2022-08-25 464 瀏覽
水清沙幼使乜坐飛機🤣🤣其實就係yogurt bowl😆真係好靚🏖☀️好多嘢咬 口感幾好😚雞翼幾有驚喜 個皮夠熱夠脆 肉質夠嫩多汁 加埋個柚子金鑽鳳梨醬汁好開胃😋

香煎鯛魚柳檸檬忌廉汁鮮蛋麵
2022-08-18 261 瀏覽
餐廳位於太子雷生春旁,雖然距離地鐵站 🚉 唔算話近,但附近都有幾個巴士站🚏,所以唔想行過去,都可以選擇坐巴士🚍。鋪頭唔算太大,目測二十個位左右。因為當日係過咗 lunch 時間去,所有唔算多人立即有位坐,我叫咗個香煎鲷魚柳粟米汁意大利飯,口感都幾好夠味,而且味道不錯。之後唔夠飽 😅 再叫多個小食,皇牌黑松露巴馬臣薯條🍟,來到熱辣辣,再點埋黑松露醬! 咁就 Pecfect!Yummy Yummy!😋😋😋

香煎鲷魚柳粟米汁意大利飯

皇牌黑松露巴馬臣薯條
2022-06-15
香煎鲷魚柳粟米汁意大利飯
皇牌黑松露巴馬臣薯條
  • 黑松露薯條
2022-07-24 301 瀏覽
*呢一站太子*👉👉👉到會套餐(8至10人)👈👈👈頭盤 😋燒牛肉芒果粒沙律,藍莓乳酪汁(7.5/10)*牛肉芒果粒份量一啲都唔吝嗇,佈置係沙律菜面*牛肉條唔juice都唔太乾,配上沙律菜食會濕潤返少少*芒果粒份量足夠,芒果粒少甜唔酸,配上牛肉及沙律菜會有新鮮嘅口感😌墨西哥薄餅配特色肉碎(3/10)*因為係到會嘅關係,墨西哥薄餅已經淋哂,少少濕嘅感覺,食落無咗薄餅嘅挺身感*肉碎餡料味道濃郁,但食落一般般😋泰式海蝦柚子沙律(8/10)*泰式醬汁有淡淡嘅酸酸甜甜味道,配上沙律菜非常開胃*份量偏少,似4人份量😋芝士焗黑松露薯條,菠蘿柚子香脆雞翼(7/10)*雖然食嘅時間已經凍咗及淋咗,但包圍芝士嘅薯條配上黑松露醬味道仍然不錯,留失咗只係無咗炸嘅香脆感意粉/意大利飯😋腐乳卡邦尼意粉(7/10)*意粉軟硬度非常好,外層已經熟透,而中心則帶點硬度,令口感更有彈性*醬汁味道唔算濃郁,跟平時食到嘅味道差不多,可惜嘅係卡邦尼味道重過腐乳味好多,無咗呢道fusion菜特色😋香草帶子蝦粒意大利飯(8/10)*香草醬完全包圍晒每一粒飯,而濃郁的忌廉味層層散出,保留香草天然的青綠色,整體口感香濃卻清爽不膩*帶子大粒
*呢一站太子*
👉👉👉到會套餐(8至10人)👈👈👈
頭盤
😋燒牛肉芒果粒沙律,藍莓乳酪汁(7.5/10)
*牛肉芒果粒份量一啲都唔吝嗇,佈置係沙律菜面
*牛肉條唔juice都唔太乾,配上沙律菜食會濕潤返少少
😌墨西哥薄餅配特色肉碎(3/10)
*肉碎餡料味道濃郁,但食落一般般
😋泰式海蝦柚子沙律(8/10)
*泰式醬汁有淡淡嘅酸酸甜甜味道,配上沙律菜非常開胃
*份量偏少,似4人份量
😋芝士焗黑松露薯條,菠蘿柚子香脆雞翼(7/10)

