2024-05-24 0 瀏覽
同朋友慶祝生日約左食蒸氣火鍋原本以為可以自己揀海鮮原來冇得揀 係一人一set 一開始既刺生幾好食象拔蚌、油甘魚、酒漬赤蝦都好出色半隻蒸龍蝦都好食不過有啲細麵豉剌身帶子好大粒 好好食原本吾鍾意飲麵鼓湯但蒸完之後帶子啲鮮味入晒去 好甜甜品可以揀士多啤梨或者伯爵茶蛋糕士多啤梨味超級好食另外其他嘢就有啲失望魚、丸、花螺、蔬菜都正常發揮
同朋友慶祝生日約左食蒸氣火鍋
原本以為可以自己揀海鮮
原來冇得揀 係一人一set
一開始既刺生幾好食
象拔蚌、油甘魚、酒漬赤蝦都好出色

半隻蒸龍蝦都好食
不過有啲細

麵豉剌身帶子好大粒 好好食
原本吾鍾意飲麵鼓湯
但蒸完之後帶子啲鮮味入晒去 好甜

甜品可以揀士多啤梨或者伯爵茶蛋糕
士多啤梨味超級好食

另外其他嘢就有啲失望
魚、丸、花螺、蔬菜都正常發揮
2024-05-19 24 瀏覽
慶祝生日想食好少少,所以去試試天后的蒸氣鍋,餐廳不是很大,但坐得舒服,仲要全程有店員服務你,不用自己動手❤️❤️大家記得要預約😊餐廳有2個選擇,$888 (需預訂)及$598 套餐 [per head];因為唔知道$888套餐要預訂😔,所以揀$598包括- 餐前小食- 刺身頭盤(花龍蝦、象拔蚌、油甘魚、北海道帶子、銀鱈魚、酒漬赤蝦、北寄貝)- 法國藍龍蝦(每位半隻)- 蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉)- 時令海螺、一夜干石特魚、山椒醬油配白鱔- 手打鮮製蝦滑、手打鮮製墨魚滑- 時令海蝦、蒸原隻生蠔- 日式京葱醬油配本地地雞- 櫻花蝦芝士烏冬- 新鮮野菜盛合- 日式雜炊- 日式甜品成個套餐性格比極高,所有材料都貨真價實,以下點評最愛:🔹刺身頭盤: 所有刺身都好新鮮,特別係龍蝦刺身及象拔蚌爽口彈牙;帶子及赤蝦鮮甜美味😋好想再encore🔹法國藍龍蝦🦞:職員蒸得剛剛,令龍蝦肉好容易整條挑離殼;龍蝦十分新鮮、甜、爽口、彈牙及juicy;一點調味都不需要😋🔹蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉): 大大粒嘅帶子浸落海草同西京麵豉湯,湯嘅鹹鮮完全沒蓋過帶子的鮮味,而湯又可以吸收帶子鮮味,是一個兩全其美嘅配搭

- 餐前小食
- 法國藍龍蝦(每位半隻)
- 蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉)
- 時令海螺、一夜干石特魚、山椒醬油配白鱔
- 手打鮮製蝦滑、手打鮮製墨魚滑
- 時令海蝦、蒸原隻生蠔
- 日式京葱醬油配本地地雞
- 櫻花蝦芝士烏冬
- 新鮮野菜盛合
- 日式雜炊
- 日式甜品

成個套餐性格比極高,所有材料都貨真價實,以下點評最愛:

🔹蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉): 大大粒嘅帶子浸落海草同西京麵豉湯,湯嘅鹹鮮完全沒蓋過帶子的鮮味,而湯又可以吸收帶子鮮味,是一個兩全其美嘅配搭👍🏻

