2022-06-02 606 瀏覽
裝修舊舊的,都無咩新潮的食材但食材都好新鮮,價錢合理,比起好多$200+的好食好多吧檯的焦糖燉蛋和香蕉班戟都好好食,又好快賣晒自助區的餃子都很新鮮,似新鮮手工做的,冰豆腐很香
裝修舊舊的,都無咩新潮的食材
但食材都好新鮮,價錢合理,比起好多$200+的好食好多
吧檯的焦糖燉蛋和香蕉班戟都好好食,又好快賣晒
自助區的餃子都很新鮮,似新鮮手工做的,冰豆腐很香
2022-01-14
2022-01-02 394 瀏覽
食物種類都多嘅,refill得快,豬膶、雞件做得好入味,滑牛食落比肥牛更好食佢呢度嘅餃子係自己包嘅,味道很好熟食有白飯、滷肉蛋、酸羅白、拍青瓜等等,感覺似中式火鍋多過台式火鍋甜品方面:有雪糕、香蕉pancake、jelly、蛋糕等等,不過味道一船178HKD一位都算商宜
佢呢度嘅餃子係自己包嘅,味道很好

178HKD一位都算商宜
2021-12-21 282 瀏覽
台式滋味打邊爐(荃灣)今日就又去咗荃灣打邊爐~味道都唔錯,最重要係價錢唔貴,晚餐時段都係$168/位任食整體評分:6.8/10味道:6.8/10服務:610環境:6/10人均消費:$100-200地址:馬辣台式鴛鴦火鍋 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心8樓肉類:有四款牛可以揀,包括美國prime頂級牛梅花,美國choice無骨牛小排,美國CAB認證安格斯黑牛同美國精選牛五花。全部都唔韌,而且牛味都算重😋😋😋海鮮:有蝦有蜆等,都新鮮鮮甜另外仲有配料同甜品,特別係甜品種類好多,有雪糕雪條同埋糯米糍😍😍😍
台式滋味打邊爐(荃灣)

整體評分:6.8/10
味道:6.8/10
服務:610
環境:6/10
人均消費:$100-200
地址:馬辣台式鴛鴦火鍋 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心8樓

海鮮:有蝦有蜆等,都新鮮鮮甜

約了荃灣的朋友聚會,朋友問喜歡食什麼,不用說當然是放題啦,於是朋友揀了附近大鴻輝的馬辣台式鴛鴦火鍋食火鍋放題。早知此間放題種類多,所以非常期待,入到餐廳先揀個鴛鴦鍋,揀了個蕃茄羅勒湯及沙嗲湯。到座位後先到自助吧取飲品及調味料。除此外自助吧有還有多款式的肉類、丸類、蔬菜……等。取了一些喜愛的韮菜餃、豬肉餃、粟米、牛柏葉、香腸,還有嫩滑雞肉、嫩滑牛肉……,嘩,放題開始喇~~當中雞肉及牛肉真的非常嫩滑,韭菜餃及豬肉餃、牛柏葉都食得非常美味~~除自助吧外,還有上網qrcode點,有多款的牛肉,美國精選牛五花、美國prime頂級牛梅花及美國CAB安格斯黑牛、美國choice無骨牛小排、美國精選牛五花 ……當中覺得最美味有牛味的是美國prime頂級牛梅花及牛味很濃的美國CAB安格斯黑牛。當然除牛肉外,海鮮也不例外,非常新鮮,白鱔片、脆鯇魚腩、海生蝦、蜆……當中白鱔片、海生蝦為最愛,食完再柯打,新鮮又鮮味!還有那頂級小肥羊肉,點上麻辣醬汁,帶羊肉的鮮嫩味道,也是我的最愛行列!最後當然是以甜品及水果,做為今晚的圓滿結局~~當真滿足極了~~~
約了荃灣的朋友聚會,朋友問喜歡食什麼,不用說當然是放題啦,於是朋友揀了附近大鴻輝的馬辣台式鴛鴦火鍋火鍋放題

到座位後先到自助吧取飲品及調味料。

除此外自助吧有還有多款式的肉類、丸類、蔬菜……等。

當中白鱔片、海生蝦為最愛,食完再柯打,新鮮又鮮味!