意粉/意大利飯
😋腐乳卡邦尼意粉(7/10)
😋香草帶子蝦粒意大利飯(8/10)
*帶子大粒,蝦粒數量頗多,食落肚非常豐富

主菜
😋醉香南乳燒春雞配雜菜(8.5/10)
*食物選取位置係雞脾及雞胸,啖啖肉,而雞皮非常薄,唔會好油膩
*整體燒得好香脆,一入口會有淡淡南乳味,味道越食越濃郁,但唔會去到好咸嘅味道
*雞脾嫩滑,雞胸唔柴,唯一差少少係唔太juicy
😋和風西京燒比目魚配雜菜(8.5/10)
*比目魚先搽上燒汁再煎,煎嘅時間剛好,又香而外層也有少少脆感
*魚肉嫩滑,油脂較少
*配菜以翠玉瓜、黃瓜、西蘭花、蕃茄及薯角為主,估計係用焗嘅方式煮成,蔬菜外層有少少燒汁味道,中間係非常濕潤,好味到會食完一舊再繼續食
*唯一係魚嘅份量只有5件,好味到覺得唔夠10我食用
😍慢煮黑椒和牛肋條配雜菜(9/10)
*一上手覺得好重,打開見到滿滿牛肋條
*食落肚係有黑椒味,但唔係偏向辣嘅味道,又唔會係用醬汁包圍住,係黑椒汁滲入晒係牛肋肉裡
*肉質淋,可能係慢煮或和牛嘅原因???食落超容易咬開,唔會有「渣」嘅口感

2022-07-01 434 瀏覽
👬🏻👭🏻👫🏻青花期間限定到會4-6人餐 $1288頭盤5選2:2.燒牛肉芒果粒沙律藍莓乳酪汁 1盆3.墨西哥薄餅配特色肉碎 8件意粉/飯4選1:3.香草帶子蝦粒意大利飯 3磅主菜4選2:3.慢煮黑椒和牛肋條配雜菜 2磅4.炭燒香草紐西蘭羊架配雜菜 8支加購產品(+$298) 2.腐乳卡邦尼 3磅餐具:6Total Price + Delivery : $1586 + $0 = $1586"8號風球嗌咗到會,我哋一早早幾個星期已經嗌定,WhatsApp落單,客服好好禮貌!牛肋條都幾林嘅。下低有好多唔同嘅配菜例如薯角翠玉瓜蕃茄西蘭花等等,都算足料!呢個係羊架總共有八舊,一樣有好多配菜薯菜。個羊假都幾好味,好入味!不過有一兩舊比較生,所以我哋自己拎咗去焗!意粉比較普通,雖然佢個名叫「腐乳」carbonara, 但係唔係好食到腐乳味~意大利飯就比較足料,有帶子蘑菇等等,香草味都幾好~如果係想食高質嘅到會,呢間都算唔錯!不過唔好expect 份量好多,同埋價錢都唔平~
👬🏻👭🏻👫🏻青花期間限定到會4-6人餐 $1288

4.炭燒香草紐西蘭羊架配雜菜 8支

加購產品
(+$298) 2.腐乳卡邦尼 3磅

餐具:6

意大利飯就比較足料,有帶子蘑菇等等,香草味都幾好~

外賣送餐
2022-06-26 391 瀏覽
上下二層,樓下位置唔算多,裝修幾有特色,牆上面有啲好似瓷磚咁樣嘅pattern👍🏻嗌左王牌黑松露巴馬臣薯條($65)薯條炸得超級好食😍😍😍😍佢好似係將炸好咗嘅薯條之後再點啲炸漿再查多次,超脆超好食!個黑松露嘅dip都好好食!讚!明太子蟹肉貓耳朵配溫泉蛋($148)個汁好濃,好好味,每一啖都有明太子,貓耳朵煮得啱啱好,唔會太淋唔會太硬,真係好味!🤩🤩🤩白咖喱香菇意大利飯配維也納炸豚肉($138)個汁好濃好好味,感覺係似忌廉汁溝咗啲白咖喱嘅味,好香,意大利飯嘅質地都做得非常好👍🏻豚肉唔會太乾身,夠脆身!靚梅又大波($48,套餐包$35飲品)菠蘿加話梅嘅味,都幾Flash,不過我嫌飲到尾有少少咸😆蘇州過後冇啡飲($48,套餐包$35飲品)上層係咖啡,下層係妹味,我個人就麻麻地🙈🙈🙈水清沙幼使乜坐飛機($68)賣相真係好靚😍😍係啲yogurt上面加啲麥片同乾果,好味🤩🤩🦽: 有一少級,位置唔算闊落,但係訂枱嘅時候同職員講咗,所以安排咗喺地面嗰層👍🏻味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️🚗: 不方便

