2024-04-22 66 瀏覽
因好耐冇去光顧譽居嘅下午茶,恰好同媽咪一齊去附近辦事,我哋決定試吓佢哋而家嘅下午茶套餐。我覺得,下午茶套餐39蚊揀兩款點心真係抵食,所以我地就點咗雪山叉燒包同鴛鴦燒賣(分別有兩件豬肉燒賣同牛肉燒賣),仲加埋時菜叉燒焖伊麵。整體嚟講,雪山叉燒包真係好好食。熱辣辣嘅,餡唔太鹹,味道非常出色,好值得推介。鴛鴦燒賣嘅味道都唔錯,叉燒伊麵上嘅伊麵好好食,時菜用白菜炒得好美味,只係叉燒切丝唔叉燒一塊塊,但整體嚟講都好好食。下午茶自由配,兩款點心 $39.0雪山叉燒餐包鴛鴦燒賣(豬肉燒賣和牛肉燒賣各兩件)時菜叉燒炆伊麵(下午茶)$58.0譽居地址:新界将路13號 THE LOHAS 2

下午茶自由配,兩款點心 $39.0
雪山叉燒餐包
鴛鴦燒賣(豬肉燒賣和牛肉燒賣各兩件)

時菜叉燒炆伊麵(下午茶)$58.0

譽居
地址:新界将路13號 THE LOHAS 2

時菜叉燒炆伊麵
鴛鴦燒賣
2024-04-22
時菜叉燒炆伊麵
2024-04-17 59 瀏覽
我曾兩次幫襯堂食後,想再買外賣,但服務員堅持要我自己出去門外收銀處落單外賣,都算啦,但我話佢知我裡面枱號,佢堅持唔攞入呢,要我自己留意外賣出了,自己出收銀處攞。呢D垃圾餐廳都仲有人幫襯,真係天冇眼。
呢D垃圾餐廳都仲有人幫襯,真係天冇眼。
2024-03-26 110 瀏覽
今日咁啱行開康城,諗住去飲茶食午餐。上網搵吓見到有2間酒樓,揀咗依間試吓。我叫咗兩樣點心,首先,紅棗糕完全冇紅棗味架,雪山叉燒包入邊就係空心又難食,好彩我只係叫了2樣點心試下先咋!我係見到網上評論有人話好食,諗住去試吓,點知咁差🥹唉🥲浪費了一個美好嘅午餐❗️
雪山叉燒包包
雪山叉燒包
紅棗糕
2024-01-07 401 瀏覽
我是一位食客,我想分享我在一家餐廳的消費體驗並提出一些不滿意的事情。這篇評論的目的是向其他食客提供有關該餐廳的真實反饋,並希望引起管理團隊的關注。我最近光顧了譽居位於日出康城的餐廳。大體而言,這家餐廳的食物品質和服務水平都令人滿意,但是有一個問題讓我感到非常不滿。這家餐廳在茶位收費方面存在不公平的情況。我與另外三位成人和兩位小朋友一同光顧這家餐廳,其中一位小朋友只有三歲。根據我們對這家餐廳收費政策的了解,小朋友是不需要支付茶位費用的。然而,當我們與樓面經理確認時,他們堅持要求我們支付七個人的茶位費用,包括三歲的小朋友。我們多次嘗試解釋並提醒樓面經理,根據餐廳的收費政策,小朋友不應被計算在內。然而,樓面經理仍然堅持他們的立場,並拒絕為我們進行調整。這種不公平的對待讓我們感到非常失望。作為一位食客,我們期望被公平對待並享受一個愉快的用餐經歷。然而,這次的茶位收費情況讓我感到被冷落。我希望餐廳管理團隊能重視這個問題,並確保顧客在餐廳中得到公正待遇。我呼籲餐廳的管理團隊對這個問題進行調查,並采取適當的行動解決這個問題。同時,我也希望他們能對我們的抱怨表示歉意,並確保這樣的情況不再發生。我希望我