最後當然是以甜品及水果,做為今晚的圓滿結局~~

當真滿足極了~~~
2021-12-12 188 瀏覽
今晚同荃灣的朋友一齊食火鍋,揀了朋友附近大鴻輝的馬辣台式鴛鴦火鍋食火鍋放題。餐廳一整層,非常寬敞,裝修都是卡位,寬敞舒適。餐廳有任取任食的自助吧,有非常多款式,有牛柏葉、丸類、滑牛、雞肉、腸類、蔬菜、飲品……等。自助吧內取了的喜愛的雞肉、牛筋、嫩滑牛肉、豬肚、 魚皮餃……雞肉好嫩滑。牛筋也炆得好腍,我喜愛食腍一些的牛筋,可以再滾耐少少,咬入口感覺滿口膠質,又腍又滑。還有嫩滑的牛肉,也是很喜愛食,入口軟嫩又絕對不會鞋,醃得入味,又香有牛肉味。Qrcode點的也有非常多款式,當然是揀最愛食的美國prime頂級牛梅花、美國精選牛五花、牛味很濃的美國CAB安格斯黑牛、美國choice無骨牛小排……任點任食,高質又美味!當然也少不了海鮮,脆肉鯇魚片、白鱔片、是日海鮮、海生蝦、脆鯇魚腩……。都是頗新鮮及鮮味!放題非常多款式,差點漏了最愛的頂級小肥羊肉,薄薄的灼上幾秒,非常香又有羊肉味。最後食埋個甜品,今餐的放題就真是夠完滿、夠滿足😋~~~
今晚同荃灣的朋友一齊食火鍋,揀了朋友附近大鴻輝的馬辣台式鴛鴦火鍋火鍋放題

餐廳一整層,非常寬敞,裝修都是卡位,寬敞舒適。

雞肉好嫩滑。

任點任食,高質又美味!

都是頗新鮮及鮮味!

最後食埋個甜品,今餐的放題就真是夠完滿、夠滿足😋~~~
2021-12-09 87 瀏覽
要講台式火鍋始祖之一,一定要提到馬辣,馬辣早係五六年前打入香港市場,已經佔有一定市場地位,引入酸菜白肉等特式湯底。—————————————————————𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:⧐ 酸菜白肉鍋⧐胡椒豬肚湯牛肉黎講,牛小排口感比較好,仲有是日海鮮可以選擇,仲有鱔片,牛柏葉,滑牛肉,水魷可以選擇。雪糕仲有dreyer’s可以選擇,仲有山水豆腐花可以簡。性價比好高,埋單都係3百幾蚊,非常抵食。—————————————————————📝評分味道 ⁴ / ⁵環境 ⁴ / ⁵服務 ⁴ / ⁵衛生 ⁴ / ⁵抵食 ⁴/ ⁵—————————————————————餐廳:馬辣台式鴛鴦火鍋地址: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心8樓

