3天前 0 瀏覽
餐廳名「餃撚店」盞鬼有趣,吸引我們來吃個午餐,座位寬敞且冷氣夠,以餃子店來說坐得挺舒服呢~餃子款式多又創新,每碟餃子都會附上餃子名稱,有些還有爆汁提示,那就清楚易明,不會混淆款式啦。而除了餃子之外,這裏還提供麵食、小籠包、煎餅和數款甜品。朋友看到餐牌上的羊肉燒賣也心癢癢想試試,可惜我不吃羊的,不過覺得餐廳在食物配搭上很有創意呢!♡花雕醉雞汁小籠包$36 3隻 🥢必點🥢手工做的小籠包皮薄餡靚,輕輕咬下去,內裏的肉汁已經奪皮而出了!用上創新的花雕醉雞汁配小籠包,還有小醉勿駕駛提示字眼,創意十足~花雕醉雞汁味香醇濃郁,好吃!♡超級芫荽豬肉餃$23 4隻我們倆都吃芫荽,可以不用顧忌點來吃唷~喜歡吃芫荽的不要錯過,加了豬肉來平衡芫荽,感覺不會太重口味。♡椰香荔芋臘腸香菇餃$29 4隻 🥢必點🥢金黃色的外皮,煎得很香脆,咬下去是很特別的味道和口感,椰香芋頭出現在餃子裏,很有新鮮感呢!加上臘腸和香菇,口感香味更豐富啊!♡雙重芝士粟米煙肉餃$29 4隻外皮同樣煎成金黃色,咬了一口芝士已經流出來了!鹹香的芝士煙肉加上帶甜味的粟米,同樣是很好的配搭呢~♡小心爆汁牛肉煎餅$38 2件 🥢必點🥢牛肉餡料肉味香
餐廳名「餃撚店」盞鬼有趣,吸引我們來吃個午餐,
座位寬敞且冷氣夠,以餃子店來說坐得挺舒服呢~

餃子款式多又創新,每碟餃子都會附上餃子名稱,
有些還有爆汁提示,那就清楚易明,不會混淆款式啦。
而除了餃子之外,這裏還提供麵食、小籠包、煎餅和數款甜品
朋友看到餐牌上的羊肉燒賣也心癢癢想試試,
可惜我不吃羊的,不過覺得餐廳在食物配搭上很有創意呢!

♡花雕醉雞汁小籠包$36 3隻 🥢必點🥢
手工做的小籠包皮薄餡靚,
輕輕咬下去,內裏的肉汁已經奪皮而出了!
用上創新的花雕醉雞汁配小籠包,
還有小醉勿駕駛提示字眼,創意十足~
花雕醉雞汁味香醇濃郁,好吃!
超級芫荽豬肉餃

♡超級芫荽豬肉餃$23 4隻
我們倆都吃芫荽,可以不用顧忌點來吃唷~
喜歡吃芫荽的不要錯過,
加了豬肉來平衡芫荽,感覺不會太重口味。
椰香荔芋臘腸香菇餃

♡椰香荔芋臘腸香菇餃$29 4隻 🥢必點🥢
金黃色的外皮,煎得很香脆,
咬下去是很特別的味道和口感,
椰香芋頭出現在餃子裏,很有新鮮感呢!
加上臘腸和香菇,口感香味更豐富啊!
雙重芝士粟米煙肉餃

♡雙重芝士粟米煙肉餃$29 4隻
外皮同樣煎成金黃色,
咬了一口芝士已經流出來了!
鹹香的芝士煙肉加上帶甜味的粟米,
同樣是很好的配搭呢~

♡小心爆汁牛肉煎餅$38 2件 🥢必點🥢
牛肉餡料肉味香濃,肉汁帶有牛肉香味,
意想不到的爆汁,因為外皮比小籠包厚身,
所以我們沒有防備,誰知道一咬爆汁程度非常厲害唷!
真的不要輕視警告,小心爆汁!哈哈~
傳統蛋黃蓮蓉壽桃

