#chuchu食在太子📍 鍋心八鮮蒸鍋唔知大家有冇食過鍋心?疫情嗰陣🐷已經嗌過好多次佢哋嘅外賣set!以前佢哋淨係開晚市,最近5月1號推出新嘅午市海鮮點心同傳統點心!仲有自創嘅新鮮「海鮮點心」,即叫即蒸!當然仲有鍋心最強「鍋心」八寶蒸飯!💡想食海鮮點心就要11:30-3:30食喇!—————————————————————❣️ 粉絲蒸貴妃蚌 $29好新鮮!再加埋蒜蓉粉絲蒸,完全帶出咗個鮮味!平時冇點心舖食到蒸點心,好有特色!.❣️ 招牌沙嗲鮮魷 $26平時茶樓食點心叫沙嗲魷魚都係土魷,呢度真係用新鮮魷魚!好彈牙,沙嗲醬蒸都好出色!.❣️ 蟲草花燒賣 $28燒賣面頭有好多蟲草花😍燒賣都好足料,新配搭好特別,多個口感好正!.❣️ 鮑汁鮮竹卷 $22皮薄又好竹料,加埋鮑汁好好味!.❣️ 山竹牛肉球 $23大大粒,有好多芫荽😍超香!.❣️ 招牌沙嗲腸粉 $18同沙嗲鮮魷同一個醬,所以味道都係咁正!腸粉仲要好滑,蒸得啱啱好!.❣️ 雞軟骨肉餅蒸飯 $58有雞軟骨肉餅、南瓜粒、菜脯粒、鹹酸菜、蔥、花生、小魚仔,再加埋豉油撈呀撈!超多配料,好豐富😍即叫即蒸,啲飯真係粒粒分明,仲要咁多料,好夾好好食!.💬 全新午市
#chuchu食在太子
📍 鍋心八鮮蒸鍋

💡想食海鮮點心就要11:30-3:30食喇!
❣️ 粉絲蒸貴妃蚌 $29

❣️ 招牌沙嗲鮮魷 $26

❣️ 蟲草花燒賣 $28

❣️ 鮑汁鮮竹卷 $22
皮薄又好竹料,加埋鮑汁好好味!

❣️ 山竹牛肉球 $23
大大粒,有好多芫荽😍超香!

❣️ 招牌沙嗲腸粉 $18

❣️ 雞軟骨肉餅蒸飯 $58

💬 全新午市免收茶芥!
不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8.5/10
—————————————————————
🏡地址: 鍋心八鮮蒸鍋 (太子)
太子花園街207-209號地舖
🕑營業時間: 11:00-00:00(3半至5半落場)

tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

2024-05-16
  • 八寶蒸飯
2024-03-07 1231 瀏覽
閒日黎到呢度,打電話果陣都話基本上星期一至四唔會限時。結果真係舒舒服服既。坐低等朋友果20分鐘都無追過我地。點野食有樣唔好就係要全部人㨂同一個餐。同埋除左餐基本上係無其他小食既。啤酒有兩款。涼茶有兩三款。再加d 汽水添!坐低就有湯飲!足料既湯。連舊豬肉都好有味!仲有兩隻雞腳添。我哋叫龍蝦餐,$259一位。唔算大隻,但連埋金蒜蒸超正。仲有膏添。鮑魚㨂左果皮蒸,算大隻既!配蘿蔔,正常就唔會同時間熟既,應該之前蒸完。有小小蘿蔔乾既感覺。蜆我地配左泰式醬,未上枱果陣都驚佢淋上面咁樣。原來佢放旁邊等大家自己點。辣得幾過癮既。全部大大隻又無沙,每人都有五六隻。蚌就真係細隻,如果唔係驚d 蠔好唔好就唔會㨂佢。豆豉蒸個味唔錯。剁椒蒸多寶魚。見就驚佢太滑唔啱食。第一次食又覺得幾好味喎。呢隻煮法真不錯😘蟶子爽口彈牙!可惜無得另外再叫。蝦就太細隻喇。我食左三四隻,每隻都有膏,講真,真係唔知要一隻大既還是幾隻細既好🤔臨尾加個八寶飯,自己㨂八種食材,牛舌陣味好rich. 魚仔同土魷令到個飯好野味,應該加潤腸既。萵苣同菇配入去又唔係咁出色喎。如果可以加多d 蔥同花生就更好飲晒啤酒埋單都只係$310 位。食海鮮食到
坐低等朋友果20分鐘都無追過我地。

