招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2019-07-11 606 瀏覽
返工成日諗唔到食咩 就會揀譚仔譚仔真係會令人上癮的!呵呵呵呵都係食例牌啦!「雞肉 片頭 豆卜,中辣」$44 尖沙咀來講食午餐 算平的我覺得譚仔轉左公司之後啲麵質好食咗 冇以前咁硬、感覺咁膠!份量都幾多 正常女仔會夠飽~魚片頭(四塊)好好食 好彈牙!但好奇怪我樓下間譚仔個魚片頭唔一樣 唔知係咪唔同鋪頭唔同來貨?豆卜(四件)索晒啲辣汁 好正!雞肉正常 唔係好硬個D!(btw今日啲雞肉好似大塊咗)食慣咗中辣 覺得好似唔辣...下次挑戰食大辣先!

返工成日諗唔到食咩 就會揀譚仔
譚仔真係會令人上癮的!呵呵呵呵

我覺得譚仔轉左公司之後啲麵質好食咗 冇以前咁硬、感覺咁膠!
份量都幾多 正常女仔會夠飽~

豆卜(四件)索晒啲辣汁 好正!

雞肉正常 唔係好硬個D!(btw今日啲雞肉好似大塊咗)

食慣咗中辣 覺得好似唔辣...下次挑戰食大辣先!
2019-07-11
外賣自取
2019-05-11 464 瀏覽
個個都话好吃 所以去試下 價錢中等 吾算貴 個菜單幾多選擇 叫左個湖南酸辣牛丸米線 個湯底吾錯 真係酸酸辣辣 牛丸吾好吃 主角米線太硬 要咬好耐果只 可能大部分人鐘意它有咬口 最驚喜係辣椒油 夠辣 阿姐服務吾錯起碼埋單有講多謝 可能以後會再去試下其他小食
2019-04-02 487 瀏覽
朋友帶我黎先知道原來譚仔雲南米線都有豬潤麵食,雖然都預左冇維記咁好食,不過解下渴都可以既餐廳話採用出前一丁,仲有麻油比你落,感覺良好,唯一問題係個呀姐服務太差,呢樣野真係比唔上三哥
2019-03-07 366 瀏覽
如果你話食米線我每次一定會選擇譚仔,最鍾意食麻辣二小,同麻辣豬耳😪土匪雞翼,平得黎又好食👍同埋啲姐姐好親切🥰個湯底真係無得輸🤤凍奶茶多奶小冰都一定要飲🤩
如果你話食米線我每次一定會選擇譚仔,
最鍾意食麻辣二小,同麻辣豬耳😪土匪雞翼,
平得黎又好食👍同埋啲姐姐好親切🥰
個湯底真係無得輸🤤凍奶茶多奶小冰都一定要飲🤩
  • 土匪雞翼
2019-02-21 286 瀏覽
今晚嚟到附近上堂,返學前吃過簡單晚餐,樓上上課,樓下有間譚仔,好方便。 這食店地方大,好多枱,因為未算最多人,有一邊的位置還未開放呢。平時食開麻辣四、五小辣的我,今日挑戰三小辣,餸揀選墨丸和炸醬,今日唔係太肚餓,少米線,可以減一元,叫咗杯少甜少冰凍檸茶。上菜速度都好快,感覺依然好大碗,一般配了一些韮菜、芽菜及鮮腐竹,墨丸有四粒,及一碗仔炸醬。今天的墨丸好大粒,勁爽勁彈牙,有驚喜。譚仔嘅炸醬真係好好食,唔會太辣,送米線一流。凍檸茶正常發揮,有三片檸檬,都夠酸,茶夠香。