♡傳統蛋黃蓮蓉壽桃$8
很久沒有吃過這種傳統包點了,於是點了一個。
包雖然不太大,但內裏的餡料也是不少的,
剛蒸好熱辣辣,咬下去是傳統的蓮蓉香味,
加了蛋黃在內,多了一股鹹香味道。
足料惹味十全肉骨茶麵

♡足料惹味十全肉骨茶麵$33
可以選上海麵/新竹米粉/米線/紅薯粉/+$8稻庭烏冬,
我們選了紅薯粉,湯裏有冬菇、杞子和肉,
肉骨茶的湯底感覺滋養,
用來做粉麵的湯底都是第一次吃,感覺很創新。

✖️餐廳不設加一服務費
超級芫荽豬肉餃
椰香荔芋臘腸香菇餃
雙重芝士粟米煙肉餃
傳統蛋黃蓮蓉壽桃
足料惹味十全肉骨茶麵
2024-04-30 87 瀏覽
好耐冇食過餃子啦,餃子癮起下走到土瓜灣的新開餃子店、「楚撚記」副線「餃撚店 」一嚐滋味餃子,裝修走懷舊本地風衛生骨指----------原味小籠包 (3隻) $32皮薄細滑唔易穿,餡料新鮮有彈性又富肉香,湯汁豐富鮮甜美味指數:8.5/10----------椰香荔芋臘腸香菇餃 (煎餃,4隻) $29非常創新的組合,將椰香荔芋臘味煲的做法融入餃子餡,混合椰漿、芋頭製成芋蓉,再加入臘腸、冬菇等配料,芋頭蓉粉綿芋香重,臘味香氣四溢,餃子皮煎得香脆,有意想不到的美味,芋頭控表示滿意美味指數:9.5/10----------超級芫茜豬肉餃 (湯餃,8隻) $48配原味大地魚上湯皮薄餡多夠飽滿,芫茜份量多帶鮮香,豬肉鮮味富肉汁,芫茜控必點美味指數:9/10----------小心爆汁牛肉煎餅 (2件) $38一咬下肉汁果然爆出嚟,爆汁效果可想而知;煎餅皮金黃香脆不油膩,牛肉餡料充足而鮮甜美味美味指數:8.5/10----------京滬擔擔麵 $52充滿花生及芝麻香的濃稠湯底帶點微辣,味道濃厚,擔擔麵旗用粗麵條,順滑滋味;加埋新鮮唔肥嘅豬肉碎,好滿足!美味指數:8.5/10
原味小籠包 (3隻) $32
皮薄細滑唔易穿,餡料新鮮有彈性又富肉香,湯汁豐富鮮甜
椰香荔芋臘腸香菇餃 (煎餃,4隻) $29
  • 原味小籠包
  • 椰香荔芋臘腸香菇餃
  • 超級芫茜豬肉餃
  • 京滬擔擔麵
不嬲都鐘意食楚撚記大排檔😌菜式又多又創新,仲要好食😋今次發現佢開咗間以香港特色口味手工餃做主打嘅分店🥟點知入到去發現除咗餃子,仲有唔少口味特別嘅野食😙🌽雙重芝士粟米煙肉煎餃 ($29/4隻) 粟米芝士餃係我到餃子店必食嘅口味😛不過今次同平時食嘅好唔同😮一咬就已經爆芝士🤤加埋煙肉🥓感覺好似食緊pizza🍕粟米相對冇咁突出🌽但爆漿芝士已經好好食😋🥥椰香荔芋臘腸香菇煎餃 ($29/4隻) 又一有新意驚喜之作🌟最初以為芋粒會搞到成隻餃好乾🫣點知佢係用芋泥再加椰香做餡,整體口感綿綿,微甜中又帶點臘腸嘅咸香🫶🏻真係估唔可以用黎做餃子餡,有創意又好食👍🏻🥂花雕醉雞汁小籠包 ($36/3隻) 一上枱已經聞到陣陣嘅花雕酒香😌 薄薄嘅皮包住滿滿嘅湯汁😋花雕味濃😙但又唔會嗆口又唔會好鹹,好食值得一試👍🏻🥟椰菜雲耳香菇豬肉湯餃 ($48/8隻 ,雙拼+$2) 東北京蔥孜然羊肉湯餃 (羊肉雙拼+$10)湯餃都有多款湯底可以升級選擇,今次揀咗原味大地魚湯,湯底濃郁清甜👍🏻餃子每隻都好飽滿,皮帶點煙靭😋餡料咬開充滿湯汁,好高質🤤🥬 上湯蒜子浸菜心苗 ($28) 🍹自家煲製清熱五花茶 ($20)

