2023-07-22 840 瀏覽
星期六1:30放題只能點一輪食物 第二第三張單根本冇發生過食物等好耐先至上 普通蝦餃燒賣都要等超過一個小時 想食多一粒蝦餃絕對冇可能員工沒有跟進 問佢話蒸緊 等等等到差不多2:50先有人嚟話埋單 話佢知第一張單啲嘢都未到 點樣埋 先至肯跟又話三點師傅會走 只能叫多一次 草草跟幾碟嘅 三點先到。3:15阿姐又要清場。等得耐 食都唔俾時間食物份量比平常少 棉花雞牛柏葉最多只有半碟如果想食 要預早點多兩份今次 點心放題 比正常飲茶 食咗少等得耐
星期六1:30放題

只能點一輪食物 第二第三張單根本冇發生過

員工沒有跟進 問佢話蒸緊 等等等

等得耐 食都唔俾時間

食物份量比平常少 棉花雞牛柏葉最多只有半碟
如果想食 要預早點多兩份

今次 點心放題 比正常飲茶 食咗少等得耐

2023-07-22
推薦指數:🌕🌕🌕🌕Weekend當日walk in去食如果無提早openrice book枱係$143/人 全包現場有職員即場整西多士同黃金糕外面都會有少少冷盤(魚皮幾爽幾好食!)另外飲品就有放題常見嘅汽水同奶茶點心方面 整體質素都拍得住屋村茶樓去茶樓一碟都20蚊以上點心大多都係熱辣辣,除左少部分炸物係偏溫個人覺得好抵食,都無乜大投訴不過今次食太多點心,短期內都唔會食住啦🤣🤣🤣唯獨係上菜速度唔會好快都係一轉轉咁出啲點心 有時都幾難拿捏蝦餃、燒賣、菜苗餃呢啲偏高價嘅點心如果少人黎食就小心佢會走單/勁遲上我地附近有枱6人嘅,佢地啲嘢都上得好齊我地自己啲點心上菜節奏都ok多數一次黎2-3碟,唔會擺到啲野凍哂但菜苗餃、蝦餃真係食到last order先到(第一轉叫每樣叫左3籠,都係嚟得一籠)隔離枱直頭成程都係咁催單,佢地個用餐體驗就會差啲食到臨尾職員會話乜嘢乜嘢點心無左啦你個order無架啦,但轉頭又上左菜呢個位真係R爆頭😂😂😂如果要揀比較好/差嘅,我會咁推介好:燒賣、蝦餃、菜苗餃(全部都足料,啖啖蝦)涼拌魚皮(爽口、重胡椒味、好入味)差:上湯鮮竹卷(一夾就爛哂,入面啲餡好怪)鮮粟黃金球(食落
推薦指數:🌕🌕🌕🌕

Weekend當日walk in去食
如果無提早openrice book枱係$143/人 全包
現場有職員即場整西多士同黃金糕
外面都會有少少冷盤(魚皮幾爽幾好食!)
另外飲品就有放題常見嘅汽水同奶茶

點心方面 整體質素都拍得住屋村茶樓
去茶樓一碟都20蚊以上
點心大多都係熱辣辣,除左少部分炸物係偏溫
個人覺得好抵食,都無乜大投訴
不過今次食太多點心,短期內都唔會食住啦🤣🤣🤣

唯獨係上菜速度唔會好快
都係一轉轉咁出啲點心 有時都幾難拿捏
蝦餃、燒賣、菜苗餃呢啲偏高價嘅點心
如果少人黎食就小心佢會走單/勁遲上
我地附近有枱6人嘅,佢地啲嘢都上得好齊
我地自己啲點心上菜節奏都ok
多數一次黎2-3碟,唔會擺到啲野凍哂
隔離枱直頭成程都係咁催單,佢地個用餐體驗就會差啲

