🍗🍗雞翼山真係雞翼山,名副其實嘅雞翼山,佢總共有11款口味,五間分店,想去邊度食就去邊度食,款款都超級特別,有辣有唔辣,雞翼大細都差唔多,肉質都唔錯,即叫即整返熱俾你😉😉當中比較鍾意食嘅有文青風玫瑰雞翼同埋鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼,佢哋味道非常濃郁,玫瑰雞翼出邊有層糖漿,感覺上冇咁熱氣,至於鹹蛋黃雞翼佢層粉就係溝埋啲鹹蛋黃,又香又濃郁👍🏻👍🏻今次就試咗呢兩款分別係,🍋講呢啲友情萬歲檸茶雞翼同埋⚫️黑松露武土蒜香雞翼,有原味同辣味,聽佢個名就知來頭唔野少,呢兩款都唔係酥炸雞翼,出邊都係有層糖漿包住,檸茶雞翼個感覺有少少似柚子,味道唔算係正中,但如果柚子雞翼嚟計,佢係幾好食,唔會好甜😋😋至於黑松露雞翼佢面頭有紫菜絲,黑松露味唔算好重,佢炸嘅程度啱啱好唔會好窿,又有啲咬口,雞翼嘅肉汁唔算好多,但佢絕對唔會乾爭爭🍋講呢啲友情萬歲檸茶雞翼同埋⚫️黑松露武土蒜香雞翼

2022-04-22 258 瀏覽
🇭🇰 銅鑼灣-雞翼山呢間嘢又係一直講咗好耐話想食 今次終於去咗買返屋企食😍因為本身覺得價錢都算貴貴地 所以次次行過都係得個諗字~~但每次路過都覺得好香 今次有消費券終於的起心肝諗住試吓睇下佢係咪真係咁值得😋佢店舖入面仲有好多唔同種類嘅雞翼食 不過對我來講最穩陣好似試呢隻味 所以就食咗避風塘先☺️✌🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 港式避風塘蒜香雞翼(⭐7/10) $48/6隻價錢我覺得算貴 但係諗諗吓喺出面餐廳食都要呢個價錢😹~~由於我拎返屋企 所以拎到返去都凍哂 但係係我拎住嘅過程裏面佢嘅雞翼係好熱同埋散發住勁香嘅避風塘蒜香味 身邊嘅朋友仔係咁話好香 好想即刻拎嚟食😍~打開個盒見到佢 勁多炸蒜粒 少量嘅辣椒 雞翼肉質好滑同Juicy 雞翼正常size但唔會話好細隻👍🏻雖然我拎左陣先返到屋企 但係食落都仲脆脆地~不過個味道就唔算話好特別嘅~所以大家可以試吓其他味道 聽朋友仔講文青風玫瑰都唔錯☺️⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗🎏地址:雞翼山 (謝斐道) (銅鑼灣)1.銅鑼灣謝斐道5
🇭🇰 銅鑼灣-雞翼山

👅 港式避風塘蒜香雞翼(⭐7/10) $48/6隻

🎏地址:雞翼山 (謝斐道) (銅鑼灣)
1.銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
2.旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖
3.觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖
4.屯門海皇路23號御海灣地下19號舖
5.鴨脷洲利東商場地下38號舖
2022-04-18 163 瀏覽
➼ 港式避風塘蒜香雞翼個人覺得避風塘乜乜乜好少話唔好食🤣對我嚟講啲香口嘢一直都係穩陣選擇,所以雞翼山都meet到我expectation㗎~☺️因為我哋係Takeaway,食嗰陣其實已經凍咗啲,但佢哋嘅炸蒜同辣椒都好足料下,幻想到如果熱辣辣食嘅話應該會辣到個嘴腫起咗🤣➺ 小分享:雞翼山啲雞翼其實都幾細隻,所以如果你係比較偏好啖啖肉,雞翼山未必啱你口味啦~
➼ 港式避風塘蒜香雞翼

➺ 小分享:

2022-03-26
15 分鐘 (外賣自取)
  • 港式避風塘蒜香
2021-09-15 599 瀏覽
呢間雞翼小店 由於口味創新,味道出色 短短時日已經有第3間分店喇!咸蛋黃味超級濃 雞翼大件啖啖肉咬開肉質非常嫩滑每客雞翼都係先炸脆再上醬汁,係即時爆香掛上雞翼,不是預先製的快餐醬汁用上牛油,鹹蛋黃醬汁,另外加添了鼠尾草增添香味令醬汁多了一份香味,吃起來味道更豐富鹹蛋醬汁同樣也是即場炒醬,質感好幼滑評分8/10消費$50銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖$38 /4件,$48/6件$128/16件+飲品X2
咸蛋黃味超級濃 雞翼大件啖啖肉咬開肉質非常嫩滑
用上牛油,鹹蛋黃醬汁,另外加添了鼠尾草增添香味
令醬汁多了一份香味,吃起來味道更豐富
鹹蛋醬汁同樣也是即場炒醬,質感好幼滑
評分8/10
消費$50
銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
$38 /4件,$48/6件
$128/16件+飲品X2
2021-08-01 564 瀏覽
🥚🥚🐷炸蒜山中的雞翼✨性價比:6.5/10🍳食物: 8/10🌏環境:6.5/10🕺🏻服務:6.5/10💰是次消費:平均 $8/隻雞翼#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在銅鑼灣
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃外賣————————正式出文介紹雞翼山,之前可以參考自煮即食懶人包~香港人多愛吃雞翼,相信雞翼山是一間無人不曉的食店,分店林立,每間都能見到「不要儀器⋯⋯只想吃雞翼」的字樣,又可以在bar枱堂食,又方便外賣。味道獨特,不知大家最愛哪一個口味呢?🌹文青風玫瑰雞翼 ʀᴏsᴇ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢs雞翼被濃濃的玫瑰蜜汁包圍,還有玫瑰花瓣黏在上面,咬下雞皮依然脆口,雖然令雞翼變甜,但一點都不覺奇怪。雞肉熱到燙口,但不會有雞油流出,肉量偏小。🧄港式避風塘蒜香雞翼 sᴛɪʀ-ғʀɪᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢs ᴡɪᴛʜ ɢᴀʀʟɪᴄ & ᴄʜɪʟɪ被無限的炸蒜和辣椒枕著,型成一座炸蒜山。山中的炸雞翼十分惹味,有避風塘炒辣蟹的味道,食兩隻會開始覺辣,加上本身雞翼很熱,辣到嘴唇腫起,吃得困難但實在不能忍口!這兩款是我最愛的味道。雞翼即叫即做,可以即食,外賣盒亦是精美設計過。如果想吃大大啖肉的雞翼
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在銅鑼灣
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃外賣
————————
正式出文介紹雞翼山,之前可以參考自煮即食懶人包~

🌹文青風玫瑰雞翼 ʀᴏsᴇ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢs
文青風玫瑰雞翼

港式避風塘蒜香雞翼

這兩款是我最愛的味道。
雞翼即叫即做,可以即食,外賣盒亦是精美設計過。
如果想吃大大啖肉的雞翼,雞翼山未必是正確的選擇,但若果是為了重口調味和刺激味蕾,雞翼山的口味絕對能滿足到你!

雞翼山 ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢs ᴍᴏᴜɴᴛᴀɪɴ
🚦銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
(銅鑼灣站 D 出口, 步行約3分鐘)
分店:旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖
觀塘協和街33號裕民坊YM2地下G3地舖
🕰營業時間:12:00 – 23:30
2021-04-13
  • 港式避風塘蒜香雞翼
  • 文青風玫瑰雞翼
2021-07-29 294 瀏覽
☆ 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 𝙈𝙤𝙪𝙣𝙩𝙖𝙞𝙣雞翼山銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖✦ 文青風玫瑰雞翼 (左上)✦ 港式避風塘蒜香雞翼 (右上)✦ 黑松露蒜香武士雞翼 (左下)✦ 伯爵茶君子雞翼 (右下)雖然雞翼唔可以食咁多,但係雞翼山d雞翼真係好好食,所以唔理得咁多,食左先!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و暫時試左幾款,我最鍾意係伯爵茶君子雞翼,少少甜又有d伯爵茶味,雞翼juicy又脆卜卜,好鬼正(*¯︶¯*)
☆ 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 𝙈𝙤𝙪𝙣𝙩𝙖𝙞𝙣
雞翼山
銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖

✦ 文青風玫瑰雞翼 (左上)
✦ 港式避風塘蒜香雞翼 (右上)
✦ 黑松露蒜香武士雞翼 (左下)
✦ 伯爵茶君子雞翼 (右下)

2021-06-08 547 瀏覽
我發現自己變咗雞翼山嘅長期擁躉今次轉戰銅鑼灣喺SOGO後邊地點都算方便近地鐵站最好嘅係見佢地密密做店員快手快腳我個order 10分鐘就搞掂有10幾款口味我叫咗2 set 3款口味所以有24隻雞翼其中伯爵茶君子雞翼仲額外送多一隻伯爵茶味原來配上雞翼都幾好食茶味再配上甜甜的味道完全沒有遺和感黑松露蒜香冇事雞翼係每次必叫嘅松露味突出加上丁點的蒜香味不會喧賓奪主文清風玫瑰雞翼可以叫做雞翼山嘅主打黏住雞翼面嘅糖漿帶有玫瑰花香我真係百吃不厭韓風泡菜見習新雞翼呢款係我第一次嘗試略嫌泡菜味只係單靠上面嘅泡菜我覺得入唔到雞翼入面我還是比較喜歡吃濃味一點的
我發現自己變咗雞翼山嘅長期擁躉