嗌左王牌黑松露巴馬臣薯條($65)

明太子蟹肉貓耳朵配溫泉蛋($148)

白咖喱香菇意大利飯配維也納炸豚肉($138)

靚梅又大波($48,套餐包$35飲品)
菠蘿加話梅嘅味,都幾Flash,不過我嫌飲到尾有少少咸😆

蘇州過後冇啡飲($48,套餐包$35飲品)
上層係咖啡,下層係妹味,我個人就麻麻地🙈🙈🙈

水清沙幼使乜坐飛機($68)

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🚗: 不方便
2022-06-10 372 瀏覽
店員好NICE,我們有一個小朋友同行,小朋友係比較活潑的,店員也有愛心的跟小朋友玩玩,我們坐了超過指定時間乜沒有催我們離開,又給小朋友畫板,等我地大人可以專心傾計,享受小小嘅me time時間🥰
2022-06-01 456 瀏覽
呢間兩層cafe位置有d隱蔽, 頭一次嚟無睇住google map行係會行過龍🥲 打開menu, 有啲名都幾creative, 唔睇英文估唔到係咩嚟😂🏝水清沙幼使乜坐飛機睇落係一件藝術品, 其實佢係充滿正能量嘅yoghurt bowl ✨ 夏天食呢個啱哂, 就算喺室內都俾到你喺沙灘嘅感覺, 邊食邊relax💆🏻‍♂️🐮慢煮黑椒和牛肋條+香煎懷舊腸粉呢個配搭少見, 牛肋條整到好腍同入味, 無牙嘅人一定好鍾意食✨煎過嘅腸粉同啲黑椒汁都match嘅. 不過價錢略為進取😖🍟黑松露巴馬臣芝士薯條薯條, 芝士同黑松露嘅份量都多✨最後, 我哋好成功咁食剩一半, 下次四個人嚟再嗌🙃 黑松露醬就一定清哂, 因為真係好味✨依家夜晚堂食開返, 忙碌咗成個星期, Happy Friday嚟呢度叉個電都好吖💛個人必食推介: 打咭yoghurt bowl, 黑松露薯條返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)#水清沙幼使乜坐飛機 ($68)#慢煮黑椒和牛肋條+ #香煎懷舊腸粉 ($168)#皇牌黑松露巴馬臣芝士薯條 ($66)

🏝水清沙幼使乜坐飛機

🐮慢煮黑椒和牛肋條+香煎懷舊腸粉

🍟黑松露巴馬臣芝士薯條

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#水清沙幼使乜坐飛機 ($68)
#慢煮黑椒和牛肋條+ #香煎懷舊腸粉 ($168)
#皇牌黑松露巴馬臣芝士薯條 ($66)
  • 水清沙幼使乜坐飛機
  • 黑松露薯條
  • 芝士黑松露薯條
2022-05-31 321 瀏覽
今日係附近做完facial 所以book 左呢間餐廳試一試menu 唔算多選擇 但岩哂我呢d 有選擇困難既人 我地揀左慢煮黑椒牛肋條+香煎懷舊腸粉牛肋好淰身好入味 好好味 腸粉亦都煎得好香脆份量都幾多 食完都飽左一大半香煎虎蝦海膽汁意大利飯 呢個虎蝦好大隻幾好味, 海膽汁意大利飯就一般海膽汁味不太重小食叫左 皇牌黑松露巴馬臣薯條 (有7折)份量好大 夠4個人食 黑松露味唔算重, 但都幾香脆同好熱辣辣! 甜品超級靚 好似一個海灘咁 😍 打卡一流 !!!飲品我叫左奶蓋鮮奶黑豆 朋友叫左蘇州過後冇啡飲(呢個名好搞笑)賣相都唔錯
今日係附近做完facial 所以book 左呢間餐廳試一試

menu 唔算多選擇 但岩哂我呢d 有選擇困難既人

我地揀左慢煮黑椒牛肋條+香煎懷舊腸粉
牛肋好淰身好入味 好好味
腸粉亦都煎得好香脆
份量都幾多 食完都飽左一大半

香煎虎蝦海膽汁意大利飯
呢個虎蝦好大隻幾好味,
海膽汁意大利飯就一般海膽汁味不太重

小食叫左 皇牌黑松露巴馬臣薯條 (有7折)
份量好大 夠4個人食
黑松露味唔算重, 但都幾香脆同好熱辣辣!

