招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2023-09-18 261 瀏覽
呢間譚仔比起其他分店嗰個舖頭嘅位係比較細的正路呢,就喺旺角嘅朗晴坊佢呢幢大廈嘅lift特別慢所以你要預咗要等好多時間 ,先至可以搭到lift上到去舖頭就中規中矩啦,都係譚仔嘅味道不過啲Staff就有啲慢嘅今次就叫咗個大份嘅過橋米線 ,有牛肉啦,炸醬啦豬潤啦等等既~ 一般嚟講其實我就覺得譚仔嘅份量咩係比起三哥比較少 ,個碗都特別細過人總而言之我就覺得中規中矩啦呢間譚仔~ 冇乜嘢都可以有下次既 如果真係諗唔到食咩既話
呢間譚仔比起其他分店嗰個舖頭嘅位係比較細的
正路呢,就喺旺角嘅朗晴坊
舖頭就中規中矩啦,都係譚仔嘅味道
不過啲Staff就有啲慢嘅

話說早幾日去食譚仔叫咗杯 話梅雙檸梳打特飲,飲飲下覺得奇怪點解會有辣味?😓點知真係見到嘢飲入面有兩粒辣椒🌶️,即刻叫店員過嚟問清楚,佢竟然理直氣壯同我講啲話梅係用辣椒煲既,我眼都突埋🙄🙄再問另一個姐姐,佢都話係呀,係辣㗎!我心諗你個餐單都冇講過佢係辣嘅,同埋我冇預計過呢杯凍飲會係辣嘅,不如唔好叫特飲叫辣飲啦!然後今日去另一間譚仔食嘢,好奇問下姐姐,佢話其實杯嘢唔係辣嘅,真係好嬲!成間舖夾埋耍啲客!😤😡😡
再問另一個姐姐,佢都話係呀,係辣㗎!
剛好今次去要開始叫取票等位,但店員處理取票等位很亂,票已俾,又叫等等,之後又叫我no.,亂龍到不得了。經常食譚仔的我,真係第一次去到一間店似有分工,但落單的只有2位,落又落唔切,眼又望唔到,幸好已習慣自己落單,先唔使叫人落單,旁邊很多都舉很耐手,都話等等……等等……負責執枱執碗的四眼男員工,有人叫落單,佢就話等其他人落,叫入位時,門口班客係企晒等派位,佢就鬧佢哋「你哋企哂係度塞住晒,我就一個no.都唔叫!」,之後班等位客咪行晒岀去囉。之後落單的又一個落完又叫人等,岀餐係另一個儲埋一車滿先岀,平均都等最少15分鐘先有得食。當日點了 湖南酸辣湯底,無得揀辣度,平常我都食到中辣,都覺得辣到不得了。真係未試過食得咁辛苦。呢間譚仔真係不得了!
真係未試過食得咁辛苦。
呢間譚仔真係不得了!
2023-08-21
2023-05-07 346 瀏覽
朋友要食譚仔,搭上去朗睛坊 3/F,地方不很大,同隔離座位很貼,坐得不舒服,服務員欠專業,點餐後食物也上得慢,湯底和食材很普通,試下最新推介 「人蔘湯底鷄卷米線」,人蔘粉落多了,很苦 😖 鷄卷明顯雪藏味,整碗米線冇咩特別,價錢雖然不貴,但就滿足不到個胃,土匪鷄翼也大不如前,整體用餐體驗很差,離開時店員還把一條路擋了,不會把收碗碟的車推開,要客人兜路行,令人不會想再去幫襯 👎👎👎
人蔘湯底鷄卷米線
土匪鷄翼
2023-01-26 388 瀏覽
看見近來推出新口味,即管試試💪❇️雞肉鮮淮山黑蒜清雞湯米線🍜🌀雞肉嫩滑,易入口,湯內有兩粒黑蒜,餸既份量係足夠,但湯底好鹹,試一次就夠!都係鐘意平時自己揀餸食😅
看見近來推出新口味,即管試試💪