🔹手打鮮製蝦滑、手打鮮製墨魚滑:極鮮及真材實料!食得出係店員每日新鮮手打,而蝦及墨魚味極濃😏

🔹日本雜炊:店員放左龍蝦頭及殼去煲呢個粥,加上吸收哂蒸海鮮時嘅精華,簡直令人回味無窮😋😋要食多2碗,同時令自己完全忘記拍抵佢🥲
生日
2024-05-12 109 瀏覽
平時慶祝都係食西餐多🤔Fd子生日都想試下啲新菜式😝見到有人介紹呢間日式海鮮蒸鍋Fd子都表示流哂口水🤤即刻book位先😚餐廳環境好好,落地大玻璃坐得好舒服座位唔算好多,好彩早啲book可以坐窗邊🤓港式蒸氣海鮮聽得多,咁日式究竟係點架呢❓❣️法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐($598/1) 聽個名都知霸氣🥹首先一上就係刺身拼盤有齊花龍蝦刺身、象拔蚌刺身、油甘魚、北海道帶子、銀鱈魚北寄貝同酒漬赤蝦😍😍一餐可以試齊龍蝦同象拔蚌刺身😱真係好奢侈🥹龍蝦同象拔蚌都好鮮甜‼️🥹其他魚類新鮮😁銀鱈魚刺身第一次食😂冇咩腥味值得一提係個酒漬赤蝦🥹超超超好食‼️醃得勁入味‼️蝦勁彈牙起膠😻最愛呢一味🫶職員會建議大家由淡味食起~❣️法國藍龍蝦(每位半隻)藍龍蝦唔同平時啲波士頓龍蝦咁易食到,全程店員幫你mon住蒸幾耐,唔怕過熟/過生蒸完超多蛋白質😋成條肉起出嚟勁鮮甜彈牙😭😭仲有蟹鉗都好大隻,新鮮嘅海鮮就係唔使太多調味都好出色🫶❣️蘇格蘭刺身帶子未見過咁大粒帶子😱‼️起碼咬左5啖先食完😂下面有海草同西京麵豉湯,兩樣都吸收哂帶子鮮味🥹好好味好好飲🥹🥹呢道菜我超鐘意😘❣️時令海蝦/原隻蒸生蠔海蝦彈牙超大隻‼️蒸生蠔鮮甜完全冇腥味😙仲要豉油都唔
平時慶祝都係食西餐多🤔
Fd子生日都想試下啲新菜式😝
見到有人介紹呢間日式海鮮蒸鍋
Fd子都表示流哂口水🤤即刻book位先😚

餐廳環境好好,落地大玻璃坐得好舒服
座位唔算好多,好彩早啲book可以坐窗邊🤓
港式蒸氣海鮮聽得多,咁日式究竟係點架呢❓

❣️法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐($598/1)
聽個名都知霸氣🥹首先一上就係刺身拼盤

一餐可以試齊龍蝦同象拔蚌刺身😱真係好奢侈🥹
龍蝦同象拔蚌都好鮮甜‼️🥹其他魚類新鮮😁
銀鱈魚刺身第一次食😂冇咩腥味
值得一提係個酒漬赤蝦🥹超超超好食‼️醃得勁入味‼️

蝦勁彈牙起膠😻最愛呢一味🫶
職員會建議大家由淡味食起~

❣️法國藍龍蝦(每位半隻)

蒸完超多蛋白質😋成條肉起出嚟勁鮮甜彈牙😭😭
仲有蟹鉗都好大隻,新鮮嘅海鮮就係唔使太多調味都好出色🫶

❣️蘇格蘭刺身帶子

未見過咁大粒帶子😱‼️起碼咬左5啖先食完😂
下面有海草同西京麵豉湯,兩樣都吸收哂帶子鮮味🥹
好好味好好飲🥹🥹呢道菜我超鐘意😘

❣️時令海蝦/原隻蒸生蠔

海蝦彈牙超大隻‼️蒸生蠔鮮甜完全冇腥味😙
仲要豉油都唔使點😜

❣️一夜干石特魚、手打蝦滑、墨魚滑、海螺、山椒醬油配白鱔

一堆海鮮一齊蒸🤣全部都好食🤍
雖然佢份量好似每人少少但其實食食下都飽左7成😇

❣️日式京蔥醬油配本地地雞
雞件用醬油醃過好入味~雖然單食有少少咸
但係雞肉蒸得好嫩滑🫣 有少少喜出望外☺️

❣️野菜盛盒
❣️櫻花蝦芝士烏冬
篇幅有限冇特別影相,有菇、秋葵同沙葛
櫻花蝦烏冬好多芝士好香濃,份量啱啱好唔會太膩👍🏻

❣️日式海鮮雜炊

呢個真係超正😭😭一開始就放左啲粥同埋龍蝦頭喺鍋底
一路蒸啲海鮮精華一路滴落去🤤
最後店員會刮埋龍蝦頭嘅膏落煲粥度🫨
最後就集會哂所有精華了🥹❤️‍🔥好好味呀嗚嗚嗚🥹

