【日式人氣湯/沾烏冬·貓貓肉球主題🐈🥰】/////小編偏愛粉麵類食物 發現到呢間小店主打烏冬 仲可以加配小食😛裝修日系餐具用上貓貓肉球圖案 當日夜晚7:30前入座先食到招牌咖哩烏冬 建議大家早啲嚟😳.👉🏻薯仔忌廉咖哩烏冬 ($78)白色忌廉有一個個貓貓肉球圖案 夾起烏冬較軟身 有香濃咖喱味 微甜少少辣😁.👉🏻火炙牛肉壽喜汁沾烏冬 ($98)用火炙燒肉鎖住肉汁 份量多脂肪均匀 食烏冬同時可以配搭壽喜汁 烏冬香滑又惹味😌.👉🏻蝦天婦羅 ($18)加配小食 天婦羅炸漿唔會過厚 内裏有細蝦~——-📍肉肉烏冬 (佐敦)佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖
【日式人氣湯/沾烏冬·貓貓肉球主題🐈🥰】
/////

👉🏻薯仔忌廉咖哩烏冬 ($78)

👉🏻火炙牛肉壽喜汁沾烏冬 ($98)

👉🏻蝦天婦羅 ($18)
加配小食 天婦羅炸漿唔會過厚 内裏有細蝦~

——-
📍肉肉烏冬 (佐敦)
2024-04-05
2024-04-16 131 瀏覽
🤍薯仔忌廉咖喱烏冬(套餐) $118每份套餐都會包一款小食同汽水呢款烏冬個賣相已經好吸睛😍醬汁份量夠多 夠撈哂成個烏冬 咖喱味都夠濃 配埋忌廉好滑🍛加埋七味粉更加惹味😋裡面仲有肉粒同薯仔粒🥔烏冬都算煙韌味道🌕🌕🌕🌕🌑-🤍火炙壽喜燒牛肉湯烏冬(套餐) $138牛肉片好嫩滑 牛味都重🐮甜甜嘅湯底配烏冬好食 仲有香菇 不過略嫌湯底唔夠熱🥲味道🌕🌕🌕🌗🌑-✨厚切吉列豚腩(跟餐)豚腩外層香脆 但冇好油嘅感覺裡面肥瘦適中 好嫩滑🐽點埋個甜甜哋嘅汁好食味道🌕🌕🌕🌕🌑-✨天婦羅拼盤(跟餐)同樣都係炸得夠脆 但唔會好油膩有兩隻蝦🍤冬菇同南瓜🎃味道🌕🌕🌕🌕🌑-回訪嗎:🙋🏻‍♀️整體味道 🌕🌕🌕🌕🌑抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
🤍薯仔忌廉咖喱烏冬(套餐) $118
牛肉片好嫩滑 牛味都重🐮
甜甜嘅湯底配烏冬好食
仲有香菇 不過略嫌湯底唔夠熱🥲
味道🌕🌕🌕🌗🌑
✨厚切吉列豚腩(跟餐)
豚腩外層香脆 但冇好油嘅感覺
裡面肥瘦適中 好嫩滑🐽
點埋個甜甜哋嘅汁好食
味道🌕🌕🌕🌕🌑
✨天婦羅拼盤(跟餐)
同樣都係炸得夠脆 但唔會好油膩
有兩隻蝦🍤冬菇同南瓜🎃
回訪嗎:🙋🏻‍♀️
整體味道 🌕🌕🌕🌕🌑
抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
2024-03-25 298 瀏覽
佐敦新開咗肉肉烏冬,之前收工時間黎過一次,7:30已經賣曬爆紅嘅名物,試左其他野食,今次決定再戰!早少少平日6:30黎排隊,10分鐘左右入得!店鋪位置唔大,裝修新淨日系風。餐單選擇都唔算多,點左名物薯仔忌廉咖哩烏冬($78)(套餐$118,連小食配飲品)、厚切吉列豬扒玉子丼($78) (套餐$118 連小食配飲品)。薯仔忌廉咖哩烏冬($78)用特製七味粉灑出貓貓肉球圖案鋪面,撈一撈忌廉偏稠身,咖哩係甘口,有切得好碎好細粒的雞肉粒,比例醬汁多過烏冬,每啖都好濃厚好飽肚,建議2人share,否則會濟左,試唔到其他野。推介:🐾🐾🐾🐾價錢:🐾🐾🐾🐾味道:🐾🐾🐾🐾賣相:🐾🐾🐾 🐾厚切吉列豬扒玉子丼(套餐$118)縱觀肉肉嘅炸物都好出色,皮薄豬扒厚切唔油膩,咬落去炸皮亦鬆脆,整體調味亦恰到好處😋小食火炙壽喜燒牛肉每片薄切肥瘦均勻,十分入味,只係略嫌上菜時攤涼左。推介:🐾🐾🐾🐾價錢:🐾🐾🐾味道:🐾🐾🐾🐾賣相:🐾🐾🐾 🐾比起一開張時樓面又好似hea左少少,連枱面啲水壺都冇換水,個水杯仲有條頭髮送🥲🥲