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:
⧐ 酸菜白肉鍋
⧐胡椒豬肚湯

雪糕仲有dreyer’s可以選擇,仲有山水豆腐花可以簡。

性價比好高,埋單都係3百幾蚊,非常抵食。

📝評分
餐廳:馬辣台式鴛鴦火鍋
地址: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心8樓
2021-12-08
2021-11-29 88 瀏覽
天氣凍凍地想烚烚下。荃灣大鴻輝係食廈。點指兵兵揀咗*馬辣*。湯底8選2。揀咗芫茜皮蛋+沙爹鍋。集合清熱同惹味😎。大部分食物自助區選擇。幾款牛肉+海鮮掃QR Code落單。不同牛肉用不同顏色碟呈上。容易知道邊款牛肉係邊款。方便order。超級窩心❤️‍🔥。海鮮不乏貴價野。白鱔片。脆肉鯇。海蝦。。絕對係我心頭好🥰。海蝦爽口彈牙。我食咗好多round😛。醬油。丸類。蔬菜類。飲品。甜品通通自助區選擇。溫馨提示❤️鍾意beer一beer嘅朋友米錯過。生啤。啤酒任飲。
湯底8選2。揀咗芫茜皮蛋+沙爹鍋。集合清熱同惹味😎。
海鮮不乏貴價野。白鱔片。脆肉鯇。海蝦。。絕對係我心頭好🥰。
海蝦爽口彈牙。我食咗好多round😛。
醬油。丸類。蔬菜類。飲品。甜品通通自助區選擇。
#double👧🏽👧🏻吃在荃灣【抵食台式火鍋放題🍲🥢】...#🥭👧🏻🔻火鍋放題2小時(平日成人$168+10%)►鴛鴦湯(蕃茄湯+胡椒豬肚湯)蕃茄香甜濃郁 加咗洋蔥🧅不過感覺好似落咗茄膏咁 胡椒豬肚🐷胡椒味唔算重 配料有酸菜 豬肚有幾嚿咁►自助區有多款嘢食任揀丸類|蟹子丸 墨魚丸 豬肉丸 牛筋丸 芝士丸 連燒賣都有🤣🤣蔬菜🥬| 生菜白菜 冬瓜粟米🌽南瓜🎃粉麵🍜 |有稻庭烏冬 紅薯粉 韓國麵等等 值得一讚係 烏冬放置冰箱 咁就唔會溶咗雪🧊可以保持彈牙口感😋肉類🥩| 採用手機QR code 落單 上菜速度好快 冇漏單情況👍🏼 牛肉比較多筋 朋友表示鍾意豬肉多啲海鮮|選擇唔算好多 是日海鮮係蜆 不過有啲沙 海蝦🦐 用竹籤串起 幾爽口甜品|驚喜嘅係雪糕🍦有最少五隻味 仲有即燒焦糖燉蛋 香蕉pancake🍌啫喱 以及多款布丁🍮飲品|罐裝飲品 可樂🥤烏龍茶🍵亦有咖啡機 咖啡機入面仲有台式奶茶 呢個真係第一次見😱😱😱不過味道就🤫🤫正正常常▻總括嚟講呢個價錢非常之抵 全日最貴嘅時段都係$168加一👍🏻環境舒適 今次同朋友兩個人去都可以坐到大枱 張枱大到可以六個人坐😍◅---------🍴餐廳:馬辣台式
#double👧🏽👧🏻吃在荃灣

【抵食台式火鍋放題🍲🥢】
#🥭👧🏻

🔻火鍋放題2小時(平日成人$168+10%)

►鴛鴦湯(蕃茄湯+胡椒豬肚湯)

►自助區
有多款嘢食任揀

蔬菜🥬| 生菜白菜 冬瓜粟米🌽南瓜🎃

---------
🍴餐廳:馬辣台式鴛鴦火鍋 (荃灣店)
📍地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心8樓
🔎餐廳選擇👉🏼#double_火鍋
🔎菜式選擇👉🏼#double_台灣菜
🔎口味選擇👉🏼#double_咸
2021-11-17 116 瀏覽
荃灣大鴻輝多嘢食相信唔需要我多介紹。今次去一晶我去台灣旅行嘅時候好想食嘅火鍋店。就係馬辣喇。我地大約6點左右到餐廳,當時已經有人係餐廳入面開餐。我地揀咗鴛鴦湯底。麻辣同芫荽。餐廳雖然用QR code落單。但只限於肉類同海鮮,其餘食材可以自己係自助吧到拎。種類繁多。牛肉雪花肥瘦適中。雖然放題價錢,但一啲都唔馬虎,好重牛味。另外朋友話羊肉都唔錯。但我本身唔食羊。除左打邊爐應有嘅食材之外。呢到有大量甜品雪糕比大家選擇。最後兩個人食到捧住個肚走都只係$370蚊。可以話非常抵食。