甜品超級靚 好似一個海灘咁 😍
打卡一流 !!!

飲品我叫左奶蓋鮮奶黑豆
朋友叫左蘇州過後冇啡飲(呢個名好搞笑)
賣相都唔錯
  • 水清沙幼使乜坐飛機
2022-05-11 421 瀏覽
🙌🏻Ordered the yogurt bowl (with chinese name of fine sand, clear water and no need to take a flight XD) and the special blended coffee with plum sauce, a steak salad and a slow cooked beef with rice rolls (cheung fun). 😁Quite intriguing place with old songs (80s) playing initially then switching to boy band (20s). Friendly service, quite attentive. Soup was thick and nice. The salad was fresh (but i didn't like the dressing so much-personally prefer savoury dressing). The cheung fun added a fun

😁Quite intriguing place with old songs (80s) playing initially then switching to boy band (20s). Friendly service, quite attentive. Soup was thick and nice. The salad was fresh (but i didn't like the dressing so much-personally prefer savoury dressing). The cheung fun added a fun indigenous element to the food, the special coffee (also named you are missing the boat) was refreshing🤪. The plum juice was complimenting the coffee quite well.

😆I must say the yogurt bowl was my favourite as it gave the impression of an art (beach). Retro decos, will go back to this one.
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 分上下層 裝修都幾有風味 係地方有少少淺窄 1點幾walk in 員工話3點後先可能有位 留咗電話幾分鐘後 話原來有位😂 依加做緊消費券優惠 第二個lunch combo 有7折唔收支付寶 其餘都OK最好喺門口寫返唔收邊樣 免得有種誤導成份整體食物質素都可以 😌 普普通通 你話食裝修佢又無 價錢略貴 lunch menu 出面差唔多質素都係10x-15x所有野正正常常 食材都新鮮 隻蝦煎得老咗少少少少🤏個餐湯都幾乎係無味飲品類 個菠蘿話梅梳打都幾清新 ⭐️ Walnut latte 就真係似飲稀咗嘅合桃糊 🤭會唔會有第二次就未必啦 ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 🌼 Food蒜香欖油炒海鮮意大利粉 173香煎虎蝦海膽汁意大利飯 178炸豚肉配白咖喱意大利飯 173Combo +35 有餐湯 同 35內嘅飲品 🌼 DrinkLatte walnut 補差價13Pineapple and plum soda 補差價 15⭐️ Deal消費券第二個set lunch 30% off ◇◇◇◇◇◇◇◇◇#cass_太子#cass_princeedward#cass_
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

#cass_fusion
#eatwccinhk

IG: gettingfatwcc
2022-04-24 340 瀏覽
呢間餐廳一直想來,不過因為地點不算方便,常常未能到訪,今天放假專登過去,因為今次係早一晚才決定一定要一試,所以並無book位, 仲要紅日,都係抱住博一博的心態walk in睇下有無位,估唔到有位之餘仲要有好幾枱吉安排左單邊2人座 坐位範圍較細,2人叫主食飲品後已沒空位,如果叫埋小食就好麻煩,本來位置不多,加上使用的桌面是原木打造,木紋凹凸不平,擺放物品需就返位置,飲品更甚,好驚一唔小心要麻煩店員清潔。隨便影幾張餐牌,因為之後仲想食野,所以只叫2款主食+錢做左套餐,希望下次可以試埋雞翼同阿伯,呢2個幾有興趣一試。跟餐番茄湯,酸酸甜甜有點番茄蓉,都幾好飲。我地叫左2份主食大家分享食,首先到的係海鮮意大利麵,海鮮份量多,一d都唔會有無餸伴麵的感覺,反而意粉覺得份量較少,如單點會不夠吃的感覺(當然這每個人感覺不一)海鮮無雪味,而且都好配搭到成個意粉,意粉的軟硬度適中,不會過淋,整體來說不錯!跟住黎飲品,一杯係蘋果山楂茶,另一杯係奶蓋鮮奶朱古力,山楂茶我無試到,如果你喜歡食Tiramisu,我推薦你試個奶蓋朱古力,好相似,好似可以飲的Tiramisu 個感覺幾得意跟住就到另一個主菜,係:醉香南乳
呢間餐廳一直想來,不過因為地點不算方便,
常常未能到訪,今天放假專登過去,
因為今次係早一晚才決定一定要一試,
所以並無book位, 仲要紅日,
都係抱住博一博的心態walk in睇下有無位,
估唔到有位之餘仲要有好幾枱吉

