2024-03-19 80 瀏覽
KFC有飯嘅餐真係可以話係窮人嘅福音$30唔使可以食到一碗飯喺而家香港呢個咁繁華嘅都市我諗都好難見到白汁雞皇飯大大碗熱辣辣真係好抵食或者有啲人唔係咁鍾意佢哋啲飯但我就覺得呢一個白汁雞皇飯真係成個KFC入邊最好食嘅嘢,沒有之一
KFC有飯嘅餐真係可以話係窮人嘅福音
白汁雞皇飯大大碗熱辣辣
真係好抵食
或者有啲人唔係咁鍾意佢哋啲飯
2024-03-18 20 瀏覽
呢間KFC最特別嘅地方我覺得係可以望住成個觀塘市中心食好少KFC會有咁嘅景觀另外佢哋新出嘅白汁雞皇飯餐真係好抵以前只有蘑菇辣雞飯,一路都好好奇點解佢唔出白汁雞皇飯版本而家基本上返工lunch必食,又平又飽又好食
呢間KFC最特別嘅地方我覺得係可以望住成個觀塘市中心食
好少KFC會有咁嘅景觀
另外佢哋新出嘅白汁雞皇飯餐真係好抵
以前只有蘑菇辣雞飯,一路都好好奇點解佢唔出白汁雞皇飯版本
而家基本上返工lunch必食,又平又飽又好食
2024-02-29 80 瀏覽
✨台式三星蔥脆雞🍗炸雞嘅味道係幾濃郁嘅香蔥味,外皮幾酥脆,雞肉嫩滑,口感變得豐富🐓‼️.️✨Q彈雙重珍珠葡撻💛就係加啲珍珠落原味蛋撻裡面😂.✨桂花烏龍珍珠奶茶🧋唔算甜,茶味較突出。
✨台式三星蔥脆雞🍗
️✨Q彈雙重珍珠葡撻💛
就係加啲珍珠落原味蛋撻裡面😂
✨桂花烏龍珍珠奶茶🧋
唔算甜,茶味較突出。
2024-01-03 194 瀏覽
醬燒雞扒蕃茄濃湯扭扭粉真的是一絕!麵條彈牙,湯汁濃郁,搭配著嫩滑的雞扒。香蜜鬆餅。這些鬆餅口感酥脆,帶著淡淡的蜂蜜香氣,每一口都充滿了濃郁的甜味。我也點了一份牛油多士,這是一個經典的早餐選擇。多士烤得金黃酥脆,裡面的牛油融化在口中,帶來一種濃郁的奶香味道。它是一個簡單而美味的選擇,絕對能滿足你的味蕾。最後,我品嚐了芝士火腿包。這個火腿包裡面夾著鮮嫩的火腿和融化的芝士,搭配著鬆軟的面包,每一口都是絕妙的口感和豐富的味道。

2023-12-04 222 瀏覽
KFC都係我由細食到大既快餐店,今次見到有新既合味道炸雞味,一定要去試下!今次食呢個合味道豐盛餐真係幾抵食,兩件合味道炸雞,一件狂惹燒雞,一件葡撻,一個蘑菇飯再加一杯飲品,夾埋都唔需要60蚊,經KFC app仲可以用埋滿60減6蚊優惠卷,晚餐黎講CP值認真高👍講返食物本身,合味道炸雞味道真係好有趣,好似將杯麵同炸雞兩樣野mix and match一齊咁,好欣賞KFC不斷創新既態度,期望之後會有更加多新口味可以試下🤤🤤🤤葡撻就維持一貫高水準,每次食KFC都係必點,如果無既話會覺得成個餐唔完整!聽落好似吹大左,但係事實就係咁,不接受反對😂😂😂

2023-12-01
  • 葡撻
2023-11-05 200 瀏覽
作為花生醬嘅愛好者,話說第一眼見到出花生醬脆辣雞腿包,真係好吸引,立即去咗試!打開包裝一陣花生醬嘅香氣就傳咗出嚟,口水在口中湧現,雞腿脆嘅外皮,外脆內嫩,看似夠辣夠香口,咬落去肉質鮮嫩多汁,真係好過癮,加埋花生醬同蔬菜,香氣及口感異常地豐富!再黎就係花生醫香辣脆雞,用預先醃製好嘅生雞腿,炸出黎香噴噴,雞皮炸得非常酥脆,咬落去,原本被鎖住嘅熱辣辣香氣噴出黎,繼而流出香噴噴嘅肉質及雞油,配上鮮嫩嘅雞肉, 點上香濃嘅花生醫,滿滿嘅花生香氣加上剛好嘅鹹甜度,配合剛炸好的雞腿,口感極度滿足!好食推介!