今天的墨丸好大粒,勁爽勁彈牙,有驚喜。

譚仔嘅炸醬真係好好食,唔會太辣,送米線一流。

凍檸茶正常發揮,有三片檸檬,都夠酸,茶夠香。

2019-02-20
2019-01-28 312 瀏覽
去完尖沙咀行街,突然掛住譚仔。近近地去譚仔雲南米線食。哩間最近賣衫度,好就腳,坐得都算舒服。價錢一向都係平民大眾化。2個人,叫左2個米線,1個小食。四川麻辣豬肚絲, 鮮冬菇米線同 春卷米線。麻辣味都幾出,豬肚絲好爽口,冬菇夠哂淋同入味,春卷細細條,啱哂嘴仔細既人。幾啖食完一條。睇下幾鬼多粒冬菇同春卷. 3樣嘢夾埋都係$100 左右. 真係好抵食。最啱shopping完,又大出血完既人黎食。簡簡單單又一餐… 好食!

簡簡單單又一餐… 好食!
2019-01-09 271 瀏覽
一間價錢親民、快靚正嘅餐廳~今次就試咗番茄湯腩肉米線、蒜泥白肉同埋麻辣豬肚絲。個人比較唔食得辣,想食辣嘅朋友可選擇1-10辣度,我最鍾意蕃茄湯底係因為佢真係好多塊番茄放喺面!味道方面,個人認為腩肉、炸漿同埋雞肉味道都唔錯,推介大家試吓~一開始其實唔鍾意食蒜泥白肉,因為覺得食落去係涷嘅同埋蒜蓉味太濃烈😂😂後來試多幾次之後發現將腩肉包住蒜蓉食先係呢味菜嘅精粹,之後每次食譚仔必叫!麻辣豬肚絲並無想像中咁辣,反而覺得口味真係有啲重,食完會口渴,不過同米線一齊食沖淡左口味之後都可以接受~
一間價錢親民、快靚正嘅餐廳~
今次就試咗番茄湯腩肉米線、蒜泥白肉同埋麻辣豬肚絲。

2018-12-29 142 瀏覽
今天陪朋友來尖沙咀科學館逛逛,順道來個快閃下午茶。兩位一齊叫個過橋米線酸小辣,大大碗份量十足!加買杯鹹檸七味覺享受一流!譚仔米線自從比日本公司收購後越來越有規模,譚仔阿姐服務亦相當有水準,落單快靚正態度良好而着亦有改善!期待着在日本食到譚仔的一天。
2018-12-22 144 瀏覽
米線彈牙同爽,湯底味精有點濃,蕃茄新鮮同肉片略嫌無味。酸辣湯底同三哥不同,辣味較重,食到流鼻水,魚腐味道彈牙同濃烈,有香味,唔怕辣可以再食辣級高d。個人喜歡三哥的酸辣多d, 因酸味較濃🙂
2018-10-05 473 瀏覽
先講位置,非常方便,餐廳位於漆咸道 。譚仔米線 好多款式 供選擇, 這個時間非常多人 要等位。所以決定外賣。 個人認為 湯底係酸辣 最好食, 今次oder了豆卜,墨魚丸米線, 他的豆卜同出面的餐廳有所不同, 味道一流。 值得試下。

2018-09-13 320 瀏覽
今日遲左少少收工,都唔知食咩好,諗下諗下,不如食下譚仔,好似好耐無食喇,今日食lunch時先同同事講開話大家都唔知道譚仔有得儲分,不過真係要發燒友先可以食到囉,今日心血來潮想食番茄湯底,次次都比酸辣同麻辣吸引左!番茄湯底配炸醬,再加多個尖椒皮蛋,好正😋全部都係濃味既野食,每一啖都有唔同味,番茄湯應該落左少少茄茸,甜甜地,好開胃,炸醬從不馬虎比好多料!而皮蛋呢,我最鍾意佢可以一舊舊成大舊食,唔係一夾就散,辣辣地,岩晒食辣既我同埋唔食辣既fd
番茄湯應該落左少少茄茸,甜甜地,好開胃,
炸醬從不馬虎比好多料!
2018-08-22 297 瀏覽
自從譚仔畀日本丸龜製麵母企收購後,我都仲未有機會再食譚仔,今晚口淡淡,一於食譚仔啦!食譚仔因為價錢平,不過原來今日有$10 9件麥樂雞,早知食麥當勞啦,不過算啦都坐低囉唯有食譚仔囉。叫咗一碗韭菜豬膶清湯米線。成碗面鋪滿韭菜,真係好開心呀!因為我超級鍾意食韭菜。又叫咗一碗炸醬。炸醬嘅味道啱啱好,個精粹就係喺醬度,肉碎反而無味。將所有炸醬倒係麵度,都好好食。一個朋友仔叫咗一碗榨菜清湯米線,譚榨菜酸酸地,夠開胃。我今晚食咗米線,唔知下次幾時再食譚仔呢?

