2024-03-24 77 瀏覽
戴眼鏡嘅女侍應服務態度差,有人客嚟唔識招呼人,水都唔識斟一杯,要叫先識得攞杯水嚟,仲要好晦氣,仲要落錯單,明明我嗌$488牛扒就俾咗二百幾蚊牛扒我,仲想我要承擔佢哋嘅錯,逼我要嗰塊二百幾蚊嘅牛扒,之後話送返杯嘢飲俾我,我先唔稀罕你個杯爛鬼嘢飲!總之一個字講晒呢間嘢服務態度太差
總之一個字講晒呢間嘢服務態度太差
2023-10-29 462 瀏覽
Encore吃了快十年的餐廳 從來不變的餐牌和酒單全港那麼多家分店 只有土瓜灣這家的生蠔品質最佳 從來都是讓店員幫忙選正價蠔 從creamy到海水味重 每次至少一人吃半打海膽和刺身拼盤也沒得輸香港生蠔之最 配上十年不變的Chablis和薯條這次走出舒適圈 熱菜沒點蒜片辣海鮮意粉 第一次試了suckling pig 和 四味芝士pizza加臘肉腸 都有驚喜只能說 除了特價蠔一般 餐牌上沒有難吃的 錢是不會去錯地方的 真心希望它可以永遠開下去
Encore吃了快十年的餐廳 從來不變的餐牌和酒單
海膽和刺身拼盤也沒得輸
香港生蠔之最 配上十年不變的Chablis和薯條

2023-10-28
  • 海膽
  • Seafood Platter
2023-10-06 411 瀏覽
呢度10蚊一隻生蠔真係好抵,好新鮮,也試過其他120蚊6隻生蠔,當然大隻D,都好味,而佢原價既生蠔好似有做8折,但就要入會,雖然呢間蠔吧我都經常食但我都沒有做會員,因為都需要正價才有折,我通常都食10隻生蠔已經好好味,佢全日供應,所以下午去食,好似去到3pm前都有午餐的,其次鍾意食呢度既牛油果大蝦沙律,真係好重牛油果味,價錢就百幾蚊唔算太便宜,我另外會叫午餐牛扒大約2xx ,包一杯飲品,如果人多就再叫Pizza, 我本人鍾意,但我呀媽同呀哥話唔好食,佢地鍾意厚批

• 海膽
2023-09-28 242 瀏覽
黎都蠔吧梗係要食蠔啦,order 4打蠔😋擺碟放得好靚👍🏻蠔洗得乾淨🤗蠔肉厚身又creammy☺️冬陰功海鮮意大利粉和黑松露野菌pizza就比較普通,都係蠔最值得食
2023-08-11 325 瀏覽
今次黎到傲雲峰外面有露天位置 ,但天氣太熱梗係入室內坐,最最最吸引我既當然係佢哋$10隻既愛爾蘭生蠔🦪,平野原來真係有好野, 食落入口好鮮甜,奶白色肉身,層次感豐富,肉質爽脆而有海水味,有榛果香甜味道。而且唔會有蠔殼碎,食完唔會肚仔痛,正常size 唔算太肥美😋 另外仲叫咗個限定蟹肉蒜蓉包🦀,粉量也不小,有六塊多士,但蟹肉份量不太夠,未食哂啲蒜蓉包已經點哂啲蟹肉醬,問侍應姨姨想refill少少也拒絕我們呢🥲,但整體都好香好脆口😋。 龍蝦汁虎蝦意粉🦞🦐上枱就聞到大蝦香味,虎蝦入口鮮甜又彈牙,意粉軟硬度適中亦掛滿龍蝦汁! 白桃乳酸梳打🍑巨峰提子梳打🍇大大杯十分冰凉唔會好甜,好好飲! 整體食物非常有水準,平日vip有折扣,但服務一般,訂了位相比與walk in客人的待遇還差,感覺不是太好。

龍蝦汁虎蝦意粉🦞🦐

白桃乳酸梳打🍑
巨峰提子梳打🍇
大大杯十分冰凉唔會好甜,好好飲!