雙重芝士粟米煙肉煎餃

🌽雙重芝士粟米煙肉煎餃 ($29/4隻)

椰香荔芋臘腸香菇煎餃

🥥椰香荔芋臘腸香菇煎餃 ($29/4隻)

花雕醉雞汁小籠包

🥂花雕醉雞汁小籠包 ($36/3隻)

椰菜雲耳香菇豬肉湯餃+ 東北京蔥孜然羊肉湯餃

🥟椰菜雲耳香菇豬肉湯餃 ($48/8隻 ,雙拼+$2)
東北京蔥孜然羊肉湯餃 (羊肉雙拼+$10)

上湯蒜子浸菜心苗

🥬 上湯蒜子浸菜心苗 ($28)
🍹自家煲製清熱五花茶 ($20)

雙重芝士粟米煙肉煎餃
椰香荔芋臘腸香菇煎餃
椰菜雲耳香菇豬肉湯餃+ 東北京蔥孜然羊肉湯餃
上湯蒜子浸菜心苗
  • 雙重芝士粟米煙肉餃
2024-02-22 412 瀏覽
🥟 土瓜灣實力非凡餃子店🐲 龍年一元復始,萬象更新,你接過財神了嗎? 💰餃子外型貌似元寶,有招財進寶的意思。每逢過年過節吃餃子,都有沾沾喜氣,寓意荷包滿滿的好意頭。位於土瓜灣的「餃撚店」供應多款特式餃子店,小籠包和麵食類,大家趕快也吃上一顆金元寶吧 !🥟 椰香荔芋臘腸香菇餃(4隻) $29 店中獨門原創的荔芋臘腸香菇餃把椰香荔芋臘味煲的做法融入餃子餡,將椰漿混合芋頭製成蓉🥣,再加入臘腸、冬菇等配料,完美成為一道創意料理。芋頭蓉夠粉夠綿,香口惹味,喜歡吃辣的朋友可以配上一點台中自家製嘅的香辣菜甫,滋味滿滿。 🥟 XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃 (4隻) $33 XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃可以說是鮮氣逼人系列。餃子加入了XO醬、帶子、蝦仁及翠玉瓜,增添了一份爽脆口感,鮮美多汁,值得一試。🥟 花雕醉雞汁小籠包 (3隻) $36容許小編在眾人皆醒我獨醉的好好享受濃濃花雕香的雞汁小籠包。小籠包以高湯熬製成肉凍包製,蒸煮後啖啖爆汁💦暖呼呼的醉人之味,令人一試難忘。🥟 手工招牌小籠包 (3隻) $32手工招牌小籠包以新鮮食材熬製高湯,製成肉凍包製成灌湯包,吃時輕輕把小籠包夾起,放喺湯匙上,再咬開一小口
🥟 土瓜灣實力非凡餃子店

