2024-03-18 142 瀏覽
九龍城出名食泰菜,但城中最好食嘅泰菜唔喺橫街裡,而喺衙前圍道,面向街市一間窄窄嘅小店。主打外賣泰式串燒,即叫即燒,食上嚟熱辣辣又 juicy。唔怪之得,每次見到佢都排晒長龍。今次再試佢嘅豬頸肉,肉汁鮮嫩,一串好 juicy 嘅豬頸肉!再嗜佢嘅雞心串,煙靭又唔太硬,香港地好少搞到好食嘅雞心,而正正呢到就有了~
雞肉、雞心、豬頸肉
2024-03-17
10 分鐘 (外賣自取)
雞肉、雞心、豬頸肉
  • 豬頸肉、雞心串
2023-07-31 654 瀏覽
order 7串串燒,到取串燒時,只有4 串,和我order有出入,他說他聽漏,無所謂,我再等,過左一陣,他說7串可以取,我想confirm一下,係未有雞翼果一份,以免取錯,他好差態度講:7串呀,唔理要乜,總之係7串,自己數。。。。幾好食都無用,輸係態度,不會再幫襯
呢間傳銷店叫金泰沙冰,實質係咪傳銷為主,沙冰反而完全搵唔到🤣.但係每次經過都會大排長龍,細細格店內只做外賣,燒嘅亦都只有一位姐姐,逐個逐個order做,所以真係要有時間先可以內心排隊等買。✨但你食過一次,好快就會再想返尋味。首先佢啲串燒全部燒得好香之餘,仍然保留肉汁,肉質亦唔係普通劣質肉,無論係牛豬雞都好,仲食得出好彈牙有肉味。如果要簡最推薦係牛肉 😋✨同埋通常買得多佢都會送晒兩款醬汁,辣汁同埋沙嗲汁都一樣出色,完全唔同風味,同出邊嘅醬汁係唔同,係個串燒嘅精華,提升去另一個層次 ❤️住得遠嘅,可以返屋企放入焗爐或者氣炸鍋再翻熱,一樣好食👍🏻

住得遠嘅,可以返屋企放入焗爐或者氣炸鍋再翻熱,一樣好食👍🏻

2023-04-14 590 瀏覽
呢間串燒都唔係第一次食,次次都好長龍,要排好耐隊😵‍💫😵‍💫.味道唔係好特別,唔會特別香,都唔係特別熱辣辣。不過為左個串燒汁,路過都會去排下。.唔知點解今日特別少人,前面得一兩個人,所以又諗住排隊食幾串。今日個泰國姐姐唔係之前個個,係個好壯嘅姐姐。.叫左幾串 其中個蝦餅燒到燶曬。我問左一句: 會唔會燶左少少?佢好串咁答我: 再燒都係咁燶架啦!.排左咁耐,我費事同佢嘈,諗住佢燒完快d俾我拎走。點知佢仲燒漏左一串墨魚丸🙄🙄🙄🙄又要企係到等佢燒埋串丸。。。.到真係燒完,佢問我要咩汁,我同以前一樣話兩種汁都要。汁係用膠袋包起,佢俾得好少我,我想問佢要多d,佢話: 你叫得幾串係咁多!🙃🙃🙃🙃.Fine🙂莫生氣。.拎到翻屋企,其中一袋汁漏曬🤯🤯.之前食另一個姐姐燒嘅,真係冇試過咁燶,d汁都綁得好實,未試過漏。都未試過食到咁受氣。.‼️今日冇咩人排隊係有原因😢原來,見到個壯姐姐就唔嘥時間排隊係潛規則🥲🥲🥲‼️
Fine🙂莫生氣。
拎到翻屋企,其中一袋汁漏曬🤯🤯

2023-03-31 452 瀏覽
🥇雞翼$17 推推⭕️呢個好食!燒到焦香裏面d肉好嫩滑 醃得夠入味一定要配嗰個辣汁同埋沙嗲汁酸酸味味唔辣嘅 開胃の會encore豬頸肉$14肉本身夠入味 但係燒得唔夠香肉質係爽滑嘅 可一試我會揀雞翼雞心$14呢個一般唔夠入味 有d 硬 大家記住點嗰個辣汁同埋沙嗲汁😋呢兩個汁好開胃好食!食完lunch 同埋甜品之後 仲有啲口痕🤣所以就試吓呢間出名嘅!嗌完好快就拎得下次會encore雞翼 或者試吓其他#hyper食九龍城
🥇雞翼$17 推推⭕️

所以就試吓呢間出名嘅!嗌完好快就拎得
下次會encore雞翼 或者試吓其他

#hyper食九龍城
2023-03-12 343 瀏覽
Wanted to grab some snacks for a picnic so stopped by here. Have heard there’s usually a long queue, but it was relatively short today. We ordered the chicken ☀️ (kidney), shrimp cake, and sour pork skewers. They were all grilled upon ordering and were all very yummy. 😋
Skewers

