2024-02-28 163 瀏覽
作為一個奶蓋愛好者,嚟得葵廣掃街,冇理由唔試吓啲特別嘅奶蓋。放工約咗朋友嚟葵廣行街兼掃街,聽朋友講呢間萬波都幾好飲,咁啱食完螺螄粉走出嚟試試佢😌奶油Oreo那堤🍪🥛🧋 $45開頭都花多眼亂唔知揀咩好,見呢個Oreo latte係店舖推介一於試試🤤師奶仔心態中杯同大杯爭兩蚊,冇理由唔要大杯嘅🤭呢間個奶蓋比較特別,佢係朱古力奶蓋,飲落係有微微朱古力味,上面仲有Oreo碎🤤但可惜個人都係鍾意厚身嘅,如果未試過朱古力奶蓋都非常建議試一試👍🏻餐廳資料:萬波 (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓302B號舖

奶油Oreo那堤🍪🥛🧋 $45

餐廳資料:萬波 (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓302B號舖
2024-02-13 127 瀏覽
好耐冇行過葵涌廣場真係過時過節咁啱去開嗰頭先可以行到最高嗰層都唔少舖頭有開,因為食得好飽,所以淨係叫咗杯奶茶飲茶飲大概都係$30左右,價錢合理香草籽布蕾奶茶$32奶茶可以揀茶底有焙茶、烏龍茶同埋仲有一款唔記得咩茶簡,大食妹鍾意烘焙味道,所以揀咗焙茶個茶底有少少烘焙味,微糖都仲係好甜下個奶蓋係偏奶泡狀態,唔係好結實個隻,雲呢拿味就唔係好出啦,不過都幾好飲嘅次次去葵涌廣場,都有新發現新舖頭,係幾開心嘅一件事

好耐冇行過葵涌廣場真係過時過節咁啱去開嗰頭先可以行到
最高嗰層都唔少舖頭有開,因為食得好飽,所以淨係叫咗杯奶茶飲
茶飲大概都係$30左右,價錢合理
香草籽布蕾奶茶$32
個茶底有少少烘焙味,微糖都仲係好甜下
次次去葵涌廣場,都有新發現新舖頭,係幾開心嘅一件事

外賣自取
♡̴紅蘋粉粿♡̴最鍾意飲就係紅蘋粉粿首先茶底好濃厚然後再加埋淡淡嘅蘋果香有少少酸酸甜甜嘅感覺好開胃而佢嘅粉粿好煙靭而份量亦都好多每一啖都充滿着滿滿嘅料之前仲飲過萬波嘅其他飲品其他都好好飲仲要比坊間飲品店嘅特別十分推薦大家去試
♡̴紅蘋粉粿♡̴
之前仲飲過萬波嘅其他飲品
其他都好好飲
仲要比坊間飲品店嘅特別
十分推薦大家去試
台灣過江龍,比想像中好飲,物有所值嘅貴,可以一試!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🥭 楊枝甘露 L size HK$48・味道:冇得較甜度但0甜波好喜歡,係微甜版楊枝甘露糖水。飲晒成杯係解渴而唔係膩!本波給「過」。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。!芒果完全唔酸好甜,掂👍🏻最欣賞係個水同料比例啱啱好,好多嘢嗒之餘,係飲咗杯嘢而唔係食咗杯嘢XD・口感:又小丸仔、西米、芒果粒、西柚粒,豐富好食。🍋 島嶼檸檬茶王 走甜 L size HK$26・味道:走甜但唔影響檸檬香,冇檸檬片但有已經有檸檬肉喺飲品到,配埋個茶底,夾埋係微澀但唔苦嘅,整體解渴,不錯desu。・口感:薄身正常・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:偏貴但物有所值嘅,可以一試!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
台灣過江龍,比想像中好飲,物有所值嘅貴,可以一試!

🥭 楊枝甘露 L size HK$48
・口感:又小丸仔、西米、芒果粒、西柚粒,豐富好食。

🍋 島嶼檸檬茶王 走甜 L size HK$26
・口感:薄身正常

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:偏貴但物有所值嘅,可以一試!