除左打邊爐應有嘅食材之外。呢到有大量甜品雪糕比大家選擇。

最後兩個人食到捧住個肚走都只係$370蚊。可以話非常抵食。
2021-11-11 107 瀏覽
天氣凍返打邊爐就啱晒啦朋友推介我試間馬辣台式鴛鴦火鍋我哋揀咗酸菜白肉鍋同埋馬拉沙嗲鍋餐廳環境幾闊落,坐得舒服肉類海鮮係用手機QR code落單其他丸類蔬菜配料就自己出去拎沙嗲湯底好有驚喜應該係我食過全港最龍尾嘅沙嗲湯配牛肉、牛柏葉同水魷都好夾牛肉選擇都幾多有四款比較推介頂級牛梅花海鮮都唔錯有海生蝦同埋蜆丸類配料就正正常常不過蔬菜選擇就偏少唔計菇同粟米得生菜同小白菜除咗飲品係任飲之外最大驚喜係自助甜品吧有法式焦糖燉蛋同埋朱古力香蕉班戟雪糕就有維記同Dreyer’s芝麻味最為出色好有芝麻香同好滑整體食物水準唔錯CP值幾高,值得一試!
天氣凍返打邊爐就啱晒啦
朋友推介我試間馬辣台式鴛鴦火鍋
我哋揀咗酸菜白肉鍋同埋馬拉沙嗲鍋
餐廳環境幾闊落,坐得舒服
肉類海鮮係用手機QR code落單
其他丸類蔬菜配料就自己出去拎
沙嗲湯底好有驚喜
應該係我食過全港最龍尾嘅沙嗲湯
配牛肉、牛柏葉同水魷都好夾
牛肉選擇都幾多有四款
有法式焦糖燉蛋同埋朱古力香蕉班戟
雪糕就有維記同Dreyer’s
芝麻味最為出色好有芝麻香同好滑
整體食物水準唔錯
CP值幾高,值得一試!
馬拉沙嗲湯底
海鮮
頂級牛梅花
2021-11-08
馬拉沙嗲湯底
海鮮
2021-11-02 179 瀏覽
台灣火鍋連鎖店,之前系台灣食過一次,覺得個湯底好正!香港呢間都冇令我失望!環境都算闊落,有好多都係卡位,坐得都算舒服!野食方面,叫左個台式麻辣小辣鍋同胡椒豬肚鍋,特別中意個辣,雖然唔係話好食得辣,但都覺得好正!愈食愈有辣味!佢仲有陣麻辣嘅味!食到個嘴都feel到麻麻地!喱間算係半自助邊爐,scan個QR code可以叫到4款牛同海鮮。個人認為辣鍋配牛真係好夾!尤其係牛小排,食落好重牛味,性價比好高,168任食真係超抵!另外,可以去出面夾啲丸,蔬菜同麵類……選擇都算多,有之前系台灣食嘅蛋餃都有! 野飲都有唔同種類,除左最基本嘅汽水之外,最特別係佢仲有提供花茶包 可以比啲唔飲甜野嘅人飲!下次再去荃灣會再食!!!

下次再去荃灣會再食!!!

1K
2021-10-29 125 瀏覽
今晚有機會同媽咪一齊打邊爐~~好開心!! 想食下台式邊爐, 想任食配料但唔想食得太貴, 所以今晚去左 !!! 果然無令人失望呀! 媽咪揀左麻辣湯底, 我揀左最愛嘅沙嗲湯底, 兩個都好足料, 好濃郁^^ 沙嗲會有大量花生碎, 有淡淡嘅油香, 加埋脆肉鯇同鮮蝦, 蜆同安格斯牛肉吸收湯底, 勁好味呀!!! 我同媽咪都食得好開心, 而且仲有好多配料揀, 唔同丸類、蔬菜任君選擇, 所以我同媽咪食左好多, 好開心!!最後想讚吓一班侍應, 好欣賞佢地態度好好, 上菜又快, 值得再返嚟食多次呀

