尋日同朋友黎左黃埔買野朋友曾經有段時間呢區返工就識得在附近橫街小巷搵野食我地搵到一間由韓國家庭主理既韓國菜餐廳以小店形式經營 位置非常方便由黃埔站A出口行一兩分鐘就到細細間唔顯眼好隱世好乾淨企理家庭feel 食韓餐一定有既前菜小碟可以免費refill分別係泡菜、酸黃瓜、蕃薯、芽菜、泡菜同菠菜配菜全部都好新鮮 韓國人就是好有心機 //辣豬骨濃湯麵 $98//是日想吃點熱熱的店員推介這個 果然不錯豬骨濃湯麵有得選擇辣或者唔辣食韓國野係要有D辣 所以我地選擇左辣湯底不是味精湯入口是泡菜味之餘仲有濃郁豬骨湯的口味個麵就似拉麵 口感煙韌彈牙 //春川炒辣雞配飯 $98//加左雲耳既炒辣雞有fusion feel又幾夾餐廳都形合香港人的口味 個入口香口帶甜既口味辣度並不算好辣都應該係絕大部分人接受到既範圍雞肉大細適中 肉質鮮嫩有咬口又唔會炒到乾左 送飯一流 //泡菜煎餅 $58//即叫即炸熱辣辣炸皮薄脆 粉漿不算厚炸得幾乾身要趁熱食泡菜自身酸味非常突出加上洋蔥既香甜味仲食到泡菜的爽脆酸酸辣辣 好開胃 //炸紫菜卷 $58//炸皮同樣薄脆值得一提是紫菜炸得好香脆同軟身粉絲一起入口 口感一流 //檸檬
尋日同朋友黎左黃埔買野

細細間唔顯眼好隱世
好乾淨企理家庭feel

食韓餐一定有既前菜小碟
可以免費refill
分別係泡菜、酸黃瓜、蕃薯、芽菜、泡菜同菠菜
配菜全部都好新鮮 韓國人就是好有心機

酸酸甜甜中和了咖啡的苦味
味道變得清新更易入口
  • 春川炒辣雞
  • 炸紫菜卷
今次我地黎左黃埔諗住行街食野,經過呢條巷仔見都有唔少餐廳,呢間韓國小店唔算好大間,咁就不如試下d小店支持下😗餐廳一眼睇曬,就得幾張枱仔,大約10幾個位咁,野食就有飯有麵有小食,小店黎計都好多選擇👌🏻韓式前菜本身如果叫飯或者麵,就會送一份3款韓式前菜,係隨機出3款既,我地叫左兩樣野食,所以有6款,仲要全部唔同👍🏻炙燒牛肩胛肉配飯($168)呢個牛肉既醬汁係用自家製醬汁加入雪梨,洋蔥等蔬果整成既,食落甜甜地,果酸仲可以有助軟化肉質,牛肉食落一d都唔韌,呢個口味既牛肉飯都幾特別😋香辣豬骨濃湯麵($98)豬骨濃湯麵佢地有辣同唔辣揀,我見韓式食法,就揀個辣既,諗住泡菜味我都鐘意,佢個湯除左係辣辣地似泡菜之外,仲飲得出豬骨湯既味,唔係味精咁,飲完都唔覺口渴,而個麵就似係烏冬黎,碗麵都唔錯✌🏻香蔥煎餅($58)湯味揀左泡菜味,煎餅就揀左普通香蔥味,佢新鮮熱辣整出黎夠脆口,要記得點個汁食,咁先好味😁呢間小店個職員都幾好人,得佢一個好忙碌,但都有求必應,食物整都幾好食,呢d小店都幾有特色,值得支持💪🏻

韓式前菜

炙燒牛肩胛肉配飯($168)

香辣豬骨濃湯麵($98)

香蔥煎餅($58)