食到臨尾職員會話乜嘢乜嘢點心無左啦
你個order無架啦,但轉頭又上左菜
呢個位真係R爆頭😂😂😂

如果要揀比較好/差嘅,我會咁推介
好:燒賣、蝦餃、菜苗餃(全部都足料,啖啖蝦)
涼拌魚皮(爽口、重胡椒味、好入味)
差:
上湯鮮竹卷(一夾就爛哂,入面啲餡好怪)
鮮粟黃金球(食落係無皮燒賣+粟米,個人唔中意)
XO醬炒腸粉(無乜味、腸粉皮又厚,無謂浪費quota)

• 水晶蝦餃皇
  • 蟹子燒賣皇
2023-07-06 1327 瀏覽
係openrice 訂位平日成人午市自助餐@$78,另需付@$21現金作茶位及服務費。記得買voucher前打電話/whatsapp問左有冇位先。1:30pm 全場滿座,唔需要同其他人搭枱,點餐紙選擇好多,飲品任飲,每人仲送蒸帶子不過可惜上菜時間好長,d單亂哂又要由頭落單,好多叫左既點心都冇黎,而且有幾樣好快已經冇哂(2:35pm last order)點心夠熱,部分點心同碟炒麵冇乜味,炸物幾好食,整體中規中矩

(2:35pm last order)

點心夠熱,部分點心同碟炒麵冇乜味,炸物幾好食,整體中規中矩

2023-06-30 1438 瀏覽
在KKday 買了$78的點心放題,和太太放假過嚟試吓。出奇意外他性價比好高。平日的中午,入座率約7成。餐牌上有數十款點心、小食任選,雪櫃內的啤酒🍻汽水🥤亦是任取。還有一個小小的熟食檔,提供即制西多、奶茶☕️,仲有小食。點心質素以放題來講真係唔錯。份量比平時飲茶時刻意細份了少許,可以試多幾款。每人送一隻蒜蓉粉絲蒸扇貝,但好細隻,質素普通,但其他的點心及小食質素都唔錯,最後加多$22,即係$99位,都幾抵食。

2023-06-20
2023-06-19 1047 瀏覽
細妹之前嚟食過大閘蟹宴,已經介紹我要嚟試吓,今日終於同屋企人book枱食晚飯。「輝哥私房菜」主打中菜,款式都幾多樣化,飲茶點心、懷舊小菜、盆菜、蛇羹宴、九大簋⋯⋯而且都幾多新搞作,見到中午有點心放題都好抵食,已經計劃下次要嚟試吓。叫得私房菜,都有啲隱世feel,店面唔算好大,設有vip房,啱晒一班朋友book房食飯。餐牌小菜款式多,我哋叫咗四餸一湯,都幾驚喜可以喺度食到大排欄檔鑊氣風味,同屋企人慢慢嘆傾吓偈,愉快的一晚。✥ 粉葛排骨老火湯首先上老火湯,全用新鮮排骨、鮮料煲出嚟,好濃郁但無味精,而且好足料,排骨、豬什、粟米、紅蘿蔔。豬肉煲到好腍,連埋其他湯渣一齊蘸豉油食真係好正,啲餸未嚟已經食咗好多。✥ 豉油皇海蝦食得出海蝦走油時好夠鑊氣,熱油將蝦殼炸到香脆,而蝦肉仍然保持爽彈唔會乾晒。醬汁鮮味濃郁唔會過鹹,蝦殼都沾滿豉油香,非常惹味。✥ 薑蔥鮮班頭腩煲瓦煲上枱時熱辣辣,已經聞到味道好香,用新鮮班頭腩,魚味鮮美,厚身啖啖肉,醬汁濃郁惹味,爆香咗嘅薑蔥食唔停口。✥ 啫啫雞煲係港式經典煲仔菜,瓦煲上枱時仲係高溫,爆煮得雞肉香噴噴,發出「啫啫」聲,雞肉入味,件件靚部位,份量都算多。料頭乾蔥、紫