🥟 椰香荔芋臘腸香菇餃(4隻) $29

🥟 XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃 (4隻) $33

🥟 花雕醉雞汁小籠包 (3隻) $36

🥟 手工招牌小籠包 (3隻) $32
手工招牌小籠包以新鮮食材熬製高湯,製成肉凍包製成灌湯包,吃時輕輕把小籠包夾起,放喺湯匙上,再咬開一小口啜入湯汁,然後再加入醋和薑絲,鮮味十足。

🥗 椒麻篙筍 $38
碧綠的篙筍麻香舛味,保持爽脆口感,是清新的涼菜。

🥛 鮮磨豆漿 $15
豆味濃郁,入口順滑順滑

🍽 餐廳:餃撚店 @dumpling_land
🌐地址: 土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖

🐮 #cowing吃在土瓜灣

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #餃撚店 #土瓜灣美食 #香港餃子 香港點心 #隱世美食 #香港美食 #平民美食 #HKEats #HKDumplings #花鵰醉雞汁小籠包
2024-02-21
2024-02-07 380 瀏覽
天花板爆汁特式餃子店🌸黑椒洋蔥牛肉餃🌶(4隻)$29🌟🌟🌟🌟🌟黑椒洋蔥味道調教得好好,爆晒汁,牛肉味濃🌸超級芫茜豬肉餃(4隻)煎餃$23🌟🌟🌟🌟🌟鐘意芫茜既朋友仔一定好鐘意啦!滿滿芫茜,一咬落去芫茜味突出,朋友食得好滿足。 🌸東北京蔥孜然羊肉餃(4隻)煎餃$33🌟🌟🌟🌟🌟鐘意食羊既朋友一定要吃,濃厚羊肉味道,肉質完全唔羶,爆晒汁 🌸足料惹味十全肉骨茶麵$33🌟🌟🌟🌟🌟超惹味十全肉骨茶,小編揀左上海麵(粗麵),麵質比較煙靭,再加香蔥飲湯滿足好多。 🌸花雕醉雞汁小籠包 (3隻)$36🌟🌟🌟🌟🌟濃郁花雕味,超爆汁,估唔到熱食都幾好味!🌸小心爆汁牛肉煎餅(2件)$38🌟🌟🌟🌟🌟超級爆汁,牛味甚濃,吃每一啖都要小心呀!🌸香煎蝦米韭菜餅(2件)$28🌟🌟🌟🌟🌟同樣都爆晒汁,韭菜勁新鮮,蝦米夠香,皮薄餡靚。🌸手工羊肉燒賣 (3隻)$45🌟🌟🌟🌟🌟呢個勁特別,小編特別鐘意,羊肉味濃,完全唔會羶架🌸鮮磨豆漿$ 15🌟🌟🌟🌟🌟豆味重,夠順滑======詳情======餃撚店 (土瓜灣) @dumpling_land土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖================#yummy #香
天花板爆汁特式餃子店

🌸黑椒洋蔥牛肉餃🌶(4隻)$29🌟🌟🌟🌟🌟
黑椒洋蔥味道調教得好好,爆晒汁,牛肉味濃

🌸超級芫茜豬肉餃(4隻)煎餃$23🌟🌟🌟🌟🌟

🌸東北京蔥孜然羊肉餃(4隻)煎餃$33🌟🌟🌟🌟🌟
鐘意食羊既朋友一定要吃,濃厚羊肉味道,肉質完全唔羶,爆晒汁

🌸足料惹味十全肉骨茶麵$33🌟🌟🌟🌟🌟

🌸花雕醉雞汁小籠包 (3隻)$36🌟🌟🌟🌟🌟
濃郁花雕味,超爆汁,估唔到熱食都幾好味!

🌸小心爆汁牛肉煎餅(2件)$38🌟🌟🌟🌟🌟
超級爆汁,牛味甚濃,吃每一啖都要小心呀!