❇️雞肉鮮淮山黑蒜清雞湯米線🍜
2022-04-25 639 瀏覽
喺附近番工想食下譚仔,點知。。入到去無人理你都唔緊要,落單要等5分鐘先至有人過嚟,好明顯係超級唔夠人,樓面唔夠收銀又唔夠,又要聽電話落單又要收錢,樓面得2個人行嚟行去執枱落單送餐,邊有可能繁忙時間得兩個人喺出面,啲外賣又多人,我哋得一個鐘食野,落埋單都等左20分鐘先至出到碗野,基本上廚房都好忙,全部都係做外賣先,有無諗下啲打工仔得唔夠一個鐘食飯呢?極速食完仲要行番公司,好心請下人啦。
喺附近番工想食下譚仔,點知。。
2021-07-24 1079 瀏覽
因為買左飛7:20pm係朗豪坊睇戲,諗住近近地食,所以黎呢度。6點半坐低叫埋野。唔知究竟係邊度出現問題,呢間譚仔肯定係我食過咁多間最最最差既一間!樓面得2個人,出餐唔知點解極奇慢!等左超過半個鐘,唔係三番四次催的話,我諗都唔知要再等幾耐唔講以為自己去左法國餐廳唔明點解呢間分店可以生存咁耐極度不推薦
因為買左飛7:20pm係朗豪坊睇戲,
諗住近近地食,所以黎呢度。
6點半坐低叫埋野。
唔知究竟係邊度出現問題,
呢間譚仔肯定係我食過咁多間最最最差既一間!
樓面得2個人,出餐唔知點解極奇慢!
等左超過半個鐘,唔係三番四次催的話,我諗都唔知要再等幾耐

唔講以為自己去左法國餐廳
唔明點解呢間分店可以生存咁耐
極度不推薦
2021-07-23
2021-05-13 806 瀏覽
見母親節限定有蟲草花雞卷米線即管試下呢間譚仔似乎唔係好夠人手拿飛等入座坐低等落單好似長期唔夠人咁😂😂😂朋友話望到廚房仲有十幾碗未出😂😂anyway我地叫左2個蟲草花雞卷米線雞卷意外地好食過平時嘅雞肉幾滑~~不過湯底少少咸都係prefer清湯/魚湯多啲😜叫埋個細土匪譚仔必嗌吧😆不過下次未必去呢間 座位有啲少 要啲時間等😂
見母親節限定有蟲草花雞卷米線
叫埋個細土匪
譚仔必嗌吧😆
不過下次未必去呢間 座位有啲少 要啲時間等😂
2020-11-24 1459 瀏覽
譚仔雲南米線 (旺角)-好似一段時間冇食譚仔了,特別掛住佢個土匪雞翼!果然係黎親譚仔必食!😍 平時食開酸辣嘅我,今日諗住清清地食下清湯,再配返個肉醬,另有滋味🤪-🔍 清湯魚片頭肉醬米線🔍 土匪雞翼-📍譚仔雲南米線 (旺角)旺角砵蘭街215號朗晴坊3樓
譚仔雲南米線 (旺角)
🔍 清湯魚片頭肉醬米線
🔍 土匪雞翼
📍譚仔雲南米線 (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊3樓
2020-07-14 1224 瀏覽
有人鍾意夏天開大冷氣打邊爐話係天堂一樣,如果夏天開大暖氣食辣嘢… 係咪就會好似地獄咁樣?原來真係😵一個平日嘅下午嚟到朗豪坊隔離呢間譚仔,一入門口已經覺得唔對路;冷氣做乜咁細?入面溫度體感覺得起碼27度但係以為佢係啱啱開店所以照入去,叫咗兩碗10小之後坐低慢慢食,一路食溫度就一路高… 個人又越嚟越熱… 體感溫度27, 8度食住兩碗10小辣,幾經辛苦先食完一碗成個背脊都係汗,同行女伴連1/3都食唔到😵如果邊個想體驗夏天開暖爐食辣嘢,猶如地獄一般嘅感覺,非常推薦!

入面溫度體感覺得起碼27度

熱辣辣麻辣十小
2020-07-14
2020-01-24 1434 瀏覽
今日同fd係朗豪坊行街 想食米線🍜 於是見到呢間~ 上咗黎食 .九點幾上到來~九點九last order ~經營到十點🕙.過橋米線 HKD | 53因為兩個人share 。於是order咗呢碗 拎咗兩個細碗分~ 米線啱啱好 唔會好淋或太爽。d配料都好味😋 番茄🍅湯底好好味😋.新疆香草🌿雞翼 HKD | 30香草味唔會好濃~ 但烤的唔錯 都係好入味。食譚仔 必點雞翼.唯一唔好就係 太早收工啦。佢last order之後仲有好多人想入黎食。唔記得嘢飲名 但都唔錯~
九點幾上到來~
九點九last order ~經營到十點🕙
過橋米線 HKD | 53
d配料都好味😋 番茄🍅湯底好好味😋