粉葛排骨老火湯

✥ 粉葛排骨老火湯
豉油皇海蝦

✥ 豉油皇海蝦
薑蔥鮮班頭腩煲

✥ 薑蔥鮮班頭腩煲
啫啫雞煲

✥ 啫啫雞煲
係港式經典煲仔菜,瓦煲上枱時仲係高溫,爆煮得雞肉香噴噴,發出「啫啫」聲,雞肉入味,件件靚部位,份量都算多。料頭乾蔥、紫洋蔥吸盡肉汁精華,汁料味濃但唔會過鹹,好有大排檔風味。
八珍豆腐煲

✥ 八珍豆腐煲
主角一定係豆腐,外皮微焦掛汁,入口裡面好嫩滑,加埋各有口感嘅八珍燴成一煲:蝦仁、魷魚、肉片、豬肚、花菇、白菜仔⋯⋯口感豐富滋味。個人好鍾意花菇大大片吸晒汁好滑,撈飯食一流,呢度個白飯都好唔錯,係蒸熟嘅,粒粒分明。
紅豆沙

✥ 紅豆沙
最後仲有糖水送,係紅豆沙,飯後甜一甜。
#輝哥私房菜
啫啫雞煲
八珍豆腐煲
  • 豉油王海蝦
2023-06-14 824 瀏覽
一年一度父親節,雖然衰仔以上,孝子未滿,但一直都冇同老頭子慶祝,今年粗粗地就食一餐以表孝心。網上面有一大堆慶祝父親節嘅飲食優惠,撇除絕大部份係嗰啲不切實際嘅自助餐,(除非個仔係十零廿歲而丫爸又相對年青,四十零五十歲,如果唔係你用七,八折嘅價錢去食自助餐,一個上咗年紀嘅朋友仔食得幾多)㩒下㩒下出現咗一個經常會見到,但係最終都冇機會試嘅店舖,輝哥私房菜,應節地出咗個父親節八味餸優惠套餐,一來價錢相宜,而且餸菜選擇都唔錯多,即管試一試由TapNow 購買優惠後要打去店面預先book日子,本身諗住父親節期間佢一定係坐到爆,點知當日去到現場嚇咗我一大跳,真係估唔到,當晚全場竟然只係得四檯客,雖然之前啲朋友成日都會攞呢間嘢同佢樓下嗰間神燈相比,講話神燈比佢好,但係我就硬係唔信邪,都唔知係呢啲風評引致到佢咁冷清定點,不過既然嚟咗,希望最少物有所值以下係上菜次序及評價🫠巴拿馬火腿配蘆筍本身火腿已經幾咸,加上沙律醬就咸上加咸,沙律菜為數不多加上蘆筍竟然只吃得出一根,無法中和那麼重口味,建議選三文魚(當喚醒味蕾算吧)芝士烤龍蝦體型比想像中大,肉質爽彈,龍蝦鉗內也有相當肉量,雖然芝味欠奉,但也算是補回前菜的

以下係上菜次序及評價🫠

巴拿馬火腿配蘆筍
芝士烤龍蝦
體型比想像中大,肉質爽彈,龍蝦鉗內也有相當肉量,雖然芝味欠奉,但也算是補回前菜的錯失吧。

鮑魚螺片竹絲雞燉湯
終於來了我最期待的燉湯,原隻鮑魚絕不是罐頭鮑魚貨色,肉質軟熟,老人家都可以輕鬆咬開,湯內嘅螺片同埋瘦肉ok入味,不過可惜個湯應該火候不足如果燉耐啲可以更加濃味,味道略嫌有啲淡,但本人都已經相當滿意(裏面嘅竹絲雞係用黎出味,唔係用嚟食嘅)

清蒸老虎班
肉質滑溜,火喉控制一流僅僅熟,保持住肉質細嫩,唔會鞋晒,一啲血絲都冇.唯一缺點就係食得出係養班唔係海班,當然都係理所當然,呢個價邊有可能下下海斑俾你食,但食得出係新鮮既