2023-11-04
2023-11-03 145 瀏覽
KFC的可樂飲料口感醇厚帶有微微的甜味和氣泡非常適合作為一款解渴飲料燒雞是KFC的招牌之一外皮炸得金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁味道香氣四溢絕對是肉食愛好者的美味選擇蘑菇飯是一道搭配菜它的米飯軟糯搭配了香氣撲鼻的蘑菇口感豐富而美味總體而言KFC的可樂、燒雞和蘑菇飯都是令人滿意的選擇無論是單獨品嚐還是搭配食用都能帶來愉悦的用餐體驗唔使會唔會吹大左 不過唔知點解有張卡個餐好似好食左絕對唔係為左SPY卡先食 呵呵
KFC的可樂飲料口感醇厚
帶有微微的甜味和氣泡
非常適合作為一款解渴飲料
燒雞是KFC的招牌之一
外皮炸得金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁
味道香氣四溢
絕對是肉食愛好者的美味選擇
蘑菇飯是一道搭配菜
它的米飯軟糯
搭配了香氣撲鼻的蘑菇
口感豐富而美味
總體而言
KFC的可樂、燒雞和蘑菇飯都是令人滿意的選擇
無論是單獨品嚐還是搭配食用
都能帶來愉悦的用餐體驗
唔使會唔會吹大左
不過唔知點解有張卡個餐好似好食左
絕對唔係為左SPY卡先食 呵呵

2023-10-19
2023-10-03 226 瀏覽
👧🏻💖安妮亞喜歡這個👇🏼KFC 聯乘 SPYxFAMILY 間諜家家酒美食🪭嘩嘩😍有超可愛SPYxFAMILY食物包裝仲有兩款食到舔舔脷😋主打美食我食左😋A3 花生醬香辣脆雞滿足套餐有2 件花生醬香辣脆雞+ 辣汁蘑菇🍚香飯(普通)+ 經典葡撻+汽水+$8升級粉紅葡萄柚梳打+ $28追加花生醬巴辣雞腿包🤤✨花生醬香辣脆雞及花生醬巴辣雞腿包✨嫩滑多汁的香辣脆雞配上花生醬和花生粒充滿著濃郁的花生香氣🥜~好好味呀!飲品方面則以安妮亞粉紅色🩷為靈感特別調配出粉紅葡萄柚梳打好清爽好解渴,為味蕾帶來清新暢快的感覺!
👧🏻💖安妮亞喜歡這個👇🏼

+$8升級粉紅葡萄柚梳打
+ $28追加花生醬巴辣雞腿包🤤

✨花生醬香辣脆雞及花生醬巴辣雞腿包✨
嫩滑多汁的香辣脆雞配上花生醬和花生粒
充滿著濃郁的花生香氣🥜~好好味呀!
飲品方面則以安妮亞粉紅色🩷為靈感
特別調配出粉紅葡萄柚梳打
好清爽好解渴,為味蕾帶來清新暢快的感覺!
2023-09-26 143 瀏覽
見到有新野還同spy family合作就一定要試試KFC 將Anya最愛的花生整成花生醬巴辣雞腿包🥜食落去包含辣,甜,鹹味。整體覺得好特別我叫的set有埋薯條,葡撻及飲品$55個人就覺得薯條太乾同太硬身,口感麻麻
見到有新野還同spy family合作就一定要試試
KFC 將Anya最愛的花生整成花生醬巴辣雞腿包🥜
食落去包含辣,甜,鹹味。整體覺得好特別