❣️甜品 - 雪糕蛋糕

生日為免費寫碟的😇同fd子叫左士多啤梨同伯爵茶味各一😉
口感真係似雪糕🍦又大件☺️好滿足好完美嘅一餐😝

全部店員會幫你睇住時間,完全唔使理蒸左幾耐
喺呢個豬扒同意粉都要$300蚊一碟嘅時代,食下呢啲高質海鮮都幾開心😙
如果仲未食母親節飯帶阿媽嚟一定好開心🤣🤣又健康又好食😚
這間位於天后新開的日式蒸氣海鮮店,裝潢雅緻,座位寬落,最近推出的海鮮蒸氣刺身套餐,性價比超高,$500幾蚊有齊龍蝦、鮑魚、扇貝、刺身等多款貴價海鮮,最重要是款款海鮮夠新鮮,極受食客歡迎,難怪經常高朋滿座。海鮮蒸氣刺身套餐 $588今日與同行好友一同來試,共4人享用。/時令海蝦海蝦好大隻,新鮮爽彈。/扇貝扇貝味道超鮮甜,好厚身又大隻,約有12cm,以海草配西京麵豉烹調,特別惹味。/櫻花蝦芝士烏冬烏冬加上櫻花蝦及芝士,經過蒸熱,即成拉絲效果。/牛肉福袋&墨魚滑腐皮福袋裡面包住牛肉好精緻,墨魚滑新鮮彈牙。/一夜干石特魚/日式雜炊最後吸收了整晚海鮮精華的日式雜炊,配埋龍蝦頭、龍蝦膏丶龍蝦肉熬了成晩,啖啖精華所在,加埋雞蛋入口更滑身。/甜品士多啤梨芝士蛋糕,夠滿足女人的甜品胃。-虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店--地址: 天后電氣道54號亨環天后5樓-
海鮮蒸氣刺身套餐 $588

今日與同行好友一同來試,共4人享用。
/時令海蝦
海蝦好大隻,新鮮爽彈。
/扇貝
/櫻花蝦芝士烏冬
烏冬加上櫻花蝦及芝士,經過蒸熱,即成拉絲效果。
/牛肉福袋&墨魚滑
腐皮福袋裡面包住牛肉好精緻,墨魚滑新鮮彈牙。

/一夜干石特魚

/日式雜炊

/甜品
士多啤梨芝士蛋糕,夠滿足女人的甜品胃。

-虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店-
-地址: 天后電氣道54號亨環天后5樓-
之前去旅行時食過海鮮蒸氣鍋,一直都念念不忘,希望搵到間質素好但又唔貴嘅蒸氣鍋餐廳🔍朋友推介我可以試吓呢度嘅蒸氣鍋,套餐有海鮮有肉有甜品前菜每位只係$588,睇落好似唔錯👍🏻原隻扇貝直徑有12cm咁長,配以西京麵豉同海草,又鹹又甜幾得意👅櫻花蝦芝士烏冬麵質Q彈,芝士醬好掛烏冬,細細碗食完都唔會滯👍🏻呢個套餐主角係法國藍龍蝦,比起一般龍蝦佢嘅鉗更大隻同多肉,所以就咁清蒸已經係最好嘅烹調方法❤️另一個主角係龍蝦粥,龍蝦頭同米一開始就放喺鍋底,我哋一路食蒸氣鍋時,食物嘅汁就會滴入鍋底,所以呢煲龍蝦粥係精華✨
🍽️ 虎啸日式蒸汽店(亨环天后)😄如果你在维园打波后正在寻找晚餐的最佳选择,那么虎啸日式蒸汽店绝对是你不容错过的地方!🍽️😄他们的「稀有法国蓝龙虾海鲜茶气刺身套餐」价值598元,绝对是一个让人惊艳的选择!这个套餐包含了丰富的海鲜,包括花龙虾、象拔蚌、油甘鱼、北海道带子、银鳕鱼、撒漬赤虾和北寄贝。每一口都充满了鲜美的味道!🦞🍣😍除了海鲜,他们还供应苏格兰剌身带子、西班牙新鲜蓝青口、一夜干石特鱼、山椒酱油配白鳝、手打鲜制虾滑和手打鲜制墨鱼滑等丰富的菜品。此外,还有蒸原只生蚝、日式京葱酱油配本地地鸡、樱花虾芝士乌冬、新鲜野菜盛合、日式离炊和日式甜品。每一道菜都充满了精致和美味!🍽️🍲🍤🍜😋虎啸日式蒸汽店的每人最低消费是一份餐,让你可以尽情享受这个美味的日式盛宴!记得来一趟,让你的味蕾获得一次难忘的体验!😄🍽️
🍽️ 虎啸日式蒸汽店(亨环天后)😄

