2023-01-10 358 瀏覽
寓意:新一年带来丰足之始,迎春接福。一邊欣赏维港景致,怡人海景、坐在戶外很是舒服!供应日期及價錢:2023年1月3日起至31日($668/2位)出品:味道ok,不過不失,本人最喜歡鹹點黑松露糯米燒賫,晶鑽魚子醬鮑魚撻,甜點最喜歡雲呢拿爆竹蛋糕,迷你柚子,新鮮烘焙鬆餅有原味及普洱茶味,但是都好味!
寓意:新一年带来丰足之始,迎春接福。
一邊欣赏维港景致,怡人海景、坐在戶外很是舒服!
2023-01-08 301 瀏覽
大概五年前Kerry Hotel開業,因為住得近,所以佢嘅所有嘢我都食咗好多次。本來大堂茶座只適合食tea set或chill下(當時感覺只係好過樓下Starbucks,樓底高、有日光,蛋糕靚啲好味啲,價錢又差唔多,西茶無限添飲,無限任坐,忙果時成壺新嘅換過俾你。)至於主食,冇乜嘢都真係唔會喺嗰度食。因為隔離仲有個好正嘅飯堂。最近Big Bay主攻自助餐,A La Carte移咗落嚟。再次到訪,除咗坐得舒服之外,食物方面都覺得唔錯。因為都開始肚餓,又未有咁快出到main, 所以點咗一個似Canele但係Brioche做法的甜麵包。覺得好好味,新鮮滾熱辣。配咖啡食一流。以前覺得依度嘅咖啡唔好,可能係因為佢哋嘅奶打得唔好。今次嗌咗齋啡覺得味道唔錯。機沖、偏酸、有一層適中嘅油脂。藜麥飯沙律比我哋想像中size同內容、醬料都唔錯。我最喜愛嘅南瓜&南瓜籽蘆筍意大利飯,好似比之前更加好食,同埋更大份。配上芝士粉非常好味同埋飽肚。小插曲:中間疑似係漏咗我哋嗰飯、等咗好耐,不過不影響我嘅印象。因為有段時間比較忙,但係水bar小姐好勁,一人負責晒門面&沖泡不同飲品仲有好多其他嘢。後來其他員工先開始浮現返

覺得好好味,新鮮滾熱辣。

藜麥飯沙律比我哋想像中size同內容、醬料都唔錯。

小插曲:中間疑似係漏咗我哋嗰飯、等咗好耐,不過不影響我嘅印象。因為有段時間比較忙,但係水bar小姐好勁,一人負責晒門面&沖泡不同飲品仲有好多其他嘢。後來其他員工先開始浮現返出嚟。

服務方面佢哋又唔係好殷勤,但係已經好過以前Lobby Lounge好多。而且反而比到我哋好多自由空間。

另外大約去到三四點,幾次都有Live music! 有時係中式嘅樂器,有時係西洋樂器。

推介麵包加咖啡優惠套餐,不過冇特別影低。有啲人會喺度帶埋電腦做嘢,環境都舒服寧靜,仲抵過喺上面共享工作空間。

今日都超多人落咗Chinese New Year tea set, 睇落唔錯,農曆新年會試。

總結係呢次經歷之後我會再嚟返多啲
2022-12-17 297 瀏覽
I can only comment on the food that we had for lunch, the Reuben sandwich, which was not very good. It needed more sauerkraut as it was barely detectable but the main issue was the use of processed cheese instead of real Swiss cheese. I hope the other plates are prepared with more care and better ingredients. The service and decor were excellent but the food was disappointing.
2022-12-09 1147 瀏覽
一家人去 staycation,順便試埋酒店既 afternoon tea。坐近落地大玻璃,雖然沒境,但環境都幾舒服。今期係同 Planti Kaviari crossover,每位五件 savories,4件 sweets 同2件 scones (1 original 1 raisins) 。4個人要2 sets,黎到張枱 full 晒😅先講 scones,質地偏濕,外面都唔脆。牛油味偏淡,唔夠香,一般。比較特別既鹹點係 Planti Wild Mushroom Mousse,獨立一個 dish。Mousse 既菇味都幾香濃,但嗰菇底既麵包太硬太乾。整體黎講鹹點既味道都ok,但就唔係太特出。係 Deep fired Edible Frog Lollipop 比較少有,用田雞做,仲要放條骨喺上面,我諗有唔少人會抗拒。甜點方面,不過不失,比鹹點再遜色啲。甜度唔高,對我黎講算係一個優點。整體黎講,食物不過不失,但地方幾好,又夠靜,週末都可以坐幾個鐘慢慢食,傾計既好地方。