話說好多年前仍然住喺呢區,但係都冇幫襯過,直至最近先至係一如既往同客人同埋以前啲朋友都講過咁好另外侍應姐姐都好熱情介紹每一個品種仲有呢就係我帶咗熟悉嘅時候呢隨時走出嚟都會話係呀仲唔清晰嘅你真係好好呀真係可以再去試
2023-01-20 608 瀏覽
相隔了疫情…算上来应该都有5年多没来,居然还在这次是午餐庆祝一下朋友的生日的点的菜式不多,只有两个人,但食物都很新鲜很美味的,生蚝今次吃12只 主要我喜欢吃 雖然是特价品,但还是有质素的,时间刚好吃完就上下一道菜薄饼也很有香,芝士能拉丝 咖喱牛肉也很有肉味,不过我是比较喜欢较为辣一点的咖喱,整体食物都很满意很美味,会再约好友来吃的。但有点不满平台的系统吧…之前在开饭订位食完了 居然说我缺席但事後投诉了,就改正回来
相隔了疫情…
算上来应该都有5年多没来,居然还在
这次是午餐庆祝一下朋友的生日的
点的菜式不多,只有两个人,
但食物都很新鲜很美味的,
生蚝今次吃12只 主要我喜欢吃
雖然是特价品,但还是有质素的,
时间刚好吃完就上下一道菜
薄饼也很有香,芝士能拉丝
咖喱牛肉也很有肉味,不过我是比较喜欢较为辣一点的咖喱,
整体食物都很满意很美味,会再约好友来吃的。
但有点不满平台的系统吧…之前在开饭订位食完了 居然说我缺席
但事後投诉了,就改正回来
2022-12-05
2023-01-15 597 瀏覽
今日約咗一班舊朋友聚舊食飯,有朋友話鍾意食蠔,所以就介紹咗呢間餐廳,呢間餐廳以前都來過一次,佢食蠔油真係幾抵食嘅,下午茶同埋月early dinner 時間佢有啲細隻啲嘅特價蠔,百幾蚊又有一打,即係每隻十幾蚊,另外有啲優質啲嘅,大概 40 幾元蚊至 80 蚊一隻,就會大隻啲,肥美啲,睇你喜好啦,今次我哋兩樣都有試過,咁價錢唔同質素又真係唔同嘅 。另外又嗌咗一個西冷牛扒,要五成熟,煎得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,另外有嗌咗一份西班牙乳豬,原本就係要預定嘅,我哋冇訂到,不過好彩今日仲有一份,皮脆肉嫩好好食,兩味都係三百幾蚊,另外叫一個松露雜菌pizza 呢個,pizza 好有驚喜,松露味好香,整體嚟講印像都唔錯。
2023-01-14
今日星期五一個人喺附近做完嘢諗住食返餐好少少嘅lunch獎勵自己平時揸車有時都會經過今次特登黎食下Lunch menu好抵食一個pasta先$88仲有餐湯同飲品另外仲有得叫特價蠔食$120/ 6隻叫咗半打蠔自私食下今日分別係美國蠔同蘇格蘭蠔Size合理新鮮程度好滿意味道就同職員介紹嘅一樣海水味重啲 但唔會好咸叫咗一個香辣蜆肉意粉蜆肉好多 同好肥美味道剛好 唔會太油 唔會太辣無over cooked職員好友善好好傾仲叫我下次再嚟試吓其他特價蠔戶外位坐得好舒服食又食得開心特登寫返個好評比佢
今日星期五

香辣蜆肉意粉
特價生蠔
餐湯
2022-11-03 383 瀏覽
蠔🦪站鍾意食生蠔嘅朋友,這間餐廳也是不錯選擇,有多國新鮮生蠔,而且價錢合理,另外燒乳豬也是朋友推介之一,外皮非常鬆脆,適合三五知己聚餐地方。▫空運生蠔$396/12pcs▫1打$10隻生蠔▫西班牙燒乳豬$288/客▫香炸魷魚鬚$98推荐指數:🦪🦪🦪/5 蠔🦪站(傲雲峰)📍土瓜灣宋皇臺道38號傲雲峰地舖
蠔🦪站