2024-04-16
2024-03-16 281 瀏覽
朋友住紅磡,常常在外用餐,有地胆帶路吃好東西。想必是好店!星期二晚7:20來到要等位,小店地方不大,但見店員一個人很忙碌,我們等一下便有熱情的招呼。餐牌上寫明全部伴菜堅持手工製作,未食已知是用心的出品。果然,每款都好味。小食我們點了炸紫菜卷,像天婦羅似的,薄薄的炸漿,紫菜卷內裡是韓式粉絲,炸得香脆而不油膩。另一道必食的是泡菜煎餅,有少辣和「韓國口味」兩個選擇,我們當然選了韓國口味,想正宗一點! 雖然只是簡單的泡菜餡,但質地外脆內軟,新鮮熱辣,絕對是即叫即做,而且份量適中,價錢合理。飲品也有驚喜。檸檬氣泡咖啡和糖漬檸檬梳打都好好味。朋友由等位開始已心儀秘製炆牛肉配飯和泡菜鍋配飯。果然利害!賣相靚,味道更正!牛肉粒應該是牛肋條或是牛腩的部位,入味,有咬口得來又不靭。蘿蔔吸收了精華,超級好味,幾十蚊有這水準,大滿足!熱辣辣的泡菜鍋,佐飯一流!添加好味的前菜時,與店主傾談,原來他是在香港長大的韓國人,在本地學校成長,廣東話無難度!而廚師也是韓國人,感受到正宗的韓國味道!
朋友住紅磡,常常在外用餐,有地胆帶路吃好東西。

餐牌上寫明全部伴菜堅持手工製作,未食已知是用心的出品。

果然,每款都好味。

飲品也有驚喜。檸檬氣泡咖啡和糖漬檸檬梳打都好好味。

朋友由等位開始已心儀秘製炆牛肉配飯和泡菜鍋配飯。

果然利害!賣相靚,味道更正!
牛肉粒應該是牛肋條或是牛腩的部位,入味,有咬口得來又不靭。
蘿蔔吸收了精華,超級好味,幾十蚊有這水準,大滿足!

熱辣辣的泡菜鍋,佐飯一流!

2024-03-12
  • 秘製炆牛肉配飯
  • 炸紫菜卷
  • 泡菜煎餅
  • 檸檬氣泡咖啡
2024-02-27 264 瀏覽
屋企附近發現新開咗一間韓國菜小店,由韓國大媽創立,其實前身係原區「韓食時代」,現捲土重來。店舖雖小,但簡潔光猛,感覺都好乾淨企理。坐低會先上六小碟(免費),竟然韓式小店都會提供傳統小食,而且仲好好味添,實在有驚喜。叫了一個小食+2個主食,價錢合理而且每碟非常有質素,而且佢哋嘅飲品都係勁正一定要試!會再幫襯!泡菜煎餅 $48即叫即炸熱辣辣,不太食到泡菜,但有洋蔥🧅香甜味,口感味道出色👍🏻辣炒年糕 $98另一半最愛食辣炒年糕,啲個非常正宗,年糕夠煙靭,甜辣適中,仲有魚糕和洋蔥🧅配搭,味道好過好多家韓式餐廳炙燒牛肩胛肉配飯 $168牛肩胛肉味道香甜幼嫩,富有油香,醃製味道恰到好處,一口牛一口白飯最佳享受🤤檸檬氣泡咖啡 $38非常有驚喜的特飲,起泡咖啡除了加入新鮮檸檬,還有少許果肉,酸酸甜甜,帶有咖啡香味實在非常出色👍🏻「閣樓釀造」麻辣薑汽水 $20本土製作的汽水,混合了辣椒、花椒和本地薑,帶酸甜味和少少辛口,層次分明值得一試!
店舖雖小,但簡潔光猛,感覺都好乾淨企理。
泡菜煎餅 $48