安排左單邊2人座

坐位範圍較細,2人叫主食飲品後已沒空位,
如果叫埋小食就好麻煩,本來位置不多,
加上使用的桌面是原木打造,
木紋凹凸不平,擺放物品需就返位置,
飲品更甚,好驚一唔小心要麻煩店員清潔。

隨便影幾張餐牌,因為之後仲想食野,
所以只叫2款主食+錢做左套餐,
希望下次可以試埋雞翼同阿伯,
呢2個幾有興趣一試。

跟餐番茄湯,酸酸甜甜有點番茄蓉,都幾好飲。

我地叫左2份主食大家分享食,
首先到的係海鮮意大利麵,海鮮份量多,
一d都唔會有無餸伴麵的感覺,
反而意粉覺得份量較少,
如單點會不夠吃的感覺(當然這每個人感覺不一)
海鮮無雪味,而且都好配搭到成個意粉,
意粉的軟硬度適中,不會過淋,
整體來說不錯!

跟住黎飲品,一杯係蘋果山楂茶,
另一杯係奶蓋鮮奶朱古力,
山楂茶我無試到,如果你喜歡食Tiramisu,
我推薦你試個奶蓋朱古力,好相似,
好似可以飲的Tiramisu
個感覺幾得意

跟住就到另一個主菜,係:
醉香南乳燒春雞配香滑忌廉薯蓉及玫瑰金巴利汁
個名只能打一次,長到一個點,
對懶人的我黎講好有障礙…
由於呢個長長的名稱,
我地其實都只係記得春雞同薯蓉,
咁食的時候係完全無醒起到醉香呢2個字,
未知係食字定本身想做到呢個效果,
春雞肉質都算好嫩,外皮有脆脆地的感覺,
南乳味都幾突出,不過係好表面。
薯蓉正常,不會食到一陣粉開的味,
配上我地一直以為係唔知乜莓的汁,
有種酸酸甜甜的感覺,唔係特別喜歡但不反感,
覺得幾特別咁囉,
到現在打返食評先發現叫玫瑰金巴利汁。

正做優惠以消費卷付款,第2道主茶有折,
詳情請到該店專頁了解,有時限就不在此介紹。

總結: 看見有不少食評中提到環境中掛燈好易撞到頭,末知是不是因為這原因,每次出入經過員工總會提示小心撞頭,無論是看到食評後提示還是原本的細心,都值得一讚,硬件上未能改變,在其他情況下作出補救,我認為已看見努力,可以接受,而且當天也有特別看一看燈上會不會有積塵的情況,始終比較接近枱面,不過當天並沒有看見明顯積塵的情況,清潔上算是可以,唯一問題在枱面上,當天木紋中卡住2粒米,忍不住一直望著,觀感不好,感覺枱面難以清潔。
員工都好禮貌,一到達先是介紹優惠,之後除了提示小心燈撞頭外,還會跟進食物是否到齊等。