啤酒有兩款。涼茶有兩三款。再加d 汽水添!

坐低就有湯飲!足料既湯。連舊豬肉都好有味!仲有兩隻雞腳添。

蟶子爽口彈牙!可惜無得另外再叫。

飲晒啤酒埋單都只係$310 位。食海鮮食到呢個價真吸引。建議一至四過黎食。
2024-03-06
  • 燉湯
  • 金銀蒜蒸龍蝦
  • 多寶魚
  • 花甲
2024-05-25 0 瀏覽
人氣非常旺盛。我哋去到嘅時候,餐廳已經坐滿咗人。好彩,我哋早有預訂,所以唔使等位就入咗座。蒜蓉粉絲蒸蟶子。蟶子係我最鍾意食嘅海鮮之一,因為佢嘅肉質鮮甜,口感爽脆。呢道菜嘅蟶子有兩隻,size就未到蟶子王級數,但係都算係咁啦。蟶子嘅肉質果然好鮮甜,粉絲同蒜蓉嘅香味又完美咁襯托咗蟶子嘅鮮味。

2024-05-07
  • 蒜蓉粉絲蒸蟶子
📌 鍋心八鮮蒸鍋 - 太子花園街207-209號地舖🗓(18/5) 星期六 ⏰ 中午12點左右 💈特式:星期六日放假天,梗係要飲下茶慢活一下啦,呢間蒸汽海鮮鍋店我之前都有食過,最近仲開埋午市做點心,就梗係要試下啦。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳主打活海鮮蒸汽點心,亦有普遍傳統點心,仲有必食既王牌八寶蒸飯,而家等我同大家講下💨味道先。蒜蓉粉絲蒸蟶子$2️⃣8️⃣ - 蟶子就有2隻,size就未到蟶子王級數,但我都要分兩口先食得晒,蟶子非常新鮮,就咁加上蒜蓉蒸,味道一定係出色。泰式香茅荷葉蒸蝦$2️⃣9️⃣ - 呢個係職員推介新品,一籠有4隻基圍蝦,size適中,勝在夠新鮮。一打開荷葉即刻就會聞到好濃香芧味,蝦肉食落爽口,除左香芧味仲會食到荷葉味同輕微泰式香料味道。蟲草花燒賣$2️⃣8️⃣ - 燒賣size都幾大粒,豬肉份量好滿足,加上蟲草花一齊蒸,都幾夾,而且燒賣係我幾鐘意嘅爽口質感。醬香金錢肚$2️⃣3️⃣ - 金錢肚份量都多,舊舊都腍滑唔韌,墊底d白蘿蔔條索晒d汁,又無渣。蒜香蒸排骨$2️⃣3️⃣ - 排骨蒸得夠入味同腍身,墊底同外面酒樓一樣用左芋頭粒,但呢個芋頭粒都幾夠綿滑。招牌沙嗲蒸腸粉$1️⃣8️⃣ - 呢個招牌
📌 鍋心八鮮蒸鍋 - 太子花園街207-209號地舖
🗓(18/5) 星期六 ⏰ 中午12點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