菠蘿炒咕嚕肉及一口和牛
一口和牛相當有鑊氣,肉味濃,但肉質實在過靭,老人家可能咬唔開,薯仔一貫地比肉更好食。
菠蘿咕嚕肉就一般般,甜度適中,九成都係肉,反而最鍾意食嘅菠蘿就一粒都見唔到,清一色係甜椒,如果可以收埋啲汁上d肉度就更好,水汪汪咁。
雜錦炒飯
最後既炒飯,食到呢度已經飽到嘔,但就咁睇都知佢炒得好,飯粒粒分明,無咩油光,蝦都好大粒唔係食落膠膠地索索聲果d,肯定好過樓下茶記果d炒到一舊舊飯團咁既既炒飯😏

最後上埋個甜品,明明叫左古法蓮蓉焗布甸,最尾竟然上咗個芒果西米露布甸,有啲失望,但食到呢度,個布甸反正都冇胃口食(因為太飽)就放佢一馬啦🥹

整體相當滿意,畢竟呢個價錢,食物品質同份量都有番咁上下,雖然有部分原因可能係冇咩客人,引致員工服務態度好到我都唔好意思,有禮貌又主動換水換碟,見我拆殼拆到呢咁Hea就自動比濕紙巾,真係睇見個場咁冷清就傷感。如果大家想價錢公道食物品質又合理既話,輝哥私房菜真係可以考慮一下
2023-06-10
父親節
用餐優惠
優惠券
2023-06-09 4535 瀏覽
服務好高質私房菜🌸老火湯(粉葛、粉腸、紅蘿蔔、赤小豆、豬骨)🌟🌟🌟🌟🌟超濃郁,完全冇味精,小編同朋友們都超鐘意呀!呢個湯連湯料都好好味,豬肉超淋完全唔嚡口。🌸避風塘炒蟹🌟🌟🌟🌟🌟一上枱超吸引呀!避風塘椒鹽碎好好味,蟹都超新鮮,肉質鮮甜,非常惹味。🌸豉油王蝦🌟🌟🌟🌟🌟同坊間既真係唔同,仲有蒜蓉、蔥一齊炒,非常惹味,每一隻都好大隻,蝦肉爽口鮮甜。🌸 Wasabi沙拉骨🌟🌟🌟🌟🌟Wasabi沙拉醬撈得好好味,唔會太強Wasabi同埋唔會太嗆喉,沙拉骨炸得唔會太乾,仲好有肉汁,肉質超嫩滑。🌸啫啫通菜煲🌟🌟🌟🌟🌟超惹味,有大隻蝦乾,爆香肉碎,仲有蒜頭,炒得好好味,伴飯一流呀!通菜炒得翠綠。🌸白飯🌟🌟🌟🌟🌟即蒸架!飯質軟硬適中🌸紅豆沙🌟🌟🌟🌟🌟紅豆煮得好綿好沙,好濃郁呀🌸桂花杞子糕🌟🌟🌟🌟🌟超香桂花味,杞子香甜,整體清甜。======詳情======輝哥私房菜 (佐敦)佐敦長樂街18號18廣場2樓================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #佐敦美食 #佐敦好去處 #香
服務好高質私房菜

🌸老火湯(粉葛、粉腸、紅蘿蔔、赤小豆、豬骨)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸避風塘炒蟹🌟🌟🌟🌟🌟