2023-11-10
  • 楊枝甘露
  • 島嶼檸檬茶王
2023-09-28 323 瀏覽
天氣咁熱,掃街嘅時候唔少得一杯手搖葵廣咁多間台式飲品,都係萬波令我念念不忘葵廣3樓呢個戰場,萬波一定係最大功臣比起甜到漏嘅台灣嘢飲,我偏向飲啲高質嘅萬波嘅嘢飲,向來都好特別之前飲過佢哋嘅金萱珍波粉今次就試吓店員推介俾我最新嘅蘋果茶果然冇介紹錯,水果茶一定係炎熱之選淡淡嘅蘋果香再加埋濃厚嘅茶底肯定係絕配佢嘅粉粿勁煙靭,份量都唔少,每一啖都一定飲到店員仲好貼心,咁叫我一定要搖勻先飲美中不足嘅係冇得揀甜度同冰度我就覺得甜咗少少,如果有得7分糖就會好啲總括萬波試新嘢都唔會伏
天氣咁熱,掃街嘅時候唔少得一杯手搖
葵廣咁多間台式飲品,都係萬波令我念念不忘

葵廣3樓呢個戰場,萬波一定係最大功臣
比起甜到漏嘅台灣嘢飲,我偏向飲啲高質嘅

萬波嘅嘢飲,向來都好特別
之前飲過佢哋嘅金萱珍波粉
今次就試吓店員推介俾我最新嘅蘋果茶

紅蘋粉粿

果然冇介紹錯,水果茶一定係炎熱之選
淡淡嘅蘋果香再加埋濃厚嘅茶底
肯定係絕配
佢嘅粉粿勁煙靭,份量都唔少,每一啖都一定飲到

店員仲好貼心,咁叫我一定要搖勻先飲
美中不足嘅係冇得揀甜度同冰度
我就覺得甜咗少少,如果有得7分糖就會好啲
總括萬波試新嘢都唔會伏

紅蘋粉粿
大家好!今日我地試試 2人HK$300 可以食到幾多野同推介下邊間係必食!食評次序: 3分 - 慧食貓 -> 無辣不歡 -> DP Dessert -> 萬波島嶼紅茶 -> 2分 - 屯の大阪章魚燒 -> Chok雞 -> 1分 - 烤焗工房 -> 冇分 - 嘆杯貓茶 -> 緣味之家 -> Free D Coffee -> 丸子茶(自家評分,滿分3個【好食!】,口味各有不同,評分只供參考!)食完辣野就要搵野飲,呢間萬波喺葵廣3樓,我地揀左大既波霸奶茶,茶味香、奶味濃、珍珠唔會太硬,好食!解喝解辣一流!波霸奶茶(大)・HK$30 VLOG:

波霸奶茶(大)

波霸奶茶(大)・HK$30

VLOG:

2023-06-03
波霸奶茶(大)
2023-06-13 346 瀏覽
唔知飲咩好既話望一望「人氣飲料推薦」,綜合左最多人10杯飲,一定搵到啱自己嘅口味😆 有好多款都好好飲咁,有d平時都好小見到的款式例如紅豆粉粿鮮奶,不過見到有草莓🍓既飲品,我唯有下次先試下個紅豆粉粿係點樣啦~🔸草莓芝士綠茶🍓睇到已經心心眼了😍😍 面頭有勁厚嘅奶蓋和草莓乾係用咗明治鮮奶和草莓🍓打成沙冰🍧,飲落勁草莓味唔會甜到好似人造糖咁,而且入面有勁多草莓嘅果肉,好有咬口呀~🔸 金牌愛玉檸檬完全稱得上金牌知名~係清新之選糖度岩岩好, 愛玉份量都差唔多有半杯😍很好很好喔加上有檸檬係入面,好清涼~

🔸草莓芝士綠茶🍓
睇到已經心心眼了😍😍 面頭有勁厚嘅奶蓋和草莓乾

🔸 金牌愛玉檸檬
完全稱得上金牌知名~係清新之選
糖度岩岩好, 愛玉份量都差唔多有半杯😍很好很好喔

加上有檸檬係入面,好清涼~

記得之前出街要戴口罩的日子,想掃下街都唔太方便。到了2023年,依家終於可以除口罩,所以今個周末特登去葵廣掃下街先!葵廣掃街第三站,去萬波買杯野飲先~埔里甘蔗青 ($30)之前係荃灣飲過一次萬波,記得都幾好飲。今次係葵廣見到萬波新分店,就決定再次幫襯。今次點左埔里甘蔗青 ($30),由四季春青茶加上甘蔗汁,甘蔗夠濃亦飲得出茶味,非常清涼解渴!以下係我的評分(滿分為5分):味道:5分環境:(外賣不評)服務:(外賣不評)價錢:3.5分推薦程度:4.5分萬波網址: https://s.openrice.com/QrbS05HiC00~uKZISBA 地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓302B號舖
埔里甘蔗青
埔里甘蔗青 ($30)
以下係我的評分(滿分為5分):
味道:5分
環境:(外賣不評)
服務:(外賣不評)
價錢:3.5分
推薦程度:4.5分