蒜蓉粉絲蒸蟶子

泰式香茅荷葉蒸蝦

蟲草花燒賣

醬香金錢肚

蒜香蒸排骨

招牌沙嗲蒸腸粉$1️⃣8️⃣ - 呢個招牌腸粉真心好好食,沙嗲醬香濃,腸粉皮滑溜但質感厚實,食落煙煙韌韌。
招牌沙嗲蒸腸粉

鍋心王牌八寶蒸飯$8️⃣8️⃣ - 呢個蒸飯絕對係餐廳嘅王牌,總共有24款配料任揀8款,即叫即蒸,所以就真係要耐心等下,等左唔夠20分鐘就上枱,我就揀左:蝦醬豬腩肉/秘製雞軟骨肉餅/台灣黑椒腸/蒜香茄子/臘腸/柱侯牛粒/萵荀粒/冬菇絲。
個八寶飯外觀好靚,一打開即刻聞到每款自己揀嘅配料嘅香味融和在一起,自己揀嘅組合,食落感覺係特別滿足,上枱仲會比埋蔥花/炸花生/炸蝦米/豉油比客人自行調味。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 午市茶芥每位$5️⃣,比起大多酒樓都平,茶種類可以揀養生胎菊/普洱/鐵觀音,我就揀左胎菊,出面酒樓比較少見,飲落較清香,有菊花味。

🍽環境:餐廳全部都係卡位,坐得都鬆動舒適,環境光猛乾淨,蒸爐火力都夠勁同均勻,蒸出嚟個飯好軟熟。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員服務好好,好有禮貌,同時會提醒蒸飯需時。另外,收碟換骨碟等都好自動自覺。

💰💸價錢:叫左2個蒸海鮮,4個蒸點心,1個八寶蒸飯,計埋茶芥加一,埋單都唔洗$2️⃣5️⃣0️⃣,相比起坊間酒樓,真係平一截。

🐲💬總結:整體成餐茶都好滿意,包括蒸海鮮/點心質素,尤其是個八寶蒸飯,而且環境唔錯,價錢又抵,極之推薦。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️
醬香金錢肚
蒜香蒸排骨
招牌沙嗲蒸腸粉
2024-03-16 559 瀏覽
抵食 海鮮蒸鍋 揀咗龍蝦同蜆餐, $268,其他海鮮都好好味,有象拔蚌仔又有桂花蚌,蠔,鮑魚正!食埋個八寶飯之後仲有糖水!好飽!又唔使加一,同埋朋友慢慢食一餐 非常適合!
抵食 海鮮蒸鍋
正!
食埋個八寶飯之後仲有糖水!好飽!
又唔使加一,同埋朋友慢慢食一餐 非常適合!
2024-03-16
2024-02-24 700 瀏覽
食咗二人餐,評分如下龍蝦 7/10 偏實硯 4/10 有少少沙,細隻,有一隻臭咗多寶魚 7.5/10 刴椒煮,全晚最好食蚌 4/10 細塊到唔專心睇係見唔到,配泰式醬都唔好食鮑魚 2.5/10 同蘿蔔一齊上,蘿蔔好濃,食鮑魚除咗你知佢係鮑魚質地之外無任何味魷魚腸粉蟶子 6/10蠔 6.5/10 呢兩樣中規中矩最後個飯係隊飽你,但唔好食的豬腩肉係好大陣豬羶味成餐飯唯一好嘅係全程有人serve你,態度都還好除此之外就係每樣都得一兩舊,食得唔爽之餘都唔稱得上好食埋單兩人52x,你可以話呢個價錢仲想點但我就唔會返轉頭了總結 5/10分
食咗二人餐,評分如下

龍蝦 7/10 偏實
硯 4/10 有少少沙,細隻,有一隻臭咗

多寶魚 7.5/10 刴椒煮,全晚最好食
蚌 4/10 細塊到唔專心睇係見唔到,配泰式醬都唔好食
魷魚腸粉
蟶子 6/10
蠔 6.5/10 呢兩樣中規中矩

最後個飯係隊飽你,但唔好食的
豬腩肉係好大陣豬羶味

成餐飯唯一好嘅係全程有人serve你,態度都還好
除此之外就係每樣都得一兩舊,食得唔爽之餘都唔稱得上好食
埋單兩人52x,你可以話呢個價錢仲想點
但我就唔會返轉頭了