叫咗一碗韭菜豬膶清湯米線。

成碗面鋪滿韭菜,真係好開心呀!因為我超級鍾意食韭菜。

又叫咗一碗炸醬。

一個朋友仔叫咗一碗榨菜清湯米線,譚榨菜酸酸地,夠開胃。

我今晚食咗米線,唔知下次幾時再食譚仔呢?
2018-08-14 248 瀏覽
今日同男友去左香港科學館同歷史博物館行下,行到6點幾就諗住揾個地方食我地既晚餐啦!見佢好似想上fb揾放題食,但又唔想佢駛咁多錢,又諗起佢中午時想食米線,就提議食平民之選-譚仔雲南米線啦😋6點幾呢個時間都幾多位,不過冷氣頗大,係對住個頭吹,吹都個人好凍。原本想話2個人食確過橋米線就夠,但碗過橋米其實係料多米線非常少,我地叫左加底都唔夠食,又叫左碗普通米線,隻大食豬一個人食晒成碗過穚米都話唔夠飽,仲要叫左土匪雞翼同皮蛋tim😂所以建議男士可以自己食一碗。我比較中意清湯湯底5小辣,感覺有味又唔會話太辣。碟土匪雞翼感覺冇之前咁濃味,冇咁吸引。碟皮蛋都冇之前咁香,所以係有少少失望😞但平民價想慳錢都係可選之選。

但平民價想慳錢都係可選之選。
2018-08-01 198 瀏覽
以我一個成日食譚仔既人尼講,今次真係好失望。今日3點半約左朋友黎尼間譚仔食個下午茶,個時已經唔係繁忙時間,成個場未坐滿既,仲有好多吉位,但啲姐姐好似發緊夢咁,我個朋友落單時叫牛肉米線,佢打左牛丸,叫左走芽菜,但最後一條都冇走到,焗住唔好哂都係食埋佢。我叫魚片頭魚蛋麻辣大辣米線全走,雖然張單都有打全走,但最後上菜個陣一啲都冇走到。雖然阿姐有話可以幫我挑走佢,但廢時麻煩就算啦。總之,對尼間胃好失望啦!
  • 土匪雞翼
2018-04-26 817 瀏覽
自從譚仔進駐香港之後,食極都唔厭,佢嘅麻辣由最初十小辣食到宜家三少辣,繼續努力練習食更辣。無論呢間或阿哥,總有一間喺左近,個人較喜歡吃譚仔,佢嘅魚腐特別軟滑,炸醬十分惹味!今日終於記得叫少米線,既環保也可以減一蚊,加個尖椒皮蛋。先嚟尖椒皮蛋,原來仲有新嘢~豬肚絲,下次一定要嚟試。皮蛋係從化,晶瑩通透,入口即溶,個酱汁非常惹味,唔辣,好香口!喜歡吃炸醬嘅原因係大大碗,少少辣嘅肉酱配米線食特別可口。小甜凍檸茶,終於飲到一間真係少甜。其實譚仔越食越貴,最貴嘅係雞翼,咁樣食咗我六十幾蚊,好彩冇加一。
今日終於記得叫少米線,既環保也可以減一蚊,加個尖椒皮蛋。

喜歡吃炸醬嘅原因係大大碗,少少辣嘅肉酱配米線食特別可口。
小甜凍檸茶,終於飲到一間真係少甜。

2018-04-26