4個人要2 sets,黎到張枱 full 晒😅

下午茶
2022-12-01 466 瀏覽
 誰說下午茶是女孩子的專利,能跟另一半放下繁瑣的家事與俗務,放鬆心情充充電,先可以迎接未來的挑戰與壓力。早前就根太太到訪了紅磡嘉理酒店,試試最新推出的[黑鑽松露]下午茶。今次 Afternoon Tea Set 跟魚子醬名牌合作(Lobby Lounge X Plantin Kaviari)兩位享用,星期一至五都只不過$638,至於星期六日及公眾假期,則要$668。很喜歡室外的陽光從落地大玻璃透入,一室明亮的感覺真好,再加上寬敞的空間感,令人倍覺舒適。這個下午茶就先由鹹點揭開序幕。SAVORIESSAFFRON TROUT ROE AMBERBlue Mussel Jelly, Kaviari Lobster Rillettes藏紅花鱒魚子琥珀單論賣相是最吸睛的一道鹹點。原隻藍青口以jelly包裹,咬落有少許Q彈,再放上鱒魚籽,令色彩及口感更具層次,或者是今個下午茶的亮點之一。DEEP-FRIED EDIBLE FROG LOLLIPOPPlantin Truffle Herbs Cream酥炸田雞球棒近年下午茶真係百花齊放,想不到連田雞肉都用上了,外層微脆,而內裡加入了松露香草忌廉汁

這個下午茶就先由鹹點揭開序幕。

SAVORIES

SAFFRON TROUT ROE AMBER

藏紅花鱒魚子琥珀

單論賣相是最吸睛的一道鹹點。
Plantin Truffle Herbs Cream

酥炸田雞球棒

近年下午茶真係百花齊放,想不到連田雞肉都用上了,外層微脆,而內裡加入了松露香草忌廉汁,不錯的組合。
Menu is created with Plantin Kaviari gourme

PLANTIN WILD MUSHROOM MOUSSE
Black Truffle Paste, Porcini

野菌慕絲

另上的一道甜品,有著田園的風味,兩粿小蘑菇在草叢間茂密生長,其實是野菌慕絲,真有趣。
KAVIARI KRISTAL® CAVIAR EGG BENEDICT
Comté Cheese Foam, Quail Egg, Brioche

晶鑽魚子醬班尼迪蛋

賣相小巧別緻,以鵪鶉蛋取代了雞蛋,置底是法式甜包,再放上康堤芝士泡沫及晶鑽魚子醬,食起來倍覺矜貴。
SALMON RILLETTES & KAVIARI
TRANSMONTANUS CAVIAR SANDWICH
Smoked Salmon, Zucchini

三文魚肉醬及白鱘魚魚子醬三文治

圓形的三文治又幾有趣,中間餡料是煙燻三文魚,裹以三文魚肉醬,外層是意大利青瓜片,置頂是主角白鱘魚魚子醬,細緻度好高,食落層次分明。

SWEETS 甜點

MILK CHOCOLATE & TONKA CAKE
Hazelnut Dacquoise, Pabana Exotic Cream

牛奶朱古力零陵蛋糕

甘甜的味道好突出,質感亦在預期中,可能大家會覺得有點平凡,但無可否認,如果下午茶欠了這一類甜點,又會覺得未夠完美。
BELLINI MACARON
White Peach Cream, Veuve Clicquot Jelly

貝里尼馬卡龍

Macaron內裡是芳香的白桃忌廉,放上一片白朱古力,再以香檳果凍作點綴,好睇又好味。
WINTER FRUITS CAKE
Vanilla Mousse, Chestnut Vermicelli

冬季水果蛋糕

賣相雖然簡單,但很喜歡甜而不膩的栗子蓉,加上慕絲的滑溜,輕輕鬆鬆便消滅了。
PISTACHIO & RASPBERRY CAKE
Pistachio Mousse, Raspberry Confit

開心果紅桑子蛋糕

酸酸甜甜的味道,拿捏得相當準繩,就連太太也喜歡。
FRESHLY BAKED SIGNATURE SCONES

新鮮烘焙鬆餅

拎上手仍有微溫,我鍾意,而且有(Traditional)原味及(Strawberry)士多啤梨兩款口味,但是日突然改成了提子口味,可能廚師會考慮水果的質素吧!
大家可以塗上三款(Bonne Maman Jams Selection)法式果醬又或者(Traditional Clotted Cream) 傳統奶油忌廉,食落份外覺得滋味。
想奢華一點?沒問題,原來只要另加HKD$168,便有KAVIARI CAVIAR嚐味拼盤昇華你的體驗。