總結 5/10分
2024-02-23
2023-12-28 1658 瀏覽
第一次食蒸海鮮,帶埋阿媽去食就梗係搵定冇咩負評地點又就腳嘅啦上OpenRice見到呢間好多人都力薦,有蒸海鮮又湯又糖水咁真係性價比極高我最想讚嘅係成個用餐體驗,由訂枱到埋單,服務態度真係一流事緣是咁的:我地一行三人但其中一個要遲啲到,所以訂枱時已講定,接線小姐已話冇問題唔係計人頭入只係食到20:30去到當天18:00左右已經入座,同返職員講佢地已經話ok冇問題,之後我地落好order就留返起一份到最後先再一次蒸,因為家人黎到好遲,差唔多19:30先到,職員們立即好貼心咁快快手幫佢蒸熱返個湯再serve多次逐碟蒸海鮮,明明我地係訂一枱但要佢地做左兩次功夫搞到我都唔係幾好意思,最意外嘅係佢地冇收加一,但真係好好服務同有禮貌,每碟餸蒸起都分好晒再比時間你打卡,唔會擔心你食唔切要趕你走,服務態度絕對值得一讚講返食物,我呢啲食菜怪最欣賞佢每款蒸海鮮都會加埋件蔬菜一齊蒸同食,唔會好寡又夠健康,蔬菜同海鮮亦好夾,真係諗得周到。食物方面冇投訴,咁嘅價錢有半隻龍蝦同蟹真係幾抵,係個飯就麻麻地,冇其他食評中講得咁好食,我一向唔食飯所以吸引唔到,糖水係燉雪燕膠,唔太甜唔會漏幾好食總括黎講呢間真係值得比五星,

我最想讚嘅係成個用餐體驗,由訂枱到埋單,服務態度真係一流

總括黎講呢間真係值得比五星,食得開心又飽到捧住個肚走,下次都會encore之選
2023-12-08
呢間餐廳嘅好處就係好似殘廢餐咁,咩都唔使自己嚟,有專人幫你計時,夾埋上碟俾你食,每一次打開蓋都會提你「係時候攞相機出嚟影張相」,食得開心嘅係真係唔使自己郁手,所以好快就食飽咗。 佢啲海鮮不過不失,性價比極高,主要都係買服務,然之後個蒸飯就由自己選擇材料,其實去到食蒸飯嗰刻我已經好飽,因為前面啲海鮮一路食無停。再加上一開始佢個燉湯都真係好足料,我真係飲埋湯食埋啲湯渣。我哋好努力分埋啲飯嚟食嘅時候,原來最後佢仲上埋糖水。呢間餐廳記住一定要book位,佢只有兩段時間食,價錢嚟講分幾個價位就視乎你揀蟹定龍蝦。其實都真係隨你喜歡,有時龍蝦都會賣晒,所以我今次都淨係得返蟹鍋。

