2022-05-11 3636 瀏覽
在星期六預定了此韓燒,中午价$95 有加1,價格真很平,雖然沒有什麼名貴食材,但豬,牛,雞,前菜,湯(有面豉湯,粟米湯)冷盤泡菜,炸物(薯條,春卷),甜品有豆腐花,仲有其它布丁等。還有多款壽司任取。咁既價格其都好低吃還一提員工服務感度都很好。
還一提員工服務感度都很好。
2022-01-23 3556 瀏覽
喺深水埗行行下想食燒烤, 見到西九龍中心有燒烤放題, 仲要超平, 就食下喇!😋$104 一個 (已包加一), 價錢真係好抵! 其實選擇都好多, 前菜, 冷盤, 熟食, 炸物, 壽司, 燒烤肉類, 丸類, 菜類, 甜品, 仲有好多款飲品同極之多既調味料!🤣百幾蚊有咁多款式, 仲要係任食燒烤, 其實都唔期望好好食, 但其實都唔差! 醃左既肉, 味道係差少少, 但無醃既肥牛, 豬腩肉.. 燒起嚟都好甘香, 加少少鹽都好好食!😋平平地放縱一下真係唔錯架!🤗

平平地放縱一下真係唔錯架!🤗
2022-01-16
昨天下午三点多到了这网络传说中的《明将》再现的《韩日烧》餐厅,我进入时根本没有服务员在场,可能转场关系吧,我自己去收费处同个女员工说,个女员工态度,恶劣地说叫我自己找位置坐,好的我自己找个近寿司带的位置坐下来,然后有个年龄女员工立刻帮我上了烧纸(态度好点),我自个儿立刻出去拿东西吃及调料等。回到自己位置,看见寿司带有我喜欢吃的寿司🍣想也不想就拿,味道同以前《明将》是一样的,没有什么问题非常正常,我不吃牛肉,所以只拿了些:青鱼,又滑又香😊,只是太多骨刺😝,红肠一般,肥肠弹牙,但太(藓),鱼柳又滑又香味道不错,鹅肠味道不错,猪扒厚又大件,但放太多松肉粉令肉质有点过软,炸品雖然凉了但还有点脆呀;其他东西一般,不过不失。令我惊喜是甜品最出色,布甸,啫喱及凉粉都不错,西米露劲多西米又好吃(吃了二碗)。总结:吃得饱,又便宜,质量还可以,以九十几块钱能吃烧烤、寿司🍣、甜品及热食算是全港最便宜的自助餐厅呀!重点希望贵公司注意一下员工对客人的态度,员服务态度要改善,就算再便宜也会没有客人光顾!(以我个人在餐饮服务入行30年之经验)
,我自个儿立刻出去拿东西吃及调料等
,但太(藓)
,鱼柳又滑又香味道不错
,鹅肠味道不错
,猪扒厚又大件
,但放太多松肉粉令肉质有点过软
,炸品雖然凉了但还有点脆呀
;其他东西一般,不过不失
。令我惊喜是甜品最出色
,布甸,啫喱及凉粉都不错
,西米露劲多西米又好吃(吃了二碗

烧烤食品

甜品

• 啫喱
  • 布甸
  • 西米露
2021-10-26 2029 瀏覽
一入去明顯聞到好大浸油益味,雖然性價比高,但係衛生質素真係對得住個價錢,午餐唔到$80,算有壽司食可以燒下野食,都係一個唔錯即食到飽選擇,成個環境可以講係麻麻哋燈光昏暗。
成個環境可以講係麻麻哋燈光昏暗。
2021-10-26
2021-10-02 2172 瀏覽
間唔中都會突然好肚餓想食任食嘅餐廳,見到韓日燒呢到午餐好平,有任食烤肉、甜品、韓式醃菜、壽司等等,好抵食。我見好多人話佢係名將總店,好伏,但我自己覺得呢個價錢好實惠,價錢相對水準非常合理,特別係烤肉,感覺同貴一倍的韓燒餐廳,來貨一樣。烤肉方面款式好多,豬、牛、雞、內臟、丸、蔬菜,真係好多款,而且經過醃製,味道真係幾好食。除此之外仲有碗仔翅、炸物,水準都非常正常。烤爐用了一段時間,底部的牛油紙會燒焦,需要搵職員更換,職員都10分有禮貌幫忙。壽司方面,因為是迴轉壽司所以壽司感覺擺放咗好耐,都冇人食。由於不太吸引所以冇咩點食壽司,腐皮壽司係我好鍾意食嘅,所以每次黎都會食返幾件,甜甜酸酸正常水準幾好食😊總之呢個價錢$100左右食到咁多嘢,我真心覺得好抵。

