2024-04-21 39 瀏覽
tea set 叫左豬軟骨刀削麵,足料,份量對我黎講有d多,不過食落冇咩特別,好食又唔係話好食,但又唔難食,對於行過肚餓入黎醫肚黎講係咁上下,賣相係唔錯既。重點我都係黎飲杯凍奶茶過下口癮咁解。
豬軟骨刀削麵
2024-04-15
2024-04-16 75 瀏覽
📍 陞記刀削麵 (深水埗)深水埗長沙灣道226-242號金華大廈地下9號舖陞記刀削麵是一家享譽盛名的麵食店,位於繁華的深水埗市中心。他們以傳統的刀削技法製作麵條,每一條麵條都經過師傅巧手的切削,厚實紮實,富有嚼勁。👉 花雕醉雞刀削麵💰$63😋😋😋😋.9/5花雕醉雞刀削麵是一道令人驚艷的美食。麵條有彈性且厚實,配上濃郁的花雕醉雞與糖心蛋,味道十分美味。👉 涼拌萵筍💰$15😋😋😋😋.9/5涼拌萵筍清爽可口,帶有獨特的口感。嫩綠的萵筍搭配醬料,是一道令人愉悅的菜品。👉 麻辣豬大腸小食💰$45😋😋😋😋.9/5麻辣豬大腸小食是一道具有辣味的小吃。豬大腸經過烹調後香嫩多汁,搭配麻辣調味,是喜愛辣味的人的美食選擇。👉 冷拌麻辣刀削麵+豬耳$10+手撕雞$10💰共$62😋😋😋😋.9/5豬耳手撕雞冷拌麻辣刀削麵是一道風味豐富的菜品。豬耳和手撕雞肉結合在一起,配上麻辣調味,搭配刀削麵,帶來獨特的口感和辣味。👉 餐飲凍檸樂(+$8)與凍利賓納(+$5)回頭: yesyesyes ,陞記刀削麵提供多種口味選擇,包括醬油濃湯、麻辣、涼拌等,每一碗麵都搭配豐富的配料,如雞、蔬菜和牛腱等,味道豐富而美味。無論是香辣
📍 陞記刀削麵 (深水埗)
深水埗長沙灣道226-242號金華大廈地下9號舖

+豬耳$10
+手撕雞$10
💰共$62
😋😋😋😋.9/5

👉 餐飲凍檸樂(+$8)與凍利賓納(+$5)

回頭: yesyesyes ,陞記刀削麵提供多種口味選擇,包括醬油濃湯、麻辣、涼拌等,每一碗麵都搭配豐富的配料,如雞、蔬菜和牛腱等,味道豐富而美味。無論是香辣口味還是清淡口感,陞記刀削麵都能滿足您的味蕾,絕對是麵食愛好者的必試之選🥰😋😍😘🫶🏼✌🏼
2024-04-14 50 瀏覽
看了食評以為不錯,但食完不會有下次了!~我點是擔擔刀削麵配豬扒,刀削麵還可以(沒有特別),豬扒不合格,炸得太老而炸粉太厚,重點是擔擔面的擔擔面醬不是有很好味的肉醬,只是一舊橙色液體...為什麼貴5元?米線的麻辣湯底仲抵d,起碼有多條韭菜...除了貴,沒有其他感覺,待應是操普通話的,是沒有服務的普通話人~我明白返深圳食野道理,起碼可以環境大點,舒服點,重點是付了等值價錢有相等的食物~現在就是吃了等於不知吃什麼!
2024-04-13
2024-02-22 386 瀏覽
深水埗刀削麵入到去 環境設計清新 地理位置好 至岩朋友一齊食飯 好好坐既 聚腳點📌花雕醉雞刀削麵招牌花雕醉雞👍📌過橋刀削麵招牌👏👏齊晒配料 有豬肚、豬耳、炸醬、雜丸👍幾足料飽📌涼拌萵筍📌溏心蛋📌凍奶茶 📌凍檸蜜(少甜,少冰)📌郊外油菜-生菜麻油👍📍深水埗長沙灣道226-242號金華大廈地下9號舖🏷️陞記刀削麵#深水埗 #刀削麵
深水埗刀削麵

📌花雕醉雞刀削麵
招牌花雕醉雞👍

📌過橋刀削麵
招牌👏👏齊晒配料 有豬肚、豬耳、炸醬、雜丸👍幾足料飽

📌涼拌萵筍

📌溏心蛋

📌凍奶茶

📌凍檸蜜(少甜,少冰)