薯仔忌廉咖哩烏冬($78)
推介:🐾🐾🐾🐾
價錢:🐾🐾🐾🐾
味道:🐾🐾🐾🐾
賣相:🐾🐾🐾 🐾

厚切吉列豬扒玉子丼(套餐$118)
推介:🐾🐾🐾🐾
價錢:🐾🐾🐾
味道:🐾🐾🐾🐾
賣相:🐾🐾🐾 🐾

厚切吉列豬扒玉子丼
厚切吉列豬扒玉子丼
2024-03-13 185 瀏覽
難得得閒,午餐時段過咗去佐敦同女朋友會合食個lunch見個面。喺門口睇餐牌嗰陣,俾佢個薯仔忌廉咖喱烏冬上面嘅可愛狗爪印吸引咗,又有人排隊,就試下好唔好食!果然,烏冬好彈牙,個汁又好多!而我就嗌咗個豚汁沾烏冬,烏冬一樣咁彈牙,啲肉片仲切得好均勻。下次嚟,一定嚟食佢個set lunch!

下次嚟,一定嚟食佢個set lunch!
🍜 Recently, there has been a sudden surge of people visiting this restaurant, but, honestly, this retro-themed establishment with a long queue didn’t offer anything particularly special. The potato cream curry udon, while meeting expectations in terms of taste and did well in terms of presentation. The sukiyaki sauce wagyu beef udon was lacked flavor, and the beef itself was thinly sliced, leaving me with a feeling of eating air. The deep-fried pork failed to deliver a burst of meaty and oily flavor; it simply tasted like any other random fried pork belly. Perhaps my expectations were too high for this retro-themed restaurant, which is why, ultimately, it didn’t impress me.
Creamy Curry Udon
Sukiyaki Beef Udon
Pork Belly Tonkatsu
Creamy Curry Udon
肉肉烏冬🐾🐾係一間烏冬專門店,而佢人氣美食必定係「薯仔忌廉咖哩烏冬」。 好多人都慕名而來。佢「薯仔忌廉咖哩烏冬」喺每日限量供應, 開店一個鐘就會買曬,而上午買完就要等下午先有得食啦,非常巧運氣。店舖位置吾多,我喺開店前十五分鐘開始排,好成功咁第一輪就入到! 真係好幸運!🍑薯仔忌廉咖哩烏冬🐾🍛係店舖人選款,每日限量供應。 造型真係非常可愛,最上面用咗七味粉整成一個貓貓肉球,而七味粉味道其實唔會好辣, 撈勻咗其實冇乜味。而下面咖哩汁係日式風味咖哩,帶有少少辣味,所以唔食得辣都可以接受到,而忌廉薯仔好creamy,但食多咗真係有啲漏,薯仔似即食薯蓉味,烏冬好彈牙,推薦🍑武藏野風豚汁烏冬(沾)佢烏冬顏色偏深色,似蕎麥麵顏色, 佢有得比你揀要湯烏冬定係沾烏冬,今次揀左沾烏冬,佢武藏野風豚汁幾好食,一上枱就熱辣辣,裡面有京蔥,冬菇,油揚,芝麻,而側邊就用豚肉片圍住。湯底味道吾會過咸,有炙燒+和風醬油味,豚肉超好食,顏色粉粉地,脂肪分佈比較多,口感好軟吾會柴🍑厚切吉列豬扒玉子丼雖然係烏冬專門店,但都叫咗一個玉子丼飯試下,相比起烏冬,玉子丼飯等待時間真係比較長,可能太冷門既關係。 玉子好滑,飯嘅份量亦
肉肉烏冬🐾🐾