「閣樓釀造」麻辣薑汽水 $20
2024-02-19
檸檬氣泡咖啡
2024-02-21 196 瀏覽
出開紅磡做野,找上住在附近的朋友晚餐,他帶我到了紅磡站後面一間叫都市樂的韓式小店。店舖雖小,但坐滿客人,我們都邊聽音樂邊等了好一會。小店坐落都舒服,怪不得客人們食完都會坐一會才走。餐牌第一頁就寫上他們在紅磡發跡的歷史,原來現在這個舖位只是2023年才重新開始。在傳統韓國料理的基礎上加入自家研發嘅新派韓國菜式。店員除了忙著店內的食客,還要馬不停蹄地處理外賣,又要清理桌面,真係完全體現了香港人忙碌嘅精神。我哋兩個人剛好有六款唔同嘅小菜,由薯仔絲蘿蔔絲,海帶,豆腐,菠菜,泡菜,芽菜。香炸雞球,雞肉炸漿好薄,雞肉保持鮮嫩多汁,Rose 忌廉炒辣年糕,魚糕片,雞蛋,煙肉,洋蔥,蔥切碎,味道配搭非常好食。炙燒豬肩肉配飯,豬肩肉爽脆,醬汁非常入味,他的飯可以配上忌廉汁,非常百撘又是美味的一種。糖漬檸檬梳打,他的味道調配得剛剛好,檸檬不會很酸,實物和相片的是一樣,配上有氣梳打,爽快非常。朋友怕飲凍嘢所以點咗熱薑茶,正常發揮,但有啲似紅棗茶多啲,我哋都冇問返佢。店舖九點做閂門,所以我們食完就轉場去食甜品了。滿分為10分(一分最低,10分最高)食物:9環境:8.5衛生:8服務:8.5價錢:9舒適度:8總分

炸雞球,雞肉炸漿好薄,雞肉保持鮮嫩多汁,

店舖九點做閂門,所以我們食完就轉場去食甜品了。

滿分為10分(一分最低,10分最高)
食物:9

• 炙燒豬肩肉配飯
  • 糖漬檸檬梳打
  • Rose忌廉辣炒年糕
5天前 0 瀏覽
嗰日同媽咪行行吓街,到咗夜晚時間,媽咪話好耐冇食韓國嘢,咁啱行過德民街,無意之中,見到呢一間韓式小店,就走入去試吓。間鋪雖然細細間,坐得都算舒服,前菜仲有泡菜芽菜,味道仲好好。我哋叫咗雜菜炒粉絲,泡菜煎餅,香炸雞球同兩杯嘢飲,當然仲有我媽咪最鍾意食嘅韓式炸醬麵,嘢飲好靚,好好飲,泡菜煎餅,感覺唔油好有口感,炸雞只有兩個字,就係‘好味’到最後韓式炸醬麵,我媽咪好鍾意食,仲話下一次再黎呢間食嘢。希望大家有時間可以支持吓呢啲韓式小店

到最後韓式炸醬麵,我媽咪好鍾意食,仲話下一次再黎呢間食嘢。

希望大家有時間可以支持吓呢啲韓式小店
重遊昔日工作舊地,發現四周煥然一新。其中繁華燈光映照下發現咗呢間韓式小店「都市樂」,隱藏喺德民街一條小巷之中。店舖細細,但服務員非常周到。一坐低已經有六款韓式前菜,有大豆芽、芝麻菠菜、泡菜、醋漬青瓜、醬油翠玉瓜、同埋我最愛嘅蜜糖薯仔😍 如果鍾意某幾款,食晒仲可以請店員添加,真係食到滿足為止❣️我哋主菜要咗個炸醬麵,即叫即煮,麵條彈牙,味道正宗😋另一個秘製炆牛肉配飯,配菜有白蘿蔔、紅蘿蔔、栗子等,全部都炆到勁腍勁入味,湯汁精華配飯簡直一流👍🏻之後又叫多個小食泡菜煎餅~ 煎餅泡菜香辣細細三件,幾口一個,夠晒的式,煎到外香脆內軟綿~最重點推介嘅係自家制特飲糖漬檸檬梳打,加有蝶豆花,所以睇見藍紫色好靚。夏天飲最解渴消暑🧊