Skewers
2023-01-11 428 瀏覽
買六串燒烤 因為經過想食 見個唔知係咪老闆娘對個呀婆好惡 問佢買唔買 唔買行開啲 郁曬手腳 我買完想叫佢比多啲汁 明明前面嗰啲都係比一大袋汁 好燥 佢比說話我聽 佢話 其實你買好少 仲要比汁你 下 你咁樣做生意?大家唔應該幫襯呢啲咁嘅人 似住自己好多人幫襯? 憑咩咁差態度呀你我做客都客客氣氣 唔該前唔該後 痴咗邊度?
我做客都客客氣氣 唔該前唔該後 痴咗邊度?
六串串燒
2022-11-20 661 瀏覽
10年前食已經覺得好好食,今日行過九龍城見到,有少少掛住,想知道仲有無之前記憶中咁好食,所以,就買咗11串返屋企食~🤩嘩~~真係好好食,有2個汁有辣同唔辣,4串以上可揀獨立一包醬汁,我哋揀哂2個味~牛肉~3串牛肉好淋,調味好好雞肉~4串雞肉味道好好,好滑雞軟骨~2串正常嘅雞軟骨墨魚丸~1串手打墨魚丸,可惜一點兒都唔彈口,有少少失望蝦餅~1串味道略嫌偏鹹一點但最好最好味嘅係佢個醬,嘩🤩🤩⋯⋯真係好食到飛起,有一個隱藏食法,就係辣好辣兩溝,真係好食到冇得食了。

牛肉~3串
牛肉好淋,調味好好

雞肉~4串
雞肉味道好好,好滑

雞軟骨~2串
正常嘅雞軟骨

墨魚丸~1串
手打墨魚丸,可惜一點兒都唔彈口,有少少失望

蝦餅~1串
味道略嫌偏鹹一點

2022-10-02 666 瀏覽
九龍城惹味泰式串燒店 之前去土瓜灣行埋過嚟呢度 見到成個九龍城都係泰國嘢 呢間串燒都最多人鍾意 又試一試.佢地叫金泰沙冰 但其實店入邊 冇沙冰賣主要都係賣串燒 試左⭐️雞肉同⭐️豬頸肉$142串都係燒定 有客人落單再即叫即燒🤔所以都係熱辣辣 有2款醬汁 泰式辣汁同沙嗲汁😋呢次試咗沙嗲汁 係一個偏甜 幾惹味既沙嗲汁🤔見到報道話 佢哋比較特別 沙嗲汁有椰香味但我個人就唔覺啦👍🏻豬頸肉串燒 👍🏻燒到小小焦邊 肉質爽口整體好食 唔算貴 但食落唔夠開心🤔串燒偏薄 🤔串燒都算細串 路過可以一試only.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_九龍城.#金泰沙冰 (九龍城)地址:九龍城衙前圍道21號A2舖.⭐️評分:味道:3.2/5環境:-/5服務:-/5抵食:3/5.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkigshop #hkblogger #hktrip #hongkongtrip #香港旅行 #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #香港美食 #九龍
佢地叫金泰沙冰 但其實店入邊 冇沙冰賣
整體好食 唔算貴 但食落唔夠開心
🤔串燒偏薄 🤔串燒都算細串 路過可以一試only
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_九龍城
#金泰沙冰 (九龍城)
地址:九龍城衙前圍道21號A2舖
⭐️評分:
味道:3.2/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:3/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkigshop #hkblogger #hktrip #hongkongtrip #香港旅行 #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #香港美食 #九龍城美食 #串燒 #小食
2022-09-02 509 瀏覽
每次行過都會見到有人排隊買,聽講佢嘅秘製醬汁係靈魂,有辣有唔辣汁揀,辣嘅係酸辣汁,小辣至微辣嘅水平,唔辣嘅係沙嗲醬。要左酸豬肉同埋雞全翼串燒,燒得好好,酸豬肉泰國店先有,食落去有啲酸酸地,加埋酸辣汁好夾。雞全翼吾會燒得好焦,雞翼皮出哂油脂香,肉質非常滑,同個汁都好夾。除咗串燒,仲有芒果糯米飯,炸蝦片賣,見到芒果糯米飯上面嘅芒果份量好多,下次嚟可以再試試。

雞全翼
酸豬肉
雞全翼
酸豬肉
2022-08-28 468 瀏覽
朋友推介九龍城泰式串燒,就即管試吓啦!呢間小店只做外賣冇堂食,任何時候都有一條長龍。姐姐會即叫即燒,所以排隊等候時間都唔短!唔想排隊就避免繁忙時間去啦!基本上冇幾多食物種類選擇,因為好多都冇貨,所以我哋每款都嗌咗一串番屋企試!有珍寶腸,酸豬肉,魚餅,豬頸肉,牛肉,雞腎,同埋四個蒜蓉包😜其實肉類質素係價錢方面已經可以反映到,所以都無需多講…重點係佢秘製兩款醬汁非常惹味!所以串燒一沾呢兩款神奇醬汁就味道就可以提升!相信好多街坊都會支持,但誇區特登去試就要自行考慮下啦😅我地自己加料,用氣炸鍋整咗啲魚肉燒賣,牛丸,同墨魚丸🤭🤭🤭
朋友推介九龍城泰式串燒,就即管試吓啦!

