
生蠔都幾大隻,肉質肥美飽滿。

🦆香煎鵝肝配米紙黑醋($34)

最後食完仲會送多個雲呢拿雪糕🍦整體性價比好高!
2024-04-22 9 瀏覽
今日黎到大角咀,同朋友都想食日本野就決定入去試下店內裝修華麗,坐得好舒服餐牌好多選擇茶碗蒸這家餐廳的茶碗蒸煮得剛剛好,半熟的蛋液與鮮嫩的蟹肉相互融合,口感滑嫩。味道鮮美,帶有淡淡的香氣和清新味道。這道茶碗蒸簡單卻精緻,讓人回味無窮岩蠔岩蠔肉質鮮嫩,帶有微妙的海洋風味,非常爽口。岩蠔的鮮美與餐廳對於食材的選擇和處理方式密切相關,他們確保了每顆岩蠔的新鮮度和品質三文魚腩、大拖羅、油甘魚刺身每一片刺身都是由新鮮的食材製成,刀工細膩,保持了食材的原汁原味。三文魚腩刺身肉質鮮嫩,帶有柔和的脂肪香氣;大拖羅刺身鮮美多汁,口感彈牙;油甘魚刺身則是脂肪豐腴,帶有濃郁的口感和香氣。這些刺身展現了食材的新鮮度和餐廳對於料理細節的重視豐洲壽司盛御膳這個豐洲壽司盛御膳絕對是一場味覺盛宴。他們提供了多種新鮮的壽司選擇,包括三文魚、拖羅、帶子、油甘魚、甜蝦、三文魚籽、海膽和玉子。每一塊壽司都展現了食材的新鮮度和精湛的手藝。三文魚肉鮮嫩,帶有淡淡的海鮮香氣;拖羅鮮美多汁,口感嫩滑;帶子鮮甜爽口,肉質鮮嫩;油甘魚的脂肪豐腴,帶來豐富的口感;甜蝦鮮嫩多汁,帶有微妙的甜味;三文魚籽和海膽則為壽司增添了豐富的口感和風味;玉
今日黎到大角咀,同朋友都想食日本野
就決定入去試下

店內裝修華麗,坐得好舒服

餐牌好多選擇

岩蠔

三文魚腩、大拖羅、油甘魚刺身

豐洲壽司盛御膳

這個豐洲壽司盛御膳絕對是一場味覺盛宴。他們提供了多種新鮮的壽司選擇,包括三文魚、拖羅、帶子、油甘魚、甜蝦、三文魚籽、海膽和玉子。每一塊壽司都展現了食材的新鮮度和精湛的手藝。三文魚肉鮮嫩,帶有淡淡的海鮮香氣;拖羅鮮美多汁,口感嫩滑;帶子鮮甜爽口,肉質鮮嫩;油甘魚的脂肪豐腴,帶來豐富的口感;甜蝦鮮嫩多汁,帶有微妙的甜味;三文魚籽和海膽則為壽司增添了豐富的口感和風味;玉子則是口感軟滑,帶有微微的甜味。這些壽司不僅美味,而且展現了日本料理的精髓