我哋主菜要咗個炸醬麵,即叫即煮,麵條彈牙,味道正宗😋

2024-05-23
2024-05-23 0 瀏覽
都市樂係一間韓國菜🇰🇷小店,黃埔地鐵站🚈行兩分鐘就到,非常方便👌!呢間餐廳係由韓國人開,保證正宗👏店員好熱情😊,一坐低就上韓式前菜😋等我開開胃。店員強調都市樂係自己做前菜🫶,並唔係問供應商攞貨,味道係店主嘅配方,誠意十足💪!泡菜煎餅,足料又香口!灸燒牛肩胛肉配飯係其中一個招牌菜🎖️牛嘅份量好多,燒到好香👃,口感好嫩好多汁😛。都市樂係用果汁醃啲牛肉💯,令到佢咁淋,絕對唔係落梳打粉。真係大滿足🔥!春川炒辣雞配飯🏆,甜同辣味道好平衡🤝,送飯真係好爽。白飯🍚可以添我都食咗兩碗❗飲品好驚喜🌟!首先份量超級大杯,另外又係都市樂自己誠意製作嘅。糖潰檸檬梳打微甜爽口😆,大啖食大啖飲都零負擔😁。蜜桃伯爵冰茶🍑🍹用伯爵茶底做蜜桃茶味道好特別,鍾意香甜桃味又有茶味就要試喇!大家經開呢頭試下都市樂啦!我住土瓜灣都喺外賣app見過呢間餐廳,街坊都可以選擇幫襯外賣㗎!

泡菜煎餅

泡菜煎餅,足料又香口!
燒牛肩胛肉配飯

灸燒牛肩胛肉配飯

燒牛肩胛肉配飯
灸燒牛肩胛肉配飯
  • 炙燒牛肩胛肉配飯
2024-05-23 0 瀏覽
位於黃埔的一家小而舒適的餐廳,提供了各種傳統韓國菜餚和特色飲料🍹吸引了許多年輕人前來品嘗,我哋叫咗幾道招牌菜辣炒年糕🌶這道菜是用新鮮的年糕條,泡菜,豬肉和辣椒醬一起快速炒製而成的。這道菜口味濃郁,辣味十足,香氣四溢,讓人難以忘懷。如果你喜歡辛辣的食物,這道辣炒年糕絕對不會讓你失望。大蔥煎餅🫶這道菜是用綠色大蔥,麵粉和香料混合在一起,再煎至金黃酥脆。這道煎餅外酥內嫩,香氣撲鼻,絕對是一道不容錯過的開胃菜。🦑海鮮煎餅是我們的第三道菜,這道菜用新鮮海鮮,蛋液和麵粉製成,煎至金黃酥脆。這道菜口感豐富,海鮮的鮮味和酥脆的外皮完美結合,令人回味無窮。飲品方面我們點了凍咖啡和伯爵茶。凍咖啡口感滑順,帶有微苦味,是夏天消暑的最佳選擇。伯爵茶則是茶香濃郁,口感清爽,讓人心情愉悅。總的來說,這家餐廳的韓國菜給我留下了深刻的印象。食材新鮮,烹飪技藝精湛,口味地道。如果你想要品嘗正宗的韓國美食,這裡絕對是一個不容錯過的好去處。希望大家也能來這裡一試,享受美食帶來的愉悅