其實肉類質素係價錢方面已經可以反映到,所以都無需多講…

相信好多街坊都會支持,但誇區特登去試就要自行考慮下啦😅

我地自己加料,用氣炸鍋整咗啲魚肉燒賣,牛丸,同墨魚丸🤭🤭🤭
2022-07-30
15 分鐘 (外賣自取)
2022-06-21 523 瀏覽
值得排隊等📍九龍城🍻金泰沙冰九龍城衙前圍道21號A2舖💯人龍宵夜必選夜麻麻12:00-1:00都見到仲有好多人排隊大約等左半個鐘,絕對唔會失望!🔥全部即叫即燒絕對唔會乾身仲係好嫩滑好Juicy🌟🌟重點🌟🌟醬汁有兩種🤓都會包埋俾你沙嗲汁同酸辣汁絕對唔可以少咗佢💯💯💯另外仲有蝦片同小食不過今次雞翼啱啱賣晒🥹🥹價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️滿分)服務:⭐️⭐️⭐️⭐️品質:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
值得排隊等

📍九龍城
🍻金泰沙冰
九龍城衙前圍道21號A2舖

💯人龍宵夜必選
夜麻麻12:00-1:00都見到仲有好多人排隊
大約等左半個鐘,絕對唔會失望!

🔥全部即叫即燒
絕對唔會乾身
仲係好嫩滑好Juicy
🌟🌟重點🌟🌟醬汁有兩種🤓都會包埋俾你
沙嗲汁同酸辣汁
絕對唔可以少咗佢💯💯💯

另外仲有蝦片同小食
不過今次雞翼啱啱賣晒🥹🥹

價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️滿分)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
品質:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-05-22 476 瀏覽
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️九龍城好似唔止一間金泰,但係多數都係幫襯呢一間,不過呢一間只係外賣店,最方便當然係拎去公園食(如果你唔係住喺附近又冇車嘅話)我自己就揀咗拎返屋企食,凍咗少少,但係依然都好好食,最緊要梗係叫佢哋嗰個沙嗲汁唔好林落啲串燒度啦,可以叫佢用個袋仔裝開咁多款串燒最鍾意就係雞翼燒到雞皮脆脆地,整埋甜甜地嘅沙嗲汁就最好食😋另外仲可以買糯米飯,想食蝦片或者芒果糯米飯佢哋都有提供不過就要有心理準備排長龍啦
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️

咁多款串燒最鍾意就係雞翼
燒到雞皮脆脆地,整埋甜甜地嘅沙嗲汁就最好食😋

另外仲可以買糯米飯,想食蝦片或者芒果糯米飯佢哋都有提供

不過就要有心理準備排長龍啦
2022-03-31 534 瀏覽
好幾次都想排,但好多人,卻步。終於的起心肝排一次睇下有幾好食。等左40分鐘⋯⋯三串,豬頸肉,酸豬肉,雞翼。見佢個調味醬係紅紅綠綠嘅泰式醬好期待。一拎左,我立即放入口,以免浪費我排左40分鐘嘅氣力。Um,調味同醬汁無乜驚喜,串燒又唔係太熱咁。酸豬肉就特別啲,出面少見,好食嘅,豬頸肉,切得有啲薄,無乜油香,雞翼肉嫩。對比起食過好食嘅串燒,佢未算好好食,正常。花超過半小時去排隊係唔值,或者唔使排我應該都唔會再食因為太普通。
好幾次都想排,但好多人,卻步。

終於的起心肝排一次睇下有幾好食。

等左40分鐘⋯⋯三串,豬頸肉,酸豬肉,雞翼。

見佢個調味醬係紅紅綠綠嘅泰式醬好期待。

一拎左,我立即放入口,以免浪費我排左40分鐘嘅氣力。

對比起食過好食嘅串燒,佢未算好好食,正常。

2022-03-21 389 瀏覽
自從屯馬開通去九龍城都方便左唔少,今次就試吓呢一間串燒店🍢🍡他朋友講佢都算係九龍城名物排隊排超耐,好彩今次開舖就嚟都只係排咗三個人姐😂🔥-我哋今次叫咗雞肉,雞中翼,魚餅,司華力腸,印象最深刻係雞中翼同魚餅都算燒得幾香嘅,而且魚餅食落去幾香口糖辣辣地。-雞肉係最普通唔係特別嫩滑都唔係話太特別🧐可能有食過更加好食嘅雞肉😖-整體來講串燒不過不失,啲人話最出名係佢既汁,今次冇緣試到佢嘅酸辣汁食左沙嗲汁,唯有下次再試啦。
雞中翼

雞肉,雞中翼,魚餅,司華力腸