新疆香草🌿雞翼 HKD | 30
香草味唔會好濃~ 但烤的唔錯 都係好入味。
食譚仔 必點雞翼

唯一唔好就係 太早收工啦。
佢last order之後仲有好多人想入黎食。
唔記得嘢飲名 但都唔錯~
2019-11-09 791 瀏覽
食咗譚仔十幾年,由佢寂寂無名到而家街知巷聞,先發現冇認真紀錄過,趁去咗少去嘅朗晴坊分店,就分享一下我去譚仔會食啲咩啦~我比較鍾意食麻辣,可以食到小辣,有時會食三小辣,不過其實要十小辣調下味都可以。朋友叫小米,可以減$1🤑朋友以為我叫到成碗都係蔥🤣 其實唔係,係韭菜😛譚仔啲餸嘅份量不嬲都好多,無論係雞絲、墨魚丸、韭菜、冬菇......鋪到成碗都係再加個炸醬,會另外上,咁就可以食到肉類但又唔會太heavy~事關每次去譚仔都必點土匪雞翼!會叫份大嘅(5隻)同朋友share~用孜然粉調製,好香~朋友鍾意食皮蛋,唔食得辣嘅佢都會照食,個醬汁係辣架!!不過係幾美味可口同埋我每次都會叫杯凍檸茶😋朋友叫咗杯咸檸七見到譚仔推出夏日特飲,有龜苓爽粒粒喺飲品裡面

朋友叫小米,可以減$1🤑

朋友以為我叫到成碗都係蔥🤣 其實唔係,係韭菜😛

事關每次去譚仔都必點土匪雞翼!
會叫份大嘅(5隻)同朋友share~
用孜然粉調製,好香~

同埋我每次都會叫杯凍檸茶😋
朋友叫咗杯咸檸七
見到譚仔推出夏日特飲,有龜苓爽粒粒喺飲品裡面
2019-11-08
2019-08-20 585 瀏覽
[雞肉生菜清湯米線]$44係香港地食餐lunch要$40-$50蚊已經唔再係新聞,有陣時仲要又貴又唔飽🤣,所縱譚仔一直都係好我呢d窮人嘅恩物🙊生菜數過夾埋多過10塊,算好有良心👍🏻而雞肉亦都無因為叫左兩餸而變少,良心+1 雞肉好好味,夠曬嫩口!另外叫左杯凍檸茶,提提大家一定要叫少甜,因為少甜已經好甜喇🙊
[雞肉生菜清湯米線]$44

雞肉生菜清湯米線
2019-08-19
雞肉生菜清湯米線
2019-08-17 281 瀏覽
首先講下皮蛋,有少少辣, ,不能吃辣的人要注意。我個人覺得真的不錯。選了清湯底,過橋米線兩人share, 是因為想吃比較健康的食物,可惜有點鹹,如果可以調整一下就更好。麵好充好多,食得飽飽的。

麵加皮蛋
今日寶寶豬終於去左成半年沒去噶譚仔~巧梘棟牙!寶寶豬以前來都會揀糊辣,因為唔洗揀辣度,酸酸地開胃呀~今次照舊,腩肉冬菇墨現~豬朋友揀左蕃茄湯底,寶寶豬想講,好!好!味!第一次試,下次會食,因為有得揀辣度的,好似不過寶寶豬不是嬌生慣養,而係有點潔癖囉~今日對面搭枱有個女人,係咁噶胃氣,對住寶寶豬,大大聲~好可怕呀~大家坐這麼近,講下衛生吖嘛?另外提提大家,少米線減1元!講到底,寶寶豬都係喜歡細佬多d~你地呢?
今日寶寶豬終於去左成半年沒去噶譚仔~

巧梘棟牙!

寶寶豬以前來都會揀糊辣,因為唔洗揀辣度,酸酸地開胃呀~
今次照舊,腩肉冬菇墨現~
豬朋友揀左蕃茄湯底,寶寶豬想講,好!好!味!
第一次試,下次會食,因為有得揀辣度的,好似

不過寶寶豬不是嬌生慣養,而係有點潔癖囉~
今日對面搭枱有個女人,係咁噶胃氣,對住寶寶豬,大大聲~
好可怕呀~
大家坐這麼近,講下衛生吖嘛?
另外提提大家,少米線減1元!

講到底,寶寶豬都係喜歡細佬多d~
你地呢?