2021-10-18 142 瀏覽
今次去荃灣打邊爐,大鴻輝相信好多人都聽過,今次一於去馬辣食下野。自助吧有好多選擇,一般應有既丸都有齊,又有少量海鮮同牛肉點,牛肉包括有美國頂級牛梅花同安格斯黑牛,仲有黑毛豬梅花 全部都無雪味,好正!真心多野食揀,絕對食得飽我地甜品有雪糕、雪條、雪米磁,仲有香蕉pancake,焦糖燉蛋,非常多選擇,梗有一款岩你心水飲品都有好多選擇,有茶包、咖啡、仲有罐裝飲品一個價錢,百幾蚊任飲任食,可謂性價比高之選,可謂超滿足!

真心多野食揀,絕對食得飽我地

飲品都有好多選擇,有茶包、咖啡、仲有罐裝飲品

一個價錢,百幾蚊任飲任食,可謂性價比高之選,可謂超滿足!
2021-10-09 140 瀏覽
今日去咗食台式火鍋放題,全部劃一價錢,又不同牛肉選擇,唔使加錢都可以揀海洋,包括有蝦、蜆、脆肉鯇魚。鴛鴦湯底都唔使加錢,真係唔係間間有。牛肉質素高,好有肉味,上菜上得快,唔駛等好耐。真係超值!有好多食物選擇,牛丸、貢丸、魚蛋、芝士丸等等。最鍾意啲菜係一碗碗自己攞,唔使夾到周圍都係,菜心非常甜。最鍾意佢有好多甜品選擇,有Dryers雪糕,仲有唔同口味選擇,有芒果、曲奇同埋士多啤梨。另外有gelato • 最鍾意佢嘅綠茶布丁,綠茶味非常濃。

2021-10-09 3230 瀏覽
每次黎荃灣行街,食飯時候朋友就會帶我嚟呢幢大廈,今日佢就帶我去食佢最鍾意嘅火鍋。呢間餐廳係食台式火鍋,地方夠晒大,全層都係佢。呢度環境光猛,開揚,乾淨整齊,坐得闊落又舒服。呢度除左牛、豬同海鮮掃QR code點之外,其餘都响出面攞。出面嘢食擺放整齊,唔會立立亂,種類又多,乾淨企理,呢度仲有罐裝或自斟啤酒添。先叫左鴛鴦煲湯底,我哋揀左胡椒豬肚湯鍋同西紅柿洋蔥海皇鍋。胡椒豬肚湯帶少少胡椒微辣,好多酸菜,味道幾好。另外西紅柿其實係蕃茄,呢個湯底甜甜地,味道超濃,配料放呢邊連豉油都唔駛點,夠晒味道。呢度有四款牛揀,美國prime頂級牛梅花, 美國choice無骨牛小排,美國CAB認證安格斯黑牛同美國精選牛五花。各款牛都切得薄薄,朋友就特別鐘意美國CAB認證安格斯黑牛,佢話食落有質感,淥到熟晒一d都唔韌,牛味重。其餘質素都好好,肥瘦均勻,一樣好食。是日海鮮有蝦有蜆,蝦同蜆size普通,但兩款都新鮮,入口帶鮮味,都幾好。食完牛同海鮮,咁就再食其他火鍋配料。朋友隨便攞左d丸,菇同菜之類。呢度d丸幾好食,種類又夠多。魚皮餃外皮夠煙韌,滑牛食落厚實,但軟熟。菜就攞左生菜,新鮮,洗得幾乾淨,入口爽口。呢度

呢度甜品種類好多,雪糕雪條同埋糯米糍都係香港製造。海鹽雪糕好靚,係海藍色架,味道鹹鹹地,少少甜,幾得意。荔枝雪條似冰條,甜甜地。另外仲有細細個韓國嘅脆皮雪糕批,一口一啖,剛剛好。
除左雪糕,原來仲有香蕉pancake,有驚喜,所以都攞左個返黎食。呢個pancake食落仲係暖暖地,有忌廉,但又唔太甜喎,幾好食。
2021-10-07