話說個frd睇完YouTuber介紹話想試伏 雖然個心驚驚地 但見tea時段都咁多中學生係門口排隊 野食又咁多款😎sushi、韓式燒烤、前菜、甜品 都應有盡有 燒肉、菜類、熟食都keep住refill 既然一百蚊都唔洗 就試下係咪真係咁伏!。。。🦔壽司 + 燒烤自助午餐午市11:00-17:50 平日$81 👉 🍣好可愛嘅迴轉壽司🤩一坐底好肚餓已經係咁拎拎拎🤣都好多款 玉子、腐皮、玻璃蝦、芥辣八爪魚、吞拿魚、肉鬆、蟹子壽司呢啲都有齊 咁抵價唔好預好高汁 圍邊紫菜唔會脆得去邊 但普普通通試齊咁多隻已經好jenggg 💡放題有另一個價係無壽司位 淨韓燒 但加多10幾蚊等多陣 就有得食番幾嚿壽司過口癮 何樂而不為呢kekee。。。🦔👉前菜、熟食話明韓燒點可以少得醃泡菜、大豆芽、醃蘿蔔等配料呀 係就似模似樣有齊款 但明顯同我地餐廳食開嘅味道有段距離🥴唔驚嘅 肚餓都可以食住魚蛋、燒賣、薯角、咖哩角呢啲現成熟食 魚蛋就真係質感差咗啲 反而炸物薯角嗰啲幾有驚喜 不單似酒店咁高級會用熱燈射住 食咗幾轉佢都係咁脆咁新鮮🤪想暖胃嘅仲有栗米羹呢啲湯品 我就留番啲quota 但就咁前菜款式多多都幾貼心🥰。。。
壽司 + 燒烤自助午餐
午市11:00-17:50 平日$81

👉 🍣
👉前菜、熟食

👉燒肉
有兩大座雪櫃包哂所有蔬菜、肉、丸、魚、麵類 即使人潮一波波咁去拎 但盤盤都實有貨剩keep refill👍唔好以為咁抵無乜好肉食 佢都幾多豬扒、雞扒、大骨可以燒😉豬扒質感又唔錯架喎 雞翼都醃得好入味 大推!! 👍最鍾意係燒佢啲牛肉😍薄得黎又質感唔錯 即使同款嘅肉 但燒烤醬沙嗲醬各種醃法 唔會令你覺得頹🤓覺得油膩時燒啲🥬都唔錯!翠肉瓜、茄子、韮菜、菇類等實有款啱你!
款式多多細至煙鴨胸、紅腸、大腸、鯖魚、龍脷柳、美國腸都有 雖然我唔係試匀哂🤡但話到比大家聽龍脷柳都還好 鯖魚就腥到我擺唔落口 美國腸就得個樣🤣唔好expect有隱藏黑椒味 其他都正常發揮啦
💡有趣嘅係呢度嘅爐係會provide牛油紙比你自助舖黎燒🤣窿咗又可以自己換 都幾user-friendly
👉甜品
呢個不得了 比起酒店細細兜杯仔 呢度嘅中size都唔輸蝕😎仲有4款以上款式: 大菜糕、綠茶布丁、涼粉、果汁啫喱、木瓜雪耳糖水呀 基本上都擺得落口🤣係有一隻啫喱/布丁少伏 大家盡試啦 開口中咁先開心嘛kekee 唔夠食仲有埋熱豆腐花供應 做到由中至西式咁多選擇都算誠意權權啦😜臨走前食埋嗰2款雪糕仔 係用之前雀x家庭裝嗰啲大兜裝起 任挖 食落不過不失我又okay喎
👉飲品
真係唔好睇少佢 除咗汽水機以外 都有啲特別嘅提子、甘桔檸檬味、涼茶類 老少咸宜👍
先在門口按飛我今次係平日下就3點去,都有唔少人排隊等入職員帶入座,有兩小時任食有人話內面好暗,我又唔覺,座位燈光夠,睇得清爐溫度可選1至9座位係4人座台上有油紙,燒到起焦,可自行更換喔座位隔離係迴轉壽司,試左鰻魚,有點腥,飯係無醋味既肉方面,有雞翼,牛肉,豬扒,肥牛,魚....牛肉唔知用咩醃料,味好怪,唔啱我,用水沖完都係沖唔走陣醃料味咁多款肉我至愛肥牛,快熟,味又正常另外有餃子,腸,蟹柳,丸,各款蔬菜比你燒至於熟食選擇都好少下味道方面燒賣好粉,咖哩汁好味,魚蛋好細粒薯條好粉同好多都燶咗重有春卷,咖哩角同涼拌米線但我無食熟食裏面我至愛韓式涼菜有芽菜,青瓜,泡菜,雲耳,木耳,蘿蔔... 選擇都算多野飲方面,有汽水,涼茶,無糖凍熱飲,熱水我試左豆漿,味都好淡檸茶澀檸水太甜我自己diy左豆漿溝凍奶茶 同 熱檸茶溝凍檸水比就咁飲一種好飲點雪糕得一種味,味似牛奶珍寶珠芒果布甸,味似羅拔臣啫喱味涼粉唔好食重有橙同沙律,我無食溫馨提示,要自備酒精同紙巾
先在門口按飛
我今次係平日下就3點去,都有唔少人排隊等入
職員帶入座,有兩小時任食
有人話內面好暗,我又唔覺,座位燈光夠,睇得清