📌郊外油菜-生菜
麻油👍

📍深水埗長沙灣道226-242號金華大廈地下9號舖
🏷️陞記刀削麵

#深水埗 #刀削麵
2024-02-17 315 瀏覽
幫襯深水埗有人情小店(陞記刀削麵)嗌飯餐可以跟多飯或少飯,可以避免浪費👍❣️麻辣燙刀削麵麻辣醬帶辣味和麻感刺激味蕾,湯汁的鮮香味和刀削麵條富有彈性且寬大,這種寬大的麵條使得口感更加有嚼勁,吃起來非常過癮 💥牛肚質地彈牙且口感韌性,咬一口會釋放出濃郁的牛肉香氣和非常入味,層次感豐富💥手撕雞肉質柔軟嫩滑,口感細膩,有鮮美的雞肉香氣也吸收醬料的味道💥牛肉質細嫩多汁,咀嚼起來非常有彈性💥雞翼肉質豐潤多汁,皮脆肉嫩❣️豬軟骨飯豬軟骨的味道鮮美,帶有濃郁的肉香,每一口都能感受到它鮮嫩,令人愛不釋手。配上香噴噴的白飯❣️ 口水雞搭配上辣椒油、花椒、蒜末等調料,使得口感鮮嫩多汁,風味豐富。口水雞的特色在於麻辣味道和微辣的口感,它的辣度剛好能夠刺激味蕾
幫襯深水埗有人情小店(陞記刀削麵)

嗌飯餐可以跟多飯或少飯,可以避免浪費👍
❣️麻辣燙刀削麵

💥牛肚

💥手撕雞

肉質柔軟嫩滑,口感細膩,有鮮美的雞肉香氣也吸收醬料的味道
💥牛

肉質細嫩多汁,咀嚼起來非常有彈性
💥雞翼

肉質豐潤多汁,皮脆肉嫩
❣️豬軟骨飯

❣️ 口水雞

2024-01-24 318 瀏覽
麻辣香雞刀削面,win刀削面夠薄,唔會一舊粉咁碟雞好大碟,我覺得有1/3隻好香 小辣個麻辣香雞汁用埋黎撈刀削面,真係好好食認真唔係打手,我係諗住求其食啲野亂入呢間,真係有驚喜
麻辣香雞刀削面,win
刀削面夠薄,唔會一舊粉咁
碟雞好大碟,我覺得有1/3隻
好香 小辣
個麻辣香雞汁用埋黎撈刀削面,真係好好食
認真唔係打手,我係諗住求其食啲野亂入呢間,真係有驚喜
2024-01-24
  • 麻辣香雞刀削面
2024-01-24 269 瀏覽
店內基本上都係二至四人卡位,裝修光猛新淨,環境都幾舒服!食物份量十足,味道又好!炸豬扒 咖喱醃料芬香撲鼻,香脆可口炸雞翼鮮嫩多汁,皮薄香脆素菜炸春卷 即叫即炸,酥酥脆脆手拍青瓜 (食左差唔多一半先記得影)青瓜爽脆,滿滿蒜蓉香味,酸酸甜甜,非常開胃花雕醉雞 (附配溫泉蛋一隻)雞油味香濃,肉質飽滿有口感,而又唔柴,酒味啱啱好刀削麵麵質煙靭彈牙,想軟身啲嘅話,可以等麵浸多5分鐘先食原味:清甜可口辣味:有啲似麻辣雞煲醬加辣椒粉嘅味道叫左小辣,麻麻辣辣,幾好味
店內基本上都係二至四人卡位,裝修光猛新淨,環境都幾舒服!
食物份量十足,味道又好!

炸豬扒
咖喱醃料芬香撲鼻,香脆可口

炸雞
鮮嫩多汁,皮薄香脆

素菜炸春卷
即叫即炸,酥酥脆脆

手拍青瓜 (食左差唔多一半先記得影)
青瓜爽脆,滿滿蒜蓉香味,酸酸甜甜,非常開胃

花雕醉雞 (附配溫泉蛋一隻)
雞油味香濃,肉質飽滿有口感,而又唔柴,酒味啱啱好

刀削麵
麵質煙靭彈牙,想軟身啲嘅話,可以等麵浸多5分鐘先食
原味:清甜可口
辣味:有啲似麻辣雞煲醬加辣椒粉嘅味道
叫左小辣,麻麻辣辣,幾好味

2024-01-16 312 瀏覽
深水埗區出名多又平又好食嘅小店,最近朋友話食過呢一間刀削麵話都唔錯,就即管去試吓~又真係ok喎,啱晒我呢啲食肉獸😁啖啖肉超豐富嘅配料。- 🐔花雕醉雞刀削麵🍜 / $60成隻雞髀位既肉~超足料- 🐷豬扒手撕雞麻辣刀削麵🍜 / $55亦可以自選其他餸配搭~配餐熱飲係free ~👍🏻☕️🍵麵底係粗身扁平狀,會略有一點點粉感,同埋湯底明顯係味精湯🫣,但如果鍾意食好豐富嘅餸,呢一間會好啱你👌🏻不妨一試喔。