我希望我的評論能引起餐廳管理團隊的重視,並對未來的顧客提供更好的服務。
2024-01-07
2024-01-07 230 瀏覽
食物有幾好食都好,如果外賣要等超過半個鐘,乜都無味!何況外賣都要係唔熱!!!外賣等半個幾一個鐘係正常,樓面態度愛理不理,又唔入廚房拿外賣出黎,一出就10幾個外賣,頭嗰幾份就凍冰冰!一個字:差!!!!!
2024-01-07
40 分鐘 (外賣自取)
$100 (早餐)
2023-11-30 240 瀏覽
朝頭早有孖寶都抵食,另外仲叫咗啲點心,私心推介有以下幾款👇🏻👇🏻👇🏻$34.0鮮蝦菜苗餃🦐入邊係菠菜同鮮蝦,食落去好爽甜$34.0蜂巢芋角🐝芋頭好香好粉$30.0斑蘭叉燒包🤭綠色嘅斑蘭雪山外表,內含惹味嘅叉燒,好食!
2023-10-27 187 瀏覽
好掛住深井燒鵝,忽然想食碗燒鵝瀨……..咁就幫襯呢間”譽居”點知瀨晒嘢😂😂隻燒鵝,肥到不得了😳啲脂肪仲厚嗰啲肉🫢然後會瀨粉冇味嘅🤔要加幾匙辣椒油落去先有翻啲味😅下次都係黎食返點心算-🤨😆
好掛住深井燒鵝,
忽然想食碗燒鵝瀨……..
咁就幫襯呢間”譽居”
點知瀨晒嘢😂😂
隻燒鵝,肥到不得了😳
啲脂肪仲厚嗰啲肉🫢
然後會瀨粉冇味嘅🤔
要加幾匙辣椒油落去先有翻啲味😅
下次都係黎食返點心算-🤨😆
2023-09-13 405 瀏覽
譽居的中式餐點十分不錯,有種家常便飯的味道。如果家人想食中式晚餐,就會提議譽居。陳皮牛肉腸粉 $36陳皮牛肉腸粉外皮夠薄,口感滑身。除了一般牛肉腸粉味道,多了一份陳皮的香氣,味不錯。金巢咕嚕肉 $88咕嚕肉十分香口,咕嚕汁甜甜酸酸,很開胃。雀巢薄脆香口,沾上咕嚕汁更加滋味。酸菜煮魚片 $85足料魚片加上大量入味的酸菜同芽菜等的配菜,味道酸中帶辣,很開胃。鹹魚雞粒炒飯 $70炒飯乾身,粒粒分明,中間夾雜著脆卜卜的鹹魚粒同嫩滑的雞粒,口感更有層次,味道又香又惹味。餐廳環境以中式古典風格為主,環境舒服,加上出色的小菜,是不錯的用餐選擇。

陳皮牛肉腸粉 $36

鹹魚雞粒炒飯

2023-09-12
陳皮牛肉腸粉
鹹魚雞粒炒飯
第1, 我上次黎食加5蚊轉魚腩粥出魚片粥比我,我同職員講,佢一睇都話係喎,魚片黎,之後佢走埋去搵經理,佢竟然聲大夾惡話佢地無魚片,咁個廚房都幾識魔法。果次我就無追究就咁算。第2,每次叫外賣咸蛋燒肉飯果半隻咸蛋都會消失,明明已經拎果陣問佢入面真係有咸蛋,佢實牙實齒話有入面都係無,佢就係覺得你唔會返轉頭問佢拎,打落去佢都會收你線。最後今次仲衰,仲要晚餐叫燒味飯竟然碗上唔係碟上,咁樣呃錢真係好痴線。我又加5蚊叫左油飯啦,佢出黎白飯我問出菜果個竟然話佢地係淡既油飯,嘩,咁你淡到落一滴油收我5蚊。我就食一啖問職員話呢個係白飯黎呀可,事件又重複,佢又係話係喎,白飯,之後佢走埋去同一個齊陰女經理又黎料,佢係會隔好遠大叫話係咁嫁油飯,跟住仲話佢地淡版油飯黎張單岩呀,我話張單岩你廚房係咪出錯呀,我仲叫佢筆幾啖試下。之後佢仲想話拎走我碗野轉白飯,我心諗你拎入去吐啲口水比我就話變左白飯咪仲衰。無人理你嫁,啲職員同經理離遠望住我,我果下已經想走,根本唔係我叫既野,卒之個經理見我啤住佢佢先行埋黎仲大我,話你而家想點,我咪叫佢係電腦改返點左白飯囉。一次又一次既機會,極差既態度,佢咁樣呃下呃下我都比佢呃左幾個牛腩麵
一次又一次既機會,極差既態度,佢咁樣呃下呃下我都比佢呃左幾個牛腩麵,咁我唔好去食天后牛腩麵,睇黎張會員卡都可以丟。
2023-08-23
  • 態度極差,比錢買難受
2023-08-11 215 瀏覽
冇服務態度可言,入座後冇人理,問有冇點心紙當聽唔到。幾經艱辛拎到點心紙填完,交點心紙比職員,收到後一句好忙唔得閒入單就將點心紙拮響電腦隔離走開,一直唔入單視而不見。其實嚟呢度食嘢,咩都可以唔叫,受氣都受到飽哂!
2023-08-11
2023-08-04 227 瀏覽
平時早上、下午茶嚟多,今日收到已晚,仔女都食完飯,呢度唔洗排,就同長老、老婆一齊試下個晚市。呢度地方算寬敞,枱同枱之間有一定距離,有圓枱同卡位分,桌椅都係深啡色木,裝修格局有中國古典風。茄子肉碎炆伊麵茄子夠淋,肉粒大粒,加埋紅椒絲、青椒絲、芽菜炒,味道惹味,似魚香茄子,不過略咸。椒絲腐乳炒通菜通菜新鮮無渣,炒得有鑊氣,味道少少辣,夠腐乳味,正!燒鵝粒梅菜炒飯燒鵝粒不少,梅菜唔算多,飯質粒粒分明,加埋葱粒炒,個飯幾香,唔錯!薑蔥魚腩煲呢個煲正,魚腩夠大肉質實,加埋薑蔥煮,好入味,不過份量略少。
平時早上、下午茶嚟多,今日收到已晚,
仔女都食完飯,呢度唔洗排,
就同長老、老婆一齊試下個晚市。
呢度地方算寬敞,枱同枱之間有一定距離,
有圓枱同卡位分,桌椅都係深啡色木,
裝修格局有中國古典風。