▫空運生蠔$396/12pcs

▫1打$10隻生蠔
▫西班牙燒乳豬$288/客

▫香炸魷魚鬚$98

推荐指數:🦪🦪🦪/5

蠔🦪站(傲雲峰)
📍土瓜灣宋皇臺道38號傲雲峰地舖
  • 生蠔
朋友生日話想食蠔 上網搵咗好耐 見到呢間好似不錯就訂位試吓先 咁啱時段有生日優惠會送芝士蛋糕(不過蛋糕都真係口感有啲特別🤢 所以食咗幾啖就放棄咗) 我哋自己另外都有帶蛋糕 切餅費$50 店舖係比較細 大約只可以坐到20人左右 叫咗個2人SET 有沙律 自選意粉(我哋叫咗蟹肉意粉)同6隻蠔 一個SET黎講份量都算少 2個人其實真係未必食得飽 味道就比想像中好食 生蠔真係食得出係有鮮甜味🥳 意粉就正正常常 中間值得一讚係店員好仔細咁介紹每一隻生蠔嘅味道同埋推薦我哋食邊款好食 所以都再叫多咗個生蠔SET 食物整體來講除咗個芝士蛋糕其他都有一定嘅水準 至於價錢黎講一定係偏貴 如果以份量性價比其實真係一般 埋單$1800 平均每人$600🤦🏻‍♀️ 但係慶祝朋友生日就算啦!
2022-07-31 652 瀏覽
$39只美國蠔肉質較厚, 蠔肉尺寸比西班牙、愛爾蘭或日本較大。當該蠔上枱時, 看到肉尺寸較經細, 肉質較薄,已覺不妥,侍應回應說來貨是這樣, 感有點被騙!食了4打$10只生蠔+半打$39只生蠔+啤酒+pizza+薯條, 本想再追加意粉。 但最終不追加, 埋單HK$12XX離場。 因感被歧視!是因開始叫2打$10只生蠔,女侍用屈強語氣問我們還會落單嗎? 我們回應食完一道菜便會再落單。 也得知可申請會員, 問她如何申請, 她不耐煩地說已貼出告示板, 叫我自己看。 再問有什麼優惠, 她說要24小時候才有優惠, 這餐沒有優惠。我之前2次來這間, 無論食材和態度, 和今次變化好大。 有點失望!
2022-07-07 501 瀏覽
湊貓貓係附近沖涼知道呢間餐廳蠔出名有戶外坐,可以hea下不過早幾日食左好多蠔反而想食下扒同意粉有個年紀大少少嘅店員態度好好,好友善「肉眼扒」唔知係咪我地叫3成塊扒出到嚟好似無煎過咁唔夠香,同埋無咩肉味呢個失望左少少配菜無咩味,但個黑松露薯蓉好食不過可以多返少少😆「香辣鮮蝦意粉」啲蝦食得出好新鮮意粉都夠辣份量啱啱好「啤酒薯條」送酒一流(但我地無飲酒😂整體嚟講算係半個街坊得閒去hea同fd吹下水食下嘢唔錯
湊貓貓係附近沖涼
知道呢間餐廳蠔出名
有戶外坐,可以hea下

不過早幾日食左好多蠔
反而想食下扒同意粉

有個年紀大少少嘅店員
態度好好,好友善

「肉眼扒」
唔知係咪我地叫3成
塊扒出到嚟好似無煎過咁
唔夠香,同埋無咩肉味
呢個失望左少少
配菜無咩味,但個黑松露薯蓉好食
不過可以多返少少😆

「香辣鮮蝦意粉」
啲蝦食得出好新鮮
意粉都夠辣
份量啱啱好

「啤酒薯條」
送酒一流(但我地無飲酒😂

整體嚟講算係半個街坊
得閒去hea同fd吹下水食下嘢唔錯
2022-06-18 441 瀏覽
同朋友2人4點幾去到 當時餐廳內無其他客人但安排我地坐係一個走廊水吧位既位置又迫又細 係整野飲既出入位又麻煩 食物中規中矩 但唔值得再去 可能係哩間問題食到一半 係服務員放飯時間 佢地傾計大笑 好大聲 但仍然有我同入黎冇耐既客人係到對一間西餐黎講..我以為係大排檔成餐8百幾蚊 對於我住東涌黎講 唔會再黎哩間
同朋友2人4點幾去到 當時餐廳內無其他客人
但仍然有我同入黎冇耐既客人係到
對一間西餐黎講..我以為係大排檔
成餐8百幾蚊 對於我住東涌黎講 唔會再黎哩間
10蚊蠔
今日要同幾位好朋友慶祝生日,大家都好鐘意食生蠔,但想揾啲有得outdoor 坐位之外,價錢相宜啲嘅,上OpenRice search,竟然響土瓜灣嘅大型屋苑會有一間蠔吧,都幾驚喜剛好當日有個套餐,8款不同國家嘅生蠔$199再送一杯白酒,鍾意食蠔一定要試吓生蠔到咗,每一隻都食得出係新鮮同好味嘅,當然有朋友其中一隻中伏,竟然係臭嘅,但侍應一聽到即刻換過隻新嘅俾我哋,然後再俾咗杯tonic water 洗走味蕾嘅臭味個啤酒炸薯條10分香脆,轉個頭已經食晒辣汁蜆肉炒意粉都相當入味,少少辣,好掛汁,蜆肉亦都非常新鮮無沙,整體都幾好味。剛好當日我哋仲要落雨,侍應們都好熱心盡量幫我哋解決問題,最欣賞都係呢度啲服務嘢食唔算貴,但由於我哋飲咗好多支酒,所以最貴就係響酒方面可以再Encore
今日要同幾位好朋友慶祝生日,

啤酒炸薯條
個啤酒炸薯條10分香脆,轉個頭已經食晒

辣汁蜆肉意粉
嘢食唔算貴,但由於我哋飲咗好多支酒,所以最貴就係響酒方面
可以再Encore
2022-06-07