燉湯
蒸飯
  • 八寶蒸飯
  • 果皮蒸鮑魚
2023-12-10 1030 瀏覽
打算同朋友聚會就約係到食,我朋友比較鍾意食海鮮所以就決定試下!因幾年前食過水準都唔錯,順便看看有沒有改變!一入到去其實人真的不多晚上7:00,加上是平日不多人都是正常的!入到去侍應同我地講2小時用餐時間,這是香港慣常,都見怪不怪!叫咗個龍蝦餐,一開始有個蟲草花湯都幾好飲,之後服務員就開始幫我地蒸食物,感覺非常之趕,但可能人流不多,食材流轉慢,龍蝦梅不爽口,其他食物須然話係有配料選擇去蒸,但無咩味!聖子比較細隻豉汁加咗落去都無咩味道!蠔一般,兩隻似台山蠔,鮑魚蒸還可以!八寶飯可選擇八個配菜,飯都未食哂,就立刻上甜品,個甜品好甜!我地食唔哂個飯,服務員見狀立刻話比個盒我哋,一嚟個盒後就立刻幫我地埋單,問都無問超快速!但係我地都係坐咗個半小時,都未夠時間,真係好趕!但又無咩人!但如果要食蒸海鮮的話不會選擇啊!每人$300到没加一!感覺好像食快餐!服務真的不太好!
2023-12-07
呢一間海鮮蒸鍋我個friend同我講左好多次🤣🤣不停同我講「你真係要試下!好好食㗎!」🤨然後我都係抱住個咩都試下嘅心態去食😂點知。。。真係超級好食,仲要唔貴!我揀左龍蝦肉蟹個set,每位都係$288 (+服務費)包晒蒸海鮮+八寶飯+燉湯同埋糖水👍🏻🤩真心正!全程都會有店員幫手蒸海鮮同計時,我哋就係淨係負責食😆佢仲要係用蒸餾水蒸海鮮,保證蒸嘅過程都係衛生👍🏻👍🏻雖然間鋪嘅門面唔吸引,但係真係勁高質🫶🏻力推!1️⃣✨蒸海鮮🦞🦐🦀✨[🅁🄰🅃🄴 5/5]啲海鮮真係勁新鮮鮮甜😋雖然啲海鮮基本上係每人一至二隻左右,就咁睇好似得好少,但食落又覺得幾飽,最緊要係好食!❤️保守派嘅我除左個鮑魚係揀左果皮蒸,其他海鮮我都揀左用金銀蒜蒸😂聽聞清蒸好似仲好食,更加食到海鮮嘅鮮味,下次可以試下😆🫶🏻2️⃣八寶飯👍🏻😍(第7頁有片!!!)[🅁🄰🅃🄴 5/5]八寶飯嘅配料係可以自己揀嘅!我就揀左秘製雞軟骨肉餅,柱侯牛粒&萵筍&沙嗲豬頸肉&豉汁排骨&欖菜四季豆&醬油漬牛脷&豉汁排骨,我個人就覺得欖菜四季豆好值得點,佢簡直升華咗成個飯😂令到撈個飯嗰陣勁香,見到條片真係隔住個mon都聞到陣飯味🥹❤️其他配料都好入味,尤其係牛脷😋so

1️⃣✨蒸海鮮🦞🦐🦀✨
[🅁🄰🅃🄴 5/5]

2️⃣八寶飯👍🏻😍(第7頁有片!!!)
[🅁🄰🅃🄴 5/5]
八寶飯嘅配料係可以自己揀嘅!我就揀左秘製雞軟骨肉餅,柱侯牛粒&萵筍&沙嗲豬頸肉&豉汁排骨&欖菜四季豆&醬油漬牛脷&豉汁排骨,我個人就覺得欖菜四季豆好值得點,佢簡直升華咗成個飯😂令到撈個飯嗰陣勁香,見到條片真係隔住個mon都聞到陣飯味🥹❤️其他配料都好入味,尤其係牛脷😋so yummy!!

3️⃣燉湯+糖水🫶🏻😋
[🅁🄰🅃🄴 4/5]
呢個雞腳節瓜燉湯,一飲就知無落味精,好鮮甜👍🏻啲雞腳仲要煲到勁𣺉😍木瓜雪耳糖水就相對清淡啲,可能食到最後已經太飽😂所以無咩感覺,但我會比較鐘意個燉湯多啲😋