Kaviari Kristal Caviar

當中包含了Kaviari Oscietre Caviar(2g)及Kaviari Transmontanus Caviar (2g)

配以布林餅、酸奶油、蛋黃、蛋白及香蔥。
其實除了原有的茶或咖啡外,客人只要按照以下做法,便可以獲得“冷泡海帶紅茶湯力”乙杯。

特飲以冷泡烏龍茶作base,加入湯力水及海帶,非常清新怡人,不錯。

1.追縱@kerryhotelhk Instagram

2. 於個人帳戶分享此下午茶照片,並加上hashtag
 #KerryHotelHK 及地標Kerry Hotel, Hong Kong

3. 向大堂茶座員工展示有關Instagram帖子,即可免費獲贈“冷泡海帶紅茶湯力”乙杯

至於餐飲一向多選擇,單是茶類已經有English Breakfast (英式早餐茶)、Earl Grey (伯爵茶)、Jasmine Tea (茉莉花茶)、Peppermint(薄荷茶)、Chamomile(洋甘菊茶)、Tie Guan Yin (鐵觀音)、Yuan Yang - Blend of Coffee and Milk Tea(鴛鴦)及Silk Stocking Tea - Hong Kong-style Milk Tea(港式絲襪奶茶)

咖啡更是有Regular Coffee(咖啡)、Americano(美式咖啡)、Flat White(澳式白咖啡)、Cappuccino(意式泡沫咖啡)、Caffè Latte (鮮奶咖啡)、Caffè Latte Mocha(摩卡咖啡)、Kerry Chocolate(熱朱古力)以及Hot Fresh Milk(熱鮮牛奶)

太太係薄荷茶死忠,當然自動自覺代點啦!自己就偏好伯爵茶的幽香,來一杯倍覺怡人。

最難得係咖啡或茶無須加錢就已經可以兩小時無限添飲,不過只限同款飲品。

想進一步享受,又可以用港幣$188加配法國凱歌香檳兩杯。

2022-11-29 439 瀏覽
看到外間很多好評, 尤其推介其夜晚晚餐自助餐有龍蝦, 滿心歡喜之餘亦致電酒店詢問, 接線職員當時亦回覆夜晚晚餐自助餐有龍蝦, 懷著安心去期待是次自助餐, 怎料去到, 沒有龍蝦, 連生蠔都沒有....問了師傅, 原來星期五晚才有.....真的很失望....為什麼接線職員一口說晚餐自助餐有龍蝦, 不應該正確地說出只有星期五晚餐自助餐才有龍蝦?  完全誤導成份....結果, 付了每人六百多元, 換來只是平常的自助餐,  沒有龍蝦, 連生蠔都沒有., 甜品普通, 熟食普通, 生食款亦普通, 完全真令人失望,.......希望下次有人訂枱時都小心問清楚....更希望每位職員答得清楚....
2022-11-28
用餐優惠
信用卡優惠
2022-11-28 749 瀏覽
跟老公來這裏吃下午茶,於大堂茶座。今期是松露和魚子醬的主題,但覺得有點可惜,因為魚子醬得很少,只有兩個鹹點上面有,而且覺得味道一般般。而且整體來說,黑松露味完全不突出。就像那個蘑菇的東西,其實是牛肝菌黑松露醬慕絲,可惜黑松露醬味道完全不突出,有淡淡的牛肝菌未,但不算突出。而且慕絲質地稠身,不香滑。scone是敗筆,真的比較硬。甜品中規中矩。整體來說覺得整個食物質素都是一般般答,勝在環境坐得舒服,而且是免費添飲。熱朱古力幾好飲。
跟老公來這裏吃下午茶,於大堂茶座。
下午茶
  • afternoon  Tea  set
我諗大家都因為去唔到旅行,香港試過好多唔同嘅酒店下午茶,不過有好多下午茶嘅質素都係名過於實,味道相當麻麻之餘價錢又貴,但係嘉里酒店呢個下午茶,雖然冇咩人講,但係佢嘅味道同價錢都相當令人驚喜!一嚟到已經有個三層下午茶架,而佢啲鬆餅都有毛巾包住,保持住鬆餅係一個和暖嘅狀態!而且佢嘅餐飲係可以無限添飲!好啱一班姊妹坐響度一個下晝💕底層嘅甜品冇咩特別,最驚喜係綠色嗰個「開心果紅桑子蛋糕」食落去嘅開心果味好濃郁!啖啖驚喜!加埋紅桑子,中和左蛋糕嘅甜,好想買多幾個返去食!酥炸田雞球棒💕雖然田雞嚟聽落去係一個好廉價嘅食物,但係要煮得好食都需要好大勇氣!我唔太驚食田雞,而且佢呢一個雞頭整得好好食!入面應該係有少少薯蓉溝埋啲填雞肉去炸!但係炸出嚟嘅效果唔會話好油膩,反而仲食到田雞嘅鮮味!最具特色嘅一定係呢個「野菌慕絲」第一眼望落去嘅時候真係估唔到係咩嘢,上面個菇頭係黑松露慕絲,下面係一個麵包,好啊切開一半咁一齊食,會提升左食物嘅味道💕
我諗大家都因為去唔到旅行,香港試過好多唔同嘅酒店下午茶,