2024-04-24 128 瀏覽
😛回頭度:7/10😛-一直想試呢間嘅日式蒸海鮮好耐,今次終於Book到位~全部海鮮都好新鮮,用簡單嘅調味再蒸煮,完全可以帶出每樣海鮮獨特嘅鮮甜味!今次我就揀咗每位$598嘅「罕有法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐」個餐都幾多嘢食,雖然海鮮有啲份量得好少,但最後食埋個烏冬同雜炊就好夠飽😂-套餐包括有: 『餐前小食(枝豆)』『刺身頭盤(花龍蝦、象拔蚌、油甘魚、北海道帶子、🌟銀鱈魚、酒漬赤蝦、北寄貝)』『法國藍龍蝦(每位半隻)』『蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉)』『時令海螺』『一夜干石特魚』🌟『山椒豉油配白鱔』🌟 『每日手打鮮製蝦滑、墨魚滑』『時令海蝦』『蒸原隻生蠔』『日式京葱醬油配本地地雞』🌟『櫻花蝦芝士烏冬』『新鮮野菜盛合(沙葛、海鮮菇、秋葵、玉米荀)』『日式雜炊』『日式甜品(草莓蛋糕、伯爵茶蛋糕)』**「🌟」係我覺得比較出色嘅嘢食**-講真嘅,菜式味道上就唔算好突出,鍾意食蒸海鮮的話以呢個價錢就真係買返屋企自己煮會抵啲同滿足啲(見到每人得一粒海螺嗰下的確係幾失望🥲)不過呢間餐廳就勝在環境幾靚、坐得幾舒服、員工服務態度幾好👍🏻
😛回頭度:7/10😛
一直想試呢間嘅日式蒸海鮮好耐,今次終於Book到位~
套餐包括有:

『餐前小食(枝豆)』

『法國藍龍蝦(每位半隻)』

『蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉)』

『時令海螺』
『一夜干石特魚』
🌟『山椒豉油配白鱔』
🌟 『每日手打鮮製蝦滑、墨魚滑』

『時令海蝦』
『蒸原隻生蠔』

『日式京葱醬油配本地地雞』

🌟『櫻花蝦芝士烏冬』

『新鮮野菜盛合(沙葛、海鮮菇、秋葵、玉米荀)』

『日式雜炊』

『日式甜品(草莓蛋糕、伯爵茶蛋糕)』

**「🌟」係我覺得比較出色嘅嘢食**
2024-03-25 376 瀏覽
I’m impressed with the waitress who named Kelly. She provided us very good service Food is out of my expectation. Will come again and also highly recommended.
2024-03-24 288 瀏覽
今日同朋友去咗呢一間海鮮餐廳度食晚飯,距離天后地鐵站都係大概行過去3分鐘嘅路程,我哋都覺得非常方便,而且樓下就有的士站食完亦都方便大家離開,比較有喜出望外嘅係佢嘅刺身拼盤,我同朋友都覺得佢嘅牡丹蝦非常大隻,而且非常新鮮,絕對食唔到雪藏嘅味道證明餐廳選材本身就係幾好,跟住要介紹吓佢嘅龍蝦,龍蝦爽口彈牙,而且肉質非常鮮甜,食得出龍蝦本身係新鮮嘅龍蝦,呢間餐廳主打海鮮鍾意食海鮮嘅朋友唔可以錯過,有機會會再返嚟食!
—🐟 刺身頭盤花龍蝦 | 象拔蚌 | 油甘魚 | 北海道帆立貝 | 銀鱈魚 | 酒盜赤海老 | 北寄貝•🦞 法國藍龍蝦🐚 蘇格蘭帆立貝🐚 韓國鮑魚🐚 西班牙藍青口🐟 魚 一夜干🐟 白鱔 配山椒醬油🍡 蝦滑 | 墨丸滑🦐 海蝦🐔 本地雞 配日式京蔥醬油🍜 櫻花蝦芝士烏東🥬 野菜盛合🍲 日式雜炊•🍮 日式甜品—餐廳環境乾淨企理 服務員好好仲會幫你煮埋食材款式豐富 以呢個價錢算係咁但某d食材自己覺得都係吾蒸用其他煮法會好食d😹不過最後個粥加埋龍蝦鉗咁煮 集合哂既蒸完海鮮既精華 幾好味見幾得意去試下系列😇

🐟 刺身頭盤

集合哂既蒸完海鮮既精華 幾好味
見幾得意去試下系列😇
2023-11-27
2024-01-25 890 瀏覽
一年一度既冬天又黎啦,✡️雖然而家仲未真正凍,✡️但係已經有想食龍蝦既心情,食蝦當然就要當季季節食,✡️先係最好食,我搵到天后呢度有得食法國藍龍蝦✡️仲要係好似酒樓一樣,有成個List既清單咁,今日就可以食飽飽之外仲坐一坐傾計,價錢唔貴✡️真係食得過。「韓國鮑魚」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻今餐既主題都係海鮮其中之一,而呢度都有鮑魚食,好厚肉,用叉撩開,成隻同殼分離道食得,都好好食丫好有口感,明顯有一種鮑魚既味「新鮮青口」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻青口都好新鮮,呢度既上枱速度都好有效率,青口洗得好乾淨,我就會加鼓油一齊食,更有風味「海蝦」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻我地邊食邊傾係好開心,呢度既食物質素仲要咁高,海蝦真係好新鮮既海鮮,有鮮甜味道為主,更有濃郁既蝦味,熟透後都有橙色外殼,新鮮度好好「藍龍蝦」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻呢個係法國既藍龍蝦,真係一款高質素既食物,有好濃郁既龍蝦風味,睇佢外殼已經好靚,好靚既藍色,真係好罕有「刺身頭盤」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻其實呢餐既海鮮都好豐富,仲有刺身做頭盤,勁肚餓既我地,都第一時間瘋狂先食刺身,全部都好鮮味,新鮮又清新既感覺,完全可以滿足晒自己既胃口「日式京蔥醬油配本地地雞」🫶🏻🫶

「日式京蔥醬油配本地地雞」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻呢份雞肉就好有日式風味,好新鮮既雞肉,同時又好有肉汁,好嫩滑既質感再加上京蔥醬油,又提升左另一種層次
2024-01-23 617 瀏覽
🔸聖誕節食套餐比平時多咗阿拉斯加長腳蟹,夠新鮮啖啖肉🔸法國藍龍蝦鮮甜彈牙🦞連蟹鉗都非常飽滿多肉🔸每次放完食物店員都會計時,時間到會幫手夾出來,完全唔使自己動手🔸芝士烏冬驚喜地好食,有拉絲效果😂🔸刺身少少地開下胃🤣🤣,而刺身龍蝦的龍蝦頭一早已經放咗喺粥底中🔸粥底去到最尾集所有海鮮的精華所在,但係係比想像中淡味(可能得2個人嘅海鮮,所以要加少少鹽吊味無限時,坐得舒服,唔洗落手處理,整體不錯😆
🔸聖誕節食套餐比平時多咗阿拉斯加長腳蟹,夠新鮮啖啖肉
🔸法國藍龍蝦鮮甜彈牙🦞連蟹鉗都非常飽滿多肉
🔸芝士烏冬驚喜地好食,有拉絲效果😂

