招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2018-04-10 145 瀏覽
晚上8:43叫外賣落order 9:13先有足足半個鐘食咩都冇味啦8點半 已經過左繁忙時間只係一碗米線加雞翼 唔通要湯雞?????下次可能要還埋神先有得食!!!!!!
晚上8:43叫外賣落order
9:13先有

足足半個鐘

食咩都冇味啦

8點半 已經過左繁忙時間

只係一碗米線加雞翼 唔通要湯雞?????

下次可能要還埋神先有得食!!!!!!

2018-04-08 102 瀏覽
叫完外賣,半個鐘都冇,入去叫佢地催下,催都冇催過,仲要話返我冇耐性等,話個個都等緊外賣,已經唔係最忙戈啲時間,人地遲過我嗌,食完走我都未有,過唔過份,我亦唔係冇耐性,等左半個鐘先黎催咁都錯?
外賣自取
2017-10-26 415 瀏覽
今日黎左呢間海趣坊譚仔午餐,舖面好乾淨,侍應都好有禮貌及笑容。我本身唔係太鍾意食米線,所以只係叫左「麻辣木耳」同細嘅「四川雞翼」,「麻辣木耳」 芫茜味好香,木耳好爽口,辣度適中,亦唔會太喊,太多油,而「四川雞翼」炸得好脆卜卜,好香口,唔會太濃味,雞翼面仲落左d香料,十分惹味,兩份小食加杯檸7,一人份量剛剛好。埋單$60,平民價錢。

「麻辣木耳」 芫茜味好香,木耳好爽口,辣度適中,亦唔會太喊
,太多油,

,一人份量剛剛好。

埋單$60,平民價錢。

2017-10-23
  • 麻辣木耳
2017-07-12 434 瀏覽
岩岩叫左個酸辣冬菇米線同一份木耳返屋企食,一打開碗米線就見到係清湯,而唔係酸辣湯黎。米線又硬,唔知係唔係廚房轉左人既關係,所以整到咁。我係呢間譚仔既熟客黎,對上一次都冇整錯。米線仲軟硬適中tim.希望下次再去食或外賣。唔會再出現呢個問題。而家呢碗好淡,我食唔落了。只好食木耳吧!
只好食木耳吧!
外賣自取
2016-07-24 1019 瀏覽
晚餐突然又想食譚仔,無計唯有落街買啦!唔想一條友坐係果度食,咪叫個外賣囉,雞肉小辣加個尖椒皮蛋⋯⋯等又要10分鐘,回家都要10分鐘,返到屋企,個湯都仲好熱。肚餓了,急不及待拿拿聲開餐,唔知係唔係本身自己食得辣既關係,小辣對於我黎講都OK,以為雞肉會浸湯太耐會不好吃,但出奇地仲係軟身的,尖椒皮蛋不嬲都係我至愛,實在太夾了,下次要更上一層樓,挑戰中辣。
晚餐突然又想食譚仔,無計唯有落街買啦!