而且佢嘅餐飲係可以無限添飲!好啱一班姊妹坐響度一個下晝💕

底層嘅甜品冇咩特別,最驚喜係綠色嗰個「開心果紅桑子蛋糕」

最具特色嘅一定係呢個「野菌慕絲」
2022-09-27 824 瀏覽
今日有空閒時間,平日無訂位諗起呢間酒店嘅下午茶,被安排坐在窗邊位置,望到窗外園林景觀,加上維港景色,人少少,環境舒適,令人特別開心又放鬆。估唔到呢間下午茶嘅食物都不錯,咸點甜點都好好食👍👍服務態度亦好好👍👍下次有其他主題,亦會再嚟嘆下坐下😍
下次有其他主題,亦會再嚟嘆下坐下😍
媽媽前排叫住話想去high tea,趁放假就帶佢同家姐同姨甥女嚟個girls' date👯‍♀️ 揀左一輪決定去嘉里酒店,地店方便,睇相地方都夠闊落。平日二人set $638,三人就按比例計算,匯豐信用卡有八折。下午茶set有5款鹹點、4款甜點、2款鬆餅,可以一次過試好多款茶點。飲品方面可以選擇茶、咖啡、牛奶,款式有十幾款、之後仲可以無限添飲,我地揀左茉莉花茶同洋甘菊茶🫖職員上下午茶時講解左款式同品嚐次序,我地都有乖乖地跟住🤣尼哥斯(左上)香煎金槍魚伴以藏紅花蛋黃醬,可能因為材料都唔係我喜歡或者常食嘅食材,所以呢個唔係太對我口味😶香炸薯球(左中)薯球有少少辣辣地,有芝士味同口感,不過不失🥔松葉蟹菊花啫喱(左下)本身對呢個充滿期待,因為擺盤最用心係佢,但松葉蟹菊花啫喱味道真係好清淡,菊花味好微好淡。下面嘅沙律如果可以再多少少熱情果醬應該我會感受到多啲熱情🤣伊比利亞火腿及無花果多士(右上)呢個係鹹點我最鍾意的,火腿嘅鹹同無花果嘅甜平衡左,食落有鹹香,仲有陣甜味😋鵝肝醬法式麵包(右下)呢個記憶點唔太深,鵝肝醬味道唔濃烈。我覺得甜點表現出色過鹹點,好彩係食左鹹點先😂車厘子開心果歌劇蛋糕(左上)短

職員上下午茶時講解左款式同品嚐次序,我地都有乖乖地跟住🤣

尼哥斯(左上)

香炸薯球(左中)
薯球有少少辣辣地,有芝士味同口感,不過不失🥔

松葉蟹菊花啫喱(左下)

伊比利亞火腿及無花果多士(右上)