無限時,坐得舒服,唔洗落手處理,整體不錯😆
2024-01-22 385 瀏覽
早兩日同朋友一齊食飯就去咗呢一間專食海鮮的餐廳,每個人都有一個套餐附上左超級多款海鮮(^з^)-☆因為有太多海鮮就唔逐一介紹了。今日就嚟講講呢個既視覺又味覺兼具嘅刺身頭盤🍣。首先,北寄貝刺身口感爽脆,配合微微嘅甜味,令人一嚼就愛上呢種清新感覺🌊。接住諗起嗰啲蝦刺身🦐,真係新鮮得嚟彈牙過人,每一啖都饒有海洋嘅鮮甜,喺口腔中慢慢散開嘅香味簡直係難以形容嘅享受。再嚟講講帶子刺身,肉質細嫩得黎帶有絲絲甜意🌟,根本就係唔需要任何調味,咁樣原汁原味嘅食佢已經係一種奢華。同埋當中最令人期待嘅可能要算係龍蝦刺身🦞,佢嘅肉質滑嫩而且味道鬼咁濃郁,每一啖都好似海底精靈在跳舞咁,完完全全將海洋嘅精華展露無遺。整盤刺身嘅色澤爛漫,充滿咗生命力嘅同時亦都令人食慾大開👀。個人特別欣賞盤內嘅和諧與細緻,你會發現每一件刺身都好似藝術品咁,經過細心嘅挑選同處理,然後美妙地呈現俾每一位客人🎨。最後,食完之後嘅滿足感,真係用言語都表達唔到,只能夠喺心中默默嚟一個讚賞嘅手勢👌。呢個刺身頭盤絕對係美食之旅中嘅一個耀眼高點,推介俾所有愛好日本料理嘅朋友一試!🎉食完海鮮刺身後就係食清蒸海鮮了,第一款就是法國藍龍蝦,每位有半隻,龍蝦

食完海鮮刺身後就係食清蒸海鮮了,第一款就是法國藍龍蝦,每位有半隻,龍蝦都是幾大隻的,肉質都幾好的(///▽///)然後,就是西班牙新鮮藍青口,青口都係大隻的而且都偏新鮮的。另外,和青口一起蒸的就是原隻韓國鮑魚了,可以就咁食或者加埋餐廳比嘅醬油芥末昆布都得,鮑魚都唔硬!最後,就是阿拉斯加長腳蟹,蟹肉是鮮甜的而且方便剝殼(*¯︶¯*)
2024-01-18 490 瀏覽
平時返工做嘢咁辛苦,黎到The Weeknd今晚決定食好啲,選擇咗去天后食日式蒸氣海鮮,餐廳位置都算易搵,weekend夜晚座無虛席✌🏼 !🦐🦐🦐酒漬赤蝦🦐🦐🦐踢下單甜,配埋淡淡的酒香,清新爽口,完美嘅配搭!!💯🦀🦀🦀阿拉斯加長腳蟹🦀🦀🦀🦀CP值超高,蟹肉非常結實,食完齒頰留香,勁滿足!長腳蟹啖啖肉,好爽口!海水味十足🤪,唔使點落調味都夠晒正💓!真心推介🥰🦞🦞🦞法國藍龍蝦🦞🦞🦞會唔會太抵呀, $888呢個阿拉斯加蟹set 仲會包埋呢個法國藍龍蝦,真係超超超正🙌🏼!藍龍蝦鮮甜味十足🤝,肉質非常鮮甜🤟🏽,精元火候啱啱好,紮實嘅龍蝦肉,一d都唔靱,果然出色!👏🏼👏🏼👏🏼🐔🐔🐔日式京葱醬油配本地地雞🐔🐔🐔除咗海鮮,估唔到呢個雞到令我有驚喜,雞肉肉汁軟嫰,蒸完都仲好Juicy !超好味!🫶
🦐🦐🦐酒漬赤蝦🦐🦐🦐
踢下單甜,配埋淡淡的酒香,清新爽口,完美嘅配搭!!💯
🦀🦀🦀阿拉斯加長腳蟹🦀🦀🦀🦀
🦞🦞🦞法國藍龍蝦🦞🦞🦞
🐔🐔🐔日式京葱醬油配本地地雞🐔🐔🐔
2024-01-17 299 瀏覽
屋企人嚟咗天后呢一間虎嘯日式蒸氣刺身專門店,全家人都非常之期待又開心🤩今次我哋就一心食呢個100%真六釘阿拉斯加長腳蟹套餐🥳,成個套餐有成10幾款食物,真係好豐富呀!❤️阿拉斯加長腳蟹😍阿拉斯加長腳蟹真係好震撼呀,佢係長腳蟹入面體型最大,啲肉質飽滿又鮮甜!拎住你食嘅時候都feel到有啲重量!❤️法國藍龍蝦😍清蒸法國藍龍蝦,係一款高級又細膩嘅海鮮佳餚,食客對佢嘅追捧完全可以理解🧡。首先,法國藍龍蝦嘅外殼呈現出誘人嘅深藍色,彷彿珍珠一樣吸引人嘅目光💎。當佢經過清蒸後,肉質更係保持咗最原始嘅鮮美,彈牙而又細嫩,咁純淨嘅口感直接擊中你嘅味蕾中心🎯。清蒸嘅方式保留咗蝦肉最自然嘅甜味,唔需要過多嘅調味,單單係嗰微妙嘅海水香氣已經足夠令人垂涎😍。法國藍龍蝦嘅每一口,滋味都細緻得令人驚喜,仿佛融入咗大自然嘅精華,帶領著食客遊走喺海洋嘅夢幻世界中🌊。享用清蒸法國藍龍蝦,你會發現一種難得嘅純粹與寧靜,好似穿越咗喧囂嘅都市,找到咗一片遺世獨立嘅清幽之地🌿。佢嘅質樸無華,卻又不失優雅從容,證明咗最簡單嘅烹調方式往往能夠凸顯食材最真實嘅味道。每次將完美烹煮嘅藍龍蝦肉放入口,嗰滋味清新且回甘,肯定會令你讚不絕口👍。令