🌸豉油王蝦🌟🌟🌟🌟🌟

🌸 Wasabi沙拉骨🌟🌟🌟🌟🌟

🌸啫啫通菜煲🌟🌟🌟🌟🌟

🌸白飯🌟🌟🌟🌟🌟
即蒸架!飯質軟硬適中

🌸紅豆沙🌟🌟🌟🌟🌟
紅豆煮得好綿好沙,好濃郁呀

🌸桂花杞子糕🌟🌟🌟🌟🌟
超香桂花味,杞子香甜,整體清甜。

======詳情======
輝哥私房菜 (佐敦)
佐敦長樂街18號18廣場2樓
================

#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #佐敦美食 #佐敦好去處 #香港美食探店 #香港探店 #私房菜 #老火湯 #避風塘炒蟹 #豉油王蝦 #wasabi沙拉骨 #紅豆沙 #桂花杞子糕 #啫啫通菜煲 #18廣場 #聚會好地方 #輝哥私房菜
2023-06-06
  • 避風塘炒蟹
  • 豉油王蝦
  • 桂花杞子糕
  • wasabi沙拉骨
  • 啫啫通菜煲
2023-06-04 804 瀏覽
Picked this place for dinner with 2 friends whom I have not seen for months and we had a great time catching up over decent food.  Greeted by the friendly staff and one of them recommended their popular dishes for our consideration.Pork bone and arrowroot soup (粉葛赤小豆豬腳湯) - A popular, healthy and nutritious soup which serves as an excellent source of dietary fiber and potassium.  With additional ingredients such as carrot and corn, it is a satisfying way to kick start the meal.Chinese spinach wit

Chinese spinach with garlic (蒜蓉莧菜) - this may be a common veggie dish at any Chinese restaurant yet a simple dish like this clearly demonstrated the chef’s skills.  The veggie is cooked to a point where the texture is just right and a touch of garlic makes it more flavorful which feels like home cooking.
Clam with cabbage (花蛤浸包心菜) – a tad surprise with the portion and the size (larger than usual) of the clams.  Overall a tasty and hearty dish.
Wasabi salad ribs (Wasabi 沙拉骨) - a traditional dish with a modern twist by infusing a new element - wasabi.  This is my favorite dishes of the night where I consumed half of it myself.  Being a wasabi fan myself, it could be better if the wasabi taste is stronger though.
Typhoon shelter fish (避風塘班頭腩) - prepared with fried garlic bits, scallion and red chili, this dish is no lack of fragrance.   Combining with the juicy and tenderness of the fish, it is no surprise why this remains one of the popular dishes.
This restaurant is also famous for their all-you-can-eat dim sum (over 50 different types of dim sum) lunch for under $100 which gives me a great reason to return soon.
粉葛赤小豆豬腳湯
粉葛赤小豆豬腳湯
蒜蓉莧菜
Wasabi 沙拉骨
避風塘班頭腩
個地點有啲偏僻,在個大樓的2樓。如果直接行過,應該比較難知呢度會有咁既餐廳!我其實最鍾意佢既湯😹😹😹朋友話係平時屋企都會飲到既味道,我覺得佢唔係為好似好多出面既中湯咁,味精重、鹹得黎又偏淡(好似好矛盾,但我認真的!)湯入面仲有好多湯渣!🔹八珍豆腐煲個人很愛吃豆腐所以看到豆腐就會很想點!🔹輝哥小炒皇鍾意韭菜的必叫,配上蝦乾炒蠻香的!🔹豉油王炒蝦蝦很大隻!!!!🔹椒鹽乜乜魚頭有點可惜沒什麼肉

湯入面仲有好多湯渣!

🔹八珍豆腐煲
個人很愛吃豆腐所以看到豆腐就會很想點!

🔹輝哥小炒皇
鍾意韭菜的必叫,配上蝦乾炒蠻香的!

🔹豉油王炒蝦
蝦很大隻!!!!