🍑薯仔忌廉咖哩烏冬🐾🍛

🍑武藏野風豚汁烏冬(沾)

🍑厚切吉列豬扒玉子丼
雖然係烏冬專門店,但都叫咗一個玉子丼飯試下,相比起烏冬,玉子丼飯等待時間真係比較長,可能太冷門既關係。 玉子好滑,飯嘅份量亦都比得好多,味道同親子丼差吾多,上面放咗厚切吉列豬扒,每一塊都好大塊,幾好食

🍑厚切吉列豚腩(小食)🐽
亦都單點另一款比較下,王子丼個款揀左豚腩肉,單點揀左豚肩肉,同樣都係厚切吉列,但部位吾同,豚腩脂肪比較多,油脂重,入口好鬆軟,而肩肉比較有咬口結實的。

🍑天婦羅拼盤🍤
裡面有大蝦,菇, 地瓜,同南瓜。天婦羅炸衣唔會好厚, 即叫即整,食落去非常熱辣辣同酥脆,每一款都幾好食。
  • 薯仔忌廉咖喱烏冬
  • 厚切吉列豚腩
  • 武藏野風豚汁沾烏冬
2024-02-29 119 瀏覽
一心想黎食薯仔忌廉咖哩烏冬😍但weekend黎 13:30黎已經賣完 無緣🥹✨火灸牛肉壽喜燒沾烏冬 $98✨厚切吉列豚腩 柚子汽水 (跟餐+$48)✨武藏野風豚汁沾烏冬 $78雖然冇咖喱烏冬 但🐮壽喜燒沾烏冬超有驚喜😍薄切🐮有灸燒過 超香 小麥烏冬煙韌 又好掛湯😋豚汁沾烏冬都好味 但個人更愛🐮 因爲灸燒過更惹味😗另一個驚喜位係佢嘅小食: 厚切吉列豚腩😱一層脂肪一層肉嘅黃金比例 外脆 入口嫩滑+滿滿油脂香😍Share食每人大概2-3舊嘅份量就剛好 無咁膩👍📍地址: 肉肉烏冬 佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖#yyy佐敦 #sukiya #udon #hkeat #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodblogger #hkfoodshare #yummy #nomnom #delicious #igfood #foodporn #instafood #foodstagram #foodies #foodblogger #맛있다 #먹방여행 #美味しい #おいしい #吃貨 #相機食先 #香港美食 #佐敦美食 #尖沙咀美食 #壽喜燒 #烏冬 #肉肉烏冬 #沾麵
一心想黎食薯仔忌廉咖哩烏冬😍
但weekend黎 13:30黎已經賣完 無緣🥹