略嫌泡菜味只係單靠上面嘅泡菜
我覺得入唔到雞翼入面

我還是比較喜歡吃濃味一點的
2021-06-06 295 瀏覽
係銅鑼灣staycation 過左夜晚10點有d餓,好多餐廳都删左,好彩搵到依間雞翼山開到2330 宵夜冇得輸!叫左個2人16件雞翼餐可以揀兩隻味連兩杯飲品都係$126。餐廳只做外賣,自取完拎返酒店都仲好熱,個包裝盒粉紅色充滿少女心。避風塘蒜香:香, 小辣 配啤酒一流 我本身簡果杯酸酸既涷山楂茶都好match!黑松露蒜香:較避風塘遜色 松露香味同味道唔夠 食落只有咸味同蒜味!會再試 不過下次會揀egg yolk 一定好邪惡:)

叫左個2人16件雞翼餐可以揀兩隻味連兩杯飲品都係$126。

會再試 不過下次會揀egg yolk 一定好邪惡:)
外賣自取
唉~係咪真係失業率仲係太低呀?點解d人可以咁既服務態度!話說小編今日用openrice遙距落單,系統顯示25分鐘之後拎,即係12:50分、咁好啦小編去食個快壽司至拎個外賣啦。去到12:51分系統已經通知我話外賣拎🉐️,咁我就過去打算拎完即刻返屋企,去到一個客人等梗都冇,兩個喜歡一男一女金髮o係度吹水,我話我黎拎外賣、openrice order左,個女既竟然話家陣做比我,我當堂呆左,佢地一句唔好意思sorry都冇,我話我已經25分鐘之前order wor,仍然無視我,繼續一路整一路吹水,好野。星期六一個客人都冇其實我都應該心水清。最後份外賣7分鐘就做到比我,你可能覺得都係等多6、7分鐘o者?個重點係原來一個16件雞翼既外賣根本唔需要25分鐘、有心做野既話6、7分鐘搞掂。小編我唔知道點解呢兩個職員做野可以咁樣,但可以講既係點解🈶️d人永遠都唔會成功、唔會發達、唔係讀書少 唔係家境問題,在於你自己有冇在意尊重你自己份工。所以我都好開心我自己唔係呢d咁不負責任既人。唉~㊗️你地炸一世雞翼啦!咁樣講好mean,但你地一d都唔尊重人,憑咩要人尊重你

所以我都好開心我自己唔係呢d咁不負責任既人。唉~
16件雞翼套餐
2021-03-27
36 分鐘 (外賣自取)
2021-02-22 487 瀏覽
雞翼山 🐥今晚收工去咗銅鑼灣掃街,見到呢間雞翼山門口好多人排隊,於是就去買番份試下先😋果然係專門做雞翼嘅餐廳,真係好多款選擇,我最後揀咗個港呢D友情檸茶味嘅雞翼($38/4隻)。個包裝幾靚下,味道方面其實就正正常常,肉質唔算多汁細嫩,同埋都偏細隻,性價比一般。味道😋:6.5/10價錢💰:6/10服務💁🏻‍♂️:7/10環境🪑:7/10
雞翼山 🐥

味道😋:6.5/10
價錢💰:6/10
服務💁🏻‍♂️:7/10
環境🪑:7/10

2020-12-23
20 分鐘 (外賣自取)
2021-01-15 533 瀏覽
呢間人氣雞翼小食店雞翼山開業無耐已經迅速擴展至4間分店,仲開埋外賣點,主打幾種口味嘅雞翼,佢哋每半年就會轉換雞翼口味,不時鑽研港式特色口味,好似咸蛋黃、玫瑰、檸檬茶味等,今次就去到銅鑼灣分店嘆返個宵夜,口味創新之餘,店舖嘅裝修都好靚,以粉紅色作主打,配上霓虹燈同玩味字句,吸引唔少少女心。西檸香酸甜雞翼(4件多送一件)西檸雞就係茶餐廳見得多,今次就係掃街小食出現,因為新推出嘅關係,買4件送1件,都幾抵食。雞翼新鮮熱辣整起,外皮脆卜卜,熱辣辣,內裡肉質juicy,保持到嫩滑,味道主要靠外皮包裹嘅醬汁,酸酸咪咪,真係食得出西檸雞嘅味,唔係普通檸檬味,幾特別。值得一讚嘅係呢度外賣盒設計得好靚,好似蛋糕盒咁好精緻,最重要係堂食既兜食完係可以放係鋪頭回收,夠環保。人均消費:$20推介指數(10分為滿分):8分