🔹椒鹽乜乜魚頭
有點可惜沒什麼肉

2023-05-18 3941 瀏覽
#fafafoodblog佐敦🍴粉葛湯🍲好足料 好多粉葛 蘿蔔 粟米 豬骨 湯底好粉身 而且豬骨味香 因為有粟米 所以帶 d香甜 仲有豬潤 大腸既渣可以點辣椒豉油食🍴涼瓜班頭腩🐟班頭腩整得好軟林 d骨大件所以好易食 十分入味 最正係佢勁多涼瓜 連埋汁一齊撈飯正 配菜有 d豬肉條 🐽可以食下豬肉食下班腩增加口感 最正係佢有 d 接近魚雲魚卜位炸到好爽脆 好食🐽 🍴豉椒炒蟶子蟶子好多隻 大慨中型 size 用左洋葱同三色椒調味 豉椒味香濃 蟶子彈牙新鮮 盡吸豉汁 好食🍴啫啫雞煲啫啫雞煲醬汁整得甜咸適中 夠哂入味 紫洋葱 葱花 冬菇 等等 雞肉大細適中 唔會太大 而且 d骨唔碎 好肥美 雞脾背胸都有🔥口感幾軟林🍴八珍豆腐煲有豆腐 白菜 帶子 豬肉片 魷魚 蝦 豬肚 冬菇 材料豐富 豆腐係重點 好夠香滑 其它野好吸汁 d汁有少少 似盤菜嗰 d汁 好香濃 叫番個飯撈都好正#中菜 #八珍豆腐 #白菜 #涼瓜 #班腩 #粉葛 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
#fafafoodblog佐敦

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#輝哥私房菜
佐敦長樂街18 號18 廣場2 樓
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog佐敦
=====================

2023-05-18
2023-05-16 1299 瀏覽
好耐無食小菜啦💓今晚就同屋企人去輝哥私房菜度食~見到openrice好多人都係食點心原來小菜都出色👍🏻先黎大大煲老火靚湯 超足料 飲落好甜 瘦肉同粟米點少少醬油食都好正.第一次食炸筍殼魚 唔好睇佢咁簡單 其實佢做法要花好多心機 魚肉食落好厚身 外皮好鬆脆 屬於東南亞既淡水魚 無幼骨架~大骨亦好易可以同肉位分離😋豉油皇煎蝦份量都唔少 有十幾隻 啖啖肉虎蝦連蝦殼都好香脆 入味 我除左蝦尾既殼無食其餘既殼我都係有食埋的😂輝哥小炒皇絕對係餸飯之選 好有鑊氣 有大量韮菜 蝦乾 魷魚 果仁 蝦仁🍤食落咸香味十足 一食就停唔到口。啫啫芥蘭煲上枱係勁滾 超熱辣辣加左肉碎 蝦乾等等 一啲都唔單調 估唔到係咁舒服既環境都會食到高質大排檔水準😆
原來小菜都出色👍🏻

第一次食炸筍殼魚 唔好睇佢咁簡單 其實佢做法要花好多心機

豉油皇煎蝦份量都唔少 有十幾隻 啖啖肉虎蝦
連蝦殼都好香脆 入味 我除左蝦尾既殼無食
其餘既殼我都係有食埋的😂

食落咸香味十足 一食就停唔到口。

啫啫芥蘭煲上枱係勁滾 超熱辣辣
加左肉碎 蝦乾等等 一啲都唔單調

估唔到係咁舒服既環境都會食到高質大排檔水準😆
2023-05-16
2023-05-15 1372 瀏覽
心情麻麻,本想去食做放題開心下😀點知去到,食物許多是凍的、不冷不熱,湯冇味,糖水乃糖漿…..所謂的大排檔,只有鳳爪、蘿蔔魚蛋、菠蘿包,但,若你有耐性追他們,叫他們把不熟、不熱的食物,重新奉上,也可飽腹還有,汽水是任飲的,但我是想食點心哦,你給我飲汽水,不是我杯茶呢所以、總結一句:想食得飽,可找輝哥,他不會令你失望,因為食物是足夠的,但,想食得開心,請先調較期望;花點時間追單,忍受員工的態度,你會有意想得到的收獲。
心情麻麻,本想去食做放題開心下😀
點知去到,食物許多是凍的、不冷不熱,
湯冇味,糖水乃糖漿…..
所謂的大排檔,只有鳳爪、蘿蔔魚蛋、菠蘿包,
但,若你有耐性追他們,
叫他們把不熟、不熱的食物,
重新奉上,也可飽腹