✨火灸牛肉壽喜燒沾烏冬 $98
✨厚切吉列豚腩 柚子汽水 (跟餐+$48)
✨武藏野風豚汁沾烏冬 $78

📍地址: 肉肉烏冬

2024-02-18
  • 火炙壽喜燒牛肉沾烏冬
2024-02-21 163 瀏覽
近期好興佐敦呢間日式沾烏冬小店,裝修風格同埋餐具擺設都係充滿住好可愛嘅肉球圖案,連呢到嘅招牌菜薯仔忌廉咖哩烏冬嘅賣相都咁可愛,真係深深被呢到可愛嘅環境同埋食物吸引住,決定要過來試下呢間餐廳~火炙壽喜燒牛肉💰HK$48賣相吸引,燒到半熟呈微微嘅紅色,肉質軟嫩,可惜牛肉冇乜味,只係得燒過嘅陣陣焦香~柿種脆炸雞配他他醬💰HK$36炸雞就咁食感覺都好普通,點咗酸酸甜甜嘅他他醬之後先有少少驚喜~薯仔忌廉咖哩烏冬配厚切吉列黑豚腩💰HK$118呢到最出名嘅招牌菜,賣相可愛,面頭係薯仔忌廉醬,底層就係咖喱烏冬,咖哩係日式果隻,味道偏甜,烏冬掛汁能力高,撈埋薯仔忌廉醬,每一啖都係香濃香甜嘅味道~厚切吉列黑豚腩外層炸到好酥脆,入面嘅黑豚腩肉質厚實,肥膏偏多,油膩感偏重,就咁食會覺得冇乜味道有啲伏,不過點咗薯仔忌廉咖哩醬之後,味道變得良好咗~整體來講,如果需要花大量時間排好耐隊先可以食到,個人認為係絕對唔值得,除咗薯仔忌廉烏冬嘅味道會令人回味無窮之外,其他食物都相對地比較普通~

火炙壽喜燒牛肉💰HK$48

柿種脆炸雞配他他醬💰HK$36

薯仔忌廉咖哩烏冬配厚切吉列黑豚腩💰HK$118

厚切吉列黑豚腩
2023-11-28
  • 薯仔忌廉咖喱烏冬
2024-02-01 168 瀏覽
套餐-薯仔忌廉咖喱烏冬&吉列豬賣相非常好,上面有一隻由七味粉而成既貓貓肉球,賣相100分🐈烏冬既薯仔忌廉醬好食,忌廉輕滑,而咖喱唔算辣味道甜甜地。烏冬口感偏冧,配料既薯仔肉粒3-4粒。不過飽膩感偏重,好快就會飽。飲品加配左蜜瓜汽水,好有日本既感覺,有汽水之下又覺得自己可以戰鬥多陣。跟餐既吉列豬好咸好肥,少伏反而單叫既蕃薯好正,好粉炸得好脆,加曬分。只係食野食得好急,只有45分鐘,如果可以坐耐少少就好。
套餐-薯仔忌廉咖喱烏冬&吉列豬

跟餐既吉列豬好咸好肥,少伏
反而單叫既蕃薯好正,好粉炸得好脆,加曬分。
只係食野食得好急,只有45分鐘,如果可以坐耐少少就好。
男朋友好鍾意食烏冬,所以Save低咗咁啱經過今次可以去食,等咗差唔多半個鐘🥺好彩想食嘅烏冬未賣晒😆😆入邊啲嘢都好QQ,全間鋪都充滿咗貓貓肉球🐾🐾入面空間細,兩人都好大機會搭枱🐖薯仔忌廉咖喱烏冬 $78依款烏冬最受歡迎,因為可以打卡😛但係嚟到個肉字只係睇到一半ಥ_ಥ忌廉濃稠,所以每一條烏冬都沾滿忌廉😋😋雖然日本咖喱係甜甜地,但係可能因為七味粉食食吓都feel到有啲辣,食完係有少少膩,但接受到👍🏽🐖火炙牛肉壽喜燒汁湯烏冬 $98依款味道就比較普通,食完個湯底冇記憶點ಠ_ಠ牛肉比較薄新,但份量足夠烏冬口感唔太煙韌,正正常常要排半個鐘就好似有啲唔值🤔🤔🐖 厚切吉列豚腩 $40中間好粉嫩,但係就無話好juicy 🫣每一舊都厚切,咬落去都淋身🐖蝦天婦羅(兩隻)$18炸粉岩岩好,薄脆!蝦肉都Q彈,不錯🍤
男朋友好鍾意食烏冬,所以Save低咗
咁啱經過今次可以去食,等咗差唔多半個鐘🥺
好彩想食嘅烏冬未賣晒😆😆
入邊啲嘢都好QQ,全間鋪都充滿咗貓貓肉球🐾🐾
入面空間細,兩人都好大機會搭枱