吸引了許多年輕人前來品嘗,我哋叫咗幾道招牌菜

辣炒年糕🌶

大蔥煎餅🫶

🦑海鮮煎餅

飲品方面

星期六夜晚喺紅磡想搵間小店幫襯下,見到呢間唔算好多人,望落餐牌嘢食幾吸引,環境又算乾淨,所以膽粗粗入去試下,點知幾有驚喜喎!🌟 前菜 免費+隨意添加佢嗰度寫住話前菜會成日更新。我哋兩個人去食,一嚟就俾左六款我哋試,有泡菜、菠菜、芽菜、蓮藕、薯仔絲同矮瓜,樣樣都好fresh好好食。個人覺得最有驚喜係個蓮藕,口感好爽、醃得好好味。薯仔絲係辣嘅,個人比較喜歡唔辣,等個薯仔味出啲。第一次嗰轉唔記得左影相,encore嘅時候佢會問你鍾意食邊隻想再添加多啲,我哋話淨係唔要辣果啲,點知佢一畀就畀好多🤣,冇左菠菜但就畀多咗一個炆蘿蔔,好重牛腩味,都幾好味,不過食到尾聲就覺得有啲鹹。整體黎講,最推介蓮藕、矮瓜、菠菜同芽菜💛🌟 炙熱豬肩肉配飯 $118第一啖就好有驚喜!調味好好,非常入味。又香又甜,仲有淡淡的炭燒味,拎嚟送飯一流😋🌟 泡菜煎餅 $58呢個真係不得了!超超超超超級好食!個人本身好中意食泡菜煎餅,而佢呢款就係有啲個人風格嘅,同出邊平時食開嗰啲好唔同。首先佢係偏細個同厚身嘅,唔係一般好大塊好薄果啲。個重點係佢表面果層好鬆脆,係果種啱啱新鮮輕輕煎一煎果隻,好薄好薄嘅一層,然後咬落去就係軟綿綿嘅,口

🌟 前菜 免費+隨意添加

🌟 炙熱豬肩肉配飯 $118

🌟 泡菜煎餅 $58

呢個真係不得了!超超超超超級好食!個人本身好中意食泡菜煎餅,而佢呢款就係有啲個人風格嘅,同出邊平時食開嗰啲好唔同。首先佢係偏細個同厚身嘅,唔係一般好大塊好薄果啲。個重點係佢表面果層好鬆脆,係果種啱啱新鮮輕輕煎一煎果隻,好薄好薄嘅一層,然後咬落去就係軟綿綿嘅,口感一流👍 另外佢唔算好辣,仲有一片紅椒喺中間點綴,夾住食,少少清新juicy,輕輕中和返啲油膩感,非常過癮,又靚又有新鮮感,好好味😋 同埋佢有塊吸油紙喺底,就算食底下果塊都唔會好油,而係偏乾身嘅,就算一個人食兩塊都唔覺得好膩。一試難忘,必食推介💯

🌟 雜菜炒粉絲 $58

穩陣之選,不錯不錯!好欣賞佢嗰粉絲唔係好油膩,同埋彈牙得嚟唔係好膠好假嘅橡筋感覺,將特別加入左菇,炒得好入味☺️

🌟 蜜桃伯爵冰茶 $38

幾大杯,配韓菜食,fresh一fresh,同埋佢有啲果肉粒,飲下食下,幾好!