爐溫度可選1至9
座位係4人座

台上有油紙,燒到起焦,可自行更換喔

座位隔離係迴轉壽司,試左鰻魚,有點腥,飯係無醋味既

肉方面,有雞翼,牛肉,豬扒,肥牛,魚....

咁多款肉我至愛肥牛,快熟,味又正常

另外有餃子,腸,蟹柳,丸,各款蔬菜比你燒

至於熟食選擇都好少下

味道方面燒賣好粉,咖哩汁好味
,魚蛋好細粒

薯條好粉同好多都燶咗
重有春卷,咖哩角同涼拌米線但我無食

熟食裏面我至愛韓式涼菜
有芽菜,青瓜,泡菜,雲耳,木耳,蘿蔔... 選擇都算多

野飲方面,有汽水,涼茶,無糖凍熱飲,熱水
我試左豆漿,味都好淡
檸茶澀
檸水太甜
我自己diy左豆漿溝凍奶茶
同 熱檸茶溝凍檸水
比就咁飲一種好飲點

雪糕得一種味,味似牛奶珍寶珠

芒果布甸,味似羅拔臣啫喱味

涼粉唔好食

重有橙同沙律,我無食
溫馨提示,要自備酒精同紙巾

2021-09-06 880 瀏覽
肉種類不多,但我喜歡蔬菜類夠多夠新鮮。吃落不會非常好吃,但我覺得未至於係劣食咁誇張,入得口嘅,我個人覺得幾合我口味。喜歡這裡調味料夠多種,多樣選擇,調味料對食物入口的感覺真的很重要。這𥚃有同燒烤絕配嘅孜然粉立即加分不少👍👍👍👍👍想吃刺身壽司就不建議來這裡了。值得一提是這邊嘅爐好好,調火的大細很好操作。我全部都是用低火慢烤,慢工出細活,別有風味。平常中午想輕鬆慢慢燒下嘢食,這裡不錯!性價比中上,會再來的🍹

鵝腸,豬大腸,芝心丸
2021-09-06
鵝腸,豬大腸,芝心丸
2021-08-12 1807 瀏覽
劣食霸主📍韓日燒,講起『明將壽司』無人唔識喇?今次捲土重來,做大生意,整個低價壽司火鍋燒烤任食,睇你死唔死?全場分為劣飲劣食區,入門有🍶🍷🍺🍸🥃酒區、仲有咖啡汽水涼茶。刺身及壽司喺回轉帶不停轉,但係轉來轉去都係嗰啲款嘅。即係三文魚壽司、粟米壽司、加州卷青瓜細卷。刺身就要睇下嗰輪師傅哥哥鍾意整乜嘢啦。好多後生仔好醒目嘅,企定定係一個位置,部署好係度等。除咗一大堆食物以供大家燒下烚下之外!呢度都仲有鍋物,分別係壽喜燒及日式清湯。前菜有、炸物有、燒物有,但全部都係冇質數嘅。睇張相都見有泡菜、咖哩魚蛋、炒青菜、炒粉麵飯、燒青魚。話晒都係任食,一樣都有甜品有糖水。不過冇一樣野,我講甜品,我冇一款有試過,所以冇讚,亦都冇得批評,因為我見到個樣都唔想食!但其他食物,我略略都有食過。唔係話好難食,但我真係頂唔住個賣相,差唔多價錢嘅話,韓和真係又好食又乾淨。唔好講笑雖然話明係劣食,但係確實見到有好多客。我諗大家都係抱住個心態係平平哋,可以食到好飽。我見到啲阿姐同啲哥哥仔,夾嗰啲燒烤嘅肉類推到成個小山丘咁,就好似以前細個喺Pizza