鵝肝醬法式麵包(右下)
呢個記憶點唔太深,鵝肝醬味道唔濃烈。

我覺得甜點表現出色過鹹點,好彩係食左鹹點先😂

車厘子開心果歌劇蛋糕(左上)
短期內食第二次開心果蛋糕好難無比較,呢度嘅開心果醬明顯偏甜,成件蛋糕都層次較少,都好食,但之前喺荔枝角食嘅真係出色啲

雲呢拿橄欖油蛋糕(右上)
蛋糕外面係白朱古力外殼,好甜,家姐食到覺得唔okay,但我太食得甜了,又覺得還可以。

牛奶朱古力檸檬蛋糕(左下)
朱古力外層味道好出,令我已經唔太記得有無食到檸檬味😆

蜜桃泡芙(右下)
睇返menu先知佢除左cream都仲有糖漬蜜桃同紅莓啫喱,當時啪入口又真係無食到咁多野🤔

菊花杏脯鬆餅&原味鬆餅(附clotted cream&果醬)
鬆餅做得唔錯,入面夠濕潤,唔會太乾,菊花杏脯鬆餅嘅菊花味比之前啫喱出太多,今次真係有清香感🌼

坐得舒服,平日下午唔算多人,bb間中叫一兩聲都唔會太嘈親人。呢set試過一次就可以了,下次可以試其他,但佢地今次同Paul&Joe合作,每人可以攞返個gift set,可以去換枝貨裝size唇膏同有啲化妝品試用,咁計落又好似幾抵嘅,但食物方面,我都係想試下其他tea set多啲🍰
Kerry Hotel 係我心目中食住玩都好出色最近香港嘉里酒店x HABA「初秋 · 北海道美肌」推出下午茶 日本北海道護膚品牌HABA 無添加主義聯同嘉里酒店以北海道時令高級食材入饌鹹甜點都真係好有質素柚子醋醃帶子配魚子醬 好清甜享受完咁Luxury嘅afternoon tea每位客人重會獲贈HABA禮品換單護膚療程(價值HKD 2,285)仲唔快啲約埋閨蜜一齊嚟💕「初秋 · 北海道美肌」下午茶 (兩位用)供應期:即日至10月31日
Kerry Hotel 係我心目中食住玩都好出色

日本北海道護膚品牌HABA 無添加主義
聯同嘉里酒店以北海道時令高級食材入饌
鹹甜點都真係好有質素
柚子醋醃帶子配魚子醬 好清甜

享受完咁Luxury嘅afternoon tea
每位客人重會獲贈HABA禮品換單護膚療程
(價值HKD 2,285)
仲唔快啲約埋閨蜜一齊嚟💕

「初秋 · 北海道美肌」下午茶 (兩位用)
供應期:即日至10月31日
怕曬怕熱但又想感受仲夏氣息🌞不妨去 Kerry Hotel 品嘗PAUL & JOE BEAUTE 海漾假期下午茶💙吃著各款以陽光與海灘為靈感的鹹甜美點幻想在海邊享受美食派對😋好chill唷😍🥰鹹點🐚P&J香炸薯球配魚子醬🐚松葉蟹菊花啫喱配蘆筍茴香沙律🐚鵝肝醬法式麵包🐚尼哥斯 - 香煎黃鰭金槍魚配黑、青橄欖甜點🐚車厘子開心果歌劇蛋糕🐚蜜桃泡芙🐚雲呢拿橄欖油蛋糕🐚牛奶朱古力檸檬蛋糕食完每人仲有一份PAUL & JOE美妝禮品,好開心!😍😍😍
怕曬怕熱但又想感受仲夏氣息🌞
吃著各款以陽光與海灘為靈感的鹹甜美點
幻想在海邊享受美食派對😋
好chill唷😍🥰

鹹點
🐚P&J香炸薯球配魚子醬
🐚松葉蟹菊花啫喱配蘆筍茴香沙律
🐚鵝肝醬法式麵包
🐚尼哥斯 - 香煎黃鰭金槍魚配黑、青橄欖

甜點
🐚車厘子開心果歌劇蛋糕
🐚蜜桃泡芙
🐚雲呢拿橄欖油蛋糕
🐚牛奶朱古力檸檬蛋糕

2022-08-15
同閨密享受美好假期,當然吾少得食番個下午茶🫖,可以談天說地。見到KK DAY 做緊折扣,選址五星級嘉里酒店🏨。用HKD 588 已經包曬下午茶一SET,PAUL & JOE BEAUTE 美妝品每人乙份,飲品仲可以無限添飲,可以坐到天昏地暗✌🏽(第一輪:13:30至16:00 )有別於其他酒店下午茶🫖,非用上三層架呈上,而用一盤盤咁呈上,裝飾得好有陽光海灘夏日感覺。鹹點:香炸薯仔🥔:食落辣辣地,因為用左墨西哥辣椒🌶️,嗆嗆地同時又有魚子醬提味,包裹薯蓉同康提芝士,法式忌廉中和辣度 ,整體似食緊滑溜辣椒芝士。松葉蟹菊花啫喱:松葉蟹好鮮,食到一梳梳扎實的肉,菊花啫喱都有蟹肉絲,新奇配搭,配熱情果醬沙律🥗,清新!尼哥斯:金槍魚肉質嫩滑,配上橄欖🫒適量蛋黃醬,略嫌橄欖太搶味。伊比利亞花腿及無花果多士:火腿吾會太咸加上甜度十足的無花果中和咸度,不錯,仲有意大利黑醋吊味,但多士吾脆,有待改善。鵝肝法式麵包:設計到成條迷你熱狗🌭️咁。鵝肝好綿綿,不個面包好硬似法包質感,有藍莓🫐醬酸酸甜甜咁。鬆餅:菊花杏脯:菊花味夠香濃,但杏脯又帶點苦,個人不太欣賞。原味:食落似蛋糕多於鬆餅,堂食黎講吾夠熱,有待改善,牛