職員有禮,整體用餐體驗良好,性價比不錯,係一個會食完想再去食嘅餐廳!🥰

2024-05-11
  • 泡菜煎餅
今次嚟到黃埔站搵嘢食,竟然搵到一間由韓國家庭主理嘅韓國菜🫨雖然鋪面細細唔顯眼,但內藏韓國家庭嘅地道滋味🤤而且地點非常方便,由黃埔站A出口行過去一分鐘就到了~#炙熱牛肩胛肉配飯💰$168牛肩胛肉非常焦香,一口咬落去係勁juicy同鬆軟🥹聽職員講,原來🥩唔係用鬆肉粉醃,而係用梨汁醃!所以食落好似仲有種淡淡嘅甜味,一啖肉配一啖飯真係極致享受🤤下次去都會再encore~(食曬🍚但肉未食完嘅話,仲可以免費添飯㗎!#春川炒辣雞配飯💰$98雖然佢叫炒辣雞,但其實係甜辣嘅口味,所以辣度對大部分人都非常friendly🫶🏻唔洗驚辣得濟食唔到🥵雞肉嘅大細適中,肉質有咬口得嚟依然好鮮嫩🐓好少見炒辣雞會落埋雲耳炒,但意外地又幾夾~同埋好冧,一啲都唔乾💦#泡菜煎餅💰$58第一啖咬落去就俾佢嘅脆度嚇親!好耐無食過咁脆嘅泡菜煎餅🥹出面嘅皮好脆,配埋入面鬆軟嘅質感同埋偏酸+爽口嘅泡菜,真係好好食🤤#免費配菜💰$0只要有叫食物就會送呢6樣配菜㗎啦,分別係泡菜豆腐、酸黃瓜、蕃薯、芽菜、泡菜同菠菜~配菜全部都係每日新鮮整,食完可以再refill㗎😆特別推薦泡菜豆腐😙雖然只係免費配菜,但依然feel到心機🫶🏻環境方面,雖然鋪

炙熱牛肩胛肉配飯

💰$58

免費配菜

#免費配菜
💰$0

環境方面,雖然鋪面比較細同埋座位比較少,但都坐得舒服🧘🏻‍♀️嚟開黃埔/紅磡嘅話,推薦大家嚟試呢間韓國菜小店,感受吓白飯配菜任裝嘅韓國家庭🏡味道~(不過記得要負責任咁添啊
2024-05-14
炙熱牛肩胛肉配飯
免費配菜
  • 炙燒牛肩胛肉配飯
今日去咗紅磡新開的家庭式經營的韓國餐廳「都市樂Urban Meal Box」晚餐…小店營式經營,簡簡單單😘韓式前菜拼盤,任添的🤭🤭香葱煎餅 Spring onion pancake…有3大塊煎餅,每塊都煎到金黃色,香葱份量好足,香葱味好香好好味🤭香辣豬骨濃湯麵…湯底夠濃,啲餡料都好足味道不錯!炙燒豬肩肉配飯…份量好足,肉質好嫩滑,配料亦好豐!伴食飯超正超!凍草莓拿鐵 ..好香草莓味,而且啖啖草莓粒👍

韓式前菜拼盤,任添的🤭🤭

香辣豬骨濃湯麵…湯底夠濃,啲餡料都好足味道不錯!

凍草莓拿鐵 ..好香草莓味,而且啖啖草莓粒👍
2024-05-01 10 瀏覽
好耐冇過嚟紅磡呢邊,今日就同朋友嚟呢邊食韓國嘢都市樂。餐牌嘅嘢食都好吸引,我哋落單之後店員就送上六小碟,有香腸翠玉瓜、醬油薯仔、泡菜、芽菜、菠菜、甜番薯。我最鍾意佢嘅泡菜,味道同其他泡菜有少少唔同,比較甜。另外甜番薯脆脆地,都好食。所以我哋叫店員添咗呢兩款,食到好滿足。Rosé忌廉辣炒年糕好有驚喜,甜甜地唔算太辣,年糕好煙靭,個蛋係糖心蛋,真係好好食。炙熱醬油雞肉配飯啲雞熱辣辣,香得來唔會太鹹,用嚟送飯真係一流。本身想嗌炸紫菜,但係賣晒,所以揀咗韓式香炸雞球。炸雞啱啱炸起,熱辣辣脆卜卜,食到停唔到口。嘢飲嗌咗糖漬檸檬伯爵冰茶,飲落好清爽,用嚟送辣嘢好夾。朋友要咗檸檬氣泡咖啡,話估唔到咖啡同檸檬咁夾,飲完好消滯。
好耐冇過嚟紅磡呢邊,今日就同朋友嚟呢邊食韓國嘢都市樂。