- 🐔花雕醉雞刀削麵🍜 / $60
成隻雞髀位既肉~超足料

- 🐷豬扒手撕雞麻辣刀削麵🍜 / $55
亦可以自選其他餸配搭~
豬扒手撕雞麻辣刀削麵

配餐熱飲係free ~👍🏻☕️🍵

2023-12-26
豬扒手撕雞麻辣刀削麵
2024-01-09 157 瀏覽
下班經過,看食評不錯就試一試檯面就有code可以手機下單選了花雕醉雞刀削麵跟口水雞刀削麵花雕醉雞還有一隻蛋這個價錢來說,味道方面挺好的口水雞就不辣,但蒜頭好吃麵也軟硬適中,不過不失不過服務就很欠佳了,我們叫了豆漿,是那種旁邊雪櫃打開就可以的然後麵都來了也沒有豆漿本來是想要黑豆漿,結果手機下單就沒得選最後只剩普通豆漿,傷心接著,一直沒找到店員取就跟那個男店員說了不下兩次至三次欠豆漿結果去到第四次才來到底打開雪櫃拿出來有多難?另外一張檯也是要催才有飲品那個男店員還帶耳機工作矣廚房同事跟他說,還說我們一直催催催建議那麼了不起,就別當店員了,去當老闆吧!
下班經過,看食評不錯就試一試

檯面就有code可以手機下單
選了花雕醉雞刀削麵跟口水雞刀削麵
花雕醉雞還有一隻蛋
這個價錢來說,味道方面挺好的
口水雞就不辣,但蒜頭好吃
麵也軟硬適中,不過不失

不過服務就很欠佳了,
我們叫了豆漿,是那種旁邊雪櫃打開就可以的
然後麵都來了也沒有豆漿
本來是想要黑豆漿,結果手機下單就沒得選
最後只剩普通豆漿,傷心
接著,一直沒找到店員取
就跟那個男店員說了不下兩次至三次欠豆漿
結果去到第四次才來
到底打開雪櫃拿出來有多難?
另外一張檯也是要催才有飲品
那個男店員還帶耳機工作矣
廚房同事跟他說,還說我們一直催催催
建議那麼了不起,就別當店員了,去當老闆吧!
2023-12-28 155 瀏覽
口水雞刀削麵套餐加錢轉左熱拌刀削麵仲係俾左湯👎🏻口水雞無論樣定味道都唔係口水雞,個味仲好鹹😵‍💫麻醬手撕雞味道普普通通花雕醉雞刀削麵套餐得啲酒味,味道麻麻地第一次食就極差體驗💢不可再❌
口水雞刀削麵套餐
加錢轉左熱拌刀削麵仲係俾左湯👎🏻

口水雞無論樣定味道都唔係口水雞,個味仲好鹹😵‍💫

麻醬手撕雞味道普普通通

花雕醉雞刀削麵套餐
得啲酒味,味道麻麻地

第一次食就極差體驗💢
不可再❌
Intro: 深水埗地鐵站附近有一間開左無耐嘅刀削麵,平日午市真係好多人去幫襯;而呢到有好多刀削麵配搭,有湯又有撈,餸嘅配搭仲多,仲有滑雞食,最後叫左一餸試下~___________________🍽 豬軟骨-麻辣湯刀削麵💰45(+$3 凍飲)⭐️8/10✍🏻 估唔到一餸湯刀削麵都咁足料,豬軟骨有三大舊,而底下有密密麻麻嘅刀削麵;✍🏻 湯根本就一啲都唔麻辣辣,懷疑落錯左做清湯;✍🏻 刀削麵大少岩岩好,削得唔錯,但彈牙度更高會更好;✍🏻 豬軟骨真係炆得夠冧,啲骨同肉真係軟,唔似坊間有啲咁硬同雪得太耐。___________________🏠 陞記刀削麵📍 九龍深水埗長沙灣道226242號金華大廈地下9號鋪⭐️ 8/10___________________
Intro:
🍽 豬軟骨-麻辣湯刀削麵
💰45(+$3 凍飲)⭐️8/10
✍🏻 湯根本就一啲都唔麻辣辣,懷疑落錯左做清湯;
✍🏻 刀削麵大少岩岩好,削得唔錯,但彈牙度更高會更好;
🏠 陞記刀削麵
📍 九龍深水埗長沙灣道226242號金華大廈地下9號鋪
⭐️ 8/10
2023-11-27 184 瀏覽
這間無論是麵量 餸量還是價格都令人滿意的小店,開在車仔麵紛飛的深水埗,實力絕不容小覷服務不俗,在茶餐廳來說水準相當高👍👍👍麻辣香雞刀削麵 大辣$60加入港式辣醬的雞件像慢煮過般嫩滑,辛勁充滿港式風味,難以置信的高質!而且我想,這裡足足有1/3隻雞吧,$60?抵!刀削麵較想像煙韌帶勁,滿有口感過橋刀削麵$65這間的過橋反而沒雞湯麵那麼驚艷,不過餡料甚多,手撕雞,豬肚,豬耳,擔擔醬,四色丸每一款都有相當的量,吃完餸已經十分飽!米線🍜正常發揮,口感適中👍👍麻辣豬軟骨 小食$45這款絕對是除店家招牌雞外的首選,炆至極稔軟,入口即化,而且滷得相當入味,有六大塊,加起來有兩個拳頭大! 陞記刀削麵 (深水埗)深水埗長沙灣道226-242號金華大廈地下9號舖