🌸香煎蝦米韭菜餅(2件)$28🌟🌟🌟🌟🌟
同樣都爆晒汁,韭菜勁新鮮,蝦米夠香,皮薄餡靚。

🌸手工羊肉燒賣 (3隻)$45🌟🌟🌟🌟🌟
呢個勁特別,小編特別鐘意,羊肉味濃,完全唔會羶架

🌸鮮磨豆漿$ 15🌟🌟🌟🌟🌟
豆味重,夠順滑

======詳情======

餃撚店 (土瓜灣) @dumpling_land
土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖

================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #土瓜灣美食 #土瓜灣好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #羊肉控 #芫茜控 #餃子控 #皮薄餡靚 #爆晒汁 #馬頭圍道 #餃撚店 #香港餃子 #香港點心 #隱世美食 #香港美食 #平民美食 #HKEats #HKDumplings
  • 手工羊肉燒賣
  • 花雕醉雞汁小籠包
餃撚店📍土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖同事知我鍾意食餃子,叫我一定要試「餃撚店」,個店名好特別好易記,同事講過1次,已經記住左,咁啱今日黎開土瓜灣傾野,就去試一下。如果套餐啱食的話,自選一人餐好抵食!我地2人點左2個套餐,餐廳採用QR落單,上菜好快。今日品嚐了東北京蔥孜然羊肉餃和超級芫茜豬肉餃2款餃子,蔥孜然羊肉餃的外皮煎得金黃酥脆,一咬下去,每一口都能感受到羊肉的鮮嫩多汁,絕對是羊肉愛好者的最愛。超級芫茜豬肉餃既皮薄而富有彈性,豬肉餡料味道鮮美濃郁,搭配上豐富的芫茜,帶來了一種清新的口感。上湯蒜子浸菜芯苗既湯頭好鮮美,蒜子的香氣與菜芯苗既甜完美結合,令人胃口大開。秘制脆青瓜清爽爽口,絕對是一道解膩的好選擇。升級加配都好抵食,加$28有原味小籠包和加$34既小心爆汁牛肉煎餅,兩者都非常出色。原味小籠包的皮薄餡多,一口咬下去,湯汁四溢,充滿了濃郁的鮮肉香味。小心爆汁牛肉煎餅外酥內嫩,非常美味。甜點方面,桂花太白拉糕的口感綿密細膩,食到淡淡桂花的清香。豆漿濃稠滑順,杞子龍眼菊花蜜微甜滋潤,是一個美味又健康的選擇。這間餃子店除了食品非常出色,服務員的服務也很親切主動。如果你也是餃子愛好
餃撚店
📍土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖

這間餃子店除了食品非常出色,服務員的服務也很親切主動。如果你也是餃子愛好者,絕對不能錯過這家餃子店!

原味小籠包

• 豆漿
  • 桂花太白拉糕
  • 秘制脆青瓜
2024-05-13 0 瀏覽
單骨口水鷄翼香煎韭菜餃一份(4隻。)超多汁好食原味小籠包(3隻)皮薄細滑唔易穿,餡料新鮮有彈性又有肉香,湯汁豐富小心爆汁牛肉煎餅(2件)$38一咬肉汁爆出嚟,餅皮金黃香脆,不過有啲厚皮。牛肉餡料充足。超級芫茜豬肉湯餃,配原味大地魚湯芫茜份量多。仲有杞子桂圓菊花蜜🍯飲得出的誠意唔係水汪汪淡而無味
單骨口水鷄翼
香煎韭菜餃一份(4隻。)超多汁
好食
原味小籠包(3隻)
皮薄細滑唔易穿,餡料新鮮有彈性又有肉香,湯汁豐富