茄子肉碎炆伊麵
茄子夠淋,肉粒大粒,
加埋紅椒絲、青椒絲、芽菜炒,
味道惹味,似魚香茄子,
不過略咸。

通菜新鮮無渣,
炒得有鑊氣,
味道少少辣,夠腐乳味,正!

燒鵝粒梅菜炒飯
燒鵝粒不少,梅菜唔算多,
飯質粒粒分明,加埋葱粒炒,
個飯幾香,唔錯!

薑蔥魚腩煲
呢個煲正,魚腩夠大肉質實,
加埋薑蔥煮,好入味,
不過份量略少。
茄子肉碎炆伊麵
2023-07-23 170 瀏覽
很喜歡去的一間中式餐館,本身經常去將軍澳分店,今次試吓康城分店!康城分店位置不及將軍澳分店位置好,在一個小角落!難怪我也不知道,但2間分店嘅食物質素一樣出色!絕對推薦给大家
收銀員服務差,我吾知道點解蒸牛肉要25分鐘,落單後,我想話想取消,因為趕時間,佢話唔可以。我話你不用退錢,我只係要一碗皮蛋瘦肉粥。因為趕時間。職員冇理會我嘅要求照樣幫我入單,照樣叫我等
外賣自取
第一個上既點心係蔥花蝦米炸兩腸,腸粉皮似食緊一pat粉,0口感,蝦米完全冇味。炸兩乎合預期,唔脆。重要既花生醬同甜醬,比得一細碟,係講緊兩隻醬夾埋30ml都冇…重加咗水,連花生醬都無味…之後上炸雲吞,唔脆,細粒,外皮有油溢味,食落隻蝦有好重鹼水味,極怪。打算點個甜酸醬睇吓有冇得救,sorry,重差。醬加咗水,好淡同稀。再黎係蝦餃,張點心紙癡住咗粒蝦餃,個傳菜只係撕走咗半張唔黐住粒蝦餃既點心紙…服務態度差到呢。唔洗講,個四粒蝦餃既味道完全唔符合佢嘅價錢。上海小籠包,冇比到隻碟放喼汁,唔緊要,我叫阿姐拎。佢比錯第二個客,個客用隻手掂完隻碟,我同阿姐講佢擺錯咗,叫佢比隻新嘅我。佢入一入廚房,出嚟同我講,用咗滾水洗左,但我係叫佢比隻新嘅我…唔洗諗喼汁加咗水,完全冇味。咸水角,外皮綠色,好似幾有新意,但sorry,我食唔出有啲咩,唔係講緊個外皮,係成粒野無味。鳳爪普通,醬汁唔濃味。總結服務態度差,嘢食淡而無味甚至怪味,為咗慳錢醬汁加晒水,我就一定唔會再黎,價錢食左$242,6個點心,難食!希望大家唔好同我一樣中伏。
鳳爪普通,醬汁唔濃味。
2022-10-02
2022-08-26 777 瀏覽
當大廈林立,一切要跟上時代的步伐。能否有一個地方,讓步調變慢、讓時光荏苒,找回純粹的自己。(1) 鮮蝦雲吞麵四粒鮮蝦雲吞墊底,讓幼麵不會被湯汁浸透,而且麵底沒有鹼水味。每一口的雲吞吃到滿滿的鮮蝦,而且處理非常得宜,爽口有彈度。(2) 自選:豬膶豬粉腸粥喜歡內臟不容錯過。處理手法乾淨俐落,沒有任何騷臭味。特別是「黃沙潤」,色澤粉嫰、口感似細沙,爽脆鬆軟。宵夜時段由晚上九時開始,價格亦更相宜。內部裝潢帶中國風,店員也十分親切。在商場又有晚市點心的地方為數不多,食物整潔度亦令人為之一振。

(1) 鮮蝦雲吞麵
鮮蝦雲吞麵