萬波
地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓302B號舖
2023-04-22
5 分鐘 (外賣自取)
埔里甘蔗青
葵芳廣場不愧美食廣埸,行過見到3樓新開左一間手搖飲品,重點係一行近啲聞到好香既茶味。Search完發現原來萬波係台灣品牌,仲要7個國家都有分店,甘就冇唔試既理由>W< 超推薦食法:1️⃣茉香奶綠加粉粿(少甜)($31)食厭左珍珠可以試下粉粿,唔係好多地方有得賣>W<。好似啫喱咁滑之餘又帶有咬口,仲有少少焦糖味。 2️⃣鮮奶油Oreo奶茶($40)飲既第一啖就覺得好台灣feel,因為飲食文化唔同,我係expect 奶油Oreo係輕盈同甜。但萬波既鮮奶油係鹹鹹的~Oreo既甜有對衡既作用,覺得可以一試!

超推薦食法:
1️⃣茉香奶綠加粉粿(少甜)($31)

2️⃣鮮奶油Oreo奶茶($40)
茉香奶綠加粉粿
奶油Oreo  奶茶
茉香奶綠加粉粿
奶油Oreo  奶茶
2023-04-17 218 瀏覽
掃完街口淡啖想飲返杯野見佢網上評語都ok 而且現場都有人買就一於試下等待時間唔耐不過一拎杯野見到色水都覺得唔太對路有奶個杯冇乜茶色 只有稀稀地嘅奶水色純茶個杯茶色淺 叫完少冰都係好多冰我杯茱莉那提要左微糖 加珍珠飲落好好好好~淡茶味 冇奶味 啲珍珠就連少少甜味都冇(我邊打呢編野邊飲,依家覺得好似飲緊珍珠水😂😂)我朋友個杯金萱青茶 無糖 加愛玉都係勁淡茶味 有既味主要嚟自愛玉可能係我地叫錯野飲啦,見到其他客都叫排行榜推薦飲品🫠
掃完街口淡啖想飲返杯野

純茶個杯茶色淺 叫完少冰都係好多冰

我杯茱莉那提要左微糖 加珍珠

我朋友個杯金萱青茶 無糖 加愛玉
都係勁淡茶味 有既味主要嚟自愛玉

可能係我地叫錯野飲啦,見到其他客都叫排行榜推薦飲品🫠
2023-04-10 178 瀏覽
萬波尼間手搖店,之前系荃灣路德圍就已經飲過幾次,估唔到依家開左係葵涌廣場。主打茶味香濃。 春橙愛玉(大杯)原本要$32,葵廣新店開張,只要follow 佢地的 社交平台就有指定飲品「減$5」優惠。 味道香醇,橙味都唔會蓋過茶味,愛玉滑嘟嘟。就算唔變少甜都唔會太甜。 整體黎講,味道唔差,清新口感,茶味香醇。值得一試再試! 記得新店開張,好多人排隊,排到好長一條人龍,可能會等好耐,但值得既!

整體黎講,味道唔差,清新口感,茶味香醇。值得一試再試!

春橙愛玉
2023-04-03
10 分鐘 (外賣自取)
春橙愛玉
2023-04-09 147 瀏覽
👱🏻‍♀️趁住放假就去左葵廣搵野食😋見到呢間新開嘅珍珠奶茶舖🧋我都去試番杯先🥳🧋蘭葉那堤 🌈奶茶控必選呢杯蘭葉那堤👍呢杯用靚嘅斯里蘭卡康堤茶葉再加埋鮮奶🥛茶味夠曬濃☕️茶香味好出又香醇✅茶香同鮮奶比例仲啱啱好💯再加埋彈牙嘅波霸😍若果你同我一樣鍾意濃茶嘅話😋真係好推介呢杯蘭葉那堤呀🥳🧋芋芋仙草奶 🌈另一杯我哋就揀左呢杯賣相一樣咁靚靚嘅芋芋仙草奶😍呢杯除咗🈶️勁多仙草之外💕佢哋嘅芋頭香味都超吸引呀👍仙草加埋芋頭嘅味道可以話係各司其職😂唔會搶走大家嘅風采呀😂呢杯都好正呀🥳

🧋蘭葉那堤

🧋芋芋仙草奶