我叫的set有埋薯條,葡撻及飲品$55
個人就覺得薯條太乾同太硬身,口感麻麻
外賣自取
2023-08-21 219 瀏覽
附近就有間kfc,求其叫咗份家鄉雞跟薯格再加多個白汁雞皇飯~家鄉雞比較鹹而且外皮唔脆,仲諗住招牌實冇死😅薯格都唔係好脆,不過味道還好,最好食係白汁雞皇飯,忌廉味好重
2023-08-14 176 瀏覽
有天和小嬰出去觀塘這邊,我見佢一直都唔想瞓晏覺,於是聯想他會不會肚子餓,在APM商場又不太找到下午茶,他吃過那間爆谷之後都好像完全沒有睡意,於是把心一橫,索性食埋個KFC下午茶,發現其實APM都沒有太多兒童餐廳,要麼就是咖啡店,要麼就是火鍋店😂是高檔食肆,不太兒童友善,於是就去返平時在屋企附近都會食定KFC,夠划算,夠啱食。可能因為這邊的人流比較多,巴辣香雞翼,外邊夠香脆,帶點辣味當然香口,然後內裹都充滿肉汁,打倒「KFC炸雞一定唔好食」這個言論。另外葡撻都是相當熱燙,見到帶點少許焦香,熱到燙下燙下,熱到連小嬰都不能即時吃。另外這邊位於APM側邊,對住以前裕民坊,景致都算是不錯,夠開陽,光線充足,可以見到昔日去開的咸豆漿、崩大碗、食牛雜、有些電子零件舖、遊戲機鋪,這個裕民坊已經完全消失,後面還要有幾幢私人住宅矗立,樓下的屋苑商場大都市大型連鎖餐廳,難免令人感到唏噓。🤷🏾‍♀️🥹

可能因為這邊的人流比較多,

另外這邊位於APM側邊,對住以前
下午茶
2023-08-05 156 瀏覽
每次食肯德基都要記得用會員登入他的手機app因為可以加點免費的葡撻一件下午茶時段一個蘑菇飯,一杯汽水,一件雞,一件葡撻$50有找超級抵食不建議叫雞筒飯總覺得不夠汁飯會太乾
每次食肯德基都要記得用會員登入他的手機app
因為可以加點免費的葡撻一件

下午茶時段
一個蘑菇飯,一杯汽水,一件雞,一件葡撻
$50有找
超級抵食

不建議叫雞筒飯
總覺得不夠汁
飯會太乾
2023-07-13 200 瀏覽
每次想食炸雞,就一定諗喺KFC嘅家鄉雞,kfc總有一間係左近,由細住開觀塘,呢間就由細食到大,雞肉本身就好嫩滑,充滿着雞香,而外皮又炸到脆卜卜,雞肉又有少少辣味,仲有呀佢嘅蘑菇飯真係超級出色,輕微嘅少少辣令到成個飯好惹味,同埋佢嘅葡撻更加係超級好味,外皮鬆脆,仲要保持住溫度,內裏甜甜地,非常好食。每次我都一定會食佢嘅葡撻㗎,我係佢嘅忠實fans。
2023-06-23 222 瀏覽
辣汁蘑菇飯,由細都最鍾意食,個汁非常出色,味道又有少少辣辣地,葡撻外脆內軟,蛋味10分濃郁,味道又甜甜地,外表有少少燶燶哋,真心好食,炸雞亦都非常出色,最愛食炸雞髀
2023-02-01 777 瀏覽
不講不知大家知不知?KFC有一個餐叫「神秘的餐」,餐牌/自動販賣機上是沒有顯示的,就是...... X8 X8 : 三件雞,一杯汽水 = HK$39.00外賣 +HK$1.00轉大汽水 +HK$2.00加三件雞寶 +HK$9.00 總數 HK$51.00三件炸雞 + 三塊雞寶 + 大汽水都只是 HK$51.00 其實都好抵!只是一個人食好似肥左少少兩件下脾,一件側雞胸,細細件去皮的話其實都好適合健身人士如果可以不外賣的話就可免則免外賣始終用多兩個膠袋 #不環保

不講不知大家知不知?
KFC有一個餐叫「神秘的餐」,
餐牌/自動販賣機上是沒有顯示的,
就是...... X8

X8 : 三件雞,一杯汽水 = HK$39.00
外賣 +HK$1.00
轉大汽水 +HK$2.00
加三件雞寶 +HK$9.00 總數 HK$51.00

三件炸雞 + 三塊雞寶 + 大汽水
都只是 HK$51.00 其實都好抵!

只是一個人食
好似肥左少少

兩件下脾,一件側雞胸,細細件
去皮的話其實都好適合健身人士
如果可以不外賣的話就可免則免