服務不俗,在茶餐廳來說水準相當高

👍👍👍
麻辣香雞刀削麵 大辣$60

而且我想,這裡足足有1/3隻雞吧,$60?抵!

刀削麵較想像煙韌帶勁,滿有口感

過橋刀削麵$65

每一款都有相當的量,吃完餸已經十分飽!

米線🍜正常發揮,口感適中

👍👍
麻辣豬軟骨 小食$45

陞記刀削麵 (深水埗)
深水埗長沙灣道226-242號金華大廈地下9號舖
2023-11-19 206 瀏覽
今日約咗朋友去佢屋企打麻雀,所以就約咗係深水埗一齊食飯,咁佢就介紹咗附近既刀削麵之前食過荃灣嘅出名刀削麵,今次就試吓呢間陞記刀削麵,仲係即叫即做我地三個人就每人叫左一碗麵溫泉蛋木耳上湯刀削麵加豬軟骨個刀削麵都幾大碗,個湯底唔錯冇味精,豬軟骨木耳很足料,豬軟骨好淋又軟易咬,可以補骨膠原,溫泉蛋都唔錯花雕醉雞刀削麵朋友叫咗個花雕醉雞刀削麵,雞唔肥幾嫩滑,有酒香味,仲有溫泉蛋,值得推介上湯刀削麵加豬扒同牛筋腩另外都叫咗個刀削麵加豬扒,豬扒炸得好鬆脆,唔厚身夠淋有咬口,另外都加咗牛筋腩,好入味總括嚟講,餐廳嘢食大份又抵食,刀削麵份量多到食唔晒,下次可以再encore

我地三個人就每人叫左一碗麵

溫泉蛋木耳上湯刀削麵加豬軟骨

上湯刀削麵加豬扒同牛筋腩

2023-11-19 129 瀏覽
深水埗真係好多嘢食,好耐冇食過刀削麵,見到呢間都幾光猛新淨,於是就試試我同朋友分別叫咗個炸豬扒同埋麻辣雞刀削麵!份量十足,豬扒有兩塊!仲要係即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,豬扒好腍唔會韌麻辣雞可以將啲醬分開一邊上,咁就唔使怕太辣,雞肉好嫩滑,食得好麻好過癮!跟住就係重點嘅刀削麵,厚薄適中幾有咬口!最後就叫左個涼拌海蜇小食,海蜇好爽脆,仲有啲青瓜絲,酸酸辣辣,的確食得好開胃!整體嚟講價錢唔貴,大件夾抵食,的確唔錯

我同朋友分別叫咗個炸豬扒同埋麻辣雞刀削麵!

跟住就係重點嘅刀削麵,厚薄適中幾有咬口!

整體嚟講價錢唔貴,大件夾抵食,的確唔錯
2023-11-09 167 瀏覽
是日出深水埗買嘢,途經見到呢間刀削麵店,門面乾淨光猛,就一於入去醫下肚。餐廳有唔同嘅刀削麵選擇,湯、冷或熱拌都有,仲有好多款小食,真係花多眼亂。四川擔擔湯刀削麵 :相當大碗,配料揀咗豬軟骨及貢丸,面頭淋上擔擔醬,刀削麵條煙韌彈牙,擔擔醬令鮮甜嘅湯底增添一份香辣,食落好惹味。另外特別推介豬軟骨,煮得好淋好入味,吸收埋擔擔湯更加好味。麻醬手撕雞 :手撕雞無骨啖啖肉,肉質鮮嫩唔鞋,芝麻醬好香濃,配埋墊底嘅青瓜絲食,感覺完全唔油膩。刀削麵餐送熱飲,飲咗好耐無飲過嘅利賓納,十分滿足。

四川擔擔湯刀削麵 :

麻醬手撕雞 :

刀削麵餐送熱飲,飲咗好耐無飲過嘅利賓納,十分滿足。
2023-11-07