主食奉送最少3款伴菜,款式會每日替換有得添食,而且款款都幾好味🥒 泡菜忌廉扁意粉 ($98) ●●●●○平時食忌廉意粉好快腬,但因為呢款有泡菜嘅酸辣味,令人食上癮!🍝炸醬墨汁意粉 ($98) ●●●●○兩種醬汁嘅味道好夾,係creamy嘅意粉🦑泡菜煎餅 ($58) ●●●●○薄脆香口🌶️微辣點汁食正👌🏻(我舊年十月食,當時平$10👀)草莓蘇打 ($42) ●●●●◐有濃郁嘅士多啤梨味🍓甜度接受到夏日之選🧊✍🏻 份量多啲就好💡 都市樂由「도시락」呢個字直譯出嚟,韓文意思係「便當」📍 都市樂💰:●●●◐○環境、服務:●●●●○
主食奉送最少3款伴菜,款式會每日替換
有得添食,而且款款都幾好味🥒

泡菜忌廉扁意粉 ($98) ●●●●○

炸醬墨汁意粉 ($98) ●●●●○
兩種醬汁嘅味道好夾,係creamy嘅意粉🦑

泡菜煎餅 ($58) ●●●●○
薄脆香口🌶️微辣
點汁食正👌🏻
(我舊年十月食,當時平$10👀)

草莓蘇打 ($42) ●●●●◐
有濃郁嘅士多啤梨味🍓甜度接受到
夏日之選🧊

✍🏻 份量多啲就好

💡 都市樂由「도시락」呢個字直譯出嚟,韓文意思係「便當」

📍 都市樂
💰:●●●◐○
環境、服務:●●●●○
2024-04-22 4 瀏覽
紅磡附近一向好多野食今次試下韓國嘢,呢間小店有唔少韓式正宗料理試左幾款小食同年糕✨-伴菜有成六款!炒魚仔好香,泡菜同海帶都酸酸地好開胃菠菜,芽菜,薯仔都一樣好味-ROSE忌廉辣炒年糕 $98有蛋,有魚糕同煙肉🥓,洋蔥蛋仲要係溏心蛋!好好食!年糕煙煙韌韌唔會冧晒/太硬醬汁少辣但係好好味,甜甜地🤤調味啱啱好👍🏻-香蔥煎餅 $58有3小塊,完全做到外脆內軟點埋醬汁更好味🥹-炸紫菜卷 $58熱辣辣,食落唔會太油點返香蔥煎餅嘅汁/年糕汁都好夾!👍🏻👍🏻-韓式香炸雞球 $58 一碟有好多粒雞粒而且肉質唔乾而且唔肥有埋沙律醬可以點不過就算用咗沙律醬都夠入味👍🏻-最後就係飲料柚子茶 $28熱情果梳打$42兩款都好好味,隔離仲有啲特飲可以試下😚
紅磡附近一向好多野食
今次試下韓國嘢,呢間小店有唔少韓式正宗料理
試左幾款小食同年糕✨

伴菜有成六款!

炒魚仔好香,泡菜同海帶都酸酸地好開胃
菠菜,芽菜,薯仔都一樣好味
ROSE忌廉辣炒年糕 $98

有蛋,有魚糕同煙肉🥓,洋蔥
蛋仲要係溏心蛋!好好食!

年糕煙煙韌韌唔會冧晒/太硬
醬汁少辣但係好好味,甜甜地🤤調味啱啱好👍🏻
香蔥煎餅 $58

有3小塊,完全做到外脆內軟
點埋醬汁更好味🥹
炸紫菜卷 $58

熱辣辣,食落唔會太油
點返香蔥煎餅嘅汁/年糕汁都好夾!👍🏻👍🏻

不過就算用咗沙律醬都夠入味👍🏻
最後就係飲料

柚子茶 $28
熱情果梳打$42
兩款都好好味,隔離仲有啲特飲可以試下😚