要注意呢一間舖係冇得Walk in 㗎,要預早book啊,因為都真係幾Full🫣佢全日淨係分左2個時段,分別係下午5:30至8:15,同埋下午8:15至11點,朝早嘅時間我相信係佢地用左好多時間準備食材🥺👍🏻👍🏻所以淨係開放晚市❤️
2023-09-20
  • 清蒸蟹
  • 清蒸龍蝦
  • 八寶飯
1.好似焗桑拿咁,間舖頭冷氣勁細,周圍開晒風扇都唔掂,好多食客卷高衫袖,焗到無胃口食。2.侍應個個都好似阻住佢收工咁,將食物掉落去蒸鍋度,全程砰砰聲,掉碗碟聲不絕於耳。。。3.最痴線係呢個,有個男員工(唔知係廚務工定侍應,推住個垃圾桶,入面係一個大既黑色膠袋裝滿晒(估係垃圾),由大門口推入廚房方向,竟然路過我張檯停低,將個垃圾桶擺響我隔離,用佢啱啱掂過垃圾桶隻手拎起我地個蒸鍋蓋再夾起個蒸籠。。整好之後又再推番個裝滿垃圾既桶去廚房。

2023-09-24
  • 難食到嘔,又唔衛生
2023-09-08 1616 瀏覽
首先,我覺得呢間店都幾值得寫,可以推介一下。整體體驗唔錯,但仲有改善空間。餐廳時間分兩輪,我地一行三人book左第一輪5:30。一坐低就有燉湯,好夠味,係好個開頭。然後點餐,三款套餐。我哋揀左每人$288的龍蝦肉蟹餐。建議睇埋是日推介先落單,原來當日有蠔,其實可以叫多樣其他,再加蠔就仲正。鮑魚,魷魚腸粉,多寶魚,蝦呢4樣常駐。三款貝類就1個月換一次。最後我哋揀左金銀蒜龍蝦,古法肉蟹,果皮鮑魚,沙爹魷魚腸粉,金銀蒜蝦,豆豉蟶子,金銀蒜蠔,滑雞。蒸飯選了:蝦醬豬腩肉(超正,必選),銀魚仔,臘腸(正),排骨,芋頭,南瓜,冬菇(正),四季豆(正),4肉4菜好平衡的組合。落單後好快就來,然後店員逐一幫手蒸。其間服務好好。每枱都有紙巾好方便。然而食完啲殼要自己倒,還有就係餐具唔係太好放,呢兩點在衛生上要扣少少分。食物方面龍蝦細左少少,一人半隻,因為一早準備好在車仔上,新鮮度會差左啲。鮑魚最正,夠大隻,夠鮮,蒸之前仲生猛,街市買都起碼$20隻,配菜:蘿蔔都超正。魷魚腸粉,蠔,滑雞都好正,不必多講,如果下次再來都會叫。蝦,蟶子就有啲孤寒,又少又細隻,蝦可能太早準備鮮度不足每人得兩隻,蟶子夠鮮可以配金銀
餐廳時間分兩輪,我地一行三人book左第一輪5:30。
一坐低就有燉湯,好夠味,係好個開頭。
鮑魚,魷魚腸粉,多寶魚,蝦呢4樣常駐。
三款貝類就1個月換一次。
落單後好快就來,然後店員逐一幫手蒸。
食物方面
魷魚腸粉,蠔,滑雞都好正,不必多講,如果下次再來都會叫。
蝦,蟶子就有啲孤寒,又少又細隻,蝦可能太早準備鮮度不足每人得兩隻,蟶子夠鮮可以配金銀蒜會好味啲,但一人得一隻仲要比較細隻。
最後上的海鮮是肉蟹都係一人半隻,古法唔太夾可以清蒸或金銀蒜會好啲。大隻但9月不是時令,比較水。冬天來希望會好啲。由於肉蟹效後至準備好(即切)所以無類似蝦,龍蝦,呢啲放耐左鮮度下降的問題。
部分海鮮的配菜好有驚喜:鮑魚從蘿蔔,蝦的一口蕃薯仔
個飯超正,通常都食唔晒,可以打包,自備外賣盒會環保少少。
最後甜品:冰凍木瓜雪耳糖水,消暑精品
無加一,性價比高,好值得推介。特別值得推介:燉湯,鮑魚,八寶飯,魷魚腸粉。
  • 果皮蒸鮑魚
  • 燉湯
  • 魷魚腸粉
2023-07-19 2247 瀏覽
慶祝姑姑生日,想試吓特別嘅,唔食中式,唔食西餐,唔打邊爐,於是帶姑姑試下食蒸海鮮餐。是日平日晚餐有兩個時段,訂了早輪時段,揀左龍蝦餐,套餐包括老火湯+龍蝦及白蜆+自選六款時令海鮮+八寶飯+是日糖水。是日老火湯炎炎夏日,冬瓜紅蘿蔔湯,清清地,消暑。金銀蒜蒸龍蝦🦞龍蝦夠大隻,好多膏!好鮮甜。清蒸白蜆一般,有少少乾。古法豆醬蒸多寶魚🐟唔錯,魚肉滑。金銀蒜蒸帶子火候啱啱好,令到肉質鮮嫩。紅槽醬蒸魷魚腸粉魷魚🦑太細,蒸得唔夠,紅槽醬唔夠。金銀蒜蒸海蝦🦐海蝦亦偏細隻,蝦肉質一般。果皮蒸鮑魚不過不失。蟲草花蒸滑雞入味,雞滑,可惜太多碎雞骨。八寶飯自選八款餸,個飯好好食,好香,但一定係食唔曬,所以用外賣盒拎走。是日糖水唔會好甜,清清地,潤一潤。龍蝦套餐,$258一位,不用加一,值得一讚,若果有長者優惠就更完美。