🐖薯仔忌廉咖喱烏冬 $78
依款烏冬最受歡迎,因為可以打卡😛
但係嚟到個肉字只係睇到一半ಥ_ಥ
忌廉濃稠,所以每一條烏冬都沾滿忌廉😋😋
雖然日本咖喱係甜甜地,但係可能因為七味粉
食食吓都feel到有啲辣,食完係有少少膩,但接受到👍🏽
火炙牛肉壽喜燒汁湯烏冬
火炙牛肉壽喜燒汁湯烏冬

🐖火炙牛肉壽喜燒汁湯烏冬 $98
依款味道就比較普通,食完個湯底冇記憶點ಠ_ಠ
牛肉比較薄新,但份量足夠
烏冬口感唔太煙韌,正正常常
要排半個鐘就好似有啲唔值🤔🤔
厚切吉列豚腩

🐖 厚切吉列豚腩 $40
中間好粉嫩,但係就無話好juicy 🫣
每一舊都厚切,咬落去都淋身
蝦天婦羅(兩隻)

🐖蝦天婦羅(兩隻)$18
炸粉岩岩好,薄脆!蝦肉都Q彈,不錯🍤
薯仔忌廉咖喱烏冬
蝦天婦羅(兩隻)
2024-01-17 167 瀏覽
六點開門剛好入唔到第一輪結果等咗30+分鐘先入去一路都keep住條龍壽喜燒牛肉烏冬樣幾頹忌廉咖哩烏冬 一個字:濟野食真係麻麻過麻麻….食丸龜都無咁嬲..仲排咗咁耐

六點開門
剛好入唔到第一輪
結果等咗30+分鐘先入去
一路都keep住條龍

壽喜燒牛肉烏冬
樣幾頹

忌廉咖哩烏冬 一個字:濟

野食真係麻麻過麻麻….
食丸龜都無咁嬲..仲排咗咁耐
2024-01-13 150 瀏覽
非常普通,好失望,嚟咗個沾麵係凍冰冰,硬晒成個麵餅,跟住個沾麵湯仲要係微微溫,啲面浸一浸落去就越嚟越凍。最離譜係個湯好稀,好似壽喜燒汁溝水。不會再幫襯第二次。完全唔知排咁耐為乜。
最離譜係個湯好稀,好似壽喜燒汁溝水。不會再幫襯第二次。

完全唔知排咁耐為乜。
📍佐敦𝙹𝚘𝚛𝚍𝚊𝚗❝肉肉🐾人氣排隊熱店✨日式烏冬專門店!忌廉咖喱烏冬🍜火炙牛肉沾烏冬🐮🔥❞🥘🐾薯仔忌廉咖喱烏冬 $78 (4/5)味道香濃 每啖烏冬都掛滿忌廉咖喱汁😋面頭係七味粉 整體帶微辣好惹味😝會偏膩 但份量唔多所以都ok~烏冬比沾烏冬偏濕腍🫣🐮🍜火炙牛肉壽喜燒汁烏冬 $98 (4/5)呢個一定要趁熱仲要食得夠快 因為食到一半個沾麵汁凍左就好普通…(本身都唔算好熱)🥹冷烏冬煙韌 不過略嫌沾麵湯質地唔夠稠珠唔係好掛湯🫣味道係唔錯 香濃得黎唔會太鹹😙燒牛肉有8大片 油脂香滿滿~🥰整體味道唔錯 但未去到好WOW好特別😳而且份量唔大 我食完一碗都未算好夠飽🫢(係可以再食野既程度)平日冇咩人排隊都可以一試!🤟🏻😙如果大排長龍既話我覺得就唔係好值得~🙈꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍肉肉烏冬佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_佐敦🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…#joys_日本菜
📍佐敦𝙹𝚘𝚛𝚍𝚊𝚗
❝肉肉🐾人氣排隊熱店✨日式烏冬專門店!
忌廉咖喱烏冬🍜火炙牛肉沾烏冬🐮🔥❞

薯仔忌廉咖喱烏冬

🥘🐾薯仔忌廉咖喱烏冬 $78 (4/5)

火炙牛肉壽喜燒汁烏冬

🐮🍜火炙牛肉壽喜燒汁烏冬 $98 (4/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍肉肉烏冬
佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_佐敦