我認為是值得推薦的餐廳,有機會也會再去,想多試其他食物,因為食物都算幾特別!值得一試!
2022-04-18
2022-04-19 233 瀏覽
店名青花亭,店內裝潢亦見刻意的白地藍花,可以感覺未見盡現「青花」的特色。因店取名青花亭,眼見照片都有青花瓷磚牆身,一心到此餐廳拜會。可是從進店一刻聽見那格格不入的西曲音樂,失去「青花」的原有色彩。再說到食物,點了一壺茶,附上充滿中國古典色彩的小杯,一看杯底,不禁該人猜想是否來自舊區古物店舖,杯子帶點偏黃的印漬。
2022-04-19
2022-04-16 244 瀏覽
Bookmark咗好耐的一間餐廳,見佢近排開返,用消費券又有優惠,於是今日去試吓,叫了杯熱的奶蓋鮮奶合桃、一壺洋甘菊茶、一壼蕎麥茶、一個叫水清沙幼洗嘜坐飛機嘅甜品、青花大龍鳳即all day breakfast 同埋燒牛肉牛油果沙律,奶蓋鮮奶合桃,飲得出有合桃味,甜度適中,而果兩壺茶可以中和食物嘅油膩,refresh下,all day breakfast 好特別係中間配煎腸粉、中西合璧,炒蛋夠滑,燒牛肉牛油果沙律,牛肉有少少韌,個餐湯蕃茄湯,酸酸地幾開胃,至於個打卡甜品,賣相幾靚,將D 乳酪畫成海水🌊,好有心意,好夏日感覺,整體而言,都ok,不過食物價錢有啲貴.#夏日#乳酪#yogurt#ヨーグルト#下午茶#alldaybreakfast#太子#牛油果#avocado#蛋#腸粉#latte#クルミ
2021-12-22 959 瀏覽
3點半左右入座,但原來4-6點落場不過都好夠時間食,都坐到4:15先走。3點既時間比較少人叫左一個小食同一個午餐加兩杯飲品。鹹蛋黃炸鹽酥雞鹹蛋黃百香果醬醬比較小鹹香味,炸鹽酥雞口感都滑,炸得香脆,但小有鹹蛋黃味。午餐另有個南瓜湯,南瓜湯加左薑但比較稀身。魚子三文魚海膽天使麵熟三文魚加魚子,再加有露荀及菇,但海膽味唔出,但總括都幾好食,汁夠多,露荀都嫩同爽口,天使麵軟硬適中。凍奶蓋鮮奶培茶跟午餐+8轉鮮奶培茶 +4轉凍飲 +10加奶蓋奶蓋比想像中少好多,味道可以食到4點都冇趕我地走,只係比左張單埋數。
3點半左右入座,但原來4-6點落場
不過都好夠時間食,都坐到4:15先走。

3點既時間比較少人

叫左一個小食同一個午餐加兩杯飲品。

鹹蛋黃炸鹽酥雞鹹蛋黃百香果醬

午餐另有個南瓜湯,南瓜湯加左薑但比較稀身。

魚子三文魚海膽天使麵

凍奶蓋鮮奶培茶
跟午餐+8轉鮮奶培茶 +4轉凍飲 +10加奶蓋

奶蓋比想像中少好多,味道可以

食到4點都冇趕我地走,只係比左張單埋數。

2021-12-21
小編來到太子一間以青花瓷為主題的高質Café「青花亭」💛 店內裝潢以藍白青花紋瓷磚為主,餐碟都是青花瓷💙🤍 樓底兩層高,餐枱以木材設計,地方較恬靜舒適☺️ 餐廳菜式名有創意而且玩味甚濃,例如「有隻雪榚跌落啡」的Affogato、「花椒泡檸茶 感覺好銷魂」的特調飲品,餐廳更是追上潮流,連侍應們都穿著「魷魚遊戲」的服裝,充滿親切感覺😂招牌打卡甜品是「水清沙幼使乜坐飛機」🏖 是個賣相與味道兩者兼備的甜品,又好睇又好食,絕對是驚喜之作✨ 一片海洋和浪花的藍色乳酪🌊 配上幼沙燕麥、香橙果乾🍊、菠蘿乾🍍、超冰涼的黑莓、藍莓、士多啤梨和火龍果球🍓🫐 乳酪帶微甜,跟多款酸甜又軟硬的配料一起吃,帶出多種口感,視覺效果絕對有💯令到簡單的食材變得更具豐富色彩,味道層次更昇華,大推這款人氣甜品👏🏼👏🏼飲品方面,青花亭特調飲品「呃我陳皮哥 唔食荔枝醬」😂 味道清新獨特,杯邊蘸上陳皮和酸梅粉,呷第一口的味道飲吃話梅香,然後帶點陳皮苦澀和果香🍊 最後清甜的荔枝味散發在口腔中,味道不錯值得試試🍸🍽 :水清沙幼使乜坐飛機;呃我陳皮哥唔食荔枝醬👅好味指數:8.25/10; 7.5/10💰消費:HK$68; HK$50📍 地

🍽 :水清沙幼使乜坐飛機;呃我陳皮哥唔食荔枝醬
👅好味指數:8.25/10; 7.5/10
💰消費:HK$68; HK$50
📍 地址:青花亭 (太子)
太子荔枝角道113號五華樓地舖