小心爆汁牛肉煎餅(2件)$38
一咬肉汁爆出嚟,餅皮金黃香脆,不過有啲厚皮。牛肉餡料充足。
超級芫茜豬肉湯餃,配原味大地魚湯
芫茜份量多。
仲有杞子桂圓菊花蜜🍯飲得出的誠意
唔係水汪汪淡而無味
楚撚記大排檔小菜早已闖出名堂,團隊新推出副線餃撚掂 Dumpling Land 價錢親民又保持到高質素,真材實料好抵讚 👏🏻鎮店手工煎餅果然好掂,香煎蝦米韭菜餅 ($28/2)煎到金黃,脆卜卜一咬開啲汁咇咗去隔籬檯(尷),好彩無彈到人,第二啖又嚟,今次噴到對面個 friend 🤦🏽‍♀️ 韭菜餡翠綠爽脆,食材夠新鮮,加埋蝦鮮味勁好食 😋 記住小心爆汁唔好辣親 🤪💦愛茜之人點可以錯過超級芫茜豬肉餃 ($23/4),餃子皮薄有彈性,一個字夠「茜」!🌿 餡料用上大量芫茜,鮮味滿瀉十分 Juicy,在座都大讚好食,鍾意食茜嘅一定要嗌 🤤椰香荔芋臘味煲就食得多,呢味餸做成餃子餡真係第一次試,原創椰香荔芋臘腸香菇餃 ($29/4) 好有特色,粉糯芋頭粒加入椰奶烹煮,臘味香突出,傳統又創新嘅味道值得一試!椒麻口水單骨雞翼用上麻辣紅油及麻醬涼拌,麻而不辣 bb 辣嘅朋友都食到,灑上花生碎更香口 🥜小籠包注入肉骨茶,外皮透薄,豐盈湯汁噴湧而出,馬拉式中藥味較重食落好養生~下次想試埋麻辣小籠包,相信都係一樣咁正 😚💰 $100 p.p.📍 餃撚店土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖

香脆蝦米韭菜煎餅

💰 $100 p.p.
📍 餃撚店
土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖
2024-04-22
香脆蝦米韭菜煎餅
  • 超級芫茜豬肉餃
2024-04-29 8 瀏覽
食餃子搵到間好嘢🤭呢間餐廳店如其名,啲餃子真係好好食😋食咗幾款都大讚,佢唔止係多汁,簡直係爆汁,而且啲餃子非常新鮮,食得出佢哋嘅鮮味😊叫左個午市套餐,勁抵食,有小食,主食餃子,甜品同飲品添😈超級芫茜豬肉餃湯麵,超香芫荽味,如果鍾意食芫荽嘅朋友千祈唔可以放過🥰我哋揀原味大地魚上湯,清甜清爽易入口❤️同餃子好夾🤩小食,就揀咗大地魚湯浸蘿蔔,切得非常精緻,又入味😋甜品係桂花太白拉糕,小小一個,但質素非常好,滿足個甜品胃😛小心爆汁牛肉煎餅,又係人如其名,真係爆曬汁,而且勁濃牛肉味,一定要食🫡香菇木耳豬肉餃,好足料又啖啖肉,啲香菇🍄‍🟫正正方方一小粒,增加口感🤭最後要多個鎮店之寶,韭菜豬肉餃煎餃🥟,又係超級爆汁,入口一咬香汁四射,而且好濃韭菜味!食物質素咁高又咁抵食!一定有下次❤️

叫左個午市套餐,勁抵食,有小食,主食餃子,甜品同飲品添😈

食物質素咁高又咁抵食!一定有下次❤️
2024-04-28
2024-04-28 5 瀏覽
-餃撚店🍽️-椰香荔芋臘腸香菇餃 $29超特別既餃子😍勁足料每啖都咬到芋粒勁香椰味超正😋呢款只有煎餃但煎完會令個味更出大推!-雙重芝士粟米煙肉餃 $29芝士控點可以錯過!煎到金黃色勁拉cheese加埋煙肉咸香好味道😋-椰菜雲耳香菇豬肉餃薯粉 $42湯麵可以自選湯底今次揀左蕃茄薯仔但隔離個個食肉骨茶陣味勁濃聞到都覺得好補🤣蕃茄薯仔湯好足料又冇味精👍椰菜餃好鮮甜😋薯粉要教大家一個食法就係落佢秘制辣椒油菜脯撈黎食😍-花雕醉雞汁小籠包 $36勁濃花雕味食完會醉🤣-香煎蝦米韭菜煎餅 $28煎到勁脆入面韭菜爆哂汁👍-桂花太白拉糕 $28好特別煙煙韌韌口感桂花味都好出😌可以當甜品解膩🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖-
餃撚店🍽️