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜
  • 薯仔忌廉咖哩烏冬
  • 火炙壽喜燒牛肉沾烏冬
好食評價:🌕🌕🌕🌗🌑CP值:🌕🌕🌕🌑🌑•薯仔忌廉咖喱烏冬•$118其實成個薯仔忌廉咖喱烏冬的確好濃味 濃嘅地方係佢嘅咖喱味 以為啲忌廉會食到好漏好飽 好似芝士咁heavy 食落去又好滑 唔會話好漏 但的確飽!同埋食到中間會食到佢啲咖喱粉比較辣建議有胃口先食呢一款烏冬!因為套餐可以揀一個配料 所以揀咗天婦羅!天婦羅嚟講冇咩特別•火炙牛肉壽喜燒烏冬•$138呢一款烏冬 偏幼身壽喜燒湯底都濃嘅 但係真係冇咩太過特別!如果想食壽喜燒湯底 可能多一個選擇另外佢嘅火炙牛肉 又燒得幾香幾好食所以喺呢一款套餐揀咗炙燒豚肉佢嘅火炙都真係幾好食 豚肉薄薄地 又食到炙燒嘅味道!P.s. 早去食無咁多人排隊 同埋餐廳比較細間 2-3人會適合啲!

好食評價:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌕🌑🌑

•薯仔忌廉咖喱烏冬•$118
其實成個薯仔忌廉咖喱烏冬的確好濃味
濃嘅地方係佢嘅咖喱味
以為啲忌廉會食到好漏好飽 好似芝士咁heavy
食落去又好滑 唔會話好漏 但的確飽!
同埋食到中間會食到佢啲咖喱粉比較辣
建議有胃口先食呢一款烏冬!
因為套餐可以揀一個配料 所以揀咗天婦羅!
天婦羅嚟講冇咩特別

•火炙牛肉壽喜燒烏冬•$138
呢一款烏冬 偏幼身
壽喜燒湯底都濃嘅 但係真係冇咩太過特別!
如果想食壽喜燒湯底 可能多一個選擇
另外佢嘅火炙牛肉 又燒得幾香幾好食
所以喺呢一款套餐揀咗炙燒豚肉
佢嘅火炙都真係幾好食 豚肉薄薄地 又食到炙燒嘅味道!

2023-12-13 134 瀏覽
📍🐈 肉肉烏冬 -佐敦🐈‍⬛📍#chowweisik鹹#chowweisik佐敦咁啱夾到時間係佢開舖前經過星期六11:50 都有7 個人等緊 🤔抱住試一試嘅心入去 成功食到知道就發現keep 住有人排隊😳性價比還好 如果咁岩時間經過的話都可以試下但排好長嘅話就唔洗太特別等啦一🐾 薯仔忌廉咖喱烏冬|$78賣相都真係好可🐾喺黑熊手掌印 成層都係薯仔忌廉醬 個口感都幾綿滑‼️底層就係咖喱撈烏冬 有幾舊仔嘅雞肉粒🫠屬於日式甜咖喱~ 建議唔好撈晒食 咖喱汁會蓋過薯仔味道😳🐾 武藏野野風豚汁 沾烏冬|$78依個豚肉汁嘅烏冬比較輕薄而且沾麵湯屬於常溫偏凍個人覺得味道比較淡或者湯烏冬個味道比較合適🥹一 🚏肉肉烏冬 (佐敦)佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖
📍🐈 肉肉烏冬 -佐敦🐈‍⬛📍

賣相都真係好可🐾
喺黑熊手掌印
成層都係薯仔忌廉醬 個口感都幾綿滑‼️
底層就係咖喱撈烏冬 有幾舊仔嘅雞肉粒🫠
屬於日式甜咖喱~
建議唔好撈晒食 咖喱汁會蓋過薯仔味道😳

🐾 武藏野野風豚汁 沾烏冬|$78
依個豚肉汁嘅烏冬比較輕薄
而且沾麵湯屬於常溫偏凍
個人覺得味道比較淡
或者湯烏冬個味道比較合適🥹

🚏

肉肉烏冬 (佐敦)