刺身壽司喺回轉帶不停轉,但係轉來轉去都係嗰啲款嘅。即係三文魚壽司、粟米壽司、加州卷青瓜細卷。刺身就要睇下嗰輪師傅哥哥鍾意整乜嘢啦。好多後生仔好醒目嘅,企定定係一個位置,部署好係度等。

除咗一大堆食物以供大家燒下烚下之外!
呢度都仲有鍋物,分別係壽喜燒及日式清湯。

話晒都係任食,一樣都有甜品糖水。

我見到啲阿姐同啲哥哥仔,夾嗰啲燒烤嘅肉類推到成個小山丘咁,就好似以前細個喺Pizza Hut見到啲人鬥砌自助沙律吧一樣咁高!好勁啊!
2021-08-11 992 瀏覽
韓日燒位處於西九龍中心嘅6/F,呢個地址嘅前身係一度令人「聞紅豆喪膽」嘅明將壽司,而近期唔少網絡紅人都話呢間餐廳無論裝修風格、食物質素同價格都同明將差唔多,只係改左個名咁解,所以其實明將一直以來都無離開過我地架!餐廳菜牌分為2種:分別係A(淨食壽司)同B(韓燒+壽司),我地覺得一場嚟到,當然想食得全面啲,所以揀左貴十幾蚊嘅Plan B。記得當日一早(11:30am左右)已經去到餐廳門口,原先以為自己已經夠早,點知因為星期日嘅關係,呢個時間已經十分之多人,我地等左20分鐘左右先入到去。一入到去以為自己去左玩迪士尼嘅機動遊戲:飛越太空山,因為入面燈光極為昏暗,加上隔離迴轉壽司嘅微弱燈光時不時閃爍,令我有置身喺機動遊戲環境之感。我地獲安排喺遠離迴轉壽司嘅二人卡座,所以想攞壽司的話就必須行出去走廊。另外,餐廳設有自助吧區,好似打邊爐咁可以隨便拎野食,野食方面選擇唔算多,但新鮮度尚算唔錯,而且侍應添加食材嘅頻率甚高,因此好少會出現無哂某種食物嘅情況嘅~再嚟食物質素方面,水平超乎我想像,尤其係韓燒果part,佢個爐火力非常充足,就算比較厚身嘅肉扒同雞翼,都好快就燒熟。而且肉質幾鮮嫩,又入味,實在無

再嚟食物質素方面,水平超乎我想像,尤其係韓燒果part,佢個爐火力非常充足,就算比較厚身嘅肉扒同雞翼,都好快就燒熟。而且肉質幾鮮嫩,又入味,實在無啲人講到咁誇張,我自己就覺得高質過坊間唔少餐廳(尤其係標榜韓燒嘅餐廳);壽司方面,可能因為我地入座時間早,所以基本上無咩選擇,得玉子、赤蝦、八爪魚等,連基本嘅吞拿魚同三文魚都無.......去到我地差唔多走喇,佢先開始出三文魚、蟹子、鰻魚果啲.......所以我建議想嚟食嘅朋友唔好太早嚟,寧願排一陣隊都要等到12:45之後先入座,果個時間先最多野食!