好特別煙煙韌韌口感桂花味都好出😌可以當甜品解膩🤣

🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖
2024-04-23 17 瀏覽
今晚下著滂沱大雨,揸車經過土瓜灣馬頭圍道一間食餃子麵嘅舖頭....見個店名非常特別叫(餃撚店)就慕名入去一試..走進店內復古裝修有大排檔feel ...牆上寫滿自家製餃子,有些聞所未聞好有創意!兩個人叫咗幾味醫下肚先.... 1.椰香荔頭臘腸香菇餃:椰子香加上芋頭,口感十足!再加上臘腸香菇真係估佢唔到咁好食!創意爆燈!2.原味小籠包:雖然佢有好多唔同嘅小籠包選擇!但小弟始終對原味情有獨鍾!皮薄餡靚!湯味濃鬱!啲皮煙煙靭靭唔容易穿!加上薑絲酸醋簡直一絕!3.上湯蒜子浸菜心苗: 菜心苗新鮮嫩口配搭上湯蒜頭味濃鬱yummy yummy....4.香菇木耳豬肉餃:豬肉新鮮配搭香菇木耳感覺非常特別又好食!5.東北京蔥孜然羊肉餃:佢皮薄餡靚,非常濃鬱羊肉,一啲都唔騷,好有東北方風情! 啲麵爽滑彈牙配上上湯真係very good!呢個係我嘅至愛!店員服務態度非常好,有賓治回歸嘅感覺!店舖位置在巷口內一連三間店,真係柳暗花明又一村!真係要講句...搞撚掂食碗麵👍🏽
兩個人叫咗幾味醫下肚先....

1.椰香荔頭臘腸香菇餃:

2.原味小籠包:
雖然佢有好多唔同嘅小籠包選擇!但小弟始終對原味情有獨鍾!
皮薄餡靚!湯味濃鬱!啲皮煙煙靭靭唔容易穿!
加上薑絲酸醋簡直一絕!

3.上湯蒜子浸菜心苗:

4.香菇木耳豬肉餃:
豬肉新鮮配搭香菇木耳感覺非常特別又好食!

5.東北京蔥孜然羊肉餃:
呢個係我嘅至愛!

店員服務態度非常好,有賓治回歸嘅感覺!
店舖位置在巷口內一連三間店,真係柳暗花明又一村!

真係要講句...搞撚掂食碗麵👍🏽
2024-04-22 6 瀏覽
自家製餃子專門店🥟🥟有齊煎餃·蒸餃·湯餃 三種烹調方法另外仲有麵類·煎餅·小食等等價錢大眾化性價比高🫧原味小籠包 (3隻) $32 手工招牌小籠包皮薄 記得小心啲夾😙😙一咬爆汁 正👍🏻
🫧雙拼湯餃(6隻)$48 ·中東北京蔥孜然羊肉餃(+$8)·鎮店韭菜豬肉餃 跟原味大地魚上湯🍲餃子皮厚薄適中恰到好處羊肉餃啲羊味好濃郁 大地魚湯唔係啲啖味清湯 比想像中正👍🏻
🫧小心爆汁牛肉煎餅 $38一咬落去啲汁湧出黎🤣真係要小心爆汁肉汁香牛味濃郁👍🏻👍🏻🫧雙重芝士粟米煙肉餃(4隻) $29 芝士控必點 啲芝士🧀多料到流出黎
🫧黑椒洋蔥牛肉餃🌶️(4隻) $29
微辣惹味 黑椒味突出 🫧竹蔗茅根紅蘿蔔馬蹄水(杯) $20 看得見的真材實料 清新解渴
自家製餃子專門店🥟🥟