還有,汽水是任飲的,但我是想食點心哦,
你給我飲汽水,不是我杯茶呢

所以、總結一句:
想食得飽,可找輝哥,
他不會令你失望,因為食物是足夠的,
但,想食得開心,請先調較期望;
花點時間追單,忍受員工的態度,
你會有意想得到的收獲。

2023-05-15
  • 煎蘿蔔糕
2023-05-10 1254 瀏覽
坐低叫完一堆點心等左成大半個鐘先開始上第一碟然後好似法國大餐咁慢慢逐樣逐樣上到上奶皇包喇一咬落去個心凍嘅好似喺雪櫃啱啱攞出嚟咁完全食緊垃圾同啲吖姐講佢剩係識等陣黎緊冇下次
坐低叫完一堆點心
同啲吖姐講佢剩係識等陣黎緊
冇下次
2023-05-10
2023-04-23 1867 瀏覽
一到週末,就最鍾意一家人去飲茶,幾盅點心,一碟炒粉麵就已經可以共享天倫之樂!近排見到呢一間餐廳推出90分鐘點心放題,一於叫拉朋友去嘗試,每位只係$98,講真的確係抵食。所有點心都即叫即整,熱辣辣,炸嘢酥脆可口。估唔到飲茶都可以食到"北海道粉絲蒸元貝"而且味道質素都幾好添!餐廳嘅菜式以中西合璧為首,很有特色,而且款式選擇多,不單有傳統的點心:蝦餃、燒賣、叉燒包、奶皇包、菜苗餃、健康粗糧糕、腸粉、春卷、香煎黃金糕、椒鹽魷魚鬚等等。更有香港經典西式茶點:菠蘿油,咖央西多、絲襪奶茶,沙嗲牛肉麵等,食完今餐真係好有滿足感。餃類點心皮薄晶瑩,蝦餃餡料都幾飽滿,包點嘅皮亦都非常軟身,炸物更加係油而不膩,酥脆美味。椒鹽魷魚鬚更加係香口至極!除咗點心之外,仲有四川口水雞呢類嘅一品料理,雞肉唔會好乾,辣味適中,加上花生同芝麻,亦都係令人拍案叫絕!

2023-04-19 1285 瀏覽
放題食得多,點心放題就真係第一次!!人均百多元就可以食到咁多款式既點心都真係幾爽🤣🤣呢度點心食物既選擇都唔少,仲有個自助食物醬料區添常見必食既當然唔少得蝦餃燒賣啦包點腸粉鳳爪排骨都有齊仲有唔少香口惹味既點心可以揀!!!好似炸魷魚鬚、雞軟骨都可以食到😍😍要飽肚既又可以點返份炒粉麵或者XO醬炒腸粉都好有鑊氣✨仲要連港式菠蘿油同一口西多士都有,食物種類真係好豐富👍👍私心推薦既一定係大大粒既蝦餃燒賣🤗🤗藥膳雞腳同芝士蝦春卷都值得一試!!!最後一定要食埋香甜奶滑既芒果布甸💕下次有機會要食下今次因為太飽而未試既點心先得😛😛
放題食得多,點心放題就真係第一次!!

人均百多元就可以食到咁多款式既點心都真係幾爽🤣🤣

呢度點心食物既選擇都唔少,仲有個自助食物醬料區添

常見必食既當然唔少得蝦餃燒賣啦

包點腸粉鳳爪排骨都有齊

仲有唔少香口惹味既點心可以揀!!!

好似炸魷魚鬚、雞軟骨都可以食到😍😍

要飽肚既又可以點返份炒粉麵或者XO醬炒腸粉都好有鑊氣✨

仲要連港式菠蘿油同一口西多士都有,食物種類真係好豐富👍👍

私心推薦既一定係大大粒既蝦餃燒賣🤗🤗

藥膳雞腳同芝士蝦春卷都值得一試!!!

最後一定要食埋香甜奶滑既芒果布甸💕

下次有機會要食下今次因為太飽而未試既點心先得😛😛