鹹點:

鬆餅:

菊花杏脯:菊花味夠香濃,但杏脯又帶點苦,個人不太欣賞。

原味:食落似蛋糕多於鬆餅,堂食黎講吾夠熱,有待改善,牛油味吾夠香。

甜點:
車厘子🍒開心果歌劇蛋糕:
車厘子好彩不是藥水味,算正正常常,白朱古力包裹著蛋糕。整體偏甜,吾啱我口味。

蜜桃泡芙:
張泡芙分兩半把雲喱拿忌廉夾住,好邪惡,糖漬蜜桃🍑肉做點綴,食落比較膩。

雲喱拿橄欖油蛋糕:
雲喱拿味好突出,吾講吾覺打左橄欖油,普普通通。

牛奶朱古力檸檬蛋糕:
朱古力質感細滑,充滿牛奶🥛味,意思不到加左檸檬。甜得黎帶點酸,有趣。

總結:
整體環境坐得舒服 樓底夠高
食物質素不錯 唯鬆餅有待改善

2022-08-06 419 瀏覽
黃埔站行來嘉里酒店5分鐘內,非常方便,環境非常舒適,落地大玻璃望住花花草草,非常舒服。餐廳座位亦寬躺,枱與枱之間相隔遠,適合和朋友傾偈。今次點了三份下午茶,侍應上餐時亦逐一介紹甜點和鹹點,有騰雲駕霧的打卡位。鬆餅質素尚可,還算鬆軟,不過cream就不夠香滑。下午茶來說,他的款式幾特別的,有蒸蛋,蘑菇批,和蝶豆花甜品,吞拿魚,和蝦餅。飲品選擇咖啡的話,也是無限任添,和朋友傾偈享受下幾個鐘me time,這裏給推介的。
2022-07-23 527 瀏覽
又係發掘Cafe嘅一日🥸!去到黃埔想搵間Cafe坐下,Noc 要排隊,Starbucks 不了。行到海傍唔講唔知原來嘉里酒店對出嘅草地仔係公眾地方🐢。個日又大風,天色又灰濛濛,入咗酒店啦堂好溫暖。樓底兩層高嘅大堂,正中間大堂茶座對正大玻璃窗,座位之間非常寬鬆🛋。當期疫情嚴重啲,甜品同麵包4-6點外賣只係半價,堂食亦唔算貴,不經意中發現左好地方🆒,用cafe價錢就享受到酒店嘅質素。————————————————👅 Profiteroles Tart($56)👍🏻直接翻譯係「泡芙撻」,由五粒小泡芙堆疊係朱古力撻之上,因外觀精緻而聞名。放係雪櫃嘅小泡芙居然未冧曬,內裏係充滿雲尼拿籽嘅奶油醬,撻底內餡似生朱古力🍫,好味!👅 Bakery Combo Set($68)👍🏻 一件麵包類+咖啡/茶,份量啱啱好嘅下午茶,而且以酒店嚟講,性價比都okay啊👍🏻 牛油杏仁甜包上檯時溫熱,表面鋪滿杏仁片及糖霜,而質地係蛋糕同麵包之間🥯,同平時食嘅麵包都有分別👉🏻Flat white除咗拉花有待進步,咖啡苦味過於突出,其他都正常————————————————🚩總結:如何平平地Chill一下🫶🏻——————

————————————————
👅 Profiteroles Tart($56)

👅 Bakery Combo Set($68)

🚩總結:如何平平地Chill一下🫶🏻
————————————————
🌟注意:設加一服務費,畢竟我地都係三月去嘅,combo set供應日期以酒店作準
📍 香港嘉里酒店大堂茶座
地址:紅磡紅鸞道38號香港嘉里酒店1樓