❤️阿拉斯加長腳蟹😍
❤️法國藍龍蝦😍
清蒸法國藍龍蝦,係一款高級又細膩嘅海鮮佳餚,食客對佢嘅追捧完全可以理解🧡。首先,法國藍龍蝦嘅外殼呈現出誘人嘅深藍色,彷彿珍珠一樣吸引人嘅目光💎。當佢經過清蒸後,肉質更係保持咗最原始嘅鮮美,彈牙而又細嫩,咁純淨嘅口感直接擊中你嘅味蕾中心🎯。清蒸嘅方式保留咗蝦肉最自然嘅甜味,唔需要過多嘅調味,單單係嗰微妙嘅海水香氣已經足夠令人垂涎😍。法國藍龍蝦嘅每一口,滋味都細緻得令人驚喜,仿佛融入咗大自然嘅精華,帶領著食客遊走喺海洋嘅夢幻世界中🌊。享用清蒸法國藍龍蝦,你會發現一種難得嘅純粹與寧靜,好似穿越咗喧囂嘅都市,找到咗一片遺世獨立嘅清幽之地🌿。佢嘅質樸無華,卻又不失優雅從容,證明咗最簡單嘅烹調方式往往能夠凸顯食材最真實嘅味道。每次將完美烹煮嘅藍龍蝦肉放入口,嗰滋味清新且回甘,肯定會令你讚不絕口👍。令人每一次回味都感到滿足,每一次品嚐都像喺舌尖上跳起嘅舞蹈💃。
總結嚟講,清蒸嘅法國藍龍蝦就好似美食界嘅詩,簡單而純粹,卻又情感豐富,值得每一位愛好美食嘅人悉心品味🥂。

❤️蘇格蘭刺身帶子😍
賣相好精緻嘅蘇格蘭刺身帶子都好吸引,上面會加左海草配西京麵豉!帶子真係好鮮甜!
❤️草莓芝士蛋糕😍
甜品嘅環節係我最鍾意食嘅芝士蛋糕,芝士味道都幾濃郁,再加上甜甜地嘅士多啤梨🍓,有一種幸福嘅感覺。