微辣惹味 黑椒味突出

🫧竹蔗茅根紅蘿蔔馬蹄水(杯) $20
看得見的真材實料 清新解渴
2024-04-20 6 瀏覽
食物啲款好特別,個泡淑面及酒小籠包超級好食,個面好辣好入味,面質又好,好食到我住好遠都想再過黎食,不過芝士餃一般,可以唔駛咁濃。店員好好,出面落雨都比我地坐好耐無趕我地走。
今次黎到土瓜灣 係巷頭發現一間門面好sharp醒既餐廳原來係隔離楚撚記既姊姊店 專做餃子🥟幾個鋪位連住 位置多 坐得鬆動舒服🤣✿ 京滬擔擔麵餐 $78 ✿套餐包括前菜+擔擔麵+甜品+飲品-京滬擔擔麵-湯底超濃! 加上花生碎同肉碎 花生味好重 麵底係上海麵 粗身彈牙掛汁 份量好多好大碗-椒麻萵荀-依個係巨好食😂😂😂💚如果你食過有款零食”魔芋爽“ 佢就係依個味道萵荀爽脆清新 酸酸辣辣 好開胃-桂花太白糕-甜品係依個好煙韌好似麻薯既太白糕 唔甜!-自家製清熱五花茶 +$5-✿ 鎮店韭菜豬肉餃 (湯麵) $42 ✿餃子餡料好足 隻隻飽滿 湯底有幾多款選擇 今次揀左原味大地魚湯 濃郁清甜✿ 雙重芝士栗米煙肉餃 $29 ✿餡料份量比例剛好 即使係雙重芝士都唔會好膩煎香餃子入面芝士半溶 加埋粟米粒 口感一流😚👍🏻✿ XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃 $33 ✿依個餡料配搭好新穎🤣蝦仁鮮味彈牙 加埋XO醬既咸香 同翠玉瓜既清爽惹咪得黎好fresh既感覺 好有驚喜✿ 小心爆汁牛肉煎餅 $38 ✿真係要小心爆汁呀! 一咬落去肉汁咇晒出黎💦皮唔算厚 牛肉餡岩岩好熟 肉質好嫩🫢👍🏻
今次黎到土瓜灣 係巷頭發現一間門面好sharp醒既餐廳

依個係巨好食😂😂😂💚
如果你食過有款零食”魔芋爽“ 佢就係依個味道
萵荀爽脆清新 酸酸辣辣 好開胃

-桂花太白糕-
甜品係依個好煙韌好似麻薯既太白糕 唔甜!

-自家製清熱五花茶 +$5-

雙重芝士栗米煙肉餃
XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃
  • 雙重芝士粟米煙肉餃
2024-04-13 10 瀏覽
今日喺土瓜灣經過有條巷仔,竟然有三間舖連埋一齊,好有氣勢,所以就入去試吓,呢度超多座位,環境亦都相當光猛同乾淨,雖然我七點嚟到,兩間舖頭已經完全坐滿晒人。呢度主打食餃子同湯麵,樣樣嘢都好吸引,價錢亦都相當吸引,好抵食!我哋叫咗幾樣嘢都好好食:小籠包夠多汁,正!椰香荔芋臘腸香菇餃呢個配搭好特別,口感有d creamy,但係因為有臘腸同香菇,所以超級香!椰菜雲耳香菇豬肉餃湯餃都好飽滿,大大粒好好食!另外都叫咗啲湯餃同湯麵。超級芫荽豬肉餃要湯餃啱晒我呢啲芫荽迷,然後個湯底跟咗原味大地魚上湯,好濃魚味。鎮店韭菜豬肉餃湯麵跟蕃茄薯仔紅蘿蔔排骨上海麵個湯底都好好味,冇味精!