西檸香酸甜雞翼(4件多送一件)

人均消費:$20
推介指數(10分為滿分):8分
2020-01-10
$20 (宵夜)
2020-11-09 748 瀏覽
雞翼山簡直係雞翼控嘅天堂🤩有超級多口味可以選擇😝弊在款款都好吸引🙈有選擇困難症嘅講唔停係個menu前面足足企左10分鐘先揀到兩款黎試🥺港式避風塘蒜香口味 $38/4隻 呢度嘅雞翼都係即叫即炸😆所以嚟到嘅時候都係超級熱辣辣🔥好欣賞佢完全唔會炸過龍👍🏻 個外皮係好香脆嘅同時裏面嘅肉質一啲都唔柴 仲要係好juicy個種🤤配埋面頭嘅炸蒜同辣椒一齊食 鹹鹹辣辣咁真係好惹味😚 講唔停忍唔住一啖接一啖咁清晒😋鼠尾草鹹蛋黃哥口味 $38/4隻呢款真係超!級!好!食!✨個鹹蛋黃醬係超級香濃嗰種😍仲要有埋起沙嘅口感🥰 真係完全冇得彈 🤩而且佢完全唔係hea淋啲醬喺面 而係每一隻都360度全方位咁鋪滿唒鹹蛋黃😚真係一定會encore!整體黎講 講唔停覺得呢度嘅雞翼都好出色😝 因為佢真係做到好似韓國炸雞嗰種皮脆肉滑👍🏻 而且試咗嗰兩款嘅味道都好唔錯😋 真係好想試埋佢其他口味😍

港式避風塘蒜香口味 $38/4隻

鼠尾草鹹蛋黃哥口味 $38/4隻

2020-09-23 775 瀏覽
以前成日去黃埔果間雞翼山買雞翼食 自從果間冇做之後就冇再食過雞翼山了 前幾日去開銅鑼灣行街 發現原來謝斐道開左間分店(我承認我係有d黎知後覺既) 作為雞翼迷既我當然要捧捧場啦!今次同個friend每人叫左一款雞翼share黎食「港呢D友情萬歲檸茶」味雞翼:都同幅相幾似 純對唔係照片 真係有3塊檸檬係上面 食落去真係港式檸茶味 幾清新 食多幾隻都唔會覺得滯「鼠尾草鹹蛋黃哥」味雞翼:非常邪惡 滿滿既鹹蛋黃醬 好惹味 係會令人食到損手指既雞翼!完全表現到:「不要儀態...只想吃雞翼」呢句說話

今次同個friend每人叫左一款雞翼share黎食

「港呢D友情萬歲檸茶」味雞翼:

「鼠尾草鹹蛋黃哥」味雞翼:
港呢D友情萬歲檸茶
鼠尾草鹹蛋黃哥
港呢D友情萬歲檸茶
鼠尾草鹹蛋黃哥
2020-09-22 441 瀏覽
如果唔係自己煮,要在街上找沒有碳水化合物的食物未必很容易。今日上OpenRice見到$48有六隻雞翼,比上次買$38有四隻雞翼還要抵。上次試完鹹蛋黃雞翼,念念不忘想試佢嘅文青風雞翼,落單後話要等25分鐘, 心諗,唔使咁耐掛。夠10分鐘就膽粗粗行落去等住先啦。而我等咗唔夠5分鐘就已經有。所以我嘅建議係,落完order就可以落去等,費事等太耐凍咗就唔好食。見到佢面頭嗰兩篇玫瑰就好開心,雞翼夠大隻,仲有甜甜地嘅蜜糖,其實我覺得我可以食多六隻。
玫瑰文青風雞翼

2020-09-18
5 分鐘 (外賣自取)
玫瑰文青風雞翼
  • 文青風玫瑰
2020-09-16 251 瀏覽
想買外賣返公司食,上OpenRice一睇,見到原來可以直接響網上落訂俾錢,然後自取,覺得有點神奇。剛巧尋日朋友都響度講話佢會去雞翼山買100隻雞翼同同事開party,咁我見到雞翼山有外賣自取套餐,望落好似幾好食,而且可以落咗單先行過去攞,唔使等,節省時間,於是就落order要咗個四隻雞翼餐加一杯飲品。特價4隻雞翼套餐只可以揀一個款式,我揀咗鼠尾草鹹蛋黃雞翼,鹹蛋黃好香,但加埋雞翼個味本身我就覺得稍為鹹咗少少,但都係好好味。下次我要試文青風玫瑰。喺OpenRice落單,好似仲平過現場買。
鼠尾草鹹蛋雞翼
喺OpenRice落單,好似仲平過現場買。
2020-06-10
鼠尾草鹹蛋雞翼