是日老火湯
炎炎夏日,冬瓜紅蘿蔔湯,清清地,消暑。

金銀蒜蒸龍蝦🦞
龍蝦夠大隻,好多膏!好鮮甜。

清蒸白蜆
一般,有少少乾。

古法豆醬蒸多寶魚🐟
唔錯,魚肉滑。

金銀蒜蒸帶子
火候啱啱好,令到肉質鮮嫩。

紅槽醬蒸魷魚腸粉
魷魚🦑太細,蒸得唔夠,紅槽醬唔夠。

金銀蒜蒸海蝦🦐
海蝦亦偏細隻,蝦肉質一般。

不過不失。

蟲草花蒸滑雞
入味,雞滑,可惜太多碎雞骨。

是日糖水
唔會好甜,清清地,潤一潤。

是日老火湯
古法豆醬蒸多寶魚
  • 龍蝦
  • 多寶魚
2023-06-28 1223 瀏覽
團隊聚餐選擇了這家整齊海鮮,雖然環境一般,但是海鮮味道是真的不錯,主打一個新鮮原味⋯⋯當時只顧著吃了,雖然圖片沒有拍幾張,但是美味程度依然可以看得到,團隊8個人買單不到3000,下次還想去吃的餐廳,強烈推薦!
2023-06-14 1296 瀏覽
好鐘意食海鮮,想黎試好耐,終於約到朋友4人同行,一入到去佢就比個燉湯我地先,本人超愛喝湯,佢個湯都好飲又夠味,亦唔係味精味!我地叫左個龍蝦餐🦞,另外有7樣海鮮:鮑魚,魷魚腸粉,海蝦,聖子,蠔,貴妃蚌,白蜆其中最驚喜係鮑魚,黎到既時候仲郁緊,好新鮮,食落都有鮑魚味🤤 另外龍蝦都好食🤤比較失望既係海蝦,比較細,口感一般。最鐘意係職員會幫你睇住時間,唔會蒸過熟,剛剛好,口感好,另外佢每樣海鮮都有個小配搭,非常健康,仲可以自選煮法,例如泰式醬冬陰功醬,非常特別!🤩最後有個蒸飯,本身冇咩期望,結果就有驚喜,真係估唔到蒸飯都可以好食🤪
好鐘意食海鮮,想黎試好耐,終於約到朋友4人同行,

我地叫左個龍蝦餐🦞,另外有7樣海鮮:
鮑魚,魷魚腸粉,海蝦,聖子,蠔,貴妃蚌,白蜆

比較失望既係海蝦,比較細,口感一般。

金銀蒜龍蝦
沙嗲醬魷魚腸粉