等又要10分鐘,回家都要10分鐘,返到屋企,個湯都仲好熱。
2016-07-23
10 分鐘 (外賣自取)
  • 尖椒皮蛋
2016-06-01 670 瀏覽
上次因為服裝態度差而俾劣,經過一段時間嘅觀察,起碼都有十幾廿次嘅光顧,眼見員工態度都有所改善就再評多佢一次啦...上次豬潤中伏,我到宜家都仲有陰影,今次食炸醬雞肉麻辣小辣,我個人覺得雞肉麻辣配搭最好吃,雞肉好似令湯更香更濃,米線又唔會過淋!覺得太辣就用炸醬嘅甜咪中和一吓,過癮!
2016-02-07 584 瀏覽
> 今日返到屯門又吾知食咩,最後見到有譚仔,好似好耐未食過就去試下,可能因為8點時間,吾叫好多人,不用等就可入座。今次叫左腩肉酸菜4小辣米線加香草雞翼(細),大約等左5分鐘已經到晒勁快手,今次腩肉吾叫多但酸菜依然好味道。4小辣的辣剛剛好,吾會完全食吾到佢清湯味,米線有口感又吾淋,酸菜今次吾夠酸,如果分開放會更好。香草雞翼都大隻同多香料,3隻20蚊價錢還可接受,今次拿水吾洗再係度不停問未都未有。感覺良好過之前。
2016-01-27
今日係屋企冇事做,譚仔癮又出黎,因而去左屯門海翠食個譚仔米線做下午茶。其實這間長期性都要排隊,所以等了大約十分鐘就入去食。好:地方企理乾淨,坐得都舒服。坐置闊落。吾好:要拿杯水要問3次,又要指定待應叫又要入單,一杯熱水都要搞成10分鐘。味道:今次叫左3小辣的腩肉炸醬(少)米線,如果選擇少米線可平$1而加辣加$1。湯底清但辣度比出面冇咁辣。米線面身煮得剛好,好有口感而吾淋。米線份量剛好,不好係配料分量偏少,腩肉成片肥多過肉,炸醬味道夠吾咸,總體味道和出面差不多。其實差不多每桌都有食孜然雞翼,見到都好乾身而吾油都好香,下次有機會都想去試下。但希望問要熱水吾需要咁煩。
好:地方企理乾淨,坐得都舒服。坐置闊落。
2015-10-04
2015-08-01 353 瀏覽
屋企附近開左間譚仔一定要去試試,不過之前太多人所以而家先食,外賣都等左15分鐘攞左電話下次去叫定唔洗等咁耐,譚仔雖然配方一樣但唔知點解間間味道都有分別,D間就淡口左D,皮蛋質素唔夠穩定今次差左,好彩土匪雞翼保持到水準,仲有原來外賣碗個設計米線同湯分開放咁下次炸醬唔洗分開上,因為用個膠袋入住好嘔
四川青椒皮蛋
土匪雞翼
酸菜炸醬麻辣湯底米線
15 分鐘 (外賣自取)
四川青椒皮蛋
土匪雞翼
2015-07-13 237 瀏覽
身為譚仔粉絲,一星期食二三餐乃平常事。屋企附近開左間,見無所事事一於一條友去踩場。好多人,不過一人位好快有位。一坐落即落平時食開豬潤小辣,細土匪。好快到。但點解啲豬潤仲係粉紅色嘅?算喇!浸一陣食啦唯有,但食晒都仲係粉紅色,成碗豬潤只係食左一口,但見食晒啲米線都冇謂叫人換俾我,見姐姐執枱同佢講聲只係想提一提廚房整熟啲,點知姐姐回我下次落單叫佢地熟啲嘛!又唔早啲講!咩服務態度啊宜家。
屯門海翠坊譚仔一開,每次想食總要排隊。一黎鋪頭細,二黎啲員工安排座位真係非常差。是晚本人同媽媽二人九點諗住食個米線,經上次酸辣湯只有麻完全唔酸嘅經驗,今次又再挑戰。上次以為新開湯底味道有待改善,但點知依舊得個辣字,非常差。食物差都算,仲可以填飽肚。但今日令我成餐食得最唔安落係佢地安排的座位。我地被迫坐喺原本一個三人家庭獨佔全張卡位 然後再有個人坐入黎,令我同媽媽完全只得半個身坐到。真心不滿 卡位根本唔可以坐六個人!!!!!😡😡😡 最令我燥底係 當我同一個短頭髮有鄉音嘅呀姐講: 唔該 唔好意思呀呢度真係迫左啲 你地見有人走左一陣可以安排我地去另一個位坐嗎?把鬼火 串咀無禮貌呀姐: 你自己望下啦!呢度幾大呀? 鬼揾到位比你呀? 呢個位係比六個人坐嫁啦!其實有必要對顧客咁差態度? 我只不過想問下有無姐 你答我無唔得嫁? Okay! Fine!呢間野食完只會受氣 員工同食物都非常有問題!唔會再黎!! 要食食三哥啦 無得比根本😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

真心不滿 卡位根本唔可以坐六個人!!!!!😡😡😡

Okay! Fine!呢間野食完只會受氣
員工同食物都非常有問題!
唔會再黎!! 要食食三哥啦 無得比根本
2015-05-22
2015-05-17 274 瀏覽
得個辣字,完全無酸味. 叫得酸辣就係預左個會酸, 但成碗粉得個辣字, 間野可能新開無論安排位置, 上菜都十分之混亂,希望佢地能有所改曾, 當比個機會譚仔, 下次行開去會試多一試
炸醬腩肉竹筌酸辣米線
題外話/補充資料: 講起就把鬼火, 話說譚仔不論係咪三哥都食左好多次, 唯獨是呢間有問題, 咁話說當晚去食, 叫左個炸醬腩肉竹筌酸辣再加個細土匪雞翼, 第一: 碗米線得個辣字, 完全無酸, 好啦到我差唔多食完, 呀副店長問都無問就收我碟野, 呀大佬, 正常你都問下:請問仲要唔要, 你先收碟野, 咁我問佢仲乜收左我碟野, 佢就可愛到係收埋個堆野到拎返個隻碟比我(個碟已經浸左落人地碗湯到), 無病嗎, 同個店長講(戴Rolex 藍圈), 佢又覺得無乜野咁, 到最後埋單, 反而收銀位同事去了解, 同我解釋可能係員工訓練唔夠同埋會改善, 咁我又想問點去請個店長同副店長嫁呢? 我諗譚仔都要好好諗下同加強培訓
2015-05-06
2015-04-27 484 瀏覽
譚仔其他分店已食過N次,  終於喺屋企附近開了一間.  今日去完街好攰, 又唔太餓, 打算早啲食晚餐, 早啲休息. 行過唔使等位, 就入去湊熱鬧.叫咗: 豬肉清湯米線 $28.00--清湯唔太濃, 亦唔油膩. 豬肉有少許鞋, 但可接受.過橋米線 (清湯) $48.00--配料豐富 有魚蛋, 墨丸, 牛丸, 豬肉, 牛肉, 雞肉, 豬潤.......名副其實大雜會. 好大碗 足夠老公同百厭仔share. 埋單$76.00
譚仔其他分店已食過N次,  終於喺屋企附近開了一間.

叫咗:

豬肉清湯米線 $28.00
--清湯唔太濃, 亦唔油膩. 豬肉有少許鞋, 但可接受.
過橋米線 (清湯) $48.00
埋單$76.00
題外話/補充資料: 舖位唔大, 坐得很迫, 尤其卡位要坐六個人, 我哋有一個小朋友尚可, 如全部大人都幾辛苦. 我哋五點幾去到, 基本上仲有好多吉位, 但職員硬要安排坐六人卡位, 我哋就無所謂, 但聽到前面那枱 因此而口角, 職員唔識執生囉.
2015-04-26