埋單總結,連加一$198兩個人,平均每人$99,非常抵食,我相信呢間好有可能係平絕全香港嘅韓日餐廳,而且欲試又止嘅朋友請聽筆者一言:想用一星級價錢食五星級菜式係無可能嘅事,所以唔好抱有不切實際嘅期望,講真果句:呢間餐廳嘅整體質素已經好過好多中等價嘅餐廳,所以請性價比,西九龍中心嘅韓日燒係無得輸!
2021-08-01
2021-07-21 1981 瀏覽
我本身以前食開明將,幾十蚊就可以任食三文魚 壽司食到飽,真係你要幾多件就比幾多件你,只要三文魚唔會太差,我覺得好ok好底食,我上網睇左下介紹,就黎到呢間一心想試下佢個壽司任食有冇明將咁好,黎到差不多下午3點,我在門口望下個迴轉壽司果條迴轉帶已經係冇乜壽司,得返啲轉左幾百個圈都冇人會拎既壽司,我入左坐,見到咁情況,起身問人有冇三文魚壽司食,冇我就走啦咁講,佢地話師傅返黎整緊,咁我坐返埋位,再等一陣就真係出左幾碟三文魚壽司既,咁我立即搶左幾碟食先啦!味道同品質都係ok既,同明將一樣囉,但食左果幾碟之後就完全唔肯補三文魚壽司出黎,太孤寒,咁得返啲三文魚皮壽司係條帶度,我都唔係咁想食三文魚皮,又肥又冇魚味,不過都係三文魚,咁我就食埋佢,諗住條帶冇曬三文魚,佢會補返啲出黎啦,但唔會囉,整埋啲沙律,假飛魚子果啲,完全都唔肯補啲三文魚, 鰻魚壽司更加係成2個鐘頭食左成餐都冇見過半舊,成條帶都係果啲冇乜人想食既款式,燒烤果邊我就唔知佢啦,你話壽司任食果方面,我係不滿意既,我用同等價錢,去爭鮮買三文魚壽司,都起碼必定有20幾件以上既三文魚壽司比到我, 你如果係唔捨得比三文魚壽司人食既話,就唔好開所謂任食,你要我任食腐皮,海帶,罐頭吞拿魚沙律,罐頭粟米沙律,Big No No囉!你包得三文魚壽司,條帶冇你就要補啲比人食啦!你唔好成條帶都放白飯?
2021-06-21 2546 瀏覽
價錢方面,一個平,90蚊lunch放題,呢個價出面普通韓燒都做唔到,仲要有迥轉壽司菜同肉都算多選擇,雖然都係好普通的雞扒,雞翼,豬扒,牛肉,青魚等,另外有甜品,壽司幾好食,比爭鮮更好食,值得去試。BTW 冷氣有d凍

菜同肉都算多選擇,雖然都係好普通的雞扒,雞翼,豬扒,牛肉,青魚等,另外有甜品壽司幾好食,比爭鮮更好食,值得去試

BTW 冷氣有d凍
2021-06-14 2284 瀏覽
4/5 RatingTeenagers Price: total $95 for Sushi, KBBQ, buffet food, ice cream, drinks, etcSushi: 2.5/5, not much variety KBBQ: 5/5 would recommend, has many different types of meat & vegetables Drinks: not can system, use cups to refill, has variety e.g soybean milk, lemon water, tea, lots of alcoholDessert: not much, ice cream tubs were almost emptyGreat place for lunch with your friends, cost effective
4/5 Rating

Sushi Conveyer Belt
Buffet cooked foods
Buffet cooked foods
服務員態度相當惡劣 ! 從一入門口開始, 服務員嘅態度已經相當欠佳, 明明講好食兩個鐘, 但係一個鐘頭之後, 一位女服務員無啦啦揼張單畀我哋, 非常冇禮貌咁, 叫我哋埋單先 ! 一句講曬, 絕對冇下一次 !
第一次黎係同學帶,學生冇乜錢,一班人嘻嘻哈哈每人100蚊唔使,仲2個鐘,係好開心既回憶。多年後嘅今日中午同家人去西九龍中心,經過韓日燒,商量完決定係度食lunch。walk in都唔太使等位,㩒飛,等一陣店員就出黎帶位,態度一般但對得住價錢既。有得揀壽司放題/壽司放題+燒肉放題,揀左後者,因為記憶中燒五花腩片好正。甫進店內,環境依舊昏暗,別有情調。被安排坐係迴轉壽司旁邊卡位,攞野食好方便,有鰻魚、三文魚、螺肉、中華沙津、魷魚等等壽司。不過個人中意燒肉多啲,冇乜掂壽司。熟食有炸咖哩角、薯角、燒賣、魚蛋……泡菜、辣青瓜、辣豆芽、辣海帶……粟米湯、麵鼓湯……甜品有木瓜糖水、布甸、涼粉、雪糕……飲品有無糖奶茶、汽水、五花茶、豆漿……仲有沙律菜同橙片。燒肉方面可以燒丸、腸、豬牛雞魚肉,仲有蔬菜、菇類同粉麵等,個人最中意五花肉、鴨腎同雞翼。仲有醬料區,燒肉唔夠味適隨尊便,有韓式燒肉醬、沙嗲醬、酸汁等等,但通常我只用蒜泥、辣椒鼓油。總結,呢個價錢食到咁多種類,質素ok既野食係非常化算嘅,唔通100蚊任食和牛咩!

甫進店內,環境依舊昏暗,別有情調。

熟食有炸咖哩角、薯角、燒賣、魚蛋……

泡菜、辣青瓜、辣豆芽、辣海帶……

粟米湯、麵鼓湯……

甜品有木瓜糖水、布甸、涼粉、雪糕……

飲品有無糖奶茶、汽水、五花茶、豆漿……

仲有沙律菜同橙片。